Oktober 2017

De transitie experts
Van de Wetenschapper van het Hart

Gegroet dierbaren, ik ben de wetenschapper van het Hart.

Ik ben blij dat ik jullie van daag kan bezoeken. De mensheid zit in het midden van een grote verandering, een grote transitie. En wat jullie wellicht weten is dat jullie experts zijn in het veranderen en daarna doorgaan omdat de meesten van jullie dit al eerder ervaren hebben. Want weten jullie dierbaren, de aarde verandert op veel verschillende manieren en jullie beginnen het fysieke bewijs ervan te zien. Laat ons je vertellen dat jullie precies op schema liggen. Denk niet dat je in de weg staat want je hebt jezelf doelbewust hier op dit moment neergezet en wij zijn enorm trots op jullie. Wat we jullie vertellen is dat er nog meer aan te komen staat., Ja natuurlijk zal aarde nog meer veranderingen ondergaan. Je kunt het zien als de weeën van een aanstaande moeder. En tegelijkertijd leidt dit tot een enorme transitie, verandering van de spirit. Jullie zullen in staat zijn om terug te stappen in je lichtlichaam voordat de energieverplaatsing te moeilijk wordt. En ja, sommigen van jullie zullen ervoor kiezen om achter te blijven. Sommigen van jullie zullen zich vastklampen aan oude ideeën en zelfs zich vastklampen aan de uitdagingen die de tijdlijn naar voren halen. Er is geen goed of fout. En het is belangrijk om dat te begrijpen. Iedereen die hier is heeft een eigen pad gekozen en voor diegenen die ervoor kiezen om onderdeel te zijn van die verandering staan er mooie dingen te gebeuren.

De zaden van licht planten

Laat ons eerst praten over technologieën. Ja er gebeuren enge dingen op het pad van mensen die nieuwe technologie omarmen, Kunstmatige intelligentie opzich zal een heleboel mensen al angst aanjagen maar wees gerust, jullie hebben een heleboel vaardigheden om je hieraan aan te passen en geloof ons, het helpt jullie bij een aantal veranderingen en bij het verlichten van de pijn van moeder aarde. En ja, velen van jullie vinden manieren om met technologie te werken, verwelkom ze en moedig anderen aan die hier ook mee gaan werken om dat ok te doen. En er komen ook nieuwe technologieën aan die behulpzaam zullen zijn voor het vrijer communiceren van de hele mensheid. En jullie weten al dat jullie verbinding met spirit al veel sterker is.

Wat gebeurt er in het collectieve geheugen van de mensheid? Het collectief is op dit moment in schok en veel mensen hebben stappen achteruitgezet, zelfs in hun eigen evolutie, uit angst. Dit komt vaker voor en desondanks gaat de evolutie gewoon voorwaarts. Velen van jullie zullen het licht dragen in de duisternis. Velen van jullie stonden vooraan in de rij om je plekje op aarde te reserveren om deze speciale tijd mee te maken. Bezie deze stappen terug als een aanloop om met de hele mens een voorwaartse sprong voorwaarts te maken.

De mensheid leeft nu collectief volledig in de vijfde dimensie. Wanneer het grootste deel van de mensheid leert te stoppen met het gebruiken van oude derde dimensie regels, zal het geheel grote sprongen voorwaarts maken. We laten jullie weten dat alleen magische mensen vroeger een diepe verbinding konden maken met spirit.

Jullie zullen zeer binnenkort in staat zijn om deze verbinding te hebben en dan zal je ontdekken dat channelen helemaal niet zo mysterieus is als het vroeger leek. Jullie zullen ontdekken dat jullie daar allemaal onderdeel van zijn.

Je zult het wellicht een andere naam geven dan channelen maar het is voor jullie allemaal beschikbaar.

Nieuwe energieën openen zich voor jullie allemaal en het stelt je in staat om dieper met jezelf te verbinden, om te beginnen met luisteren naar je eigen spirits en je eigen gidsen.

Velen van jullie zullen nieuwe gidsen hebben die hun plaats in gaan nemen en ‘door’ jou gaan praten op nieuwe manieren. Ze zullen je herinneren aan informatie waarvan je diep in je hart al weet dat je het kan valideren omdat je het al hebt ervaren en daardoor kun je het aan anderen doorgeven. Velen van jullie zijn hier gekomen om de deur op en te houden voor anderen in de nasleep van een tragedie. He tis geen geheim dat we jullie vertellen dat de mensheid nog meer te wachten staat. Stuur bewust energie en bewustzijn naar die situaties, dierbaren, zodat we het hart van de mensheid dichter bij elkaar kunnen brengen, iets dat automatisch gebeurd als er een tragedie is. Want dan, tijdens die tragedie, ontstaat er een kort moment waarin we het probleem op kunnen lossen en dat moment stoppen we met elkaar bevechten. Het creëert de mogelijkheid om helden op t laten staan zij die de ware aard van de mensheid o zo’n moment laten zien. En als jij nog geen tragedie ervaren hebt is het jouw taak om te ontvangen. Stuur energie naar de mensen die als eerste ter plaatse zijn om te helpen, naar allen die willen helpen op zo’n moment. Dat zijn geschenken, geschenken van licht voor iedereen, maakt niet uit wie, welke politieke overtuiging ze aanhangen of religie, kleur, ras, geloofsovertuiging. Het ondersteunen van mensen, onvoorwaardelijk, kan een van de grootste geschenken zijn die je elkaar kunt geven.

