Юли 2015

Неуловимо влияние
Планетите джуджета Церера и Плутон

 

Поздрави от Домът, скъпи мои.

Този ден е магически. Толкова много промени сте направили на планетата си, толкова много енергия сте трансформирали и всичко се случва пред очите ви. Магическо е и ние аплодираме всички човешки същества, а също и семейството на Е за чудесната работа, която е извършило през много животи. Вие сте тук, да помагате на хората да си възвръщат силата. Браво, човеци.

Шесте родителски раси

Все още има много работа за вършене. Въпреки, че има страшно много неща, които искаме да споделим със вас, вие започвате сами да разкривати собствената си история. Не беше отдавна, скъпи мои, когато изпратихте първата си мисия на Марс.Там ще откриете различни форми на живот, които ще ви помогнат да разберете малко повече за шесте родителски раси, които са започнали със Земята. Не те са я създали– нека да изясним това– а вие. Вие сте духовете, скъпи мои, които сте били там от самото начало, обгрижвайки тази гореща топка магма носеща се в простраството, като третата най- близка до слънцето скала. Не сте били във физически тела,защота те тогава не са съществували. Вие сте били във светлинни тела и сте се грижили за Земята. Много от вас са правили това и със няколко други планети във развиващата се галактика, която днес съществува. Тази история е прекрасна, защото когато започнете да разбирате за какво става въпрос, ще установите, че наблюдавате историята на самата Земя. Откакто споменахме, че съществуват шест родителски раси, вие поискахте да узнаете кои са те. Всеки има своя собствена представа за първите раси, но за нас все пак, е трудно да ви дадем тези имена. Ако ги назовем Сириус, Плеади или което и да е от другите имена,не забравяйте, че това са само имена които вие самите сте им дали. Най- интересното е, че има ритъм които свързва звездите. Някои вярват, че тези имена и истории са измислени. Това не е така, а е просто интерпретация или друг начин да погледнеш на същата история. Сега започвате да разкривате другата част от историята и да разбирате процеса, което е много вълнуващо.

Преди създаването напланетата Земя

Сега ще се върнем осем години назад. Тогава ние ви заявихме ясно, че нови планети ще бъдат открити във вашата слънчева система и да приемете това като знак. Е, вие решихте да не ги наричате планети. Стигнахте дори по- далеч, като решихте да прекласифицирате Плутон, една от най- малките ви планети. Всички новооткрити планети, се оказаха в Сириус.Това е една много добра възможност, да откриете някой магически части от пъзела. Позволете ни да споделим с вас част от енергията, която е съществувала преди да бъде създадена Земята.

В общи линии, съществуват всички тези отломки или материя, която се създава около енергията и се носи в пространството. В момента в който имате енергия, под каквато и да е форма, тя привлича материя за да създаде материален израз на тази енергия и точно това е което се е случило. Когато всички тези отломки са започнали да се носят в пространството, много от вас са били тези, които са помогнали за формирането на планетите и са казвали: „О, би било хубаво ако тук има още една окръжност”. Разбира се, най- голямото предизвикателство е било, че планетата която е трябвало да бъде създадена между Марс и Юпитер така и не се е оформила. Всеки път, когато тези отломки се приближавали огромната притегателна сила на Юпитер ги разделяла отново. Така се получила следа от отломки, която е вълшебна, но има и още много освен това. Скъпи мои, ние ще споделим тази информация по възходящ ред. Първо, нека обясним какво се е случило в общи линии. По време на формирането на вашана слънчева система, от която вие сте част, се случи нещо вълшебно.

Вие искахте много, енергията която пресъздавате да е подобна на тази от Домът.И когато Юпитер продължи да разделя тези частици, те вместо да се оформят в прекрасна планета, се разпределили в голяма, широка орбита под формата на късове и отломки , които вие сега наричате основен астероиден пояс. След като планетата не се оформила, енергията продължила да се придвижва навън, до това което днес наричате пояс на Кайпър. Това е особедно интересно, тъй като доскоро вие дори не знаехте за съществуването на поясът на Кайпър. Тези открития са показателни за това, което се е случило.Есенцията и сърцето на тази планета която е трябвало да се получи, са се оформили в Плутон.

Планетата джудже наречена Церера

Сега вие виждате Плутон, като една малка планета, каквато наистина е. В началото обаче, е започнала да се формира привличайки части от сестринската планета, която е трябвало да се образува между Марс и Юпитер. Енергията се е опитвала да се материализира и изгради Плутон, но тази трансформация е била изключително трудна. Но понеже вие и преди сте виждали чудеса, въпреки трудностите сте се опитали да я трансформирате, дори за кратко сте успели. Наистина сте успели, скъпи мои, някой ден ще откриете и доказателство за това. Може би няма да е веднага, но някой ден ще откриете промените, които са се случили с тази енергия. Е, какво точно се е случило с Плутон? Плутон който виждате днес не е същият, който е опитал да носи всичката тази енергия. Средата в която е бил, не е била благоприятна: магнитното привличане, както и радиацията от слънцето са предизвикали разпадането му.

