(επιστροφή στον πίνακα με τις απαντήσεις του Μαντείου)

Ερώτηση στο Μαντείο #27 (18/08/2013)

Αγαπητό Μαντείο, Τι μπορούμε να κάνουμε για να σώσουμε τις “ευαίσθητες” περιοχές του πλανήτη μας από εκείνους που δεν αναγνωρίζουν την αξία και την σπουδαιότητά τους; Πως θα υποστηρίξουμε / σώσουμε τα αποθέματα νερού μας; Πώς μπορούμε να διευκολύνουμε τη Γη να κάνει τις καλύτερες επιλογές;

 

Απάντηση από το Μαντείο:

Ήρθε η ώρα να βγάλετε τα ακουστικά από τα αυτιά σας, να κλείσετε τα ipods και να συνδεθείτε πραγματικά με την φύση γύρω σας. Ακούστε το κελάηδημα των πουλιών, τον αέρα στα δέντρα , παρατηρήστε τα σύννεφα και τα χρώματα τριγύρω σας, τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα, το χιόνι, το νερό, τις αλλαγές του καιρού, μυρίστε τα λουλούδια, καθίστε στο χώμα ή περπατήστε ξυπόλητοι στο γρασίδι. Ευγνωμονήστε κι εκτιμήστε όσα σας προσφέρει η φύση, συμπεριλαμβανομένων του φαγητού που τρώτε και του νερού που πίνετε. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση της επίγνωσης και της αίσθησης της ευθύνης σας προς τον πλανήτη. Επίσης είναι ζωτικό το να στέλνετε αγάπη και φως σε όσους είναι υπεύθυνοι να παίρνουν αποφάσεις που μπορεί να είναι καταστροφικές για κάποιες ευαίσθητες περιοχές. Κι αυτοί χρειάζονται την αγάπη σας.

Καθώς οι Εργάτες του Φωτός εργάζονται ατομικά και σε συνεργασία ο ένας με τον άλλον, μπορείτε να γίνετε το παράδειγμα για τους άλλους στο πώς να συμπεριφέρεστε στην Μητέρα Γη με σεβασμό. Υψώστε την φωνή σας όπου πιστεύετε πως χρειάζεται. Ζήστε με γνώμονα την προσοχή και την παρατήρηση των αναγκών της Γης. Η ανακύκλωση, η χρησιμοποίηση λιγότερων ορυκτών καυσίμων και ηλεκτρισμού, η χρησιμοποίηση του νερού και άλλων πόρων με σύνεση… όλα αυτά αποτελούν μικρές αλλαγές για εσάς, οι οποίες όμως είναι πολύ σημαντικές γα τη Γη. Είσαστε κομμάτι αυτού του ζωντανού οργανισμού και όταν του φέρεστε με σεβασμό, βοηθάτε και τους ίδιους σας τους εαυτούς.

Να ξέρετε πως η πρόθεση και τα λόγια σας είναι πολύ δυνατά. Μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την ενέργεια για να βοηθήσετε τη Γη. Οραματιστείτε τη Γαία να περιβάλλεται από φως, μιλήστε στα δέντρα, στα φυτά, στα ζώα… κι εκπαιδεύστε τα παιδιά σας, την επόμενη γενιά που θα ζήσει σε αυτόν τον κόσμο, να κάνουν το ίδιο. Οραματιστείτε ένα ποτάμι, μια λίμνη, έναν ωκεανό, τα δάση ή οτιδήποτε άλλο είναι παρθένο να ξεχειλίζει από ζωή και να εξυπηρετεί τους πάντες με τον πιο όμορφο και χαριτωμένο τρόπο… κι έτσι είναι.

Η συνειδητοποίηση της δικής σας αξίας και σπουδαιότητας στην αρμονία όλων των ανωτέρω, είναι ένας ακόμα πανίσχυρος τρόπος να συνεισφέρετε και να αναγνωρίσετε τις “ευαίσθητες” περιοχές του πλανήτη σας. Η ευλογία όλων των μορφών νερού αυξάνει την συλλογική δόνηση του σημαντικότερου πόρου της εναρμόνισής σας, που είναι το νερό. Το νερό ρέει και σαν αλχημεία, ενσωματώνει την αρμονία και την αγάπη για όλους.

Μπορείτε να βοηθήσετε τη Μητέρα Γη αναγνωρίζοντας πως είσαστε η μητέρα γη η οποία φιλοξενεί ένα ολόκληρο σύμπαν μέσα της. Δισεκατομμύρια μορφές ζωής ευδοκιμούν μέσα και μέσω του φυσικού σας σώματος, όπως κι εσείς ευδοκιμείτε πάνω και μέσω της Μητέρας Γης. Της Μητέρας όλων σας. Κάθε φορά που φέρνετε συνειδητά την επίγνωση σε αυτό το γεγονός, εξισορροπείτε αυτό που συμβαίνει. Η ζωή βρίσκεται πάντα στην διαδικασία της εξισορρόπησης. Συμπαντικά, το απειροελάχιστα μικρό και το άπειρα μεγάλο είναι Ένα.

 

Μετάφραση κειμένου: Νίκος Πνευματικός για το www.lightworker.gr

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις “Copyright espavo.org – μετάφραση: Νίκος Πνευματικός“