Ιούνιος 2005

Tο Έκτο Στάδιο της Ζωής
Σειρά Πρακτικής Μαγείας

 

Από τον Steve:

Ο Φάρος Φωτός αυτού του μήνα παρουσιάστηκε ζωντανά στο Τσάιστ της Ολλανδίας. Αποφασίσαμε να εκπέμψουμε ζωντανά στο διαδίκτυο συμπεριλαμβάνοντας και αυτή την επικοινωνία από την Ολλανδία ώστε να μπορέσουμε να ενώσουμε την οικογένεια του φωτός σε πολλές χώρες. Για αυτό το λόγο, ο συγκεκριμένος Φάρος Φωτός περιλαμβάνει ένα τμήμα ερωτοαπαντήσεων του κοινού, των περίπου 300 που παρακολούθησαν. Τα φανταστικά σύνορα που χωρίζουν κράτη δεν μας εμποδίζουν να γνωρίζουμε ότι είμαστε μια καρδιά στο φως.

Μεγάλες γκρουπ-αγκαλιές,  Steve

 

Χαιρετισμούς από την Εστία

Σας επισκεπτόμαστε με την μεγαλύτερη χαρά αυτή την μέρα γιατί καθόμαστε τώρα παρουσία διδασκάλων. Αυτών ανάμεσά σας που έχετε παίξει σε αυτή την Αρένα του Παιχνιδιού τολμώντας να ξεχάσετε το μεγαλείο σας, την κληρονομιά σας και την βασιλική σας καταγωγή. Η προθυμία σας να το κάνετε έχει κινητοποιήσει μια ολόκληρη εξελικτική διαδικασία που δεν είχε προσεγγιστεί ποτέ πριν. Καθόμαστε στα πόδια σας και σας τιμάμε. Ξέρετε ποιοι είστε;Ξέρουμε εμείς. Αυτή την μέρα επιθυμούμε μονάχα να απλώσουμε τα φτερά μας για χάρη σας, για να πάρετε μια μικρή γεύση του πως είναι να κρατάτε αυτή την ενέργεια από την Εστία. Κάθε φορά που οποιοσδήποτε ανάμεσα σας φυλάει το πάθος του μέσα στην καρδιά του και βαδίζει παραπέρα στην εξέλιξη του, καθένας σας πλησιάζει λίγο. Το κάνετε ακόμη και τώρα, καθώς η εξέλιξη σας συνεχίζεται, θα ανακαλύπτετε ότι συμβαίνουν αλλαγές στην διαδικασία σας των εφτά σταδίων της ζωής.

Tο Τελικό Στάδιο της Ζωής

Ήταν μόλις τον προηγούμενο μήνα όταν σας ζητήσαμε να οραματιστείτε τον εαυτό σας να διέρχεται το πέμπτο στάδιο της ζωής και να βιώσετε την διαδικασία της υπεροχής με τον τρόπο που την βιώνετε στο στάδιο της ζωής που είναι γνωστό σαν ωριμότητα. Αντί να είστε ο μέγας αναζητητής γίνατε ο φωτισμένος αναζητητής. Καθώς ο καθένας σας το πραγματοποιούσε, αρχίσατε να κατανοείτε τι ήταν πραγματικά σημαντικό στην ζωή σας, γιατί έρχεται κάποια στιγμή που τα υπάρχοντά σας σάς κάνουνε δικό τους. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι σας αποσπούν από από τον πρωταρχικό σας σκοπό και από το πάθος σας και από την χαρά σας. Το να βρέιτε το κουράγιο να διέλθετε αλλαγή από πρόθεση, ανοίγει την πόρτα για να λάβετε όλα τα δώρα του πέμπτου σταδίου της ζωής. Έχοντας βιώσει αυτή την εμπειρία κατά τις τριάντα τελευταίες μέρες, επιτρέψτε μας τώρα να σας οδηγήσουμε στο έκτο στάδιο της ζωής, γιατί αυτός είναι ο λόγος που βρίσκεστε εδώ σήμερα.

