Juli 2016

Jouw puzzelstuk op het spelbord

Gegroet dierbaren

Jullie bevinden je op een pad van vreugde. We hebben aandachtig gekeken omdat velen van jullie begonnen zijn  te evolueren op zo veel verschillende manieren, en  vandaag willen we delen dat jij een zeer uniek licht hebt. Het is jouw licht dat vaak in de wereld om je heen gemist is en wordt. Dus, dat is wat wij  jullie allemaal gaan vragen te doen in deze tijd die we samen hebben, om je licht te laten schijnen. Jullie hebben de aarde drastisch veranderd en het blijft zich aanpassen stap voor stap. Dit zijn geen kleine aanpassingen, maar grote verschuivingen die jullie op de planeet maken. Alle verschuivingen hebben de mogelijkheid in zich om jou terug te laten keren naar, wat jullie kennen als, Thuis, dichterbij  de energie waar je vandaan komt en van waaruit je iedere dag leven.

Puzzelstukken.

We hebben dit aan de hand van voorbeelden geillustreerd en jullie een bewustzijn geboden van het feit dat ieder van jullie een uniek stukje van de puzzel heeft.  Vaak weet je niet helemaal waar je bij hoort. Het kan zijn dat iemand anders jouw puzzelstuk in handen heeft en jij dan een paar plekken moet bezoeken om je te herinneren waar jou eigen unieke plek in de wereld is. Dat is vaak een van de redenen waarom je je verloren voelt dierbare. Tot op zekere hoogte weet je wat je talent dat je van Thuis meegekregen hebt. Wat we niet altijd weten is hoe dat in de grote puzzel past en hoe we ermee moeten werken laat staan hoe we het aan anderen aan moeten bieden. En waarom is dat belangrijk? Het is vaker zo dat mensen met de grootst mogelijke talenten naar de aarde gekomen zijn. Ze hebben een boodschap kunnen meebrengen die je kracht geeft die je alleen kunt horen in de vorm van een mens. We houden van degene die Meg is. Zij praat over mensentaal, spreekt dierentaal, plantentaal.. we vinden het geweldig en het is perfect! Jullie spreken allemaal verschillende talen en gek genoeg is de vreemdste de mensentaal omdat date en van de grootste uitdagingen vormt die er zijn. Dierbaren, iedere dag leer je nieuwe manieren om door te gaan, door te leren.

Jouw puzzelstuk op het spelbord.

Het is geen geheim dat aarde nog steeds rap aan het ontwikkelen en evolueren is.

