Januari 2005

Goddelijke ontevredenheid
Praktische magie serie

Van Steve

Een nieuw jaar is net begonnen. Het potentieel voor wat zich allemaal kan ontvouwen, is enorm. Je zou denken dat iedereen klaar is om tot actie over te gaan. Maar dat is op dit moment niet het overheersende gevoel bij lichtwerkers. Er hangt een vreemd gevoel in de lucht. Zelftwijfel, geldproblemen, hopeloosheid en een algemene verwarring schijnen overal om ons heen te hangen. Er hangt een zware energie die velen nu voelen. De Groep zegt dat dit in feite de voorbode is van grote verandering. Zij noemen die: goddelijk ontevredenheid.

Een stevige GROEPsomhelzing

Steve Rother,

Spreekbuis voor de Groep

Van de Groep

Groeten van Thuis.
Wij zijn weer Thuis, want jullie hebben alle energie waar jullie nu mee geconfronteerd worden, zelf gecreëerd. Jullie ondervinden de verschillende energiepieken; de ups, de downs, de bergen en de dalen die jullie voor jezelf hebben gecreëerd en in beweging gezet. Wij zeggen jullie dat in deze tijd op Aarde de spanning voelbaar is. Wij zeggen jullie dat in deze tijd veel lichtwerkers een energie in zich voelen opkomen en niet weten wat ze ermee moeten doen of hoe ze die moeten interpreteren. Jullie hebben traditioneel altijd begrepen dat als je de energie op de juiste manier in jezelf in lijn hebt gebracht, je de helling naar beneden afgaat en de wind in de rug hebt. Sommigen van jullie hebben het gevoel alsof ze nog steeds tegen de helling opploeteren. Velen van jullie vinden dat er spanning in de lucht hangt; er hangt een gevoel van urgentie die er nog maar kort geleden niet was.

Lieverds, wij zijn hier om dit voor jullie te verklaren, want deze tijd op Aarde is anders dan ooit daarvoor. Aan de andere kant van de berg waarop jullie je nu bevinden, zullen jullie een andere energie zien verschijnen. Jullie zullen een verandering in dimensie zien die nu begint. Het proces is begonnen. Jullie hebben de moed gehad om erin te stappen en het te creëren. Dat is iets wat alleen maar gedaan kan worden aan de menselijke kant. Het komt alleen door jullie gezwoeg, worstelingen en afbakening van wie je bent en wie je gaat worden dat jullie de paradigma’s van Al Dat Is aan het veranderen zijn. Jullie veranderen de paradigma’s in alle dimensies unilateraal (van één zijde uitgaand). Dat is alleen mogelijk doordat jullie de sluier dragen. Dat is alleen mogelijk doordat jullie de moed hebben om verder te gaan met het werk dat jullie kwamen doen – zowel in je leven als in je passie. Jullie zijn hier met een doel.

Boven verwachting
We willen jullie nu een verklaring geven voor enkele gebeurtenissen die op wereldwijde schaal plaatsvinden, zodat jullie die kunnen begrijpen. Ten eerste, weet dat je niet alleen bent. Ten tweede, weet dat je hier met een doel bent. Wat je recent hebt gevoeld is deels een energie die nodig is om je te helpen de kleine stapjes te zetten. Mensen hebben er totaal geen probleem mee om de grote stappen te zetten van het naar school gaan en vervolgens naar de middelbare school om je voor te bereiden op een verre toekomst. Velen van jullie hebben cursussen in healing gedaan, vooruitlopend op het in je passie komen. Ah, maar wanneer de tijd aanbreekt om die laatste kleine stap te zetten en tot actie over te gaan, wordt het vaak moeilijker. Die laatste kleine stap om de berg af te gaan; die laatste kleine stap om in je passie te stappen in plaats van de voorbereidingen daarvoor te treffen, is het allermoeilijkst.

