Mayis 2016

DOKSAN GÜNLÜK HATIRLAMA
Kendinizle Birleşme

Hepinize Yuva’dan Selamlar.

Enerjiniz tamamen yeni bir dünyayı harekete geçirdi. Sizler de onun içine yerleşmeye başlıyor ve tamamen yeni bir yolla onu keşfediyorsunuz. Yeni dünya gezegenine hoş geldiniz. Bunu söylüyoruz çünkü sizi uzaktan izliyoruz. Olduğunuz yerden sizi takip ediyor ve pek çoğunuzun göremediği büyük tabloyu görebiliyoruz ve o kesinlikle çok güzel. Daha önce bahsettiğimiz gibi bu zamanlarda pek çokları aramızdan ayrılacak. Bu doğal bir süreç çünkü pek çoğu buradaki işini bitirdi. Burada yapmak üzere geldikleri işi tamamladılar ve onlara başka bir yerde ihtiyaç duyuluyor. İsterlerse burada kalabilirler fakat bazen aynı şekilde köklenmeleri mümkün olmaz ve pek çoğu Yuva’ya döner. Hatırlamanız gereken nokta insanların doğumu kutladığı ölümde yas tuttuğudur. Biz tersini yaparız. Evet, bütün dostlarınız Yuva’da. Bunu çok az insan hala yeryüzündeyken hatırlayabilir. Yuva’ya döndüğünüzde hafızanız geri gelir. O zamana kadar size bunu şöyle açıklayalım. Diyelim ki caddede yürüyorsunuz ve gideceğiniz yere ya da yaptığınız işe odaklanmışsınız. Birdenbire karşınıza biri çıkıyor ve göz teması kuruyor. Beyniniz hafıza bankasını yoklamasına rağmen bu insanla ilgili bir kayıt bulamıyor. Fakat ruhlarınız birbirini çok iyi tanıyor ve sadece o an için kendinizi onun sevgi dolu gözlerinden görüyorsunuz. O anda hatırlıyorsunuz.

Bu insan konuşurken kalbiniz beraber geçirdiğiniz hayatlara ve onunla yaşamlar boyunca beraber nasıl çalıştığınıza dair inanılmaz anılarla doluyor. Geçen enkarnasyonunuzdaki buluşmayı kaçırmış olabilirsiniz fakat o aslında değerli bir dost ve o ana kadar onu bu kadar özlediğinizi bilmiyordunuz. Yuva’da bu dostlardan çok var. Perde bu anıları sizden uzak tutuyor. Her bir yaşamınızda tanıdığınız ruhların tamamıyla bağlantıda olamazsınız. O yüzden bağlantılarınız ve kontratlarınız için sadece birkaç tanesini seçersiniz. Sonra buraya gelir ve rüyadan uyanmaya başlarsınız. Bizim için bunu seyretmek tam anlamıyla büyüleyici. Yaptığınız bağlantılar sevgili varlıklar anlayışınızın çok ötesine uzanır ve artık bunu görmeye başlayacaksınız. Güzel parça budur. Her bir insanın perdenin öbür tarafıyla daha derin bir bağlantı kurabilmesi için bir fırsat gelecek ve bu önümüzdeki üç ay içinde olacak. Bu üç aylık süre saatleriniz ya da takvimleriniz yoluyla değil her bir bireyin buna hazır olup olmamasıyla belirlenecek.

