Φεβρουάριος 1999

Αγάπη
Το Θεμέλιο της Δύναμής μας

 

Από τον Steve:

Κάθισα στην καρέκλα κοιτώντας το δωμάτιο γύρω μου. Ήμουν κάπως αποπροσανατολισμένος, σύντομα όμως ανέκτησα την αυτοκυριαρχία μου όταν είδα τα γνώριμά μου ξύλινα τραπέζια και τις καρέκλες. Ο χώρος προξενούσε μία πολύ ζεστή, φιλική αίσθηση. Ρίχνοντας μια ματιά στα δεξιά μου μπορώ να διακρίνω το προθάλαμο που οδηγεί στα υπόλοιπα δωμάτια. Μέχρι στιγμής έχω βρεθεί σε δύο μόνον από αυτά τα δωμάτια και είμαι πολύ περίεργος σχετικά με τα υπόλοιπα. Όταν σχημάτισα την ερώτηση άκουσα την απάντηση:  “Κάθε τι στην ώρα του, Φύλακα”. Ήξερα  ότι αυτή η φωνή ήταν η συλλογική φωνή του γκρουπ. Ναι, βρισκόμουν στο σπίτι μου. Είχα οδηγηθεί στον δικό μου ιδιαίτερο χώρο. Αντιλήφθηκα σε μία στιγμή ότι βρέθηκα εδώ για απαντήσεις σε ορισμένες πολύ μεγάλες ερωτήσεις. Αυτός ο ιδιαίτερος χώρος μοιάζει με μία ταβέρνα με πολλά τραπέζια και καρέκλες, όλα κατασκευασμένα από ξύλο και πολύ διακοσμημένα. Σε αυτή τη ταβέρνα είναι που με οδηγούν για να φανερώσουν κάποια πράγματα ή να επεξηγήσουν κάτι το οποίο επιθυμούν να γνωρίζω. Είναι αστείο ότι θα γνώριζα αυτό τον χώρο τόσο καλά. Ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της ζωής όταν έπινα, ποτέ δεν το έκανα σε μπαρ ή ταβέρνες. Στην πραγματικότητα, δεν νομίζω ότι βρέθηκα ποτέ σε ταβέρνα. Αυτός ο χώρος είναι κατά κάποιο τρόπο διαφορετικός και γνωρίζω ότι αυτό είναι αληθές. Κοιτώντας τριγύρω αντιλαμβάνομαι ότι ποτέ δεν βρίσκεται κάποιος άλλος σε αυτή τη ταβέρνα εκτός από το γκρουπ κι εμένα. Έχω επιπλέον την επίγνωση ότι σε αυτό τον ίδιο χώρο έρχονται άλλοι όταν δεν είμαι εγώ εκεί. Δεν σερβίρουν τίποτε από το μπαρ όμως είναι, κατά κάποιο τρόπο, ένα είδος κέντρου ελέγχου για ολόκληρο το χώρο.

Υπάρχουν αρκετά τραπέζια και καρέκλες σε αυτό το ευρύχωρο μπροστινό δωμάτιο, και πέρα στη γωνία είναι ένα ψευτο-μπαρ. Ένας ογκώδης γεροδεμένος ευγενής άνδρας με ένα βαθύ θαυμάσιο γέλιο στέκεται πίσω από το μπαρ. Τα σκούρα του χαρακτηριστικά συνδυάζονται σχεδόν εντελώς με το περιβάλλον γύρω του. Παρόλο που είναι τόσο ογκώδης, πρέπει κάποιος να ψάξει επί τούτου για να τον διακρίνει εκεί. Είναι ένα μέλος του γκρουπ το οποίο έχω συναντήσει αρκετές φορές στο παρελθόν, όμως το πεδίο ειδικοτήτων του δεν μου έχει εξηγηθεί ποτέ. Όπως συμβαίνει με όλα τα μέλη, έχει συγκεκριμένα καθήκοντα και τομείς ευθυνών.  Δεν είμαι σίγουρος πώς συμβαίνει αυτό όμως είναι αυτός που κατά κάποιο τρόπο κρατά την ενέργεια όλου του χώρου κατά τη διάρκεια των μικρών μου εκδρομών.  Από τη θέση του πίσω από το πάγκο πολύ ήσυχα εποπτεύει την ενέργεια και ακόμη και αν οδηγούμαι σε κάποιο άλλο δωμάτιο, εκείνος στέκεται σταθερά στη θέση του πίσω από τον πάγκο. Το να μου απευθύνει το λόγο είναι ένα σπάνιο γεγονός.  Τα περισσότερα από τα καθήκοντά του δεν τα καταλαβαίνω ακόμη,  επομένως η συνεργασία μας θα είναι ένα μελλοντικό γεγονός καθώς εξελίσσομαι. Υπάρχει μία στιγμή κατά την οποία μπορώ ολοκάθαρα να τον δω ότι εργάζεται. Εάν η ενέργεια γύρω από το γκρουπ και εγώ φθάνουμε σε δυσάρεστα επίπεδα, τότε εκείνος ορμά σε δράση.  Τα όμορφα σκούρα μάτια του αστράφτουν από φως και βροντερό γέλιο πλημμυρίζει το δωμάτιο καθώς εκείνος ισορροπεί γρήγορα την ενέργεια. Εάν κάποια φορά γίνουμε πολύ σοβαροί αυτός είναι που μας γαργαλάει και μας εν-θυμίζει ότι είναι απλά και μόνο ένα παιχνίδι.  Εκείνη τη στιγμή το γέλιο του αντηχεί την αλήθεια και η κατάλληλη προοπτική επιστρέφει καθώς η ενέργεια αναρρυθμίζεται  σε ένα πιο κατάλληλο επίπεδο. Αυτός ο ευγενής άνδρας είναι, σε υψηλό βαθμό, αξιοσέβαστος για το έργο του.  Είναι ένας κυρίαρχος της προοπτικής και ο κάτοχος της ενέργειας.