De oorzaak is van frustratie van alle verandering komt daar zelfs gedeeltelijk vandaan. Vergelijk deze twee dingen ajb niet met elkaar: frustratie en groei, want het is niet hetzelfde. Soms heb je motivatie nodig om te gaan groeien en dat gaat vaak gepaard met frustratie die we nu zien op aarde. Het enige dat we je vragen te doen is in te voelen met het stukje van de puzzel dat jij van Thuis hebt meegenomen. Jij hebt een speciaal begrip, een unieke waarheid  die jij van Thuis hebt meegenomen. Maar je moet gaan begrijpen dat aarde nu jouw licht nodig heeft. Dat is de realiteit in dit hele proces en waarom iedereen iets doet om “iets te doen”  in plaats van toe te willen kijken vanaf de zijlijn. En dat is perfect dierbaren. Maar als niet iedereen z’n puzzelstukje gaat neerleggen weet jij waarschijnlijk ook niet waarde jouwe hoort. Dat kan frustrerend zijn omdat je weet dat je gekomen bent om iets belangrijks te gaan delen. En het lijkt er soms op dat het niet gesteund wordt door de mensheid terwijl je nog wel geleerd hebt om ‘mens’ te spreken. Je kunt je weg niet vinden, wat je ook doet. Dat is vaak het geval en daarom vertellen we je dat je dat stuk diep in je hart moet grijpen. Of je het nu van een ander hoort, in een boek leest, op tv ziet of in een channel hoort, dat maakt niet uit. We praten op al deze, en meer, manieren met jou. Er zijn veel mogelijkheden om je stapsteen te vinden, het volgende stuk dat jij nodig hebt op een andere manier. Is het noodzakelijk voor jullie allemaal om jezelf te lanceren als een geweldige docent, want dat is wat je bent? Nee, niet allemaal. Wat nodig is, is voor jou om dat unieke stukje van de puzzel at jij meegenomen hebt van Thuis te laten zien, maar er is ook een grote uitdaging die erbij komt kijken. Velen van jullie hebben namelijk niet 1 maar meerdere stukjes van de puzzel meegenomen. Dat was voor deze incarnatie van de menselijke geest op aarde destijds erg belangrijk. Echter, tijdens het lopen van je pad, reizen en ervaringen opdoen op aarde, heb je ook andere waarhedenaangenomen. Vaak betekent dat dat je een beetje een uitdaging hebt om te bepalen over welk puzzelstuk er gepraat wordt. Wat moet je doen? Moet je over alle stukjes gaan praten. En daar heb je de kern te pakken. Begin gewoon met praten. Daar gaat het om, dat is het idee, begin gewoon, want als jij jezelf in beweging zet dan kan spirit achter je gaan staan hen met je meedoen. Als je niet beweegt, zelfs niet in spirit, dan is er geen manier om de geweldig energie die jij meegenomen hebt te gaan delen met anderen. Dit zijn de tijden die erom vragen je stem te laten horen op een speciale manier. Wat er op dit moment gebeurd is dat de mensen te lang wachten totdat ze helemaal verslagen zijn. We vertellen jullie dierbaren, er is een geweldige dichte dikke energie op aarde die veroorzaakt wordt door geweldige golven vol angst. Wat er gedeeltelijk gebeurd op aarde in deze dicht mist van energie is dat iedereen zich voelt alsof hij samengedrukt wordt, hem de adem om te spreken ontnomen wordt, alsof ze hun waarheid niet meer mogen uiten. En vaak hebben ze niet door dat dat is wat er gebeurt, ze kunnen het niet grijpen. En dat is heel jammer want veel van onze levens hier hebben we besteed aan het aanleren van deze waarheden dat het gaat om je eigen stem en nu lijkt het erop dat we terugcirkelen naar een kritisch kruispunt van wel of niet je stem gebruiken. Wat wij je daarom vragen is om je woorden te spreken zonder er bij na te denken, laat ze uit je mond rollen. Spreek op een manier die niet alleen je passie raakt maar die ruimte laat voor andere waarheden, want dat mist nu nog. Het is een uitdaging om uit te vinden wat jou puzzelstuk  is en waar het geplaatst moet worden, want alles draait daarom. Terwijl je in werkelijkheid raadt naar waar het neergelegd moet worden. Is date en probleem? Niet echt. Het zou een probleem zijn als je dat stuk niet zou neerleggen want dan kunnen anderen niet beginnen met het werken met jou stuk, dan hou je de boel op. Als je je stuk gewoon blindelings neerlegt en zegt” ik weetniet waar het moet liggen maar dit is mijn waarheid om te delen”, dan gaan anderen om jou waarheid heen bouwen. En binnen korte tijd zul je een grotere waarheid ontdekken. JE gaat dan het grote plaatjes zien, waar jou stuk ligt zodat je ook jou deel een beetje kunt aanpassen, verleggen, zodat het wat beter gaat passen. En dat is niet mogelijk als iedereen op elkaar gaat zitten wachten totdat hij of zij hun puzzelstuk neer gaan leggen.

Ruimte maken voor andere puzzelstukken.

Dit is de tijd dat je leert je eigen gedachten gewoon te gaan verwoorden vanuit je hart.

