Μάρτιος 1999

Ο Καιρός της Μέρλια
Η επιστροφή της Θεάς

 

Από τον Steve:

Στον καιρό της Μέρλιας

Έχω προσπαθήσει ήδη δύο φορές να το γράψω αυτό και τις δύο φορές αποσπάστηκα. Πιστεύω ότι υπήρχαν μερικά ελάχιστα κομματάκια που έπρεπε να μπουν στη θέση τους, πριν να ειπωθεί αυτή η ιστορία. Θα σας πω το εξής, ότι έχω αναφέρει τις λέξεις «ο Καιρός της Μέρλια» σε κάποιους άλλους κι έχω πάρει πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Ήταν σχεδόν σαν να σπινθηροβόλησε κάποια ενθύμηση μέσα τους. Τον προηγούμενο μήνα κάθισα να γράψω αυτή την ιστορία και τότε προέκυψε η πληροφορία του μηνύματος του τελευταίου μήνα, σχετικά με «το Γκρουπ» και τους μηχανισμούς της διακανάλωσης που εγώ κάνω. Όταν ρώτησα γι’ αυτό είπαν ότι ήταν ένας σημαντικός προάγγελος αυτής της πληροφορίας. Στην πραγματικότητα μου είπαν ότι υπάρχουν πολλά να πουν σχετικά με αυτό, και αυτό που στην ουσία πρέπει να κάνω είναι να αφήσω την ιστορία να ρέει. Εκείνοι θα προσθέτουν σε αυτήν με τον καιρό, αλλά επίσης και άλλοι θα εμφανιστούν για να προσθέσουν κομμάτια σ’ αυτό το μεγαλειώδες παζλ.

Θα ξεκινήσω από την αρχή και θα σας πω αυτά που ξέρω. Όλο αυτό το πράγμα ξεκίνησε όταν επέστρεψα από την επικοινωνία του Κρύων στην Ινδιανάπολη το Μάρτιο. Εκεί είχα επανα-συνδεθεί με μια αγαπημένη φίλη, η οποία προχωρούσε σε νέες περιοχές ενδυνάμωσής της. Είχε πάει εκεί χωρίς να περιμένει πολλά από  τη συνάθροιση και έφυγε με μια πάρα πολύ συναρπαστική ενθύμηση. Περίπου μια εβδομάδα αργότερα, το Γκρουπ μίλησε άμεσα μαζί της καθώς της είπαν για μια σπουδαία δουλειά που θα ασκούσε «τον καιρό της Μέρλια». Το είπαν αυτό κάπως αδιάφορα, αλλά ταυτόχρονα και με βαθύ σεβασμό. Τη ρώτησα αργότερα αν κατάλαβε για τι πράγμα μιλούσαν. Απάντησε πως όχι και, όταν προσπάθησα να το ξεκαθαρίσω, εκείνοι πολύ πρόχειρα μου είπαν πως έχει να κάνει με τον Μάγο Μέρλιν. Κατέγραψα το μήνυμα και δεν σκέφτηκα τίποτα περισσότερο επ’ αυτού.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ένα βράδυ ξύπνησα στη μέση της νύχτας κι επέστρεψα στο γραφείο μου να γράψω. Αυτό συμβαίνει τακτικά. Με ξυπνάνε και ζητούν να μάθουν αν ο μικρός Στήβι μπορεί να βγει έξω να παίξει. Συνήθως μπορώ, ωστόσο αυτή τη φορά όταν πήγα πίσω στο γραφείο μου και συνέδεσα τον υπολογιστή μου, ξαφνικά σοβάρεψαν πολύ. Είχαν ένα μήνυμα για μένα, ένα σημαντικό μήνυμα. Δεν μπόρεσα να γράψω τίποτα απολύτως εκείνη τη νύχτα. Απλώς κάθισα εκεί για ατελείωτες ώρες, όπως μου φάνηκε, κοιτώντας το γραφείο μου. Δεν είχα συνείδηση της πληροφορίας που συνέχιζε να έρχεται, ωστόσο γνώριζα ότι κάτι σπουδαίο συνέβαινε. Μόλις μου είχαν δώσει ένα σημαντικό πακέτο να ξετυλίξω. Είχε έρθει η  ώρα να πω την ιστορία του «καιρού της Μέρλια».

