Maart 2005

Elf dagen van wonderen
Praktische magie serie

Van Steve

Enkele maanden geleden gaf de Groep ons de boodschap “Geloof je?” waarin ze ons vroegen of we in magie geloofden. Het volmondige antwoord daarop was JA! Toen je verder las werd duidelijk wat zij ons in deze boodschap werkelijk vroegen en dat was of we geloofden in de magie van onszelf. Het is gemakkelijk om buiten onszelf naar magie te zoeken maar het opeisen van onze kracht is veel moeilijker. Bijna alsof ze ons met het stellen van de vraag “Geloof je?” aan het voorbereiden waren, vraagt de Groep ons deze maand om dat wat wij geloven om te zetten in daden. In deze boodschap geven ze ons in overweging om een periode van elf dagen te reserveren waarin we onze eigen wonderen kunnen ervaren. De Groep zegt dat als we de sluier opzij schuiven, we een wonderbaarlijke schoonheid zullen zien die met geen pen te beschrijven is. Verder zeggen ze dat wij achter de sluier een prachtige spiegel zullen zien en dat we om Thuis te creëren aan onze kant van de sluier, vertrouwd moeten raken met het beeld in die spiegel.

Een stevige Groepsomhelzing,
Steve Rother
Spreekbuis voor de Groep

Van de Groep

Groeten van Thuis.

Vol blijdschap komen we vandaag naar jullie toe om jullie de vibraties van Thuis te brengen. Velen van jullie hebben geprobeerd om de sluier dunner te maken, om er doorheen te kijken en te zien waar je vandaan kwam. Jullie hebben geprobeerd om verder te kijken dan de omstandigheden die, volgens je overtuiging, je lot bepalen om jezelf te her-inneren aan je ware aard. Lieverds, jullie zijn de zoons en dochters van de Koning. Jullie beschikken over de energie van een directe afstamming van God zelf. Jullie zijn een deel van het geheel en als gevolg daarvan spelen jullie een spel zodat God zichzelf kan zien, want in een oneindige toestand is het niet mogelijk om een scherp en duidelijk beeld te krijgen; daarom werden delen van God eindig om zich bewust te worden van het zelf. Delen van God namen voor korte tijd vorm aan in een fysieke bel van biologie.

Jullie hebben dat heel goed gedaan. Jullie lopen rond, botsen tegen elkaar op en proberen uit te vinden waarom jullie hier zijn. Jullie kijken naar jezelf en denken: “Ik weet dat ik hier ben om iets te doen, maar wat?” Begrijp alsjeblieft dat, ongeacht wat je soms voelt, je hier bent met een bedoeling. Er zijn momenten waarop je een scherp en duidelijk beeld zult krijgen en in staat zult zijn om welbewust je ene voet voor de andere te zetten, en er zijn andere momenten waarop je het gevoel hebt je richtingsgevoel totaal kwijt te zijn. Weet alsjeblieft dat veel contracten voltooid zijn zonder dat je je daar direct bewust van bent. In feite zijn veel contracten voltooid door contact te maken met mensen die je tegenkwam op straat: door het uitwisselen van een glimlach, door een vriendelijke daad of door een daad als “menselijke engel”. Om in het werk van een menselijke engel te komen, zal het handig zijn om toegang te hebben tot de magie die je Thuis hebt achtergelaten toen je het spel van het menszijn voor het eerst kwam spelen.

Praktische magie

We willen het vandaag hebben over het gebruik van praktische magie. Jullie geloven dat jullie fysieke bellen van biologie zijn met een begin en een einde. Die overtuiging zorgt ervoor dat jullie je magie verliezen. Jullie verliezen de wonderen in je leven wanneer jullie naar dat ene moment zoeken waarop jullie jezelf kunnen bevestigen. Jullie weten diep in je hart dat jullie een magisch wezen zijn, maar jullie kunnen dat met je fysieke ogen niet zien. Als jullie iets zien gebeuren dat niet logisch of via de wetten van de wetenschap verklaard kan worden, noemen jullie dat een wonder. Denk eraan dat jullie het wonder zijn. Om in staat te zijn de oneindige energie van God op te pakken en te proberen die eindig te maken, is een onbeschrijflijk wonder.