Με την σειρά που αποκαλούμε Πρακτική Μαγεία επιθυμούμε να σας προσφέρουμε επίγνωση του πως είναι να περνάτε μέσα από τα τρία τελευταία στάδια της ζωής, αλλά δεν επιθυμούμε να σταματήσουμε εκεί. Δεν είναι μυστικό ότι τον τρίτο και τελευταίο μήνα θα σας αφήσουμε με την πρόκληση του να ξανα-γράψετε το σενάριο της επόμενης ζωής σας, να βαδίσετε στην επόμενη νεότητα του εαυτού σας, την οποία θα δημιουργήσετε από πρόθεση. Κάθε φορά που το πέλμα σας ακουμπά το έδαφος δημιουργείτε το γρασίδι κάτω από τα πόδια σας. Ο δρόμος δημιουργείται μπροστά σας αποκλειστικά γιατί βαδίζετε προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση περιμένοντας να βρίσκεται εκεί ένας δρόμος. Η ζωή είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Δεν είναι ενδιαφέρουσα αυτή η εξίσωση; Τώρα θα κινηθείτε παραπέρα μέσα σε αυτό και παραπέρα μέσα στις δυνατότητες και τις πιθανότητες που βρίσκονται μπροστά σας αυτή την στιγμή. Ας μιλήσουμε για το έκτο στάδιο της ζωής. Αφήστε μας να σας δείξουμε σε τι μπορεί να εξελιχθεί αυτή η διαδικασία γιατί είναι όμορφη πέρα από κάθε περιγραφή.

Απλότητα της Συμπαντικής Αλήθειας

Στο πρώτο στάδιο της ζωής, όταν ένα βρέφος έρχεται στον κόσμο, διατηρεί τις αναμνήσεις και τις δονήσεις της Εστίας. Σαν μικρά παιδιά προσπαθείτε να προσαρμοστείτε στις δονήσεις και τις κυτταρικές μνήμες του Πλανήτη Γη. Είναι σαν να έχετε από ένα πόδι στον κάθε κόσμο. Το έκτο στάδιο της ζωής είναι παρόμοιο γιατί είναι η ώρα της προετοιμασίας για την μετάβαση και της απλοποίησης. Το πέμπτο στάδιο της ζωής χρησίμεψε για να καθορίσετε τι είναι πραγματικά σημαντικό στην ζωή σας και έτσι να προετοιμαστείτε για την διαδικασία της απλοποίησης κατά το έκτο στάδιο. Κατά τις μέρες τις Λεμουρίας προοδέψατε τόσο σαν κοινωνία που ήσασταν όλοι σαν παιδιά. Αυτό είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί μόνο όταν απλοποιείτε τα πάντα. Κατά τον ίδιο τρόπο, η απλοποίηση είναι δυνατή μόνο όταν έχετε υπόψη σας τι είναι αληθινά σημαντικό. Τον καιρό της Λεμουρίας, η συλλογική δόνηση όλων των Λεμούριων είχε φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο εξέλιξης που υπήρχατε μέσα στην απλότητα. Οι περιπλοκές της ζωής είναι ένα υποπροϊόν του πέπλου που φοράτε. Παρακαλούμε καταλάβετε ότι όλη η αλήθεια, στην πιο αγνή της μορφή είναι απλή. Φανταστείτε ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά επίπεδα κατανόησης και επομένως διαφορετικά επίπεδα του τι γνωρίζετε σαν αλήθεια. Το κλειδί για να προχωρήσετε σε ανώτερα επίπεδα κατανόησης είναι πάντα η ανακάλυψη της απλότητας στην αλήθεια. Η συλλογική δόνηση της ανθρωπότητας θα απλοποιηθεί με φυσικό τρόπο κατα την εξέλιξη της, ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση στο επόμενο στάδιο της κατανόnσης σας και της αλήθειας που διαπνέει ολόκληρο το Σύμπαν.