Ruhunuzun Gerçekliğini Görmek İçin Üç Aylık Zaman Penceresi

Önümüzdeki üç aylık süreçte bu durumu deneyimlemenize yetecek kadar bir zaman perdenin ortadan kalktığı fırsatlar yakalayacaksınız. Üç aylık süreç takvimlere ya da saatlere bağlı olmayacak. Daha çok sizlerin hazır olduğunuza dair işaret vermenizle ortaya çıkacak. Bunlar Yuva’yı hatırlamanızı sağlayacak hatıralar. Aynı, caddede yürüyen insanın sizi tanıdığı ve sizin de onu tanımanıza izin verdiği gibi. Hayatlar boyunca pek çok derin bağlantınız oldu ve bunların çoğu bu hayatınızda mevcut değil.  O yüzden pek çoğunuz fiziksel ve ruhani enerjilerinizi tekrar düzenleyeceksiniz. Bu harika olacak. Bu fırsatlara dikkat edin sevgili varlıklar. Bunlar sarsıntı yaratacak türde olmak zorunda değil. Bir trafik kazası ya da hastalık veya bunlara benzer bir durum yüzünden ortaya çıkmak zorunda değil. Eğer bunu yapmak isterseniz ve niyetinizi belirtirseniz bu üç ay boyunca perde birkaç sefer kenara çekilecek ve bu pek çok yönden bizim size hediyemiz olacak. Çünkü bu, yolunuzu en uyumlu şekilde ve en yüksek seviyede neyin aydınlatacağını hatırlamanızda size yardım edecek. Bütün bu yeteneklere sahip olacaksınız ve bir daha asla üzgün hissetmeyeceksiniz. Çünkü pek çok hayat boyunca çok fazla bilgi topladınız. Ve hala insan taklidi yapmak, yeni enerjiye adım atmak, kanatlarınızı bırakmak, perdeyle ayrılmak ve sonlu bir hayat yaşamak çok zor. Ve yine de sizler bununla çok iyi iş çıkarıyorsunuz. Gerçek kimliğiniz sayesinde ışığı pek çok yolla yayma beceriniz var.

Yuva’daki Dostlarla Karşılaşmalar

Önümüzdeki üç ay size bu fırsatları sunacak. Şimdi, bu tam olarak neye benzeyecek? Bunu söylemek zor çünkü her bir birey için biraz farklı olacak. Fakat aynı zamanda şunu söyleyelim, gerçekleştiği zaman bunu bileceksiniz. Birdenbire birini görebilir ya da birini çok net şekilde hatırlayabilir, seslerini nasıl kullandıklarını, ses tonlarını ve derinliğini bilebilirsiniz, tavırlarını, kucaklamalarını ve onlarla ilgili her şeyi. Fakat onları yerküre üzerinde bulamazsınız. Bu durum şimdi gerçekleşiyor. Bunu yapmayı neden istesinler? Yuva’da bıraktığınız varlıklar siz hala fiziksel bedeniniz içindeyken neden buraya gelip sizinle bağlantı kurmayı istesinler? Çünkü sizinle beraber geçirdikleri hayatların anılarıyla ufak bir dokunuş yaptıklarında hatırlamanıza yardım edebileceklerini biliyorlar. Enerjinizi öyle bir değiştirebilirler ki anılar sel gibi varlığınıza akar ve bunca hayat boyunca taşıdığınız bağlantıları hatırlarsınız. Nefes alın, sevgili varlıklar. Ve bunun hayatlarınıza tam olarak yerleşmesine izin verin.

Önünüzdeki çoşku hayal edebileceğinizden çok daha derin ve insanlar olarak hepiniz buna özgürce ve sağlam bir şekilde adım atacaksınız. Her parçasından keyif alın. Şimdi, bunlardan bazıları anlık parlamalar şeklinde olacak. Herhangi bir şey olabilir. Tanımadığınız bir yüz ya da onunla ilgili bir anı zihninizde belirebilir ve sonra her zaman yaptığınız gibi günlük hayatınıza geri dönersiniz. Biraz içe dönüş, biraz bağlantı ve uyanışla tamamen yeni bir görüş kazanabilir ve Yuva’da bıraktığınız dostlarınızı hatırlayabilirsiniz. Bu birleşme sürecinin gerçekleşme zamanı gelmiştir ve şunu söyleyelim, üç aylık yani doksan günlük süre içinde perdenin açılışını deneyimleyebileceksiniz.

