Νοέμβριος 2007

Το χρώμα της Αγάπης
Γιατί το φως είναι διαφορετικό στο Παρίσι;

 

Aπό τον Steve:

Σε αυτό το μήνυμα το γκρουπ μας δίνει την απάντηση σε ένα πανάρχαιο ερώτημα – εάν είναι καλύτερο να είμαστε διαχωρισμένοι (*) μεταξύ μας για να προστατεύουμε  την κληρονομιά μας ή να αναμιγνυόμαστε κινδυνεύοντας να την χάσουμε. Αυτό το ερώτημα μπορεί να μοιάζει σχετικά ασήμαντο σε κάποιους, ωστόσο, όπως συνηθίζει το γκρουπ, χρησιμοποιείται ως αφορμή για την εισαγωγή σημαντικών εννοιών που θα μας χρησιμεύσουν σύντομα, αλλά και για την μετάδοση πολλών μηνυμάτων σε διαφορετικά επίπεδα την ίδια στιγμή.  Είθε να βρείτε το δικό σας προσωπικό μήνυμα σε αυτό.

Μεγάλες αγκαλιές και απαλά σκουντήματα… Steve

 

 

(*) (σ.τ.μ.: – ο διαχωρισμός που αναφέρεται (segregation) νοείται ως φυλετικός, εθνικός, πολιτισμικός).

Χαιρετισμούς από την Εστία

Αυτό το μέρος έχει αλλάξει από την τελευταία φορά που ήμασταν εδώ. Εσείς το έχετε αλλάξει. Θα συνειδητοποιήσετε σύντομα ότι είστε διαφορετικοί από αυτό που ήσασταν μόλις λίγο καιρό πριν.

Ένα από τα ερωτήματα που δυσκολεύουν τους ανθρώπους είναι το «αν θα πρέπει να αναμιγνυόμαστε μεταξύ μας ή αν θα πρέπει να διατηρούμε την κληρονομιά μας». Οι άνθρωποι είναι πολύ περήφανοι για τις ρίζες τους. Είστε περήφανοι για την κληρονομιά σας και θέλετε να την προστατεύσετε για να μην χάσει την μοναδικότητά της. Παρόλα αυτά, σας έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το πώς η ανάμιξη των ενεργειών βρίσκεται σε εναρμόνιση με τη Συμπαντική Ενέργεια ενώ ο διαχωρισμός τους όχι. Βασικά αυτό θα σήμαινε ότι το καλύτερο θα ήταν να χάσει κανείς την μοναδικότητά του εάν έτσι θα αποτελούσε μέρος του όλου. Αυτή όμως είναι μια τυπική ανθρώπινη ερμηνεία που προσεγγίζει μόνο μια από τις πλευρές του θέματος.

Το Μεγάλο Πείραμα

Σήμερα θα θέλαμε να επεκταθούμε σε αυτό το θέμα για να σας δείξουμε μια ακόμη μεγαλύτερη αλήθεια. Σήμερα επιθυμούμε να μιλήσουμε για διάφορα πράγματα που θα σας βοηθήσουν να απαντήσετε τα ερωτήματά σας σχετικά με το – τι κάνουμε; Αναμιγνυόμαστε μεταξύ μας ή προτιμούμε να είμαστε διαχωρισμένοι;

Η Συμπαντική Ενέργεια είναι η ενέργεια της βάσης που διαποτίζει τα πάντα. Η εκ της φύσεως δράση της είναι να αναμιγνύει τα πάντα μεταξύ τους. Φανταστείτε λοιπόν ότι τα πάντα είναι αναμεμειγμένα μεταξύ τους μέσα σε μια όμορφη μπάλα – θα πούμε αυτή την μπάλα Θεό – θα πούμε αυτή την μπάλα Σπίτι, θα την πούμε Παράδεισο ή όπως εσείς επιθυμείτε. Ένα πολύ μεγάλο πείραμα υλοποιήθηκε τότε. Τα «πάντα», το «ό,τι υπάρχει» θα υποκρινόταν ότι δεν είναι ενωμένο, αλλά διαχωρισμένο. Το πείραμα έγινε για να εξακριβωθεί αν κάτι άπειρο θα μπορούσε να καθορίσει τον εαυτό του υποκρινόμενο ότι είναι πεπερασμένο.

