(επιστροφή στον πίνακα με τις απαντήσεις του Μαντείου)

Ερώτηση στο Μαντείο #14 (20/05/2013)

Αγαπητό Μαντείο, ποια είναι η πολύτιμη και πανίσχυρη φύση της σεξουαλικής ενέργειας; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στην απελευθέρωση των ενοχών, της ντροπής και της κατάχρησης της σεξουαλικής ενέργειας; Παρακαλούμε να μας βοηθήσετε να φυτέψουμε σπόρους ώστε να αποκαταστήσουμε την ιερότητά της και την θεραπευτική της χρήση απ’ όλα τα πλάσματα.

 

Απάντηση από το Μαντείο:

 

Η ιερή σεξουαλική ενέργεια είναι συνυφασμένη με την ζωτική ενέργεια και την δημιουργικότητα. Αυτό έχει παιχνιδιάρικη διάθεση και ροή και είναι αθώο, όπως ένα παιδί που εξερευνά το σώμα του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπεία και να συνδεθεί  με την χαρά και την φωτιά της ψυχής μας. Προκειμένου να αποκατασταθεί η ιερή σεξουαλικότητα, είναι χρήσιμο να είμαστε πλήρως συνδεδεμένοι με το σώμα μας, να είμαστε ευάλωτοι και να επιτρέπουμε στους άλλους να μας παρατηρούν. Σε αυτό το στάδιο της εξέλιξής μας, νιώθουμε την δύναμή μας να απορρίπτεται αν κάνουμε κάτι τέτοιο. Μπορεί ακόμα να προκαλέσει φόβο. Όμως μια αληθινή έκφραση της σεξουαλικότητας θα μας βοηθήσει να αναζωογονηθούμε, να ζούμε έντονα και με πάθος και να αφοσιωθούμε στις βαθύτερες επιδιώξεις και στα σχέδιά μας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Γαλλίδας συγγραφέως Anais Nin “…και ήρθε η μέρα που ο κίνδυνος του να παραμείνουμε σφιχτοί σαν ένα μπουμπούκι ήταν πιο επίπονος από τον κίνδυνο που χρειάστηκε το μπουμπούκι για να ανοίξει”.

 

Ο σεβασμός και η εκτίμηση στον Εαυτό μας και τους άλλους θεούς περιλαμβάνει την εκτίμηση της σεξουαλικότητας. Όταν δύο (ή περισσότεροι) συναινούντες ενήλικες απολαμβάνουν την σεξουαλικότητά τους με αμοιβαία επαφή από καρδιάς, αυτό είναι άξιο σεβασμού και εκτίμησης απ’ όλους. Οι κυβερνήσεις δεν θα έπρεπε να ανακατεύονται με αυτό, ούτε να το κρίνουν. Η σεξουαλικότητα που γιορτάζεται με σεβασμό είναι μια πανίσχυρη πηγή σύνδεσης και ενέργειας και όλες οι κρίσεις έρχονται από παλιά συστήματα πεποίθησης που έχουν γεννηθεί από την πείνα για εξουσία και ανισότητα των φύλων. Δημιουργήσαμε και λάβαμε το σώμα μας για να απολαμβάνουμε και να γιορτάζουμε την ζωή.

 

Μετάφραση κειμένου: Νίκος Πνευματικός για το www.lightworker.gr

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις “Copyright espavo.org – μετάφραση: Νίκος Πνευματικός“