September 2015

Schiet op, doorgaan
De grote frustratie

Groeten van Thuis Dierbaren.

Jullie zijn magie. Ieder van jullie heeft een speciale magische gift, iets dat jullie speciaal van Thuis hebben meegenomen. Jullie waren van plan om je hele leven te besteden aan dit naar aarde brengen en jullie herinneren jullie, op nieuwe manieren, steeds meer. Het is een magische tijd op aarde dierbaren, waar ieder van jullie nu kan beginnen met het her-inneren wat je ware kracht is en er zelfs al een klein beetje in kan stappen.

Je acties en toewijding zijn wat je wereld creëert in de wereld die recht voor je ligt want nieuwe tijden zijn aangebroken. We zullen een klein beetje delen van wat voor je ligt, vanuit ons perspectief. Wanneer jullie dat doen, dierbaren, zullen jullie verliefd worden op de mens-heid. Er zijn tijden dat je je tv aanzet en ziet dat de wereld, volgens jou standaard, een puinhoop is. Het lijkt wel alsof iedereen een andere kant op gaat.

Hoewel je niet kunt zien wat er werkelijk gaande is, zullen we toch een deel met je delen. Het zijn geweldige tijden die ook wel een uitdaging zijn voor velen van jullie. Jullie begrijpen niet alles van wat er plaatsvindt. Deze veranderingen vinden op meerdere gebieden tegelijkertijd plaats. Maar wij delen alleen diegene die en verschil maakt in jou realiteit.

Veel Landelijke overheden vertegenwoordigen niet het collectieve hart van de mensheid.

In de Verenigde Staten is zoiets leuks al de presidentiële verkiezingen. O mijn goedheid, we kunnen niet wachten totdat wij kunnen kijken naar alle zaken die jullie daarvoor uit de kast halen. Dit is een grote reis naar iets dat wij ook niet zeker weten. In het begin gebruikten jullie deze verkiezingen om een mens voor een baan te vinden. Maar de afgelopen tientalle jaren is dat heel anders geworden. Laat ons daarom een korte reis terug in de tijd maken naar de vroege 60-ger jaren toe de verkiezing ging tussen Richard Nixon en John F. Kennedy. Deze verkiezing werd beslist door het simpele feit dat de een zich beter wist te presenteren op tv dan de ander. Deze ervaring had een geweldig effect op het collectieve bewustzijn, voor de eerste keer. De meeste mensen die uitgekozen zijn om dat land te leiden zijn juristen. Zij hebben een geschiedenis van al dit bewustzijn achter zich staan. En waarom moet je dan jurist zijn om een land te kunnen leiden? Dat zou beteken dat je alleen maar door het juridische systeem, heen zou moeten. En dat is wat er gebeurt is op vele plaatsen in de wereld, overheden vertegenwoordigen niet meer het hart van de samenleving. En zoals we al eerder gedeeld hebben met jullie, is het collectieve hart van de mensheid dat zal heersen en regelen. Wat jullie nu zien zijn overheden die dit voor proberen te zijn..De presidentiële verkiezingen in de Verenigde Staten zijn daar een voorbeeld van. Iedereen probeert voor een camera te springen om zichzelf zo goed mogelijk te presenteren als betrouwbaar en eerlijk gezegd is het een beetje onzinnig. Waarom worden het door zo velen gesteund en aangemoedigd? Omdat zij de frustratie channelen. Het is heel eenvoudig. Zij zijn de enigen die aandacht besteden aan deze frustratie. Er is een gat in dat economische systeem, waar de middenklasse zou moeten zijn, maar die is er simpelweg niet. Waarom vertegenwoordigen jullie overheden julie niet gewoon? Jullie hebben hier een kapitalistisch systeem van gemaakt en daarom is de stem van het geld luider dan die van het collectief. Dat proces is aan het veranderen.

Geld spreekt luider dan het collectief.

Hoe deze verandering exact plaatsvindt moeten we nog even afwachten. Het zou kunnen resulteren in een complete ineenstorting van het oude systeem om vervolgens ruimt te hebben om iets nieuws te creëren op solide grond en dat is geen zo slecht nog niet. We zouden willen dat jullie opschieten. Of, jullie kunnen doorgaan met dingen te verzinnen omeen paar kleine veranderingen door te voeren terwijl je een beetje evolueert. We vertellen jullie dierbaren, de methode van vroeger is binnen handbereik. En wat dan over de frustratie en waarom die er ook is? Wel jullie hebben eenvoudig wel alles omgezet naar kapitalisme. Kapitalisme is het belangrijkste puzzelstuk, dor jullie systemen heen gevlochten, en zij die het hardst roepen worden meestal gekozen. En jullie staan op het punt om te ontdekken hoe luid mensen eigenlijk kunnen spreken. En feitelijk zullen de meeste Amerikanen het meeste stemmen door van tv kanaal te vernaderen want het wordt een hectisch jaar. Wanneer je van kanaal veranderd besef je dat meestal we. Je stem wordt gehoord op andere manieren dierbaren. Nu, op dit moment is het een circus. Grappig en interessant om naar te kijken, maar wat vertegenwoordigt het nu allemaal? Het vertegenwoordigt d frustratie die nog steeds niet geadresseerd is .