Образуване на нова планета между Марс и Юпитер

Каквато я виждате днес, планетата е напълно обла, но тя е преминала през доста за да придобие тази форма. Това е Церера, сърцето на тази планета носи същата енергия, която би имала ако беше планета от вашата слънчева система. Тя би била вашият най- близък съсед, където е можел да съществува живот, но не се е случило така. Сега сърцевината на тази енергия си е проправила път до основният пояс и се е насочила да събере всички части, които поначало е трябвало да събере. Ще се образува ли нова планета между Юпитер и Марс? Може да отнеме малко време, но процесът вече е задействан.Това обаче, вероятно няма да се случи през вашият живот. Формирането на планета отнема врем, вие вече виждате огромните промени, които влияят на човечеството ви. Тези промени в съзнанието ви, идват от повдигането на вибрацията. Когато се повдигате вибрационно, има някой ограничения с които се сблъсквате и точно това е което се наблюдава масово на вашата планета сега.Вълнуващо е когато преосмислите предишните си представи и всички стари вярвания изчезнат. Отваряте се за нови възможности, както и трябва да бъде, защото ние събудихме умът и сърцето на Бог, а това сте всички вие.

Вие разбирате какво се случва, но това което може би не подозирате, е ентусиазмът който цари около вас. Да, много от вас са били на режим оцеляване. За някой е било трудно да се заземят по позитивен начин или да намерят мястото си в новият свят. Дори и нещата при които сте имали успех в третото измерение или не се получават вече, или се случват различно. Това е част от еволюционният процес през който преминавате. Ако може да си припомните голямата картина и преобладаващото чувство ще разберете, че няма нужда да правите много.Живота на всеки един от вас се насочва по пътя на най- малкото съпротивление, скъпи мои. С повдигане вибрацията на колективното съзнание, настъпват внезапни промени, неща за които преди пет години е било немислимо да се говори, сега се преразглеждат. Браво на вас, можем само да ви кажем, че съцето на Церера се завръща.

Сърцето на Церера

Това започва да влияе на много човешки същества. Защо? Много просто, вие сте я открили. Наблюдавате ново чудо, това е парче което се е носило много близо до вашата Земя, и то за много дълго време. Сега ще усетите влияние, което е много по- голямо отколкото си представяте. Дори и вашата астрология, скъпи мои, да смята, че най-големите планети създават най- голямо притегляне, това не е непременно така. Какво се случва е, че вие ще забележите, че фините енергии стават по- важни от грубите. Вие винаги сте измервали всичко, по това каква големина и сила има,но от сега нататък ще започнете да съдите по ефекта който оказва. Много вероятно е, да си създадете нов ритъм, след като откриете важността на новите фини енергии на планетата Земя. Научили сте се да измервате магнетизмът, който е много важен инструмен, в много и различни области на вашата планета, но само в една от многото области в които може да бъде използван. Не знаете, напимер как да измерите магнетизмът и фината магнитна вибрация на сърцето, която всъщност създава голяма част от света около вас. Все още, не сте успели напълно да свържете вашата наука и духовност, въпреки че нещата започват да се променят със всеки изминал ден.

Съпротива срещу вълната на промяната

С всеки изминал ден вие виждате нещата от по- висока перспектива. Всичко за което ви молим, е да пуснете това което вече не ви служи. Много от това което носите със себе си, скъпи мои, е просто по навик. Готови ли сте още повече да промените животът си? Всеки от вас, повече или по- малко, е направил стъпка към това да бъде съзнателен творец на тази прекрасна планета. Еволюцията се случва сега пред очите на всички, защото магията е тук. Имате ли спънки, противопоставяте ли се на тази вълна? Но, разбира се. Забелязвате го при ИДИЛ ( Ислямска държава в Ирак и Леванта ) и на много други места, където страхът се проявява. Това е въпросът. Как можете да гледате на тези неща без страх? Много е просто, скъпи мои. Има само едно нещо, от което да се страхувате във вашата история и това е смъртта. Хората се страхуват от смъртта, докато не започнат вътрешна работа, която облекчава някои от техните най- големи страхове. Някой пък, са изживели близки до смъртта преживявания.И от този момент нататък, те не се страхуват от смъртта. Страхът от смъртта е на първо място, защото най- големият страх, може да бъде само от неизвестното. Когато хората започнат да използват страхът нарочно за да постигнат каквото желаят, ефектът е ответна реакция която все повече се засилва на тази планета. Виждате много хора да се присъединяват към тези групи с надежда за свобода. В един момент ще забележите свободата, която те изпитват, след като се присъединят към тези групи. Но това ще отшуми с времето. Това не е нова война, която трябва да се води, а напасване на енергиите. Как да обичаме хора, които са убиици? Докато гледате на тях, като на „лошите” вие пропускате най- важното, че всички хора са свързани. Откриите тази част от себе си, която им е тъждествена наблюдавайте я, почувствайте я и я заобичайте. Тогава я освободете и ще почувствате промяна в колективната вибрация.

