Φεβρουάριος 2016

Εξάσκηση στην Ανθρωπιά
Αλλάζοντας τον Κόσμο με την Αγάπη

 

Χαιρετισμούς αγαπημένοι μας.

Έπειτα από δυσκολίες, καταφέραμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Σας χαιρετούμε με αυτή τη νέα ενέργεια γιατί αντιμετωπίζετε μια πρόκληση. Στη Γη υπάρχει πολλή πίεση και πολλά πράγματα που απαιτούν την προσοχή σας και που απομακρύνουν την εστίασή σας από εκεί που θα θέλατε να είναι. Σας λέμε αγαπημένοι μας πως υπάρχουν πολλοί που έχουν αναλάβει τη δύναμή τους κι έχουν κάνει τη φωνή τους να ακουστεί, ίσως για πρώτη φορά σε αυτούς τους ιερούς καιρούς. Αυτό το μοναδικό σταυροδρόμι χρόνου και χώρου προσφέρει μια ευκαιρία για να κάνετε μια σημαντική διαφορά. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να σας δώσουμε. Η πρόκληση είναι να δείξετε το φως σας, να εστιαστείτε και να βοηθήσετε τη Γη να αλλάξει. Όλοι σας γνωρίζατε πως οι αλλαγές έρχονταν. Πολλοί πιστεύατε πως όλα αυτά θα συνέβαιναν μέσα σε μια μέρα, πως θα ξυπνούσατε και όλα θα ήταν τέλεια. Εισήλθατε στη νέα ενέργεια αλλά αυτό κυριολεκτικά προκάλεσε τον τεμαχισμό της ενέργειας και της ασφάλειάς σας και άλλαξε τη σταθερότητα που είχατε φέρει στη ζωή σας. Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί άνθρωποι να προσποιούνται. Αν νιώθουν πως δεν μπορούν να ακουστούν ή ότι δεν υπάρχει χώρος για την ενέργειά τους, προσποιούνται μέχρι να σιγουρευτούν πως κάποιος θα τους δώσει σημασία. Συχνά χρειάζονται πολλές ζωές μέχρι να το καταφέρουν. Στη Γη υπάρχουν πολλές νέες ενέργειες στις οποίες αντιδράτε. Αγαπημένοι μας, σήμερα σας προκαλούμε να κάνετε τη διαφορά και να προβείτε σε συγκεκριμένες ενέργειες. Θα πρέπει να καθορίσετε αυτές τις ενέργειες μόνοι σας γιατί είστε διαφορετικοί μεταξύ σας. Κάθε ένας από εσάς κρατά διαφορετικά κλειδιά τα οποία ανοίγουν πόρτες προς τις ευρύτερες έννοιες της ανθρωπότητας – αλλά είναι καλά κρυμμένα μέσα σας. Να σας εξηγήσουμε.