Jij kunt verschil maken

Jullie zijn Lichtwerkers, ieder van jullie. Velen van jullie zijn gekomen met zeer specifieke informatie en sommigen van jullie hebben dat zelfs voor jezelf verborgen gehouden als gevolg van ervaringen uit vorige levens. Sommigen van jullie hebben empathische vermogens meegenomen en hebben het nodig gevonden om de energie dichtbij je te houden opdat je niet gebruikt of beschadigd kon worden. Maar het is nu tijd om je hart te gaan openen, deze energie te gaan voelen en te gaan delen. Je zult gaan ontdekken dat aan de basis van je kwetsbaarheid je grootste kracht licht. Als je dit gaat doen zal je jezelf de gaven gaan herinneren die je in Lemurie had. Daar kon je elkaars pijn voelen en deed je er alles aan om deze te verlichten. Dat is ultieme empathie en het heeft geleid tot de harmonie die nog opnieuw ontdekt moet worden op aarde.

Ja, er gebeurt veel op aarde en eenieder van jullie heeft een sleutel en heeft de mogelijkheid om een groot verschil te maken in deze tijden. Ja, er zullen nieuwe technologieën beschikbaar komen. Als je verwacht dat hacken normaal is zal je niet verrast zijn. Zijn de technologieën op zich gevaarlijk? Nee, natuurlijk niet, ze zij niet kwaadaardig. Dat is een illusie van polariteit die jullie met z’n allen gecreëerd hebben. Er is ook geen hel, dat is ook iets dat door mensen gecreëerd is opdat ze polariteit konden projecteren op spirit, daar waar het niet bestaat. En deze illusie hebben we niet langer nodig. Je kunt vooruitgaanin je eigen creaties en we dagen je uit dat nu ook te doen. Ja, velen van jullie hebben het gevoel dat jullie heen en weer geslingerd worden van tragedie naar tragedie en we hebben jullie verteld dat deze grens overschreden zou worden. Velen van jullie hebben een lijntje naar het collectieve geheugen en voelen de pijn van de veranderingen en van wat jullie PTSS noemen. Dit (PTSS) kan gezien worden als een schokgolf die door je hart schiet, jij weet dat je de antwoorden in je hart hebt en dat komen we vandaag met je delen.

Technologieënvan het Hart

Deze technologieën van het hart zijn 5de dimensie instrumenten die je het vermogen geven om je hart op nieuwe manieren in te zetten.  We vragen eenieder van jullie om goed voor jezelf te zorgen want je zult alle kracht en balans nodig hebben in de komende tijd. En dit is de balans waarmee je gekomen bent. Je bent met een speciale energie gekomen en bent contracten aangegaan om deze energie in te zetten, te gebruiken in deze veranderende tijden. Betekent dat dan dat je je boek gaat schrijven? Dat je je leven drastisch gaat veranderen? Dat je gaat verhuizen? Nee het betekent dat je jezelf moet voorbereiden op al deze dingen indien spirit ze voor je klaarzet. En vaak zal het een klein ding zijn dat een groot verschil gaat maken. Een hart per keer aanraken, soms alleen maar door een glimlach te schenken, zal mensen eraan herinneren dat ze een spirit hebben waardoor de veranderingen makkelijker te doorleven zijn.

Je kunt een groot verschil maken op aarde, hier en nu. Wacht niet op de veranderingen die gaan komen, ze zijn er al. Door de tijd heen zal je er meer en meer van zien en zal je je plaats in dit geheel snappen en innemen, waar je ook bent. Er is niet slecht één aarde die ruimte inneemt en hoewel je het idee mag hebben dat je je contracten vervuld hebt, vertellen we je dat dat niet zo is. Als het wel zo zou zijn dan was je niet meer op aarde.

Velen van jullie hebben je onderscheidden van anderen en daardoor heb je waarschijnlijk ondervonden dat je niet veel vrienden meer om je heen hebt. En als dat zo is voel je dan gerustgesteld in de wetenschap dat die vriendschappen op één niveau ontstaan zijn en dat jij vervolgens doorgegroeid bent naar een volgend niveau. Veroordeel jezelf niet want je zult veel oude vrienden uiteindelijk terugvinden. Voel je niet verloren, je begint net en de verbindingen die je maakt en de dingen die je gaat doen zullen deuren naar het volgende stadium openen. Je stapt in een lichtlichaam om wat dichtheid te verliezen die je in de polariteit en in zoveel uitdagingen vasthield de afgelopen tijd.

