декември 2010

ДА ЯХНЕМ ЕВОЛЮЦИОННАТА ВЪЛНА
Riding the Wave of Evolution

От Стийв
В този сеанс групата засегна няколко важни момента, които ще ни помогнат по време на идващите дни, тъй като цялото човечество е яхнало вълна от невероятна енергия.  Най ми хареса, когато започнаха да говорят за новия тип комуникация като част от еволюцията. Те са описвали Дълбокия Контакт и преди, но този път ни дадоха много повече информация за това как ще изглежда той в ежедневния живот.
Те също така говориха за освобождаването ни от енергийните образци, както и за това как този процес засяга хората. Големите отклонения в настроението ще станат всеобщ факт. Някои хора се справят с тях по-добре от други и онова, което групата обясни за депресията беше много интересно и на място.
След това те ме поправиха за нещо, което бях казал по-рано по време на предаването, като ни обясниха колко много същества във вселената ни наблюдават.
Големи прегръдки и нежни подтици.
Стийв

 

Поздрави от къщи
Да освободим старите образци

Ние наблюдаваме как всички хора пристъпват към една област, в която никога досега не са прониквали. Вашата енергия започва да избухва на индивидуално ниво и това е една прекрасна гледка от нашата перспектива. Знаем, че е трудно защото сте построили цялото си съществуване около едно много тясно пространство, което наричате „сигурност”. Сега това ограничено място се разпада и много от вас започват вече да освобождават старите си образци. Ние мислехме всъщност, че това няма да бъде възможно за повечето хора поне още няколко години . И все пак много от вас започват да се освобождават от старите образци, които поддържаха енергията ви толкова дълго време; така вие правите още една крачка към новия начин на съществуване, който ще позволи на всеки един от вас да въплъти повече от Духа си на физическо ниво.
Ние знаем, че за много от вас е голямо предизвикателство да започнете да се освобождавате от тези ограничения, защото когато бентът се отприщи, пороят на емоциите ви залива и често отвлича и заземява енергията на неподходящи места. По време на този процес на пренастройване – докато вие работите върху връзката на емоционалното тяло с другите етерни тела, голяма част от вашата чувствена структура започва да приема нова форма. Започвайки да работите в тази нова връзка, вие ще започнете да усещате как цялата ви зона на сигурност се изпарява; онова, върху което упорито сте се трудили, както и малкият етикет, който сте си лепнали, не ви прилягат повече.

О, ние знаем, че е трудно! Та вие толкова сте работили върху тази табелка, върху идеята за това кой сте. А сега започвате да се разширявате във вселената и да откривате, че сте част от всичко – от всяко същество, дърво, планета, космос или падаща звезда, която видите в небето. Всичките ви отношения достигат точка, в която вие не само ще сте в състояние да видите тази свързаност, но и да я почувствате чрез пренастроените си емоционални тела. Разбира се – на теория е лесно; и все пак винаги, когато се придвижите от едно ниво към следващото защитните ви механизми видимо отпадат и това може да изглежда доста страшно за много от вас.

Днес в стаята тръгна разговор за депресията. Тя представлява един вид енергийна алергия – много подобна на онези, които сме обсъждали вече (Хронична умора, МЕ – (Миалгична Енцефалопатия), Фибромиалгия и т.н.). С времето хората ще открият нови начини да се справят с това. Процесът вече е започнал, тъй като хората започват да получават някои от първите проблясъци по отношение на това как да коригират и обуздаят тази енергия, която е била възприемана като негативна през цялото това време. Но ние ви казваме, любими, че не всяка енергия е позитивна. Ако някой иска да вижда само светлината, няма да има контраст и следователно – визия. Тъмнината е онази, която ви позволява да видите светлината. Прегръщайки всяка част от онова, което наистина сте ще ви помогне да впрегнете тази енергия в добра кауза.

(Тук вероятно групата има предвид депресия в смисъл на тъга и угнетеност – клиничната депресия е състояние, което съм виждала на живо по време на учебни практики и не го пожелавам на никого с каквато и да било добра цел!  – страстна Б.пр.)

Дълбок контакт

Ето сега и една хубава част, която искаме да споделим с вас днес. Ние сме говорили за ниво на комуникация, което наричаме дълбок контакт. Дълбокият контакт се осъществява редовно от всеки човек на планетата; при все това той съставлява по-малко от един процент от целия разговор. Това скоро ще се промени, тъй като много от вас започват съзнателно да използват това ниво на комуникация.

Нека ви дадем един пример. Представете си беседа, по време на която вие говорите напред-назад, използвайки не дотам подходящи думи. В течение на следващите няколко години хората може да изпитат проблем с всички езици, тъй като изпращаните сигнали няма повече да предават по-дълбоките значения, които са необходими за комуникация на високо ниво. Това ще ви мотивира да измисляте нови думи, опитвайки се да окомплектовате мислите си по различен начин. Човекът, който получава съобщението ще може да грабне късче от него, но езиците, които хората използват сега ще бъдат недостатъчни като изразно средство.