Αυτή ήταν η αρχή του Μεγάλου Παιχνιδιού στο οποίο παίζετε τώρα. Σε κάποια φάση η μπάλα άρχισε να διογκώνεται – να διαστέλλεται. Δεν πέρασε πολύς χρόνος πριν να αρχίσει να χωρίζεται σε κομμάτια, διαμορφώνοντας άλλες μπάλες. Το Μεγάλο Παιχνίδι του Κρυφτού είχε ξεκινήσει. Αυτό ήταν ένα γεγονός που γνωρίζετε ως το «Big Bang». Οτιδήποτε διαστέλλεται και διαχωρίζεται, όμως, θα έχει κάποια στιγμή την φυσική αντίδραση να θέλει να συσταλεί, δηλαδή να «ξανατραβηχτεί» πίσω και να ξαναενωθεί σε ένα κομμάτι. Εφόσον λοιπόν υπάρξει διαστολή της Συμπαντικής Ενέργειας, θα υπάρξει και συστολή. Σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξής σας, όλα τα πράγματα θα έχουν την τάση να «ξανατραβηχτούν» πίσω και να ξαναενωθούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάσετε την κληρονομιά σας γιατί αυτό είναι το φως σας. Αυτή είναι η ενέργεια που τοποθετείτε στο κομμάτι του Θεού όπου βρίσκεστε – μια μοναδική ακτίνα φωτός.

Χρώματα του Ουράνιου Τόξου

Φανταστείτε ότι είστε ένα ον φωτός που έρχεται από την Εστία και ότι αυτό το ον διαιρείται μέσα από ένα πρίσμα σε χιλιάδες ακτίνες, όχι απλά λίγες ακτίνες όπως  τέσσερις ή οκτώ, αλλά χιλιάδες διαφορετικές ακτίνες, κυριολεκτικά χιλιάδες διαφορετικές δονήσεις φωτός. Τα χρώματα του ουράνιου τόξου μας βοηθούν να φανταστούμε το αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας. Πολλές, διαφορετικές, αρμονικές δονήσεις φωτός ενώνονται μεταξύ τους προκειμένου να σχηματίσουν το όμορφο αποτέλεσμα που βλέπουμε και ονομάζουμε ουράνιο τόξο.

Είστε μια από αυτές τις δονήσεις φωτός, αγαπημένοι. Τώρα, τι θα γινόταν αν το μπλε χρώμα σε αυτό το ουράνιο τόξο αποφάσιζε να συγχωνευτεί με τα άλλα χρώματα; Δεν θα μπορούσαμε πλέον να διακρίνουμε τα χρώματα και δεν θα είχαμε πια ουράνιο τόξο. Οπότε για τι πράγμα είστε περήφανοι; Για το γεγονός ότι είστε μέρος του ουράνιου τόξου ή για το γεγονός ότι είστε το μοναδικό μπλε χρώμα; Πιθανότατα να απαντήσετε και για τα δύο, καθώς από την θέση σας μέσα από το ουράνιο τόξο δεν μπορείτε να δείτε την μεγάλη εικόνα. Ωστόσο σας λέμε ότι τα χρώματα που είναι περήφανα για την ξεχωριστή, μοναδική τους κληρονομιά είναι αυτά που δημιουργούν το πιο ζωντανό ουράνιο τόξο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζεται να θυμηθείτε. Το πρώτο είναι να τιμάτε τη δημιουργία σας, το ποιοι και το τι είσαστε. Το δεύτερο είναι να μοιράζεστε αρμονικά το όμορφο, μοναδικό φως σας με τους άλλους.

Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν συνήθως δυσκολία σε αυτό γιατί νομίζουν ότι η ψευδαίσθηση του διαχωρισμού τους δίνει μόνο μια επιλογή. Ωστόσο και τα δύο είναι δυνατά. Το μοναδικό χρώμα σας είναι και το δώρο της συμβολής σας στο σύνολο. Είστε ένα από τα χρώματα ενός πανέμορφου πίνακα. Είστε το χρώμα του φωτός που αντανακλάται μέσα από τα φυσικά σας σώματα. Είστε η μοναδική έκφραση του φωτός που προέρχεται από την Εστία. Φανταστείτε ότι η τελευταία ανάμνηση που είχατε από την Εστία ήταν το πιο ζωντανό ουράνιο τόξο, καθώς απλωνόταν στον καθαρό ουρανό. Ήρθατε εδώ με την έντονη επιθυμία να ξαναδείτε αυτό το ουράνιο τόξο και γι’ αυτό μεταφέρατε μαζί σας και τη δυνατότητα να το υλοποιήσετε.

Γιατί το Φως είναι διαφορετικό στο Παρίσι;

Επιτρέψτε μας να αλλάξουμε κατεύθυνση για λίγο και να μιλήσουμε για μια άλλη πλευρά αυτού του πολυδιαστασιακού ερωτήματος. Έχετε προσέξει ποτέ ότι το φως εδώ στο Λας Βέγκας είναι διαφορετικό από το φως στο Παρίσι, που είναι διαφορετικό από το φως στη Νέα Υόρκη, που είναι διαφορετικό από το φως στην Ομάχα και στην Κοπεγχάγη; Οι καλλιτέχνες και οι φωτογράφοι αντιλαμβάνονται ενστικτωδώς τις διαφορετικές αντανακλάσεις του φωτός, ωστόσο η επιστήμη δεν έχει κατορθώσει ακόμα να κάνει μετρήσεις αυτού του φαινομένου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί η ενέργεια της καρδιάς σας επηρεάζει τα πάντα γύρω σας. Ό,τι αγαπάτε γίνεται κομμάτι σας. Η ενέργεια της καρδιάς σας επηρεάζει κάθε μόριο της Συμπαντικής Ενέργειας που βρίσκεται γύρω σας. Έχετε ένα μαγνητικό συμπαντικό πεδίο που προηγείται από εσάς πριν να σηκώσετε το τηλέφωνο, ή πριν να μπείτε σε ένα δωμάτιο. Προηγείται από εσάς σε οτιδήποτε και αν κάνετε. Ξεκινά τις ενεργειακές διαδικασίες για την υλοποίηση που θέλετε να κάνετε πριν καν αναλάβετε δράση. Όταν κατεβαίνετε το δρόμο και περνάτε δίπλα από ένα άγαλμα στη γωνία, τότε φορτίζετε το άγαλμα με την ενέργειά σας καθώς περπατάτε. Όλα τα πράγματα είναι συλλέκτες ενεργειών και κάθε φορά που εκπέμπετε την ενέργειά σας προς ένα αντικείμενο αυτό κρατά μέρος αυτής της ενέργειας. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις μπαταρίες, όλα τα φυσικά σώματα φορτίζουν και κρατούν την ενέργεια που τους δίνεται. Όλοι σας έχετε την εμπειρία κάποιου κοσμήματος ή άλλου αντικειμένου που έχετε από τους προγόνους σας και το οποίο νιώθετε να φέρει την ενέργεια τους παρότι οι ίδιοι έχουν πεθάνει εδώ και καιρό. Αυτό συμβαίνει γιατί τα αντικείμενα έχουν φορτιστεί τόσο πολύ με την αγάπη των προκατόχων τους, ώστε μεταφέρουν αυτή την φωτεινή ενέργεια για πολύ καιρό μετά το θάνατό τους. Ο πιο απλός τρόπος για να σας το εξηγήσουμε είναι να σας πούμε ότι άπαξ και εκπέμψετε το φως σας προς κάποιο αντικείμενο, τότε αυτό το αντικείμενο θα μεταφέρει μέρος από το φως σας. Εάν δε το αντικείμενο αυτό φορτιστεί ξανά και ξανά με το φως σας, τότε θα εκπέμπει και το ίδιο μόνιμα το φως σας. Αν όχι, τότε το αρχικό φως που είχε φορτίσει σταδιακά θα ξεθωριάσει. Αυτό έχει να κάνει με την μοναδικότητά σας – κανένα φως δεν έχει την ίδια δόνηση με κάποιο άλλο φως. Κάθε άνθρωπος μεταφέρει μια διαφορετική δόνηση φωτός. Αυτή είναι και η απαράμιλλη ομορφιά σας.