Parti Vermeyi Biliyoruz

Her zaman şunu istediniz, perdeyi kenara çekmeyi ve böylece Yuva’yı hatırlamayı. Fakat bu yerküre üzerinde tam olarak yapılamaz. Çünkü perdeyi kenara çekseydik hepiniz Yuva’ya geri dönerdiniz. Hiç kimse burada, dünya gezegeninde kalmazdı. Hepiniz bunun beraberce oynadığınız bir oyun olduğunu fark eder, oyundan çıkar ve ruhunuzun gerçekliğine dönerdiniz. Şimdi, hala oyunu oynarken bu kısa anları ve küçük hatıraları yakalayabilirsiniz. Bazılarınız hatırlarken biraz daha derine inebilecek ve o anı biraz daha uzun süre yaşayabilecekler. Fakat sizden şunu istiyoruz sevgili varlıklar, bu gerçekleştiği zaman bu anıları, hafızanızdaki ışık parlamalarını gördüğünüzde onları demirleyin. Buna sebep olan insanın özünü anlamaya çalışın çünkü o sizin bir dostunuz. Perdenin öbür tarafında unuttuğunuz pek çok dostunuz var. Unutmanız sizin için gerekliydi. Aslına bakarsanız hepsi size şöyle dedi: “Lütfen bu hayatında beni hatırlama. Bir sonrakinde sana katılacağım. Yuva’ya döndüğünde burada olacağım. Yuva’da seni asla unutamayacağın şekilde kutlayacağım, tekrar dünyaya dönünceye dek.” Bu tahmin ettiğinizden çok daha fazla gerçekleşiyor ve siz doğumu kutluyor, ölüm için yas tutuyorsunuz.

Bütün Parçalarınızı Geri Getirmek

Bir insan bedenini terk edip Yuva’ya döndüğünde bir alışma dönemi geçirir. Buna alışma dönemi diyoruz ama gerçekte perdenin öbür tarafında zaman yoktur o yüzden bunu tanımlamak ya da tarif edecek kelimeyi bulmak çok zor. Bu alışma dönemi tamamlanınca ki bu çoğu zaman basitçe uyanmaktır, güzelliği görür, onu yakalar ve bir zamanlar zihinsel süreciniz olan mekanizmaya dahil edersiniz. Çok kısa bir süre sonra parçaları bir araya getirmeyi dener, dener ve bir anlam çıkarmaya çalışırsınız. Onu kalbinize gönderdiğinizde hepsi bir araya gelir. Sizden bunu istiyoruz. Bir görüntü, bir anı ya da Yuva’dan gelen bir bilgiyi yakaladığınız o kısa anlara sahip olacaksınız. Önünüzdeki üç ay boyunca bu her biriniz için mümkün olacak, onu harekete geçirdiğiniz zaman. Ve bazılarınız için bu pek çok defa tekrarlanacak. Önünüzdeki zamanlarda perde incelecek ve size hatırlama ve bilgiyi indirme şansı verecek…Sadece hatıraları hatırlamak için değil kişileri de hatırlamak ve hepsini bir araya getirmek için. Bu sizin gerçek kimliğinizdir.

Şimdi, biz size hatırlamanız ve parçalarınızı bir araya getirmeniz için nasıl yardım edebiliriz? Perdenin öbür tarafında bıraktıklarınızı hatırlamanıza yardım ederek. Onlar çalışıyorlar, onlar bekliyorlar, taşıdıkları sevgiyi size getirebilmek için enerji alanındaki bu anlık durgunlukları arıyorlar. Üç ay, doksan gün, önünüzdeki mucizeleri bütün kalbinizle bekleyin ve her yolla tam önünüzde belirmelerini seyredin.

Fiziksel Enerjinizi Sıfırlamak İçin Üç Ay

Sevgili varlıklar, burada çok fazla enerjiniz var ve insan taklidi yapma oyununu oynuyorsunuz fakat aynı zamanda fark etmelisiniz ki sizler çok değerli ruhlarsınız. Enerjiniz Yuva’da özleniyor. Yuva gidişinizden beri eskisi gibi olmadı. O yüzden kutlama yapıyoruz, sadece yerkürede yürüdüğünüz yolu ve seçimlerinizi kutlamıyoruz, size yardım etmeye de çalışıyoruz, ayağınızı koyacağınız yeri göremeseniz bile o adımı atmaya cesaret etmeniz için. Sonuçları bilmiyorsunuz ve bazen bu yüzden çok endişeleniyorsunuz ve yine de yürümeye devam ediyorsunuz. Bu sizden yapmanızı istediğimiz önemli bir iş çünkü bu üç ay boyunca bazı şeyler olacak. Sadece içeriye bakabilmeniz için perde incelmeyecek aynı zamanda bu süre zarfında fiziksel enerjinizi sıfırlama fırsatına da sahip olacaksınız. Bu sizin kişisel seçiminize bağlı olacak. Eğer bunu istiyorsanız üç defa sesli olarak söyleyin. Üçün sihri vardır. Gerçekte her şeyin üçler üzerine inşa edildiğini göreceksiniz. Bütün zaman ve uzay boyutlarını görebildiğiniz zaman her şeyin üçe bölünebildiğini fark edeceksiniz. Bu yüzden bunu üç defa yüksek sesle söylediğinizden emin olun ve bu onu farklı titreşim seviyelerine ve zaman ve uzayın farklı boyutlarına sızdırarak harekete geçirecektir. Böyle yaparak basitçe geride bıraktıklarınıza sizi ışıkla doldurmaları için izin vermiş oluyorsunuz. Niyetinizi ifade ediyorsunuz. Şimdi, sizi uyarıyoruz sevgili varlıklar, bunu hafife almayın ya da oyunmuş gibi davranmayın. Çünkü bir defa izin verdiğinizde değişimi hissedeceksiniz ve artık geri dönüşü olmayacak. Hala bedeninizdeyken kendinizi Yuva’nın gözüyle görebilmek çok mucizevi bir fırsattır. Bunun tadını çıkarın ve olduğunda minnet duyun. Her şeyden öte şükran duygusunu hissedin. Yuva’dan gelen bu tanıdık enerjileri hatırladığınızda gerçek özünüzü hatırlamanıza yardım eden bu varlıklarla paylaştığınız sevgiyi hissettiğinizde, teşekkür edin. Onlara doğrudan teşekkür edin ve ne olduğunu seyredin.