Ik ben de Wetenschapper van het Hart en ik vertel je dat er nog meer aankomt. Je hebt dromen gehad waar je gedachten werkelijkheid werden in het moment dat je ze dacht. Deze realiteit is dichterbij dan je denkt en daarom ben je bezig met het balanceren van je hoofd en je hart, je hart die zich plotseling voor je neus manifesteert. Hier en nu. Oefen, stap erin en als het even niet goed gaat, sta op, stof je af en probeer het opnieuw, stop niet want je bent sterker dan je denkt en dichterbij dan je weet. Wij staan achter je en vijanden zijn niet meer dan een illusie. Wij houden meer van jou dan jij je kunt voorstellen want jullie zijn engelen die je vleugels afgelegd hebben om in deze biologische bubbel het spel van mens-zijn te spelen. Velen van jullie waren al klaar met het spel en konden door naar het volgende niveau en besloten terug te komen om het nog een keer te spelen zodat jullie nog meer mensen mee konden nemen in de verandering. Wij roepen jullie aan en vragen je de handen ineen te slaan, stuur je energie van onvoorwaardelijke liefde de wereld in. Vind manieren om ook van hen die je verafschuwt te houden. Er is geen goed of slecht, onthoud dat, er zijn alleen maar verschillende gezichtspunten in hetzelfde licht. Je vijanden zijn slechts een illusie. Als je nu begint met het afbreken van die muren is er geen plaats meer voor deze polariteit op aarde. En dat zal helpen bij het leven in de 5de dimensie, hier en nu waardoor de volgende stappen van de mensheid kinderlijk eenvoudig worden. Geniet van de reis dierbaren, en weet dat we jullie steunen, iedere stap van deze weg.
Het is met de grootst mogelijke eer dat jullie vragen om elkaar met respect te behandelen. Zorg voor elkaar, iedere gelegenheid die je krijgt en hou de deur voor elkaar open zodat we allemaal het nieuwe spel kunnen gaan spelen. Ik ben de Wetenschapper van het Hart. Espavo.

____________________________________

Van Merlia

Gegroet dierbaren,

Welkom. Vandaag groet ik, Merlia, jullie en ben ik hier omjullie te helpen tijdens een aantal van de enorme veranderingen op deze planeet. Jullie dragen een energie met je mee die nog niet eerder gezien is op aarde. Het is voor echt waanzinnig om t zien hoe eenieder van jullie deze energie vasthoudt op een nieuwe manier.

De heelheid van wie je bent.

Jullie hebben zo ontzettend lang in een veld van dualiteit geleefd dat jullie vergeten zijn dat jullie in feite ‘heel’ zijn. Jullie hebben het spel gespeeld van heen en weer gaan in dualiteit. Deze duale expressie is inclusief het mannelijke en het vrouwelijke aspect. We vertellen jullie dat het spel zich in de richting van de vrouwelijke energie beweegt. O ja, jullie zien het nieuws, jullie kijken naar de dingen die om jullie heen plaats vinden en dat kan erg ontmoedigend zijn. Want wat jullie zien is letterlijk een wereld op het kantelpunt.

De acties van de ‘wereldleiders’ trekken jullie zover in het mannelijke aspect dat er letterlijk een roep om balans is. Het is niet het vrouwelijke aspect dat het over zal nemen, dat is niet jullie weg, maar eerder een balans met de vrouwelijke energie is nu aan de orde. Het is een grote slinger van menselijke vooruitgang die heen en weer slingert tot het uiteindelijk die balans vindt. Dat is nu voormensen mogelijk wanneer ze vasthouden aan de vrouwelijke energie.

De kracht van de vrouwelijke energie

Veel mensen herzien hun eigen positie omdat ze beginnen in t zien wat ze werkelijk willen en daaraan wensen te werken om de zaken vooruit te krijgen. Dit zijn de tijden waarin wij allemaal onze balans kunnen vinden. Hier kijken jullie naar uit en we vertellen jullie dat he vrouwelijke aspect weliswaar zo stil is geweest dat velen denken dat het niet meer dan een zachter fluistering is, een zwakte i maar dat de kracht van dit vrouwelijke aspect juist voortkomt uit de kwetsbaarheid ervan. Het is een stille energie die vaak enorm flexibel is en in verhouding staat tot mannelijke energie als kracht versus harmonie, en dat, vertellen we jullie, is daadwerkelijke kracht. Vrouwelijke kracht werkt op andere manieren. Jullie zullen zien dat jullie op die manier, stil, rustig, met deze energie kunnen werken, dit is de tijd om het naar voren te brengen. Of je nu in een mannelijk of vrouwelijk lichaam zit, iedereen kan die balans in het leven brengen met de stille kracht van vrouwelijke energie. Mannen die deze balans willen vinden kunnen de zachte vrouwelijke energie een plaats geven in de wereld en mannen die deze balans vinden zullen magnetische aantrekkingskracht hebben, heldere lichten zijn

En in deze tijd zal je zien dat je ook nieuwe instrumenten ter beschikking hebt, maar daar zal de Wetenschapper je later meer over vertellen. Zodra er een nieuwe balans is verkregen zal er een nieuwe verbinding met spirit gehoord worden door jullie. Julliezijn in een grote verandering in de evolutie bezig, alles is aan het veranderen en dat is magisch vanuit ons perspectief gezien.

