Şubat 2016

İYİLİK EGZERSİZİ
Dünyayı Sevgiyle Değiştirmek

Selamlar Sevgili Varlıklar.

Pek çok zorluktan sonra size ulaşan yolu bulduk. İzin verirseniz sizi bu yeni enerjide selamlayalım çünkü bir zorluğa doğru adım atıyorsunuz. Dünya gezegeninde çok fazla baskı ve dikkatinizi talep eden pek çok konu var. Bu, dikkatinizi onu odaklamak istediğiniz yerden uzaklaştırıyor. Şunu söylüyoruz sevgili varlıklar, kendi gücünü üstlenen ve bu özel zamanlarda belki de ilk defa seslerini duyuran pek çok insan var. Zaman ve uzayın bu eşsiz kesişim noktası, size hatırı sayılır bir fark yaratmanız için fırsat sunuyor. Size vermek istediğimiz mesaj budur. Buradaki zorluk ışığınıza adım atmak, dikkatinizi toplamak ve bu değişim zamanlarında dünya gezegenine yardım etmektir. Hepiniz değişimin gelmekte olduğunu biliyordunuz. Pek çoğunuz bunun yirmi dört saat içinde gerçekleşeceğine inandınız. Böylece ertesi günü uyandığınızda her şey mükemmel olacaktı. Yeni enerjiye adım attınız fakat o kişisel enerjinizde, güvenliğinizde parçalanmaya yol açtı ve hayatınız boyunca inşa ettiğiniz sağlam zemini değiştirdi. Sonuç olarak pek çok insan tepki gösteriyor. Duyulmadıklarını ve kendi enerjileri için yer olmadığını hissediyorlar ve birileri fark edinceye kadar ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Bu süreçte çoğu zaman insanların hayatlarına mal oluyorlar. Dünya gezegeninde hepinizin tepki gösterdiği yeni enerjiler var. Sevgili varlıklar, bugün sizi bir fark yaratmaya ve eyleme geçmeye çağırıyoruz. Eylemlerinize kendiniz karar vermek zorundasınız çünkü her biriniz farklısınız. Her biriniz insanlığın farklı yönlerine kapı açan anahtarları taşıyorsunuz. Fakat bu anahtarlar içinizin derinliklerinde gizli. İzin verirseniz açıklayalım.

Oyun Nasıl Başladı?

Buraya gelip diğerlerinden ayrılmak çok önemliydi. Çünkü oyunun bütün amacı buydu. O, birbirinizden ayrıymış gibi davranıp dünya gezegeninde nasıl beraber yaşayacağınızı bulmakla ilgiliydi. Deneyimlediğiniz enerjinin büyük bölümü ve gezegeninizde süregelen durum kendi yönünüzde ilerlemenizin mükemmel şekilde doğru olduğuna işaret ediyordu. Kendi içsel güvenlik noktanızı yarattınız ve bunun dünya gezegeniyle ya da yerküredeki insanların geri kalanıyla nasıl uyum sağladığı konusunda endişelenmediniz. Artık sevgili varlıklar, bu değişiyor çünkü insanlıkla ilgili bakış açınız değişiyor. Bu mükemmeldir ve size önerdiğimiz meydan okuma budur. Anlayın sevgili varlıklar, bu gezegene geldiğinizde dikkatinizi çeken belli şeyler ve hoşlanmadığınız başka şeyler vardı. Dikkatinizi çeken şeyler neydi? Güzellik. Göreceksiniz ki güzellik bile her birey için farklıdır. Bunun anlamı dünya gezegeninde geniş bir güzellik yelpazesi olduğu ve bunun akaşik kayıtlarda toplandığıdır. Aslında güzelliğin geçici bir şekline hayat veriyorsunuz. Bu harikadır ve isteklerinizi hayatınıza demirlerken yaptığınız iş budur. Dünya gezegeninde pek çoğunun deneyimlediği en büyük zorluklardan biri ayrılığa inanmaktır. Hepinizin oynamaya karar verdiğiniz bir oyun vardı ve Koruyucu’nun yazmasına yardım ettiğimiz ilk kitapta bununla ilgili konuşmuştuk. Bir zamanlar ruhlar olarak bir dağın eteğinde hayatın tadını çıkarıyor, saklambaç ya da başka oyunlar oynuyordunuz. Sonra biri geldi ve şöyle dedi: “Yeni bir oyun oynamak istiyoruz. Bu oyunda perdeler olacak ve kim olduğumuzu ya da birbirimizle olan bağlantımızı hatırlamayacağız. Bu tanrının kendisini aradığı, ayrıymış gibi davranılan dünyada kendi yansımasını bulmaya çalıştığı bir oyun.” Ve böylece dünya gezegeninde oyun başladı.