Mucize Dolu Üç Ay

Önümüzdeki üç ay içinde birkaç bölgede perde incelecek. Aynı zamanda sizler bu üç ay boyunca yaratıcı yeteneklerinizin geliştiğini göreceksiniz. Yuva’dan görebildiğimiz kadarıyla bazılarınız bununla çok ilgileniyor. Anlamalısınız ki bizim uğraşmamız gereken egolarımız yok, dünya gezegeninde oynadığınız oyunlar ve size ait özellikler burada yok. O yüzden ihtiyaçlarınızın ne olduğunu tam olarak anlamak bizim için zor. Onlar her bir anda size özel şekilde tanımlanıyor. O yüzden onları yüksek sesle dile getirin. Yeni bir yolla karşılanmalarına izin verin. Mucizelerin geri dönmesine izin verin. Çünkü önümüzdeki üç ay boyunca harekete geçmeye hazır bekleyen mucizeler uzun bir kuyruk oluşturacak. Birinden başladığınızda, birini hayatınıza kabul ettiğinizde, teşekkür edin ve onu demirleyin. Bu, diğerlerine kapı açacaktır. İhtiyacınızın, o her ne olursa olsun, ihtiyaç duyduğunuz anda önünüzde belirdiği eşzamanlı bir hayatı hiç yaşadınız mı? Bunun üzerinde çalışmaya hazır mısınız? Çünkü yapmanız gereken şeylerden biri budur. Sevgi dolu ebeveynleriniz tarafından eğitildiniz. Bu yeni dünya gezegeninin düşük titreşimlerinde onlar için çok iyi işleyen bir gerçekti. Adı çok çalışmaktı. Artık işe yaramıyor. Aslında o zamanlarda da işe yaramıyordu ama ilginç nokta şu ki bir yaratıcı bir şeyin işe yarayacağına inanıyorsa o işe yarar. Şimdi, bir sonraki basamak için hazır mısınız? Arkanıza yaslanmaya ve onun size gelmesine ve size dışarıdan içeriye doğru ulaşmak yerine sizi içeriden dışarıya doğru doldurmasına hazır mısınız? Önümüzdeki üç ay bunu deneyimleyebilmeniz için hepinize verilmiş bir fırsattır. Şimdi, bazılarınız soruyor: “Bu üç ay içinde uzun zamandır hayatımda taşıdığım zorlukları değiştirebilir miyim? Bu enerjiyi taşımaktan çok yorgun ve bıkkınım. Gezegeni bir süredir yaptığım şekilde dengelemem gerekir mi? Şunu yapmak zorunda mıyım? Bunu yapmak zorunda mıyım?” Hiçbiri. Işığınızla ne yapacağınızı siz seçeceksiniz. Bu bir seçimdir sevgili varlıklar, bununla ilgili bir doğru ya da yanlış yoktur. Dışarı çıkıp dünyayı kurtarmanız gerekmiyor. Sadece kalbinizi açın ve daha önce size dokunmuş olanların ona tekrar dokunmasına izin verin. Onlar gerçek doğanızı ve gerçek kimliğinizi hatırlamanıza yardım edecekler. Bu zamanlar sihirlidir sevgili varlıklar. Evrendeki diğer varlıklar tarafından seyrediliyorsunuz. Şu anda bütün gözler dünya gezegeni üzerinde. Pek çok dönüşüm gerçekleşiyor. O yüzden bu fırsatı perdenin ötesini görebilmek için kullanın.