Wij zeggen jullie dat er nu een tijd en een energie op de Aarde is die jullie met die kleine stap kan helpen, meer dan jullie weten, en jullie hebben die gecreëerd, niet wij. Jullie hebben die zelf in beweging gezet, want jullie hebben tot op dit moment Alles Wat Is gepland. Jullie werken met je eigen creatieve energie en creëren het pad onder je voeten met elke stap die je zet. En wij zijn zó trots op jullie. Jullie zijn veel verder gedaan dan jullie oorspronkelijk van plan waren.

Het Spel zou nu beëindigd moeten zijn. Iedereen zou naar huis zijn gegaan en elkaar op de schouder hebben geslagen voor het goede werk dat was gedaan en herinneringen hebben opgehaald aan al die tijden waarin jullie je niet konden her-inneren wie jullie waren toen jullie elkaar tegenkwamen. Je gedachten zouden teruggegaan zijn naar de tijd waarin je het slachtoffer speelde en iemand anders de straatrover, de dief of de verkrachter. Maar jullie zijn hier. De sluier zit nog steeds op zijn plaats en jullie vragen: “Wat kan ik nu doen? Wat kan ik daarna doen? Hoe kan ik in mijn passie stappen? Hoe kan ik voor verschil zorgen?” Maar de energie is beklemmend en velen van jullie voelen dat als een beperking. Wij zeggen jullie dat dit een beperking is die jullie zelf hebben bedacht. Als jullie eenvoudige natuurkunde begrijpen, dan zullen jullie kinetische energie begrijpen. We zullen nu enkele basisbegrippen daarvan met jullie delen, dan zullen jullie de rest van het verhaal begrijpen.

Goddelijke ontevredenheid
Als een voorwerp in beweging is, heeft het de neiging om in beweging te blijven. Zo ook, als een voorwerp niet in beweging is, heeft het de neiging om onbeweeglijk te blijven totdat een andere kracht erop inwerkt die sterk genoeg is om dat te veranderen. Die kracht is de energie die jullie op Aarde momenteel als beperking voelen. Die kracht is iets wat jullie zelf hebben opgezet om ervan verzekerd te zijn dat jullie op het pad zouden zijn waarop jullie wilden zijn. Wij noemen die kracht de “goddelijke ontevredenheid”.

Sommigen van jullie hebben je heel erg prettig gevoeld bij je gebrek aan vooruitgang, maar nu wordt het onprettig als je NIET vooruit gaat. Ook al hebben sommigen hun passie gevonden, als je niet verder gaat in die passie, zul je die goddelijke ontevredenheid de komende maanden voelen toenemen. Dat is de energie die zich op dit moment opbouwt en die veel lichtwerkers op Aarde beginnen te voelen als beperking. Dit noemen jullie “moeilijke” energie. Je weet wellicht dat er iets niet goed is, maar je weet niet wat of waarom.

Je hebt de hindernis genomen en staat nu op de top van de steile berg. Je hebt alle kans om de wind in je rug te krijgen als je verder gaat, zo niet dan kun je weerstand ondervinden. Hoe dan ook, weet alsjeblieft dat je de keuze hebt. Je kunt zo lang als je wilt op de top blijven staan. Je kunt besluiten om niet verder te gaan. Maar als je eenmaal stilstaat, is een nieuwe kracht nodig om weer in beweging te komen; dat is de reden voor de goddelijke ontevredenheid. De goddelijke ontevredenheid wordt met de dag sterker voor mensen die zich gewoon te zeer op hun gemak voelen om verder te gaan. Dat is de energie die jullie zal bereiken naarmate het jaar vordert. Die energie drijft jullie tot directe actie.

Weet alsjeblieft dat wij dit niet doen. Jullie zijn degenen die dit in gang zetten; wij geven er alleen maar commentaar op. Jullie hebben dit gedaan om er zeker van te zijn dat jullie in je plan en in je passie stappen. Het is daar nu meer dan ooit de tijd voor.