Το γκρουπ  φανερώνεται μέσα από αρκετές μορφές ποτέ όμως δεν μου εμφανίσθηκαν όλοι μαζί με μιας. Στέκονται πάντοτε ακριβώς επάνω από τον ώμο μου, δύο-τρεις τους όμως, στέκονται πάντοτε μπροστά μου για να κάνουν γνωστή τη παρουσία τους. Αυτή τη στιγμή μου δίνει το χέρι η Βιβλιοθηκάριος. Αυτή η θαυμάσια παρουσία μου εμφανίζεται ως θηλυκού γένους τις πιο πολλές φορές. Μου έχουν πει ότι δεν υπάρχει πολικότητα στη δική τους πλευρά του πέπλου, το κάνουν, όμως, αυτό διότι μπορώ να το αποδεχθώ εύκολα. Αυτή η σπουδαία μάγος δεν μοιάζει με τίποτε την άχαρη χαμηλοβλεπούσα βιβλιοθηκάριο που συχνά περιμένουμε να δούμε. Έχει μία φυσική δεινότητα προς το θεαματικό και είναι πολύ επιδεικτική προσωπικότητα. Είναι  θαυμάσια Ιστορικός και εκείνη που συχνά με οδηγεί όταν υπάρχει κάποιο μάθημα φυλαγμένο για μένα. Μου θυμίζει πάρα πολύ την ίδια τη Μέρλια καθώς παρατηρώ την οικογενειακή ομοιότητα. Παίρνω το χέρι της με χαμόγελο και την ακολουθώ στο πρώτο δωμάτιο του προθαλάμου.

Έχω ξαναέλθει σε αυτό το δωμάτιο και καθώς μπαίνω από την είσοδο βλέπω την παραγεμισμένη καρέκλα στην οποία καθόμουν τη τελευταία φορά που ήμουν εκεί για μία “εκδρομή”. Ενώ κάθομαι στη καρέκλα, τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ μοιράζονται στο δωμάτιο και παίρνουν τις θέσεις τους με μία συγκινησιακή φόρτιση στην ατμόσφαιρα. Φαίνεται ότι έχουν περιμένει για κάποιο χρονικό διάστημα για να φυτέψουν αυτούς τους σπόρους. Ο τελευταίος που μπαίνει στο δωμάτιο είναι ο ηλικιωμένος κύριος με τη λευκή γενειάδα.  Φαίνεται ότι έχει περιμένει για πολύ μεγάλο διάστημα για να φέρει εις πέρας το απλό όμως σημαντικό έργο που πρόκειται να εκπληρώσει. Ο Μεγάλος Μάγος του Χρόνου υψώνει το χέρι του διακριτικά με ένα δάκτυλο στραμμένο ψηλά. Όλοι στο δωμάτιο σωπαίνουν απότομα. Είναι μία αγαπημένη χειρονομία την οποία έχω δει πολλές φορές στο παρελθόν. Κατεβάζει αργά το χέρι του με μία ρυθμική ημικυκλική κίνηση. Υπάρχει μία ευλάβεια στο δωμάτιο. Με αυτή την πράξη υποδεικνύει ότι ο χρόνος τώρα είναι ο κατάλληλος ώστε σημαντικοί σπόροι να διαχυθούν στη συλλογική συνείδηση του πλανήτη Γη. Γνωρίζω ενστικτωδώς ότι πρόκειται να κάνω το ταξίδι της ζωής μου.

Μία δέσμη αγνού κρυσταλλικού φωτός εισέρχεται στο δωμάτιο και πλημμυρίζει το οπτικό μου πεδίο. Όλες μου οι αισθήσεις λιώνουν μέσα στο φως και αισθάνομαι ότι εισέρχεται στα βάθη της ψυχής μου. Αυτή τη στιγμή είμαι στο σπίτι μου. Εισπνέω το φως και του επιτρέπω να συγχωνευθεί στην ύπαρξή μου. Η όρασή μου επανέρχεται τώρα και κοιτώ γύρω το δωμάτιο για να δω εάν το γκρουπ είναι μαζί μου ακόμη. Πριν ακόμη σχηματίσω τη σκέψη στο κεφάλι μου, μου έρχεται η απάντηση με τη μορφή θαυμάσιου γέλιου.  “Δεν μπορείς να μας χάσεις τόσο εύκολα.  Σε έχουμε φέρει εδώ για να δεις ένα πολύ σημαντικό τμήμα της Παγκόσμιας αλήθειας”. Δίχως άλλη κουβέντα μου παρουσιάστηκε μία σειρά σκηνών σε πολύ γρήγορη διαδοχή.  Αισθάνθηκα σαν τον Εμπενίζερ Σκρουτζ με το πνεύμα των μελλοντικών Χριστουγέννων καθώς παρακολουθούσα τις πολλές σκηνές που άρχισαν να μου δείχνουν.

Συχνά όταν με πηγαίνουν σε αυτά τα μέρη είναι με τη πρόθεση να φυτέψουν σπόρους.  Τις περισσότερες φορές δεν επιστρέφω με την άμεση γνώση του αντικειμένου που μου έδειξαν.  Λένε ότι θα μου δημιουργούσε μεγάλη ένταση το να φέρω πίσω όλες αυτές τις πληροφορίες με μιας.  Πάντοτε εν-θυμούμαι ένα-δύο από τα συγκεκριμένα γεγονότα που μου έδειξαν και πάντοτε επιστρέφω με την αίσθηση της εμπειρίας. Σε αυτή την εκδρομή αισθανόμουν μία βαθιά αγάπη. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μιλήσεις για αυτό παρά μόνο η λέξη Αγάπη.  Το ορθολογιστικό μυαλό μου αποχωρεί πάντοτε, και, εν-θυμούμαι πως σκέπτομαι  ότι το μόνο που έχω να κάνω είναι να εν-θυμούμαι το πόσο απλά είναι όλα. Εν-θυμούμαι ακόμα πως γελώ με εμάς τους ανθρώπους που περιπλέκουμε όλα όσα αγγίζουμε. Αν μπορούσαμε μόνο να δούμε το πόσο απλό είναι, θα του επιτρέπαμε να ξεδιπλωθεί με φυσικό τρόπο.

