октомври 2010

КРАСИВИЯТ ПЪЗЕЛ

 

 

 

 

 

ПОЗДРАВИ ОТ КЪЩИ!

Красотата като Котва на Светлината

Сега Домът ни се променя заради онова, което вие правите на тази планета. Всеки от вас е донесъл със себе си специална част от Дома на Земята. Този къс от Дома не се съдържа единствено във вашите послания, вътрешното ви ръководство или искрите ви от светлина; той е нещо, което назовавате Красота. Много още неща ще се случат по пътя на човешката еволюция – тогава, когато хората се научат да съдържат по-голяма част от духа си във физическото си същество. Много от вашите промени досега бяха емоционални и енергетични; в момента те започват да се проявяват и на физическо ниво. Не е трудно да се проследи процеса. Ние ще споделим с вас онова, което ще ви е от полза да узнаете в течение на вашите трансформации. Искаме да ви посочим една “котва”, която ще задържа енергиите ви във всички ситуации по време на израстването ви. Знаем, че е доста трудно за повечето от вас да чуят или разберат и най-вече да почувстват това. Но ще ви помолим да приемете тази информация първо в менталното си тяло, след което просто да я филтрирате надолу.

Новината е, че вие носите у себе си красотата на Дома точно в този момент. Много от вас са дошли тук със силна сърдечна свързаност. Като деца сте се научили да я заглушавате, както и да свивате енергията си в опити да се нагодите към свят, към който чувствате, че не принадлежите. Това се е превръщало в проблем за вас и вие сте се научили как да свивате енергийното си поле, така че да поддържате илюзията, че сте разделени. Сега започвате да разбирате, че сте взаимосвързани и винаги сте били. Започвате да отпускате енергийното поле, което така стегнато сте обвили около себе си. Сега, когато започвате да се връщате към изконната си същност, има нещо, което ще се случи на почти всеки един от вас. Ще почувствате, че губите Заземяването си и когато това се случи, първото нещо, което ще сторите, ще бъде да се усъмните в себе си. Това е много често явление точно сега – когато сте правили някои неща достатъчно дълго време, започвате да се чудите дали ги извършвате по правилния начин. Започвате да се съмнявате в себе си по много поводи, но ние не смятаме, че това е чак толкова лошо. Всъщност, то е просто една възможност да преоцените себе си. И така – когато започвате да изгубвате това ограничение, се свързвате с различни енергийни полета и чувствате другите хора така както никога досега. Започвате да усещате собствената си връзка с всеки друг около вас. И тъй като това е необичайно за вас, то ви кара да изгубите чувството си за автономност и разделение .

Ето защо вие започвате да работите с хармонизиращи техники и се учите как да изпращате енергията си безопасно. Ако ви кажем, че вие можете да пратите поток от красотата и енергията си във вселената и това ще бъде почувствано от всеки, много малко от вас биха го сторили, защото бихте си помислили, че не сте съвършени. Вие бихте се усъмнили в себе си толкова, че бихте блокирали и самоограничили красотата си. Намирате на планетата на Свободния Избор, където хората са привикнали да го правят хронично. То е станало част от процеса на стесняване на енергийното поле и претенцията, че сме разделени. Но ние пък ви казваме, че сте част от пъзел, който не може да съществува без вас.

Вие притежавате уникална красота – част от дома, която става видима единствено чрез вашата усмивка, думите ви и вибрацията ви. Вашата първа и най-важна отговорност е да откриете собствената си вътрешна красота, тъй като вашата част от пъзела сега е станала необходимост. О, това ще уплаши повечето от вас. Лесно е да се открие красотата в някого другиго, но да видите вашата собствена ви е трудно. Това е част от воала, който сте създали в началото на играта на планетата Земя. Това е част от воала, който сте скроили така, че да ви предпазва от това да видите кои сте всъщност. Сега воалът започва да се разпада със стабилни темпове. Той изтънява все повече и вие започвате да чувствате непознати досега неща. Направете нещо. Вие започвате да осъзнавате, че имате една вселенска отговорност – да изиграете определена роля в процеса.

Дълбоко у себе си вие съхранявате чувството, че трябва да извършите нещо велико в живота си. Ние сме съгласни с това и ви предсказваме, че скоро ще имате възможността да доведете своята собствена част красота от Дома, за да създадете Небе на Земята. Всеки от вас е работил по въпроса, тъй като ние говорим за един величествен пъзел, който не може да бъде нареден, докато всички части не си дойдат на местата. Вие държите едно от тези парченца – вашата страст, вашето въодушевление – онези неща, които запалват духа ви ще ви отведат и до красотата ви. Те ще ви отведат до най-невероятните идеи и моля ви – разберете, че начинът, по който определяте красотата на тази планета е доста странен. Интересно е как всеки от вас дефинира красотата, защото тя е част от Дома, разглеждана от много различни перспективи. Тя е онази част, която вие помните. Когато гледате залеза или някоя девствена поляна, вие усещате прииждащата енергия и възкликвате: “О, но това е красиво”; тогава си спомняте за Дома.

