Февруари 2006

Ортогоналната матрица
Да станеш многоизмерен

 

От Стив:

Всеки месец, след като съобщенията се представят на живо, те се записват от екип начело с Беки Хана. Беки обикновено превежда съобщенията /б.а. “the Beacons”- пътеводна светлина/ сама и аз й казвам, че вероятно тя е една от малкото, които познават Групата така добре, както аз. Беки изпрати съобщението от този месец на няколко нейни приятели заедно с лична бележка за това какво представлява и упражнението, което Групата ни даде. Споделям го тук с вас, защото то перфектно описва това, което ви предстои да прочетете.

От Беки:

Най-новото съобщение Групата ме запозна с думата ортогонален и ми изясни, че всички опитности на Земята са изградени от тройки. Всичко може да се сведе до най-чистата си есенция с числото 3 и 3 тройки правят 9. 90-градусовият завой е този, който ги свързва заедно. Според мен има логика. Все пак, Джими Бъфет някога изпя, “Целият свят стои в очакване зад врата номер 3” Добре, изпълнена съм с любопитство.

Стив тогава ми обясни, че в математиката, ортогонален е синоним на перпендикулярен когато се използва просто като прилагателно, което не е част от по-дълга стандартна фраза. То означава под прав ъгъл. Произлиза от гръцки – “орто” означава прав и “гония” означава ъгъл. Две улици, които се пресичат под прав ъгъл са ортогонални една на друга. Добре. Полезна информация. А сега какво?

Групата тогава го формулира чрез упражнение – вашите енергетични души взаимодействат и построяват матрица, почти като нов комплект от жици, които не сте имали преди. Чрез това упражнение отдавате почит не само на матрицата, която строите, но и на илюзията за Играта на планетата Земя, която сте създали, за да имате тази опитност. Добре. Сега искам да поиграя.

Следното упражнение ще построи и засили вашата собствена ортогонална матрица, така че ще можете да придобиете по-висша представа за това къде сте в този момент. Групата често прави аналогията, че ние сами караме нашия двуетажен автобус. Пътувайки на горния етаж, може да видиш малко по-надалеч по пътя и това да ни подскаже накъде сме се запътили, но ние винаги имаме контрол върху това дали ще завием и накъде. Въпреки че ние може да не сме родени със способността да бъдем на две места едновременно, сега се намираме на кръстопът на времето и пространството, където това е напълно възможно. Ние сме дарили на себе си този нов енергиен инструмент и аз знам, че той е голям залък за мен – въпреки че не го разбирам много добре сега, може би ще ви е от полза. Бонусът е, че той ви позволява да навлезете в нова опитност – като да карате двуетажен автобус и да се намирате на горния етаж. Обичайте този магичен автобус! Радвайте се на пътуването.

Моля ви, не се обезкуражавайте ако не забележите нищо първите няколко пъти, които опитате, защото вашият ум няма обезателно критерий (но може да възприеме). Цитатът, който прочетох вчера, когато отворих страницата на “Lightworker” беше: “Практиката прави съвършенството, затова внимавай какво практикуваш”. Не ви ли се струва като космическо намигване?

Помнете, че не става въпрос само за вас, а за всички ни.

Да станем ортогонални

Усамотете се за 15 минути, когато няма да бъдете обезпокоени – поне първия път, когато пробвате това. Застанете изправени или легнете – което ви е по-удобно. Освободете се от всички очаквания, които имате за това, което ще почувствате. Отпуснете се и следете дишането си. Отворете се към всеки потенциал и/или възможност.

Визуализирайте 90-градусов завой на потока над вас. Аз го виждам повече като течаща река точно над главата ми. Почувствайте енергията и животворната сила – която в действителност е друго време, в което живее друго вас в друга версия на Играта.