Дълбокият контакт може да бъде описан в днешни времена по този начин. Представете си двама души, които си говорят и все пак не общуват пълноценно. Те стискат ръце и точно в момента, в който започват да се отдалечават, единият произнася четири думи, които стигат до сърцевината на енергията; тези четири думи са променили всичко. Това е дълбокият контакт. В идващите години всички езици на Земята ще използват все по-малко думи по същата тази причина. Онези, които обичат да играят на Скрабъл (англоезична игра на думи – б.пр.), ще бъдат въодушевени от това. Вашата енергия се е вдигнала до такава степен, че можете да започнете да използвате този начин буквално още днес. Това ви предлагаме ние. То е парчето, инструмента, който искаме да ви дадем, за да си играете с него – да опитате нови, повдигащи енергията методи, които да използвате ежедневно.

Средства за дълбока мисловна транслация

Първо, нека да започнем това съобщение с  мисловна проекция. Хората го правят през цялото време, но най-често на подсъзнателно ниво. Започнете съзнателно да проектирате вашите мисли като част от всяка беседа, особено в ситуации, в които разговорът не стига до същината. Ако се опитате да го разкажете по друг начин един или два пъти и все още чувствате, че нямате връзка, ще ви помолим просто да поспрете за секунда. Починете, поемете дъх и им изпратете онова ваше разбиране за по-голямата картина, което се опитвате да изразите. Не е необходимо да им казвате, че използвате мисловна проекция; спрете и общувайте с душата им без думи. След това подемете отново беседата и вижте какво ще се случи. Наблюдавайте колко лесни започват да стават нещата.

Това са инструменти, които са работели добре и преди, но досега човешкото съзнание не е било достатъчно високо, за да ги разпознае. Преди подобен подход би бил възприет като ефирен, неуловим и въображаем, но сега вие ще откриете практическата му страна в ежедневния живот. Ние сме споменавали вече, че дълбокият контакт ще се превърне в начин на живот. Има хора, които са развили  дълбок контакт за няколко години  близки отношения или по време на много животи, през които са имали връзки. В момента дълбокият контакт е най-разпространен сред близнаците.

Това са същества, които всъщност са споделили и разделили една клетка и при тях дълбокият контакт е бил създаден от самото начало. Веднъж след като дълбокият контакт бъде усъвършенстван между двама души, той се запомня и за бъдещи животи. Онези от вас, които са изпитали това и които някога са били близнаци, придобиват завинаги малка част от този дълбок контакт с другия човек; той си остава там дори след пет или шест живота. След което вие внезапно виждате този човек така както никога друг път; познавате го, а и той – вас; вие сте в състояние да общувате.

Най-голямото предизвикателство за повечето от вас по време на този преход е следният: тъй като сте свикнали да използвате толкова много думи, комуникационните медии на Земята ще трябва да се променят радикално. Начинът, по който хората представят себе си ще започне да се променя. Ще бъде възможно да се използват много точни значения на вашите думи, което в действителност ще подсили комуникацията. Това също ще бъде мотивация за скорошно развиване на общи езици на Земята. Този процес вече е задействан ще започнат да се появяват по-точни версии на всички езици като всеки език ще развие съкратен и опростен интернационален вариант.

Има много части, които започват да си идват по местата; засега инструментът, който искаме да ви дадем, за да поработите с тях през следващите няколко месеца, е мисловната проекция. Например – вие трябва да направите презентация – да застанете на сцената или срещу камерата. Преди да застанете на тази сцена, да се включите на живо или просто да пристъпите, проектирайте мислено цялостната картина на онова, което искате да предадете. Изпратете ментален образ на съобщението, преди да го изкажете. Изяснете го, вижте се как го изпращате, след което отворете устата си и ще изпитате силна връзка с публиката. Ние сме казали много пъти, че истината винаги е проста и все пак хората им се налага да усложнят нещата дотам, че да ги разберат.

Какво да очакваме, когато се освобождаваме от образеца.

Всички хора имат персонално енергийно поле около себе си – онова, което наричаме човешки образец. Досега съществуваха общо 500 модела и вие сте избрали онзи, който най-добре ще приютява вашата собствена енергия. Сега вие започвате да се освобождавате от тези образци като част от протичащия в момента процес на еволюция. Един от първичните физични симптоми, които може да получите в процеса на освобождаване е свръх теглото. Тези образци са служили много добре на хората  в продължение на дълго време, но сега започват да създават проблеми. Вие буквално сте се озовали в невъзможност да разширите полето си – ето защо сте разширили вместо него тялото си. Някои са опитали какви ли не методи за отслабване, за да открият, че само малко от тях имат ефект, при това – не за дълго. Но не тази е идеята, затова не го обръщайте на игра или състезание, тъй като това пресича енергията много бързо.