Έπιασα μόνο τα πολύ βασικά εκείνο το διάστημα. Ο Καιρός της Μέρλια πρόκειται να ξεκινήσει τώρα. Ονομάζεται «καιρός» διότι είναι πολύ σύντομος σε σύγκριση με τους αιώνες της ιστορίας μας. Στο παρελθόν μας, μεγάλες αλλαγές στη συνειδητότητα χρειάστηκαν εκατοντάδες χρόνια για να επιτευχθούν. Δε συμβαίνει έτσι πια, σ’ αυτή τη νέα δική μας ενέργεια. Το χρονικό πλαίσιο στο οποίο αναφέρονται είναι μόνο περίπου 20-30 χρόνια. Η Μέρλια είναι στην πραγματικότητα οι ενέργειες του Μέρλιν που επιστρέφουν αυτή την εποχή αλλά είναι και κάτι ακόμη περισσότερο. Υπάρχει τόσο πολύ περισσότερο σε αυτό που μόλις είπα, ώστε το να το πω με τόσο απλά λόγια είναι παρόμοιο με το να εξηγώ τη φύση του σύμπαντος λέγοντας ότι είναι ένα μάτσο πλανήτες. Όταν επέστρεψα στο κρεβάτι κατάλαβα ότι μου είχε ανατεθεί μια πολύ σημαντική εργασία. Με κάποιο τρόπο ήμουν διαφορετικός, αλλά δε μπορούσα να διαπιστώσω σε τι ακριβώς. Όταν σύρθηκα κάτω από τα σκεπάσματα, έριξα μια ματιά στο ρολόι…..μόνο δεκαπέντε λεπτά είχαν περάσει.

Για μισό λεπτό… ο Μέρλιν ήταν ένας μύθος! Είχα ρωτήσει το γκρουπ  και παλαιότερα σχετικά με αυτούς τους μύθους. Η απάντηση που παίρνω είναι ο ηλικιωμένος άντρας με το άσπρο γένι, κρατώντας τον δείκτη ψηλά στον αέρα, να μου λέει με αυτή την αξιαγάπητη, όμορφα ακονισμένη χειρονομία του, ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα εδώ απ’ όσα είμαι ικανός να καταλάβω αμέσως τώρα, και να περιμένω τις απαντήσεις να ξεδιπλωθούν. Έχω λάβει αυτή την ίδια απάντηση και με άλλες ιστορίες για τις οποίες έχω ρωτήσει, με πιο αξιοσημείωτες αυτές σχετικά με τον Χριστό. Η ενέργεια έχει πρόσφατα αλλάξει και στρίψει ξανά, ανοίγοντας μυαλά και μετακινώντας συνειδητότητες προς ένα νέο επίπεδο, όπου αυτές οι ιδέες μπορούν τώρα να γίνουν τουλάχιστον μερικώς κατανοητές. Ο λευκός γενειοφόρος σοφός άντρας έχει χαμηλώσει το δάκτυλό του κι έκανε στην άκρη για να επιτρέψει σε αυτή την πληροφόρηση τώρα να ελευθερωθεί. Το μήνυμα που παίρνω από το γκρουπ είναι ότι αυτές οι ιστορίες αντιπροσωπεύουν πολύ αληθινές όψεις των ενεργειών πίσω από αυτές τις μυθικές φιγούρες. Σύμφωνα με το γκρουπ, οι μυθικές φιγούρες συχνά δημιουργήθηκαν για να μεταφέρουν σημαντικές θεωρίες και ιδανικά, τα οποία αλλιώς θα ήταν ανεξιχνίαστα εξαιτίας της κριτικής που ασκούσαμε στους εαυτούς μας τον καιρό που αυτά παρουσιάστηκαν. Ήταν ένας τρόπος που βρήκαμε για να παρεμβάλλουμε πολύ μεγάλες αλήθειες και για να διδάσκουμε μαθήματα στους εαυτούς μας, ενόσω κρυβόμασταν από εμάς τους ίδιους,  καθώς βρισκόμασταν επάνω σε αυτό τον περίπλοκο Πίνακα του Παιχνιδιού.