  • Отпуснете се и визуализирайте друго измерение или поток на времето, движещо се в тунел над главата ви.
  • Протегнете се нагоре и се свържете с енергията протичаща покрай вас.
  • Накарайте енергията да направи завой на 90 градуса и я насочете към гръбначния стълб, оставайки я да се насъбере в центъра на тялото ви, в слънчевия сплит.
  • Направете пауза и оставете енергията да ви изпълни и направете 3 дълбоки вдишвания.
  • Накарайте енергията да завие на още 90 градуса и я насочете към едното или двете бедра. Поемете 3 пъти дълбоко въздух и оставете енергията да се натрупа.
  • Сега завъртете енергията още на 90 градуса и я насочете към единия или към двата крака, потичайки към земята.
  • Направете пауза и почувствайте притеглянето на Земята и вдишайте дълбоко 3 пъти, свързвайки се с Гея.
  • Отпуснете се и се оставете да почувствате да бъдеш на две места едновременно.

 

Поздрави от Дома.

Поздравяваме ви с най-топлите си приветствия, защото отново сме в присъствието на майстори. Вие, многообичани сте майсторите на Играта на Свободен избор и ние ви почитаме повече, отколкото някога ще узнаете. Вие създадохте чудеса във вашия всекидневен живот, които промениха хода на Всичкото, Което Е. Дори в този ден вие вземате решения, които ще ви изпратят далеч отвъд най-големите надежди на човечеството. Това са вълнуващи времена.

Преместване в измеренията – Следващата еволюция 

Хората, играещи Играта на свободен избор в момента са в състояние на еволюция, нямаща равна на себе си в цялата вечност. Никога досега такава игра не се е развивала със скоростта, която имате в момента. Децата, които се раждат сега във вашия свят, идват с качества, които хората не са имали преди. Като описваме идването на Кристалните деца, един от знаците, които казахме да търсите беше, че те са многоизмерни същества способни да съществуват на две места едновременно и да пресичат това, което смятате за граници на времето и пространството. За вас беше лесно да приемете, че тези деца имат нови и подобрени качества, но ние също ви казваме, че вие ще се развиете да притежавате същите тези дарове, с които те са родени. Вие ставате многоизмерни същества, тъй като повдигате вибрационното си ниво. 

Играта на тройките

Когато се събуждате сутрин, вие в действителност навлизате в измерение на времето и пространството, което е тесен вибрационен диапазон, в който прекарвате повечето от часовете следващи събуждането. Илюзията на реалност, която съществува в този тесен диапазон беше създадена за вас, за да имате опитности като души, представящи си, че са хора. Вашето естествено състояние на души ви позволява да усещате много по-широк диапазон от вибрации от тези, към които сте привикнали. Това сега се променя.

Целият ваш свят е направен от тройки. Космосът е основан на математическа основа от дванайсет, но при все това Играта на свободен избор е фракция на тази вибрация базирана на три. Целият ваш свят и всичко, което виждате може да се редуцира до числото три. Космическата шега от тази страна на завесата е, че вие сте го нарекли “третото измерение”. Сега този диапазон се разширява. Като започнете да възприемате други измерения ще бъде полезно да имате инструменти, които ви помагат да преминавате от едно измерение към следващо. Това не нова информация на Земята, тъй като тя се знае от мнозина още от времето на древния Египет. Дори се е вярвало, че света е направен от тройки и че врата между измеренията се достига чрез завой на 90-градуса. Това е известно на науката днес като ортогоналната теория.

Напускане на линейния коридор на времето

Вие сте безкрайни духове, представящи си, че съществуват в краен свят и крайно тяло. Балонът на биологията, който подслонява вашия дух има начало и край. Това ви позволява да изживявате живот в рамките на линейното време. Това е, така да се каже, че преживявате живота в миналото, настоящето или бъдещето. Представете си, че преживявате живота в тесен коридор. Вие пътувате по този коридор назад. Вие можете да видите вашето минало и настояще, ако сте наблюдател, но бъдещето изобщо не се вижда. Причината вашата реалност да изглежда като тесен коридор е, че сте лимитирани до вибрационното ниво, което виждате и в което живеете. Представете си, че имате наочници, които задържат зрението ви фокусирано в линейния коридор на времето. Сега вие разширявате тези наочници, за да позволяват по-широк диапазон на виждане, което ви дава възможността да виждате и да се движите по други коридори. Всеки от тези коридори пресичат вашия под ъгъл от 90 градуса.