Een wonderschone reset van energie.

De magie is begonnen dierbaren, dit is een wonderschone reset van energie. Dit is ook de tijd waarin veel nieuwe leraren op zullen staan. Je zult beginnen met nieuwe patronen die zichtbaar worden. Jullie zullen nieuwe mogelijkheden zien, je boodschap op een andere manier horen en we vragen je alleen maar om zorgvuldig te luisteren omdat het tijd is om wakker te worden uit de droom. Gedurende de transitie naar een nieuwe balans zullen velen proberen de oude tijden te doen herleven, het overwicht van de mannelijke energie proberen terug te krijgen en we vertellen jullie ook dat dit niet zal werken deze keer omdat de stille vrouwelijke energie dit niet toe zal staan.

En dat is de magie van de tijd die nu voor ons ligt. Iedereen heeft een deel van de puzzel meegenomen van Thuis. Dus kom op, breng het in. De tijd is er klaar voor, het ligt voor je.

We eren jullie dierbaren, eer dan je kunt bevatten. Wacht tot je ziet wat er komt. Jullie bouwen een hele nieuwe realiteit op een vergelijkbare manier waarop je aarde gebouwd hebt. Jullie zijn op aarde gekomen voordat aarde leven ondersteunde en jullie hebben alles gemaakt met de mogelijkheden van toen. Nu gaan jullie terugkeren naar je lichtlichamen. Jullie evolueren sneller dan we voor mogelijk gehouden hadden en aarde evolueert mee.

Het is met de grootst mogelijke eer dat wij jullie op deze manier begroeten en dat ik ook naar voren gekomen ben om jullie te onderwijzen over het vrouwelijke aspect. Want nu de mensheid er klaar voor is, is het tijd om jullie Thuis te verwelkomen, de spirit, de geest, kan nu op nieuwe manieren de energie op aarde van Thuis in balans brengen.

We vragen jullie met de grootste eer om elkaar met respect te behandelen. Zorg voor elkaar wanneer je dan ook maar de kans krijgt en speel goed samen

Ik ben Merlia, kom me eens opzoeken.

Espavo.

______________________________________________

DE VERHALEN VAN AMOR

Amor leert de balans van verantwoordelijkheid

Gegroet dierbaren.

We zijn vandaag bij jullie omdat het spel goed onderweg is en omdat, terwijl jullie je door de circulaire tijd bewegen, vel dingen zich nu herhalen. Dit is de reden dat wij de verhalen van Amor brengen, voor jullie om naar te luisteren.

We hebben deze verhalen al vele malen, over vele levens heen, verteld om jullie t helpen te herinneren wanneer jullie al op aarde geweest zijn. Velen van jullie herinneren zich Atlantis en de mooie tijden die jullie daar gehad hebben, de grote krachten en vaardigheden die vanuit het niets en vanuit technologie schenen te komen. En maar weinigen herinneren zich Lemurie hoewel velen van jullie daar wel geweest zijn. We wensen jullie te helpen herinneren en daarom pakken we het verhaal van Amor op nu hij 15 jaar oud is en al een tijd zijn eigen levenspad gelopen heeft.

Het lopen van je pad is een traditie van de Lemurianen die niets t aken heeft met je geboortedag of tijd. Wanneer een mens er klaar voor is om verantwoordelijkheid te nemen en om een actief lid van de gemeenschap te worden stapt hij of zij in de studie van de tradities van Lemurie, van diegenen die hem voorgingen. Zij kiezen specifieke leraren uit omdat zij iets speciaals willen leren en stappen dan publiekelijk naar voren met de wens dat ze een verplichting aan willen gaan om in de gemeenschap van Lemurie te stappen en de verantwoordelijkheden aan te nemen die daarbij horen. Velen waren jong, 13,14 of 15 jaar oud toen ze dit deden.  En vanwege die leeftijd hebben ze ook nog veel te doen als kinderen en op dat moment pakken we het verhaal van Amor op, vandaag….terwijl hij wil spelen.

