Augustus 2017

Kristallen op het pad
Zaden van Licht planten

Gegroet dierbaren.

Ik ben de hoeder van Tijd. Ik ben gekomen om een magisch moment van tijd met jullie te delen. De waarheid is dat jullie specifiek gekozen hebben en zijn om je op dit moment in een situatie te bevinden die een uitdaging voor jullie kunnen zijn. En hier zijn jullie. Sommigen van jullie proberen uit te vinden wat er gebeurd is want je kunt je niet herinneren dat je hiermee akkoord gegaan bent. Je vraagt je af of iemand je in deze situatie geduwd heeft, dat je op de een of ander manier wakker geworden bent in een lichaam en uit probeert te vinden wat je op aarde doet. Laten we jullie dit vertellen, jullie zijn hier niet per ongeluk. Binnenkort zullen jullie meer begrijpen van deze energie en van wat er op aarde plaatsvindt. De grootse plannen die overal in gang gezet zijn komen nu samen. Denk alsjeblieft niet dat je hier alleen doorheen gaat. Jullie spelen een heel vreemd spel op een hele vreemde planeet.

En hoewel jullie verliefd geworden zijn op de schoonheid van de aarde weet dat jullie niet complete ván de aarde zijn. Jullie lichamen zijn van de aarde. Dierbaren jullie zijn hier speciaal om deze verandering te maken en wij zijn er om jullie te helpen. We zijn hier niet om jullie te vertellen welke deur te openen of welke hoek om te gaan, we zijn hier om jullie te herinneren dat jullie de weg naar Thuis allang weten.

Jullie weten de weg naar Thuis al.

Jullie hoeven alleen maar een weg te vinden om, uit de menselijkheid van wat jullie nu doormaken, te komen. En dat is waarlijk noodzakelijk. Eenieder van jullie kunnen de stap naar voren zetten om het volgende niveau van incarnatie te bereiken. En hoewel aarde en haar bewoners een pittige tijd te wachten staat willen we jullie ook laten weten dat jullie een positieve verassing te wachten staat. De magie om jullie heen, die door de dimensies om jullie heen vastgehouden wordt, begint in lijn met elkaar en samen te komen. En hoewel het makkelijk zou zijn om in angst te stappen vragen we van jullie om hoopvol te zijn en je te her-inneren, wij zeggen “Wacht maar tot je ziet wat er komt”. Het zal niet alleen je spirituele maar ook je fysieke lichaam wakker schudden. Er kan zoveel gebeuren in een korte tijd want jullie zijn meesters van verandering op aarde. Jullie begrijpen het wellicht niet allemaal maar op een bepaald niveau resineert het met jullie hart, dat weten we.

Meesters van verandering.

We groeten jullie met de grootst mogelijke liefde, wetende dat er veel werk voor jullie klaarligt Ga door met jullie harde werk dierbaren, en wanneer jullie het gevoel krijgen dat je er alleen voor staat, raak dan niet ontmoedigd, reik uit en help een ander, hoe je dat dan ook maar kunt, hoe klein ook. Die simpele actie zal je weer in een goed humeur krijgen, en snel. Een aantal; van jullie zijn zelfs terug in de tijd gegaan om er te zijn als hier de verandering plaatsvindt, om de overgang soepel te laten verlopen. En we willen jullie laten weten dat, hoewel het uitdagend is, het ook eenvoudig en goed kan gaan, dat jullie niet noodzakelijkerwijs door de moeilijke dingen ervan heen hoeven gaan. En we weten ook dat een aantal van jullie daar wel voor zal kiezen. We vragen jullie om niet te oordelen.

Het is niet zo dat het hoogste echelon gaat en dat alleen de moeilijke echelons achterblijven, dat is de oude manier om te kijken naar wat er gebeurt en het hoort mij de aard van de mensheid. Jullie hebben zoveel tijd in polariteit besteed en zijn heel duidelijk van de derde in de vijfde dimensie gestapt. En je weet nog steeds niet hoe het werkt. Zelfs je fysieke verschijning is veranderd en je hebt het nog niet door. Neem even de tijd en laat ons je vertellen dat de meesters van verandering al lang op aarde zijn, dat zijn jullie dierbaren, Jullie hebben het gered. Welkom Thuis en wacht op wat er komen gaat.