Instrumenten van de Meesters
Het licht op Aarde staat op het punt te veranderen, want terwijl jullie deze dimensies veranderen, integreren jullie meer van de vijfdimensionale werkelijkheid waarin jullie je dagelijkse leven leiden, en dat nieuwe licht wordt ongelofelijk belangrijk. Laat ons jullie een heel eenvoudig instrument geven. Een instrument dat door de Meesters werd gebruikt, want tenslotte is dit de praktische magie serie. Wij zeggen jullie dat alles in deze serie realistisch moet zijn en geschikt voor praktische toepassing in je dagelijkse leven, anders is het onbruikbaar. Al de boeken die wij de Hoeder te schrijven hebben gegeven, al de Bakens van Licht die hij heeft uitgezonden, al de seminars die hij geeft en de radio-uitzendingen die hij doet, reiken alleen maar ideeën aan. Die boodschappen hebben niets magisch totdat je er iets uit oppakt en op de een of andere manier in je leven gaat gebruiken. Dat is praktische magie. Dat is waarvoor jullie hier zijn.

Wat jullie nu zien zijn de instrumenten van de Meesters, want naar de vijfde dimensie gaan is het gemakkelijke deel. Jullie zijn daar namelijk al. Jullie worden elke ochtend wakker in de vijfde dimensie. Jullie bevinden je in een verhoogde staat van schepping. Het probleem is dat jullie nog steeds geloven in de derde dimensie te zijn en daardoor creëren jullie voortdurend een driedimensionale werkelijkheid, zelfs terwijl jullie leven in de vijfde dimensie. Wij vragen jullie om de instrumenten te gebruiken en om uit te vinden welke dingen die vijfdimensionaal zijn, werken zodat jullie datgene wat je enthousiasme en vreugde brengt, in je dagelijkse leven kunnen brengen. Dit zijn de instrumenten die je helpen je aan te passen aan de vijfde dimensie. Dit zijn de geschenken die je helpen begrijpen waar je bent en wat je hier doet.

Verandering naar trialiteit
Er zijn drie instrumenten van de Meesters… we gebruiken de drie veel. Jullie zijn recentelijk van een veld van dualiteit naar een veld van trialiteit gegaan. Er bestaat nu een sterkere verbinding tussen het hoger zelf, het lager zelf en het spirituele zelf, want ze maken allemaal deel uit van het geheel: het licht, het donker en de grijstinten daartussen verbinden zich allemaal tot één geheel. Jullie gingen van een veld van eenheidsbewustzijn, wat de energie van de één was, naar een veld van dualiteit, waarin jullie dit prachtige Spel spelen. Nu gaan jullie naar het volgende niveau, dat van de trialiteit. De trialiteit wordt de uitdaging, want niemand weet hoe die eruit ziet, anders zouden jullie de boeken al aan het schrijven zijn. Iedereen gist hoe trialiteit eruit ziet, maar wij zeggen jullie dat jullie er dichter bij zijn dan jullie denken. Jullie hoeven alleen maar te wennen aan de energie van Thuis in je dagelijkse leven om de trialiteit te realiseren.

We zullen jullie een heel eenvoudig instrument voor trialiteit geven, wat het instrument is van de Meesters. Iedereen die de niveaus van meesterschap heeft bewandeld van ongeacht welke levensles, brengt op een bepaald moment in zijn of haar leven deze drie veranderingen aan. De eerste is het veranderen van je waarneming. Wanneer je leert om anders naar iets te kijken, zal je dat onmiddellijk veranderen. Het punt van waarneming van waaruit je een situatie bekijkt, bepaalt je hele werkelijkheid. Het eerste deel is dus dat je je waarneming verandert, het tweede deel is dat je je werkelijkheid verandert en het derde deel is dat je van dimensie verandert. Dit zijn de trialiteitsinstrumenten van de Meesters.