Amor had zoveel en zo hard gestudeerd, was door zoveel dingen heengegaan met zijn vrienden, zijn mentor en hen die hem hielpen met het lopen van zijn pad. Hij had zelf zijn dierbare vriend Etu geholpen met de verplaatsing naar de andere kant van de sluier, als zijn veranderingsteam-lid. En dat was een serieuze taal. Maar vandaag wilde Amor gewoon alleen maar spelen. En dat brengt ons bij een nieuwe vriend van Amor, Tor, iemand die vrij nieuw in deze omgeving is. Een jonge man, hij heet Tor, die een paar jaar ouder is dan Amor. Omdat hij een paar jaar ouder is kijkt Amor automatisch een beetje naar hem op en wil hij een beetje zoals Tor zijn. Interessant om te weten is dat Tor ook zo zijn uitdagingen heeft. Hij had een moeilijk leven tot nu toe. Hij had wat littekens opgelopen in zijn leven en probeerde zijn best te doen om niet overdreven te reageren op uitdagingen. Tor leerde erg veel over zichzelf terwijl hij door deze moeilijke fase in zijn leven heenging.  Hij had snel vrienden gemaakt met Amor en wat Amor niet wist is dat Tor in het geheim tegen hem opkeek en dat was het element dat de vriendschap, dat de jongens, bij elkaar bracht. Het was fascinerend hoe deze twee jongens elkaar ontmoetten en hoe zij vrolijkheid in elkaar naar buiten brachten, iets dat zij beide nodig hadden. Ze speelden samen en hadden lol en dat was een kritische succesfactor voor beide om de energie te resetten en om even een onderbreking te hebben van het serieuze dagelijkse leven. Tor besloot dat hij een aantal dingen moest gaan doen en bedacht een avontuur voor hen beide. Tor woonde bij zijn moeder, zijn vader was tijdens een tragisch ongeluk een paar jaar eerder om het leven gekomen. Tor vroeg zijn moeder of hij een paar dagen mocht gaan kamperen, zoals wij dat vandaag de dag noemen. En hoewel er op dat moment nog geen olifanten op de planeert waren wilde hij gaan kamperen bij wat wij de olifantenrotsen noemen. Dit waren grote rotsen, grotendeels van graniet, sommige zo grot als een huis. Het was een speciale plek in de natuur en er bevond zich een energievortex waardoor vele mensen erheen gingen om zich weer te verbinden met de natuur. Amor vroeg zijn ouder ook of hij een paar dagen in de natuur door kon brengen bij de olifantenrotsen. Zijn ouders waren enthousiast en waren blij dat hij weer een beetje genoot van zijn kindertijd. Zijn ouders pakten eten en drinken voor hen beide in en de dag kwam dat de jongens aan hun avontuur begonnen. Ze namen afscheid van hun ouders en vrienden en gingen op reis naar de olifantenrotsen, op zoek naar avontuur. Het was een kleine reset van zijn energie waar Amor erg naar uitkeek. Hij zocht niet per se naar een reset van zijn hele spirit, zijn hele geest, maar hij keek gewoonweg uit naar het avontuur. De twee jongens vonden de perfecte plek in een opening tussen de rotsen om hun kamp op te zetten. En zelfs het eten dat ze die avond aten leek ze beter te smaken. De eerste avond keken de jongens naar de ondergaande zon terwijl ze op een grote olifantenrots lagen. Gedurende de dag verzamelde zich warmte in de rotsen waardoor ze er makkelijk op konden blijven liggen terwijl de zon onder ging. Ze vertelden elkaar grappen en deelden verhalen en hun lach vulde het bos. Ze bouwden een vuur en keken geconcentreerd hoe het brandde. En het duurde niet lang voordat ze de geluiden van dieren hoorden in het bos. Die geluiden gaf ze een aanleiding om enge verhalen t verzinnen. En oh, ze hadden zoveel plezier in het bangig zijn. De olifantenrotsen waren redelijk groot en ze zorgden voor een redelijke veilige omgeving voor jongens van hun lengte en postuur. Ze hadden hun weg naar de top gevonden en een touwladder zorgde ervoor dat zij lekker boven zaten, veilig voor de dieren uit het bos. De band van de jongens werd sterker en na een korte tijd was hun leeftijdsverschil niet langer relevant. Ze waren gewoon twee jongen mannen op avontuur, en alles was goed in het land van Mu.

Een tijd later, toen het vuur langzaam uitging, vertelde Tor zijn geschiedenis en zijn waarheden aan Amor. Hij sprak over de vele avonturen die hij meegemaakt had en deelde zelfs een aantal van de moeilijke tijden die hij ervaren had na de plotselinge dood van zijn vader.

Want weet je dierbare, een aantal dingen in Lemurie waren een beetje anders

Mensen waren nogal anders. Ze waren zodanig geëvolueerd dat ze elkaars energie konden voelen en er was geen reden om dezelfde technologie te hebben die jullie van daag de dag hebben om elkaar op te zoeken of te bellen. Lemurianen waren hoog empathisch en het enige dat ze hoefden te doen was aan elkaar denken om elkaars gedachten en hart-woorden op te pikken. He was de ultieme uiting van geen geheimen meer en het was een integraal deel van iedere Lemuriaan.

De mensheid van vandaag, op aarde, staat op het punt om een podium te betreden dat wij ‘geen geheimen meer’ noemen maar jullie vinden het moeilijk om deze dingen los van elkaar te zien. In Lemurie is er nooit gescheidenheid of verschil geweest.