Μια άλλη οπτική του εαυτού σας

Όπως έχουμε πει, κάθε ενέργεια προέρχεται από την ενέργεια αγάπης της βάσης. Η αγάπη είναι η μητέρα ενέργεια από την οποία γεννώνται όλες οι άλλες μορφές ενέργειας. Συνήθως δεν σκέφτεστε τον ηλεκτρισμό ή την βαρύτητα ως μορφές αγάπης, οπότε ας σας εισάγουμε σε αυτή την ιδέα τώρα. Το φως είναι μια μοναδική μορφή ενέργειας.  Η ενέργεια δεν πεθαίνει ποτέ… δεν τελειώνει κάπου, ούτε από κάπου ξεκινά… είναι άπειρη. Μόνο μετασχηματίζεται από μια μορφή ενέργειας σε μια άλλη. Όταν έχετε στην καρδιά σας αγάπη για οποιοδήποτε λόγο, τότε μεταδίδετε μέρος αυτής της αγάπης στα μόρια γύρω σας. Αλλάζετε τα πάντα γύρω σας μόνο και μόνο με την παρουσία σας. Είστε χημικά, ηλεκτρικά, μαγνητικά όντα και το ίδιο το μαγνητικό σας πεδίο δημιουργεί την πραγματικότητά σας αμέσως πριν βαδίσετε μέσα σε αυτή.

Ακόμη και μέσα σε μια σχέση τα δύο πρόσωπα παίρνουν ο ένας τις φυσικές όψεις του άλλου. Δεν έχετε προσέξει ότι τα ζευγάρια που είναι πολύ καιρό μαζί αρχίζουν να μοιάζουν μεταξύ τους; Μπορεί να ειπωθεί ότι μια σχέση υπάρχει όταν αρέσει σε εσάς ο τρόπος που εσείς δείχνετε πάνω στον άλλο. Έτσι γίνεστε ο καθρέφτης ο ένας του άλλου και αν ανακαλύψετε ότι σας αρέσει η εικόνα του εαυτού σας που βλέπετε μέσα στον άλλο, τότε κάνετε φιλίες. Αν ανακαλύψετε ότι αγαπάτε την εικόνα του εαυτού σας που βλέπετε πάνω στον άλλο, τότε κάνετε ερωτικές σχέσεις.