Wacht op wat er komen gaat.

Het is met de grootste eer dat we jullie op deze manier groeten, We vragen jullie om elkaar met respect te behandelen, want je kijkt in de ogen van god. Zorg voor elkaar iedere kans die je krijgt, op de deuren die je kunt en speel het nieuwe spel goed.

Espavo, ik ben de hoeder van Tijd.

_________________________________

Gegroet dierbaren, ik ben Merlia.

Ik ben vandaag gekomen om jullie inzicht te geven in hoe wij jullie zien omdat wij geen illusies hebben zien wij de ware aard van wie jullie zijn, niet alleen wie je bent tijdens deze incarnatie. Velen van jullie hebben al eeuwen gereisd door het hele universum, anderen zijn nog jong en hebben nog maar 50-100 levens op aarde geleefd. Weet dat jullie allen een enorm verschil hebben gemaakt.

Transitie Experts.

Een van de dingen die we met jullie willen delen is hoe belangrijk het is om te begrijpen dat je hier bent met een doel en een reden. Dit zijn kritische tijden voor jullie. Een van de belangrijkste dingen die we altijd hebben gemeld is aankomen en vertrekken van aarde. Wanneer jullie geest door de sluier gaat en de transitie maakt van, wat jullie, geboorte en sterven noemen, is het jullie spirit die de inprenting met zich meedraagt. Daarom is het zo belangrijk dat jullie daar aandacht aan besteden. Dat is niet alleen voor jullie zelf maar voor iedereen die je kunt beïnvloeden in je omgeving. Wanneer een mens de aarde verlaat in angst, zoals bijvoorbeeld bij de strijd om de laatste adem, gaat alle energie in het vechten, soms zelfs in woede. En je kunt dus deze aarde verlaten met die energie in je geest geprent. Wanneer je dan opnieuw incarneert draag je dat met je mee. Het is alsof je dit meedraagt als een speciaal stuk spiritueel karma, net zolang tot het uitgespeeld is. Dat gebeurt veel mensen dierbaren, hoewel velen van jullie transitie experts zijn. Jullie hebben jezelf op de juiste tijd p het juiste pad gezet omdat veel mensen naar Thuis gaan. Zij maken de transitie door, niet alleen voor wat jullie het einde van aarde noemen, maar ook omdat ze eenvoudigweg klaar zijn met hun levens, met wat ze kwamen doen. Velen van jullie vragen zich af: “ik weet waar ik voor gekomen ben en dat ik iets te leren en geven heb, maar is dit alles?”, Nee er is nog veel meer. Voordat jullie naar aarde kwamen hebben jullie kristallen op je pad geplaatst om je te helpen her-inneren. Een van de dingen die spirits doen wanneer ze plannen naar de aarde te komen is het plannen en planten van kristallen op je weg. Ze willen zich de plaatsen en gebeurtenissen herinneren uit voorgaande levens, zelfs de ‘slechte’ dingen, om te voorkomen dat ze dezelfde fouten nog een keer maken. En natuurlijk zijn jullie de enigen die iets beoordelen als ‘fout’ omdat wij hier Thuis geen oordeel hebben. Jullie zijn de enigen die zeggen “De volgende keer wil ik mijn weg beter aflopen. Ik wil verschil maken en het een beetje anders doen”. Dus daarom plaatsen jullie kristallen op jullie weg, doen de sluier om, springen het leven in en zeggen dan “Waarom ben ik weer hier? Ik kan het me niet her-inneren”. En je loopt blind door totdat je op een kristal stuit. “Oh, dit betekent zoveel voor mij, ik weet niet wat het is maar het zorgde ervoor dat ik me licht voelde”. En wij lachen ons rot omdat wij weten dat jij het kristal zelf op je pad gezet hebt. Jij bent degene die jezelf eraan herinnerde dat je alle schoonheid al in jezelf hebt. Het is een magie die je als spirit uitademt in je biologische bubbel van mens zijn op deze planeet. En nu kun je dus kristallen planten die anderen kunnen vinden. Een van de interessante dingen is dat je vergeten bent hoe goed je geworden bent in het verstoppen van kristallen o aarde. Een aantal van jullie hebben zelfs kristallen voor de hele mensheid verstopt, speciaal voor dit leven. Dit is een kritiek moment voor spirits op aarde omdat jullie op een kruispunt aangekomen zijn en je gaan her-inneren. Zal er angst zijn? Ja, dat garanderen we jullie want het is een onderdeel van het duale stelsel dat jullie op aarde gekozen hebben en het is nog een restant van de derde dimensie. Jullie hebben jezelf roekeloos in de vijfde dimensie gezet en proberen nog steeds je weg te vinden met derde dimensie instrumenten. Velen van jullie zijn gekomen met de vaardigheid om in stilte kristallen voor anderen te planten om te vinden, en dat vinden we magisch. En er komt een tijd dat je Thuis komt en wij je laten zien wat je effect geweest is op aarde en anderen. Herinner je maar dat je op een dag iets heel geks zei en dat dat een groot effect had op de mens waar tegen je het zei. Jullie hadden de moed om je uit te spreken waardoor zij de puzzelstukjes kregen en op hun plek konden leggen, stukjesdie ze al een tijd zochten. Jullie dragen die kristallen bij je en dat is een last geweest voor sommigen van jullie omdat je diep in je hart weet dat je een diepgaande betekenis hebt maar niet altijd in staat bent om het bewijs daarvan te zien of er je brood mee te verdienen. Soms ben je niet in staat geweest om de bewijzen te zien van wat je zelf zo zoekt. Maar hier zijn wij om het er met jou over te hebben en om je erop te attenderen.