Şimdi bir noktaya değinmek istiyoruz çünkü Birleşik Devletler’de pek çok şey oluyor özellikle de seçimlerle ilgili. Pek çok eğlenceli ve çılgın olaylar var ve biz sizden basitçe buna tutunmayı bırakmanızı istiyoruz. Bilin ki o en az dirence sahip yolun üzerindedir. Gelmekte olan pek çok yenilik var. Yeni özelliklere sahip olacaksınız ve onlarla yeni bir yolla çalışma fırsatı bulacaksınız. Hiçbirini çok ciddiye almayın. Bir nefes alın sevgili varlıklar ve korkuyu temizleyin. Bilin ki ne olursa olsun size en iyi şekilde göz kulak olunacak. Dünya gezegenindeki ışık işçileri oyunun ötesindedir ve oraya gelmek için çok çaba sarf ettiler. Düşük titreşimli bir gezegene yüksek titreşimlerle gelmek zordur. Pek çoğunuz bunu yaparak ciddi bir bedel ödediniz. İyi iş çıkardınız sevgili varlıklar. Artık kendinizi yeni bir alanda bulacaksınız. Işığınızı tamamen yeni bir yolla demirlemek için yeni bir fırsat, yeni bir yer bulacaksınız. Yolculuğun tadını çıkarın. Yanlış yola sapmanız mümkün değildir. Yapmanız gereken hiçbir şey yoktur. Sadece onu demirleyin ve her bir parçasını sevin. Güzellik buradadır ve insanların topluca gezegeninizi terk ettiğini gördüğünüzde onları kutlayın ve bilin ki bazen bizim yaptığımız kutlama partisinin gürültüsü öyle yüksek olur ki sizi gece uykunuzdan uyandırabilir. Bunu kasıtlı olarak söyledik. Kutlamaları duyun ve perdenin bu tarafında hissettiğimiz sevgiyi fark edin. Ve size söz veriyoruz, sizi Yuva’da karşıladığımızda her alanda sihir göreceksiniz. İşinize devam edin. Kendinizi zaman ve uzayın belli bir noktasına en büyük farkı yaratabilmek için yerleştirdiniz. Şimdi kapılar açılırken kendinizi yolun ilerisi için enerjiyle, ışıkla ve sevgiyle yükleyin ve yolculuğun tadını çıkarın. Bu bizim için büyük bir onur. Sizden birbirinize karşı saygıyla davranmanızı istiyoruz. Bilin ki hepiniz insan taklidi yapma oyunu oynuyorsunuz. Beraber iyi bir oyun çıkarın.

 

Espavo,

Grup

 

Espavo kelimesi eski Lemurya’da selamlamadır.

 

Anlamı: Gücünü üstlendiğin için teşekkür ederim.

 

KALPLERİ BİRLEŞTİRMEK

Arka Bahçe Hazineleri

 