Πώς Ξεκίνησε το Παιχνίδι

Το να έρθετε και να χωριστείτε ήταν πολύ κρίσιμο επειδή το παιχνίδι είχε να κάνει με αυτό. Είχε να κάνει με το να προσποιείστε πως είστε ξεχωριστοί μεταξύ σας και να προσπαθείτε να δείτε πώς θα τα βρείτε εδώ στη Γη. Είχατε βιώσει και είχατε αντέξει στον πλανήτη σας πολλή ενέργεια και ήταν φυσιολογικό να ακολουθήσετε τον δικό σας δρόμο. Δημιουργήσατε το εσωτερικό σας ασφαλές σημείο και δεν ανησυχούσατε για το πώς θα εναρμονιζόταν με τον υπόλοιπο πλανήτη ή με τους ανθρώπους επάνω του. Αυτό αγαπημένοι μας αλλάζει γιατί η οπτική σας για την ανθρωπότητα αλλάζει. Αυτό είναι τέλειο κι εδώ είναι η πρόκληση που θα σας φέρουμε. Καταλάβετε αγαπημένοι μας πως καθώς έρχεστε σε αυτό τον πλανήτη υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που σας τραβούν την προσοχή και άλλα που σας απωθούν. Ποια πράγματα σας τραβούν την προσοχή; Η ομορφιά; Θα δείτε πως η ομορφιά διαφέρει για τον καθένα, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει μεγάλη γκάμα ομορφιάς στη Γη που αποθηκεύεται στα Ακασικά Αρχεία. Στην ουσία δίνετε ζωή σε μια προσωρινή μορφή ομορφιάς. Αυτό είναι εκπληκτικό κι αυτό κάνετε όταν αγκυρώνετε πράγματα στη ζωή σας. Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που μπορείτε να βιώσετε στη Γη είναι πως πιστεύετε στη διαφορετικότητα. Υπήρχε ένα παιχνίδι που όλοι σας αποφασίσατε να παίξετε και μιλήσαμε γι΄ αυτό στο πρώτο βιβλίο που βοηθήσαμε τον Φύλακα να γράψει. Υπήρξε μια εποχή όπου όλοι σας βρισκόσασταν στους πρόποδες ενός βουνού απολαμβάνοντας διάφορα πράγματα και παίζοντας κρυφτό ή οτιδήποτε άλλο παίζατε ως πνεύματα. Τότε κάποιος είπε, “Ας παίξουμε ένα άλλο παιχνίδι. Έχουμε ένα παιχνίδι όπου φοράμε πέπλα και δεν εν-θυμόμαστε ποιοι είμαστε. Ζούμε τις ζωές μας χωρίς να εν-θυμόμαστε ποιοι είμαστε ή τι σχέσεις έχουμε μεταξύ μας. Είναι ένα παιχνίδι όπου ο Θεός ψάχνει τον εαυτό του και προσπαθούμε να βρούμε την αντανάκλασή μας στον κόσμο προσποιούμενοι πως είμαστε ξεχωριστοί”. Κι έτσι ξεκίνησε το παιχνίδι στη Γη.

Διαχωρισμός

Στο Σύμπαν παίζονται πολλά παιχνίδια και θα βρείτε αρκετά από αυτά. Για την ακρίβεια, πρόσφατα ένα άλλο σας βρήκε και προσπαθούν να επικοινωνήσουν. Θα σας πούμε περισσότερα καθώς η ώρα θα πλησιάζει. Προς το παρόν ούτε εκείνοι ούτε εσείς έχετε την τεχνολογία να ταξιδέψετε μέχρι εκεί. Ίσα που υπάρχει η τεχνολογία για να επικοινωνήσετε κι αυτό προσπαθούν να κάνουν τώρα. Κι εσείς ακούτε και έχετε βρει μερικά σήματα που έχουν στείλει χωρίς να ξέρετε πώς να τα ερμηνεύσετε, αλλά θα το κάνετε σύντομα. Όταν συμβεί αυτό αγαπημένοι μας, θα δώσει σε όλους στη Γη μια νέα οπτική. Ξαφνικά θα δείτε τους εαυτούς σας ως πλάσματα της Γης. Θα υπάρξει μια Ένωση ανθρώπων στη Γη για τον απλούστατο λόγο πως θα θεωρούν ότι όλοι είναι ίδιοι. Δεν είναι φανταστικό; Ψάχνετε για τις διαφορές μεταξύ σας. Γι’ αυτό όταν υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, αγαπούν και τιμούν ο ένας τον άλλον. Πάντα υπάρχει μια σύνδεση. Η εύκολη σύνδεση είναι με αυτούς που βρίσκονται κοντά σας. Έχετε παρατηρήσει αγαπημένοι μας πως πάντα τα ξαδέρφια είναι που αγωνίζονται στη Γη; Συνήθως δεν είναι αντιμέτωποι αλλά βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους και μερικές φορές έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Πολλή από την μισαλλοδοξία στη Γη υπάρχει λόγω των τεράστιων ποσοτήτων έντασης και φόβου που έχουν επιτρέψει να υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός. Το ερώτημα είναι, “Πόσο πολύ θα διαχωριστείτε από τους άλλους; Πόσο πολύ θα διαχωριστείτε από τα αδέρφια σας πριν αυτό γίνει προβληματικό;” Κι εκεί ερχόμαστε εμείς – να σας φέρουμε στη σημερινή πρόκληση.

