декември 2008

Влюбване
Използване на Дълбок Контакт

 

От Стив:
В това съобщение Групата описва по-подробно идеята за Дълбок Контакт, представената преди няколко месеца. Дълбок Контакт е ново ниво на общуване, каквото не е имало преди. Когато се развие, това общуване на духовно ниво води до изживяване на Вечна Любов, което досега се е срещало рядко.

Групата също така обяснява, че когато видите душата на друг, вие се влюбвате. Всичко това се изяснява за нас, тъй като завесата, която е прикривала такова знание, сега става все по-тънка, а ние все “по-прозрачни”. Така по-лесно и по-често ще виждаме душата на другия, докато продължаваме да играем изначалната игра на “криеница”. Това ще става чрез преживяване на Дълбок Контакт, при който двама души достигат такова дълбоко ниво на общуване, че могат моментално да се влюбят. Ще бъде лесно да се видят тези промени в близкото бъдеще, тъй като ще стане възможно да се влюбите дори два пъти на път за работа. Най-важният момент тук е, че това, в което всъщност се влюбвате, е вашето собствено отражение в тази личност. Това е много дълбоко, красиво и безопасно отношение между две души, преструващи се на хора, което за съжаление може да се провали от стари вярвания, стари начини на мислене и чувства за вкопчване. Като се научаваме да живеем с тези нови качества и умения, ние се научаваме да се влюбваме в самите себе си.

Барбара и аз очакваме с нетърпение да бъдем със семейството ни през празниците. Баща ми започна преди време семейна традиция, в която семейството с най-малките деца трябва да организира в дома си Коледа за цялата фамилия. Така тази Коледа ни води към ново място – един от многото подаръци, които нашият нов внук ще ни донесе. Коледа е семеен празник. Барбара и аз сме много щастливи, че можем да пресъздадем положителен семеен облик и атмосфера по време на нашите семинари, даже някои хора често ни наричат “Мама и Татко”. Знам, че не на всеки му е приятно да чува думата “семейство” поради различни причини. Независимо от вашата представа за това какво е едно семейство, тук определено има събиране на души, които ни помагат да поемем по този път. Групата го нарича Семейството на Светлината, а всички нас ни нарича Труженици на Светлината. Ние не сме сами. Труженици на Светлината се събуждат по целия свят и скоро новото мислене, което се е считало за невероятно, ще стане съвсем нормално и общоприето. Дори насоката на нашата организация се променя, за да се приспособи към промяната и по-висшите вибрационни нива, които са достъпни за Тружениците на Светлината. За повече информация на тази тема, отидете при сериите за OverLight в нашия уебсайт.

Този празник (Коледа) е време за отваряне на сърцата и отдаване на почест на това семейство. Барбара и аз сме ви много благодарни. Ние имаме честта да пътуваме по целия свят, но не можете да си представите колко ни е трудно да си тръгнем след всяка една среща с вас. И сега, през този празничен сезон, искам да благодаря на всички, че сте в живота ми и че ми разрешавате да се влюбя в вас.

Приятни празници и много прегръдки!

Стив Ротер

 

Поздрави от Дома

Скъпи приятели, вие сте изминали дълъг път в тази Вселена за толкова много живота. Това ви е предоставило множество различни преживявания и възможности да видите своето отражение в други хора. Тези отражения обаче са ви обърквали много пъти. Но ние ви казваме, че с вашата еволюция завесата ще се изтъни още повече. Тогава ще можете да виждате неща, които никога преди не сте виждали. Ще започнете да измисляте нови идеи и концепции, сърцето ви ще се разтвори и ще видите отражението си в другите по нов начин. Точно на това искаме да се спрем днес – на вашето отражение в другите. Ние не сме тук да ви покажем как ще се правят неща в бъдещето, или какви са новите възможности на еволюиралия човек. Ние сме тук да ви дадем няколко примера, съвети, идеи и инструменти, с които може да си поиграете.