Πολλοί από τους φίλους μου έχουν περάσει από τη φάση ανάκλησης της μνήμης από προηγούμενες ζωές τους. Υπήρξε ένα διάστημα όπου εστιάζονταν στην εποχή του Κάμελοτ και στον καιρό του Βασιλιά Αρθούρου. Για να δούμε λοιπόν, νομίζω ότι είχαμε τρεις Βασιλιάδες Αρθούρους, έξι Λάνσελοτ, δώδεκα Γκουινεβίρ και τουλάχιστον μία Λαίδη της Λίμνης. Το βρήκα παράξενο  ότι δε φαινόταν να υπήρξε κανείς εκείνες τις εποχές, ο οποίος στην πραγματικότητα να φτυάριζε τις κοπριές των αλόγων στους στάβλους. Ενώ εκείνοι μοιράζονταν αυτές τις εν-θυμίσεις, αισθανόμουν λίγο παρείσακτος καθώς ποτέ μου δεν ένιωσα καμία σύνδεση με αυτή την ιστορική περίοδο. Μάλλον θα μου είχε ξεφύγει η συγκεκριμένη… ή έτσι τουλάχιστον νόμιζα. Ακούω το γκρουπ να γελάει τώρα, καθώς το αναφέρω αυτό, διότι οι περισσότερες από τις εν-θυμίσεις  των περασμένων μου ζωών εκείνης της εποχής έχουν μπλοκαριστεί από εμένα τον ίδιο. Μια από τις πηγές διασκέδασής τους είναι ότι κατά τον παρόντα χρόνο ένα από τα δεδομένα της ζωής  μου είναι ότι ταξιδεύω σε διάφορες πόλεις κουβαλώντας ένα πραγματικό ξίφος Εξκάλιμπερ. Και αυτό γίνεται γιατί το χρησιμοποιώ για να διευκολύνω τις Τελετές του Ξίφους της Αλήθειας με σκοπό να βοηθήσω τους άλλους να αφυπνιστούν και να εν-θυμηθούν. Τους φαίνεται αστείο  το ότι θέλω να μάθω ακόμα και το ποιος ήμουν εκείνη την εποχή, όταν εκείνοι έχουν προχωρήσει σε τόσο βάθος ώστε να μου έχουν τοποθετήσει αυτό το ξίφος μέσα στα χέρια μου κατά τον παρόντα χρόνο. Τελικά μου έδειξαν μια ζωή κατά την οποία ήμουν κατασκευαστής ξιφών. Ήμουν ένας τεχνίτης που κατασκεύαζε περίτεχνα ξίφη τελετών. Ξίφη σαν αυτά που χρησιμοποιούνταν για να πάνε τους πολεμιστές σε υψηλότερα επίπεδα, όπως αυτά στις τελετές του χρίσματος των ιπποτών. Μάλλον μου αρέσει αυτό με το οποίο ασχολούμαι τώρα. Με αποκαλούν τώρα όπως με αποκαλούσαν και τότε… είμαι ο Φύλακας του Ξίφους.

Αυτό που μου λένε σχετικά με εκείνους τους Αρθουριανούς καιρούς, είναι ότι η εποχή του Κάμελοτ ήταν –όντως- πολύ πραγματική. Ήταν ένας μαγικός καιρός κατά τον οποίο φυτεύονταν πολύ προσεκτικά επάνω στη Γη οι σπόροι μιας υψηλότερης συνειδητότητας. Η έννοια του Κάμελοτ ήταν κάτι πολύ περισσότερο από το ύψιστο Βασίλειο, ήταν ένα καθαγιασμένο ιδεώδες που δημιούργησε το προσχέδιο για την επερχόμενη χιλιετία. Αυτοί οι σπόροι έπρεπε να βρουν ένα σπίτι και φαινομενικά να παραμείνουν σε νάρκη για αιώνες….. μέχρι τον καιρό που θα ήταν κατάλληλος γι’ αυτούς να βλαστήσουν. Αυτός ο καιρός είναι εδώ και τώρα.

Υπάρχουν πολύ περισσότερα από τις ενέργειες του Μέρλιν που επιστρέφουν, κάτω από αυτό το μυστηριώδες όνομα της Μέρλια. Από την εποχή που γράφτηκε το βιβλίο της Αποκάλυψης γνωρίζουμε ότι ο Χριστός θα επέστρεφε για αυτό που ορίζεται ως η Δεύτερη Έλευση του Χριστού. Θα μπορούσε ο «Καιρός της Μέρλια» να είναι μια προφητεία την οποία γνωρίζουμε ήδη εδώ και πάρα πολύ καιρό; Το γκρουπ προτείνει σε αυτό το σημείο μια σύνδεση, απέναντι στην οποία θα πρέπει να είμαστε πολύ σοφοί και να μην κλείσουμε την πόρτα. Προτείνουν να αφήσουμε όλες τις πόρτες ανοιχτές σε αυτό το θέμα, διότι εμείς, ως εξελισσόμενοι άνθρωποι, μόλις τώρα αρχίζουμε να γινόμαστε ικανοί να  κατανοήσουμε αυτές τις συνδέσεις. Υπάρχουν πολλές αλήθειες από διάφορες πηγές που ενώνονται τώρα για να σχηματίσουν αυτό που έχουν ορίσει ως «αυτό το μαγικό καιρό της Μέρλια».