Това е тайната на премахването на илюзията на линейното време. Докато вашето зрение се разширява, вие ще видите и ще започнете да използвате тези врати към другите измерения на времето. Ние ви казваме, че дори това, което вие си представяте като пътуване във времето не е това, което вярвате, че е. Реалността е, че е много по-лесно, отколкото си представяте. Когато разберете отношението на Ортогоналната реалност към златното сечение, вие ще разкриете илюзията на линейното време. Засега, нека да започнем да ви показваме практическите ползи на това да бъдеш многоизмерен дух. Ние често сме казвали, че вашата реалност е директно свързана с точката, от която гледате на нея. С други думи, вашето възприемане определя вашата реалност. Променете възприемането си и вие автоматично променяте реалност си. Ние също ви дадохме упражнения за промяна на реалността чрез промяна на ъгъла, под който я разглеждате. Сега правим още една крачка напред и ви подканваме да започнете да виждате реалността си от няколко гледни точки едновременно. Това е илюзията на линейното време, която ви кара да мислите, че сте ограничени до едно съществуване. В действително вие сте многоизмерни същества и следователно можете лесно да съществувате на много места едновременно. Представете си да имате опитност, която можете да виждате ясно от няколко различни ъгъла. Това е директна стъпка за пренасяне на вашата божественост в човешка форма и това е достъпно за всеки от вас днес.

Ортогоналната матрица

Като духове, които си представят, че са хора вие съществувате в енергийна матрица. Матрицата, която населявате определя начина, по който сте свързани с енергийните и житейските опитности. Вашата енергийна матрица определя ефекта от всичко, което преживявате като хора. Когато сте на първия етап на живота като души подготвящи се за прераждане, вие избирате житейските уроци и избирате начина, по който ще преминете през тези житейски уроци. Вие или понасяте тези уроци чрез енергийната матрица (начинът, по който сте свързани с енергията), или чрез енергиен печат (енергия, която се отпечатва върху вас чрез житейска опитност или случка). Когато овладеете житейския урок, вие можете да пренапишете енергийния печат, но не можете никога да промените енергийната матрица. Вие можете само да управлявате матрицата, защото тя е част от вас. Това, което ви казваме е, че докато се развивате ще намерите начини за построяване на нови енергийни матрици, които препокриват оригиналната матрица. Много подобно на начина, по който ви казахме, че холограмата на Третата земя ще припокрие оригиналната холограма, която първоначално оформи Земята, вие като индивиди можете да припокриете вашата оригинална матрица, при условие че това припокриване е в хармония с оригиналната матрица. Тук ние ви подканваме да започнете построяването на Ортогоналната матрица, което ще ви позволи да преживеете и да се разпрострете в много измерения на времето и пространството, което съществува около вас. Вашата персонална Ортогонална матрица ще ви позволи да се превърнете в многоизмерни същества днес.

Много от това, което казваме тук може да изглежда далеч отвъд ръба, но същевременно много скоро земната наука ще подкрепи това, за което говорим днес. Това най-вероятно ще бъде разработването на изкуствен интелект, който разкрива тайните на това, което всъщност крепи света. Вие сте на ръба на голям напредък в науката и технологиите, които ви поведат към новата ера на самоовластения човек.