Betekend dat dat andere dingen er niet meer toe doen? Nee, natuurlijk niet. Jullie zijn onderdeel in al deze aspecten, jullie zijn onderdeel van de bomen, het dierenrijk en de aarde zelf. Het is zelfs zo dat zelfs door maar een heel klein beetje je stem te gebruiken ben je onderdeel van het geheel. Soms ben je de stem van de boom of de plant of zelfs aarde. En iedereen en alles voelt de dichtheid op dit moment. We vertellen jullie dierbaren, het ie niet eens verkeerd. Het leidt je naar het volgende trillingsniveau en we vragen jullie zelfs om het een beetje rustig aan te doen. Spreek op een manier die ruimte laat voor anderen om zich te herinneren dat dit  niet om goed of slecht gaat. Dit kan de enige manier om je weg vooruit te vinden naar Thuis. Er is een nieuwe energie die nog niet veel op aarde zichtbaar is.

Durf fouten te maken.

We vertellen jullie ook date r veel politieke veranderingen plaatsvinden, om veel verschillende redenen. En hoewel we niet op de details in zullen gaan, want die zijn iet belangrijk, voelt ieder mens dat er een verandering aan de gang is. En dat kan soms betekenen dat jullie er gewoon iemand uit moeten gooien omdat het onderdeel van het oude is en niet van het nieuwe. Dierbaren, jullie besluiten waar het spel heen zal gaan. Er zijn kortere wegen en veel mogelijkheden om dat deel van de puzzel op het bord te leggen. En betekend dat dat je het altijd bij het rechte einde moet hebben? Nee, wie zegt dat?

Je bent op aarde gekomen om veel fouten te maken. En als je die eenmaal gemaakt hebt, zelfs als je net doet alsof je ervan geleerd hebt, arriveer je Thuis. Dan ben je klaar. Hoeveel fouten? Dat hangt van jou af. En omdat je er duizenden per dag maakt is dat getal best hoog. We brengen dit onder de aandacht omdat wij willen dat je stopt met jezelf te veroordelen dierbaren. Want dat schuldgevoel, dat oordeel over jezelf, stopt mensen van het uiten van hun waarheid zodat die in de harten van de mensen op deze planeet kan stromen, om een verandering in het collectief te kunnen zijn.

Jij bent verantwoordelijk voor wat jij in je energie loslaat.

Hier en nu ben je ontzettend gevoelig voor de energieën die je ziet. En dat zal voor velen van jullie, met name in de VS gedurende de verkiezingen, een hele moeilijke tijd zijn. Het gevecht in de VS is nogal vuil geworden, en dan gebruiken we jullie woorden, niet die van ons. Er wordt in werkelijkheid op dit moment niet meer gecommuniceerd dan wie wat verkeerd doet en waarom in plaats van wie ze wel of niet zijn. Deze race is persoonlijk gemaakt  en we willen jullie alleen vragen om er niet in te verdwalen. Want dat is de illusie; hoe mensen hun angst en frustratie kanaliseren. Ze zetten zich vast in hun eigen kant en gaan daar rond draaien uit frustratie. Wat we jullie vragen te doen is belangrijk  en we gebruiken daarvoor een van de Keeper’s speeltjes: stem met je afstandsbediening.  Het is niet belangrijk dat je voor de een of voor de ander stemt, maar jij hebt je omgeving wel onder controle, die kun jij beïnvloeden. Dus als je iets ziet waar je het geheel oneens mee bent is het heel belangrijk om de verantwoordelijkheid daarvoor te nemen in je energieveld. Durf het kanaal te veranderen, als het je niet bevalt, het is simpel.

We hebben jou licht nodig.