Отразена Светлина

Вие сте неделима част един от друг, души, които само се преструват на отделни. Докато играете тази игра, вие контактувате на много нива. Вие говорите с думи, смях и сълзи. Контактувате с очите си и езика на телата си, чрез усмивките си и изражението на лицата си. Вие също контактувате чрез допир повече, отколкото подозирате. Тези форми на комуникация имат по-голямо въздействие от думите. Вие ще видите как общуването между хората се променя с промените в човечеството.

Първо, важно е да разберете, че всички форми на общуване са отражение на вашата светлина. Второ, ако сте прекалено дълго в обкръжението на човек или хора, с които работите, връзката ви се замъглява. Тогава вие сте толкова чувствителни към тях, че винаги казвате това, което те искат да чуят. Няма значение какво те мислят за вас и, всъщност, това не е ваша работа. Вие винаги ще сте чувствителни към тях, защото те отразяват вашата енергия, но ако тази чувствителност влияе на връзката ви, тогава отражението не е точно. Това е една от областите, върху които ще ви помогнем да се фокусирате, като работите с тази енергия.

Дълбок Контакт

В процеса на вашата еволюция вие ще внасяте съвсем нова енергия в живота си. В този процес някои от сегашните ви връзки ще изчезнат, а други ще достигнат нови висоти. Двама души винаги издигат вибрационните си нива с различна скорост, но докато има ефективно взаимодействие между тези нива и системата им на вярвания позволява на съзнанието да се разширява, тогава тази връзка има място. Ще започнете да виждате нещо ново във вашите отношения с други хора и точно на това ще се спрем сега. Преди няколко месеца говорихме за т. нар. Дълбок Контакт. Това е вид общуване, което след време ще имате с всеки друг. То се осъществява на духовно ниво и досега е било постигано само от малък брой хора. Това общуване на дълбоко ниво се е развивало през много живота. Сега за първи път е възможно да се изпита с напълно непознати хора, защото вие сте започнали да изтънявате завесата. Дълбокият Контакт говори на друг човек на духовно ниво от самото начало на една връзка. Използват ли се думи? Да, може би в началото, защото това е начинът, по който сте свикнали да общувате. По-късно ще се превърне в телепатична връзка, но все още ще имате чувството за разделеност. С изтъняването на завесата ще можете да виждате енергийната връзка между вас и другите хора и дори как вашите емоции въздействат на околните. Ще забележите как енергията ви взаимодейства с други хора и как влияете на света. Нещо друго, което ще започнете да виждате, е отражението си, защото точно това се преживява при достигане на нивото на душата. Когато преминете на това ниво на общуване с другите, започвате да виждате вашето отражение у тях, а не тяхното.

Хубаво е да разберете тази нова концепция, защото тя ще предизвика сериозно объркване, след като цялото човечество се издигне на следващото ниво. Когато започнете да забелязвате тези неща, ще можете да комуникирате с другите на духовно ниво. Както при всеки вид общуване, като работите с него и го развивате, то ще се разрасне. Дори ще стане по-силно, което пък води до друга форма на общуване, която се нарича Вечна Любов. Когато постигнете тази връзка с друг, когато най-накрая видите своят облик отразен в друг, ще имате връзка, която никога не умира, без значение колко пъти се прераждате заедно. Винаги ще виждате отражението си ясно в този човек. Вие сте се научили да отразявате енергията, облика на такива хора във вашата душа и те са се научили на същото. Тази дълбока форма на общуване се нарича Дълбок Контакт.

В началото Дълбок Контакт ще се появява предимно в любовни връзки. По-нататък обаче ще се случва с хора, които просто познавате, а дори и с непознати, които срещате случайно например в магазин. Може да се стане с леко кимане на главата в знак на поздрав, или бегъл поглед с ъгълчето на окото, когато доловите нечие внимание. Когато направите тази връзка с някого, той може буквално да скочи в енергийното ви поле и така да получите момент на Дълбок Контакт. Тази форма на общуване ще стане за вас нормалния начин, по който контактувате ежедневно.

