Januari 2017

Vier grote veranderingen 2017

Groeten van Thuis dierbaren, ik ben de Bewaarder van de Tijd.

Ik kom vandaag even langs op dit kruispunt in de tijd om jullie helpen met het raken van je hart en om je te helpen met je herinneren wie je bent en waar je vandaan komt. Jullie zijn al lange tijd reizigers die overal al geweest zijn. En hier zijn jullie nu, gesetteld op aarde en druk bezig met dingen te veranderen. Er zijn zoveel geweldige veranderingen dat het soms moeilijk voor ons is om alle dingen te doen die mensen doen op aarde. Vandaag willen we een beetje delen van wat er komend jaar staat te gebeuren op aarde, best fascinerend om naar te kijken. Wanneer februari voorbij is zul je wat meer kalmte gaan ervaren, iets dat er niet zoveel geweest is de afgelopen tijd. Dierbaren, herinner je dat verandering niet kunne plaatsvinden in kalme tijden, in die zin zal het stilte voor de storm zijn. Zelfs door de definitie al is ‘veranderen’ een ontwrichting die een rimpeling achterlaat. Wees niet bevreesd, want verandering is waar jij onderdeel van geworden bent.

We zijn er voor jou

Zovele van jullie zijn naar de aarde gekomen om uit te vinden hie het eruit ziet, wat je kunt doen en hoe het voor je gaat werken. En hier ben jij, in het midden ervan. Natuurlijk begrijpen we dat je grootste angst is dat je zult falen. Zo’n eng woord; falen. Wat gebeurt er als je probeert en gewond raakt? Nou dat is een belangrijk deel van wat we je willen vertellen vandaag. We kijken over je schouder mee en dekken je, we proberen van tijd tot tijd, een duwtje in de goede richting te geven, aan ieder van jullie. Het maakt niet uit waar je bent in de wereld, wat je geschiedenis is of waar je denkt te zijn. De waarheid is dat we je steunen. Het is alsof je je kinderen laat spelen terwijl je ondertussen hoopt dat ze niet hier of daar heen zullen gaan of in die of die valkuil zullen lopen. Kinderen kunnen zo op ontdekkingsreis gaan dat ze hun omgeving vergeten maar iedere keer zullen ze leren van de fouten zie ze maken en de situaties waar ze in terecht komen. Maar jullie bevinden je in een soort van veilige zone dierbaren. In ieder geval de komende twee jaar wanneer er grote veranderingen plaats zullen vinden. Neem in acht dat iedere 3 tot 4 jaar een enorme energiewisseling plaatsvindt die er voor zorgt dat mensen een treetje omhoog geplaatst worden, soms zelfs te snel. Je zou dan van alles momenten doen om jezelf te aarden, het licht in je op te nemen en te verankeren, dat is het uitdagende in dit stuk. In 2016 was er een grote uidaging en wel op 27 september, met de energie golf die toen binnenkwam. En voorafgaande aan die golf had je al zoveel aan zien komen, je hebt namelijk de zwaartekrachtgolf of gravitatiegolf gezien die Einstein al had voorspeld. En dat gebeurt iedere 3 tot 4 jaar opnieuw, en dit jaar krijgen we er vier van.

Vier golven van vibratie veranderingen.

Kun je de veranderingen zien die voor je liggen? Het gebeurt niet op de manier van de watergolf want jullie zijn een planeet in beweging dierbaren en die watergolf kan alleen maar op een stilstaande planeet. De hele mensheid heeft een niveau bereikt dat nog niet eerder door mensen bereikt is. Jullie hebben vaardigheden en mogelijkheden om een spiritueel bewustzijn in je te ontwaken, de god in jezelf, als dat lukt zul je het weten. Velen van jullie hebben diep in je zaden van angst. Soms uit een vorig leven, maar een aantal van jullie gaan vrijwillig dit werk aan om weerstand te ondervinden, zelfs als dit de dood tot gevolg kan hebben. We weten dat dit moeilik te bevatten kan zijn daarom herinneren we jou; we hebben je, we geven je rugdekking, zoals jullie dat op aarde zeggen. We kijken naar alles wat je doet in dit tijdsbestek want er is een nieuw chaos ontstaan uit angst. Jullie hebben zoveel technologie op aarde dat jullie al deze kleine dingen kunnen verzamelen waardoor ze groter lijken dan ze in werkelijkheid zijn en dat is altijd waar aan de donkere kant van het leven. Dus we vragen jullie om in jezelf te kijken. Wat kan je veranderen aan je eigen geloofsovertuigingen? Wat kan jij veranderen zodat je met vertrouwen je licht aardt en verankert? We vragen je om in die energie te stappen. Velen van jullie zijn helers en leraren op je eigen pad, je eigen energie binnenbrengend op een goede manier. Ga zo door en help degenen die net wakker worden om hun zelfvertrouwen op te bouwen.