De meeste democratieën op aarde vragen op de een of andere manier dat je eraan deelneemt. Betekent het veranderen van het kanaal of de zender dat iets dat je niet bevalt altijd opgelost wordt? Nee, dierbaren, jij bent nog steeds verantwoordelijke voor het neerleggen van je eigen puzzelstukje. Dit betekent niet alleen dat je je eigen licht en waarheid moet aanroepen om dit op aarde te brengen maar ook dat je deel moet gaan nemen aan je eigen regering. Je had waarschijnlijk niet verwacht dat wij dit zouden zeggen, maar het bord is zo opgezet. Velen van de mensen die controle proberen uit t oefenen doen dat op een manier die suggereert dat jij geen eigen stem hebt “ Ach wat heeft het voor zin, alles is toch corrupt… waarom zou ik me ermee moeten bemoeien? Ik maak toch geen verschil”. )  Op deze manier hebben ze geprobeerd de massa te controleren en ze winnen automatisch als jij een stap terug zet. En geloof ons als zij zeggen dat niet ieder puzzelstuk van Thuis over spiritualiteit gaat. Wat als jij niets van politiek weet en het kan je ook niets schelen? Dat maakt niet uit, wij vragen alleen maar dat jij je waarheid uitspreekt en vragen stelt. En dat je dan zelf uitzoekt wat bij jou past en dienovereenkomstig je stem uitbrengt. Dat alleen al zou een enorm verschil maken, er is geen goed of slecht, hoe je ook kiest. Wat voor ons de uitdaging is om t zien dat jullie levens lang gespendeerd hebben aan deze mooie puzzelstukken en toch je mond houden. Dat is droevig om te zien. Dus als wij ieder mens op deze aarde een ding zouden kunnen geven is het vertrouwen om je eigen waarheid te spreken en verantwoordelijkheid te nemen voor het deel van de puzzel dat jij van Thuis hebt meegebracht. Jou licht is meer dan ooit nu nodig. Welke kant zal het uitgaan? Dat is aan jou, aan jullie, want het licht is ons aller verantwoordelijkheid. Licht kiest geen kant en heeft geen politieke voorkeur. Alleen als dingen bedekt worden ontstaat ere en schaduw; bij gebrek aan licht. En daarom zijn er Lichtwerkers op deze planeet; om te spiegelen, te reflecteren en dat licht op plaatsen te laten schijnen waar het niet lijkt te kunnen bestaan. Dit zijn een aantal van de grootste kansen op deze planeet en je zult er binnen korte tijd steeds meer gaan zien.

Er is hulp voor jullie –  Lemurie wacht.

We vertellen jullie ook dierbaren dat er hulp is aan de andere kant van de sluier, op meer manieren dan jij je voor kunt stellen. We hebben jullie keer op keer verteld dat jullie gezamenlijk de vibratie van de aarde omhoog hebben gebracht en niet alleen van aarde maar van de hele mensheid die maar een van de vele vibraties op aarde heeft.

Vanwege die evolutie moet alles veranderen. We hopen dat jullie, in plaats van een regering die mensen leidt, kiezen voor een regering die mensen in hun kracht zet. Dat zal een grot stap zijn op weg naar de wedergeboorte van Lemurie. Ja dat is wat er nu aan de hand is, Lemurie is niet gezonken, niet o de manier die jullie denken, het is opgegaan in een andere trilling. Het fysieke eiland is gezonken maar Lemurie wacht op jullie in een multidimensionale expressie van jullie planeet op een hoog trillingsniveau. Sommigen zijn direct aan jullie verwant en z over geëvolueerd dat ze wachten totdat jullie op een trillingsniveau gekomen zijn waarop ze weer met jullie kunnen communiceren. En dat gaat sneller dan je kunt bevatten en jullie zullen erbij geholpen worden. Zullen jullie die hulp allemaal zien? Wel, jullie zijn zo gepolariseerd op jullie planeet op dit moment dat zelfs het kleinste lichtje in het donker gezien kan worden. Maar het kan ook heel makkelijk verkeerd geïnterpreteerd worden en in angst ontvangen worden. Dat hebben jullie vaak zien gebeuren wanneer op jullie planeet de boodschapper om zijn boodschap ofwel gedemoniseerd, geridiculiseerd of vermoord werd. Dat gebeurd vaak.

Jullie naderen van het magische nummer van 8 miljard.