Не мислете, че трябва да сте първия човек от вашата група, който се е освободил от модела си, тъй като това е доста самотно занимание. Онова, което ние ще ви кажем е, че през следващите пет или шест години всички ще имате възможност да се освободите напълно от този образец, който е поддържал енергията ви във физическата форма. Когато това се случи, първото нещо, което се променя, е част от физическото същество; вашата собствена връзка с по-висшето аз се усилва и завесата започва да се вдига.

Изказвайте своята истина

Вие сте си сложили воал, който ви е пречил да видите собственото си великолепие. Той ви е пречил да видите, че вие сте синовете и дъщерите на царя; че имате кралско наследство. Сега вече можете да го проумеете вътре в себе си. Всеки един от вас започва да чувства импулс не само да се придвижи до следващото ниво, но и да изкаже онова, което се таи в сърцето му. Постъпвайки по този начин, вие внасяте онази светлина, която сте взели от Дома – онова парче от пъзела, което е уникално ваше и което може да бъде изразено само чрез енергийното ви поле – вашата част от Бог. Днес вие сте достигнали ниво считано досега за невъзможно. Ние ви казваме, че сте надигнали една вълна през цялото човечество – вълна, която никога повече няма да бъде спряна. Вашият дух е готов да играе роля на по-голямата арена, която не е повече ограничавана от енергетичните граници, които винаги са ви притискали. Това ще направи възможно наместването на всичките части от пъзела. В това състояние на разширено осъзнаване всеки бива силно подтикван да сложи своето уникално парченце върху масата.

Емоциите на много хора ще започнат да преливат по време на случващото се. Прегърнете тези емоции, когато те се появят. Депресията е опитност, която повечето хора биха искали да избегнат, но нима най-хубавите песни не идват от нея? Нима най-хубавата поезия не е написана от угнетеност? Нима една хубава книга, написана от човек, присъстващ в тази стая не се появи по същата причина? Погледнете на тази енергия по друг начин. Това е идеята, използвайте я. Депресията е цикъл, който започва тогава, когато творчеството спира. Вземете тази енергия и й намерете ново приложение. Заземете я и повече няма да чувствате болката.

Искра от Светлина, озаряваща тела от прах.

Любими мои, някои от най-трудните промени на планетата Земя са се случили във времена, в които вие сте се придвижвали до по-високи нива. Това се е случвало отново и отново по време на краткото човешко съществуване на тази планета. В по-широка времева рамка, човечеството е било тук много кратко време, претендирайки да обитава тези физически тела. Вашата божествена искра озарява едно от тези късчета прах, които наричате физическо тяло. Сега тази искра от светлина е била пренастроена така, че да може да пре-предава много по-голяма интензивност, много повече яркост, много повече светлина от Дома. Ние благодарим на всеки от вас, че сте част от това. Това е работата на онези, които наричат себе си Светлинни Работници.

През следващите няколко години ще споделим с вас много идеи и средства, които ще ви помогнат да се прострете отвъд границите, в които сте намирали удобство. Ние ви казваме, че това ще бъде един комфортен растеж. Може да бъде дори и забавен, особено ако го споделяте с хората около вас, както и с онези, които обичате.

Космическото риалити

Има друг въпрос, който искаме да засегнем, тъй като дълбокият контакт е много важна тема. Искаме да коригираме нещо, което Пазителят каза малко по-рано. Той отговори правилно според досегашното си разбиране, но днес ние искаме да уточним нещата. Когато беше запитан за Извънземните посещения, той каза, че онези от тях, които са били на планетата Земя, са били тук доста дълго време и че те са част от шестте оригинални раси, които са спомогнали да бъде създадено физическото ви тяло с цел вашият дух да влезе в играта.

Сега искаме да добавим още нещо, тъй като милиони от  така наречените от вас Извънземни раси сега наблюдават планетата Земя всяка секунда от всеки ден. Любими, това е най-голямото Риалити шоу във Вселената. Хората еволюират до следващото си ниво без да напускат своите тела и физически структури. Това не се  е случвало никога преди. То е ясно видимо, тъй като планетата Земя по план трябваше да изчезне между 2000 и 2012 година. Близо 12 години щяха да бъдат нужни, за да се приключи играта и да се затвори вратата; надявахме се последният участник да не забрави да изгаси светлините. Този процес беше до голяма степен на път да се осъществи.