In feite is het je waarneming die je werkelijkheid bepaalt. Die wetenschap alleen al zal je in een vijfdimensionale staat brengen waar je je eigen werkelijkheid bepaalt. Als je een probleem hebt, bij voorbeeld iets waar je steeds maar weer tegenop loopt en waar je maar niet aan lijkt te kunnen ontkomen. Je vraagt je wellicht af of je het een of ander karma hebt waardoor je met je hoofd maar steeds tegen dezelfde muur blijft lopen. Lieverds, soms is dat waar, want je hebt dat opgezet om precies die les te kunnen leren. Maar er zijn andere gevallen waarin je omstandigheden hebt opgezet alleen om je werkelijkheid te kunnen veranderen en te leren kijken vanuit een ander perspectief. Het moment waarop je stopt wat je aan het doen bent, uit je werkelijkheid en je waarneming stapt en er vanuit een andere hoek naar kijkt, verander je onmiddellijk de werkelijkheid zelf. Dan hoef je alleen maar terug te stappen in de veranderde werkelijkheid en die waarneming met je mee te nemen, want dat is het instrument van werkelijkheidsverandering.

Dus, het eerste deel is het veranderen van je waarneming, het tweede is het veranderen van je werkelijkheid en het derde is het veranderen van dimensie. Deze drie instrumenten van trialiteit zullen belangrijker worden naarmate je de goddelijke ontevredenheid blijft ervaren, want die zal je tot de noodzaak brengen om deze handelingen toe te passen.

Het nieuwe paradigma van de Menselijke Engelen
Je bent hier gekomen met onvoorstelbare herinneringen aan Thuis. Je bent hier gekomen om deze familie weer bij elkaar te brengen, om anderen te helpen zich aan te sluiten en hun werkelijkheid te veranderen op elke manier die je maar kent. Je bent hier gekomen om mee te helpen de rest van de mensheid wakker te maken. Je hebt een fantastische droom gehad. Je hebt de sluier voorgedaan om te voorkomen dat je je zou her-inneren wie je bent en hoe groots je bent. Het was onze eer om erbij te zijn toen jullie uit de droom begonnen te ontwaken, en nu zal dat jullie eer worden. Als jullie van dimensie veranderen, gaan jullie het rijk van de Menselijke Engelen binnen. Vanaf dat moment zal het jullie eer zijn om anderen te helpen ontwaken uit de droom. Het zal jullie taak zijn om aanwezig te zijn wanneer de mogelijkheid zich voordoet.

Evangeliseren werkt niet in de hogere vibraties. Je hoeft je gedachten niet op te dringen aan andere mensen. Wees liever gewoon aanwezig met die prachtige glimlach op je gezicht, en als ze vragen stellen, zorg er dan voor dat je de informatie gereed hebt. Die glimlach van spiritueel vertrouwen verspreidt zich door alles wat je doet. Het is een zeker teken dat je iets van waarde bezit. Dat is de wegwijzer die zegt dat je iets bijzonders bezit wat anderen graag willen hebben. Dat is het deel wat je zal helpen niet alleen zelf de vijfdimensionale werkelijkheid binnen te gaan, maar mee te helpen die open te maken voor iedereen waarmee je in contact komt. Welkom Thuis, lieverds. Welkom Thuis.

Jullie zijn hier met een doel. Er bestaan geen toevalligheden op Aarde. In de komende dagen en maanden, zullen velen van jullie jezelf duidelijker gaan zien dan ooit tevoren. Velen van jullie zullen dat fantastische comfort vinden dan jullie overal om je heen hebben aangebracht, en velen van jullie zullen toegroeien naar de goddelijke ontevredenheid. Laat die energie je motiveren. Laat haar de kracht achter je zijn. Laat haar de wind in de rug zijn als je aan je afdaling van de berg begint en het zal moeiteloos gaan. Weet dat als je richting geeft aan je leven, het gemakkelijker te besturen valt naarmate het aan snelheid wint. Je wilt precies weten: “Waar ga ik naartoe? Hoe zal het eruit zien? Wat moet ik hier doen? Je vraagt ons je te vertellen: “Volg deze straat, sla dan rechtsaf en klop op die deur, dan zal je Thuis zijn.” Als wij je dat precies zouden vertellen, zou je zodra je er vlak bij was een andere richting opgaan, want de realiteit is: om je als schepper te manifesteren moet je je eigen pad creëren.