Ayrılık

Evren boyunca devam eden pek çok oyun var. Bunlardan bazılarını bulacaksınız. Aslına bakarsanız geçenlerde onlardan biri sizi buldu ve hala bağlantı kurmaya çalışıyorlar. Daha yakına geldikçe bununla ilgili daha fazla konuşacağız. Şu anda ne siz ne de onlar gidip gelecek teknolojiye sahip değilsiniz. Ancak iletişim kurmaya yetecek kadar teknoloji var ve şu anda yapmaya çalıştıkları şey de bu. Sizler de dinliyorsunuz ve yolladıkları sinyallerden bazılarını alıyorsunuz. Tam olarak nasıl yorumlayacağınızı bilmiyorsunuz fakat yakında anlayacaksınız. Bu olduğunda sevgili varlıklar, dünya gezegeni üzerindeki her bir insan farklı bir bakış açısına sahip olacak. Birdenbire kendinizi “dünyalı” olarak görmeye başlayacaksınız. Yerküredeki insanlar birleşecek ve hepsi kendilerini “tamamen aynı” kabul edecek. Büyüleyici, öyle değil mi? Normalde birbirinizdeki farklılıkları ararsınız. Bu yüzden birbirinden tamamen farklı iki insan birbirini sever ve saygı duyar. Her zaman bir bağlantı vardır. Kolay olanlar size yakın olanlardır. Fark ettiniz mi sevgili varlıklar, dünya gezegeninde savaşanlar her zaman kuzenler olmuştur. Çoğu zaman doğrudan karşıt olanlar değil fakat birbirine çok yakın olup bazen birbirleriyle aynı fiziksel özellikleri paylaşanlar. Dünya gezegenindeki hoşgörüsüzlüğün büyük bölümü inanılmaz boyutlardaki baskı ve korku yüzündendir ki bunlar ayrılığın hüküm sürmesine sebep olmuşlardır. Soru şudur: “Daha ne kadar birbirinizden ayrı kalacaksınız? Sorun haline gelmeden önce daha ne kadar kız ve erkek kardeşlerinizden ayrı kalacaksınız?” Ve işte buradayız ve size günün meydan okumasını sunuyoruz.

Dünya Gezegeninin Tekrar Tohumlanışı

Dünya gezegenindeki her insan kendisini algılama konusunda bir çeşit zorluk yaşar. Hepiniz öğrendiğiniz ya da ebeveynlerinizden size aktarılan önyargılara sahipsiniz. Şu anda gezegende olup bitenlere bir bakın. Her ne kadar zor ve meydan okuyucu olsa da aynı zamanda başka bir yolla ele geçmeyecek fırsatlar da sunuyor. Bunlardan biri bütün varlıklar arasında daha dengeli bir bağlantı kurmak üzere dünya gezegeninin tekrar tohumlanışı. Fakat küçük çapta yapılıyor ve iki nesil daha görünmeyecek olan bazı değişikliklere yol açıyor. Tekrar ve tekrar kendi aranızda ırklara bölündünüz ve ayrıldınız. Tipik olarak kendi ırkınıza yakın olanlarla sorun yaşadınız, sanki onlarla rekabet halindeymişsiniz gibi. İnsan taklidi yapıyorsunuz ve biz sizden şunu istiyoruz: Önünüzdeki üç ay boyunca hayatınıza ne kadar iyilik getirebilirsiniz? Şu anda önemli bir pencere açılıyor. Önünüzdeki üç ay boyunca küçük işler yaparak dünyada derin farklar yaratma fırsatına sahip olacaksınız. Bazı zamanlar yaptıklarınız içinizin derinliklerindedir.