Това щеше да създаде енергията, която вие търсехте по съвсем различен начин. Онова, което щеше да се случи е, че човечеството – такова, каквото го познавате, щеше да изчезне от Земята, а Духовете ви щяха да започнат нова игра. Това е сте правили отново и отново, тъй като то е типичната Вселенска постановка. Тези игри са еволюирали толкова далеч, колкото въобще е възможно във физическо тяло. И все пак за първи път която и да било раса от същества прави съзнателна стъпка напред без да изостави физическите тела; това е нашето определение за възнасяне.

Не става въпрос за това да се връщате у Дома, тъй като тази част от възнасянето е лесна: всичко, което трябва да направите е да умрете. Но вие сте избрали да останете тук във физическото си тяло, за да пръскате светлината си. Този процес вече тече и буквално милиони раси от същества се скупчват сега в по-високо резониращите нива на Земята. С други думи, това са различни състояния на измерението, които вие не можете наистина да видите. Но всички тези същества са напълно наясно с тяхната многоизмерност и повечето от тях биха могли да преминат през онова, което бихте нарекли твърда стена, тъй като за тях тя не е такава. За тях е лесно да се придвижват в и отвъд сенките непосредствено извън периферното ви зрение, тъй като те са го правили вече от много дълго време.

Не само шестте родоначални раси ви наблюдават. Всички погледи във Вселената са устремени към тази невероятна игра, която се развива след всяка предприета от вас стъпка. Така че когато се почувствате подтиснати, когато се питате „Кой съм аз? Какво стана с моя етикет? Той вече не приляга на онзи, който бях; не пасва и на моето изразяване.” Когато си задавате въпроси, знайте, че милиони очи се опитват да ви пратят любов; милиони същества искат да ви потупат по гърба затова, че играете много трудна игра, от която всеки във Вселената бива облагодетелстван.

Вие задействате бог във вашите нови тела, в новите биологични балони, които се оформят за всеки един от вас. Това се случва първо на енергетично и след това на физическо ниво, но то е започнало вече и най-лесният начин да го направите е като споделяте своята информация. Протегнете се и дръжте ръцете си докато всеки един от вас прави тези стъпки към следващото ниво, защото това време е магично.

Ние ви казваме, че по-голямата част от човешката борба става именно сега. Ние ви обещаваме, че към края на тази година (те имат предвид всъщност края на следващата – 11.11.11 – б.а.), вие ще сте яхнали вълна от въодушевление, която хората вече ще са разпрострели навсякъде. Защото няма да има магически настройки, които да се случат на 10.10.10., 11.11.11. или 12.12.12. Няма космически придвижвания на енергия. Има една човешка вълна на радостна възбуда и тъй като очаквате чудеса, вие ги създавате. Чудите се как действа това? Но ние вече ви казахме, любими: топката е у вас.
Вие сте търсили бог и – ах, как трудно ви е да го видите в огледалото пред вас; ето защо има толкова много религии на планетата Земя. Прави ли са тези религии, въпреки че те се съмняват една в друга? Въпреки, че си противоречат, всяка от тях си работи съвършено. Но как така? Така е затова, защото онова, в което вложите мощта си се задейства. Онова, което обичате, се материализира. Онова, за което решите да говорите или в което искате да си вложите енергията, работи. Където и да вложите енергията си, ще постигнете дълбок ефект. Вселената е липсващото парче, което държите в ръцете си.
Еспаво, скъпи мои, вие досега играхте много трудна игра напълно заслепени, а сега дърпате завесата. Ние се надяваме да поздравим всеки един от вас, когато махнете преградата и да ви приветстваме в Къщи. Вие създавате този Дом именно сега и ние толкова много ви обичаме. Надяваме се да почувствате тази връзка. Надяваме се, че усещате нашата ръка върху гърба си всеки път, когато почувствате това униние – всеки път, когато потънете надолу. Въпросът е не какво чувствате, а какво ще сътворите чрез него. Там е цялата разлика.

С най-голяма чест ви оставяме, напомняйки ви три малки неща. Отнасяйте се едни към други с най-голямо уважение, защото когато погледнете друго човешко същество, вие виждате очите на бог. Обгрижвайте се при всяка възможност. Помнете, че това е хубава игра и я играйте заедно добре.
Еспаво

 

Copyright Notice:
Copyright 2000 – 2010 Lightworker. www.espavo.org This information is meant to circulate and may be freely disseminated, in whole or in part with the following conditions: Use of this material signifies that the user aggress to the following conditions: 1. The words “Copyright 2000 – 2010 Lightworker. www.espavo.org” will be included with all published material. 2. User agrees that all rights, including copyrights of translated material, remain the property of Lightworker. If you translate this material we reserve the right to share that translation with credit to you as translator, on the Lightworker site to make it available to all. Further information from the Group may be found at: http://www.espavo.org.     Thanks for helping to spread the Light!