Σεπτέμβριος 2019

Εστίαση

Χαιρετισμούς αγαπημένοι μας, είμαι ο εΜ.

Έρχομαι ολόθερμα σήμερα κοντά σας για να σας πω μερικά πράγματα για εσάς. Βλέπετε, περιπλανιέστε στη Γη σκουντουφλώντας συχνά πάνω σε πράγματα αλλά και μεταξύ σας, προσπαθώντας να βρείτε τον δρόμο προς την Εστία. Για εμάς είναι υπέροχο να το παρακολουθούμε επειδή γνωρίζουμε τις καρδιές σας. Ήμασταν μαζί σας πριν κατεβείτε στη Γη, περισσότερες από μια φορές. Πότε-πότε μας ζητούσατε να σας δώσουμε μερικές γενικές παρατηρήσεις, όχι υποχρεωτικά να σας διδάξουμε κάτι αλλά να σας ενθυμίσουμε τα πράγματα που γνωρίζατε ήδη.

Ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ σήμερα είναι για να σας μιλήσουμε για την όρασή σας. Δεν θα μιλήσουμε συγκεκριμένα για τα μάτια σας ή για το οπτικό σας νεύρο. Επιτρέψτε μας όμως να σας πούμε πως καθώς εξελίσσεστε και κινείστε τόσο γρήγορα μέσα από τα διάφορα επίπεδα εξέλιξης, αλλάζει και το φυσικό σας σώμα.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι αρχίζετε να φέρετε περισσότερο από το πνεύμα σας μέσα στο φυσικό σας σώμα. Αυτή είναι η ρύθμιση που γίνεται. Ένα πράγμα για το οποίο μιλάμε πάντα είναι πως είστε δημιουργοί εδώ και πολύ καιρό, κάτι που είναι μαγικό. Το αστείο για πολλούς από εσάς είναι πως είστε οι τελευταίοι που το ανακαλύπτουν. Τον περισσότερο καιρό κοιτάζετε πίσω σας πολλά χρόνια αργότερα και λέτε, “Μπλέχτηκα σε μεγάλο μπέρδεμα! Αναρωτιέμαι πώς το κατάφερα”. Το ψάχνετε προς τα πίσω και ανακαλείτε κάποια συναισθηματική ανάμνηση που είχε φυτευτεί στο μυαλό σας και η οποία μετετράπη σε αυτό το όραμα. Αν λοιπόν είναι τόσο εύκολο να ελέγξετε το περιβάλλον σας απλά κοιτάζοντας κάτι, πώς μπορείτε να το κάνετε να λειτουργήσει προς όφελός σας; Υπάρχουν κάποια πολύ βασικά στοιχεία που μπορούν να κάνουν αυτή τη ρύθμιση για εσάς.

Πνευματική Οπτική

Οι περισσότεροι από εσάς είστε πολύ ευαίσθητοι, πολύ περισσότερο από τους μέσους ανθρώπους, αλλιώς δεν θα το διαβάζατε αυτό τώρα. Με αυτή την ευαισθησία, σημαίνει πως λαμβάνετε αναπληροφόρηση πιο γρήγορα από τους περισσότερους ανθρώπους κι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην όρασή σας. Όταν κοιτάζετε κάτι, αναρωτηθείτε αν έχετε κινηθεί περισσότερο προς την πλευρά της αγάπη ή την πλευρά του φόβου; Αυτό μπορεί να χρειαστεί εξάσκηση και μη νομίζετε ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο, επειδή η εξάσκηση δεν είναι γι’ αυτό. Αντίθετα, η εξάσκηση έχει να κάνει με το να συνδέσετε τη θέα ενός πράγματος με την καρδιά σας κι αυτό είναι που σας ζητάμε να κάνετε.