Επανασπορά του Πλανήτη Γη

Ο κάθε άνθρωπος στη Γη έχει κάποιου είδους δυσκολία ή τρόπο να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του. Όλοι έχετε προκαταλήψεις που μάθατε ή κληρονομήσατε από τους γονείς σας. Κοιτάξτε τι συμβαίνει τώρα στη Γη. Αν και σας λέμε πως είναι πολύ δύσκολο, σας δίνει μερικές ευκαιρίες που αλλιώς δεν θα είχατε. Μια από αυτές είναι μια εκπληκτική επανασπορά του πλανήτη Γη, το να βρείτε μια πιο ισορροπημένη σύνδεση μεταξύ των πλασμάτων. Αν και μικρός αριθμός το κάνει αυτό, προκαλεί κάποιες αλλαγές οι οποίες θα φανούν μετά από δύο γενιές. Έχετε επανειλημμένα διαχωριστεί σε φυλές. Συνήθως είχατε προβλήματα με εκείνους που ήταν πολύ κοντά στη δική σας φυλή, σαν να διαγωνιζόσασταν μαζί τους. Αυτό ήταν μια προσπάθεια να πούμε ένα αστείο. Αυτό που σας ζητάμε είναι να προσποιείστε πως είστε άνθρωποι. Πόση ανθρωπιά μπορείτε να φέρετε στη ζωή σας στους επόμενους τρεις μήνες; Ένα πολύ κρίσιμο παράθυρο ανοίγει αυτή τη στιγμή. Στους επόμενους τρεις μήνες θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε μια τεράστια διαφορά στον κόσμο, κάνοντας μικρές πράξεις. Μερικές φορές οι πράξεις σας βρίσκονται βαθιά μέσα σας.

Ανθρωπιά: Κοιτάζοντας Πέρα από τα Συστήματα Πεποίθησης και τις Προκαταλήψεις σας

Φυσικά, όλοι έχουν προκαταλήψεις. Σε μερικούς αρέσουν συγκεκριμένοι τύποι ανθρώπων κι είχαν αρνητικές εμπειρίες με άλλους· φυλές, πλάσματα, συστήματα πεποιθήσεων, οτιδήποτε διαχωρίζει τους ανθρώπους. Βρείτε τις προκαταλήψεις σας. Σας ζητάμε αγαπημένοι μας να κάνετε σταθερά βήματα στους επόμενους τρεις μήνες ώστε να αλλάξετε. Ανακαλύψτε κάτι σε εκείνους απέναντι στους οποίους είστε προκατειλημμένοι, είτε πρόκειται για μια θρησκεία, ένα σύστημα πεποιθήσεων ή μια φυλή ανθρώπων. Κάνοντας ειρήνη με όσους αντιπαθείτε και αντιστέκεστε, θα έχετε τη μεγαλύτερη εναρμόνιση και θα εξυψώσετε την ανθρωπότητα στα υψηλότερα επίπεδα. Καταλαβαίνετε αγαπημένοι μας πως η ανθρωπιά σας θα ξεπεράσει κατά πολύ τον ανθρώπινο φόβο στη Γη. Αυτή είναι η εποχή να κάνετε κάτι. Ψάξτε μέσα σας για να βρείτε τις μικρές προκαταλήψεις σας – όλοι έχουν. Μπορεί να είναι πως προτιμάτε αυτό και όχι κάτι άλλο χωρίς να ξέρετε το γιατί. Ερευνήστε τις για να ανακαλύψετε αν έχουν να κάνουν ειδικά με ομάδες ανθρώπων. Όταν το ανακαλύψετε, μην ντραπείτε ό,τι κι αν είναι αυτό. Κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται για τα συναισθήματά του. Όμως, μόλις βρείτε την προέλευσή τους, κάντε κάτι θετικό ώστε να βαδίσετε προς τα εκεί. Αν φοβάστε μια θρησκεία, μάθετε περισσότερα γι΄ αυτήν. Ερευνήστε για να βρείτε αν πράγματι είναι βλαβερή ή ίσως βρείτε το αντίθετο. Βρείτε περισσότερα για τους ανθρώπους προς τους οποίους νιώθετε αρνητικά συναισθήματα. Αυτό μπορεί για πολλούς να είναι δύσκολο επειδή πολλές φορές υπερηφανεύεστε πως είστε ανοιχτόμυαλοι και όχι στενόμυαλοι και προκατειλημμένοι. Έχετε κάνει εκπληκτική δουλειά αλλάζοντας τη Γη με τα κύματα της αγάπης σας, οπότε μη νιώθετε πως τιμωρείστε αγαπημένοι μας. Απλά σας ζητάμε να καθαρίσετε τα κατάλοιπα και τις ασυνέπειες μέσα σας. Κάνοντάς το αυτό ορίζετε την ενέργεια όλων γύρω σας γιατί είστε Εργάτες του Φωτός. Εσείς απλώνετε τα φτερά σας σιωπηλά, κάτι που έχει τεράστια επίδραση στους άλλους γύρω σας και στο παιχνίδι στη Γη.