Αυτό που μου έδειχναν σε κάθε σκηνή ήταν ένα νήμα που συνδέει όλα τα πράγματα.  Είναι αυτό που αποκάλεσαν βασική ενέργεια της Αγάπης. Έμοιαζε σαν κάθε πρόσωπο και πράγμα στο πλανήτη να έχει ένα αόρατο νήμα που ενώνει το ένα με το άλλο. Αυτό το νήμα αποτελείται από αγνή ενέργεια και είναι αόρατο στα τρισδιάστατα μάτια των ανθρώπων.  Το νήμα μετέφερε ενέργεια και ήταν αυτή η ενέργεια που συνδέει το ένα με το άλλο όλα τα πράγματα στο πλανήτη. Η ενέργεια ταξιδεύει μέσω αυτού του αγωγού και ισορροπεί τα πάντα στον πλανήτη. Η ενέργεια έρεε ομαλά, χρησιμοποιώντας συχνά, κάποια τμήματα της Γης όπως βράχους και δένδρα ως συλλέκτες.  Ως τεράστιοι πυκνωτές βοηθούν στη συνολική ισορροπία μέσω της αποθήκευσης της ενέργειας έως ότου αυτή χρησιμοποιηθεί κάπου αλλού.  Κατόπιν, ακριβώς στην πιο κατάλληλη στιγμή αυτά τα αποθηκευτικά δοχεία χρησιμοποιούν τα νήματα για να στείλουν την ενέργεια εκεί όπου χρειάζεται περισσότερο.

Με εμάς τους ανθρώπους δεν ήταν τόσο απλό διότι αγαπούμε να περιπλέκουμε τα πράγματα.  Δεν υπήρχε εξαίρεση και μου έδειξαν ότι σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούμε αυτές τις συνδέσεις ως μέσα αθέμιτου χειρισμού των άλλων.  Σαν μαριονέτες τραβούμε ο ένας τις χορδές του άλλου τόσο συχνά ώστε ξεχνούμε την, προορισμένη, χρήση τους ως ατραπούς για την εξισορρόπηση της ενέργειας. Το γκρουπ μας έχει παλαιότερα περιγράψει ως πνεύματα που παίζουν αυτό το παιχνίδι μέσα σε φυσαλίδες ενέργειας τις οποίες ονομάζουμε βιολογία. Βλέπουμε πολύ συχνά ότι αυτές οι χορδές διαπλέκουν τις φούσκες μεταξύ μας. Θεωρούμε ως  φυσικό να σκεπτόμαστε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τις ζωές μας απλώς και μόνον εάν καταφέρουμε να κάνουμε ένα πρόσωπο να κάνει για εμάς αυτό ή εκείνο το πράγμα. Στις σχέσεις συχνά ψάχνουμε για ότι ένα πρόσωπο μπορεί να γίνει παρά για ότι, απλά, αυτό το άτομο είναι.

Εάν προσπαθήσουμε να κατευθύνουμε αυτή την ενέργεια και να τη χειριστούμε αθέμιτα, αυτό γίνεται αντιληπτό από το Σύμπαν ως μία κατάσταση έλλειψης και αντιδρά ανάλογα.  Αυτό που κάνουμε είναι ότι χρησιμοποιούμε αυτές τις συνδέσεις ως χορδές χειρισμού αντί να τις χρησιμοποιούμε ως αγωγούς ενέργειας.

Το γκρουπ κατόπιν μου έδειξε σκηνές στις οποίες άνθρωποι χρησιμοποιούσαν αυτές τις συνδέσεις στην ύψιστη χρήση τους. Ήμουν στα αλήθεια ευτυχισμένος βλέποντας το αυτό διότι είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι εάν η ανθρωπότητα μπορούσε να λειτουργήσει τόσο αποτελεσματικά  όσο ένας βράχος.  Εκείνο που μου έδειξαν ήταν τόποι όπου η ενέργεια επιτρεπόταν να κυλήσει ελεύθερα δίχως αθέμιτο χειρισμό. Αυτές ήταν περιοχές αυτού που αποκαλούμε Αγάπη.  Η έκφραση μας της ενέργειας της Αγάπης ήταν  το μοναδικό πράγμα που επέτρεψε την ενέργεια να ισορροπεί στο Σύμπαν γύρω μας. Αντί να χρησιμοποιούν αυτές τις χορδές για να έλκουν και να ωθούν,  (αυτές) χρησιμοποιούνταν για να τροφοδοτούν την ενέργεια.  Εκείνο που μου έδειξαν ήταν η προσωπική μου σχέση με τη σύζυγό μου Μπάρμπαρα.  Κατά τη διάρκεια των κοινών μας 28 χρόνων υπήρξαν πολλές φορές στις οποίες έχω ελκύσει ή ωθήσει τις χορδές προσπαθώντας να αποκτήσω ό,τι γύρευα.  Μου έδειξαν ολοκάθαρα ότι όταν χρησιμοποιούσα αυτές τις συνδέσεις για να τροφοδοτήσω την ενέργειά της ανεπιφύλακτα, εγώ ήμουν εκείνος που ευεργετούνταν τις περισσότερες φορές.  Εκείνο που συνέβη στη πραγματικότητα ήταν ότι καθώς έστελνα την άνευ όρων ενέργεια της αγάπης μέσω αυτών των χορδών, αυτό (το γεγονός) μου έδινε ενέργεια ως υποπροϊόν.  Για κάθε παλμό ενέργειας που έδινα δίχως προσκολλήσεις, μου επιστρεφόταν πολλαπλασιασμένη πολλές φορές.  Αυτό που είχα στα αλήθεια εδώ ήταν ένας θαυμάσιος καθρέπτης που είχα ελκύσει στη ζωή μου ώστε να μου δώσει την ευκαιρία να ισορροπήσω την ενέργεια.