Системи на Вярвания, които разделят Висшия и Низшия Аз

Искаме също да ви запознаем с друга част, която може да е объркваща за хората. Много от вас имат Системи на Вярвания (СВ), които замъгляват комуникациите ви. Не е погрешно да се вярва в нещо, но повечето от вас променят своето общуване, за да съвпадне с това, което си мислят, че е “правилният” начин. Това е тъжно явление и ще затрудни изкачването на човечеството до следващото ниво. Именно СВ поддържат Висшия и Низшия Аз разделени. Самата завеса ви дава тази илюзия на разделеност, но тя изтънява бързо. Предизвикателството сега е, че с това ново общуване на нивото на Дълбок Контакт е възможно да имате същностна връзка с друга душа само за да чуете едно нещо от нейния Висш Аз, а реално да преживявате СВ връзка с Низшия Аз. Този ефект ще изчезне бързо, но първоначално може да бъде много объркващ.

Обикновено в началото, когато изпитате Дълбок Контакт с някого, ще се изплашите. Хората се плашат от това. Понякога дори, като погледнете някого и очите ви се срещнат, ще се изплашите, защото ще ви се стори, че той е способен да надникне дълбоко във вас и не можете да скриете нищо. Но точно този контакт ви дава сила. Да, всеки крие нещо! Когато сте прозрачни, ставате по-силни. Точно с това искаме да ви помогнем, когато минавате през този процес, защото в началото е възможно да изпитате страх от такъв вид общуване. Поради този причина говорихме за страх миналия месец – да ви предупредим, че той е само вакуум, липса на информация. Възможно е обаче да се страхувате от неизвестното. Затова запълнете празното пространство със знание и ще загубите страха. Когато позволите на страха да си отиде, вашата действителност ще се промени, а с нея ще се променят и вашите системи на вярвания.

Виж Душа – Влюби се

Нещо, което е добре да се знае, когато започнете да виждате душите на другите е, че вие всъщност виждате своето собствено отражение. Когато истински видите душата на друг, вие се влюбвате. Толкова е просто. Много от вашите системи на вярвания за любовта ще ви попречат, защото винаги сте смятали, че любовта може да бъде концентрирана само в една област. След като свикнете с Дълбокия Контакт ще има моменти, когато на път за работата ще срещате други хора и когато пристигнете ще се обадите на жена си да й кажете: “Скъпа! Току що пристигнах на работа и докато пътувах, се влюбих три пъти!” Така ще се чувствате. Буквално ще започнете да се влюбвате във всеки, когото видите. Много е объркващо, защото вие всъщност виждате истинска любов и вашето отражение едновременно. Това е най-важната част от такова чувство … вие се влюбвате в себе си, когато това се случва.

Обикновено човек ще почувства тези нови енергии и ще направи стъпка назад към неговите стари СВ. Този процес е нормален и затова ви молим да не се критикувате, когато това се случи с вас или с вашите приятели. Много често обаче ще продължите напред, ще изпитате Дълбок Контакт с друг човек и ще се почувствате просветлени от него. Общото разбиране в такъв случай е, че можете да обичате само един човек като в моногамна връзка. Всяка майка с няколко деца обаче ще ви каже, че това не е вярно. Ние също ви казваме, че когато споделяте такава любов с всички хора, Земята става чудотворно място за живеене. Тогава завесата напълно изчезва и вие изявявате по-пълно вашата Божествена Същност, докато сте все още във физическото си тяло. Това е пътят, по който сте тръгнали – да създадете Рай на Земята – и вие правите това чрез вашите очаквания.