Για να σας δώσουμε ένα παράδειγμα, ο Φύλακας (ο Steve) συχνά τριγυρίζει στο σπίτι του κοιτάζοντας τριγύρω. Μερικές φορές βλέπει πράγματα που του φέρνουν φόβο όπως το πλυντήριο των πιάτων, επειδή δεν είναι σίγουρος για το πώς λειτουργεί. Όταν λοιπόν το κοιτάζει, συνήθως γυρίζει το βλέμμα του γιατί δεν του φέρνει χαρά. Αυτό είναι κάτι με το οποίο πρέπει να δουλέψει κάποια στιγμή αλλά δεν είναι αυτό για το οποίο μιλάμε σήμερα. Αν γυρίσει λοιπόν και κοιτάξει από την άλλη μεριά, βλέπει ένα πιάνο. Το πιάνο των συναρπάζει αλλά δεν παίζει καλά. Το βλέμμα του πλανιέται παραπέρα και βλέπει την κιθάρα του που κρέμεται στον τοίχο και αμέσως η καρδιά του λιώνει. Αυτό είναι που ψάχνετε! Όταν λοιπόν βλέπετε την κιθάρα στον τοίχο και αυτό πυροδοτεί κάτι θετικό μέσα σας, τότε είναι που θα έχετε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία. Θα έχετε δημιουργήσει έναν οραματισμό ο οποίος συνδέεται με ένα συναίσθημα. Αυτή είναι μια συναισθηματική ανάμνηση, άρα είναι ένας οραματισμός με συναίσθημα. Στην πέμπτη διάσταση αυτό είναι μια συντόμευση προς τη δημιουργία. Να θυμάστε πως το πνεύμα σας μπορεί να δημιουργήσει τα πάντα επειδή το πνεύμα δεν έχει περιορισμούς.

Στο παράδειγμά μας χρησιμοποιήσαμε την κιθάρα για να θέσουμε την κατάσταση του πνεύματος. Αν συνεχίσετε να εστιάζεστε σε αυτόν τον οραματισμό μόλις φτάσετε σε αυτή την κατάσταση συναισθηματικής ανάμνησης, θα πάρει τη θέση ενός σκοπού στον σημερινό κόσμο. Ναι αγαπημένοι μας, ίσως να χρειαστείτε εξάσκηση. Δηλαδή αυτό σημαίνει πως με αυτή τη μέθοδο μπορείτε να δημιουργήσετε τα πάντα; Όχι, στο Πνεύμα μπορείτε να δημιουργήσετε μονάχα αυτά στα οποία πιστεύετε πραγματικά. Αν δεν έχετε πειστεί μέσα από την καρδιά σας, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό τον οραματισμό.

Στις χαμηλότερες δονήσεις της γήινης εμπειρίας, πρέπει να θέτετε στόχους και να προσπαθείτε για πράγματα τα οποία βρίσκονται λίγο πιο πέρα απ’ όσο φτάνετε. Οι άνθρωποι έχουν φτιάξει τους κανόνες για το πώς μπορείτε να κάνετε πράγματα κι έχουν θέσει τους καλύτερους τρόπους για να γίνει εφικτή αυτή η διαδικασία. Σήμερα, το να θέσετε τόσο συγκεκριμένους στόχους είναι πρόβλημα, γιατί κάνοντάς το αυτό περιορίζετε το πνεύμα σας.

Πνευματική Δημιουργία με Συναισθηματική Ανάμνηση

Είστε πνεύματα που κρύβονται σε μια φούσκα βιολογίας. Η φυσική κατάσταση του πνεύματος είναι η αφθονία. Ελπίζουμε να φροντίζετε τον εαυτό σας πολύ καλά επειδή εκείνος φροντίζει το πνεύμα σας και του επιτρέπει να λάμπει περισσότερο. Αναγνωρίζοντας το πνεύμα μέσα σας, απελευθερώνετε τη μαγεία – και το αξίζετε! Δηλαδή, δημιουργώντας χρήματα, θα πρέπει να δημιουργήσετε κι ένα συγκεκριμένο ποσό στον τραπεζικό σας λογαριασμό; Ή σημαίνει πως θα πρέπει να οραματιστείτε το τελικό αποτέλεσμα, όπως την ευτυχία σας όταν θα κάνετε διακοπές ή την ελευθερία που θα έχετε να κάνετε κάτι που θέλετε; Αυτός είναι ο οραματισμός, επειδή είναι η τελική κατάσταση την οποία ψάχνετε. Η σύνδεσή της με τη συναισθηματική ανάμνησή σας, δουλεύει πολύ καλά.

Όλο αυτό είναι λίγο διαφορετικό απ’ ό,τι γινόταν παλιά, όταν έπρεπε να εστιάζεστε σε συγκεκριμένα ποσά και να δουλεύετε πολύ σκληρά για να δημιουργήσετε αυτή την εικόνα. Τώρα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά και δημιουργείτε πολύ ταχύτερα απ’ όσο φανταζόσασταν. Το αποτέλεσμα είναι πως τα πράγματα συχνά πηγαίνουν με τον αυτόματο πιλότο κι εσείς φτάνετε να δημιουργείτε πράγματα τα δεν γνωρίζετε καν.