Ο Θεός είναι Απλός

Υπήρξε ένα διάστημα που ο Φύλακας μάς ζητούσε απαντήσεις. Συνήθιζε να το κάνει συχνά. Εκείνη την φορά μας ρώτησε: «Περι τίνος πρόκεινται όλα; Δείξτε μου πως λειτουργούν τα πάντα». Είχε την εντύπωση ότι μας έφερνε αντιμέτωπους με μια ενδιαφέρουσα πρόκληση και έτσι το κάναμε. Εκείνη την στιγμή βρέθηκε καθισμένος πάνω σε ένα σύννεφο να κοιτάζει κάτω, στον Πλανήτη Γη, παρακολουθώντας την αρένα του παιχνιδιού της Γης. Καθώς παρακολουθούσε άρχισε να καταλαβαίνει το κάθετι που έβλεπε. Κατανοούσε το κάθετι που ήταν σε θέση να αντιληφθεί και καταλάβαινε με ποιό τρόπο γίνεται η κάθε σύνδεση. Σε εκείνο το σημείο κοίταξε προς τα εμάς και είπε, «Δεν θα με αφήσετε να το εν-θυμούμαι αυτό, έτσι δεν είναι;» και απαντήσαμε, «Όχι με τον κανονικό τρόπο». Μετά άρχισε να παζαρεύει μαζί μας, γεγονός που βρίσκουμε τόσο ευφάνταστο. Είπε, «Αφήστε με να πάρω μαζί μου ένα κομμάτι που θα μου θυμίζει όλα τα υπόλοιπα και πως όλα συνδέονται μεταξύ τους. Θελω μονάχα να εν-θυμούμαι πόσο απλό είναι το κάθετι». Μέχρι και σήμερα το μόνο που θυμάται είναι ότι όλα ειναι τόσο απλά. Η ζωή είναι τόσο απλή που θα έκανε τους περισσότερους ανθρώπους να βαρεθούν, έτσι προσπαθούμε να την περιπλέξουμε τόσο, όσο χρειάζεται για να αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον σας. Μερικές φορές αντί απλά να σας δώσουμε την αλήθεια – και συμβαίνει συχνά – προτιμάμε να μοιραζόμαστε με σας την γαρνιτούρα γύρω από την αλήθεια που συμμεριζόμαστε. Στον πλανήτη της ελεύθερης επιλογής η μόνη δυνατότητα είναι να ανακαλύψετε μόνοι σας την αλήθεια σας και αυτό κατορθώνεται δια μέσου της ψευδαίσθησης της περιπλοκότητας. Η περιπλοκότητα είναι το πέπλο που φοράτε για να παίξετε το παιχνίδι. Καθώς προοδεύετε τα πάντα γίνονται απλά.

Απλοποιήστε και θα είστε σαν παιδιά. Απλοποιήστε περαιτέρω και θα είστε σαν θεοί.

Εξαιτίας της πρόσφατης προόδου σας ως συλλογικότητας, δεν χρειάζεστε πια τις περιπλοκές του πέπλου με τον τρόπο που τις χρειαζόσασταν κάποτε.

Άσκηση του Έκτου Σταδίου: Τριάντα Μέρες Απλότητας.

Για τις επόμενες τριάντα μέρες σας προκαλούμε. Αν θέλετε να παίξετε το Παιχνίδι που σας προσφέρουμε, βρείτε τρόπους για να ανακαλύπτετε την απλότητα σε καθετί που βιώνετε. Για τριάντα μέρες βρείτε τρόπους να είστε απλοί και θα καταλάβετε ότι όλες οι μέχρι τώρα εμπειρίες της ζωής σας συνίστανται σε ελάχιστα πράγματα. Για τις επόμενες τριάντα μέρες παρατηρήστε την ενέργεια.

Ακολουθήστε την ενέργεια και αυτό θα σας υποδείξει που θα βρείτε την απλότητα. Η ενέργεια είναι απλή σε κάθε μορφή. Όλες οι μορφές ενέργειας αναζητούν το μονοπάτι της ελάχιστης αντίστασης. Έχουμε κάνει λόγο για το θείο ύδωρ. Έχουμε κάνει λόγο για την θεία ροή καθώς και το νερό είναι μια μορφή ενέργειας. Δεν πεθαίνει ποτέ. Δεν δημιουργείται ποτέ. Μονάχα μεταλάσσεται από την μια μορφή στην άλλη. Όπως η ενέργεια, όλες οι μορφές ενέργειας βρίσκουν πάντα το μονοπάτι της ελάχιστης αντίστασης. Αν μπορείτε να ακολουθήσετε αυτό το μονοπάτι της ελάχιστης αντίστασης σε ότι αφορά τις επιλογές σας, την ζωή σας, την εκτίμηση των σχέσεων σας, το καθετί που κάνετε, θα ανακαλύψετε την απλότητα στην ζωή σας. Παρατηρήστε που κυλάει η ενέργεια στην ζωή σας και θα αποκαλύψετε τα κίνητρα αυτού που βρίσκεται πίσω από την ενέργεια. Όταν το καταλάβετε αυτό, τα πάντα γίνονται απλά. Για τις επόμενες τριάντα μέρες σας ζητάμε να αναζατητήσετε παρομοίως το μονοπάτι της ελάχιστης αντίστασης στα πάντα. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε την απλότητα συνήθεια. Σε ότι αφορά την ανθρώπινη εμπειρία, το έκτο στάδιο της ζωής είναι σημαντικό για να μπορέσει το έβδομο στάδιο της ζωής να έχει την μεγαλύτερη δυνατή επίδραση.