Μια από τις πιο σημαντικές όψεις αυτού του μαγικού καιρού είναι η επιστροφή της ενέργειας της Θεάς στον πλανήτη μας. Αυτός είναι και ο λόγος για το θηλυκό όνομα Μέρλια. Στην έναρξη του παιχνιδιού που ονομάζουμε ζωή, εισήλθαμε στον πίνακα του παιχνιδιού με μία ισορροπία του θηλυκού και του αρσενικού. Οι μηχανικοί του πίνακα του παιχνιδιού παράγουν ένα παράπλευρο αποτέλεσμα που αποκαλείται πολικότητα. Αυτή η προσθήκη δημιουργεί νέφη στην διόρασή μας και έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε τα πράγματα ως πάνω ή κάτω, δεξί ή αριστερό, αγάπη ή φόβο, αρσενικό ή θηλυκό. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι η ανθρωπότητα έχει παγιδευτεί σε μια μαζική αιώρηση εκκρεμούς από τότε που δημιουργήθηκε αυτό το οποίο αναφέρουμε ως αρχή του χρόνου. Αυτό είναι μόνο μία ψευδαίσθηση, μη το αφήνετε να σας ξεγελά. Αυτό που συμβαίνει αυτόν το καιρό είναι ότι η καινούρια ενέργεια μας επιτρέπει να μετακινηθούμε προς ένα πεδίο διαυγούς διόρασης για πρώτη φορά. Μέσω της αύξησης των δονήσεων μπορούμε τώρα να επιστρέψουμε στην ισορροπία με την οποία εισήλθαμε στο παιχνίδι και κατ’ ουσίαν το εκκρεμές θα σταματήσει στη μέση για να μην αιωρηθεί ποτέ ξανά. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό εμείς οι ίδιοι.

Ο βαθμός στον οποίο αυξάνουμε τις δονήσεις του πλανήτη ελέγχεται από εμάς τους ίδιους. Ο τρόπος με τον οποίο το κάνουμε αυτό είναι με το να ξεκαθαρίζουμε τα δικά μας μπλοκαρίσματα, σε μία ατομική βάση, ώστε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να γίνει φορέας υψηλότερης δόνησης. Αυτή είναι η άμεση πρόκληση για την ανθρωπότητα, να αναλάβουμε την ευθύνη να κάνουμε το εσωτερικό ξεκαθάρισμα που θα μας επιτρέψει να αναμείξουμε το γιν και το γιανγκ, το οποίο θα μας φέρει πίσω την ισορροπία με την οποία ξεκινήσαμε. Αυτός είναι ο λόγος για την επιστροφή της Μέρλια αυτόν τον καιρό.

Η ενέργεια της Θεάς ενυπάρχει μέσα σε όλους μας και είναι ένας πολύ μεγάλος στόχος άμεσα να δημιουργήσουμε χώρο, ώστε αυτή η ενέργεια να βρει πλήρως το δρόμο της ξανά μέσα μας. Αυτό μοιάζει πάρα πολύ με το να μάθουμε τους εαυτούς μας ξανά από την αρχή. Υπάρχουν μέρη και όψεις του εαυτού μας μέσα μας που κρύβονται για αιώνες. Αν επιλέξουμε να προβούμε σε αυτή την εξέλιξη που ονομάζουμε ανάληψη και να επανακτήσουμε την πλήρη δύναμή μας, θα το επιτύχουμε με το να ανοίξουμε αυτές τις όψεις και να επιτρέψουμε να εισέλθει η δύναμη που κρατούν δεσμευμένη.