Άκουσα ένα ηχηρό Γέλιο στο άλλο δωμάτιο πίσω από το πάγκο και γνώριζα ότι η ενέργεια είχε αλλάξει.  Η Βιβλιοθηκάριος μου χαμογέλασε και άρχισε να μου απαντά στην ερώτηση που δεν είχα ακόμα ρωτήσει.  “Έχουμε πει ότι είναι αναγκαίο όλοι να επικεντρώσουν την ενέργειά τους στους εαυτούς τους.  Αυτό δεν είναι σε αντίθεση – κατά μείζονα λόγο, αυτό το δόσιμο ανεπιφύλακτης αγάπης προς τους άλλους είναι αυτό που σας εξυπηρετεί καλύτερα.  Δώστε ελεύθερα την ενέργεια αυτή δίχως τις χορδές της προσκόλλησης στο αποτέλεσμα και οι ανταμοιβές θα είναι πράγματι σπουδαίες. Είναι το δόσιμο αυτής της ενέργειας που ενδυναμώνει τις συνδέσεις με το κάθε τι.  Βρείτε τη δύναμη όλων των πραγμάτων που είναι συνδεδεμένα μαζί σας και θα εν-θυμηθείτε τη μεγαλύτερη δύναμη όλων”.  Άρχισα να το κατανοώ.
Αυτή τη στιγμή της κατανόησης το γκρουπ με αγκάλιασε όπως κάνουν συχνά και όταν αισθάνθηκα την αγάπη τους για μένα κατάλαβα την αλήθεια.  Εκείνη τη στιγμή ήξερα πως δεν χρειαζόταν να κάνω τίποτε.  Η ύπαρξή μου απλά και μόνο τους ήταν αρκετή.  Εκείνη τη στιγμή ήμουν τέλειος και ισορροπημένος…

Μεγάλες αγκαλιές,  Steve

 

Χαιρετισμούς από την Εστία.

Η συνολική δόνηση αυτής της οικογένειας γίνεται ισχυρότερη μέρα με την μέρα.  Ο καθένας που προσθέτει τη δόνησή του στο σύνολο δημιουργεί περισσότερη δόνηση για όλους.  Αυτή είναι μία οικογένεια φωτός και έχουμε τη βαθύτατη τιμή να προσφέρουμε αυτή τη πληροφορία για την ατομική σας διάκριση.  Είμαστε εδώ γιατί έχετε εκφράσει την πρόθεση να προχωρήσετε προς την επόμενη φάση της εξέλιξής σας.  Καθένας σας κάνει βήματα προς το φως πράγμα που διευκολύνει τους άλλους ώστε να ακολουθήσουν. Σας λέμε ότι σας αγαπούν περισσότερο από όσο είναι δυνατό για εσάς να το καταλάβετε.  Επομένως σας ζητούμε να απελευθερωθείτε από την ανάγκη να γνωρίζετε και επιτρέψτε τα συναισθήματα αυτά να είναι ο οδηγός σας.  Είναι το μεγαλύτερό μας προνόμιο να είμαστε δίπλα σας κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού.

Ερχόμαστε κοντά σας την ώρα της εξέλιξής σας με πληροφορίες ως προς το μηχανισμό της βασικής ενέργειας που αποκαλείτε Αγάπη.  Η κατανόηση της ροής της ενέργειας θα σας οδηγήσει προς όλες τις αλήθειες.  Η ενέργεια είναι όλα όσα υπάρχουν.  Το κάθε τι ενώπιον σας είναι μία μορφή ενέργειας.  Η ενέργεια γυρεύει διαρκώς ισορροπία. Η ενέργεια γυρεύει πάντοτε το μονοπάτι της λιγότερης αντίστασης. Η ενέργεια ίσως μεταμορφωθεί σε άλλες μορφές ενέργειας όμως παραμένει πάντοτε ενέργεια.  Εάν οραματίζεστε τους εαυτούς σας ως ενέργεια και είστε ικανοί να παρατηρείτε τη φυσική ροή γύρω σας, είναι ένα απλό θέμα το να θέσετε τους εαυτούς σας μέσα στη ροή της ενέργειας που γυρεύει ισορροπία, ώστε αυτή να σας πάει σε οποιαδήποτε κατεύθυνση επιλέγετε. Τέτοια είναι η βάση της αληθινής σας δύναμης.  Όλα είναι πιθανά με το να επιτρέπετε, απλώς, τη ροή της ενέργειας.

Όλη η ενέργεια μέσα στο Σύμπαν είναι ανιχνεύσιμη μέσα σε μία μοναδική βασική ενέργεια.  Αυτή η βάση είναι ο προάγγελος όλων των άλλων μορφών ενέργειας.  Αυτή είναι η ενέργεια της αγάπης.  Τα τραγούδια και τα ποιήματά σας λένε τη φράση “Η Αγάπη είναι το παν”.  Σας λέμε ότι υπάρχει μία επιστημονική βάση για αυτή τη δήλωση. Όλες οι μορφές ενέργειας απορρέουν από αυτή τη μοναδική  πηγή.  Οι επιστήμονές σας θα το ανακαλύψουν αυτό στο κοντινό μέλλον. Τώρα αποκτάτε την επίγνωση ότι έχετε μεγάλη αλληλεπίδραση με όλα τα πράγματα σε ενεργειακό επίπεδο.  Μπορείτε να αλλάξετε το φυσικό σας κόσμο με τις σκέψεις σας. Αυτό το θέμα έχει γίνει η βάση των μηνιαίων διαλογισμών.  Έχει αποκαλυφθεί πρόσφατα ότι το αποτέλεσμα των πειραμάτων επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις προσδοκίες σας.  Το γεγονός και μόνον ότι κάποιος διεξάγει ένα πείραμα περιέχει αρκετή ενέργεια ώστε να επηρεάσει το αιθέριο πεδίο προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.  Αυτή η σημαντική ανακάλυψη μαζί με την αναγνώριση ότι ακόμη και το χάος έχει μία τάξη, θα σας οδηγήσει στη κατανόηση ότι υπάρχει μία βασική ενέργεια που συνδέει όλα τα πράγματα.  Αυτή η ενέργεια είναι αυτό που ονομάσατε Αγάπη.  Αυτή η ενέργεια είναι παρούσα σε όλα τα πράγματα ενώπιόν σας και συνδέει όλα τα πράγματα το ένα με το άλλο.