Многоизмерност

Сега, ако искате да разберете повече за измеренията, имаме няколко прости упражнения, които можете да правите. Ако искате да знаете разликата между едно измерение и следващото, запушете носа си и поемете дълбоко въздух, после потопете главата си под вода. Под вода вие сте в друго измерение на времето и пространството. Светлината се отразява по различен начин и звука пътува по различен начин. В действителност, времето се усеща по различен начин под водата, но вие не сте открили това още. Ние ви казваме, че всичко става различно в това друго измерение. Много от вас са усетили това лично. То е толкова просто, като да се качиш на самолет и да слезеш в далечен град. Вашият мобилен телефон звъни и някой от дома ви се обажда. Вие може да говорите с него, като че ли стоите в съседната стая и все пак е станало преместване в измерението. Когато говорите с тях от такова разстояние, не е същото като да говорите с тях по същия мобилен телефон в рамките на същия град, защото  е станало преместване в измерението, когато сте се качили на този самолет.
Често се случва преместване в измерението на времето, въпреки че това не ви е известно.
Тези промени са толкова елементарни, че през по-голямата част от времето не ги забелязвате като нещо различно. Дори да ги забележите, вие не чувствате, че те са нещо към което трябва да се настроите – и те не са. Това, което ви казваме е, че като се движите по този коридор с тази увеличена вибрация, която сега възприемате, вие ще започнете да забелязвате неща с периферното си зрение, които не сте забелязвали преди. Някой от тях в действителност ще са коридори на линейното време и пространство, които пресичат под прав ъгъл вашия. Тъй като вашия свят е направен от тройки, 90-те градуса имат голямо значение при преместването между световете. Те се наричат ортогонални отношения. Това, което ще ви дадем днес е възможност да създадете и да живеете в Ортогонална матрица, която да подслони вашия дух и да ви позволи да се премествате от едно измерение в друго. Ще отнеме известно време да свикнете и ще правите, както казвате, грешки. Ще имате нужда от малко практика, но днес ние ще ви дадем есенцията за построяването на Ортогоналната матрица, която ви позволява лесно да се премествате в измеренията и да се би-локирате. Как ще ги използвате зависи от вас, но ние ще ви дадем семената и ще ви подканим да ги развиете.

Би-локиране вашата камера на живота

Така, ето ви тук живеещи в този свят, имащи своите предизвикателства. О, ние обичаме вашите предизвикателства, защото вие сте ги поставили с такова голямо внимание. Знайте, че беше много важно за вас да се събудите една сутрин и да ударите тази тухлена стена, така че да научите нещо, което е много важно за развитието на душата ви. Но тогава ще кажете, “Какво правя грешно?”. Знайте, че не правите нищо грешно. Вие просто сте устроили този урок за себе си. Предизвикателството е, че гледате на него от едноизмерна перспектива. Ако вместо това вие можехте да направите подходящия завой в този момент, да се би-локирате в две измерения на времето и пространството едновременно и тогава да погледнете на който и да е проблем, ситуация, предизвикателство или точка във времето, бихте имали усещането за Дома на ваша страна. Това е процесът на сътворяване на Рая на Земята в този ден и това е дарбата, с която са родени децата на по-висшата вибрация – децата на Новата ера. Те още не знаят как да я използват, нито знаете вие, но е време да започнете.

Упражнението за построяване на ортогонална матрица

Представете си, че живеете във времева рамка подобна на коридор или на тръба с протичаща през нея енергия. Вие просто сте се движили с потока на енергията. Сега, представете си, че има друго измерение на времето и пространството течащо директно над главата ви. Свържете се към потока на енергия директно над главата ви, като го пречупите под ъгъл от 90 градуса. Просто визуализирайте този 90-градусов ъгъл и почувствайте как енергията завива и навлиза в тялото ви. Вдишайте тази енергия в съществото си и й позволете да се установи в центъра на съществото ви. След като се установи там вдишайте я отново и я пречупете още на 90 градуса, насочвайки я към бедрата си и с последващ трети 90-градусов завой я насочете надолу по краката си, за да се свърже с енергията на Земята. Това прави общо три 90-градусови завоя и отдава почит едновременно на 90-градусовия портал и на света на тройките. Правейки това, вашата енергетична душа реагира и построява матрица, много подобно на като ново окабеляване. Това нова окабеляване трябва да бъде подсилено, за да се построи матрицата. Колкото повече правите това упражнение, толкова по-лесно ще стане да се свързвате с други измерения. Скоро то ще стане част от това, което сте и вие ще се движите в Ортогоналната матрица през цялото време.

