(επιστροφή στον πίνακα με τις απαντήσεις του Μαντείου)

Ερώτηση #1 (19/02/2013)

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI ανήγγειλε την παραίτησή του ώστε να κάνει χώρο για έναν νέο ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας. Αυτό αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για τους συνεργάτες του και για την Καθολική Κοινότητα που μετράει περίπου 1.2 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Τι βλέπετε να βγαίνει απ’ αυτήν την κατάσταση; Ποιος είναι το πιθανότερο να τον διαδεχθεί; Ποιες αλλαγές / δυναμικά βλέπετε να συμβαίνουν; Βλέπετε μήπως σημαντικές επιδράσεις και σε άλλα θρησκευτικά συστήματα;

 

Απάντηση από το Μαντείο:

… Η επιλογή του Πάπα να παραιτηθεί σε μεγάλο βαθμό είχε να κάνει με την ανοικοδόμηση της ακεραιότητας που εξέπεμπε.

… Υπάρχει η αίσθηση πως υπάρχουν κρυμμένα μυστικά τα οποία θα αποκαλυφθούν σαν αποτέλεσμα για παράδειγμα της οικονομικής δύναμης της τράπεζας του Βατικανού.

Σχεδόν όλα τα μέλη του Μαντείου βλέπουν πως χρειάζεται  μια τεράστια αλλαγή στην καθολική Εκκλησία προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει στην νέα ενέργεια – αλλιώς θα διαλυθεί.

Ο ρυθμός αυτής της αλλαγής θα φανεί αργότερα και πολλά εξαρτώνται από το ποιος θα εκλεγεί νέος Πάπας. (Αν οι πρόσφατες εξελίξεις αποτελούν παράδειγμα, δείτε την παραίτηση του Σκοτσέζου Καρδιναλίου ο οποίος κατηγορήθηκε για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά – μια διαδικασία που ολοκληρώθηκε σε λίγες μόνο μέρες, ενώ παλιότερα θα περνούσαν χρόνια για να ολοκληρωθεί).

Ο νέος Πάπας θα μπορούσε να είναι πιο παραδοσιακός και πιο προσβάσιμος, περισσότερο ηγέτης σε παγκόσμιο επίπεδο. Σίγουρα θα προέρχεται από νεότερη γενιά.

Όσον αφορά τις σημαντικές επιδράσεις σε άλλα θρησκευτικά συστήματα, το Μαντείο τις βλέπει σαν…

… Ένα σημαντικό σημάδι πέρα από τα όρια της Καθολικής Εκκλησίας

… Ένα σημαντικό σημάδι για αλλαγές σε παλιές δομές

Ενδεικτικό απόσπασμα: “Η Πύλη είναι ανοικτή σε όλα τα θρησκευτικά συστήματα, μια ευκαιρία να αμφισβητήσουν τους εαυτούς τους. Θα χρειαστεί χρόνο και κόπο, αλλά τέθηκε ήδη σε κίνηση. Ο κόσμος αρχίζει να αλλάζει”.

 

Ενημέρωση (13/03/2013 μετά την εκλογή του νέου Πάπα): Ο νέος Πάπας εξελέγη στις 13 Μαρτίου 2013 και  αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς. Δεν προήρχετο από το Βατικανό, αλλά ήταν Ιησουίτης από την Αργεντινή, ο πρώτος Λατινοαμερικανός Πάπας. Επέλεξε το όνομα Πάπας Φραγκίσκος Ι, μια ενδιαφέρουσα επιλογή καθώς θα τον φωτίζει ο Άγιος Φραγκίσκος ο οποίος ήταν γνωστός για τον παιδιάστικο χαρακτήρα του, την αγάπη του για την απλότητα και το ενδιαφέρον του για όλα τα πλάσματα. Έρχονται ενδιαφέροντες καιροί…

 

Μετάφραση κειμένου: Νίκος Πνευματικός για το www.lightworker.gr

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις “Copyright espavo.org – μετάφραση: Νίκος Πνευματικός“