Espavo:  un cuvant de Reamintire  

Grupul ne transmite in  direct povestea lui Amor, un pusti de 12 ani care traia in Lemuria , pe vremea  anticului continent Mu . Grupul ne transmite ca a venit timpul sa o aflam, deoarece ceea ce traim azi este similar acelei perioade.

In primul capitol al acestei povesti Grupul ne spune cum era Amor in aceasta calatorie a vietii lui. Pe atunci, era datina ca un baiat sau o fata de 12 ani , sa-si ia angajamentul ca poate avea responsabilitatile unui adult. Pe vremea aceea nu  erau legi care sa-l prevada, dar erau datini  pe care le respectau. Una dintre  acestea era ca atunci cand o persoana  pasea in Viata, isi  putea  aleage o alta persoana – de obicei mai in varsta – fata de care isi luau angajamentul ca o va ajuta in tranzitie cand le venea sorocul. Cand i  s-a intamplat  asta si lui Amor,el si-a ales un barbat pe care il cunostea foarte putin, pe nume Etu – un lingvist specializat in limbile vechi. In lunile si anii care au urmat Amor si Etu au ajuns sa se cunoasca reciproc, asa cum prevedea acel obicei.  Dupa ce au fost despartiti un timp, Amor a fost chemat la casa lui Etu, caruia ii venise timpul sa plece dincolo,chiar daca Etu era foarte tanar. Cand Amor a ajuns la el  cei doi au facut o intelegere sacra : Amor ii permitea si-l indruma pe Etu sa plece , daca el alesese acest lucru. Apoi , Etu l-a rugat  sa se apropie de patul unde zacea si i-a soptit ca are un cadou pentru el : cuvantul Espavo . In ultimele clipe ale vietii lui, Etu i-a explicat ca ESPAVO era un  cuvant folosit in vremurile antice ale continentului Mu ; era un salut folosit atat la intalnire cat si la despartire. Etu i-a spus lui Amor ca sosise timpul ca aces salut sa revina, si sa fie folosit deoarece  vremea evolutiei era aproape. Acest cuvant ii ajuta pe oameni sa-si reaminteasca de adevaratul lor loc in Univers.

Tradus literar acesta inseamna Multumesc pentru ca esti constient de puterea ta “

Va invitam sa utilizati acest vechi salut din nou . Acesta este timpul manifestarii puterii si va multumim ca sunteti aici cu noi.

Espavo, dragilor

Steve Rother si Grupul