Ортогоналната матрица ви позволява да виждате неща, които не сте виждали преди. Понякога можете дори да видите по-висшата същност на тези, които сте и какъв е урока, който получавате. Не е ли това дар? Може би в едно измерение ще видите предизвикателство, но погледнато от друго измерение това предизвикателство да е всъщност дар. Не би ли било величествено да си припомните какво сте имали в ума си преди да дойдете на Земята? Не би ли било прекрасно да знаете защо лоши неща се случват на добри хора и обратното? Когато разберете многоизмерността идеята за добро и лошо изглежда маловажна. Не би ли било прекрасно, ако носехте с вас всеки ден висшата представа за Дома? Построяването на Ортогоналната матрица е една от първите крачки в постигането на това и в съществуването на две места едновременно, докато запазвате пълното си възприятие.

Другото упражнение, което ще ви подканим да направите е серия от три вдишвания. Докато прегъвате енергията, за да се влее в първата енергия с първия 90-градусов завой, поемете три пъти дълбоко въздух. Направете малка пауза, докато енергията навлиза и се свързва с центъра на вашето тяло. Направете още три дълбоки вдишвания и прегънете енергията към едното или двете бедра. Направете малка пауза, правейки нова серия от три вдишвания. Вие оказвате почит на Ортогоналната матрица, която строите. Вие оказвате почит на устройството на света и на илюзията на Играта на планетата Земя, която сте създали, за да имате тази опитност. В същото време, това ви позволява да навлезете в по-висша реалност.

Първите няколко пъти, когато правите това упражнение вие ще кажете, “Почувствах се добре, но не видях нищо. Не почувствах нищо”. Молим ви да разберете, че в самото начало това ще се случва толкова бързо, че вашата душа ще получи мигновено възприятие, въпреки че вие не сте почувствали нищо. Колкото повече практикувате и работите за построяването и засилването на вашата Ортогонална матрица, толкова повече време ще прекарвате бидейки в по-висше измерение на времето и пространството и ще можете да възползвате от този дар всеки един ден. Вие сте себеовластени хора. Вие навлизате в по-висшите вибрации на Новата планета Земя и вие носите тези прекрасни балончета на биологията с вас. Вие се учите да живеете като ангели, играещи играта на хора – и вие правите повече, отколко можете изобщо да си представите. Това не е само за вас. То е за всички нас.

Вашата Игра е отишла далеч отвъд това, което сте си представяли някога, че ще създадете като отбор в Играта на свободен избор. Сега с този свободен избор точно на място, вие сте на път да създадете нещо магично. Човешката раса се развива. Вие се връщате у дома. Уау! Вие още сте тук. Това е наистина магия. Това беше най-високия резултат, който изобщо би могла да се постигне в някоя игра. Ние ви казваме, че няма някакъв величествен план в действие. Няма нещо, което трябва да направите, за да го активирате. Това, което ви дадохме днес като Ортогоналната матрица е просто упражнение, за да разберете, че вече сте многоизмерни и за да можете да го видите и да го използвате. Вашата сърдечна енергия иска да порасне Затова сте тук. Затова идвате на тези срещи. Затова искате да четете и да гледате тези съобщения. Ние ви даваме инструментите да пристъпите извън себе си в друга опитност, дори само за момент.

Играйте с Ортогоналната матрица. Създайте нещо магично за вас. Позволете на себе си не само да навлезете в дрого измерение на времето и пространството, но да заживеете на две места едновременно. Ако това ви доставя радост, тогава сме успели в нашето пътуване, защото ние не искаме нищо повече от това да разперим крилете си и да ви покажем собственото ви великолепие. Вие сте майсторите на Игралното поле. Вие променяте Играта всяка секунда на всеки ден и ние ви аплодираме от тази страна на булото, така като никога не сте си представяли.