Alle ogen zijn op jullie gevestigd nu jullie dit spel naar het volgende niveau brengen. Terwijl jullie door deze evolutionaire periode gaan, zorgen jullie voor verschuivingen in alle dimensionale niveaus. Want jullie zijn niet de enigen die veranderen. Jullie hebben de deuren opengemaakt voor alle dimensionale niveaus zodat die in harmonie met jullie kunnen evolueren. Die evolutie is nu aan de gang en wel als direct gevolg van de keuzen die jullie hebben gemaakt. Laat ons daarom iets over wonderen met jullie delen, want die zijn veel te lang ongrijpbaar en mysterieus geweest.

Er zijn veel boeken geschreven over wonderen. We gaan jullie vandaag de gelegenheid bieden om je eigen wonder te creëren. Ah, ja, we zien jullie denken: “Hoe werkte dat scheppingsproces ook al weer?” Jullie her-inneren je wellicht de acht scheppingsstappen die we hebben gegeven om jullie te helpen her-inneren; maar nu geven we jullie iets heel anders. Jullie energie heeft de Aarde veranderd, en jullie hele omgeving is veranderd vanwege jullie bereidheid om naar voren te komen. De verandering is goed aan de gang doordat jullie bereid waren om te hulp te schieten zowel als de genezer als de leraar. Tengevolge daarvan zijn jullie door de meest moeilijke en uitdagende momenten in je leven gegaan. Ja, het Goddelijke ongenoegen is op Aarde nog steeds voelbaar. Iedereen voelt dat de energie in zijn of haar leven steeds meer samengeperst wordt. Dit kan voor sommigen een moeilijke tijd zijn om doorheen te komen, maar gedurende deze magische tijd ontdekken jullie wellicht vollediger wat je hier kwam doen. Op deze manier zullen velen van jullie je passie vinden.

Ja, we weten het. Het moment waarop we over het vinden van je passie praten, proberen jullie uit te vinden hoe jullie daarmee de kost kunnen verdienen. We vinden het prachtig wanneer jullie denken als mensen. Laat ons dit zeggen: sommigen zullen er de kost mee verdienen en anderen niet. Maar we vragen jullie niet om zó ver vooruit te denken. Alles wat we jullie vragen is de richting van je passie op te gaan. Zoek manieren om kleine stapjes in die richting te zetten en dienstbaar te zijn in je passie. En als je die energie in je hart hebt gevonden, vragen we je iets te doen dat niet gebruikelijk voor je is, en dat is om haar vast te houden als iets van jezelf, haar volledig te accepteren en haar te laten zijn wie jij bent.

Zoals we de vorige maand lieten zien, is “het geheim van de hoeder” heel eenvoudig: om iets vast te houden, moet je manieren vinden om het weg te geven. Maar hoe geef je die sereniteit, die helderheid weg? Soms met een glimlach, soms met een innerlijk weten, soms met je woorden, soms met je boeken en soms met je lesgeven. En soms door gewoon te zijn, je dagelijkse leven te leiden samen met het weten en de wijsheid van de ziel die de vibraties en herinneringen van Thuis bezit.

Praktische wonderen

Vanwege de druk van het goddelijke ongenoegen is zielvertrouwen nu voorhanden. Jullie hebben nu de mogelijkheid om een niveau van zielvertrouwen te bereiken dat in menselijke gedaante nog nooit eerder is bereikt. Dat is iets waarover jullie stuk voor stuk nadenken en naar op zoek zijn, daarom willen wij jullie de gelegenheid bieden dat voor jezelf te ervaren. We bieden jullie nu een mogelijkheid om wonderen te creëren in je leven.