Laat de gehechtheid los.

Dierbaren er is een interessante kant aan loslaten en dat is een groot onderdeel van het in staat zijn om kristallen voor anderen te verbergen opdat ze ze vinden. Als jij je blijft hechten aan het kristal, zullen mensen er straallangs lopen en denken dat het van een ander is omdat ze er niet mee resoneren en daarom niet zeker weten wat het betekent. Dus lopen ze recht langs de kristallen die je in de bosjes klaarlegt voor ze terwijl je je afvraagt wie ze zal vinden. Of je probeert het te ruilen of er een draai aan te geven dat ze van thuis komen ofzo. Iedereen heeft een eigen unieke schoonheid die je van Thuis hebt meegebracht met een speciale vaardigheid om te delen zodat anderen het ook kunnen zien. En dat creëert een heel niveau van kristallen op aarde voor anderen om te vinden. Jullie zullen daarin een exponentiele groei gaan waarnemen. Want 1 mens leidt naar de volgende en dat gaat met sprongen van 1 naar 100, 1000, 10.000 etc. Het wordt exponentieel omdat zij zich omdraaien en ook kristallen achterlaten voor anderen. Wanneer gaat dat dan beginnen? Hier en nu en daarom zijn jullie hier. Velen van jullie hebben zelfs hun plek gereserveerd om hier te zijn. Ja er zijn veel uitdagingen en jullie worstelen nog steeds met veel aspecten ervan uit de derde dimensie. Ik ben de laatste van de groep van enkele eenheden, zoals de keeper ons noemt, en ik draag het vrouwelijke aspect omdat jullie trouw in de mannelijke energie hebben geleefd.

De vrouwelijke en mannelijke energieën.

Jullie beginnen te begrijpen dat er een stille energie de planeet overneemt. Het is stil, dus het zal niet de voorpagina’s halen, noch zal het met kracht optreden. In werkelijkheid kunnen jullie deze vrouwelijke kristallen op je weg plaatsen, ongeacht wie je bent. Waarom we ‘vrouwelijk’ en niet gebalanceerd zeggen? Omdat velen van jullie je vastgehouden hebben aan de mannelijke energie. Er vindt een grote verandering plaats op aarde en het is moeilijk om gedrag los te laten dat nog uit de derde dimensie stamt. Jullie hebben zolang in dualiteit geleefd en hoewel jullie menselijkheid enorm geëvolueerd is zijn jullie nu aan het verschuiven naar een balans in de energie door de opmars van de vrouwelijke energie Dit is het volgende niveau van de vijfde dimensie waarin je je energie kunt verankeren op een nieuwe manier. Alles werkt anders in de vijfde dimensie ten opzichte van de derde dimensie. Jullie zijn aan het leren en aan het aanpassen, omdat jullie veel van de kristallen op aarde hebben geplaatst en velen ervan zich nu laten zien, gun jezelf wat ruimte daarvoor.