Спомняте си онова чувство, което имате всеки миг прекаран в Къщи. В този период би било много полезно да прекарвате известно време всеки ден, обновявайки представите си за красота; чудесно би било да оценявате и да се опитвате да изразите тази хубост. Време е да се осмелите и да оставите хората да ви видят в истинската ви светлина; да свалите онези ограничители, които с толкова старание сте задържали. Време е за освобождаване. Това са процесите, през които всеки от вас започва да преминава. Не е лесно, и ние го разбираме. Макар и никога да не сме се въплъщавали на Земята и да не сме играли играта “Направи се на човек, все пак сме тук, за да ви напомним да истинската ви природа, тъй като ние сме част от вас в един много по-широк план.

Ние сме тук, за да ви напомним, че вие първо сте духовни и чак след това – човешки същества. Ние сме тук, за да ви напомним, че сте едно голямо семейство – синове и дъщери на краля. Вие сте много по-специални, отколкото си мислите и носите Светлина от Дома, която е нужна на планетата сега повече от всякога. Знаем, че това ви плаши. Знаем, че се съмнявате в себе си – това е част от човешката условност и все пак ние ви аплодираме. Когато почувствате вятърът зад гърба си, да знаете, че това са нашите криле, които се потъркват едно в друго, докато приветстваме всеки един от вас, който се осмелява да пристъпи вън от онази малка зона на комфорт, която сте си градили толкова дълго време . Сега ще почувствате, че тя ви ограничава. Ще започне да ви постиска, ще ви кара да се съмнявате в себе си и тогава всеки от вас ще започне да се освобождава и да се превръща в онова енергийно поле, което винаги сте били.

За пръв път ще можете да съдържате тази енергия във физическото ви тяло. Това е новост, в резултат на която ще откриете и авангардни средства за комуникация. Хората в момента прекарват часове, общувайки помежду си с думи, при това – с много успех малък. Когато вибрациите са синхронизирани, обаче, е достатъчна само част от секундата, за да изложите гледната си точка. Вие ще можете много бързо да преминете през нивата на онова, което наричаме Дълбок Контакт. То ще стане естествена част от вас, когато започнете да се освобождавате от защитните си постройки. Нов приток на Съмнение Време е да ви кажем, че е ОК да се чувствате така все едно не усещате цялостната картина. В реда на нещата е да се усещате крехки, тъй като всеки друг на планетата се чувства по същия начин, независимо от това дали си го признава или не. Това е част от състоянията, през които хората преминават точно сега като подготовка на идващите събития. Вече споменахме вълните, които идват към Земята и сме говорили за тях много години. Енергийните вълни започнаха на 01:01:01. и 2:02:02. Ако се хванете на гребена на вълната, тя ще ви поднесе напред много лесно. Вашето собствено енергийно поле се е променило, тъй като вие сте постигнали много и продължавате да изпълнявате задачите си. Вие се променяте съзнателно; външният свят също се променя.

Сега вече е удачно да бъдете онзи, който наистина сте. С всичките си хубави качества и слабости, вие трябва да осъзнаете начина, по който ние ви виждаме. Вие сте съвършеното несъвършенство на бог, тъй като всичко от тази страна на воала трябва да има малко несъвършенство у себе си с цел да съществува. Ето защо бог започнал да играе на “направи се на несъвършен”. Това сте вие.

Сега вие се пробуждате от съня. Сега вие започвате да откривате, че имате мощ отвъд собствените си представи Откривате, че не сте отделени един от други -. Всъщност вие имате връзки, дори когато не сте готови за това. Ето защо нещото, за което ще ви помолим, е да започнете да виждате собствената си красота. Това е много трудно за вас, понеже сте били приучени другояче. Когато всеки един от вас погледне в огледалото, вие моментално виждате своите недостатъци в стремежа си към съвършенство. Сега ние пък ви казваме да престанете да се стремите и да прегърнете онова, което сте.