Wonderen zijn eenvoudig wanneer je ze begrijpt. Denk er niet te veel over na, want mensen denken gewoon veel te veel. Wij begrijpen dat jullie de dingen lang genoeg gecompliceerd moeten maken om ze in je wereld te kunnen brengen, maar wonderen zijn niet gecompliceerd. Het zijn zuivere gedachtevormen die zich interdimensionaal manifesteren. Wonderen zijn gewoon gebeurtenissen die onverwacht zijn en in jullie dimensie van werkelijkheid niet kunnen worden verklaard. Wat we jullie vragen te doen, is eenvoudig. Om een wonder te creëren, vragen we jullie eerst een tijdsperiode te bepalen waarbinnen je dat wonder wilt ontvangen. Stel je bereidheid om het geschenk te ontvangen en laat de gedachte los. Wat er zal gebeuren is het volgende: in een andere dimensie zal je parallelle zelf de creatie voor je manifesteren waarna het op magische wijze zal verschijnen in jouw wereld.

Jullie creëren elke dag wonderen. Maar wanneer deze wonderen zich manifesteren weten jullie niet hoe jullie die moeten aanvaarden. Deze energie volgt het pad van de minste weerstand, zoals alle energie, en als ze weerstand ontmoet wanneer ze bij je terugkeert, ketst ze gewoon af en gaat naar de volgende persoon die openstaat voor de ontvangst ervan. Dat is de reden waarom sommige mensen voor het geluk geboren lijken te zijn. Er zijn momenten waarop je echt hard voor iets werkt om het te krijgen om, wanneer je het uiteindelijk verworven hebt, tot de ontdekking te komen dat je buurman hetzelfde gratis of met heel weinig moeite heeft verkregen. Is dat niet frustrerend? Maar wat hier werkelijk gebeurt, is dat je buurman gewend is om te ontvangen. In feite kan hij daar zó goed in zijn dat hij alle energie ontvangt die bij anderen afketst. Als je dus wonderen wilt creëren in je leven, vragen wij je om een bepaalde periode te reserveren minimaal veertien dagen vanaf nu, waarin je die wonderen wilt ontvangen.

Ah, we begrijpen het al. Velen van jullie gaan nu in gedachten door je dagelijkse leven heen en vragen je af: “Wat zal ik gaan creëren?” Wij vragen jullie om dat niet te doen. Als je werkelijk iets wilt creëren, laat je hoger zelf dan de creatie vormen, want je hoger zelf weet veel meer van de dingen die jou vreugde en passie kunnen brengen dan jij. Laat dit de creatie van het hoger zelf zijn, want je hoger zelf is dat deel van jezelf dat alle dimensies van werkelijkheid overbrugt.

We geven jullie in overweging een periode te creëren van elf dagen waarin je dit wonder wilt ontvangen. Stel deze periode minimaal 14 dagen vanaf nu. We vragen jullie om dat in gang te zetten door je hoger zelf te beloven dat je, wat er ook naar je toe komt, gracieus zult accepteren. Die belofte houdt in dat je het wonder accepteert en je spirit daar dankbaar voor bent, ongeacht waar het vandaan komt. We vragen jullie om je verstand lang genoeg los te koppelen om de energie gewoon te ontvangen. Velen van jullie zullen hier goed in worden. Jullie zullen degenen zijn die door anderen geluksvogels worden genoemd. Wij vragen jullie om het gewoon door je heen te laten stromen zonder gehechtheid aan de uitkomst.

In eerste instantie delen wij dit met jullie zodat jullie je eigen kracht als schepper in een bel van biologie op Aarde kunnen bevestigen. Jullie zijn een deel van Thuis en Thuis is een deel van jullie. Wij weten dat jullie elke dag proberen uit te vinden hoe dun de sluier is, hoe je een gat in die sluier kunt maken zodat je heel eventjes naar de andere kant kunt kijken – zodat je je Thuis kunt her-inneren. Wij zeggen jullie dat degenen onder jullie die met succes de sluier dunner maken, een diepe droefheid ervaren zodra het tot ze begint door te dringen dat ze daar niet zijn. Wij zeggen jullie ook dat Thuis niet meer hetzelfde is sinds jullie zijn vertrokken, en daarom moedigen wij jullie aan om in de rol van menselijke engel te stappen en Thuis te creëren op de plek waar je nu bent. Wacht niet tot je Thuiskomt; creëer Thuis waar je op dit moment bent. Weet dat je op die plek bent met een doel en dat dit doel het hoogste is wat een Menselijke Engel kan hebben.