Продължавайте така добре, многообичани. Играйте и се радвайте на пътуването. Ние ви оставяме с три прости напомняния. Отнасяйте се един към друг с най-голямо уважение, защото се взирате в очите на Бога. Подкрепяйте се един друг при всяка възможност, защото подкрепяте себе си. Помнете, че това е Игра… и я играйте добре заедно.

Espavo.

Групата

 

Свързване със сърцето
Преместване във времето и пространството

От Барбара Ротър

Чрез нашите пътувания по графика на семейството на “Lightworker” аз чувствам, че постоянно се премествам от едно измерение в друго. Дали летим към друг щат в САЩ или през океана към друга страна, аз се чувствам, като че се премествам в друго пространство и време всеки път, когато се приземим в нова дестинация. То е като сън. Когато затворим очите си, за да заспим и преминем в промененото състояние на нашите сънища, ние пътуваме в различно измерение на времето и пространството. Чувствам това особено силно, когато се завръщам у дома от някое от нашите великолепни преживявания на единение с духовното семейство. Веднъж, след като се прибера обратно у дома, в моя кабинет, пред моя компютър аз размишлявам върху току що приключилото пътуване. То винаги изглежда като сън. Трудно ми е да проумея, че съм била в това време и пространство съвсем скоро. Превърнала съм го в навик, без значение къде пътувам да се обръщам към Стив и да казвам “ние наистина сме тук”. По този начин това, че аз наистина съм създала нова действителност на времето и пространството потъва в по-дълбоко ниво на моето съзнание. Стив и аз никога не сме мечтали да пътуваме. Но сега тази форма на преместване в измерението на времето е част от ежедневието ни.

Много е важно да отделиш време да се приземиш себе си преди да преминеш към следващото приключение в живота. Важно е да се приемаш всеки момент като дар, какъвто е всъщност и тогава да продължиш напред. Преди няколко дена ние завършихме последния ден на нашия курс”Духовна психология” проведен в Лас Вегас. Той беше магичен както винаги. Аз съм тази, която прави графика. И някак си не оставих достатъчно време за приземяване между това последно събитие и следващите събития в Холандия и Белгия. След последния ден на обучението в Лас Вегас оставих само два дена преди отпътуването ни за Европа. В началото се притесних и си казах “какво съм направила!” Тогава осъзнах, че мога да разтегна времето и да направя тези два дена у дома много приземяващи и да настроя ума си да се подготви за следващите събития. Тогава, на върха на всичко останало, се обадиха приятели и казаха, че са в града и пожелаха да се отбият за малко. В първия момент си казах “няма начин”. После си помислих колко чудесно би било да ги видим дори само за няколко часа. Ние създаваме време за това, което е важно за нас. По този начин се приземяваме. Един от нашите синове се обади и каза, че има желание да ни посети, летейки в деня, в който се завръщаме от Европа. Аз осъзнах колко съм се променила и способна да се приспособявам към всеки ден, такъв, какъвто се яви. В миналото щях да се опитвам да контролирам всеки момент на моето съществуване. Сега съм се научила да движа с потока на това, което живота ми предоставя. Казах на сина ни, че е добре дошъл и може да остане при нас, но да прояви разбиране, ако съм изпитвам следполетна умора когато пристигне. Сигурна съм, че бързо ще се настроя към времето и пространството на пребиваването обратно у дома и ще се радвам на чудесното му гостуване. Чудя се, може ли това, което изпитваме като умора след полет да е само последствие от преместването в измеренията? Знам, че в миналото съм изкривявала времето с успех и сега ще се фокусирам върху изкривяването на времето във всичките измерения на моето многоизмерно същество. Това ще изпълни живота ми с повече радост.

С моята любов и светлина,

Барбара

 

Copyright Notice:
Please include this when using this material.

Copyright 2006. Steve Rother. This information may be freely disseminated, in whole or in part, provided there is no charge for the information, and that this notice is included. This material may be used with the condition that all rights, including copyrights of translated material, remain with the original copyright holder. Further information from the Group may be found at: http://www.espavo.org or through Lightworker at (702) 871 3317.
Thanks for helping to spread the Light!