Zij moeten nog beginnen met het scheppen van hun werkelijkheid naar keuze in plaats van de standaard kiezen die de meeste mensen hebben gekozen tot nu toe.

Nieuwe mogelijkheden.

Ja, we weten dat er mensen zijn die vooruit plannen. Er zijn planners die  projecten maken van hun leven, hun werk en waar ze over 5 tot 10 jaar zullen zijn. Maar weinig mensen plannen vooruit als het gaat om persoonlijke en spirituele niveaus maar die mogelijkheid heb je wel. Je hebt de optie om te beslissen waar je over een aantal jaar zult zijn. Je hebt de mogelijkheid om jezelf in een positie binnen de golf te plaatsen waar de nieuwe mogelijkheden  zijn die je nog niet eerder zag. Ja dierbaren, er zal chaos zijn en daar zul je veel van meekrijgen, want het tempo van de mensheid is hoger dan de verandering die ze aankunnen. Misschien is alles ooitop een bepaalde manier gedaan maar opeens doe je het totaal anders. De vibratie stijgingen komen er rap aan en de eerste vindt plaats tussen 4 en 17 maart. Ze komen allemaal binnen als golven en het zijn er zoveel dat ze elkaar ook een beetje verstoren. Dit zorgt een verschuiving in de tijdlijn waardoor het moeilijk is om te voorspellen wanneer ze precies gaan plaatsvinden. Echter ga er maar vanuit dat je grote energiegolven gaat ontvangen in 2017.

Help elkaar

Een gebeurtenis van een aantal jaren geleden heeft in gang gezet dat tijdlijnen elkaar kruisen. Het was een grote gebeurtenis die voor de 12-12 golf kwam. De vier golven die nu onderweg zijn, zijn kansen om gelijksoortige sprongen te maken binnen het jaar 2017. Wat zal er gebeuren met diegenen die de verandering niet aankunnen? Daar hebben we lichtwerkers voor op deze planeet, om diegenen te helpen die  er maar moeilijk mee om kunnen gaat in andere delen van dit spectrum. Beoordeel dit alsjeblieft niet als goed of fout, omdat het dan je eigen energie ontkracht. Kijk gewoon toe en begrijp dat dit bij bandbreedte van de mensheid hoort. En dat ere en hoge en een lage bandbreedte is zullen mensen de snelheid van de traagste volgen. De vier golven die eraan komen hebben een speciale bedoeling die we uit zullen leggen.

Omdat de bandbreedte van de mensheid exponentieel gegroeid is, ervaar je dingen die nog nooit eerder gebeurd zijn op aarde. In andere tijden zouden jullie de planeet nu verlaten hebben om een andere planeet te gaan koloniseren, en dan bedoelen we niet ruimteschepen maar spirituele lichamen, zoals jullie al zoveel hebben gedaan. Er was een tijd waar jullie op Mars woonden en nu wonen jullie op een buur-planeet, aarde. Als je al denkt dat dit interessant is, wacht dan tot je de rest van het verhaal hoort. Ja, jullie zullen veel over je eigen geschiedenis leren en het zal niet allemaal logisch overkomen vanuit de fysieke wereld van dit moment. Herinner je dat je eerst een spirit bent en daarna een mens. Harmonie tussen deze twee geeft de mogelijkheid om een verandering te creëren maar laat ons even terugkomen op de bandbreedte.