Maar hoe creëer je nu de hemel op Aarde? Hoe creëer je nu de ervaring van Thuis in je dagelijkse leven? Creëren is eenvoudig; het vasthouden van de creatie vraagt oefening. Om dat te doen vragen we jullie om je het “Geheim van de Hoeder” te her-inneren. Het vinden van manieren om anderen te helpen Thuis te creëren in hun eigen leven, dienstbaar te zijn en in de rol van Menselijke Engel te stappen zijn de gemakkelijkste manieren om de creatie zelf vast te houden. Om deze creatie in gang te zetten spreek je af met je hoger zelf dat je op de juiste tijd op de juiste plaats wordt gezet om voor verschil te zorgen in iemand anders’ leven. Vraag om een gelegenheid waarbij je iemand kunt troosten, iemand kunt bemoedigen, iemand iets kunt geven of kunt helpen in zichzelf te geloven. Dat is waar je staat en dat is je opdracht vandaag. Wanneer je deze elfdaagse periode hebt bepaald en hebt beloofd alles te accepteren wat naar je toe komt, zul je echte wonderen gaan zien in je leven.

Het loslaten van polariteit en de trialiteit

We willen jullie nog een andere suggestie geven voor jullie wonderen. Begrijp alsjeblieft dat jullie de scheppers zijn; wij geven jullie slechts een oefening waarmee jullie kunnen gaan zien wat je elke dag in je leven creëert. Alle mensen leven, gedeeltelijk tenminste, in een veld van polariteit. Jullie zien de dingen als boven of beneden, goed of verkeerd, goed of slecht en liefde of angst. Dat is je natuurlijke staat van leven op deze planeet in eindige vorm. Tot op dit moment was dualiteit in feite een noodzakelijk deel van de sluier. Jullie groeien nu boven de noodzaak voor een dergelijke illusie uit. Nu jullie het veld van dualiteit verlaten, gaan jullie steeds meer een veld van “trialiteit” in. Trialiteit is een evenwicht tussen het licht, het donker en het hoger zelf.

Als je samen met je hoger zelf naar je werkelijkheid kijkt, zul je in die elfdaagse periode het proces van wonderen gaan begrijpen. We vragen je te overwegen alles wat er in die elf dagen van wonderen naar je toekomt te bekijken vanuit het perspectief van het hoger zelf. Dat zal een veld van trialiteit activeren. Als je dat doet, zal alles wat je leven binnenkomt, worden gebruikt voor het hoogste doel, of dat nu positief of negatief is.

Ah, maar nu denken jullie dat we de regels hebben veranderd, want jullie zijn ervan overtuigd dat wonderen altijd positief moeten zijn. Nee, dat is niet het geval, want menselijke wezens in een veld van polariteit begrijpen dingen beter en leren in feite meer van het negatieve dan van het positieve. Dat is jullie aard. Het positieve is gemakkelijk. Het positieve is Thuis. Jullie kwamen naar de Aarde om te werken zodat jullie een unieke gelegenheid zouden hebben om negatieve dingen te ervaren. Wanneer je je eigen levenslessen opzet en je een katalysator nodig hebt om je tijdens je leven onderuit te halen zodat je de levensles Vertrouwen kunt leren, zul je merken dat de negatieve katalysator doorgaans beter werkt dan de positieve. Dit is de reden waarom je negatieve dingen in je leven aantrekt.