Η Απλότητα ισοδυναμεί με Αληθινή Ομορφιά

Όταν ανακαλύψετε την απλότητα, γίνεται ευκολότερο, την επόμενη φορά που θα δείτε οτιδήποτε περίπλοκο, να το ανάγετε στην πραγματική του ουσία. Βρίσκοντας την αληθινή ουσία του κάθε πράγματος, γίνεται εφικτό να δείτε την αληθινή ομορφία σε όλα τα πραγματα. Να χαμογελάτε πολύ τις επόμενες τριάντα μέρες γιατί θα σας βοήθήσει να απλοποιήσετε τα καθετί. Θα βοηθήσει την ενέργεια γύρω σας να γίνει φορέας αποκλειστικά του πυρήνα της ουσίας. Απολαύστε την διαδρομή.

Ερωτήσεις και Απαντήσεις από το Γκρουπ:

Αυτή την ώρα την κρατήσαμε γιατί πολλοί από εσάς έχουν απορίες:

Ερώτηση: Γιατί είναι σημαντικό να ισορροπήσει κανείς την αρσενική και θηλυκή ενέργεια μέσα του;

το Γκρουπ: Είναι πολύ απλό. Στην άλλη πλευρά του πέπλου δεν υπάρχει διαχωρισμός θηλυκού και αρσενικού. Δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ ατόμων. Έχετε πάντα μια πυρηνική προσωπικότητα που είναι αποκλειστικά δική σας. Ορισμένες φορές έχετε έναν φαρσέρ που περνάει όλη του την ζωή κάνοντας αστεία στους ανθρώπους. Κάποιον που λατρεύει να γελάει και να κάνει φάρσες στον κόσμο. Μετά πεθαίνει και πηγαίνει στην άλλη πλευρά του πέπλου. Κι όμως κάθε φορά που βλέπετε κάτι και σκέφτεστε ότι θα μπορούσε να του χρησιμεύσει για κάποια φάρσα, τον σκέφτεστε και είναι εκεί, ακριβώς πάνω από τον ώμο σας. Κουβαλάει ακόμη την ίδια πυρηνική προσωπικότητα αν και βρίσκεται στην άλλη πλευρά του πέπλου. Η αλήθεια είναι ότι κάνει ακριβώς τα ίδια κόλπα και στον παράδεισο. Σπάει πλάκα εκεί και έτσι διατηρεί την ίδια πυρηνική προσωπικότητα χάνοντας ωστόσο την ψευδαίσθηση της πολικότητας.

Για να μπορέσετε να παίξετε το Παιχνίδι που προσποιήστε ότι είστε πεπερασμένοι όταν στην πραγματικότητα είστε άπειροι, είναι απαραίτητο να το κάνετε σε ένα πεδίο πολικότητας. Η συνειδότητα της πολικότητας σας δίνει την ψευδαίσθηση του ότι είστε ξέχωροι. Σας κάνει να πιστεύετε ότι υπάρχει πάνω και κάτω, σωστό και λάθος, καλό και κακό, άσπρο και μαύρο. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Υπάρχει μόνο μια πυρηνική προσωπικότητα (ψυχή) που εκφράζεται σε ένα πεδίο πολικότητας. Σε κάθε ζωή καθένας από εσάς αναλαμβάνει μια δουλειά και κατεβαίνει για να παίξει αυτό το Παιχνίδι επιλέγοντας ένα φύλο. Το κάνετε αυτό με σκοπό να εξισορροπήσετε την ενέργεια. Στην Γη παίζετε σε ένα πεδίο πολικότητας και η πολικότητα εκφράζεται σε ανθρώπινη μορφή ως αρσενικό και θηλυκό. Καθώς επανεξελίσσεστε σε πνεύματα, εξελίσσεστε στο επόμενο στάδιο ζωής και στην επόμενη εξελικτική διαδικασία. Η εξισορρόπηση της αρσενικής/θηλυκής ενέργειας θα σας βοηθήσει να προοδεύσετε εξελικτικά και να εξομοιώσετε την Εστία. Άσχετα από το ποιοι είστε, άσχετα από την σεξουαλική μορφή που έχει πάρει το φυσικό σας σώμα, η εξισορρόπηση της αρσενικής/θηλυκής ενέργειας θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε μπροστά πιο εύκολα και άνετα στις υψηλότερες δονήσεις του Νέου Πλανήτη Γη.