Jullie zijn op een van de kritische moment  aangekomen. En in plaats van 1 stem hebben we jullie de mogelijkheid gegeven om vele mijloenen stemmen te laten horen. Ja, jullie e hebben honderden miljoenen stellen want jullie naderen een kritisch nummer, het 8 miljard mensen nummer en dat gaat heel snel. Wat gebeurt er als jullie dit aantal bereiken? Als het trillingsniveau van aarde niet hoog genoeg is missen jullie een enorme kans. Als het de verkeerde richting mee opgenomen wordt gaat het over in angst. Dat is waar jullie je nu bevinden; op het kruispunt van liefde en angst, licht en donker. Angst wordt altijd omgezet door en in liefde net zoals donker verdwijnt met licht. Julie zijn de (be)werkers van Licht, stuk voor stuk. Jullie hebben ervoor gekozen om een positieve verandering op aarde te brengen, door gewoon jezelf te zijn, jezelf en daarmee anderen t inspireren. Hetzij door het bekijken van een metafysisch programma, luisteren naar een kanaal of zender of het schrijven en lezen van spirituele berichten. Al deze mogelijkheden en keuzes zijn perfect. Weet en wees je bewust van het feit dat jij een deel van de puzzel bij je hebt, bent. Dierbaren neem van ons aan, als wij in staat zijn om 1 tiende van de puzzel op zijn plek te krijgen, zou alles heel soepel, comfortabel en snel verlopen. Er zouden geen uitdagingen zijn en weinig oorlog gevoerd worden. Als de mensheid eindelijk ziek wordt van al het vechten, of zouden jullie juist meer oorlog willen? We hebben geen keuze of zelfs maar een visie om aan te bieden over wat goed of slecht zou zijn op dit moment. En hoewel we toekijken zien we ook de ongelofelijke strijd van mensen en waar ze doorheen gaan als ze omgeven worden door angst. Wanneer de mensheid begint te bewegen in de richting van afgescheiden, kijk dan naar jou mogelijkheden om, hoe klein dan ook, jouw puzzelstuk op het bord te krijgen.

Zes jaren van snelle evolutie

Wat als jij samenwerkt met je beste vriend, iemand waar je zielsveel van houdt. Soms wil je dan indruk maken, praat je ‘mens’ probeer je je stuk op tafel te krijgen. Betekent dat dat zij dan beledigd kunnen worden? Dat kan, maar dat is niet jouw verantwoordelijkheid toch? Als jij op een manier spreekt die ruimte laat voor hun eigen bekrachtiging komt alle kracht op tafel, alle bekrachtiging. Er ontstaat een discussie waar geen goed of fout is maar waar begrip voor beide kanten ontstaat. Dat is de volgende sleutel Dus, wanneer jij je puzzelstuk op  tafel legt, in het midden waar nog niets ligt, weet dan dat dit nog gaat bewegen. Weet dat je er nog niet bent door te verklaren dat het er is of dat je weet wat je kwam doen en dat het nooit meer veranderd. Want het zal veranderen. Sta jezelf toe om t groeien met iedere stap want de evolutie gaat snel en hard. De komende 6 jaar zijn van groot belang op aarde en in het zevende jaar zal het weliswaar een beetje rustiger lijken maar dat lokt alleen maar uit dat jullie af zullen vragen waarom alles langzamer gaat in plaats van je te realiseren dat je wat ademruimte hebt. Jullie passen je aan en dat is goed want ieder van jullie heeft het begrip van wat hij of zij van Thuis meegenomen heeft en we vertellen jullie, niemand neemt een onnodige plaats in, iedereen is nodig. Je zou hier niet zijn als dat niet zo was. Ieder van jullie heeft een puzzelstuk, jullie leven in de tijden waarin je licht hard nodig is, en het is de derde keer dat we dit zeggen.

Het is met de grootst mogelijke eer dat we jullie groeten en jullie de spiegel aanbieden van Thuis, zodat je een beetje kunt zien van hoe het er vanuit ons perspectief uitziet.

Hopelijk herinneren jullie je een beetje van je ware aard en je missie op planeer aarde. Jullie zijn werkers van en met licht van de hoogste categorie. Jullie hebben planeten op vele manieren veranderd en werken hard aan de verandering van nog een planeet. Ga vooral door met dit grootse werk. We vragen jullie met de grootst mogelijk eer om elkaar met respect te behandelen. Zorg voor elkaar, iedere kans die je krijgt en speel het spel goed met elkaar.   .