Υπάρχει μεγάλος βαθμός παρανόησης σχετικά με το τι είναι η ενέργεια της Θεάς και πώς έχουμε πρόσβαση σε αυτή. Σας το λέω αυτό γιατί παρόλο που δεν με έχουν αφήσει να υπεισέλθω σε όλες τις λεπτομέρειες ακόμη, μπορώ να σας πω ότι υπάρχει πολύ γέλιο στην άλλη πλευρά σχετικά με την ερμηνεία μας επ’ αυτού. Αν και έχουμε το βασικό συλλογισμό σχετικά με την ενέργεια που ονομάζουμε Θεά, έχουμε επίσης μερικές περίεργες τάσεις τις οποίες έχουμε προσκολλήσει σε αυτό, ώστε να το κάνουμε αρεστό σε εμάς. Δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψουμε χρόνο με αυτές τις τάσεις άμεσα, καθώς δεν είναι ακόμα σημαντικές. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να κρατήσουμε το μυαλό μας ανοιχτό, καθόσον όλο και περισσότερα αποκαλύπτονται σε εμάς. Το γκρουπ μου δίνει σκουντιές να πω σε όλους εσάς ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι να βλέπουμε την ενέργεια της Θεάς σαν ένα τρόπο σκέψης. Είναι μια διεργασία σκέψης που επιτρέπει περισσότερη σύνδεση με την καρδιά να εισέλθει στις ζωές μας, επειδή αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το πνεύμα διακαναλώνει την υψηλότερη δόνηση σε κάθε έναν από εμάς ατομικά. Ένας τρόπος για να ειπωθεί αυτό πιο εύκολα με λέξεις θα ήταν να πούμε ότι είναι η ανάμειξη της σκέψης με το συναίσθημα.

Αν κοιτάξουμε ένα ισχύον παράδειγμα για το αρσενικό και το θηλυκό σήμερα, μπορούμε να δούμε πώς επεξεργαζόμαστε τη σκέψη διαφορετικά. Οι γυναίκες χειρίζονται το συναίσθημα με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο απ’ αυτόν των αντρών. Είναι αυτή η υψηλότερη προσέγγιση του συναισθήματος που τελικά θα διευκολύνει τη σύνδεση με την καρδιά. Ο ισορροπημένος συνδυασμός σκέψης και συναισθήματος θα μας επιτρέψει να γίνουμε κυρίαρχοι των σκέψεών μας. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνουμε ασφαλή την επιστροφή της Μέρλια τώρα, σε αυτόν τον καιρό, και γρήγορα θα διευκολύνουμε την εξέλιξή μας. Με το να ανοίγουμε την πόρτα στην ίδια μας την καρδιά και με το να μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε όλες τις ενδόμυχες σκέψεις μας με τους άλλους, θα δημιουργούμε χώρο για τη Θεά να μας ευλογεί με την παρουσία της και πάλι και να επιτρέψουμε την αληθινή επιστροφή της Μέρλια. Μόνο να μπορούσαμε να δούμε τους εαυτούς μας όπως πραγματικά είμαστε, πνεύματα ύψιστης σπουδαιότητας που ψαχουλεύουμε το σκοτάδι με το πέπλο πάνω στα μάτια μας, κουτουλώντας αδέξια πάνω σε πράγματα και μεταξύ μας, καθώς απελπισμένα προσπαθούμε να βρούμε το δρόμο μας για την εστία.

Στο αεροπλάνο, όπως κάθισα  να γράψω αυτό το μήνυμα, περίμενα το γκρουπ να μου πει μια μυστικιστική ιστορία για ένα μαγικό πρόσωπο με πολύχρωμα αέρινα ρούχα και ένα μυτερό καπέλο διακοσμημένο με αστέρια και μισοφέγγαρα. Ένα δυναμικό πρόσωπο που ενσαρκώθηκε στη Γη αυτόν τον καιρό για να οδηγήσει όλους εμάς στην νέα εποχή. Αυτό που καταλαβαίνω τώρα είναι ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που θα μας αποκαλυφθούν καθώς γινόμαστε έτοιμοι να τα αποδεχτούμε. Θα υπάρξουν πολύ περισσότερα στα επόμενα γραπτά σχετικά με τον καιρό της Μέρλια, καθώς επίσης και πολλά κομμάτια της ιστορίας αυτής από άλλους. Έχετε το νου σας γι’ αυτούς, ο καιρός της Μέρλια έρχεται σε εμάς τώρα. Η Μέρλια επιστρέφει καθώς εσείς διαβάζετε αυτό το κείμενο. Δημιουργήστε χώρο στην ύπαρξή σας για εκείνη και με αυτόν το τρόπο τα δώρα της, της ενδυνάμωσης, είναι δικά σας χωρίς να τα ζητήσετε. Βρίσκεται εδώ, για μια ακόμη φορά, ανιδιοτελώς προσπαθώντας να μας δείξει το δρόμο πίσω στην εστία. Σ’ ευχαριστούμε Μέρλια. Μας τιμάς που σ’ έχουμε εδώ.

 

μετάφραση: Ελεάννα

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!