İyilik: İnanç Sistemlerinizin ve Önyargılarınızın Ötesine Bakmak

Elbette herkesin kendi önyargıları vardır. Bazıları belli tip insanlardan hoşlanır ve diğerleriyle (ırklar, varlıklar, inanç sistemleri, insanları her neyle sınıflandırıyorsanız) olumsuz deneyimler yaşar. Önyargılarınızı bulun. Sizden rica ediyoruz sevgili varlıklar, bu üç ay boyunca değişmek için sağlam adımlar atın. Önyargılı davrandıklarınızla ilgili yeni bir keşif yapın, bu ister bir din ister bir inanç sistemi ya da bir insan ırkı olsun. Hoşlanmadıklarınızla ve direnç gösterdiklerinizle barış yaparak en önemli kaynaşmayı başarabilir ve insanlığı en yüksek seviyelere çıkarabilirsiniz. Anlayın sevgili varlıklar, iyiliğiniz dünya gezegenindeki korkunun büyük bölümünü temizleyecek. Bunlar iş yapma zamanları. Kendi küçük önyargılarınızı bulmak için içinize bakın, herkeste onlardan var. Bunu diğerine tercih ediyor olabilirsiniz, neden böyle yaptığınızı bilmeden. Bunları inceleyin ve belli insan gruplarıyla ilgisi olup olmadığına bakın. Bu küçük alanı bulduğunuzda her ne olursa olsun ondan utanmayın. Kimse duyguları yüzünden utanç duymamalı. Fakat kaynağı bulduğunuz zaman o doğrultuda adım atmak, olumlu bir eylemde bulunmak üzere harekete geçin. Korktuğunuz şey bir dinse o din hakkında daha fazla bilgi edinin. Gerçekten zararlı mı yoksa düşündüğünüzün tam tersi mi? Bulmak için araştırma yapın. Olumsuz duygular beslediğiniz insanlarla ilgili yeni bilgiler edinin. Pek çokları için bu zor olabilir çünkü önyargılı ve kapalı olmak yerine kabul edici olmak çoğu zaman gurur meselesidir. Sevgi dalgalarınızla dünya gezegenini değiştirerek inanılmaz bir iş yapıyorsunuz. O yüzden herhangi bir şekilde cezalandırıldığınızı düşünmeyin sevgili varlıklar. Burada yaptığımız şey sizden içinizdeki uyumsuzlukları ve kalıntıları temizlemenizi istemektir. Bunu yapmakla etrafınızdaki herkesin enerjisini ayarlarsınız çünkü sizler ışık işçilerisiniz. Sizler sessizce kanatlarını açanlarsınız ki bu hem etrafınızdakileri hem de dünya gezegeni üzerindeki oyunu derinden etkiler.