Στην αρένα του παιχνιδιού είναι αναγκαίο να τίθεται κάθε απεικόνιση στο πεδίο της πολικότητας.  Στην αγνή της μορφή η ενέργεια της Αγάπης δεν έχει πολικότητα.  Λόγω του ότι η αρένα του παιχνιδιού είναι στην πολικότητα, όλα τα πράγματα που γυρεύουν έκφραση στην αρένα του παιχνιδιού πρέπει να  εκφραστούν σε κάποια μορφή πολικότητας.  Κοιτάζοντας προς το όλον μέσα από μάτια χρωματισμένα από πολικότητα, φαίνεται σαν να υπάρχουν δύο αντίθετα. Αυτό συχνά παρερμηνεύεται διότι δεν βλέπετε την αλήθεια αυτών των φαινομενικά αντίθετων ενεργειών.  Σας λέμε ότι η αντίθετη της ενέργειας της Αγάπης είναι εκείνη του Φόβου.  Έχουμε προηγουμένως περιγράψει το αίτιο του Φόβου ότι είναι μία έλλειψη πληροφοριών. Επομένως σας ζητούμε να δείτε τη παρουσία της ενέργειας της Αγάπης ως μία αφθονία πληροφοριών. Από αυτή την απεικόνιση μπορεί να γίνει φανερό ότι η γνώση παρέχει εξουσία . Είναι ο σκοπός μας να σας προσφέρουμε διοράσεις της προσωπικής σας “ενίσχυσης” μέσω αυτής της γνώσης.

Η ενέργεια της Αγάπης που συνδέει όλα τα πράγματα ακολουθεί μία προσχεδιασμένη πορεία.  Σε αυτή την απεικόνιση το παρουσιάσαμε αυτό στο Φύλακα ως ενεργειακά νήματα ή χορδές. Αυτά στην πραγματικότητα μοιάζουν περισσότερο με κοίλες χορδές ή σωλήνες που συνδέουν το ένα πράγμα με το άλλο.   Αυτοί οι σωλήνες είναι πράγματι αγωγοί μεταφοράς της βασικής ενέργειας. Ο σωλήνας μπορεί να γεμίσει με τη βασική ενέργεια και να κυλά φυσικά από το ένα πράγμα στο άλλο. Η φυσική ροή ενδυναμώνει οτιδήποτε έρχεται σε επαφή μαζί της. Αυτός ήταν ο πρωταρχικός σχεδιασμός αυτών των ευλύγιστων ενεργειακών σωλήνων. Η τροφοδότηση με τη βασική ενέργεια προς όλα τα πράγματα μέσω αυτών των ενεργειακών νημάτων, επιτρέπει τη σύνδεση με το όλον.

Ως πνευματικά όντα μεταμφιεσμένα μέσα σε  βιολογικές φυσαλίδες, γυρεύατε  διαρκώς να εν-θυμηθείτε τις δημιουργικές δυνάμεις σας και ψάχνατε τρόπους για να χειραγωγήσετε το περιβάλλον σας. Εν τέλει, το όνομα του Παιχνιδιού ήταν να δημιουργήσετε την Εστία στη δική σας πλευρά του πέπλου. Ενόσω δεν ήσασταν ικανοί να εν-θυμηθείτε τις αληθινές σας δυνάμεις, γυρεύατε τρόπους για να τις μιμηθείτε. Στις προσπάθειες σας να βρείτε τρόπους χειραγώγησης και να δημιουργήσετε το περιβάλλον σας, γίνατε πολύ ευρηματικοί στη χρήση των πόρων.  Ένα πράγμα που ανακαλύψετε γρήγορα ήταν ότι υπήρχε και άλλη χρήση αυτών των αγωγών. Παρόλο που δεν ήταν σχεδιασμένα για αυτό το σκοπό, ήταν πέρα για πέρα δυνατό να ελκύετε και να ωθείτε αυτά τα νήματα, έχοντας ως αποτέλεσμα τη χειραγώγηση της άλλης άκρης. Με έναν αδέξιο τρόπο, βρήκατε δύναμη σε αυτή τη χειραγώγηση και αυτό έγινε σύντομα τρόπος ζωής.  Σύντομα ανακαλύψατε ότι τα πράγματα δεν επηρεάζονται όλα το ίδιο και ότι ήταν αναγκαία μία αντιστοιχία πυκνότητας για να λάβει χώρα αυτή η δράση. Δεν σας ήταν τόσο εύκολο να ωθήσετε να νήματα ενός βότσαλου όσο σας ήταν εύκολο να ωθήσετε τις χορδές του συντρόφου σας. Η αντίδραση, πολύ απλά, δεν ήταν η ίδια.

Αυτή η μορφή εξουσίας του ενός επάνω στον άλλο εξασκούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της αρένας του παιχνιδιού. Η έλξη των ενεργειακών χορδών των άλλων είχε αποβεί ένας αποδεκτός τρόπος για να δημιουργήσετε ότι επιθυμούσατε στο κόσμο σας. Αυτό γινόταν έως ότου ανυψώσατε τη δόνησή σας σημαντικά έτσι ώστε εν-θυμηθήκατε ότι υπήρχε μία άλλη χρήση αυτών των χορδών. Όταν ξεκίνησε αυτή η πρόοδος, το σύνολο αυτού που ονομάζετε “τσάκρα της καρδιάς της μητέρας Γης” άρχισε να ανοίγει. Ταυτόχρονα με αυτό το άνοιγμα προέκυψε και μία επιστροφή στην εσκεμμένη χρήση αυτών των χορδών ως μεταφορέων της βασικής ενέργειας της Αγάπης.