Γνωρίζετε ότι όλοι οι πόλεμοι σας στον Πλανήτη Γη προξενήθηκαν από την έλλειψη ισορροπίας αρσενικής/θηλυκής ενέργειας; Δεν είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσετε αν σταματήσετε και το σκεφτείτε για μια στιγμη. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, όλα οδηγούν στην ίδια ανισορροπία. Προς το παρόν οι κοινωνίες σας βρίσκονται υπό την αρσενική κυριαρχία και επιρροή. Αυτό αλλάζει. Ακόμη σας πληροφορούμε ότι υπήρξαν φορές που η θηλυκή ενέργεια ήταν κυρίαρχη στον πλανήτη. Και αυτό προξένησε τόσα προβήματα όσα έχετε και τώρα. Δεν πρόκειται για την ανέγερση της θηλυκής ενέργειας με σκοπό να αναλάβει την κυριαρχία και πάλι. Πρόκειται για την ανέγερση της θηλυκής ενέργειας με σκοπό την εξισορρόπηση του πλανήτη σας. Αύτη είναι το καθήκον της Μέρλια, του θηλυκού μέρους του Μέρλιν, η οποία έχει επιστρέψει. Βρίσκεται εδώ για να αναλάβει την δύναμη της, μαζί σας, καθώς την έχετε προσκαλέσει να αποτελέσει μέρος της ενέργειας σας. Οι γυναίκες επίσης, για να έχουν μια ισορροπημένη ενέργεια για να εισέλθουν, θα εξισορροπήσουν την αρσενική πλευρά. Αυτό θα γίνει με την βοήθεια του Μέρλιν και της Μέρλια. Είναι μαγικοί αυτοί οι καιροί. Προσκαλέστε τους μάγους. Παίξτε με την ενέργεια. Βρείτε την ισορροπία σας και απολαύστε την διαδρομή. Σας ευχαριστούμε για την ερώτηση.

Ερώτηση: Θα ήθελα να ρωτήσω το Γκρουπ για το ασφαλές μέρος που δημιουργήσαμε χθες. Υπήρχε ήδη σε άλλες διαστάσεις και το βάλαμε στην 3η διάσταση και θέλουμε να γίνει πραγματικότητα εδώ. Νίωσαμε ότι το Γκρουπ ήταν παρόν εκεί. Μπορείτε να πείτε κάτι σχετικά;

το Γκρουπ: Ναι. Κινείστε ανάμεσα στις διαστασιακές πραγματικότητες. Δεν υπάρχουν μόνο ένδεκα διαστάσεις του χωροχρόνου, αλλά και ένδεκα διαστάσεις του εαυτού σας. Αυτές συνίστανται σε μέρη του εαυτού σας που κάνουν ελαφρώς διαφορετικές επιλογές σε κάθε διάσταση. Σας πληροφορούμε ότι έρχονται ευκαιρίες να δημιουργήσετε τον ιερό χώρο για να συνδέσετε και τις ένδεκα διαστάσεις του χωροχρόνου. Αυτό κάνατε χθες. Πολλές φορές έχετε προκαλέσει αυτές τις πύλες ή δίνες ή αυτές τις χρονικές μεταβολές-όπως και να τις αποκαλέσετε-είναι ασφαλείς, άνετοι χώροι. Καθώς μετακινείστε από την ζωή στην τρίτη διάσταση ενός πεδιού πολικότητας όπου όλα πρέπει να είναι άσπρα και μαύρα, πάνω και κάτω και εμπρός και πίσω, σε ένα πεδίο ενότητας, τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ τρομακτικά για τους ανθρώπους. Όσοι από εσάς αρχίζουν να διαβαίνουν αυτά τα όρια θα εισέλθουν σε αυτό που έχουμε ονομάσει το ιερό δωμάτιο. Πρόκειται για έναν χώρο που έχετε δημιουργήσει για αυτούς που εξέρχονται από ένα πεδίο πολικότητας.

