(επιστροφή στον πίνακα με τις απαντήσεις του Μαντείου)

Ερώτηση στο Μαντείο #25 (04/08/2013)

Αγαπητό μαντείο, ποια είναι η αληθινή σημασία του Φωτός και της Σκιάς;

 

Απάντηση από το Μαντείο:

Η πραγματική σημασία του Φωτός και της Σκιάς υπάρχει στην λέξη “οπτική”. Αν στέκεστε κάτω από τον ήλιο το μεσημέρι, δεν υπάρχει σκιά. Πριν και μετά, αν κοιτάξετε κάτω, θα δείτε την σκιά σας που δημιουργείται από το φως.

Το Φως είναι αυτό που είστε – εσείς είστε η ουσία του φωτός. Η σκιά είναι η έλλειψη φωτός, μέσω της οποίας βιώνετε την αντίθεση της ζωής ως άνθρωποι. Μέσω της μίξης και της συγχώνευσης του Φωτός και της Σκιάς έχετε τις εμπειρίες των δημιουργιών σας. Αυτή η μίξη και η παραγόμενη αντίθεση είναι που σας επιτρέπουν να βιώσετε την μορφή, να βιώνετε ο ένας τον άλλον και να δημιουργείτε νέα πράγματα. Ως θεϊκοί δημιουργοί, ο κάθε ένας με την δική του, μοναδική έκφραση του Θεού μέσα του, δημιουργείτε για το καλό όλης της πλάσης. Μπορείτε να δημιουργείτε με το Φως ή με την έλλειψή του (την Σκιά) ως συνειδητοί ή μη συνειδητοί δημιουργοί, σύμφωνα με την έκταση της ατομικής σας εξέλιξης και της ικανότητάς σας να θέτετε συνειδητά προθέσεις. Το Φως και η Σκιά είναι τα “υλικά” του μηχανισμού της δημιουργίας.

Η Σκιά είναι το αντίθετο του Φωτός, το οποίο συνιστά την “εσωτερική” αντανάκλαση. Δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ του Φωτός και της Σκιάς, αποτελούν μια ενωμένη ολότητα. Γι’ αυτό, το Φως είναι το εξωτερικό “ορατό” κομμάτι της Εστίας και η Σκιά είναι το εσωτερικό “μη αντανακλώμενο” κομμάτι, το οποίο όταν υπάρχει, αναγκάζει τους ανθρώπους να σκέφτονται και να προβληματίζονται. Αποτελούν τις δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος, μαζί σε μια ολότητα, αλλά είναι δύσκολο να βιώσετε και τις δύο πλευρές ταυτόχρονα, εκτός και αν υπάρχει κίνηση. Η κίνηση (αντανάκλαση) προκαλεί την περιστροφή και των δύο πλευρών του νομίσματος, όπως γίνεται και με τον δακτύλιο καναλιών (tube torus) όπου η ενέργεια μπορεί να κινείται από την μια πλευρά στην άλλη καθαρίζοντας την στασιμότητα. Αισθανθείτε την κίνηση και την ευλογία της ολότητας.

Η ψευδαίσθηση του Φωτός και της Σκιάς δημιουργήθηκε από εσάς για εσάς ώστε να μπορέσετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας ολοκληρωτικά και να παίξετε με όλες τις πιθανότητες στην Αρένα του Παιχνιδιού. Θέλατε να κερδίσετε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτήν την εμπειρία. Ελπίζατε πως αυτό θα πυροδοτούσε την δημιουργικότητά σας, μέσω της οποίας θα μπορούσατε να επιτύχετε μεγαλύτερα πράγματα απ’ όσο πιστεύατε πως ήταν δυνατόν στην αρχή του παιχνιδιού. Υπάρχουν ακόμα άπειρες δυνατότητες για να ανακαλύψετε και να παίξετε μαζί τους. Καθώς  η πυκνότητά σας μικραίνει, τόσο περισσότερο η διαφορά μεταξύ του Φωτός και της Σκιάς θα σβήνει και στο τέλος θα εξαφανιστεί.

 

Μετάφραση κειμένου: Νίκος Πνευματικός για το www.lightworker.gr

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις “Copyright espavo.org – μετάφραση: Νίκος Πνευματικός“