Ze hadden geleerd in een andere harmonies amen te leven en de verhalen ie tor met Amor deelde, de pijn die hij deelde was prachtig. De dood van Tor’s vader was het gevolg van een ongeluk, het was onverwacht en kwam door de hand van een ander. Het was gebruikelijk in Lemurie om dit soort sterfgevallen uitgebreid te onderzoeken om de oorzaak ervan te vinden. Als ze dan konden ontdekken wie er verantwoordelijk was kon er ook een soort van terugbetaling afgesproken worden. En hoewel dat systeem er was, was het in de praktijk vaak aan de getroffen mensen om te bepalen of er een schuld vereffend moest worden. Er was ook een diepliggend besef dat vergeving een cadeau was dat de geven meer bracht dan de ontvanger. En hoewel er vele malen vergeven werd volgde toch ook vaak nog een betaling van schuld (een boetedoening) simpelweg uit noodzaak om de energie weer in balans te brengen. Voor Amor was dit moeilijk te begrijpen omdat hij had ervaren dat er een natuurlijke balans optrad als hij in verbinding trad met andere mensen. Hij luisterde met goede intentie naar Tor terwijl die zijn verhaal vertelde. Terwijl Amor de pijn van Tor voelde begon hij ook verhalen te delen over zijn vader, een man die een hoge positie had in de overheid van Mu. En, in tegenstelling tot wat jullie vandaag de dag ervaren, de mensen in zo’n positie waren dienaren, geen leiders. Er was geen behoefte aan leiderschap op de traditionele manier omdat er een diepe verbinding met elkaar was en hoewel er vele verschillende fracties waren op Lemurie was er harmonie, vanwege diezelfde diepe verbinding met elkaar.

Dus deelde Amor met Tor wat hij van zijn vader geleerd had over het creëren van harmonie op Mu.
In jullie tijden nu op aarde, worden meningsverschillen in de rechtbank uitgevochten, maar dat soort regels waren er in de tijd van Lemurie niet. Er waren alleen gebruiken. En het waren die gebruiken die Amor bestudeerde en die hij tot zijn levenspad had verkozen. Een van de gebruiken ging over het balanceren, of in balans brengen, van energie en hij deelde dat met Tor, de eerste nacht op avontuur, toen ze diep vanuit hun ziel met elkaar gingen praten. Amor had in de 15 jaar van zijn leven al zoveel geleerd dat hij zichzelf een wijs man voelde. Hij deelde zijn wijsheid die nacht met Tor en vertelde verhalen over de frustratie die hij voelde als zijn vader probeerde de energieën van anderen in balans te brengen wanneer die mensen er zelf niet toe in staat waren.

Tor deelde met Amor dat hij een probleem had met woede en dat hij zo af en toe de grenzen van zijn incasseringsvermogen bereikte en dan wel moest handelen. Hij wist niet waar dat vandaan kwam maar hij voelde zich er soms erg machteloos door, zo erg dat hij alles deed om te proberen kracht te vinden. Hij had zo’n uitbarsting nog nooit bij Amor gehad, maar ze kenden elkaar ook nog niet zolang. Amor luisterde met aandacht en hij had een idee waar het verhaal heenging. Hij had een groot begrip van de mensheid en wist dat er een moment zou komen wanneer hij zelf een leraar en heler zou zijn, dus hij moest goed opletten. En hoewel hij opkeek naar Tor, die slechts een paar jaar ouder was dan hijzelf was, begreep hij dat soms de antwoorden ook van hem moesten komen. Daarom begon hij ze te delen op een zachte, niet opdringerige manier. Hij vertelde dat hij zich af en toe ook zo voelde, dat hij soms compleet de weg kwijtraakte wanneer de hele wereld een kant op wilde gaan terwijl hijzelf de andere kant op wilde en hoe frustrerend dat was. Hij vroeg zich af wat Tor in zo’n situatie zou doen. “Soms moet ik mezelf even stoppen en om mezelf lachen”, vertelde hij Tor, “Iedereen vat de zaken anders op en ik gebruik het om mijn eigen energie te resetten. Ik kan dan iets van de nativiteit, die mij zo frustreerde, van me af laten glijden’. Bij het vuur smeedden de jongens die nacht een band.

De volgende ochtend werden de jongens een beetje humeurig wakker want het slapen op een rots was toch wat minder comfortabel dan het had geleken. Ze dachten er allebei aan om weer naar huis te gaan, maar ze hadden een 2-daags avontuur gepland en ze wilden het hoe dan ook uitzitten, dus deden ze dat. Ze zochten die dag naar dingen die ze konden doen, avonturen om te beleven en ze bedachten verhalen over de energieën in het bos. En op een gegeven moment merkte tor dat hij gefrustreerd raakte. Een deel van het voedsel dat ze meegenomen hadden was al bedorven en hij had honger. Honger was voldoende om de woede omhoog te halen dus hij keek naar zijn jonge vriend en probeerde een paar dan de dingen die hij van Amor had gehoord toe te passen, met beperkt succes. Hij besloot om zich af te reageren door het omhakken van een boom, ze hadden gereedschap meegenomen om dat te kunnen doen, iets dat op een bijl leek. Tor liet een deel van zijn frustratie gaan in de fysieke activiteit van het hakken en hij hakte een kleine boom om die ze konden gebruiken voor het maken van een kampvuur en voor het maken van de lange kant van eenladder. Hij stripte de jonge boom en haalde een beetje trots uit het feit dat hij dit had kunnen doen en een beetje van zijn frustratie los had kunnen laten. Ze waren vastbesloten om nog een nacht op de rotsen door te brengen en Tor zag werkte met de paal, probeerde er op de een of ander manier een doel voor te vinden.