Минавайки през живота си ще срещате други души, които познавате. Понякога това ще е някой от семейството ви или приятел, понякога привидно непознат, но вие ще ги погледнете по нов начин и ще се влюбите. Знайте, че се влюбвате във вашия образ, видян в различни огледала. Това е същата красота, която виждате с Душата си, когато сте у Дома. Без да имате очаквания или СВ, просто приемете любовта. В определен смисъл това ви прави повече човек, защото прикрепва по-силно душата ви към физическото ви тяло. То издига вибрациите ви. Помага ви да приемете по-добре играта на Духа, който се преструва на разделен в много отделни хора и неща. Тогава имате повече какво да дадете на другите. Когато видите как ставате все по-прозрачни и хората започват да се влюбват във вас, знайте че това е следващата стъпка и не е нужно да правите нещо по въпроса. Това не означава обаче, че трябва да имате продължителни или интимни връзки с тези хора. Не означава също, че в резултат на тези контакти ще се появят някакви очаквания. Това показва просто, че вие сте огледало за тях. Отразявате енергиите на хората по красив начин до такава степен, че те започват да виждат Божествения си Аз във вас. Това е същността на идващите преживявания.

Много са пътищата, които хората могат да поемат към Дълбокия Контакт. Единият от тях вече коментирахме и това е пътят чрез страх, въпреки че не вярваме това наистина да стане. Искаме да ви кажем, че достигате критична точка на любов на тази планета. Това до известна степен се случва по принуда заради трудните времената, в които сте се поставили  като отделни хора и цели общества. Нещата обаче започват да се променят по един много красив начин. Вие може да сте го възприемали във вашия свят като трудности и предизвикателства, но те не са. Това са възможности за светлина и за самите вас да се видите в очите на другите такива, каквито сте в действителност. Надяваме се когато това стане, да се влюбите в себе си.

Ние сме влюбени във вас!

Голяма чест е за нас да ви говорим тези дни. Разбирате ли, че като ангели, ние най-много се надяваме да бъдем с вас и да ви помогнем да си припомните кои сте всъщност и това работи. Най-голямото ни желание е да отразяваме вашето великолепие и величие по един красив и силен начин. Ние сме много силно влюбени във вас. За нас това е чест и се случва в глобален мащаб. Вибрациите на човечеството се променят постоянно. Всички нови енергии, които пристигат, всички нови неща, които се случват, ако не са в унисон с висшите вибрации на Новата Планета Земя, ще се появят първо като трудности. Посрещнете ги добре. Потърсете възможностите за светлина в тях и позволете на хората да ви видят. Покажете им усилията и болката си. Покажете предизвикателствата и трудностите си. Ако се осмелите, покажете и вярванията си, защото по този начин показвате кои сте наистина.

Молим ви да разберете, че когато се влюбвате ежедневно, вие се влюбвате в своето собствено отражение. Това е, което красотата ви дава. Ако харесвате начина, по който се отразявате в сърцата и очите на другите, тогава те са ви приятели. Ако се влюбите в тях, те могат да изпитат същото, ако са отворени за това. Често може да почувствате такива дълбоки и силни връзки, много бързи, кратки, мигновени и те ще променят живота ви буквално на часа. Този процес може да бъде объркващ за повечето хора, защото любовта има много определения. Любовта между двама партньори има едно определение, любовта към децата – друго. Същото е с любовта към приятелите, към любимите неща и занимания, към работата. Всичко това обаче е същата енергията, усещана със сърцето. Вие сте тук да почувствате тази енергия отвътре и да й позволите да работи чрез вас и вашите думи и дела.

Да Бъдеш Огледалото   

Ние се обръщаме към огледалата по света. Много от вас са избрали да бъдат просто едно точно огледало за хората, в което да се отразява тяхната енергия. Вие сте лечителите и учителите на Планетата Земя и сега излизате на преден план. Правите го точно навреме. Чувствайте и знайте, че ще живеете ежедневието си влюбвайки се. Ще има случаи, в които ще се влюбвате просто разхождайки се по улицата. Каква забавна и смешна планета ще бъде Земята, защото в сърцата ви няма да има място за война и разногласия, ако ги изпълните с любов. Това е целта. Знайте, че отражението, което виждате в другите, е вашето отражение. Има и обратна страна на този принцип, защото в момента живеете в свят на противоположности. Вие виждате неща като горе или долу, правилно или неправилно, добро или зло, макар че няма такива определения. Ако наблюдавате внимателно ще видите, че има и хора, които ви отразяват негативно. Те са истински подарък за вас, защото показват вашето отражение в негативна насока. Изглежда почти като фотографски негатив. Ако имате негатив на готова снимка, и ако погледнете снимката, тя ще ви очарова и ще я приемете добре. Но като погледнете негатива, няма да го разберете, защото местата светлите и тъмните части са сменени. Много е просто и е точно това, което става, когато поглеждате в очите или в душата на някого. Получава се така, че не харесвате или отхвърляте това, което виждате. То обаче също е възможност да видите себе си, защото в повечето случаи тези хора просто отразяват част от вас, която вие не приемате.

