(επιστροφή στον πίνακα με τις απαντήσεις του Μαντείου)

Ερώτηση στο Μαντείο #31 (15/09/2013)

Αγαπητό Μαντείο, γιατί γερνούν οι άνθρωποι; Πώς μπορούμε να επηρεάσουμε την διαδικασία της γήρανσης; Μπορούμε να την επιβραδύνουμε, να την σταματήσουμε, να την αντιστρέψουμε, ή ακόμα και να την εξαλείψουμε;

 

Απάντηση από το Μαντείο:

Οι άνθρωποι γερνούν γιατί έτσι πιστεύουν ότι πρέπει να γίνεται. Σύμφωνα με τον πολιτισμικό σας προγραμματισμό και την πίστη σας σε μια γραμμική χρονική συνέχεια, δέχεστε το ότι βρίσκεστε στην Γη για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Κι έτσι, σε μια συγκεκριμένη ηλικία, διάφορες ανεπάρκειες που συνδέονται με την έκθεσή σας στο οξυγόνο – στο ίδιο χημικό στοιχείο που σας κρατάει ζωντανούς – αρχίζουν να εμφανίζονται στο σώμα σας. Αυτό δεν συνέβαινε πάντοτε, δείτε το παράδειγμα πολλών ιθαγενών φυλών κατά την διάρκεια της ιστορίας σας.

 

Επιτρέψτε μας να επεκταθούμε στο πώς ανανεώνονται τα σώματά σας

Το φυσικό σας σώμα είναι σχεδιασμένο να ζει για πάντα. Όλα τα κύτταρα στο σώμα σας έχουν όριο ζωής τα επτά χρόνια. Κάθε κύτταρό σας ανανεώνεται μέσα σε αυτά τα επτά χρόνια, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να ανανεώνεται ολόκληρο το σώμα σας. Τα νέα κύτταρα αντανακλούν αυτό που είστε κατά την ώρα της δημιουργίας τους. Η ενέργεια την οποία δημιουργείτε και ζείτε μέσα της, αντανακλάται στην ποιότητα του κάθε κυττάρου που δημιουργείται. Η ενέργειά σας επηρεάζεται από τις σκέψεις σας, από τα συναισθήματά σας και τις εμπειρίες σας, από τις θετικές σας σκέψεις, από την ευκολία και γενικά η έλλειψη άγχους έχει την ικανότητα να επιβραδύνει και τελικά να αντιστρέψει την διαδικασία της γήρανσης. Με τον ίδιο τρόπο, τα κύτταρα που δημιουργούνται σε μια ενέργεια γεμάτη άγχος και αρνητικότητα, θα επισπεύσουν την γήρανση. Για παράδειγμα, αν τα συναισθήματα δεν εκφράζονται ή δεν αναγνωρίζονται. Ο θρήνος είναι μια μεγάλη ανακούφιση του άγχους που δημιουργείται από την απώλεια, ένα πολύ φυσικό κομμάτι της ζωής.

 

Προτείνουμε να αλλάξετε την οπτική σας για την γήρανση

Η γήρανση είναι συμπεριφορά. Το να γίνετε μια γηραιά κυρία ή ένας γηραιός κύριος είναι διαφορετικό από το να γίνετε μια σοφή κυρία ή ένας σοφός κύριος. Η καθοδήγησή μας για εσάς είναι να δημιουργήσετε μια νέα συλλογική συνειδητότητα. Κρατώντας την επίγνωση πως μπορείτε να είσαστε εδώ για όσο διάστημα θέλετε για να βιώσετε τα γήινα πράγματα, μπορείτε να αλλάξετε το αποτέλεσμα. Μην αφήνετε τους άλλους να κρίνουν αν γεράσατε.

Το να είσαστε συνδεδεμένοι με την αγνή χαρά και να αφήνετε το εσωτερικό σας παιδί να παίζει, σας κρατάει στην ροή της ελευθερίας της σφύζουσας ολιστικής ευημερίας. Κάθε μέρα γεμίστε συνειδητά τον εαυτό σας με το Φως της Πηγής, ζώντας στις υψηλότερες δονήσεις της αγάπης, της ευτυχίας, της αρμονίας και της ειρήνης του μυαλού.

“Καθώς φτάνετε σε επίπεδα υψηλότερης δόνησης, μπορεί να ανακαλύψετε πως έχετε την δυνατότητα να μεγαλώνετε χωρίς να γερνάτε”.

 

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξειςCopyright espavo.org – μετάφραση: Νίκος Πνευματικός