De olifantenrotsen, waar ze zich op bevonden, hadden een steile hoge helling op de top van de berg. Een van de dingen die Tor besloot te doen was om de paal in een van de smallere rotsen te steken om te zien of hij die kon verplaatsen. De jongens verzonnen verhalen over grote schatten die onder de rotsen verborgen waren en dat de rotsen juist zo neergelegd waren om de best mogelijke verstopplek te hebben en daarom deed Tor er alles aan om met de paal te proberen de rotsen te verplaatsen om zo ook wat van zijn frustratie kwijt te raken. En met een grote duw begon de rots een beetje te rollen. De jongens keken hulpeloos toe hoe de rots aan snelheid won en van de berg afrolde. Er was dame die in een van de grotten woonde aan het begin van de bergen, ze woonde alleen met haar huisdier en zij verloor haar meest dierbare vriend die dat dat de rots haar huisdier verpletterde. Toen ze naar buiten kwam en zag wat er gebeurd was zond haar pijnscheut door de collectieve energie. Beide jongens voelden de pijn van de vrouw toen ze haar verpletterde huisdier onder het rotsblok vond. En, zoals de traditie vereiste, bij iedere pijn die je veroorzaakte diende je je zelf te laten zien en te vragen wat je kon doen voor de slachtoffers. Tor was nog steeds boos en voor hem was het moeilijk om dat te doen. Hij zei “het dier had aan de kant moeten gaan, het had aan moeten zien komen wat er gebeurde”. En zijn boosheid kwam weer naar de oppervlakte.
Amor liep naar zijn oudere vriend en plaatste zijn hand op Tor’s borst en zei: “Laat me jou een nieuw ritme introduceren, Tor, want jij bent op dit moment zo boos dat je alleen maar meer uitdagingen voor jezelf aan het creëren bent in plaats van het loslaten van deze energie en de balans weer terug te vinden in wat je veroorzaakt hebt”.

En her was een ongeluk, het was niet opzettelijk, maar de traditie werd niet geëerd en de dame ging terug haar grot in, diep verdrietig, niet helemaal wetende wat zij moest doen en niet helemaal in staat om emotioneel en fysiek te helen van wat de rots veroorzaakt had. De jongens wilden naar beneden gaan om de energie te balanceren maar tor was nog te opgefokt. Hij had honger en was gefrustreerd, wilde het een dag nomen en naar huis gaan om net te doen alsof er niets gebeurd was en zichzelf te troosten met de rationalisatie dat het niet met opzet was gebeurd.

Maar het gebruik om de energie weer in balans te krijgen was er nog steeds en kon op ieder moment geëerd worden. En dus nam tor het nieuwe ritme van zijn vriend over toen Amor zijn borst had aangeraakt die dag. Amor zei “Adem diep en langzaam in, adem met mij en ik zal je energie sturen die je kan helpen met het verschuiven van het ritme zodat je de frustratie los kunt laten die je nu omringd. En dan, indien je dat wenst, kunnen we naar huis gaan of met de dame gaan praten, de keuze is aan jou tor, en ik zal mij neerleggen bij jouw beslissing”.  Amor raakte de voor- en achterkant van de borst van Tor aan, ter hoogte van de hartchackra en zei “Adem een paar keer samen met mij”, en o dat moment begon Tor te huilen en liet de pin los die hij zolang had vastgehouden. Tor had nooit eerder de mogelijkheid gehad om om zijn vader, die een paar jaar eerder overleden was, te rouwen en hij had nooit de kans gehad om een gewone jonge man te zijn omdat hij had gedaan alsof hij een sterke volwassene was terwijl in werkelijkheid zijn geest vanbinnen huilde van de pijn.  En hoewel de mensen om hem heen het konden voelen was geen van hen in staat geweest de energie te neutraliseren zoals Amor dat die dag deed. Amor herstelde de ritmes, ademende diep in en lag een oment lang gewoon op de olifant rotsen, keek naar de lucht en zag hoe de dag in de nacht veranderde. Hij had voorgesteld dat Tor van de berg af zou klimmen om het lichaam van het dier dat de dood had gevonden onder de rots te bergen. En hoewel zij niet kon zien wat er gebeurde voelden zij de tragedie die plaatsgevonden had, ze konden de disbalans voelen.
de wijze Amor hielp die dag zijn vriend. En voor het echt donker werd liepen ze samen de berg af naar de grot waar de dame woonde, ze riepen haar en vertelden wat er gebeurd was. En hoewel Amor en niet veel mee te maken had gehad nam hij verantwoordelijkheid waardoor tor zich niet alleen hoefde te voelen. Maar Tor deed een sap naar voren en zei “Wat kunnen wij doen? Hoe kunnen wij u helpen?” En door haar tranen heen kon de vrouw zeggen, “Ik zou graag willen dat jullie me helpen met het verplaatsen van de rots zodat ik het lichaam van mijn dier kan bergen op eenmanier die mij op mijn gemak doet voelen”. De dame leefde alleen en haar dier was haar familie. De jongens gingen de berg op om de paal op te halen die Tor had gemaakt van de jonge boom. En samen zorgden ze ervoor dat het lichaam van het dier onder de rots vandaan kwam. De dame bedankte hen met heel haar hart. Tor omarmde haar en vroeg om haar vergeving. Ze hoefde dat niet te doen want het hoorde niet bij de traditie maar ze keek hem diep in zijn ogen, plaatste haar handen over zijn hart op dezelfde manier die Amor eerder had gedaan en vergaf he, En op nieuw huilde Tor. Amor ging die avond alleen naar huis want de dame had Tor gevraagd te blijven voor het eten en om te helpen met het begraven van het huisdier. Beiden wonnen er iets mee waar ze zich comfortabel mee voelden.
Het gaat om het nemen van verantwoordelijkheid, over het doorvoelen van pijn van anderen in plaats van het buiten te sluiten. Kon depijn weggenomen worden of gecorrigeerd worden? Nee natuurlijk niet want het was tenslotte een ongeluk.