Bunlar önemli zamanlar sevgili varlıklar ve sizleri önünüzdeki üç ay boyunca o kapıyı açmak üzere harekete geçmek için teşvik ediyoruz. Korktuğunuz herhangi bir şey üzerinde kendinizi eğitin ya da sizi endişelendiren ya da sadece hoşlanmadığınız o insanlarla tanışın. Pek çok insan mücadele veriyor ve bu zorlukların sebepleri uzun bir liste oluşturuyor. Size şunu söylüyoruz sevgili varlıklar, bu alıştırma insanlara kaynaşma fırsatı sağlama konusunda büyük işler başarır. Dünya gezegeninde geçirdiğiniz zamanlar boyunca başardığınız en önemli işlerden biri ırkları karıştırmaktı. Şunu söylemek sizin için çok kolay olurdu: “Bu ırk buraya ve şu ırklar da oraya ait. O yüzden her şeyi birbirinden ayrı tutacağız.” Fakat bu hiçbir zaman işe yaramadı. Artık bu işe el atmanın zamanıdır. Dostlarınızın korkularının nereden kaynaklandığını bulma ve onlarla uğraşma zamanıdır. Bu deneyimleri yaşayan insanlar hakkında daha fazla bilgi edinin. Çünkü küçük bir çabayla bile büyük bir yardım sağlayabilirsiniz.

İyilik Alıştırması Yapmak

Günlük haberlerinizde zorluklar göreceksiniz. Şu anda uluslar yaşayacak güvenli yerler bulabilmek için kaçıyorlar. Pek çoğunuz göçmenleri kabul ediyorsunuz. Diğerleri reddediyor. Geçenlerde iki ülke yerleşim ihtiyacı olan çok fazla insan olduğunu ve geri kalanları reddetmek zorunda olduklarını söylediler. Bir ülkede yirmi bin diğerinde otuz bin insan. Şimdi ne yapacaklar? Bu soruları sorarken bile içinizdeki iyilik harekete geçer. Kendinizi aynı yere koyun, sizin aileniz bu durumda olsaydı ne yapardınız? Kafanızda canlandırın. İşte şimdi kalpleri birleştiriyorsunuz.

Önümüzdeki Doksan Gün İçinde Nefret Döngüsünü Kırmak

İnsanlığın rüyadan uyanma zamanı gelmiştir. Sadece tek tek insanların değil bütün insanlığın. Dünya gezegeninde yeni bir enerji hüküm sürmektedir. Fakat kolayca onu korkuya dönüştürebilirsiniz çünkü engellenmezse doğal olarak gideceği doğrultu budur. Ya da yolun üzerinde durmayı ve onu sevgiye yönlendirmeyi seçebilirsiniz. Koşulsuz sevgiyle, iyilikle ve karşılıklı yardımla insanların yüreğinde korkunun yer bulduğu boşlukları doldurabilirsiniz. Sevgili varlıklar, evrende yalnız olmadığınızı anladığınız anda kendinizi farklı bir açıdan değerlendireceksiniz. Sizi dışlayanlara ya da düşmanınız olduğunu düşündüğünüz diğerlerine tamamen farklı bir açıdan bakacaksınız. Bu gerçekleşinceye kadar beklemeyin. Önünüzdeki üç ay boyunca bunu yapmak için büyük çaplı bir fırsatınız olacak. Kendinize bir söz verin, önünüzdeki doksan gün boyunca sadece tercihleriniz doğrultusunda hareket etmeyeceğinize dair. Elbette herkesten eşit şekilde hoşlanmak zorunda değilsiniz fakat sessiz tercihleriniz ve önyargılarınız bazen önünüze çıkar. Önce bununla içsel olarak çalışın. Her ne kadar kendinizi ışık işçisi olarak tanımlasanız ve olumsuz enerjilerinizi temizlediğinizi düşünseniz bile her zaman kalıntılar vardır. Bazen bu direnç çok derinlerde gömülüdür. Hepinizin yer almasını istediğimiz diğer bölüm budur.

Dünya gezegeninde çağlar boyunca devam eden çok zor bir durum var. Biz onu “nesillere ait nefret” olarak isimlendiriyoruz. Bu durum, çocuklar aile içinde nefret etmeye odaklı yetiştirildiklerinde ortaya çıkar. Bu nefretin konusu bir ırk, bir ülke, bir zorba ya da bunun bir benzeri olabilir. Siz tekrar tekrar çocuğunuza nefret etmeyi öğrettikçe bu durum kırılması zor bir döngüye dönüşür. Şimdi, önünüzdeki üç ay boyunca bu döngüyü kırmak için bir fırsata sahipsiniz. Ve size söz veriyoruz, bu durum bütün dünya gezegenini etkileyecek.