Възнасянето е лесно!

Много от вас са наясно, че когато овладеете нещо до съвършенство и станете големи майстори в него, започвате да проявявате нетърпимост към тези, които не са на същото високо ниво. Това е нормално за хората. Молим ви да не се корите за това, а просто ясно да го осъзнавате, защото няма по-висше или по-низше. Това е просто илюзия за полярност върху “игралната дъска”. Няма осъждане, няма правилно или неправилно. Има неща, които започвате да разбирате и така те стават част от вашия мироглед. Сега ще започнете да възприемате себе си чрез хората, които просто срещате на улицата, а също и чрез тези, които обичате и с които имате дълготрайни връзки, или с които работите ежедневно. Можете ли да си представите какво е да бъдете толкова влюбени в хората, с които работите, че да нямате търпение да отидете на работа, просто защото толкова много обичате да сте с тях? Това се получава, когато се чувствате най-удобно с вашата собствена енергия, когато сте най-уверени в себе си и в собственото си отражение, видяно в много други сърца. Това е следващата стъпка на човечеството.

Много са начините да се изживее нещо такова. Знанието носи светлина и не оставя място за страха. Това е най-високата ни визия за вас. Надяваме се, че можете да видите отражението си през нашите очи, защото ви обичаме повече, отколкото можете да си представите. Енергията на Дома обгръща абсолютно всеки от вас. Вие сте тук за да донесете нещо ценно. Сега е времето да бъдете активни. Сега е времето да махнете капаците от очите си. Сега е времето да направите първата стъпка и да съборите стените. Когато видите човека, който отразява вашата енергия и се влюбите, не се привързвайте към тази любов. Позволете й да минава през вас и кажете “Благодаря.” Не си мислете, че сте свързани с този човек завинаги, защото ако се влюбвате във всеки втори срещнат, ще бъдете много заети. Истината е, че вие се влюбвате в себе си. Запомнете това и не се обърквайте, когато започне да се случва. Вие сте лечителите, които ще отварят вратите за другите. Много от вас носят семена на светлината, която ще отваря нови нива за другите. Нека тези хора ви видят. Осмелете се да ги допускате до себе си винаги, когато е възможно и ще станете свидетели на големи промени. Ще забележите, че енергия започва да се събира около вас и ще видите кръг от подкрепа около вас. Ще видите възможности. Ще видите как неща ще се случат магически.

Ние не сме тук да ви помагаме във вашата еволюция. Ние не сме тук да ви помагаме да се възнесете към небесата. Това е лесно. Възнасянето е лесно, трябва само да умрете. Трудната част е да останете тук и да покажете душата си пред другите души. Ние сме с вас във всеки момент на всеки ден. Знайте, че носите енергията от Дома, когато се усмихвате, когато посявате толкова важните за вас семена и се надяваме да се влюбвате често. Наслаждавайте се на всеки момент от този процес.

С велика почит ви молим да се отнасяте един към друг с най-голямо уважение. Грижете се един за друг при всяка възможност. Знайте, че участвате в една красива игра и играйте добре заедно!

Еспаво

Групата

 

Свързване на сърцата
от Барбара Ротър

Магическо Време на Годината

Празниците изпълват това време на годината с магия. Пиша тези редове в офиса си. Трудно ми е да свърша каквато и да е работа, защото не мога да сваля погледа си от прозореца. Вали сняг в Лас Вегас! Гледайки как снежинките покриват зелената ни трева, басейна и палмите, чувствам че това е дар от небесата. Той наистина ме изпълва с Коледен дух! Наслаждавам се на нашата зимна страна на чудесата.