В момента виждате това и във вашето собствено правителство. Размислете върху скорошните решения взети от Върховния Съд на Америка. Съдът не е длъжен да взема решения, които са в унисон със общественото мнение или вибрация. Много малко от предишните им решения са били такива, но това ще започне да се променя. Планетата Земя започва да става все по хармонична и това се случва благодарение на вас, скъпи мои. Ако само можехме да ви покажем някой от предишните ви превъплащения на планетата Земя, дори и като светлинни тела когато сте се грижили за планетата. Щяхте да се гордеете много с историята си, защото не само сте се грижили за планетата, но и за цялото човечество и ние ви пожелаваме да сте горди със себе си. Ние знаем, че много от вас, се чудят какво правят тук.’’ Къде точно съм подписал този договор? Искам да видя дребният шрифт.’’ Е, скъпи мои, вие всички сте го направили и почти всички сте там където сте искали да бъдете. Това означава ли, че сте щастливи и доволни там където сте? Не, това не е начина по който човешките същества са устроени, скъпи мои,и вие знаете това. На друго място тревата винаги е по- зелена, така че търсете я. Основното е, да се наслаждавате на това което имате в момента и да не се съдите.

Откриване на новите планети и пирамиди

Вие сте съзнателни творци. Всеки един от вас има божествената способност да твори. Защо тогава, не можете да накарате нещата да се случват веднага? Това беше ваше колективно решение, с което си давахте време да се хармонизирате. Последното вече се случва и планетите също посочват пътя за това. Много от вас ще забележат това и във астрология, ако могат да го интерпретират. Наблюдавайте звездите, скъпи мои, защото те ви откриват много. Нещо много интересно и не толкова отдалечено във времето, може би след 5- 6 години, ще се случи. Ще започнете да откривате   близкоразположени планети, които досега не сте забелязвали.

Но разбира се! Представяте ли си каква изненада. Но, не можем ли да си представим, че планетата тъкмо се е появила? Имате много повече над което да размишлявате, отколкото си представяте. И когато чувате тези прекрасни истории за пирамиди, чудите ли се какво са представлявали те. Те са били генератори и се подгответе, защото вие все още не сте открили и 50% процента от пирамидите на вашата собствена планета. Те са трансформатори на сила, създадени за да доставят енергия от Земята, за да бъде използвана под различна форма. Това е начинът, по който собствената ви йоносфера е била създадена, за да дишате и оцелеете на планетата Земя. Много от тези парчета от пъзела, ще започнат да идват на мястото си. Ще ги откриете не само в космоса, но много от тях ще бъдат открити на вашата планета. Много от тях се преоткриват, както и вие самите.

Другите ‘’В мен’’

Сега е чудесно време да бъдете тук, скъпи мои, и толкова вълнуващо за нас да наблюдаваме как откривате следващото парче от пъзела, как отваряте нова страница и започвате на чисто. Вие сте магически и никога не забравяйте, че не сте сами. Въпреки, че някой от вас имат проблем с хармонизирането,това е което ще ви свърже всички заедно на следващото ниво.В момента се осъществява третата вълна на хармонизация, което означава, ‘’Как мого да видя другите,, В себе си” ’’. Всеки човек е свързан с вас по някакъв начин и вие имате тази магия в себе си. Просто отворете очи, скъпи мои, те всички са около вас.

С огромна чест се обръщаме към вас и ви носи тази обновена информация, за това как от наша гледна точка, изглежда вашата действителност. Продължавайте с добрата работа, скъпи мои. Знайте, че благодарение на вас и на цялото човечество Земята се развива, повече отколкото предполагате. Празнувайте тези моменти, в които сте заедно и можете да се свържете с другите “Вие’’. Време е за събуждане на съзнателните творци на планетата Земя.

Еспаво, скъпи мои.

Групата

Думата Еспаво е ранно лемурийско послание, което означава: Благодарим ви, че си върнахте силата.

