(επιστροφή στον πίνακα με τις απαντήσεις του Μαντείου)

Ερώτηση στο Μαντείο #21 (07/07/2013)

Αγαπητό Μαντείο, φτάσαμε σε αυτό στο σημείο της συλλογικής μας αφύπνισης, παίζοντας το παιχνίδι στο οποίο προσποιούμαστε πως είμαστε άνθρωποι. Καθώς το πέπλο λεπταίνει, το παλιό παιχνίδι δεν μας ικανοποιεί πλέον κι έχουμε αρχίσει, δειλά-δειλά, να παίζουμε ένα νέο παιχνίδι. Αν και παίζουμε αυτό το νέο παιχνίδι, ακόμα νιώθουμε πως προσποιούμαστε πολύ. Για πολλούς λόγους μοιάζει να προσποιούμαστε πολύ επειδή βάζουμε πολλή ενέργεια στην διατήρηση της ανθρώπινης όψης μας. Πώς θα έμοιαζε ο κόσμος αν δεν υπήρχε καθόλου προσποίηση; Τι θα βλέπαμε, ή πόσο διαφορετικά θα βλέπαμε ο ένας τον άλλον αν είχαμε την δυνατότητα να μας δούμε όπως πραγματικά είμαστε;

 

Απάντηση από το Μαντείο:

Σας καλούμε να δείτε την σημασία της λέξης “προσποίηση”: “το να φερόμαστε σαν κάτι να είναι πραγματικό ενώ δεν είναι, ειδικά για να παραπλανήσουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους”. Αναλογιστείτε την πιθανότητα πίσω από το παχύ πέπλο, εσείς οι άνθρωποι της τρίτης διάστασης, να μην ξέρατε ότι προσποιείστε. Αυτό που θα ένιωθαν πολλοί θα ήταν μια δυσαρέσκεια, μια ανησυχία, ένα κενό και μια απογοήτευση. Καθώς το πέπλο λεπταίνει, αρχίζετε πραγματικά να βλέπετε και να αντιλαμβάνεστε πως η διττότητα δεν λειτουργεί πια ούτε για εσάς αλλά ούτε και για την Γη. Η Γη αλλάζει, όπως αλλάζετε κι εσείς. Οι αλλαγές όμως χρειάζονται χρόνο. Το να μάθετε έναν νέο τρόπο να υπάρχετε μπορεί να φέρει απογοήτευση και να μοιάζει ξένο. Θα χρειαστεί λοιπόν να πειραματιστείτε,  να έχετε παιχνιδιάρικη διάθεση, να εξερευνείτε και να αγκαλιάζετε νέες δυνατότητες. Μοιάζει με χάος, αλλά ο κόσμος είναι σπουδαίος.

Κανείς δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε έναν κόσμο γεμάτο διαφθορά, μυστικοπάθεια και ατιμία χωρίς να κλείσει τα μάτια και να προσποιηθεί πως είναι κάτι που δεν είναι, έτσι ώστε να επιζήσει ως άνθρωπος. Η νέα ενέργεια ρυθμίζει αυτήν την συμπεριφορά που γεννά την αποτυχία. Η ευημερία θα εμφανιστεί ανοιχτά σε όλους τους τομείς, μέσω της κατανόησης. Μόνο η ευημερία όλης της ανθρωπότητας θα φέρει ικανοποίηση. Η αίσθηση πως όλοι είσαστε συνδεδεμένοι βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευημερία. Μετά από την καταιγίδα, ο κόσμος θα ξαναχτιστεί ενεργειακά, μια πέτρα την φορά. Ο πλανήτης της ελεύθερης επιλογής θα είναι πραγματικά ελεύθερος. Οι Νέοι Άνθρωποι θα ζουν σε μια κοινωνία έχοντας ευημερία σώματος και ψυχής. Οι αλλαγές θα είναι τόσο δραστικές που όλο το Φως και το κουράγιο θα είναι απαραίτητα. Σας καλούμε λοιπόν να ξεκινήσετε να συνδέεστε με το Φως και να φυτεύετε σπόρους για το μέλλον.

Πολλοί άνθρωποι στέκονται στο κατώφλι, προσπαθώντας να κρατηθούν με όλη τους στην δύναμη από ό,τι τους είναι οικείο, α