De teruglopende golf zal stoppen.

Met al deze geweldige veranderingen is de mensheid gegroeid. Echter er is ook een teruglopende golf op dit moment. En deze teruglopende golf heeft een effect waardoor er een scheiding ontstaat tussen mensen, en dat gebeurt overal op aarde op dit moment. Het heeft tot effect dat de hoogste vibratie van de mensheid en de laagste vibratie van de mensheid verder uit elkaar staan dan ooit. In plaats van een eenheid ontstaat afgescheidenheid. Enmet de vier grote veranderingen in 2017 ontstaat de mogelijkheid om eenheid terug te brengen en de richting van de teruglopende golf te veranderen. Dat is waar je nu naar kijkt en dat heeft een diepgaande invloed op de gebeurtenissen. ALS dit zo blijft dan zal deze teruglopende golf binnen 2 tot 3 jaar stoppen en zal ere en complete verandering van richting komen. Geniet van de reis dierbaren want het valideert jouw begrip over je eigen scheppende kracht.

Start met scheppen voor jezelf

Jullie zijn scheppers, maar betekent dit dat je een verschillende set met regels voor alles moet gaan creëren? Nee, want je maakt de regels voor jezelf.  Begin met je eigen grootste droom vorm te geven en doe wat je nodig hebt om deze energie te uiten. Veel mensen sluiten hun hart en beschermen zichzelf tegen angst en de dichtheid die ze om zich heen voelen. We dagen jullie uit om deze kans te nemen om in de tegenovergestelde richting te gaan, je licht uit te breiden en je passie te verankeren zodat je licht in het donker gaat brengen. Durf te spelen, breid jezelf uit en verbeter jezelf. Vul jezelf met het licht van thuis, iedere kans die je krijgt. Het zijnde licht fotonen die je lichaam volledig opladen. We zullen daar binnenkort meer over delen maar het houdt feitelijk in dat je leert om je energie zo te bewegen dat je jezelf bewust met licht kunt vullen. Jullie lichamen hebben zich de afgelopen 7 jaar langzaam aangepast om meer licht te kunnen dragen. Dit licht heeft geweldige effecten in de wereld om je heen, er komen nieuwe tijden aan. Je hebt vier grote stappen dit jaar, en we kunnen niet wachten om te zien hoe je de uitdagingen op zult lossen. Deze stappen openen een spreekwoordelijke deur naar volledig begrip omtrent multidimensionaliteit en volledig begrip van je spirit. Herinner je, het is wie jij bent onder alle chaos in de wereld van dit moment. Neem deze woorden tot je dierbaren, maak ze je eigen want er zit voor ieder van jullie een, net iets andere, boodschap in. Want hoewel we bepaalde woorden gebruiken om jullie te bereiken, spreken we ieder hart individueel aan. Je weet wie je bent en we eren je voor het werk dat je doet, meer dan je weet. Omarm deze vier bewegingen die eraan komen en beweeg vooruit, deze geweldige uitdagingen zijn er voor jou, het is waar je voor gekomen bent, ga vooral zo door. Het is met de grootst mogelijke eer dat we jullie op deze manier groeten kunnen. We vragen jullie om elkaar met respect te behandelen en voor elkaar te zorgen waar je kunt. Speel goed samen op aarde. Ik ben de Bewaker van de Tijd en stuur je liefde op je pad. Espavo.

 