Εστιαστείτε (Προσέξτε που σημαδεύετε με αυτό το πράγμα!)

Αυτό που θα σας ζητήσουμε να αναλογιστείτε, είναι πολύ απλό. Εστιαστείτε σε αυτά τα πράγματα και φωτίστε την καρδιά σας. Κάν’ τε ένα διάλειμμα αγάπης. Εστιαστείτε στα πράγματα που σας φέρνουν χαρά και βρείτε διεξόδους προς την αγάπη. Είναι πολύ εύκολο να κολλήσετε στην αρνητική ενέργεια, οπότε κάν’ τε συνειδητά διαλείμματα προς το πνεύμα. Κάποιοι από εσάς έχουν συντρόφους, συζύγους και παιδιά και δεν έχετε πρόβλημα να δίνετε τακτικά αγάπη. Άλλοι έχετε κατοικίδια ή άλλα ζώα τα οποία σας βοηθούν να γειώνετε την αγάπη σας. Εσείς που δεν έχετε κάποιον αγαπημένο στην καθημερινότητά σας, βρείτε κάτι στο οποίο να εστιαστείτε που μπορεί να βγάλει την αγάπη από μέσα σας. Μπορείτε να την τοποθετήσετε σε μια μικρή πέτρα στο γραφείο σας ή στα λουλούδια στον κήπο σας. Μπορεί να είναι σε οτιδήποτε. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξετε αυτό το αντικείμενο, επειδή εσείς είστε που κερδίζετε όταν ερωτεύεστε. Κάθε φορά. Αν βρείτε λοιπόν μικρούς τρόπους ή μέρη στα οποία θα μοιραστείτε την ανιδιοτελή αγάπη, θα βρείτε και ισορροπία. Δεν κερδίζετε όταν λαμβάνετε αγάπη αλλά μόνο όταν δίνετε. Η ανθρωπότητα αλλάζει με απίστευτους ρυθμούς και η ένταση είναι μεγάλη στη Γη. Απλά να εν-θυμάστε πως το να βρείτε μέρη να δώσετε αγάπη, θα αλλάξει τον κόσμο σας. Μιλώντας για τον κόσμο σας, εμείς παρατηρούμε καθώς ο διαχωρισμός μεγαλώνει στη Γη. Μην ανησυχείτε όμως, είναι κάτι παροδικό. Ο διαχωρισμός δεν είναι η φυσική σας κατάσταση και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αν δύο δίχρονα παιδάκια περπατούν δίπλα-δίπλα κι ένα από αυτά πέσει, η αντίδραση του άλλου παιδιού είναι να σταματήσει να βοηθήσει και όχι να συνεχίσει να περπατάει για να βγει πρώτο. Αν δεν έχει άλλες οδηγίες, θα σταματήσει να βοηθήσει. Η φυσική σας κατάσταση είναι η ενότητα. Η φυσική σας κατάσταση είναι να ενδιαφέρεστε ο ένας για τον άλλον και για τα πάντα γύρω σας. Έπρεπε να μάθετε να είστε άνθρωποι. Είχατε να μάθετε να μισείτε και να προσποιείστε ότι είστε διαχωρισμένοι. Είναι πράγματι υπέροχο για εμάς να το παρατηρούμε από αυτή την πλευρά του πέπλου.

Στη Γη αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια κίνηση προς μια πολύ παλιά προκατάληψη που υπάρχει στον πλανήτη εδώ και πολύ καιρό. Έχει να κάνει με τα φυσικά σώματα και το πού γεννιέται κάποιος. Δεν είναι ένα γενικό πρόβλημα, να το θυμάστε αυτό αγαπημένοι μας. Είναι απλά μια προσωρινή εκδρομή, μακριά από τη φυσική σας κατάσταση. Στην πραγματικότητα είστε πνεύματα και η φυσική σας κατάσταση είναι η ενότητα. Η καρδιά σας είναι φτιαγμένη ώστε να νοιάζεστε για τους άλλους κι αυτό είναι που θέλουμε να σας πούμε. Αν ψάξετε για την ενότητα, θα τη βρείτε ακόμα και μέσα σε όλο τον διαχωρισμό που υπάρχει στη Γη αυτή τη στιγμή. Αν ψάξετε για το καλό σε κάποιον, θα το βρείτε. Αν ψάξετε οπουδήποτε στη Γη για την ομορφιά, θα τη βρείτε. Αυτό είναι που ζητάμε απ’  όλους να κάνετε αυτή τη στιγμή. Αυτό θα ανακουφίσει λίγη από την ένταση.