Alle wegen leiden naar Huis ~ Alle verandering leidt tot vooruitgang
We vragen je, als je deze weg volgt, om beide kanten in de gaten te houden want er zijn veel zijwegen die in andere richtingen leiden. Het vinden van deze zijwegen wordt onontkoombaar. Het vinden van deze zijwegen kan je helpen bij het vinden van je weg naar Huis. Het interessante daarvan is dat alle wegen naar de hemel leiden. Alle wegen leiden naar Huis. Alle wegen leiden op de een of andere manier naar je passie. Ja, we hebben dat eerder gezegd, en jullie wilden dat niet horen: alle verandering leidt tot iets beters, hoewel jullie dat niet direct denken wanneer jullie midden in de verandering zitten.

Jullie hebben de energie bepaald die jullie in de goddelijke ontevredenheid zal drijven. Je zult merken dat de her-inneringen aan Thuis je nu zullen motiveren om verder te gaan. De kracht die daarbij meekomt en je zal helpen bij het veranderen van je pad, zal van jezelf zijn, want hoe je hiermee omgaat en hoe je deze energie binnengaat, zal bepalend zijn voor het resultaat. Dus breng in eerste instantie de moed op om iets van alle kanten te bekijken, en zoek, voordat je reageert, je hoogste punt van waarneming. Soms heb je maar een fractie van een seconde, maar voordat je reageert, voordat je je houding bepaalt ten opzichte van iets, bekijk eerst alle mogelijkheden: “Waar zie ik de hoogste uitkomst? Vanuit welk ander perspectief kan ik deze gebeurtenis bekijken?” En bepaal dan welke daarvan je het eerst zal kiezen. In het geval dat dit je niets oplevert of je niet volledig steunt, durf dan opnieuw te kiezen. Jij hebt de keuze, het vermogen, het recht en de plicht om je hoogste mogelijkheid te kiezen.

Wij dagen je uit om gelukkig te zijn
Wij dagen je uit om gelukkig te zijn. We tarten je om in je vreugde te zijn, want die ligt binnen je bereik. Het is jouw keuze. Het is jouw kans om in de hoogst mogelijke energie te zijn. Het is jouw kans om alles te hebben wat je hartje begeert zowel in dit leven in de fysieke wereld als in je hart. Want als je die rijke overvloed binnengaat en accepteert, zal de energie door je heen stromen en zul je heel snel de vijfde dimensie binnengaan. De energie van Thuis kent overvloed in alle dingen. Het is jullie illusie van polariteit op het speelbord die er de oorzaak van is dat jullie het woord “overvloed” gebruiken, want wij gebruiken dat woord Thuis niet. Wij zien gebrek niet op dezelfde manier als jullie. Energie kent geen gebrek. Begrijp dat jullie waarneming tot op dit moment ook de illusie van gebrek omvatte. We nodigen jullie nu uit om te kijken door de ogen van de Hemel. Welkom Thuis. Jullie creëren dat vandaag de dag.

Het geschenk van Thuis is voor jullie allemaal. Jullie hebben het Liefdesnetwerk opgestart en je daarmee verbonden. Jullie hebben de Derde Aarde gecreëerd. De Derde Aarde is een gedachtepatroon dat al jullie hoop en dromen verzamelt. Op een bepaald moment, wanneer dat gedachtepatroon het hoogst mogelijke punt bereikt en het niveau waarop alle gedachtevormen van de Aarde zijn verzameld, wordt het over het oorspronkelijke gedachtepatroon gelegd dat de Aarde heeft gecreëerd. Op dat moment zullen jullie de Aarde opnieuw geprogrammeerd hebben.

