(επιστροφή στον πίνακα με τις απαντήσεις του Μαντείου)

Ερώτηση #18 (17/06/2013)

Αγαπητό Μαντείο, οι καρδιές μας συμπάσχουν με τον λαό της Τουρκίας και της Συρίας, καθώς γινόμαστε μάρτυρες των γεγονότων που ξεδιπλώνονται.

Παρακαλούμε να μας διαφωτίσετε σχετικά με τον ρόλο που παίζει η Τουρκία στις αλλαγές που βιώνει η ανθρωπότητα. Γιατί η αναταραχή και η βία στην Μέση Ανατολή συνεχίζεται; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον λαό της Τουρκίας και άλλων λαών στην περιοχή;

 

Απάντηση από το Μαντείο:

Σ’ αυτήν την γεωγραφική περιοχή υπάρχει μια κατάσταση η οποία ξεκίνησε από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και την επέκτασή της, την Βυζαντινή Αυτοκρατορία και που εξακολουθεί να υφίσταται, με τις ίδιες συγκρούσεις να λαμβάνουν χώρα με τις ίδιες ψυχές σε νέους ρόλους. Εκείνον τον καιρό, η Συρία ήταν ο βασικός προμηθευτής στρατιωτών και χρημάτων της Ρώμης, ενώ η Κωνσταντινούπολη ήταν η πρωτεύουσα του Βυζαντίου. Εκείνον τον καιρό, η δύναμη του φωτός εξασθενούσε, ο φέρων το Χρίσμα είχε φυτέψει τους σπόρους, αλλά η υποταγή των γυναικών, η ελευθερία και η δημιουργικότητα ήταν ισχυρές και η σκιά ενός Θείου αρσενικού, κυβερνούσε ως πατριαρχική δύναμη μέσω της θρησκείας, του στρατού ή και των δύο (Μιθραϊσμός).

Το ρεύμα αυτό άλλαξε όμως. Ένας αυξανόμενος αριθμός ψυχών σε όλο τον κόσμο κατευθύνθηκε προς το φως, βοηθώντας την διαδικασία εξισορρόπησης… δημιουργώντας χώρο ώστε τα παλαιά συμβόλαια (που πολεμούσαν το ένα το άλλο) να διαλυθούν, έτσι ώστε να έρθει μια γενιά υψηλότερης δόνησης  και να αναλάβει από εκεί που σταμάτησε ο φέρων το Χρίσμα. Αυτές οι ψυχές δεν μπορούσαν να αποπλανηθούν από την άνεση της οικονομικής ανάπτυξης και να παίζουν πολεμικά παιχνίδια. Αυτά τα κράτη έχουν έναν ρόλο-κλειδί για το τέλος του πολέμου παντού στον πλανήτη. Και αυτοί που πουλούν όπλα το γνωρίζουν αυτό και προσπαθούν να σπείρουν τον φόβο και τις διαμάχες. Παρατηρείτε λοιπόν μια διελκυστίνδα πολέμου και αγάπης.

Τα γεγονότα στην Τουρκία εξέπληξαν πολύ κόσμο, ειδικά επειδή η οικονομία αυτής της χώρας τα πάει αρκετά καλά. Υπάρχει όμως μια βαθιά λαχτάρα για ελευθερία και αυθεντική ζωή, που γίνεται αισθητή κυρίως από τις νεότερες γενιές και η επιθυμία για τέτοιου είδους ζωή και για το χτίσιμο μια κοινωνίας που θα υποστηρίζει και θα αντανακλά αυτές τις αξίες είναι έντονη.  Δεν είναι όλα ένα χάος, κάποιοι προσπαθούν να φτάσουν αυτό το σημείο με ειρηνικό τρόπο. Τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης αρέσκονται στο δράμα, οπότε οι οπτικές των lightmasters ως προς αυτό είναι λίγο αλλοιωμένες.

Πολλοί ζητούν πιο επιθετική συμμετοχή, σκεπτόμενοι πως ο αγώνας θα δημιουργήσει τις απαραίτητες αλλαγές, οι οποίες θα σταματήσουν τις διαμάχες. Οι διαμάχες είναι σαν ένα πολυφορεμένο παπούτσι. Η πραγματική διαμάχη βρίσκεται μέσα μας. Τα παλιά παπούτσια (οι παλιοί τρόποι) δεν χωρούν πια και η απόγνωση, ο πανικός και η οργή παίζουν τώρα ακριβώς επειδή το παλιό είναι και “οικείο”. Η αλλαγή συμβαίνει και η Τουρκία και η Συρία αντικατοπτρίζουν την ψευδαίσθηση του αγώνα μέσα μας ώστε να απελευθερώσουμε τι δεν είμαστε.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι ως προς το γιατί το δράμα συνεχίζεται. Το πετρέλαιο, οι εδαφικές διεκδικήσεις, η αλαζονεία, οι ζήλιες, η θρησκευτική μισαλλοδοξία, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κλπ. Η νοοτροπία του παλιού παπουτσιού. Θα συνεχίζεται μέχρι να έρθει ο θάνατος ή η αλλαγή (νέοι τρόποι, νέα ανθρωπότητα).

Να πώς μπορείτε να βοηθήσετε:

Βρείτε νέα παπούτσια, αλλάξτε οπτική, σταματήστε να κρίνετε και να υποστηρίζετε την ψευδαίσθηση των αντιπαραθέσεων. Βοηθήστε τους ανθρώπους σ’ αυτές τις περιοχές έχοντας την ακεραιότητά σας δυνατή, με το να γίνετε αγνά οχήματα φωτός, τιμώντας τις διδαχές και δημιουργώντας χώρο για τις σκιές μέσω των τελετουργικών και της τέχνης. Φυτέψτε σπόρους συμπόνιας και η απελπισία θα μετατραπεί/θα κινηθεί προς το εποικοδομητικό πάθος.

 

Μετάφραση κειμένου: Νίκος Πνευματικός για το www.lightworker.gr

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις “Copyright espavo.org – μετάφραση: Νίκος Πνευματικός“