Η Γη πρόκειται να αλλάξει λίγο και στους ανθρώπους δεν αρέσει ιδιαίτερα αυτή η αίσθηση. Αν και αντιστέκονται λίγο, αποτελεί ένα άνοιγμα για όλους να αγκυρώσουν το φως. Αν εστιαστείτε πραγματικά στην αποστολή αγάπης και στο άνοιγμα της καρδιάς σας, θα αρχίσετε να βλέπετε όχι μόνο την ενότητα στους άλλους ανθρώπους αλλά και τα πνεύματά τους, ξεκάθαρα. Τότε θα έχετε μια νέα οπτική του δικού σας πνεύματος κι αυτό είναι που αναζητούμε. Εσείς είστε οι δημιουργοί. Σύντομα θα δείτε ποιοι είστε πραγματικά και την ευθύνη που σας συνοδεύει.

Πού κοιτάζετε σήμερα; Ποιες είναι οι επιλογές και οι οραματισμοί σας; Πού στέλνετε την αγάπη σας; Να θυμάστε πως αυτό στο οποίο εστιάζεστε, μεγαλώνει αυτό τον καιρό. Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, οπότε εστιάζεστε είτε στα χρήματα είτε στην έλλειψή τους. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν κάποιο πρόβλημα, συνήθως εστιάζονται στην έλλειψη. Πώς μπορώ να αποκτήσω περισσότερα χρήματα; Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα απλό εργαλείο το οποίο ο Φύλακας του Φύλακα του έμαθε να χρησιμοποιεί πριν από πολύ καιρό. Όταν πληρώνετε τους λογαριασμούς που μπορείτε, να γιορτάζετε αυτό το συναίσθημα. Χαρείτε με το γεγονός ότι ολοκληρώνετε μια δέσμευση κι ένα συμβόλαιο. Γιορτάστε και στείλτε ευχαριστίες για την αφθονία που έχετε για να πληρώσετε τους λογαριασμούς, ακόμα κι αν έχετε άλλους τρεις τους οποίους δεν μπορείτε να πληρώσετε αυτή τη στιγμή. Να προσέχετε να μην κρίνετε τον εαυτό σας απ’ αυτό, γιατί κάτι τέτοιο θέτει την ενέργεια της δημιουργίας σε κίνηση.

Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε τα μάτια σας, θα δημιουργήσετε κάτι που δεν το περιμένετε. Σε μια στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι, τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν και να μην αποτελούν πλέον ανησυχία. Έτσι λειτουργεί κι έχει να κάνει με το πού κοιτάτε. Δημιουργείτε τον κόσμο μπροστά σας κάθε φορά που ανοίγετε τα μάτια σας. Εμείς ξεκαρδιζόμαστε μ’ αυτό. Ναι αγαπημένοι μας, αυτό κάνουμε! Επειδή σας βλέπουμε να είστε έτοιμοι να ανοίξετε τα μάτια σας, περιμένοντας να δείτε κάτι που ψάχνετε. Μετά βλέπουμε όλα τα άτομα να χοροπηδούν τριγύρω λίγο πριν ανοίξετε τα μάτια σας, προσπαθώντας να δημιουργήσουν αυτό που περιμένετε να δείτε. Είναι ένα υπέροχο παιχνίδι. Απολαύστε το ταξίδι αγαπημένοι μας. Προοδεύετε ταχύτατα και είμαστε πολύ υπερήφανοι για εσάς. Συνεχίστε την καλή δουλειά και να ξέρετε πως δεν είστε ποτέ μόνοι. Είμαστε εδώ, απλά είμαστε κρυμμένοι.

Σας βλέπουμε. Εκεί πάει η αγάπη μας… σε εσάς!

Με τη μεγαλύτερη τιμή όλων, σας ζητάμε να φέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό. Να φροντίζεστε μεταξύ σας σε κάθε ευκαιρία γιατί φροντίζετε τον εαυτό σας. Να θυμάστε πως είναι ένα υπέροχο παιχνίδι. Να παίζετε όμορφα μαζί. Να εν-θυμάστε πως σας αγαπάμε πολύ.

Espavo.

Είμαι ο εΜ.

Το γκρουπ.

Η λέξη Espavo είναι αρχαίος χαιρετισμός από τη Λεμουρία και σημαίνει “Σε ευχαριστώ που αναλαμβάνεις τη δύναμή σου”.

Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!