Jullie worden eerder met dat moment geconfronteerd dan jullie denken, durf daarom je hoogste visioen vast te houden. Durf dat door het Liefdesnetwerk naar de Derde Aarde te zenden. Het Liefdesnetwerk is een verbinding van menselijke aard, want jullie hebben dit netwerk gecreëerd. Het is een door de mens gemaakt web dat over de hele Aarde gaat en elk hart, waar het zich ook bevindt, verbindt. Gebruik die energie zowel om er uit te putten als om eraan te geven in een soort eb en vloedbeweging. Als je meer energie hebt dan nodig, stuur haar dan naar het Liefdesnetwerk en laat haar zonder enige beperking het web instromen. Als je die liefde van Thuis voelt, laat die dan naar je terugkomen want dat is de verbinding met het Liefdesnetwerk die jullie allemaal hebben. Weet dat jullie de hartenergie voelen want dat is wat je met de energie van Thuis verbindt. Weet dat jullie je rechtstreeks verbinden met onze harten.

Weten jullie wie jullie zijn? Wij weten dat. Wij zullen dat visioen van onze liefde voor jullie en jullie grootsheid vasthouden tot op de dag waarop jullie dat zelf kunnen. Zelfs binnen in de “bellen van biologie” die jullie bewonen, kunnen jullie de grootsheid van wie jullie werkelijk zijn, niet waarnemen, maar wij kunnen dat wel. Dat is onze taak. Dat is de reden waarom wij deze ideeën in deze tijd aan jullie presenteren. Jullie zijn er klaar voor.

Heel binnenkort zullen jullie merken dat jullie naar de volgende dimensie worden opgetrokken, want eerst leren jullie vanuit verschillende gezichtspunten waar te nemen. Jullie veranderen het gezichtspunt van waaruit je waarneemt, dan leren jullie dat wat waargenomen is te accepteren in je werkelijkheid en daardoor verandert je werkelijkheid. Deze handelingen zorgen ervoor dat je dimensionale niveau verschuift. En wanneer je dimensionale niveau verschuift, zullen jullie in eerste instantie andere mensen gaan helpen hun grootsheid te zien. Velen van jullie vragen nu: “Waarom dat niet direct gedaan?” Dat is nu precies de vraag die wij jullie stellen.

Het vinden van unieke schoonheid
Jullie bezitten stuk voor stuk een unieke schoonheid die onvoorstelbaar is. Jullie zijn allemaal verschillend. Als jullie die schoonheid in een ander vinden, kunnen jullie die delen en terugspiegelen om die ander te helpen in zijn of haar eigen energie te staan. Ook al is het niet mogelijk om de sluier opzij te trekken en jullie te laten zien wie jullie werkelijk zijn, het is wel mogelijk om jullie daaraan te her-inneren. Het is mogelijk om een glimpje van je ware essentie en je ware schoonheid te krijgen. Wij zeggen jullie dat jullie ook de mogelijkheid hebben om dat geschenk aan andere mensen te geven. Dat zijn de handelingen van de menselijke engel. Dat zijn de handelingen die ervoor zorgen dat jullie snel in de vijfde dimensie komen en in de magie die alles in beweging zet.

Als je dan vanaf dat moment een moeilijke tijd hebt, als je de goddelijke ontevredenheid voelt, als je je afvraagt of je wel op het juiste pad bent, stel jezelf dan de vraag: “Is er een manier om mijn waarneming te veranderen? Zo ja, is er een manier om mijn werkelijkheid te veranderen? Als je dan van dimensie verandert, kun je tot de ontdekking komen dat een probleem uiteindelijk geen probleem is. Het kan helemaal vanzelf verdwijnen of transformeren in iets wonderbaarlijks. De instrumenten van de Meesters werken goed. Verander je waarneming. Sta toe dat het je werkelijkheid wordt. Dat zal er voor zorgen dat je naar de hogere dimensie van de Nieuwe Aarde gaat.

De dagen die voor jullie liggen op Aarde zullen warm en hartelijk zijn. De dagen die voor jullie liggen zullen het hart van iedereen die open staat voor de nieuwe energie, verwarmen. Je kunt tumult of verwarring ondervinden – je kunt moeilijkheden ondervinden in de samengeperste of verdichte energieën die op dit moment op jullie planeet hangen – of je kunt een reden vinden om verder te gaan en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Zegen de negatieve energie en verander dat perspectief. Jullie hebben die energie met een reden hier gebracht. Zoek positieve mogelijkheden voor elke negatieve energie en je zult elke dag in meesterschap leven.