Hayatınızda Ne Kadar İyiliğe Yer Verebilirsiniz?

Evren boyunca etrafınızda yer alan bu diğer varlıklardan biri yerküreye gelecek olsaydı bile çabalarınızı birleştirme konusunda zorluk yaşayacak, onlarla savaşmanız mı yoksa konuşmanız mı gerektiğine karar veremeyecektiniz. Yüzünüzdeki örtüyü kaldırmanın zamanı gelmiştir. Sadece kim olduğunuzu görebilmeniz için değil komşunuzun kim olduğunu da görmek ve artık bağlantı kurmaya başlamak için. Bunlar iyiliğin zamanlarıdır. Bu yüzden, hayatınızda ne kadar iyiliğe yer verebilirsiniz? Yaşadığınız bölgeye yeni taşınan insanları görmüş olabilirsiniz. Belki de korktukları için iyi karşılanmadıklarını hissettiler. Onları yeni yerlerinde rahat ettirmek için adım atın, küçük bir yolla bile olsa. Elinizi daha önce hiç yapmadığınız kadar uzağa uzatmaya cesaret edin. Bunlar dünya gezegeninde inanılmaz büyüklükte fark yaratabileceğiniz zamanlar ve bizler tohumları ekiyoruz. Hatırlayın, sizler şimdiye kadar hiçbir yerde görülmemiş en güçlü meleklersiniz.

Sizleri saygıyla selamlıyoruz sevgili varlıklar. Sizler bu harika değişim zamanlarında çok özel amaçlar ne niyetlerle bu yeni enerjinin parçası olmaya geldiniz. Başardınız. Yuva’ya hoş geldiniz. Önümüzdeki doksan günün keyfini çıkarın.

Sizi bu yolla selamlamak bizim için büyük bir onur. Her seviyede birbirinize karşı saygılı davranın. Hepiniz tanrının parçalarısınız. Her fırsatta iyiliğinizle birbirinize destek olun. Beraber iyi bir oyun çıkarın.

 

Espavo, sevgili varlıklar.

Grup

 

KALPLERİ BİRLEŞTİRMEK

 

Yeni Farkındalık

Dünya şaşırtıcı bir yer. Etrafımızda olup bitenler neredeyse ezici boyutlarda. Farkındalık limitimiz sadece bize bağlıdır. Çoğu zaman günlük hayatın koşuşturmacasına o kadar dalarız ki farkındalığımızı genişletmeyiz. Ancak başımıza gelen olaylar, karşılaştığımız insanlar, dünyadaki gelişmeler ya da bizi alışık olduğumuz güvenli, rahat dünyanın dışına çıkaran herhangi bir sebep yüzünden ufkumuzu genişletmeye zorlanırız.