Αυτή η εποχή είναι κρίσιμη αγαπημένοι μας και σας καλούμε να κάνετε κάτι για να ανοίξετε την πόρτα στον εαυτό σας τους επόμενους τρεις μήνες. Μάθετε για κάτι που φοβάστε, ή γνωρίστε ανθρώπους για τους οποίους ανησυχούσατε ή απλά δεν συμπαθούσατε. Υπάρχουν πάρα πολλοί που αγωνίζονται και μια μεγάλη λίστα λόγων για δυσκολίες. Σας λέμε αγαπημένοι μας πως το να καταφέρουν κάτι σημαντικό κάνει τους ανθρώπους να εναρμονίζονται. Ένα από τα πιο σημαντικά σας κατορθώματα όσο βρίσκεστε στη Γη είναι η ανάμιξη των φυλών. Θα ήταν εύκολο να πείτε, “Αυτή η φυλή ανήκει εκεί κι αυτές οι φυλές ανήκουν εδώ, οπότε θα μείνουν ξεχωριστά”. Δεν λειτούργησε όμως έτσι. Ήρθε η ώρα να κάνετε ένα βήμα παραπέρα και να βρείτε πού βρίσκονται οι φόβοι σας για τους άλλους ανθρώπους και να τους αντιμετωπίσετε. Μάθετε περισσότερα για τους ανθρώπους που έχουν αυτές τις εμπειρίες επειδή μπορείτε να βοηθήσετε με πολλούς τρόπους με πολύ μικρή προσπάθεια.

Εξάσκηση στην Ανθρωπιά

Υπάρχουν δυσκολίες τις οποίες θα βλέπετε καθημερινά στις ειδήσεις επειδή υπάρχουν λαοί που μετακινούνται ψάχνοντας για ασφαλείς περιοχές να ζήσουν. Πολλοί από εσάς δέχεστε πρόσφυγες. Άλλοι τους ελέγχουν. Πρόσφατα δύο χώρες είπαν πως έχουν πάρα πολλούς πρόσφυγες και διώχνουν τους υπόλοιπους. Είκοσι χιλιάδες στη μια χώρα και τριάντα χιλιάδες στην άλλη. Τι θα κάνουν τώρα; Εδώ είναι που η ανθρωπιά σας μπορεί να ζωντανέψει ακόμα και κάνοντας αυτές τις ερωτήσεις. Μπείτε σε μια θέση όπου μπορείτε να φανταστείτε πως θα επρόκειτο για την οικογένειά σας και μετά μπείτε στον ίδιο κύκλο. Τώρα συνδέετε τις καρδιές σας.

Σπάστε τον Κύκλο του Μίσους στις Επόμενες 90 Μέρες

Ήρθε η ώρα για την ανθρωπότητα να αφυπνιστεί από το όνειρο – όχι μόνο οι άνθρωποι αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα. Υπάρχει μια νέα ενέργεια στη Γη. Όμως μπορείτε να τη μετατρέψετε εύκολα σε φόβο γιατί προς τα εκεί θα πάει αν μείνει ανεμπόδιστη. Ή μπορείτε να επιλέξετε να την εμποδίσετε και να την οδηγήσετε στην αγάπη. Με την ανιδιοτελή αγάπη, ανθρωπιά και βοήθεια προς τους άλλους μπορείτε να γεμίσετε το κενό στις καρδιές των ανθρώπων, εκεί όπου υπάρχει φόβος. Αγαπημένοι μας, μόλις καταλάβετε πως υπάρχουν κι άλλα όντα εκεί έξω, θα σκεφτείτε τον εαυτό σας διαφορετικά. Κάποιοι που σας απωθούσαν ή τους βλέπατε σαν εχθρούς, τώρα θα τους βλέπετε εντελώς διαφορετικά. Μην περιμένετε για να το θέσετε σε κίνηση. Στους επόμενους τρεις μήνες θα έχετε τεράστιες ευκαιρίες για να το κάνετε. Δηλώστε στον εαυτό σας πως στους επόμενους τρεις μήνες θα ψάξετε για αυτές τις προτιμήσεις μέσα σας. Αν και θεωρείτε τους εαυτούς σας ως Εργάτες του Φωτός, χωρίς αρνητικές ενέργειες, πάντα υπάρχει ένα κατάλοιπο. Μερικές φορές αυτή η αντίσταση ήταν βαθιά φυτεμένη, κάτι που αποτελεί την άλλη κατάσταση που θέλουμε όλοι σας να είστε μέρος της.