Αυτές οι συνδέσεις μπορεί να έχουν μεγαλύτερη σημασία από όσο θα μάθετε ποτέ. Υπάρχουν και άλλα. Υπάρχουν αλλαγές σε αυτόν τον πλανήτη που είναι αναγκαίες και όχι λάθος ή καταστροφικές. Είδατε μερικές στο πρόσφατο παρελθόν με τα Τσουνάμι. Έχουμε κάνει λόγο πρόσφατα για τις αλλαγές που θα συμβούν στο επίπεδο των υδάτων στην Γη. Είστε ιδιαίτερα ευάλωτοι εδώ στην Ολλανδία, σας λέμε ωστόσο ότι ζείτε στον Πλανήτη της Ελεύθερης Επιλογής. Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε και ένα από αυτά είναι να δημιουργήσετε ασφαλή χώρο. Όταν συγκεντρώνεστε σαν μια μικρή ομάδα Εργατών του Φωτός, έχετε την δυνατότητα να ορίσετε μια πρόθεση και να συνδέσετε αυτή την πρόθεση μέσω της Γης. Οι συνδέσεις σας με την Γη, ανεξαρτήτως τρόπου, μέσω ενός δένδρου, ενός λαβυρίνθου ή μιας δίνης στην πίσω αυλή σας, θα απαλύνουν και θα τροποποιήσουν αυτές τις αλλαγές. Αυτό που σας λέμε είναι ότι έχετε ήδη αλλάξει το αποτέλεσμα, καθώς μιλήσαμε για αυτά τα ίδια γεγονότα πριν από τέσσερα χρόνια και ήδη είναι λιγότερο τραυματικά από ότι όταν τα αναφέραμε για πρώτη φορά. Τα έχετε ήδη καταστήσει πολύ, πολύ λιγότερο καταστροφικά από ότι επρόκειτο να είναι. Ωστόσο η στάθμη των υδάτων ακόμη ανεβαίνει. Να το έχετε υπόψη σας. Να μην το φοβάστε. Δεν είναι αυτόςο λόγος για τον οποίο μιλάμε για αυτό. Είναι για να σας πούμε ότι όπως συγκεντρώνεστε σαν Εργάτες του Φωτός μπορείτε να αλλάξετε την πραγματικότητά σας. Επιτρέπετε στην Γη να μεταβληθεί απαλά και όχι απότομα. Αυτό είναι στο χέρι σας σήμερα όπως συγκεντρώνεστε σε μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες. Συνδέοντας τις καρδιές σας μέσω της συγκεντρωμένης σας πρόθεσης μεταβάλλετε όχι μόνο την πραγματικότητα σας αλλά και την ίδια την Γη.

Ερώτηση: Μπορείτε να μας πείτε κάτι παραπάνω για τους «walk-ins»*;