Welkom Thuis, welkom Thuis, welkom Thuis. Wij delen de fantastische instrumenten, de ideeën, de praktische magie en de begrippen van Thuis met jullie omdat jullie in opleiding zijn, lieverds. Jullie zijn op een punt in jullie evolutie aangekomen waarop jullie de hogere vibraties binnenstappen, en als zodanig worden jullie dan de menselijke engelen die uiteindelijk onze taak zullen overnemen. Het is niet langer aan ons om tussenbeide te komen of in te grijpen in jullie wereld. Het is nu jullie taak om er voor elkaar te zijn als daarom wordt gevraagd. Jullie zijn daar om met elkaar te gaan werken en het zal niet lang duren voordat jullie de engelenrol op je nemen en de engelen van de tweede planeet van vrije keuze worden.

Als je bovenop de top van de berg zit en de verhoogde energie voelt, de goddelijke ontevredenheid, al de mogelijkheden, de opwinding over wat er in het verschiet ligt, en je kijkt naar de weg die voor je ligt, willen wij je er even aan her-inneren om te genieten van de reis. Het gaat er niet om waar je naartoe gaat. Het gaat er niet om wat er aan de voet van de berg ligt en wanneer je daar aankomt. Het gaat erom te genieten van de reis. Die reis begint met de goddelijke ontevredenheid die je vandaag voelt. Geniet ervan. Stap er midden in. Omarm haar.

Het is ons een grote eer om deze boodschappen met jullie te delen in de hoop dat jullie één juweel eruit halen en dat ergens in je dagelijkse leven gaan gebruiken. Gebruik het om je leven op de een of andere manier beter te maken, om je enthousiaster te maken, om je gelukkiger te maken terwijl je in je “bel van biologie” leeft, om je minder naar Huis te laten verlangen, want je bent Thuis en wij danken jullie ervoor dat jullie daar zijn. Voel de eer van wie je bent, ga trots door het leven, elke dag en vergeet niet elkaar met respect te behandelen. Zorg voor elkaar bij elke gelegenheid. Denk eraan dat het een Spel is en dat er van je verwacht wordt dat je plezier hebt… en speel goed samen.

Espavo.

de Groep


De hartverbinding
In mijn kracht stappen


Van Barbara

Ik denk maar steeds dat als het leven wat rustiger wordt, ik alle tijd heb om de dingen te doen die ik graag wilde doen. Of dat nu het schrijven van een boek is, een museum bezoeken, wat lichaamsbeweging nemen of tijd doorbrengen met vrienden. Het is me gelukt om alles wat ik eens zou gaan doen als ik de tijd ervoor heb, uit mijn gedachten te zetten. Het gezegde: “het leven gaat door terwijl jij bezig bent met plannen maken”, heeft me altijd doen glimlachten. Ik weet dat het nú de tijd is om mijn leven in eigen handen te nemen, om te doen wat ik wil creëren en niet langer te wachten op de ideale tijd. Nú is de tijd om te leven en richting te geven aan mijn toekomst. En wat zijn de mogelijkheden opwindend!

In dit nieuwe jaar heb ik het tot een vast punt gemaakt om elke dag dankjewel te zeggen voor mijn leven. Ik wil geen enkel geschenk van het leven over het hoofd zien. Ik waardeer elk moment. Ik heb mezelf beloofd om aan het begin van de dag even de tijd te nemen om dankjewel te zeggen voor mijn gezondheid, mijn nieuwe thuis, mijn werk en mijn liefdevolle familie en vrienden. Ik zeg dankjewel dat ik zo gezegend ben in mijn leven en stuur tegelijk liefde en licht naar de mensen die een minder prettig leven hebben dan ik.