Снощи Стив и аз се върнахме от Москва, Русия. Имахме чудесна среща с духовното ни семейство там: Вика – нашата домакиня в Русия, Макс – който работи с Вика, преводачите ни Альона и Олга и всички други ангели, които доброволно предлагат услугите си и ни помагат за семинарите. Проведохме церемония по ръкополагане и сме много горди с хората, които участваха. Те поеха ангажимента да издигнат Службата си на Светлината на следващото ниво и напълно да й се отдадат, независимо от начина, по който избират да разпръскват светлината си. Те са първите метафизици от нашата общност в тази част на света.

В Москва има една мила млада жена, която е много близка на сърцето ми. Името й е Валерия. На едно от нашите послания аз говорих за красив цветен шал, който тя ми подари. Дизайнът му представя всички хора, които сме докоснали с нашата работа. Много ни беше драго да я видим пак на нашето мероприятие. През последния ден на семинара бях сложила една от любимите си гривни. Стив и аз отидохме да закусим и на връщане към семинара забелязах, че гривната беше паднала от китката ми. Отначало бях разтроена, но след това чух Духът да ми казва: “Потърси я и ако не я намериш, забрави за нея и знай, че е била предназначена да радва някой друг.” Почувствах приятно чувство на мир и покой, и след като видях, че не мога да я намеря, се освободих от привързаността си към нея. Споменах на Стив, че съм изгубила гривната. На него му стана тъжно за мен, но аз му казах, че съм решила да не преживявам загубата и ако е писано, ще си намеря гривната. Предполагам, че Валерия е дочула този разговор. След като семинарът свърши, аз се качих в нашата стая да си почина. Тогава чух почукване на вратата. Беше Валерия. Помислих, че е дошла отново да се прегърнем. Ние наистина го направихме с удоволствие, но после тя ми подаде моята гривна. Била я намерила висяща от един стол близо до мястото, където Стив и аз закусвахме тази сутрин. Толкова бях изненадана и възхитена! И двете се смяхме на това, колко е пълен с изненади животът, когато се освободиш от привързаностите и позволиш на магията да се случва.

Имала съм много подобни преживявания през живота си, но някак си бях забравила този начин на мислене. Благодаря ти, Валерия, моя човешки ангел! Имаме специална връзка с нея. Тя ми напомни, че мога да си намисля какво искам, но след това е добре да се откажа от контрола върху събитията и да позволя на живота да се разгърне по най-магическия начин. Вече реших какво ще е новогодишното ме пожелание – да си спомням това през цялата 2009 година.

Стив и аз скоро ще се отправим към Сан Диего да се насладим на празниците с нашето семейство. Тази Коледа ще бъде много специална, защото е първата за нашия внук. Имаме да празнуваме толкова много неща! Искам всички да обединим сърцата си заедно и да се концентрираме върху доброто в този свят, а не върху недостатъците му. Върху каквото концентрираме мислите си, това става реалност. Нека всички да направим така, че най-магическото време в годината да продължи през цялата 2009 година!

Стив и аз и всички в Lighworker ви благодарим за вашата любов и подкрепа през 2008 година. Нека всички да почувствате топлината на това време от годината и да знаете, че нашите сърца винаги са свързани с вашите!

С цялата ми любов и светлина,

Барбара

 

Copyright Notice:
Copyright 2000 – 2008 Lightworker. www.espavo.org This information is meant to circulate and may be freely disseminated, in whole or in part with the following conditions: Use of this material signifies that the user agress to the following conditions: 1. The words “Copyright 2000 – 2008 Lightworker. www.espavo.org” will be included with all published material. 2. User agrees that all rights, including copyrights of translated material, remain the property of Lightworker. If you translate this material we reserve the right to share that translation with credit to you as translator, on the Lightworker site to make it available to all. Further information from the Group may be found at: http://www.espavo.org.     Thanks for helping to spread the Light!