Прегърнете всичко …. Онова, което наричате несъвършенства са тъкмо онези части, които пасват идеално в цялостния замисъл. Преди известно време, скъпи, човечеството се научи да прави субстанция много подобна на диамант. Повечето от диамантите бяха предназначени за индустриални нужди, но един прост факт предизвиква интерес. В сътворените от човешка ръка диаманти няма несъвършенства, ето защо те не са толкова ценни. Всъщност именно детайлите вътре – начинът, по който диамантът отразява светлината и искри го прави красив. Това сте вие. Ние гледаме цялостната картина – вашия комплексен образ. Вместо да се фокусираме с негативизъм върху несъвършенствата, по-добре да намерим начин да ги използваме позитивно. Те са част от индивидуалните особености на вашия диамант, който носи уникална красота от Дома. Това не е лесно – то означава да приемете собственото си Майсторство, както и онова, което всъщност сте. Трудностите идват от вашите его-та, защото те винаги трябва да бъдат добре балансирани. Но вие вече знаете това.
Да направим място и за други Богове. Изкуството на овластяването

Много от вас наблюдават всичко прекалено отблизо и са толкова загрижени да си останат в “его”-то, че никога не се изправят и не говорят за вътрешния си свят. Никога не споделяте част от красотата, която сте донесли от Дома. А всичко това следва да се балансира и начинът да проверите „его”-то си и да изразите истинската си красота, е много прост. Оставяте ли място и за други богове освен вас във вселената? Казваме ви на секундата – най-голямата тайна, която можем да споделим с вас, е че вие сте бог.

Вие сте всичко онова, което търсите. Търсенето навън ви е отвело към вглеждане навътре. Вие сте онова късче, което съдържа всичкото и все пак воалът ви пречи да си го спомните. Той ви пречи да се свържете с Дома. Така че когато започнете да го вдигате, ще почувствате мощ и свързаност, след което първото нещо, което ще ви се прииска да направите, ще бъде да хукнете към тухлената стена, защото другото, което сте забравили, е че не сте единствения бог.

Ще ви помогнем да си припомните и да изпитате промените, които всички хора започват да усещат точно в този момент. Начинът, по който ще работим с вас, любими, е да ви държим в светлината на най-яркия възможен прожектор. Ние сме тук, за да ви дадем възможно най-голяма мощ. Надяваме се, че – поели това съобщение, вие ще окуражите някого другиго, защото истинското придобиване на мощ се активира само в присъствие на други силни личности. Ще създадете само в един миг общество от овластени хора – да, това ще се случи

Сега вие вече можете да съдържате подобна енергия в полето си! Сега вие можете да задържите повече от когато и да било връзката си с Дома във физическото си тяло поради промените и еволюцията, които всеки от вас изпитва. Страхът, самотата и чувството за малоценност са човешки емоции, през които всеки от вас ще премине през този етап.

Предизвикателството идва тъкмо когато наистина се усъмните в себе си, когато наистина повярвате, че не сте достойни или че нямате какво да дадете. Защото тъкмо тогава ние ще ви отговорим, че ако това беше истина, не бихте съществували на планетата Земя. Това не е лесна планета; не е място за ваканция. Макар че тя е градината на вселената, в същото време в планетарен аспект това е една много предизвикателна енергийна среда. Ние сме тук, за да ви припомним истинската ви природа, сила и енергия, а не за да ви казваме, че трябва да хванете този или онзи път, защото това зависи единствено от вас. То е ваша воля, тъй като вие се намирате на планетата на свободния избор.

Не осъждайте себе си за своите решения, дори ако те ви изглеждат грешни. Защото ако направите избор, после може да се върнете и да го промените. Но ако не направите никакъв избор, по подразбиране си оставате в колибката на навика. Оттам, обаче, произлизат много предизвикателства и вие в крайна сметка започвате да губите контрол над живота си. Това са времената, в които вие започвате наистина да поемате отговорност. Дори когато не знаете в каква точно посока да поемете, трябва да разберете, че в мястото, на което стоите в момента няма повече енергия за вас. Така че в която и посока да започнете да се придвижвате, все ще се наложи да направите избори, както и да създадете свое собствено обкръжение, дори и ако то не е първоначално идеално мечтаното от вас.

Но при всички случаи ще трябва да направите тези избори и да откриете вашата част от пъзела.

Полето, използвано като Резонаторна Камера

Любими, енергийните полета около телата ви се разширяват. Дълго време те са били само пет сантиметра около тялото ви, а сега много от вас се разшириха до 15-20, някои дори до 25 сантиметра. Това е отнело доста труд и усилия от ваша страна. Все пак, всичко се отплаща по един чудесен начин, защото сега, когато еволюирате, ще започнете да използвате това енергийно поле около тялото си като резонаторна камера. Енергийното поле сега ще се превърне в една база, от която ще “предавате” – то ще започне да се разширява и повече няма да бъде ограничавано. В началото е възможна и злоупотреба с тази енергия.