Burada Amerika Birleşik Devletleri’ndeki değişimler düşünme biçimimi etkiliyor. Yaklaşan başkanlık seçimleri dünyadaki olaylara yeni bir ışık altında bakmama sebep oluyor. Bunların günlük yaşantımı nasıl etkileyebileceği konusunda daha bilinçli hale geliyorum. Belki de kendi gelişim seviyem sebebiyle politikanın kendi hayatımda ve etrafımdakiler üzerinde yaptığı etkilere daha fazla dikkat ediyorum. Steve ve ben televizyondaki başkanlık tartışmalarını izliyoruz. Adayların farklı dünya görüşlerini duymak ilginç. Tartışmadan sonra Steve’le beraber yaptığımız konuşmalar çok daha ilginç. Aramızda geçen konuşmalar bizi yeni bir dünyaya açıyor. Geçtiğimiz seçimlerin tamamında oy kullandım ama şimdi bu politik sistemin dünyada nasıl bir değişime yol açabileceği konusunda yeni bir farkındalığa sahibim. Bu sadece seçilmiş politikacıların geleceği ne şekilde değiştirecekleri konusundaki vaatleriyle değil aynı zamanda benim bunu kendi düşünce ve eylemlerimle nasıl yapacağımla da ilgili. Geçmişte, bu dünyada barışa hizmet eden bir değişimi nasıl gerçekleştirebileceğimi merak ederdim. Şimdi biliyorum ki bu benimle başlıyor. Günlük hayatımda diğerleriyle pozitif yollarla bağlantı kurarak hayal ettiğim dünyayı yaratabilirim. Başkan adaylarının vaatlerini dinliyorum ve sadece benim hayatımda değil diğer ailelerin geleceğinde de nasıl bir değişim yaratabileceğine bakıyorum. Geleceğin liderini seçme işini ciddiye alıyorum ve sözlerini dikkatle dinliyorum. Fakat daha çok, gelecek için en iyisinin hangisi olduğu konusunda kalbimi dinliyorum. Bu seçimin sadece Birleşik Devletler’de değil bütün dünyada büyük çaplı değişimlere yol açacağını biliyorum.

Yakın zamanda uyanmaya başlayan sadece benim farkındalığım değil. Steve ve ben Amerika’nın en gözde eğlencesi olan futbolun geçici taraftarları olunca şaşırdık. Birkaç hafta önce Will Smith’in (Concussion) Doğruyu Söyle filmini görmeye gitmiştik. Futbol ve benzeri oyunların yol açtığı kafa travmaları bizi her zaman endişelendirir. Film bu konuyu kamuoyunun gündemine taşıdı. Super bowl’u (Amerikan Futbolu şampiyonluk maçları) kaydettik böylece yarım günlük harika şovu seyredebilecektik. Nasıl gittiğini görmek için başına bir göz attık. Steve oyunun kurallarını açıklamayı teklif etti ama ben sadece takımlar arasındaki etkileşimi görmeyi istiyordum. Sadece dakikalar içinde oyuna takılıp kaldık. Lütfen şunu anlayın, futbolla ilgilenmeyen iki oğlum ve kocam olduğu için kendimi her zaman şanslı saymışımdır. Super bowl günü olan pazar günü diğerleri televizyon seyrederken biz şehrin ya da doğanın tadını çıkarırız. Futbol fanatikleri televizyon başında olduğu için genellikle kalabalık olan yerler sessizdir. Artık oğullarımız da fan ama ben ve Steve için oyuna duyduğumuz ilginin sürüp sürmeyeceği belirsiz. Yine de heyecanı hissetmenin keyfini çıkardık. Bu çevremizdeki dünyayla ilgili yeni bir farkındalıktı.

Dünyada neler olduğunu takip ediyorum. Her gün haberleri seyrediyorum ve insanlara dair hikayelere dikkatimi veriyorum. Yukarıda bahsettiklerim yeni farkındalığımla ilgili örnekler. Her bir durumun içinde hazır bulunan tutkunun farkında olarak önüme ne gelirse gelsin keşfetmeye açığım. Etrafımızdaki dünyanın farkında olarak hayata yönelik yeni heyecanlar yaratabiliriz. Farkındalık kelimesinin eş anlamlarına baktım. Bilinçli olmak, dikkatli olmak, uyanık olmak, tetikte olmak, ilgili olmak listedeki kelimelerdi. Ben özellikle uyanık olmaktan hoşlandım. Etrafımda olup henüz farkına varmadığım farklı dünyalara uyanmayı planlıyorum. Bu dünyayı sunduğu her şeyle beraber kucaklayacağım. Yeni farkındalık sanatını uygulamaya koyacağım.

 

Sevgi ve ışıkla,

Barbara.

 

Copyright Notice:
Copyright 2000 – 2016 Lightworker. www.espavo.org This information is meant to circulate and may be freely disseminated, in whole or in part. Please credit: http://www.espavo.org.