 

Свързване на сърцето

Барбара Ротър

Ползата от приятелите

Има една поема от Джон Дън, наречена ‘’Човекът не е остров ‘’. Посланието, което аз получавам от тази творба е, че ние всички сме част от цялото и част един от друг. Ние се свързваме с другите по различен начин. Най- пълноценният от тях, е чрез приятелството. То е много важна и необходима част от живота. Един от любимите ми филми е наречен ‘’Корабокрушенецът‘’ с Том Ханкс. Героят оцелява след катастрофа и попада на самотен остров, където няма никого с когото да общува. От останките, които доплуват до брега след катастрофата, той открива баскетболната си топка марка Уилсън. Рисува и лице и я кръщава съответно Уилсън. Тя става неговият приятел. Въпреки, че топката не е човешко същество, героя и създава идентичност с която може да общува. Открива някого на когото може да се довери, с когото да се смее и да споделя. Така самотата му изчезва. И героят отново има надежда.

Не много отдавна осъзнах, че съм се отдалечила от някой приятели през годините. Ние всички сме толкова заети със ежедневието, че това много лесно се случва. Когато някой ми е приятел, той винаги е в сърцето и мислите ми. Важно е винаги по някакъв начин да се поддържа контакт. Прятелството изисква грижа за да расте. Аз загубих контакт с някой приятели, докато заедно със Стив пътувахме, всеки месец, заради нашата работа.

След преместването ни от Сан Диего в Лас Вегас, не виждам толкова често приятелите си, до които преди живеехме близо.Преди три години,когато бях много болна и бях на режим оцеляване единственото, което исках е да се изолирам от целият свят. По някакава причина, сега чувствах, че е време да се свъжа отново с тях, вместо да казвам’’Чудя се как ли я кара този и този‘’.Отнема само няколко минути да телефонираш или да напишеш имейл. Допада ми също старомодният метод, с изпращане на красиви картички по пощата. Казах на Стив, че тази година искам отново да се свържа с приятели, с които се познавам от години и да намеря нови приятели. Имам и някой много близки приятели с които продължих да поддържам връзка и съм им много благодарна, че са част от живота ми, но много ми липсват тези с които загубих връзка. Възобновяването на приятелствата ми, до тук е едно много приятно изживяване изпълнено с много забавление, докато споделяме как е протекъл живота ни. Нямам търпение да продължа да задълбочавам връзките които имам и да изследвам новите, които ме очакват.

Приятелството в семейството е истинска благословия. Бих казала, че по този начин, се чувствам дори още по-свързана с него. Наслаждавам се на семейните събирания. Стив е мой съпруг вече близо 43 години и мой най- добър приятел. Изключително е, когато децата ви порастнат и когато успеете да създадете приятелски отношения с тях. Прекрасно е да се упознаете като личности, а не само като роли деца/родители.

Най важното приятелство обаче, което можем да създадем е със самите себе си. Считайте себе си за свой най- добър приятел. Трябва да се отнасяте със себе си, както бихте се отнасяли със някого когото много цените. Може би звучи смешно, но аз нямам проблем да бъда сама, защото се наслаждавам на собствената си компанията. Важно е да оставате за малко сами. Ние всички имаме нужда от това, но ако се протегнете, ще откриете също и приятели отвъд нашият свят.

Всеки наш приятел ни показва някаква различна част от нашата личност. Затова е хубаво да имаме много и различни хора в живота си. Обикновено сме привлечени от хора със подобни на нашите ценности или такива на които се възхищаваме. Най- важната част от приятелството, е възможността да бъдете себе си, като не само не сте осъждани за това, а точно обратното. В живота си имаме различни видове приятелства. Всяко едно от тях е подарък за нас. Приятелството е огледало отразяващо нашата собствена красота. Позволява ни също да видим части от нас, които имат нужда от усъвършенстване. Истинските приятели ни приемат с безусловна любов. Когато имаме приятел, който да ни разбира, с когото да споделяме радост и мъка и които да е до нас през живота ни, ние се чувстваме пълноценни.

Искам да завърша със безименната поема на една от моите любими поетеси Съзън Полис Шутц:

Приятел е този, който е част от всичко което правиш

Приятел е този, към когото можеш да се обърнеш в добро и зло

Приятел е този, който те разбира, независимо какво правиш

Приятел е този, който ти казва истината в очите

Приятел е този, който винаги знае през какво преминаваш

Приятел е този, който не се съревновава с теб

Приятел е този, който е щастлив от твоето щастие

Приятелят е продължение на теб самия, без което не си цял

С любов и светлина,

Барбара

 

Copyright Notice:

Copyright 2000 – 2015 Lightworker. www.espavo.org This information is meant to circulate and may be freely disseminated, in whole or in part with the following conditions: Use of this material signifies that the user agrees to the following conditions: 1. The words “Copyright 2000 – 2015 Lightworker. www.espavo.org” will be included with all published material. 2. User agrees that all rights, including copyrights of translated material, remain the property of Lightworker. If you translate this material we reserve the right to share that translation with credit to you as translator, on the Lightworker site to make it available to all. Further information from the Group may be found at: http://www.espavo.org. Thanks for helping to spread the Light!