(επιστροφή στον πίνακα με τις απαντήσεις του Μαντείου)

Ερώτηση στο Μαντείο #15 (27/05/2013)

Αγαπητό Μαντείο, πώς αλλάζουν τα καθιερωμένα πρότυπα γύρω από την οικογένεια και την φιλία, στις νέες μορφές ενέργειας; Ποιες δομές και αξίες έχουν ανάγκη μετασχηματισμού καθώς κινούμαστε σε ένα υψηλότερο δονητικό επίπεδο; Ποιους σπόρους θα μας συμβούλευες να φυτέψουμε σε αυτόν τον τομέα;

 

Απάντηση από το Μαντείο:

 

…στην νέα ενέργεια δεν υπάρχουν αποτυχημένες σχέσεις:

Η αλλαγή μέσα μας επιφέρει αλλαγές στις σχέσεις μας με τους άλλους (οικογένεια και φίλους).

Θα αντιλαμβάνεστε τις σχέσεις σύμφωνα με έναν τρόπο ανιδιοτελούς αγάπης καθώς θα επιτρέπετε στους άλλους να προχωρούν στο δικό τους μονοπάτι χωρίς κρίσεις, μομφές, κριτική, μνησικακία, ανάγκη για διόρθωση κλπ. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε την ευθύνη τη δικής μας Θεϊκότητας.

 

…περνάτε από την προσκόλληση στην υγιή αποσύνδεση:

Σκοπός σας δεν είναι πια να ελέγχετε τους άλλους, αλλά να φροντίζετε τον εαυτό σας. Να είσαστε μαζί, αλλά όχι πολύ κοντά. Όπως τα δέντρα. Μαζί φτιάχνουν ένα δάσος και δεν είναι ποτέ τους μόνα. Είναι όμως ξεχωριστά, σταθερά ριζωμένα στο έδαφος έτσι ώστε τα κλαδιά τους να κοιτάζουν τα άστρα και να μπορούν να απολαμβάνουν τις ακτίνες του Ήλιου και να καθαρίζονται από την βροχή και το χιόνι.

 

…η ελευθερία είναι ο σπόρος που πρέπει να φυτευτεί στον τομέα της οικογένειας και της φιλίας:

Για να μπορέσετε όλοι να κινηθείτε προς ένα υψηλότερο επίπεδο μετασχηματισμού, πρέπει να παραχωρήσετε στην οικογένεια και τους φίλους σας την ελευθερία να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι και να μην έχετε προσδοκίες ή απαιτήσεις όσον αφορά το πώς θα μετασχηματισθούν οι σχέσεις μεταξύ σας. Αλλάζετε όλοι και προχωράτε και πρέπει να θυμάστε πως η αγάπη όλα τα ξεπερνάει. Η αγάπη δεν έχει συγκεκριμένο σχήμα ή μορφή.

 

…αναπτύξτε τους σπόρους της εσωτερικής σοφίας της νεότητάς σας:

Κάθε σπόρος αναπτύσσεται εκεί που φυτεύεται, επηρεασμένος από τις περιβαλλοντικές συνθήκες, των οποίων η οικογένεια και οι φίλοι αποτελούν μέρος. Είναι όπως το περιβάλλον σε ένα σχολείο. Είναι απαραίτητο να προχωρήσετε στον έξω κόσμο για να μπορέσετε να αποφοιτήσετε. Η εσωτερική σοφία πυροδοτείται όταν περνάτε έξω από τα όρια του σχολείου και αφήνετε πίσω σας τις παλιές δομές. Αυτή τη στιγμή ζείτε σε ένα μέλλον το οποίο δημιουργήθηκε στο παρελθόν. Θα ανακαλύψετε πως η Νέα Ανθρώπινη Οικογένεια απλώνεται πέρα από την φυσική οικογένεια από την οποία προέρχεστε.

 

Μετάφραση κειμένου: Νίκος Πνευματικός για το www.lightworker.gr

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις “Copyright espavo.org – μετάφραση: Νίκος Πνευματικός“