Maar nu vragen we je, nu je het proces van de wonderen in de elfdaagse periode kent, om dat vanuit het hoger zelf te kijken, want vanuit dat perspectief bestaat positief of negatief niet. Iedereen die met energie werkt, weet dat negatieve energie niet slecht en positieve energie niet goed is. Het is gewoon energie. Het meesterwordingsproces van wat je in deze tijd op deze planeet aan het doen bent, is in feite het in staat zijn om alle energie op te pakken, inclusief de negatieve, en daarvoor positieve toepassingen te vinden. Het bekijken van je levenservaringen vanuit dit perspectief stelt je in staat de hele energiecirkel te zien die zowel het positieve als het negatieve bevat. Dat is het loslaten van de noodzaak om alles in een staat van dualiteit te zien en dat stelt je in staat om effectief te leven in een veld van trialiteit. Wanneer er gedurende deze elfdaagse periode gebeurtenissen in je leven plaatsvinden, observeer die dan gewoon vanuit een staat van niet-oordelen en zoek altijd naar de hoogste, meest geschikte mogelijkheid.

Opzettelijke wonderen

Nu jullie dit weten, vragen we jullie om aan het proces van opzettelijke wonderen te beginnen door deze elfdaagse periode te bepalen en te observeren welke wonderen er gedurende deze elf dagen je leven binnenkomen. Zelfs als het erop lijkt dat er in die tijd iets negatiefs gebeurt, zul je daar sneller dan je je bewust bent een positief gebruik voor vinden. Het moment waarop je het negatieve omzet in iets positiefs, heb je je waarneming veranderd. De werkelijkheid is een direct product van je eigen waarneming, en te leren die waarneming te veranderen om de beste gezichtshoek op je eigen werkelijkheid te krijgen, daar gaat het in het leven om. Dit is niet gewoon positief denken. Dit is een proces dat hier Thuis wordt gebruikt door de grootsten van alle engelen.

Nu jullie een verhoogde vibratiestaat bereiken, zullen jullie directe instrumenten zoals deze gaan gebruiken. Je zou het zelfs “het scheppingsproces van engelen” kunnen noemen. Dat is de elfdaagse periode van wonderen. Stel een elfdaagse tijdperiode vast die minstens veertien dagen vanaf nu begint. Zeg tegen jezelf: “Tussen deze datum en die datum, ontvang ik in mijn leven alle wonderen en welke geschenken mij ook gebracht zullen worden, of ik ze nu als positief of negatief zie, ik zal daarmee een diepgaande verandering in mijn leven aanbrengen.” Je spirit zal tot leven komen, want jullie zijn scheppers. Jullie zijn de grootste engelen die ooit hebben geleefd. Het vroeg grote moed, die jullie begrip te boven gaat, om je eigen vleugels af te doen, de sluier voor je gezicht te doen, hier naartoe te komen en tegen elkaar op te botsen terwijl jullie proberen uit te vinden waar het spel nu eigenlijk om gaat. En wij applaudisseren voor jullie elke dag van jullie leven want jullie zijn de grootste engelen ooit.

We vragen jullie nu om die energie in je eigen leven te brengen, want als jullie die ontvangen, wordt het leven comfortabeler. En als het leven comfortabeler wordt, wordt het gemakkelijker om de hemel op Aarde te creëren. Als je om je heen kijkt naar je vrienden, je familie, naar de mensen die je dagelijks in je leven ontmoet, weet je dat er iets ontbreekt. Je weet dat er stenen muren zijn waar mensen tegenop lopen. Dat komt alleen door hun punt van waarneming. Bied hen een ander gezichtspunt als ze daarom vragen. Door dat te doen zal de hemel hier vandaag op Aarde beginnen. Dat is het moment waarop we ons bij jullie aansluiten, want ook wij zitten midden in een evolutieproces. Als dat gebeurt, zullen wij ons elke dag van jullie leven sterker met jullie verbinden. Maak ruimte om dat te laten gebeuren en het zal zo zijn, want jullie zijn de grootste magiërs en de engelen van liefde.