Espavo.

 

Hartsverbindingen door Barbara Rother

~ Een betere toekomst~

 

Ik sta bekend om een zin die ik uitspreek als niet alles gaat zoals ik wil in mijn leven. Wanneer een probleem zich aandient zeg ik  altijd “ ik zal me morgen beter voelen, ik zal morgen beter zijn”. Mijn familie lacht me altijd een beetje uit als ik dat zeg maar ik geloof ze met hel mijn hart. Door deze simpele woorden te zeggen ontvang ik hoop en doorzettingsvermogen om de zaken ten goede te keren.   Wat mij ook helpt is om dankbaarheid in mijn leven te uiten. Wanneer ik denk aan alle mensen die het veel slechter hebben getroffen in het leven ben ik dankbaar. Door dankbaar te zijn weet ik dat er een betere toekomst is en krijg ik mijn positieve blik snel weer terug. Het leven is vol en beloofd iedere dag weer mooi te worden. Ik hoop dat je begrijpt dat ik besef hoeveel zegen ik in mijn leven ervaar. Ik heb vrienden en familie die mij zoveel liefde brengen en geven. Steve en ik hebben een thuis gecreëerd waarvan wij voelen dat het reflecteert wie ij zijn. We leven onze droom door het verbinden van onze spirituele familie door Lightworker en Paths2empowerment.

En ook ik voel mij af en toe naar beneden getrokken in een neerwaartse spiraal, net zoals velen van jullie Het is menselijk om ups en downs te ervaren. Het belangrijkste is hoe je ermee omgaat in welke situatie dan ook. Onze waarneming kan ons leven snel doen omdraaien. Lange tijd geleden heb ik geleerd om mezelf niet hardop aft e vragen wat er nog meer mis zou kunnen gaan. De laatste keer dat ik dat zei was ik in verwachting van onze oudst zoon Austin. We hadden het niet breed en alles leek mist e gaan om ons heen. En toen werd onze auto gestolen. Gelukkig konden Steve en ik uiteindelijk om de situatie lachen. En dat was het begin van een hele nieuwe positieve wending in ons leven. Nu zeg ik: “ Wat kan er nog meer goed gaan in ons leven?”.

Ik las laatst een heel mooi fragment van  Vivian Greene.  “Het leven gaat niet om het wachten tot de storm voorbij is maar om het leren dansen in de regen”. Ik leef met deze woorden. Hoe vaak zeggen wij dat we pas gelukkig zijn als een bepaald probleem voorbij is. Het leven heeft de neiging om hoe dan ook zijn koers te gaan. De uitdagingen zijn de instrumenten waardoor je leert. En als je je kunt herinneren dat je van de reis mag genieten zal de bestemming je des te beter bevallen.

Ik bewonder diegenen die alles van astrologie weten. Het is een geweldige manier om het leven te interpreteren. Ik neem niet vaak de tijd om dit gebied verder te verkennen maar ik las toevallig mijn horoscoop voor augustus door Eric Francis Coppolino geschreven. Hij zei “Er komt een moment deze maand waarop jij beseft dat alles waar jij je zorgen om hebt gemaakt irrelevant is”. Hij schrijft nog verder en zegt dingen als” Laten we eens proberen hoe eenvoudig het is om angst als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Het zit allemaal in je hoofd Een van onze grootste vaardigheden is de vaardigheden om ons flexibel op te stellen als we ergens naar streven. We gaan ervoor, zonder restrictie en laten niets of niemand ons van het momentum afleiden”. En dan zegt die man dat 9 augustus  mijn enige powerdag deze maand is. Ik kies ervoor om iedere dag mijn powerdag te laten zijn, beginnend bij nu!

Heb alsjeblieft het vertrouwen in jezelf dat jij morgen altijd beter zult zijn.  Het begint vandaag.

Met liefde en licht door Barbara Rother

 

Speciaal verzoek: Copyright 2016 Lightworker. Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.