Jullie zijn allemaal één.

Jullie zien een zachte verschuiving naar een neutraal energie in jullie spirit. Wanneer jullie Thuis komen dierbaren is je spirit noch mannelijk, noch vrouwelijk. Her-inner je dat je spirit eerst kwam en dat is een van de meest fundamentele zaken. Kijk naar je eigen kristalen die je op je pad plaatst, deze maken een verschil, durf dat te erkennen. Het kan zijn dat ze er door een ander geplaatst zijn maar nu is het tijd voor iedereen om ze te zien en om ervan te profiteren. Niemand is eigenaar van de kristallen, die zijn van Thuis. Jullie zijn allemaal één in deze en wanneer je Thuis aankomt zal je dat begrijpen omdat je alles voelt dat iedereen voelt. Is dit ooit eerder op aarde voorgekomen? Ja, maar niet in zijn volledige totaliteit omdat jullie op de planeet van imperfectie leven. Jullie zijnde perfecte imperfectie van licht, liefde en spirit. Stap in die kracht, denk niet dat je alles hebt, blijf niet gehecht aan je kristallen. Laat ze in liefde gaan en weet dat ze voor iedereen zijn, probeer er geen eigenaarschap over te hebben want dat is een derde dimensie instrument dat wij niet langer nodig hebben omdat het niet meer werkt in de wereld van vandaag. Weet dat het ene niet noodzakelijkerwijs beter is dan het andere, en dat is wellicht een moeilijk aspect omdat jullie zolang in polariteit geleefd hebben. En eindelijk, jullie hebben de ladder van deze vooruitgang bestegen en beklommen denkende dat deze vibratie op de een of andere manier beter zou zijn dan een andere met een langer vibratie.

Leren te leven met de andere engelen van Thuis.

Er is nu een mogelijkheid voor de hele bandbreedte van de mensheid om de volgende stap te nemen. We herinneren jullie er regelmatig aan wie jullie waren, met name in de dagen van Lemurië. In Lemurië waren jullie zeer eenvoudige mensen. Jullie hadden geen technologie nodig omdat jullie verbonden waren door je hart. Jullie begrepen wat je buurman voelde omdat je het zelf ook voelde. Wanneer je op die manier met elkaar verbonden bent, en zo empathisch bent, kan er niet eens een oorlog plaatsvinden, laat staan dat je jezelf zou bombarderen. En dat is wat jullie nu doen op aarde Jullie doen zo goed dat jullie apart bent van elkaar, dat je het daadwerkelijk gelooft. Jullie zijn niet apart van elkaar en dat is de sleutel waarvan wij graag willen dat jullie dat begrijpen. Het is dit niveau van de mensheid dat ervoor zal zorgen dat de hele mensheid gezamenlijk de volgende stap zal nemen naar de nieuwe dimensie van tijd en ruimte, op een miraculeuze manier. Jullie hebben dit spel ontworpen, en nu gaat het spel weer veranderen. Wij maken ons geen zorgen omdat sommige van de beste transitie experts al op hun plek zijn op de wereld, klaar om te werken. Zijn het opgestegen meesters? Nee, jullie zijn het. Jullie zijn de opgestegen meesters die jullie zo vaak zoeken. Jullie hebben zovele in je. Ja we weten dat jullie bezwaard worden met een ego. En dat maakt het moeilijker om jezelf te zien en om te begrijpen dat jullie niet de enigen zijn. Jullie zijn goed, en jullie zijn niet de enige god. Leren te leven tussen de goden, dat ligt voor jullie. Hoe meer je die vaardigheid hebt, hoe makkelijker je leven wordt. Je zult in staat zijn om in d volgende dimensie van tijd en ruimte met liefde en vrolijkheid in je hart te leven, in plaats van met angst. Dit zijn de kristallen die jullie hebben geplaatst op het pad van de mensheid, en voor alle energie die je over de levens mee hebt gedragen. Je hebt nu de mogelijkheid om ermee te spelen en ze uit te spelen. Kies dus zorgvuldig welke kristallen je achter kunt laten en laat ze dan los en kijk hoe de planeet langzaam verandert en daadwerkelijk haar vibratie verhoogt. Het gebeurt al maar geloof niet alles wat je ziet. Geloof wat je in je hart voelt en je zult de energieën op aarde op een mooie manier in balans zien komen.