Goddelijke overvloed

Ontvang de energie goed, houd haar vast in je hart, want jullie bezitten stuk voor stuk de sleutel naar de hemel hier op Aarde. En als je jezelf toestaat om je volledige overvloed te ontvangen, zul je de hemel nastreven. Er bestaat geen gebrek in de hemel, want energie kent geen gebrek. Gebrek is een illusie van de polariteit. Laat die polariteit je visie niet meer naar beneden halen. Begrijp dat je beschikt over de goddelijke overvloed van Thuis. Het is je geboorterecht en zal in een veld van trialiteit niet voor je verborgen worden gehouden. Laat het door je heen stromen en je zult Thuis nu creëren. Oefen daarmee en handel “alsof” en je zult de ruimte voor wonderen creëren in je leven. Bewijs het jezelf. Doe dat in deze eenvoudige elfdaagse periode van wonderen en speel daar vrijelijk mee, want dat is praktische magie. Als je je eigen creaties ziet, keer je dan om en deel met iemand anders hoe je je eigen passie hebt gecreëerd. Deel hoe je je eigen dromen in je leven hebt gecreëerd en de hemel zal op Aarde zijn voordat je het weet.

De derde Aarde

Lieverds, we hebben jullie al eerder verteld over de Derde Aarde. We willen daar nu iets over zeggen, want er is een verandering in het hele proces. Voor degenen onder jullie die niet bekend zijn met de Derde Aarde, dat is gewoon een gedachtepatroon. Het is een gedachte van God, want alle dingen beginnen als een gedachte van God, en jullie, zijnde een deel van God, hebben de Derde Aarde gecreëerd. De Derde Aarde is een hologram van licht. Dat is alles. Het is dezelfde manier als waarop de eerste Aarde is begonnen – als een gedachteproces.

We vragen jullie nu om je hoogste dromen op te pakken van alles wat je in je leven wilt, van alles wat je kunt zien dat je als een geëvolueerd menselijk wezen zou willen hebben, en stuur dat beeld naar de Derde Aarde. Die zal een collector van dromen worden. Die zal een collector van gedachten worden. Die zal een deel van het Liefdesnetwerk worden en jullie harten met elkaar verbinden. En naarmate dat hologram van licht groeit, zal het de Aarde komen bezoeken en overschaduwen en het oorspronkelijke hologram dat “planeet Aarde” werd genoemd, herprogrammeren, want ook die begon als een gedachte van God en een hologram van licht. Dus, wanneer je de wonderen ontvangt van dit elfdaagse proces en als die je op enige manier doen glimlachen, stuur die energie dan naar de Derde Aarde en vraag je een momentje af hoe het zou zijn als je elke dag in die energie leefde. Jullie zijn daar dichterbij dan jullie denken en het zal de schepping van de Derde Aarde zijn die de hemel sneller op Aarde zal brengen dan jullie begrijpen.

Weet alsjeblieft, als jullie hier zo rondwandelen en de sluier opzij trekken, als jullie in elkaar’s hart kijken en je met elkaar verbinden, dat jullie nooit alleen zijn. Jullie hebben zoveel engelen en gidsen om je heen die naar al jullie bewegingen kijken dat jullie niet zouden kunnen vallen ook als jullie dat zouden willen; en toch weten wij dat sommigen van jullie dat nog steeds behoorlijk hard proberen. Maar weet dat wanneer jullie die zachte leiding voelen, dat de engelen en gidsen niet om je heen zijn om negatieve ervaringen bij je weg te houden. Ze zijn er om je te helpen het negatieve om te zetten in het positieve. Ze zijn er om je te helpen alles om te zetten in een glimlach op je gezicht en een wonder in je leven. Ze zijn er om je te helpen de passie in je ogen te vinden van wat je graag wilt doen en hoe je de energie van Thuis vandaag hier kunt creëren. Om te leren naar hen te luisteren en hen te vertrouwen is het moeilijke deel.