Tor leerde van deze gebeurtenis wat het inhield om mensen om hem heen te bekrachtigen en Amor voelde zich goed over zichzelf. En na die gebeurtenis ging Tor af en toe nog op bezoek bij de dame en ze werden vrienden. En daarmee werd de energie op meerdere, hogere niveaus, in balans gebracht.

Die nacht lag Amor in zijn eigen bed en hij realiseerde zich dat de tijden goed waren in Mu.

Espavo, dierbaren.

De groep

 

HARTSVERBINDINGEN

Door Barbara Rother

 

Mijn wereld en de wereld om mij heen.

Wanneer het leven me uitdagingen voorschotelt of het leven om me heen word me wat te hectisch dan trek ik me terug in mezelf en mijn gedachten. Ik geniet van de tijd met mezelf en mijn gedachten. Het is belangrijk voor mij om tijd alleen te hebben, of het nu is door een wandeling in de natuur of lekker op de bank met een goed boek. Ik heb altijd gevonden dat ik mijneigen beste vriend ben en het mag wellicht een beetje grappig klinken, maar ik vind het echt fijn met mezelf. En ik koester de tijd die ik alleen krijg terwijl ik ook koester dat ik gekoesterd word en dat steun slechts een aanraking verwijderd is, van en door mijn geliefde, familie en vrienden.

De vraag die opkomt is: “Wanneer trek ik mij terug in mijneigen wereld en wanneer doe ik dat juist niet en ga ik de wereld verkennen?” In mijn eigen wereld kan ik op de reset knop drukken maar dat zou een tijdelijk verblijf moeten zijn. Het is belangrijk om je levend te voelen met alle mogelijkheden om met andere mensen te verbinden en de wereld op een hele nieuwe manier te zien.

Vorige week zaterdag zat ik vast in mijn stille plek. Ik zei hardop; “Genoeg!”. Ik ontdekte dat er een festival met handwerkzaken in de buurt was. Er zou muziek zijn en leuke activiteiten. Ik voelde dat ik enthousiast werd en wist dat het tijd werd om me weer t verbinden met de wereld om me heen. Ik werd even getest toen Steve niet beschikbaar was om met me mee te gaan, omdat hij een evenement in Sedona aan het voorbereiden was, en anderen ook niet meekonden. Het was een last-minute idee van mij en iedereen had al andere plannen. Ik voelde me heel even teleurgesteld maar toen besloot ik dat ik de middag alleen op stap zou gaan. Het was geweldig weer, een warm zonnetje scheen en er was een lekker windje. Ik trakteerde mezelf op ene geweldige lunch in een van mijn favoriete restaurants en toe ik lekker buiten zat te eten genoot ik van het kijken naar de mensen om me heen. Ik belde Steve om mijn geluk met hem te delen We wisten allebei dat ik op een goede plek was en ik genoot van het verloop van het festival met alle mooie kunst, handwerk en muziek. Het beste deel was verbinden met allerlei mensen om me heen, delen in de vreugde van de dag.
toen ik thuis kwam voelde ik me opgeladen metpositieve energie en een positieve kijk op het leven. Het is een manier om balans te vinden tussen tijd alleen en tijd in het verkennen van de wereld om je heen, beide zijn belangrijk als het gaat om de gezondheid van je lichaam en geest.

Elke ochtend is een wedergeboorte in onze kijk op het leven We kunnen beslissen om het hoogste en beste leven te leven, hier en nu. Ieder dag hebben we een nieuwe schone bladzijde met niets erop anders dan wat wij erop willen schrijven. Ieder stap vormt ons leven, keuze voor keuze, iedere gedachte die we hebben, ieder woord dat we uitspreken, en iedere actie die we nemen. En als het ons niet aanstaat kunnen we het gewoon opnieuw proberen met andere gedachten, woorden en acties, in de hoop een beter en ander resultaat te krijgen. Ik weer dat in elke ervaring een geschenk zit. Ik weet dat ik een keuze heb in dit leven, of ik me nu diep in mijn eigen wereld bevind of de mogelijkheden om me heen aan het ontdekken ben.

 

Met licht en liefde,

Barbara

 

Speciaal verzoek: Copyright 2017 Espavo. Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.