(επιστροφή στον πίνακα με τις απαντήσεις του Μαντείου)

Ερώτηση στο Μαντείο #13 (12/05/2013)

Αγαπητό Μαντείο, πώς μπορούμε να αγκαλιάσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις εμπειρίες που μας προκαλούν πόνο, θλίψη και δάκρυα στην ζωή μας; Πώς μπορούμε να τιμήσουμε τις σκιές οι οποίες αποτελούν μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας… χωρίς να τις αφήσουμε να μας κατακλύσουν;

 

Απάντηση από το Μαντείο:

 

Για να καταλάβετε καλύτερα ποιες είναι οι σκιές σας, σκεφτείτε τα παρακάτω:

Πρώτον – Τα εξωτερικά γεγονότα αποτελούν συνήθως μια αντανάκλαση των εσωτερικών σας συγκρούσεων. Προβάλλετε κομμάτια του εαυτού σας στους άλλους ανθρώπους επιτρέποντάς τους να παίξουν τον ρόλο που κρύβετε μέσα σας. Αν μια εμπειρία προκαλεί πόνο, θλίψη ή δάκρυα, να ξέρετε πως έχετε μια ευκαιρία να δουλέψετε για την συλλογική συνείδηση όλης της ανθρωπότητας. Αυτή είναι μια αλχημιστική διαδικασία μέσα στο γενικότερο πλαίσιο και στον μικρόκοσμο της προσωπικής σας ζωής.

Δεύτερον – Οι σκιές σας δεν είναι κακές. Είναι κομμάτια του εαυτού σας τα οποία αποκόψατε ώστε να γίνετε αποδεκτοί και να μπορέσετε να επιβιώσετε. Γι’ αυτό προτείνω να αγαπήσετε τις σκιές σας· αποτελούν κομμάτια σας.

Τρίτον – Υπάρχουν πολλή ζωτικότητα και ζωτική ενέργεια συνυφασμένες με τις σκιές σας. Αν καταφέρετε να βρείτε την δύναμη να τις νιώσετε ή να τις αγκαλιάσετε, θα μπορέσετε να μετουσιώσετε πολλή ενέργεια.

 

Τώρα θα θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε τις σκιές σας και να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ενέργεια…

 

Να βρίσκεστε στο παρόν. Επικεντρωθείτε στο σώμα σας, χωρίς να σκέφτεστε το πού ακριβώς βρισκόσαστε. Αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να κινηθείτε εύκολα και με χάρη. Επιτρέψτε στα πράγματα να είναι ως έχουν. Γίνετε παρατηρητές και όχι δράστες. Να ξέρετε πως αυτές οι καταστάσεις εξυπηρετούν το ανώτερο καλό σας.

Επιτρέψτε στα συναισθήματα να περνούν από μέσα σας, όπως το νερό κυλά πάνω από τις πέτρες στο ποτάμι, όπως τα πουλιά πετούν στον αέρα, όπως το αίμα κυλά με τους χτύπους της καρδιάς σας. Αν τα εμποδίσετε, τους δίνετε εξουσία πάνω σας. Παραδοθείτε στα συναισθήματα, όποια κι είναι αυτά. Είναι απλά συναισθήματα και δεν μπορούν να σας βλάψουν.

Το κλειδί είναι να μην ταυτίζεστε μαζί τους. Δεν είστε τα συναισθήματά σας, δεν είστε οι εμπειρίες σας. Είστε Πνεύματα που έχουν έρθει εδώ για να παίξουν έναν ανθρώπινο ρόλο, να πάρουν μαθήματα ζωής και να εν-θυμηθούν ποια είναι στην πραγματικότητα.

Μην φοβάστε λοιπόν να βιώσετε όλα τα συναισθήματα, όσο πιο βαθιά μπορείτε. Νιώστε τον πόνο, αλλά μην τον συνδέσετε με κάποια ιστορία. Λυπηθείτε, κλάψτε, φωνάξτε – και μετά απελευθερώστε αυτό το συναίσθημα. Θα νιώστε τεράστια ανακούφιση.

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι αυτός που είναι και να παραμείνετε στην ακεραιότητά σας. Θα έλξετε εμπειρίες που θα συνηχούν με τον τρόπο που προβάλλετε την ενέργειά σας.

Αν εξασκηθείτε σε αυτά που λέω, ίσως να ανακαλύψετε (μερικοί το έχουν κάνει ήδη) ότι είναι πιο εύκολο να βρίσκεστε στο παρόν, να βιώνετε συναισθήματα και να τους επιτρέπετε να περνούν από μέσα σας χωρίς να σας κατακλύζουν.

 

“Νιώστε τα συναισθήματα, εισπνεύστε τα και παράλληλα γίνετε παρατηρητές – σαν να βλέπετε ένα έργο σε ένα αμφιθέατρο. Έτσι κι αλλιώς, όλοι παίζετε ένα παιχνίδι”.

 

Μετάφραση κειμένου: Νίκος Πνευματικός για το www.lightworker.gr

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις “Copyright espavo.org – μετάφραση: Νίκος Πνευματικός“