Много хора ще пожелаят да използват наученото само за собствени цели. Ще има много типично човешки реакции към новото. Все пак това е един от най-важните ключове към вашите нови стъпки. Ние вече ви говорихме за гребена на вълната, която просто може да ви поднесе, да ви даде малко повече енергия, вместо да се налага вие да се борите за нея. Онова, което още не сме споделили с вас е, че преди всяка нова вълна да се разбие в брега, има едно отдръпване на енергията, което се усеща, като залитане в обратната посока. Водата трябва да се върне обратно, за да подеме прииждащата вълна.

Ето защо някои от вас може да се почувстват “заседнали” и да реагират свръхчувствително на обкръжаващото ги. Ето защо много хора ще почувстват доста неподправени емоции, ще усетите все едно се движите по ръба на собствения си свят. Не се страхувайте – ви казваме ние. Полезно е за знаете, че не сте сами – че това е еволюционен процес, през който всички преминават. За да стигнем от точка А до точка Б, където можем да съдържаме много повече от духа във физическото си тяло, е необходимо да преминем през тези промени. Същият ефект ще бъде почувстван и преди и 11:11:11 12:12:12.

И така, сега е отливът. (Съобщението е предадено около две седмици преди 10-10-10). Сега е времето, когато чувствате как цялата енергия се оттегля от вас, вместо да ви изпълва. Но ние ще продължим да ви напомняме за цялостната картина, защото колкото и да е силно това оттичане, колкото и изгубени да се чувствате, вие все още помните какво се задава. Вие знаете, че първата от вълните на следващите три години носи нови форми за човечеството, ново подсилено обкръжение, в каквото не сте имали възможност да съществувате досега. Преходите не са лесни, тъй като човечеството като цяло се съпротивлява на промяната. Това е един от вашите защитни механизми. Сега, обаче, ще видите, че ще започнете да се освобождавате по-лесно. Ще започнете да приветствате промяната и въпреки че сте изграждали това енергийно поле и тази зона на безопасност толкова дълго, изпитвайте въодушевление, когато видите,  че всичко започва да се движи.

Вгледайте се в новия набор от възможности. Вижте какво се случва с вас и обърнете внимание на въздействието, което оказвате върху околните, защото то сега е по-силно от всякога. Сторете го и ще започнете да усещате вътрешната си красота. Време е съзнателно да предприемете следващата стъпка и да заработите с тази енергия ежедневно и без страхове. Играйте си с нея на “направи се на новия човек”. Поиграйте си като вложите във всичко красота по-голяма от всякакви ваши досегашни представи. И тук не говорим за физическа красота, а за страст както и за онези неща, които повдигат духа ви.

Това, от своя страна, почти винаги ще се изрази и във физическата форма, но помнете, че телесната красота не е определена на тази планета, защото тя означава нещо различно за всеки от вас. Винаги ще се намери човек, който да види красотата ви, ако само я отпуснете на воля. Всичко, което има нужда да знаете сега, че сте на правилния път; така ще видите резултатите и ще бъдете в състояние да направите новите стъпки. Отливът, в който се намирате сега, е просто една подготовка. Това е финалното изчистване преди тази нова вълна да се установи. Много хора на планетата ще бъдат разцентровани, ще гледат тъмнината и объркването, но вие ще останете съвършено спокойни като фарове от светлина, при които другите ще дойдат и ще кажат “Но какво става? Какво чувстваш? И Какво ще кажеш за всичко това?”

Има време, в което започвате да откривате вашата истинска красота и да я прегръщате. Време е, любими, да обявите притежание върху собственото си майсторство. Притежавайте самите себе си. И не само в този живот, но и във всички останали, които сте имали тука. Уповавайте се върху тази сила. Почерпете енергия от вашите предшественици и я доведете тук и сега. И най-вече, насладете се на това пътешествие. С превелика чест ви оставяме с тези думи и ви напомняме три малки неща. Отнасяйте се един към друг с най-голямо уважение, защото това е пътят на новото овластено общество. Обгрижвайте се по всякакви начини и помнете, че това прелестна игра. Играйте заедно добре.

Еспаво

Групата

 

Copyright Notice:
Copyright 2000 – 2010 Lightworker. www.espavo.org This information is meant to circulate and may be freely disseminated, in whole or in part with the following conditions: Use of this material signifies that the user aggress to the following conditions: 1. The words “Copyright 2000 – 2010 Lightworker. www.espavo.org” will be included with all published material. 2. User agrees that all rights, including copyrights of translated material, remain the property of Lightworker. If you translate this material we reserve the right to share that translation with credit to you as translator, on the Lightworker site to make it available to all. Further information from the Group may be found at: http://www.espavo.org.     Thanks for helping to spread the Light!