Όλες οι πρόοδοι στην Αρένα του Παιχνιδιού έχουν πραγματοποιηθεί μέσω της βαθμιαίας ταλάντωσης ενός εκκρεμούς. Σε κάθε ταλάντωση το υπομόχλιο ή αξονικό σημείο, προωθείται ελαφρώς, μη επιστρέφοντας ποτέ στην αρχική του θέση. Είναι αυτό που εσείς ονομάζετε εξέλιξη. Υπήρξαν αρκετές φορές στην ιστορία σας στις οποίες κάνατε τέτοιες προωθητικές κινήσεις αφυπνίζοντας αυτό το τμήμα του εαυτού σας. Σας λέμε ότι η τελευταία ταλάντωση του εκκρεμούς έγινε κατά τη περίοδο της ιστορίας σας την οποία ονομάζετε αναγέννηση. Εκείνο το διάστημα υπήρχε μία μαζική αφύπνιση της συνολικής καρδιάς του πλανήτη.  Εκείνο που αποκαλείτε μαγεία ήταν ζωντανό και γερό και οι άνθρωποι ανακάλυψαν περισσότερη από τη δύναμή τους μέσω αυτής της σύνδεσης με τη καρδιά. Η μεγάλη ανακάλυψη της Αρένας του Παιχνιδιού ήταν ότι αυτή η ενέργεια της Αγάπης κρατούσε τα κλειδιά για τη προσωπική σας ισχύ. Αυτή επίσης είναι σήμερα η αιτία που υπάρχει τέτοια άντληση γεγονότων και ιστοριών εκείνης της εποχής. Αυτές είναι οι ενθυμήσεις της αφυπνιστικής σας εξέλιξης. Αυτή η άντληση απελευθερώνει τις κυτταρικές μνήμες της δύναμης εκείνων των εποχών και βρίσκεστε να ξαναζείτε το παρελθόν. Παρόμοια είναι η ιστορία του Φύλακα του Ξίφους, ο οποίος, ακόμη μία φορά, βρίσκεται να παίζει ένα ρόλο διευκόλυνσης των άλλων για το επόμενο επίπεδο ενεργοποίησης της δύναμής τους. Αυτός ήταν ένας παρόμοιος ρόλος που είχε παίξει κατά τη διάρκεια της τελευταίας αφυπνιστικής μεταστροφής του πλανήτη. Η έλξη που αισθάνεστε ως αποτέλεσμα των αναμνήσεων είναι από τη συνολική καρδιά του πλανήτη Γη, και θα σας οδηγήσει σύντομα στην εσωτερική σας αλήθεια. Αυτοί είναι οι κρύσταλλοι που έχετε τοποθετήσει στο προσωπικό σας μονοπάτι για να σηματοδοτούν τη πορεία σας.

Είναι οι πιο πρόσφατες επιλογές που έχετε κάνει, για να πάρετε πίσω τη δύναμή σας, οι οποίες κινούν το υπομόχλιο του εκκρεμούς ακόμη περισσότερο. Με τις επιλογές σας να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο εξέλιξης και στο Σχέδιο Β, έχετε ανοίξει τη πόρτα για τη σύνδεση με τη καρδιά ώστε να σας προμηθεύσει όλες τις δυνάμεις σας. Η ανά-κτηση της αληθινής σας δύναμης περιλαμβάνει επίσης και την εν-θύμηση του μηχανισμού λειτουργίας της ενέργειας. Για αυτό το λόγο είναι που αναφερόμαστε στα ενεργειακά νήματα και τις χρήσεις τους. Τα έχετε χρησιμοποιήσει με ένα τρόπο που φαινομενικά προκαλεί τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σας λέμε ότι τώρα βρίσκεστε σε μία υψηλότερη δόνηση στο πλανήτη Γη και η συνέχιση αυτού του τρόπου χρήσης των νημάτων δεν θα προκαλεί πλέον τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η χρήση των νημάτων ως μεταφορέων ενέργειας απαιτεί την εσκεμμένη συμμετοχή σας και εφαρμογή. Η ενέργεια πρέπει να κατευθύνεται εσκεμμένα μέσω των νημάτων στην αρένα του παιχνιδιού της ελεύθερης επιλογής. Αυτό είναι δυνατό μόνον στέλνοντας ανεπιφύλακτη αγάπη προς τον επιθυμητό σας στόχο. Η αποστολή ανεπιφύλακτης αγάπης σημαίνει χρήση των νημάτων ως μεταφορέων και όχι ως χορδών χειραγώγησης. Αυτό, εν πρώτοις, ίσως να μοιάζει απλό, όμως σας λέμε ότι ελάχιστοι είναι εκείνοι που εφαρμόζουν την ανεπιφύλακτη αγάπη στην Αρένα του Παιχνιδιού. Δεν είναι μία εύκολη έννοια σε όσους βλέπουν τη ζωή μέσα από μάτια χρωματισμένα με πολικότητα. Σας ζητούμε, επομένως, να έχετε υπομονή με τον εαυτό σας και να μη τον κρίνετε ότι υπολείπεται σε μία ιδέα η οποία βρίσκεται κάπως πιο πέρα από τις δυνατότητές σας. Καθώς η πολικότητα απομακρύνεται βαθμιαία από την όρασή σας, η εξελικτική αυτή διαδικασία θα γίνει αντιληπτή πιο καθαρά. Αυτή τη στιγμή, στην Αρένα του Παιχνιδού, η πλήρης ανεπιφύλακτη αγάπη δεν υποστηρίζεται τελείως. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αρχίσετε να ετοιμάζεστε για το επόμενο επίπεδο χρησιμοποιώντας αυτή την εφαρμογή τώρα. Παρατηρείστε τα βασίλεια των φυτών και των ζώων για παράδειγμα. Αυτά έχουν συμφωνήσει να κρατήσουν τις ενέργειες για εσάς μέχρι τη στιγμή εκείνη που θα εν-θυμηθείτε αυτή τη δύναμη. Μέχρι τη στιγμή εκείνη η οποία, ακόμη μία φορά, θα είναι τελείως υποστηριγμένη, όλες οι προσπάθειες για την έκφραση ανεπιφύλακτης αγάπης έλκουν το αξονικό σημείο της ανθρωπότητας σε υψηλότερα δονητικά επίπεδα.