Υπάρχει μια πολύ δύσκολη κατάσταση που διαιωνίζεται στη Γη και που την ονομάζουμε “Μίσος των Γενεών”. Αυτό συμβαίνει όταν τα παιδιά μεγαλώνουν σε μια οικογένεια που μισεί κάτι, είτε είναι μια φυλή ανθρώπων, μια χώρα, κατακτητές ή οτιδήποτε άλλο. Όταν μαθαίνετε τα παιδιά σας να μισούν ξανά και ξανά, αυτός ο κύκλος δύσκολα σπάει. Τώρα έχετε μια ευκαιρία να σπάσετε αυτό τον κύκλο στους επόμενους τρεις μήνες και σας υποσχόμαστε πως αυτό θα συμβεί σε ολόκληρη τη Γη.

Πόση Ανθρωπιά Μπορείτε να Εκφράσετε στη Ζωή σας;

Ακόμα και αν μια από τις άλλες οντότητες που υπάρχουν γύρω σας μέσα στο Όλα Όσα Είναι ερχόταν στη Γη, θα είχατε τόση δυσκολία να ενώσετε τις προσπάθειές σας που δεν θα μπορούσατε να αποφασίσετε αν θα την πολεμούσατε ή θα της μιλούσατε. Αυτή είναι η εποχή να βγάλετε τα πέπλα από τα πρόσωπά σας, όχι μόνο για να δείτε ποιοι είστε αλλά και για να δείτε ποιος είναι ο γείτονάς σας και να αρχίσετε να συνδέεστε. Αυτή είναι η εποχή της ανθρωπιάς, οπότε πόση ανθρωπιά μπορείτε να εκφράσετε στη ζωή σας; Μπορεί να γνωρίζετε ανθρώπους που μετακόμισαν πρόσφατα στη γειτονιά σας και ίσως δεν ένιωσαν ευπρόσδεκτοι επειδή τους φοβόντουσαν. Βγείτε μπροστά ώστε να τους κάνετε να νιώσουν άνετα, έστω και με έναν απλό τρόπο. Τολμήστε να απλώσετε το χέρι σας σε κάποιον στον οποίο δεν το έχουν ξανακάνει. Αυτή είναι εποχή για να κάνετε μια μεγάλη διαφορά στη Γη κι εμείς φυτεύουμε τους σπόρους. Εν-θυμηθείτε, είστε οι πιο ισχυροί άγγελοι που έζησαν ποτέ.

Σας τιμούμε αγαπημένοι μας. Έχετε έλθει με έναν συγκεκριμένο σκοπό και πρόθεση, να βρίσκεστε εδώ σε αυτή την υπέροχη εποχή των αλλαγών και να αποτελείτε κομμάτι αυτής της νέας ενέργειας. Τα καταφέρατε. Καλωσορίσατε στην Εστία! Απολαύστε τις επόμενες ενενήντα μέρες.

Με τη μεγαλύτερη τιμή όλων σας χαιρετούμε με αυτό τον τρόπο και σας ζητάμε να φέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό σε όλα τα επίπεδα. Είστε όλοι κομμάτι του Θεού. Να φροντίζεστε μεταξύ σας σε κάθε ευκαιρία με την ανθρωπιά σας και να παίζετε το παιχνίδι όμορφα μαζί.

Espavo αγαπημένοι μας.

 

Η λέξη Espavo είναι αρχαίος χαιρετισμός από τη Λεμουρία και σημαίνει “Σε ευχαριστώ που αναλαμβάνεις τη δύναμή σου”.

 

Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!