Jullie zullen steeds meer zelf gaan channelen. Jullie eigen verbinding met je hogere spirit zal de komende vier jaar substantieel toenemen. Ondanks dat wij hebben “gechanneld” via de Hoeder, hopen wij nog steeds dat hij eens een beter woord zal vinden, want wij hebben nooit veel opgehad met het woord “channelen”. Dat woord is veel te mysterieus voor dit eenvoudige proces. De realiteit is dat jullie allemaal een verbinding hebben met je eigen hoger zelf, met spirit, met die andere wereld waar jullie vandaan kwamen. Maak er gebruik van. Speel ermee. Experimenteer ermee. Voel die verbinding en je zult vandaag de hemel op Aarde creëren.

Het is voor ons een grote eer dat wij deze boodschappen naar jullie hebben mogen brengen. Dat is ons wonder dat jullie hebben gecreëerd, want dat stelt ons in staat op de plek van onze passie te zijn. Wij zijn hier eeuwen en eeuwen lang geweest en hebben geprobeerd onze vleugels uit te spreiden en jullie grootsheid te weerspiegelen, en het is nog maar sinds kort op de schaal van de mensheid dat jullie luisteren; en we zijn allemaal opgewonden over wat er op planeet Aarde gebeurt. Geloof niet wat je ziet op CNN. Jullie zorgen er nu voor dat er iets verandert en het is voor ons een heel grote eer dat wij hier vandaag met jullie samen kunnen zijn.

Wij verlaten jullie nu met drie eenvoudige geheugensteuntjes: behandel elkaar met respect, zorg voor elkaar bij elke gelegenheid, want dan zorg je voor jezelf en vergeet niet dat het een spel is en speel daarom goed samen.

Espavo.

de Groep

De hartverbinding
Aanpassen aan verandering

Door Barbara Rother

Sinds we verhuisd zijn naar Las Vegas, Nevada word ik bijna elke dag wakker bij het aanbreken van de dag. Ik vind dat moment heerlijk. Het is vol belofte voor de nieuwe dag. Mijn geest is vol verwachting, zelfs voordat ik mijn ogen helemaal open heb. Onze slaapkamer heeft een groot raam waardoor het eerste ochtendlicht mij kan begroeten. Ik lig in bed en zet de energie voor de dag terwijl ik de schoonheid van de lucht bewonder die verandert van de nacht in de dag. Ik zie de warme rode kleur van de opkomende zon die de wolken een zachte gloed geeft. Ik kijk hoe de wind de bomen beweegt en luister naar het gezang van de vogels. Wat is dit toch een bijzonder moment van de dag. Ik vind het heerlijk om zo uit bed naar buiten te gaan en een te zijn met de natuur en te genieten van de nieuwe dag. Deze tijd is voor mij om mijn energie te bepalen. Dit is het moment waarop ik me bewust ben dat ik alles wat ik wil, kan creëren. Ik bepaal dan of mijn dag vol vreugde of vol problemen en uitdagingen zal zijn. Elke dag is een nieuw begin, geeft me weer de gelegenheid om te bepalen hoe ik mijn leven wil leiden.

Deze verandering van dageraad naar zonsopgang doet mij denken aan de vele veranderingen die ik recent ervaren heb in mijn leven. Ik ben van een periode van donker goddelijk ongenoegen naar een nieuw begin van het licht gegaan. Ik voel me weer vol spiritueel vertrouwen, klaar om de wereld tegemoet te treden, zowel de uitdagingen als de vreugde. Ik weet dat ik alles wat naar mij toe komt, aan kan. Ik heb de leiding weer in eigen hand genomen. Ik heb mijn enthousiasme voor het leven weer terug.

Mijn periode van goddelijk ongenoegen was slechts een rustperiode voordat ik klaar was om naar het volgende niveau op mijn pad te gaan. Het was een herbeoordeling die mijn lichaam, geest en ziel nodig hadden voordat ik klaar was om naar mijn volgende groeiniveau te gaan. Nu ik daarop terug kijk, zie ik hoe ik mijzelf in die tijd veel te serieus heb genomen. Het heeft me geleerd dat we in het leven allemaal onze hoogte- en dieptepunten hebben en dat beide ons veel te bieden hebben. Als we met de stroom mee kunnen gaan en beide levensperioden kunnen accepteren zonder te denken dat er iets mis is, dan kan het meer een ervaring zijn in plaats van een last.