Ένα παράδειγμα αυτής της προσπάθειας μπορεί να είναι οι σχέσεις σας στην Αρένα του Παιχνιδιού. Από ενεργειακή άποψη (οι σχέσεις σας) είναι αντιληπτές ως  συνδυασμός χρήσης των νημάτων ως μεταφορέων και ως ελκτικών μηχανισμών, επίσης. Είναι ένα κράμα ανεπιφύλακτης και “υπό όρους” αγάπης.  Αυτές οι σχέσεις χαρακτηρίζονται από την ανάγκη για “όρια” και είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα του να ζει κάποιος σε πολικότητα. Ορκίζεστε την αγάπη σας στους άλλους υπό τον όρο να σας αγαπούν επίσης. Εστιάζουμε σε αυτά τα πράγματα δίχως κριτική. Ο τρόπος που σχεδιάσατε την αρένα του παιχνιδιού σας έχει εξυπηρετήσει καλά μέχρι τώρα. Επιπλέον, δεν προτείνουμε να ελευθερώσετε όλους τους όρους στις σχέσεις σας. Εκείνο που σας λέμε είναι ότι με την πρόοδό σας κινείστε πιο κοντά προς το πνεύμα. Το πέπλο είναι λεπτότερο και η πολικότητα μειώνεται βαθμιαία. Εξελισσόμενοι κατά τη εποχή αυτή θα βρείτε ότι θα ανοίγονται περισσότερες ευκαιρίες για να εκφράσετε την αγνή βασική ενέργεια της Αγάπης. Να επαγρυπνάτε και να τις εκμεταλλευτείτε διότι δεν είναι μία ενέργεια την οποία είστε μαθημένοι να εκφράζετε.

Με κάθε δονητική μετατόπιση που βιώνετε θα βρείτε ότι είστε πιο ευαίσθητοι στην ενέργεια των άλλων. Μπορεί να βρείτε εύκολα ότι είστε πολύ ευαίσθητοι στην έλξη των άλλων. Δεν είναι πλέον ανεκτό αυτό που κάποτε ήταν. Είναι σημαντικό να είστε συνεπείς ως προς τα συναισθήματά σας κατά την αποτίμηση αυτών των καταστάσεων και κατά τη μεταφορά αυτών των σχέσεων σε ένα ανώτερο επίπεδο. Η ανοχή ακατάλληλων έλξεων σε αυτά τα νήματα δεν είναι αρμόζουσα.  Μοιράζεστε όλοι σας αυτά τα νήματα και αυτά διατρέχουν εξίσου όλα τα πράγματα. Μάθετε να σέβεστε το γεγονός ότι έχετε πάντοτε μια επιρροή επάνω στους άλλους μέσα στο πεδίο σας και να τους δείχνετε τα τιμιότερα αισθήματά σας μόνον. Ξεκινήστε αναγνωρίζοντας τη κριτική και απομακρύνοντας την  συνειδητά από την όραση και τις ιδέες σας. Η διαμόρφωση επιλογών ζωής δίχως κριτική είναι η τέχνη της διορατικότητας.

Κοιτάξτε γύρω σας τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας. Πολλοί από όσους αποκαλείτε φίλους σας είναι, συχνά, ένας συνδυασμός αποστολής ενέργειας σε ένα νήμα και έλξης αυτού του νήματος. Ασκηθείτε να στέλνετε αγνή ενέργεια δίχως προσκολλήσεις ή όρους και δείτε τις δραματικές αλλαγές στο δικό σας ενεργειακό πεδίο. Δείτε τη δραματική αλλαγή καθώς οι άνθρωποι ελκύονται από την ενέργειά σας κατά ένα τρόπο μαγικό διότι δεν χειραγωγείτε πλέον τα νήματά τους.  Κοιτώντας το παρελθόν με σκοπό να δείτε ξεκάθαρα, μπορείτε να δείτε ότι οι φίλοι που έχετε εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι εκείνοι από τους οποίους είχατε πολύ λίγες προσδοκίες. Είναι εκείνοι στους οποίους στέλνετε ενέργεια πρόθυμα και είναι προσεκτικοί ώστε να μην έλκουν τα νήματά τους. Το να αγαπάτε αυτούς τους ανθρώπους για αυτό που είναι και όχι για αυτό που εύχεστε να γίνουν, “ελευθερώνει”  τη δική σας ενέργεια και θέτει τη σχέση σε ένα υψηλότερο δονητικό επίπεδο. Εάν οι συνθήκες της ζωής σας δεν είναι όπως θα επιθυμούσατε, τότε εξετάστε τον τρόπο με τον οποίο, πιθανόν, έλκετε  αυτά τα ενεργειακά νήματα. Εξετάστε άφοβα τα κίνητρα σας και δείτε εάν στέλνετε ενέργεια μέσω των νημάτων ή εάν έλκετε τα νήματα για να έχετε αποτελέσματα. Αυτή είναι η ενέργεια μεταστροφής από μία κατάστασης δράσης σε μία κατάσταση ύπαρξης.  Προσπαθείτε να κάνετε κάτι ή είστε σε κατάσταση όπου επιτρέπετε τον εαυτό σας απλώς να υπάρχει;

Αρκετοί έχουν συναντήσει δυσκολίες στις σχέσεις τους σε αυτούς τους τομείς. Σας υπενθυμίζουμε όσα σας έχουμε ήδη δώσει ως προς τις σχέσεις. Όλες οι σχέσεις είναι μία αντανάκλαση της κεντρικής σχέσης σας. Υπάρχει στη πραγματικότητα μόνον μία σχέση και όλες οι υπόλοιπες είναι αντανάκλαση εκείνης. Υπάρχει μόνον η ουσιώδης σχέση σας με εσάς. Αυτό θα μπορούσε να λεχθεί επίσης, ως, εσείς και το Πνεύμα. Διορθώστε αυτή τη σχέση και όλες οι υπόλοιπες θα βρουν εύκολα τη θέση τους. Όλες οι σχέσεις με άλλους ανθρώπους καθρεπτίζουν απλώς τη κεντρική σχέση μέσα σας. Σας εν-θυμίζουμε επίσης ότι, παρομοίως, όλες οι κριτικές των άλλων πηγάζουν από τις δικές σας κριτικές για τους εαυτούς σας.  Σας ζητούμε επομένως να αρχίσετε να δίνετε στον εαυτό σας αγνή ενέργεια Αγάπης. Ξεκινήστε κατ’ αρχήν απελευθερώνοντας τις κριτικές για τους εαυτούς σας που σας εμποδίζουν να αγαπάτε τους εαυτούς σας ανεπιφύλακτα. Ρυθμίστε την ενέργεια αρχίζοντας να συγχωρείτε τους εαυτούς σας. Τότε θα σας είναι ευκολότερο να συγχωρήσετε άλλους ανθρώπους στη ζωή σας οι οποίοι έλκουν τα ενεργειακά σας νήματα.