Τώρα που καταλάβατε αυτή την ιδέα ας μιλήσουμε για το ον που βρίσκεται περισσότερο κοντά σας κάθε στιγμή της κάθε ημέρας. Η Γη λαμβάνει τη δόνησή σας. Η Γη η ίδια γίνεται μια αντανάκλαση της δικής σας αγάπης. Δέχεται τα δικά σας σωματίδια ενέργειας κι έτσι αντανακλά το φως με διαφορετικό τρόπο σε κάθε περιοχή, ως αποτέλεσμα του διαφορετικού ενεργειακού πεδίου που δημιουργούν οι μόνιμοι κάτοικοι της εκάστοτε περιοχής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το φως στο Παρίσι είναι διαφορετικό από αυτό στην πόλη του Μεξικού. Αποτελεί τη συνολική αντανάκλαση της καρδιάς όλων και αυτού που ονομάζουμε χρωματισμό του φωτός. Είναι αυτός ο χρωματισμός του φωτός που αντανακλάται πίσω στη Γη. Ο μέσος όρος της συναισθηματικής ενέργειας των ανθρώπων που ζουν σε μια περιοχή επηρεάζει τη Γη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντανακλά το φως διαφορετικά. Η θετική ενέργεια αντανακλά φως… η αρνητική ενέργεια απορροφά φως. Οπότε αν πάτε σε ένα μέρος όπου οι άνθρωποι έχουν αγάπη στην καρδιά τους, τότε θα δείτε ότι αντανακλά το φως. Αντιθέτως, αν ταξιδέψετε σε ένα μέρος στο οποίο έχει συμβεί ένα αποκρουστικό έγκλημα, ή ένα άλλο πολύ αρνητικό γεγονός, τότε θα δείτε ότι απορροφά το φως. Γι ’αυτό λέτε ότι αυτά τα μέρη έχουν σκοτεινή ενέργεια. Οπότε κάθε φορά που ταξιδεύετε σε μια νέα πόλη, σταματήστε όπου είστε, ρίξτε μια ματιά τριγύρω και απολαύστε την αντανάκλαση του φωτός που είναι διαφορετική σε κάθε μέρος που επισκέπτεστε. Είναι απλά το ίδιο φως που αντανακλά μέσα από διαφορετικές καρδιές. Είναι απόλυτα δυνατό για εσάς να συγχωνευθείτε μαζί του χωρίς να χάσετε την μοναδικότητά σας.

Απολαύστε τη Διαδρομή

Αγαπημένοι, έχετε μια απίστευτη διαδρομή μπροστά σας! Έχετε δημιουργήσει κάτι απρόβλεπτο. Έχετε δημιουργήσει τη δυνατότητα της αξιοποίησης όλων των ικανοτήτων που έχετε ως πνεύμα ενόσω βρίσκεστε σε φυσικό σώμα. Ούτε καν το είχαμε ονειρευτεί αυτό όταν ξεκίνησε το Παιχνίδι. Όταν βρίσκεστε στην Εστία έχετε πάντα όλες τις ικανότητες της δημιουργίας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πεθάνετε και θα τις ξανα-αποκτήσετε σε μια στιγμή. Όμως το να έχετε αυτές τις ικανότητες ενόσω βρίσκεστε σε ανθρώπινο σώμα είναι μια έκφραση του Θεού που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ. Αυτό πραγματικά είναι η εξέλιξη του Θεού. Αυτό το βήμα θα εκτινάξει την εξέλιξη της ανθρωπότητας πολύ μακρύτερα απ’ ότι είχαμε θεωρήσει ποτέ πιθανό και στο τέλος θα δώσει και το τέμπο για όλα τα Παιχνίδια που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όταν ξεκίνησε το Παιχνίδι δεν είχατε εμπιστοσύνη στους εαυτούς σας για να μεταφέρουν το σύνολο των δημιουργικών ικανοτήτων, γιατί ξέρατε ότι δεν θα ήσασταν κυρίαρχοι των σκέψεών σας. Καταλαβαίνατε ότι το να έχει κανείς όλες τις ικανότητες της δημιουργίας τη στιγμή που δεν ελέγχει αυτά που πιστεύει και αυτά που σκέφτεται θα μπορούσε να έχει πολύ άσχημες συνέπειες. Αυτό αλλάζει σήμερα. Αυτό είναι που μεταβάλλεται. Τώρα μπορείτε να μεταφέρετε όλη τη δημιουργική ενέργεια του πνεύματός σας μέσα στην φυσική σας ύπαρξη, μέσα σε μια μπαλίτσα της βιολογίας. Αυτό είναι που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το μονοπάτι κάτω από το πόδι σας μόλις πριν το πόδι σας πατήσει στο έδαφος. Οι επόμενες μέρες σας θα είναι γεμάτες με χαρά και πάθος εάν αποδεχτείτε την πρόκληση να μεταφέρετε και να αξιοποιήσετε αυτές τις ικανότητες. Το μονοπάτι της εξέλιξης της ανθρωπότητας πρόκειται να γίνει μια διαδρομή χαράς.