Hartsverbindingen

– Het leven is niet wat het geweest is. –

Door Barbara Rother 

We horen iedere dag dat het leven verandert, in onze persoonlijke beleving en in de wereld om ons heen. In dit nieuwe jaar, 2017, lijkt het zelfs meer aan de orden. We voelen een druk om ons aan te passen aan de veranderingen die zich voordoen terwijl we ons, om sentimentele redenen, graag aan het oude vastklampen. We houden het graag simpel ook al kunnen we niet ontkomen aan de veranderingen die voor ons liggen. Het is onmogelijk om ons bestaan te ontkennen. Wanneer we dat proberen verliezen we het plezier in ons leven en ons potentieel om te groeien stagneert. Ons licht dooft langzaam als we in het verleden blijven leven. Dus laten we onszelf moed inspreken en de toekomst omarmen, we beginnen vandaag. Ik ben een emotioneel en sentimenteel mens. Ik denk dat de meeste lichtwerkers zich ook zo voelen . Ons hart is open en empathie is overal om ons heen.  Ik heb de levensles van definiëren en ben daarom van nature geneigd om uit te reiken naar anderen in plaats van mij op mezelf te focussen. Toch moet ik mezelf niet vergeten want anders heb ik de wereld niets meer te bieden. Ik ben heel blij met de veranderingen die ik om me heen zie, met name bij de dieren. Jullie weten waarschijnlijk wel dat we een hond geadopteerd hebben, Sadie. Ze is de perfecte uitbreiding van ons gezin. We kunnen ons geen thuis meer zonder haar voorstellen, ze herinnert ons constant aan haar onvoorwaardelijke liefde. Soms denk ik aan het leven dat ze leed voordat ze bij ons kwam. Ze is een geredde hond die op de nominatie stond om de dag nadat wij haar kregen, een spuitje te krijgen. Het enige dat wij weten is dat ze 3 is en dat ze waarschijnlijk al meerdere nestjes gehad heeft. Een fokhond die afgedankt is. Ik kan me niet voorstellen dat ze niet eerder geadopteerd is voor wij haar vonden want op het moment dat wij haar zagen wisten we dat ze voor ons bestemd was. Het breekt mijn hart om te zien hoeveel dieren en liefde nodig hebben en niet krijgen. Het is bemoedigend om te zien hoeveel vrijwilligers bereid zijn om te helpen het publiek bewust te maken van lieve honden en katten die een verbinding, een thuis, zoeken. Een andere grote verschuiving in bewustzijn kwam met de Amerikaanse show “The Greatest Show on Earth.” Ringling Brothers en Barnum and Bailey Circus sluiten na 146 jaar van bestaan hun bedrijf.

Voor velen is dat een groot verlies van traditie, wie is er niet met het circus opgegroeid, Steve nam onze jongens vaak mee, en ze hebben zelfs op de rug van een olifant gezeten, maar het is ook tijd om door te gaan, het circus is niet meer van deze tijd. We voelden de magie van het circus terwijl we ons niet bewust waren van de manier waarop de dieren achter de coulissen behandeld werden. Gelukkig mogen de dieren met pensioen in speciale opvangcentra.

Mensen zijn bewust en daarom veranderen de dingen. Kinderen willen ook andere dingen er is veel meer te vinden. De dierentuinen, en aquariums,die er nog wel zijn ondergaan ook veel veranderingen ten gunste van de dieren. Wij komen uit San Diego, Californie, en we waren verrukt met Sea World, waar “Shamoo” de orka leefde. Kinderen vonden het geweldig om onder gespat te worden door de orka’s en ik herinner me dat Steve en ik eens visite hadden die we meenamen naar Sea world voor een speciale lunch. We zaten direct naast het bassin in het gebied achter de schermen, waar de trainers en de dieren bezig waren. Ineens werden de orka’s gek en ontstond er een hoop geren en gespetter. Niemand raakte gewond, we raakten alleen doorweekt. Het was voor het eerst dat ik besefte dat het wel eens zo zou kunnen zijn dat de dieren niet blij waren met de omgeving waarin ze leefden. Niet lang daarna hoorden we dat een trainer gedood was tijdens de training en dat de shows gestopt waren. In eerste instantie was ik verdrietig, een traditie gestopt, maar niet snel daarna zag ik in dat het wellicht het beste was zo. Misschien is de eerste stap op weg naar verandering langs het dierenrijk, naast wie wij mensen mogen leven. We zijn allemaal bewijs van de schepping die op moeder aarde wonen. Late we elkaar ondersteunen. Het leven is niet wat het geweest is, er is een nieuw bewustzijn, van leven.

Met liefde en licht, Barbara

Speciaal verzoek: Copyright 2017 Espavo. Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.