Εάν δεν είστε ευτυχισμένοι με τις σχέσεις που έχετε στη ζωή σας, ο εύκολος δρόμος για να τις αλλάξετε είναι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτούς τους αγωγούς συχνότερα με τον τρόπο για τον οποίο σχεδιάσθηκαν αρχικά. Να στέλνετε   εσκεμμένα αγνή, βασική ενέργεια Αγάπης μέσω αυτών των νημάτων δίχως προσκόλληση στο αποτέλεσμα. Αυτό θα σας φέρει αποτελέσματα που ποτέ δεν έχετε φανταστεί. Η αποστολή της ενέργειας Αγάπης με αυτή τη μορφή μιμείται τις Παγκόσμιες συνθήκες στις οποίες εισέρχεστε με την εξελικτική σας διαδικασία.  Μάθετε να παίζετε καλά μαζί δίχως την ανάγκη να έλκετε τα ενεργειακά νήματα κάποιου άλλου. Κρατηθείτε σταθερά από την ενέργεια σας και αυτή θα αυξηθεί τη στιγμή που βαδίζετε προς τα εμπρός. Αντικαταστήστε την ανάγκη να έλκετε με το να στέλνετε την αγάπη μέσω του αγωγού. Η διαφορά που θα συμβεί στην ενέργεια σας  θα φανεί στο περιβάλλον σας γρήγορα. Θα εφαρμόσετε τη τέχνη του να ζείτε σε έναν Επίγειο Ουρανό.

Είμαστε βαθύτατα ευχαριστημένοι που είμαστε εδώ σε αυτή την επέτειο των μηνυμάτων μας προς την ανθρωπότητα. Τιμούμε το παιχνίδι σας περισσότερο από όσο γνωρίζετε.  Τιμούμε επίσης την επιθυμία σας να αλλάξετε το παιχνίδι και να το μεταφέρετε στο επόμενο επίπεδο. Αυτή η προθυμία για αλλαγή ανοίγει πόρτες στο Σύμπαν που δεν θα είναι τελείως ορατές στους ερχόμενους αιώνες. Είναι με τη μεγαλύτερη μας τιμή και την αγνή ενέργεια της αγάπης που σας ζητούμε να δεχθείτε την αγάπη που σας προσφέρουμε και να φέρεστε ο ένας στον άλλο με σεβασμό, να φροντίζεστε μεταξύ σας και να παίζετε καλά μαζί.

Espavo!

 

Βρέθηκα ακόμη μία φορά στο μπροστινό δωμάτιο της Ταβέρνας.  Ο ογκώδης γεροδεμένος   ευγενής άνδρας με τα σκούρα μάτια πίσω από το πάγκο χαμογελούσε και ακτινοβολούσε φως προς εμένα. Αυτή ήταν μία στιγμή στην οποία δεν χρειαζόταν καν να γελάσει. Είχε μετακινηθεί από την κατάσταση δράσης στην κατάσταση ύπαρξης και γνώριζα ενστικτωδώς ότι οι αλλαγές που έγιναν μέσα μου το έκαναν αυτό εφικτό.

τη διάρκεια της παρουσίας μου στη Ταβέρνα μου φανερώθηκαν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αγνή ενέργεια της Παγκόσμιας Αγάπης.  Αλληλεπίδρασε με τα πράγματα που μου φανερώθηκαν πρωτύτερα σχετικά με το πόσο απλό και τέλειο είναι όλο αυτό. Το γκρουπ τώρα είχε συγκεντρωθεί στο μπροστινό δωμάτιο της Ταβέρνας για τον αποχαιρετισμό. Μοιραστήκαμε όλοι μία Ομαδική αγκαλιά και ξεκίνησα να βγαίνω από τη μπροστινή πόρτα. Εκείνη τη στιγμή είχα μία αναλαμπή και κατάλαβα ότι δεν θα με άφηναν να επιστρέψω με όλη αυτή τη γνώση ανέπαφη. Στα μισά του δρόμου μπροστά από τη ταβέρνα στράφηκα αιφνίδια και, πριν προλάβω να πω οτιδήποτε, είχαν μία απάντηση για μένα. Είπαν “Πάρε αυτό μαζί σου και φύλαξε το πάντοτε. Ο τρόπος με τον οποίο θα φυλάξεις ό,τι σου έχουμε δώσει είναι, το να γειώσεις την ενέργεια με το να τη μοιράζεσαι ελεύθερα με άλλους”. Τα κίνητρά μου είναι απλά.  Επιθυμώ να φυλάξω ό,τι μου έχουν δώσει και επομένως να το προσφέρω ελεύθερα σε όλους. Μου έδωσαν τα λόγια εύγλωττα χαραγμένα σε πάπυρο τυλιγμένο γύρω από παλιά περγαμηνή. Τα λόγια έλεγαν απλώς:  “Εν-θυμήσου ότι η Αγάπη είναι η βάση της δύναμής σου”.

Τους έκανα ένα νεύμα γεμάτο νόημα, επειδή εκείνη τη στιγμή αδυνατούσα να μιλήσω.  Έκρυψα τη περγαμηνή  κάτω από τον ώμο μου και συνέχισα το ταξίδι μου διασχίζοντας το δρόμο για την επιστροφή μου στο σπίτι. Ακόμη και όταν βρέθηκα να ξυπνώ από έναν υπνάκο στη πολυθρόνα του γραφείου μου, μπορούσα ακόμη να ακούω εκείνο το θαυμάσιο ήχο του μακρινού γέλιου. Το αγαπώ εκείνο το γέλιο.
Είναι τιμή μου που είμαι εδώ.

Ο Φύλακας του Ξίφους

 

μετάφραση:  Βίκυ

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!