Meşgul hayatımı biraz yavaşlattığım zaman arka bahçemdeki hazinelerin farkına vardım. Bununla gözümün önündeki güzellikten bahsediyorum. Yıllar önce Steve’le beraber Las Vegas’daki bu evi almamızın en büyük sebeplerinden biri büyülü arka bahçesiydi. Burası gerçekten benim çöldeki vaham. İçinde yaşadığımız evle arka taraftaki ofisi -Gelişim Merkezi diye bilinir- birleştiren bahçe sihirle doludur. Bir kuyu sistemine sahip olduğumuz için şanslıyız. Bu sayede yeşilliğe sahibiz. Bahçenin büyük bölümü çok fazla bakım istemeyen bitkilerden oluşuyor. Evi satın aldığımız insanlar bize bahçenin tutkuları olduğunu söylemişlerdi. Biz de onu gelen herkesin hoşlanacağı şekilde koruyacağımıza ve ona özel olarak bakacağımıza dair onlara söz verdik. Emlakçımız Eddie bize evi gösterirken bahçenin özellikle huzur veren bir bölümüne geldi. Bir ağaç geçiş yolunun kemerini kaplamıştı. Eddie bu hokus pokus işleriyle ilgilenmeyen biri olmasına rağmen bu alana geldiğinde durmuştu. Düşünceleri susmuş ve o ana yakalanmıştı. Bize bu alanın bir enerji girdabı olduğunu hissettiğini söyledi. Hissettikleri onu şaşırtmıştı. O anda bu evin bizim olduğunu anladık. Bu bahçe ne zaman yavaşlayıp bu hediyenin tadını çıkarsak bize huzur getirmeye devam ediyor. Her sabah güne gözlerimi kapatıp yüzümde güneşi hissederek ve kayalık şelaleyi havuza dökülürken dinleyerek başlıyorum. Böylece Steve’le beraber hayatımızda yarattıklarımız için şükran duyarak güne başlıyorum. Bize mutluluk veren bir eve sahip olmak önemlidir. Bu kimliğimizin ve nasıl hissettiğimizin bir yansımasıdır.

Yaz başlangıcı sadece birkaç hafta ötede. Mevsimin heyecanını şimdiden hissediyorum. Bunlar gerçekliğimizle ilgili daha hafif hissetmek için kendimize izin verdiğimiz rahatlama zamanlarıdır. Pek çok insan yaz tatili planı yapar. Pek çokları da bir sebeple gidemez ve bizim kal-tatili dediğimiz şeyi yapar. San Diego ve Oregon’a yaptığımız küçük geziler dışında Steve ve ben de aynı şeyi yapmayı planlıyoruz. Daha önce tarif ettiğim gibi bu arka bahçemizin güzelliğinin tadını çıkardığımız zamandır. Bu evimizi aile ve yakın dostlarla paylaştığımız zamandır.

Evin güzelliği dediğim zaman bu, yaşamayı seçtiğimiz şehrin gizli kalmış hazinelerini keşfetmeyi de kapsıyor. Dün oğlum Austin, eşi Frauke ve bir buçuk yaşındaki torunum Timmy ile beraber her çocuğun hayal gücünü canlandırmayı garantileyen oyun alanlarıyla dolu büyük bir aile parkı keşfettik. Aklınıza gelen her türlü aktiviteyi içeren bir yerdi. Karanlık basıncaya kadar orada kaldık. Günümüzün bitmesini hiç istemedik ama ben Steve’i görmek için eve gitmeyi seçtim. Çok kötü bir soğuk algınlığına yakalanmıştı ve eğlencemize katılamadı. Bu parkı daha önce bilmiyordum. Bu bana Las Vegas’ta yapacak çok şey olduğunu hatırlattı. Evet, elbette kumarhanelerle ve gece hayatıyla dolu Strip bölgesi var. Steve ve ben yakında kendimize bir Jennifer Lopez şovu hediye edeceğiz. Genellikle yanımızda dostlarımız olmadan Strip’e çok nadir gideriz fakat istediğimiz zaman ulaşabileceğimiz böyle bir yere sahip olmak güzel. Smith Merkezi’nde müzikallerden balelere, canlı konserlere kadar pek çok aktivite sunuluyor. Pek çok insan gizli hazinemiz olan Charleston Dağı’nı bilmez. Evimizden sadece yarım saat uzakta kendimizi doğada, farklı bir dünyada buluyoruz. Ön penceremizden dağın zirvelerini görebiliyoruz. Ne zaman yazın sıcağından bunalsak dağın serinliği sadece kısa bir mesafe ötemizde. Hafta sonu yaklaşırken kendimi bilgisayarımda Las Vegas’ta olanlar üzerinde google araştırması yaparken buldum. Zihnim hafta sonu seçenekleriyle doluyken genellikle Steve’le beraber vaktimizi arka bahçemizdeki hazinelerle geçiriyoruz

Önünüzde olanı bulmak için kendinize zaman tanıyın. Kapınızın önündeki dünyayı keşfedin. Burası keşfedilmeyi bekleyen dünyanın sınırıdır.

 

Sevgi ve ışıkla,

Barbara.

 

Copyright Notice:
Copyright 2000 – 2016 Lightworker. www.espavo.org This information is meant to circulate and may be freely disseminated, in whole or in part. Please credit: http://www.espavo.org.