Alle verandering leidt tot iets beters, maar soms rouwen we om het verleden dat we achter ons hebben gelaten. De laatste maanden had ik het gevoel alsof ik alles slechts mechanisch deed. Ik ging door mijn dagelijkse leven, maar iets in mij was niet helemaal verbonden met mijn hoogste zelf. Ik had het gevoel vast te zitten, afgehouden te worden van volledige vreugde. Vorige maand toen Steve en ik in Griekenland en op Cyprus waren, genoot ik van de reis; de mensen en het land waren verrukkelijk. Maar ik had nog steeds het gevoel alsof er een schaduw over mijn licht lag.

Op een dag toen Steve bezig was met een sessie ging ik terug naar ons hotel om mijn “Hartverbinding” te schrijven voor de februari Bakens. Ik had geen inspiratie. De woorden stroomden niet zoals gewoonlijk. Uiteindelijk speelde ik het klaar om iets op papier te krijgen. Toen Steve en ik het later samen lazen, waren we het erover eens dat deze boodschap niet uit mijn hart kwam maar slechts uit woorden bestond. Ik voelde me afgesneden van spirit.

De tijd was om en we moesten de Bakens uitsturen, ook al was ik niet gelukkig met mijn boodschap. Toen degene die de Bakens uitstuurt, onze boodschap ontving was het alleen de boodschap van Steve en op de een of andere manier was die van mij er niet bij. Steve wist zeker dat hij mijn bericht tegelijk mee had gestuurd, maar op de een of andere manier is het nooit aangekomen. Ik was opgelucht omdat dit bericht geen weerspiegeling was van wat ik wilde zeggen maar ik had geen woorden kunnen vinden voor wat ik op dat moment voelde. Ik had het gevoel dat spirit voor mij zorgde.

Ik heb dus geen bericht voor februari geschreven. Ik besefte dat het goed was om het zo te laten en verder te gaan. Het was een completering van mijn goddelijke ongenoegen toen ik mezelf toestemming gaf een pauze te nemen van wat ik dacht te moeten doen en gewoon de tijd nam om na te denken over mijn gevoelens. Kort daarna voelde ik mijn neerslachtigheid verdwijnen. Ik begreep dat wat ik had ervaren een reactie was op de grote veranderingen die ik in mijn leven had gecreëerd. Ik had mezelf geen aanpassingsperiode toegestaan. In plaats daarvan was ik druk aan het werk gebleven, altijd bezig met het volgende project of onze volgende reis met Lightworker.

Toen ik eenmaal onderkend had wat mij weerhield mijn optimistische zelf te zijn, was ik in staat om deze gevoelens van mij af te zetten en mijn blijheid weer terug te krijgen. Vandaag ben ik een en al blijheid. Ik weet nu hoe belangrijk het voor ons allemaal is om goed te zijn voor onszelf tijdens overgangsperioden, of die veranderingen nu positief of negatief zijn. Verandering kan de polariteit van emoties brengen. Ik weet nu dat ik me de tijd moet gunnen om me aan te passen aan een verandering in plaats van zo snel weer verder te gaan.

Ik voel me als een vlinder die tot voor kort in zijn cocon heeft gezeten. Het was een beetje worstelen om uit deze ruimte te komen, maar de worsteling heeft mijn vleugels alleen maar sterker gemaakt. Ik vlieg nu hoog door de lucht en mijn kleuren zijn helder terwijl ik uitkijk naar dit nieuwe begin. Ik ben weer verbonden met mijn vreugde en mijn passie.

In liefde en licht,

Barbara.

 

Speciaal verzoek: Copyright 2013 Lightworker.
Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org
te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.