(επιστροφή στον πίνακα με τις απαντήσεις του Μαντείου)

Ερώτηση στο Μαντείο #32 (22/09/2013)

Αγαπητό Μαντείο, σε αυτή την εποχή των μεγάλων αλλαγών, πώς μπορούμε να φροντίσουμε καλύτερα τα παιδιά μας;

 

Απάντηση από το Μαντείο:

Τα ανθρώπινα παιδιά σας χρειάζονται:

 

 …ένα μέρος γεμάτο αγάπη και ασφάλεια για να μεγαλώσουν και να εξερευνήσουν

Αυτό που χρειάζονται όλα τα παιδιά είναι ένα μέρος γεμάτο αγάπη και ασφάλεια, όπου θα μπορούν να είναι ο εαυτός τους κάθε στιγμή, όπου θα νιώθουν ελεύθερα να ανακαλύψουν ποια θα ήθελαν να γίνουν και να εξερευνήσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Μπορείτε να τα περικλείσετε με αγάπη και ταυτόχρονα να τα βοηθήσετε να αναπτύξουν υγιή όρια, θέτοντας τα δικά σας όρια. Αυτό θα τα βοηθήσει να γίνουν ισορροπημένοι και ενδυναμωμένοι ενήλικες.

 

…να τα ακούτε με μεγάλη προσοχή χωρίς να τα κρίνετε και να τους παρέχετε χώρο ώστε να βρουν την δική τους αλήθεια

Το να τα ακούτε είναι πολύ σημαντικό τώρα που πολλά από τα ανθρώπινα παιδιά σας έχουν σημαντικές πληροφορίες να μοιραστούν σε αυτή την κρίσιμη εποχή. Δεν αναφερόμαστε στα μωρά. Μιλάμε για τα παιδιά εκείνα που έρχονται με πολυδιαστασιακή γνώση η οποία πρέπει να μαθευτεί. Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα είχε αποκρύψει αυτή την γνώση για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακολουθώντας αυστηρούς κανόνες. Επίσης, ακούστε τα παιδιά σας για να μάθετε την αλήθεια τους, τις ανάγκες τους, τους φόβους τους και τον θυμό τους χωρίς να τα κρίνετε – και θα αρχίσετε να συνδέεστε μαζί τους. Τα κρυστάλλινα παιδιά έχουν ενσαρκωθεί σε έναν σκληρό κόσμο, ο οποίος διατηρεί ακόμη πολλή από την παλιά ενέργεια και συχνά προτιμούν να πεθάνουν ή να βρουν ανακούφιση στα ναρκωτικά. Να ξέρετε όμως πως ο κάθε ένας από εσάς έχει επιλέξει τα μαθήματα ζωής που έχει να πάρει και το ίδιο έχουν κάνει και τα παιδιά σας – ακόμα και αν δεν μπορείτε να δείτε τον σκοπό των πράξεών τους.

 

…να τους λέτε την αλήθεια, να είστε διάφανοι  και ακέραιοι

Πολλά από τα παιδιά σας είναι τόσο ευαίσθητα που θα νιώθουν τις ανακολουθίες στην ενέργειά σας και θα αισθάνονται μπερδεμένα. Αν λέτε “Α” αλλά εννοείτε “Β”, αυτό δεν θα το καταλαβαίνουν, ούτε θα έχουν γι’ αυτό κάποιο σημείο αναφοράς. Μπορείτε να τα βοηθήσετε αν επικοινωνείτε μαζί τους με διαφάνεια και αμεσότητα – γίνετε εσείς ένα λαμπερό παράδειγμα ακεραιότητας και αυθεντικότητας με την καθημερινή σας ζωή.

 

…να τους συμπεριφέρεστε σαν ίσους

Τα παιδιά σας δεν είναι χαζά μόνο και μόνο επειδή κάποιοι λαοί τα αντιμετωπίζουν “σαν παιδιά”. Επιτρέψτε τους να εισέλθουν στην καθημερινότητά σας και γνωρίστε τους ότι αντιμετωπίζετε δυσκολίες. Όπου μπορείτε, να ζητάτε την γνώμη τους. Μπορούν να καταλάβουν τι ζητάτε και έτσι θα νιώσουν ίσα μέλη στην οικογένειά τους. Με αυτόν τον τρόπο θα μεγαλώσουν και θα γίνουν υπεύθυνοι ενήλικες. Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί τους, σβήστε την τηλεόραση, περιορίστε τον χρόνο που περνούν (και περνάτε) στο τηλέφωνο, συνδεθείτε και μοιραστείτε την αγάπη σας μαζί τους.

 

…διδασκαλίες σχετικά με την κοινότητα, την δημιουργικότητα, την φύση και τις τέχνες

Οι παλιοί τρόποι βασίζονταν κυρίως στον αθλητισμό και τον ανταγωνισμό. Αφήστε την δημιουργικότητά τους να ανθίσει μέσα από τις τέχνες, την χειροτεχνία, την μουσική και την επαφή με την φύση. Διδάξτε τους τον διαλογισμό, τους κρυστάλλους, την ομοιοπαθητική, το περπάτημα και το κελάιδισμα των πουλιών. Πηγαίνετέ τα στους προσκόπους, όπου τα παιδιά εργάζονται μαζί για να μοιραστούν και να διδάξουν το ένα στο άλλο πώς είναι η ζωή στην ύπαιθρο. Πηγαίνετέ τα σε ζωολογικούς κήπους, όπου θα μπορούν να μάθουν τους τρόπους των ζώων.

 

…να τα τιμάτε για την αγνότητα και την σοφία τους

Από την στιγμή που τα παιδιά δεν έχουν ακόμα αναπτύξει συστήματα πεποίθησης, η καρδιά τους είναι αγνή και μπορείτε να μάθετε πολλά από εκείνα, όπως η ανιδιοτελής αγάπη, το γέλιο και η επικοινωνία από καρδιάς. Τιμήστε τα για τους ανθρώπινους αγγέλους, τους δασκάλους και τους καθρέφτες που είναι.

 

…να γίνετε κι εσείς παιδιά

Σε αυτήν την εποχή των μεγάλων προκλήσεων και αλλαγών, μπορείτε να φροντίσετε καλύτερα τα παιδιά σας, επιτρέποντάς τους να σας φροντίζουν εκείνα. Είναι ρυθμισμένα να σας αναγκάζουν να “ξυπνήσετε” με το “ταρακούνημα” όλων των παρωχημένων δομημένων συστημάτων. Η συνειδητότητα των νέων παιδιών απλώνεται σε μεγάλη κλίμακα ηλικιών, από τα νεογέννητα μέχρι την ηλικία των 60 χρόνων. Θα αναγνωρίσετε με τον καλύτερο τρόπο ποιοι είστε, ποιοι ήσασταν και ποιοι θα είστε στην μαγεία αυτών των παιδιών. Θα εν-θυμηθείτε την ευτυχία, την αγάπη, το φως, την ενότητα, την επικοινωνία, την ολότητα, τον Θεό, την Πηγή και το Όλα Όσα Είναι. Η συλλογική συνειδητότητα φωτίζεται και εμποτίζεται με την ανώτερη και αγνή αγάπη των παιδιών. Κάθε φορά που σκέφτεστε, βρίσκεστε στην ροή και συμπεριφέρεστε σαν παιδιά, συνδέεστε με την αποστολή τους και το μήνυμά τους προς ολόκληρη την ανθρωπότητα – γίνετε η αγάπη που είσαστε.

 

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξειςCopyright espavo.org – μετάφραση: Νίκος Πνευματικός