(επιστροφή στον πίνακα με τις απαντήσεις του Μαντείου)

Ερώτηση στο Μαντείο #10 (22/04/2013)

Αγαπητό Μαντείο, ποια είναι η καθοδήγησή σου σχετικά με τις ανθρώπινες σχέσεις στη νέα ενέργεια; Πώς μπορούμε να ανα-ρυθμίσουμε και να φροντίσουμε τις παρούσες σχέσεις; πώς μπορούμε να χτίσουμε νέες, ειδικά νέες σχέσεις αγάπης; Και ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος να απελευθερώσουμε εκείνες που δεν μας εξυπηρετούν πλέον;

 

Απάντηση από το Μαντείο:

Το Μαντείο προσφέρει οκτώ κατευθυντήριες γραμμές:

 

Γνωρίστε τον εαυτό σας. Να είστε αληθινοί

Σταματήστε να παίζετε ρόλους. Να ξέρετε πως είστε μεγάλοι και πως είστε Αγάπη. Βρείτε το θάρρος να είστε ο εαυτός σας και να έχετε ξεκάθαρα όρια. Μια σχέση είναι πάντα ένας καθρέφτης. Εσωτερικές συγκρούσεις εμφανίζονται σε όλες τις σχέσεις. Σταματήστε να προβάλλετε τον θυμό σας και να λαχταράτε να επιβάλλεστε στον σύντροφό σας. Η συν-εξάρτηση και η ένδεια σας καρτούν πίσω και δημιουργούν ανισορροπίες. Για τον ενδυναμωμένο άνθρωπο δεν υπάρχει ένδεια. Η αληθινή αγάπη επιτρέπει την ανάπτυξη και την εξέλιξη.

 

Διαφάνεια

Καθώς η νέα ενέργεια εγκαθίσταται και οι άνθρωποι προχωρούν προς την ενδυνάμωση, οι σχέσεις αλλάζουν. Γι’ αυτό και υπάρχει αύξηση στα διαζύγια. Υπάρχει ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια. Η ανιδιοτελής αγάπη απαιτεί διαφάνεια προκειμένου να λειτουργήσει.

 

Μάθηση

Κάθε συνάντηση με κάποιον άλλον άνθρωπο, άσχετα με το πόσο μεγάλη ή μικρή σε διάρκεια είναι, μοιάζει με ένα οδόσημο στο μονοπάτι της ζωής σας –  σας καθοδηγεί, σας δείχνει και σας χρωματίζει το εσωτερικό υποσυνείδητο τοπίο σας.

 

Σεβασμός κι επικοινωνία

Μιλήστε την αλήθεια σας και ακούστε τι έχει να σας πει ο σύντροφός σας. Επιτρέψτε στον σύντροφό σας να αναπτυχθεί και να αλλάξει. Δεν είσαστε καλύτεροι από τον σύντροφό σας. Απλά ακολουθείτε διαφορετικά μονοπάτια.

 

Ουδέτερη ενέργεια και Δημιουργία Χώρου

Δείτε την έννοια της “ουδέτερης ενέργειας” που υιοθετούν οι γηγενείς Αμερικανοί (Ινδιάνοι): Η προσέγγιση ωθεί την ενέργεια (την νέα σχέση) μακριά. Η προσκόλληση μπορεί να προκαλέσει την καταπίεση του άλλου και εν τέλει, την αντίδρασή του. Με την εξουδετέρωση της ενέργειάς σας, κάνετε χώρο στον άλλον να σας πλησιάσει.

 

Αφοσίωση

Κάθε αφοσιωμένη σχέση είναι μακροχρόνια, με βαθύ ενδιαφέρον και αγάπη, η οποία δεν μπορεί να πιεστεί.

 

Η προσέλκυση μιας σχέσης

Για μια νέα, ή για την φροντίδα μιας ήδη υπάρχουσας σχέσης, να είστε ανοιχτοί σε νέες επιλογές και εμπειρίες. Μείνετε γειωμένοι και συνδεδεμένοι με τον εσωτερικό σας κόσμο. Η ευγνωμοσύνη κάνει θαύματα. Η εύρεση ενός νέου έρωτα μπορεί να σημαίνει το να ακολουθήσετε την εσωτερική σας επιθυμία να βοηθάτε τους άλλους, να κάνετε σχέδια, να κάνετε ό,τι είναι σημαντικό για εσάς, να ακολουθείτε την καρδιά σας, τις προτεραιότητές σας και να τα κάνετε όλα αυτά με απόλυτη αγάπη και αφοσίωση. Αφήστε την ευκολία της ζωής να υπερισχύσει. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός.

 

Τελειώνοντας μια σχέση

Όταν τελειώνει μια σχέση, μπορείτε να συναντηθείτε και να επικοινωνήσετε με το άλλο άτομο σε έναν διαλογισμό. Μπορείτε να εκφράσετε αυτά που θέλετε, να απελευθερώσετε αυτά τα συναισθήματα, να ευχαριστήσετε και να αποχαιρετήσετε με ευκολία και χάρη. Να ευχαριστήσετε το άλλο άτομο για τα μαθήματα που σας έδωσε, να το συγχωρήσετε για τις δοκιμασίες και τις ταλαιπωρίες στις οποίες σας επέβαλλε. Αυτό θα σας απελευθερώσει και θα βοηθήσει το άλλο άτομο, ακόμα κι αν δεν γνωρίζει γι’ αυτόν τον διαλογισμό.

 

“Δεν θέλω να παίρνω,

Δεν θέλω να δίνω,

Θέλω μόνο να είμαι

όπως η παλίρροια και η άμπωτη

για σένα και για μένα”

 

Μετάφραση κειμένου: Νίκος Πνευματικός για το www.lightworker.gr

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις “Copyright espavo.org – μετάφραση: Νίκος Πνευματικός“