Καταλαβαίνουμε ότι έχουμε δημιουργήσει στο μυαλό σας περισσότερα ερωτήματα απ ’ότι σας έχουμε δώσει απαντήσεις, ωστόσο αυτό είναι που κάνουμε, καθώς δεν έχουμε τις απαντήσεις που ζητάτε. Εσείς τις έχετε ήδη. Η πιο σημαντική δουλειά μας είναι να σας βοηθήσουμε να θυμηθείτε τις ερωτήσεις και όχι να σας δώσουμε τις απαντήσεις. Αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύουμε με τους ενδυναμωμένους ανθρώπους και ο τρόπος που επικοινωνούμε μαζί σας. Έχετε μπροστά σας δυνατότητες που δεν έχουν ξαναεμφανιστεί κι ελπίζουμε ότι σας ενθαρρύνουμε ώστε να κάνετε το επόμενο βήμα για την προσωπική σας ενδυνάμωση. Αυτό το άλμα συνοδεύεται και από μια νέα ευθύνη, γιατί η κατοχή δύναμης πρέπει να εξισορροπείται με υπευθυνότητα. Ξεκινήστε με την ανάληψη της ευθύνης για την δική σας ευτυχία γιατί τότε είναι που μπορείτε να χρωματίσετε το φως πιο αποτελεσματικά. Έχετε κάνει τεράστια άλματα συνείδησης μέσα σε ένα διάστημα Μηνών.

Αγαπημένοι, ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να είστε άνθρωποι. Δεν είχατε σχεδιάσει το Παιχνίδι με αυτό τον τρόπο. Ξέρατε όμως ότι θα αντιμετωπίζατε δυσκολίες. Ξέρατε ότι για να παίξετε στο Παιχνίδι θα μπαίνατε στο πεδίο της δυαδικότητας. Καθώς είδατε τα πράγματα στα πάνω και στα κάτω τους, το σωστό και το λάθος, την αγάπη και το μίσος, τώρα κινείστε προς το πεδίο της τριαδικότητας όπου το καλό και το κακό εξισορροπούνται με τις νέες συνδέσεις με τον ανώτερο εαυτό σας και τα πράγματα αρχίζουν τα παίρνουν νέα μορφή. Βλέπετε καινούργια πράγματα. Έχετε νέες δυνατότητες που δεν είχατε μόλις λίγο καιρό πριν. Ξυπνήσατε από το όνειρο. Είναι ώρα να μεταφέρετε τη δύναμή σας εκεί ακριβώς που βρίσκεστε, μέσα σε αυτές τις όμορφες βιολογικές μπαλίτσες και να γίνετε το πιο ωραίο χρώμα του δικού σας φωτός.

Με μεγάλη τιμή σας αφήνουμε με τρεις απλές υπενθυμίσεις. Φερθείτε ο ένας στον άλλο με τον μεγαλύτερο σεβασμό, γιατί όταν κοιτάτε στα μάτια κάποιον άλλο, κοιτάτε μέσα στα μάτια του Θεού.  Φροντίστε ο ένας τον άλλο σε κάθε ευκαιρία. Θυμηθείτε ότι αυτό είναι ένα ωραίο Παιχνίδι. Παίξτε καλά μαζί.

Espavo!

 

μετάφραση:  Λυδία

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!