(επιστροφή στον πίνακα με τις απαντήσεις του Μαντείου)

Ερώτηση στο Μαντείο #3 (04/03/2013)

Σε πολλές χώρες παρατηρούμε διαταραχές και δυσλειτουργία στις πολιτικές διαδικασίες και στις πολιτικές δομές, καθώς επίσης και έλλειψη λογοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων σε διάφορα θεσμικά επίπεδα. Οι άνθρωποι νιώθουν πως οι κυβερνήσεις τους, τους έχουν παρεξηγήσει . Τι βλέπετε να βγαίνει απ’ αυτή την κατάσταση;

 

Απάντηση από το Μαντείο:

Το Μαντείο βλέπει το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης πολύ καθαρά: στη νέα ενέργεια, ο κόσμος θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τον εαυτό του. Οι κοινότητες θα πρέπει να συντονίζονται και όχι να κυβερνώνται, μέσω συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού, καθώς οι ηγέτες τους θα έχουν επαφή με την Συμπαντική Σοφία ώστε να βλέπουν τι είναι ευεργετικό για την ευημερία όλων.

Όμως η διαδρομή και ο χρόνος για να φτάσουμε εκεί δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα.

Το Μαντείο βλέπει πως πολλές χώρες είναι ακόμα βυθισμένες σε διαμάχες που οφείλονται στην πολικότητα κι έχουν επενδύσει στην διατήρηση των παλαιών δομών. Αν και υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση για αλλαγή, υπάρχει ακόμα δρόμος να διανυθεί. Η αντίσταση είναι σθεναρή. Οι πολιτικοί και άλλοι που έχουν δύναμη διατηρούν αυτή την κατάσταση. Αν και ορισμένες πτυχές της ενδυνάμωσης ενσωματώνονται σε παραδοσιακά προγράμματα των κομμάτων, απέχουν πολύ από το να είναι επαρκείς.

Γι’ αυτόν τον λόγο, το Μαντείο βλέπει αύξηση της κοινωνικής αναταραχής και ανάπτυξη κινημάτων λαϊκής βάσης, όσο η επίγνωση αυξάνεται… Όλα κινούνται προς ένα σημείο καμπής και η γενιά ίντιγκο, ως συλλογική φωνή, είναι καταλύτης.

Να έχετε τον νου σας στο τι θα προκύψει από χώρες όπως η Αίγυπτος και η Ελλάδα. Να προσέχετε τις ανισότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπάρχει δυνατότητα για ένα ξεκαθάρισμα μέσα από ένα μεγάλο γεγονός.

“Αναλάβετε την ευθύνη του δικού σας οικονομικού συστήματος. Να ξοδεύετε με σύνεση και να εμπιστεύεστε το αύριο. Μην αγοράζετε πράγματα που δεν μπορείτε να υποστηρίξετε. Επενδύστε σε νέες ιδέες των μελών της οικογενείας σας και υποστηρίξτε την ανάπτυξή τους. Δεν είστε το αφεντικό άλλων, παρά μόνο του εαυτού σας. Μην χειραγωγείτε κανέναν. Αν είσαστε η κεφαλή της οικογένειας, ακούστε τα λόγια και τις απόψεις όλων των μελών της και διακρίνετε τι είναι καλύτερο για όλους”.

 

Μετάφραση κειμένου: Νίκος Πνευματικός για το www.lightworker.gr

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις “Copyright espavo.org – μετάφραση: Νίκος Πνευματικός“