Het is met de grootst mogelijke eer dat ik jullie groet en jullie help te herinneren wie jullie zijn, jullie een spiegel voorhou en je help te herinneren elkaar met respect te behandelen, voor elkaar te zorgen en samen te spelen.

Ik ben Merlia, kom me eens opzoeken.

Espavo

 

Hartsverbindingen,

Door Barbara Rother

Het goede leven.

Vandaag kijk ik naar het goede in iedere situatie. Problemen komen en gaan maar hoe je erop reageert is aan jou. Het leven gaat gewoon door met uitdagingen. Wanneer je ervoor kiest om vast te blijven zitten in een probleem verlies je de vreugde in je leven. Dat kan ertoe leiden dat de frustratie zich opbouwt en stress wordt. Nu leer ik om eenvoudigweg toe te staan dat het leven in mij vloeit., ik kan mij pad en richting kiezen waar ik met een optimistische blik naartoe ga en tegelijkertijd kan ik het loslaten, wetende dat alles op de juiste manier zal eindigen. Deze dingen worden mij gepresenteerd zodat ik er een levensles uit kan halen. Ik open mezelf in wat er mogelijk is in iedere situatie. Ik laat alle verwachtingen los en probeer in het moment te blijven om het leven dat ik leef te waarderen.Ik kies ervoor om tegenslag in de ogen te kijken en door te gaan in plaats van er in vast komen t zitten in een moeilijke tijd. Ik onderken dat wat er ook maar aan de hand is het een fase is die weer voorbij gaat. “Dit zal ook voorbij gaan”, is een van mijn favoriete uitspraken. Het kan getraceerd worden naar de werken van Perzische soefi’s zoals Sunai en Attar van Nishapur. Attar schreef het verhaal van de machtige koning die de wijze mannen vroeg om een verklaring op te stellen die hem op zou vrolijken wanneer hij zich verdrietig zou voelen.

Het leven is er niet op uit om ons te grazen te nemen. Dingen gebeuren die ervoor zorgen dat je leven een andere wending neemt. Stop met het proberen te controleren van wat niet te controleren is. Stress van buiten kan ervoor zorgen dat je va binnen ongelukkig wordt en zelfs gezondheidsproblemen ontwikkeld die ervoor zorgen dat jij je heldere licht niet kunt laten schijnen, het licht dat we diep vanbinnen weten dat we zijn. Stress kan een kracht worden wanneer we weten hoe we ermee om moeten gaan. Geduld is een schone zaak en het kan ons ver brengen wanneer we er in moeilijke tijden helpt om logisch om te gaan met een moeilijke situatie in plaats van ons te verliezen in de emotie ervan. We kunnen ervoor kiezen om onze ervaring te beschrijven vanuit een plaats van bewustzijn, liefde, vriendelijkheid en open-minded zijn. Stress kan ons sterker maken. Ik hou van het verhaal van de kleine jongen die en vlinder zag worstelen om uit zijn cocon te komen opdat het een nieuw leven kon beginnen en vrij weg kon vliegen. De jongen dacht dat hij hielp als hij de cocon zou openbreken voor de vlinder. Maar de vlinder ging dood. De vlinder heeft de stress van het uitbreken uit de cocon nodig om zijn kracht te vinden om te vliegen.

Wanneer we een vriend of geliefde zien die in de problemen zit zijn we geneigd die problemen voor ze op te willen lossen. We kunnen er ook voor kiezen er te zijn om te luisteren en advies te geven wanneer ze daar om vragen, maar het is aan hen om het probleem op te lossen. De prestatie om de oplossing te vinden kan het karakter en het zelfvertrouwen opbouwen zodat het een instrument wordt dat je de rest van je leven kunt gebruiken bij problemen die nou eenmaal in je leven opduiken.

Probeer iedere dag een lijst te maken met dingen waar je dankbaar voor bent. Het zal je hart en ziel verwarmen en je zorgen doen verbleken. Dit creëert het goede leven!

Liefde en licht,

Barbara

 

Speciaal verzoek: Copyright 2017 Espavo. Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.