Toch ben ik onlangs terechtgekomen in goddelijke ontevredenheid, zoals de Groep dat genoemd heeft. Ik dacht bij mezelf “wat is er in hemelsnaam met mij aan de hand?” Ik heb alles om me blij te voelen maar ik heb maar zo’n naar gevoel in mijn hart. Ik dacht dat dit de manier van spirit was om me in balans te brengen. Grote veranderingen gaan gepaard met tegenstrijdige emoties. Ik heb in zo’n roes geleefd na onze recente verhuizing naar ons nieuwe huis. We hebben het genoegen gehad om veel familie en vrienden op bezoek te krijgen. Ik ben in de gelukkige omstandigheid geweest om een tijd thuis te zijn en toch voelde ik me ontevreden en soms zelf geïrriteerd. Ik had ook een onbehaaglijk voorgevoel voor dit nieuwe jaar. Ik voelde me niet prettig met wie ik ben. Dit is niet het optimistische mens dat ik graag wil zijn. Het is alsof ik tijdelijk mijn animo voor het leven heb verloren. Hoewel ik over het algemeen niet iemand ben die snel depressief is, heb ik recentelijk wel zulke momenten gehad.

Mijn tolerantieniveau lag op een dieptepunt. Tijdens zulke momenten heb ik de behoefte om mijn mening te geven ook al besef ik dat mijn communicatievaardigheid tijdens spanning op zijn slechtst is. Het is belangrijk om mijn mening te laten horen wanneer ik het er niet mee eens ben, beter dan om mijn gevoelens voor me te houden en rancune op te bouwen. Hoewel ik dan weet dat het mijn innerlijke waarheid is, lijkt het, als ik me zo voel, niet uit mijn hart te komen.

Ik weet dat als ik me niet prettig voel, een wandelingetje in onze tuin of onze nieuwe omgeving geestverheffend werkt. Soms stap ik in mijn auto en ga een eindje rijden om de schoonheid van deze plaats die ik nu mijn thuis noem, te ontdekken. Ik merk dat deze kleine perspectiefverschuivingen in mijn werkelijkheid mijn dag kunnen veranderen en positiever kunnen maken. Door deze instrumenten van trialiteit weet ik hoe ik mezelf weer terug kan brengen naar mijn spirituele basis. Ik kan elk moment dat ik me niet prettig voel, bij mijn gevoel van levenslust komen alleen door mijn perspectief op het leven een beetje bij te stellen. Ik weet dat ik me altijd weer met dat deel kan verbinden in dankbaarheid en in de wetenschap dat de geschenken van het leven er altijd zijn als ik klaar ben om ze te aanvaarden.

Ik kijk uit om weer aan ons reisschema te beginnen want dat geeft me de mogelijkheid me weer persoonlijk te verbinden met spirituele familie. Ik weet dat ik me hierdoor weer kan concentreren op waar ik in mijn leven naar toe ga. Dit is slechts een onbestendige periode voordat ik weer ga groeien. Misschien zijn het alleen maar groeipijnen die ik ervaar bij het ontdekken van het volgende niveau van mezelf. Voor alles heb ik beloofd mezelf niet al te serieus te nemen. Lachen is een manier om ongewenste gevoelens af te schudden. Als ik uit mijn evenwicht ben, heb ik ontdekt dat het helpt om de aandacht van mezelf weg te nemen. Door mensen om me heen te helpen, kan ik mezelf helpen herinneren wie ik ben. Ik weet dat deze momenten van onrust tijdelijk zijn. Ik hoop dat ik door mijn gevoelens te delen, anderen heb geholpen te begrijpen dat ze niet alleen zijn als ook zij in een emotionele roetsjbaan zitten of hebben gezeten. We zullen allemaal ons gevoel van welzijn en optimisme terugkrijgen en voluit genieten van de wonderen die we dit nieuwe jaar zullen creëren.

In liefde en licht,

Barbara.

 

Speciaal verzoek: Copyright 2013 Lightworker.
Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org
te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.