το Γκρουπ: «Walk-ins»*. Πολύ ενδιαφέρον θέμα. Θα σας πούμε κάποια πράγματα σχετικά αλλά πριν από όλα θα σας πούμε ότι είναι αληθινοί. Είναι πέρα για πέρα εφικτό ένα πνεύμα να αφήσει το σώμα χωρίς να χρειάζεται να πεθάνει. Είναι οδυνηρό και δύσκολο για το πνεύμα. Υπόκειται σε τεράστιο μόχθο για να το καταφέρει. Όταν συμβαίνει, η εξερχόμενη ψυχή πρέπει να υποβληθεί σε ένα διάστημα θεραπείας ώστε να μπορέσει να διευθετήσει την ενέργεια. Υπάρχουν φορές που είναι πιο εύκολο να φύγετε ηθελημένα παρά να υποβληθείτε σε καταστάσεις οι οποίες έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις προκλήσεις που θέσατε για τον εαυτό σας. Για ορισμένους ανθρώπους είναι μια εφαρμόσιμη επιλογή αλλά παραμένει δύσκολο για την νέα ψυχή να εισέλθει σε εκείνο το σώμα αντίθετα από ότι πιστεύετε πολλοί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σχετικά λίγοι «walk-ins»*, πολύ λιγότεροι από ότι πιστευόταν αρχικά. Αυτοί που είναι «walk-ins»* θα είναι σε γενικές γραμμές χαμηλών τόνων καθώς ελάχιστοι τολμούν να βρεθούν στο προσκήνιο λόγω του ότι είναι πολύ ευαίσθητοι. Τους είναι δύσκολο να οριοθετήσουν τον εαυτό τους. Τους είναι δύσκολο να βρίσκονται εδώ στη Γη και ταυτόχρονα να διατηρήσουν την υψηλή δονηση που έχουν να διατηρήσουν. Όρισμένοι θα είναι δάσκαλοι αλλά θα είναι γενικά διακριτικοί δάσκαλοι. Όταν τους συναντάτε, πλησιάστε τους. Δεν χρειάζεται να διορθώσετε τον κόσμο τους. Δεν χρειάζεται να διορθώσετε τίποτα απολύτως.Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναγνωρίσετε ότι είναι ψυχές σε ανάγκη και ότι τους βλέπετε και ότι τους ευχαριστείτε για το έργο που διατελούν, γιατί βοηθούν να αλλάξετε την πραγματκότητα σας πολύ γρήγορα. Είναι μεγαλειώδεις αλλά χαμηλών τόνων δάσκαλοι.

*σ.τ.μτφ.«walk-ins»: Άνθρωποι των οποίων το σώμα γεννιέται με μια προσωρινή ψυχή η οποία, τρόπον τινά, κρατάει την θέση για την ψυχή η οποία θα εισέλθει αργότερα και η οποία δεν ήταν δυνατόν να λάβει την θέση της στο συγκεκριμένο σώμα από την αρχή, δηλαδή από την γέννηση του. Η αρχική ψυχή εξέρχεται από το σώμα χωρίς να επιφέρει τον θανατό του οπότε και εισέρχεται η επόμενη ψυχή.

Ερώτηση: Συντελείται μεγάλη αλλαγή στην οικογένεια μου. Αυτό προξενεί πολλή μελαγχολία και επερχόμενους φόβους. Συμβαίνει γιατί δεν ακολουθώ την ροή ή με δυσκολία…

το Γκρουπ: Σας λέμε ότι κατά την διάρκεια της ζωής σας η οικογένεια έχει υπάρξει τεράστια ενέργεια γείωσης για εσάς. Υπήρξε ένα από τα πράγματα που πραγματικά ήρθατε για να δουλέψετε ωστόσο η πρόκληση είναι ότι όταν δουλεύετε με ένα μάθημα ζωής στην προσαρμογή, κάθε αλλαγή αυτής της ενέργειας καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη. Αν και συντελείται μεγάλη αλλαγή στην οικογένεια σας αυτη την στιγμή, θα είναι πάρα, μα πάρα πολύ χαρμόσυνη- οι δυνατότητες που πρόκειται να αποκαλυφθούν από στιγμή σε στιγμή εξαιτίας αυτής της μεταβολής, θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές στους επόμενους 6-8 μήνες και τότε οι δυνατότητες και οι πιθανότητες που θα αποκαλύψει αυτή η αλλαγή θα σας συναρπάσουν. Ναι, ξέρουμε ότι είναι αρνητικό και ότι δεν είναι εύκολο να το παρακολουθήσετε αυτό. Σας ζητάμε να είστε υπομονετικοί. Τίποτα δεν πάει στραβά. Βρίσκεται σε ένα μονοπάτι αλλαγής και μπορεί να είναι θαυμάσιο μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Περιμέντε ένα θαύμα και θα το δημιουργήσετε.

Ερώτηση: Ζω μέσα σε μια σχέση γεμάτη αγάπη με έναν πανέμορφο, θαυμάσιο άνδρα ο οποίος έχει ακόμη πρόβλημα με το αλκοόλ, πράγμα που με ανησυχεί εξαιρετικά. Σήμερα είχα ένα πολύ δυνατό αίσθημα ότι βρίσκομαι στο μάθημα ζωής μου σχετικά με την εμπιστοσύνη και ότι είμαι έτοιμη να προχωρήσω στην αλήθεια, όμως φοβάμαι να τον αφήσω σε θέση που πραγμάτικα θα είναι εξαιρετικά ευάλωτος και δεν θα βρίσκει την δύναμη του και ίσως οπισθοχωρήσει. Δεν είμαι βέβαιη ότι είμαι έτοιμη για αυτό.

το Γκρουπ: Επιτρέψτε μας να μιλήσουμε για δύο διαφορέτικα αλλά σχετικά μεταξύ τους θέματα. Πρώτον, αναλαμβάνετε ευθύνη που δεν είναι δική σας. Επιτρέψτε μας να σας μοστράρουμε την πιθανότητα ότι ίσως με το να προστατεύετε κάποιον στο πεδίο σας, μπορεί στην πραγματικότητα να τους απομακρύνετε από το μάθημα που ήρθαν να μάθουν. Υπήρξαν φορές που οι επιστήμονες δούλεψαν με έντομα για να βελτιώσουν την φύση. Ένα από τα πειράματα ήταν να φτιάξουν ένα κουκούλι για μια κάμπια που θα μεγάλωνε πολύ γρήγορα. Επινόησαν ένα τεχνητό κουκούλι όπου η κάμπια θα μπορούσε να μεταβεί ευκολότερα στην ομορφιά που την περίμενε. Το κουκούλι είχε μειωμένη αντίσταση έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερη ενέργεια για την μεταμόρφωση χωρίς δυσκολίες. Τελικά ήρθε η μέρα που η περίοδος της επώασης τελείωσε και άνοιξαν το κουκούλι. Εκείνη την στιγμή μια εύθραυστη πεταλούδα έπεσε στο έδαφος γιατί δεν απέκτησε ποτέ αρκετή δύναμη για να πεταρίσει τα φτερά της. Ορισμένες φορές αυτά που κάνουμε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, τους εμποδίζουν να δουλέψουν με τα δικά τους μαθήματα. Ο μόνος τρόπος να ελέγξετε την ισορροπία σας για να δείτε αν είστε υπερβολικά αναμεμειγμένοι στην ενέργεια κάποιου άλλου είναι να ρωτήσετε, εσάς σας εξυπηρετεί;

Δεύτερον, παρακαλούμε καταλάβετε ότι υπάρχει ένα εξαιρετικά άχρηστο ανθρώπινο συναίσθημα το οποίο κοντοστέκεται καταμεσής της ανθρωπότητας και λέγεται ενοχή. Αυτό το συναίσθημα είναι άχρηστο στις υψηλότερες δονήσεις του Νέου Πλανήτη Γη. Όπως θα προχωράτε δουλεύοντας σε αυτόν τον τομέα, θα αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε ότι δεν είστε υπεύθυνοι για κανέναν. Τοποθετήστε τον εαυτό σας πρώτο και όλοι όσοι είναι γύρω σας θα κάνουν ότι είναι αναγκαίο για να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο ώστε να δουλέψουν με τα μαθήματα ζωής τους. Σας τιμούμε γιατί εισέρχεστε στην αλήθεια και είναι συναρπαστικό θέαμα.

Αγαπημένοι σας ευχαριστούμε που μας καλέσατε αυτή την μέρα καθώς είμαστε εδώ μόνο γιατί έχετε δημιουργήσει τον χώρο για να σας συναντήσουμε. Έχετε δημιουργήσει έναν χώρο ζητώντας να εν-θυμηθείτε την Εστία. Είναι τιμή μας να χαιρετίζουμε αυτό το κάλεσμα και να βρισκόμαστε εδώ για να αντικατοπτρίσουμε το μεγαλείο σας. Γνωρίζετε ποιοί είστε; Εμείς ξέρουμε. Είστε οι μεγαλύτεροι άγγελοι που έζησαν ποτέ. Είναι τιμή μας να σας προσφέρουμε μόνο τρεις υπενθυμίσεις. Να φέρεστε ο ένας στον άλλο με τον μεγαλύτερο σεβασμό. Να φροντίζετε ο ένας τον άλλο γιατί βοηθάτε Όλα Όσα Είναι. Να εν-θυμάστε ότι αυτό είναι ένα υπέροχο Παιχνίδι και να παίζετε καλά μαζί.

Espavo!

 

μετάφραση:  Αθηνά Σαντορινίου

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!