De frustratie van Mensen

Waarom is er zoveel frustratie? Een mens kan goed zien waar de frustratie vandaan komt. Jullie hadden een verkiezing en op een bepaald punt besloot jullie hele collectief dat een persoon president werd en de andere niet. Jullie voelen dat jullie regering je niet echt vertegenwoordigd en dat velen van hen betaald worden door mensen die belang willen laten gelden, bedrijven en lobbyisten. Dit zijn de mensen die de gaten vullen en jullie overheid in de richting van geld en grote belangen van bedrijven en kapitalisme duwen. Nu zijn jullie op het punt aanbeland waarop jullie een paar belangrijke beslissingen gaan nemen. We praten specifiek over de Verenigde Staten op dit moment, maar zoals jullie weten zijn alle energieën met elkaar verbonden door jullie economische systemen. Dus wat goed is voor de ene hoeft niet perse goed te zijn voor de ander, toch? Maar hier geldt dat wat goed is voor een land is goed voor alle landen. De hele wereld kijkt naar deze veranderingen in evolutie omdat iedereen door elkaar beïnvloed wordt. We kunnen nauwelijks wachten om te zien waar dit heen zal gaan. We zien dit niet als goed of kwaad en het helpt waarschijnlijk om te weten dat, onze blik verder reikt dan die van jullie, wij kunnen zien wat jullie aan de ander kant hebben geconstrueerd en daarom hopen we dat jullie gewoon de volgende stap willen zetten. En meer dan dat hopen we dat jullie regeringen in staat zijn zich snel aan te passen want op dit moment luisteren ze niet.

Zorg dat je collectieve stem gehoord wordt.

Nu is er een frisse wind met nieuwe mensen die binnenkomt. Het goede eraan is dat, in ieder geval in de Verenigde Staten, de collectieve stem nu gehoord wordt. Dat is fascinerend omdat het ook de aandacht weer vestigt op iets dat verdwenen was. Veel mensen hebben iets gevoeld van “ O dat zijn zij maar.” Die doen toch hun eigen ding. Die hebben mij niet nodig om meet te doen. Dierbaren, zij hebben jullie nodig. Jullie zijn deel van het collectief op meer manieren dan je kunt bevatten. Om je stem te laten horen in dat collectief is een van de grootste verantwoordelijkheden die je hebt. Jullie creëren je wereld op kleine schaal, maar het zal in grootsheid een grote impact hebben. Het komt allemaal samen in deze magische tijden. Durf te dromen, Durf je hoop terug te brengen. Kijk de toekomst in en durf de grote mogelijkheden te planten voor jou zelf in het moment. Behandel jezelf goed omdat je best wel weet dat je een wezen bent dat de energie draagt van degene die jullie god noemen. Een ieder van jullie kan deze mogelijkheden inzetten in de wereld om je heen. Wanneer je het hoogste niveau bereikt van wat je gecreëerd hebt, iets dat je volledig ondersteunt, dan is de tijd gekomen dat je op je productiefst bent voor het Universum. En die tijd is nu.

Het is tijd om aan de slag te gaan.

Dus we vragen jullie, wat heb je nodig om de volgende stap te nemen? Wacht je tot iemand gekozen wordt? Of dat een magische deur geopend wordt? We verteleen het nogmaals dierberen, de tijd is hier en nu. Ga ervoor en stap erin. Claim het. Sta op. Een ieder van jullie heeft de blauwdruk voor de Nieuwe Aarde meegenomen van Thuis. Hoe je het ook noemt, je innerlijke waarheid, het werkt alleen als je het zo brengt dat het de waarheid om je heen raakt.

Hoe doe je dat? Eenvoudig, oefen. Dat is alles dat er is, oefenen. Blijf proberen om vooruit te bewegen met en in liefde en je zult de gaten die nu nog frustrerend zijn gaan vullen. Hoe kan de frustratie van de middenklasse dan opgelost worden? Door creativiteit en door ze een stem te geven. Geef ze de kracht om opnieuw te creëren. We praten over hen, maar velen van jullie zijn hen. Channel het en doe dat op een positieve manier. Zoek de verandering, er zijn veel verschuivingen die in jullie systeem plaats moeten vinden om de transitie van het ene naar het andere gebied doen plaatsvinden. We zien diegenen die op het punt staan, maar nog niet echt begonnen zijn. De collectieve vibratie van de aarde zorgt ervoor dat zijn iet mis te verstaan zijn. Mensen stappen naar voren, heel voorzichtig, wetende dat ieder moment dat zij bewegen een verandering in de wereld veroorzaken die groot zijn voor de omgeving om hen heen. Je eigen nervus vagus begint te evolueren en je kunt de compassie voelen in de mensen. Dit deel van je lichtlichaam wordt nu door velen ervaren. Je kunt nu meer van je licht dragen. Wat wij van jullie vragen dierbaren is om door te gaan, schiet op. Sta op, stap voorwaarts, doe iets. Ga er mee om op de best mogelijke manier en wacht niet op het ‘perfecte moment’ want het perfecte moment is nu. Er is zoveel dat nu plaatsvindt dat je wellicht niet begrijpt maar jij bent de baas van je eigen keuze. De collectieve vibratie beslist. Dat betekent dat je zelf kunt kiezen om stil te zijn of je krach teweeg te geven. Het is tijd om te spreken en om vooruit te bewegen, je bereidheid te claimen en je wijsheid te delen. Het is niet altijd perfect maar tenzij jij bereid bent iets op te offeren bereiken we niet de mogelijkheid van harmonie.

Een kritieke datum

Zegt het voort. Jullie worden, in deze tijd dierbaren, goed begeleid. Soms zul je je mond open doen met de duidelijke bedoeling vanuit je hart te spreken maar niet meer de woorden kunnen vinden in je hoofd. Dus zul je vanuit je hart gaan channelen, op een nieuwe manier, en dat is de mogelijkheid voor spirit om te praten met jou als instrument. Terwijl je dit instrument gebruikt en ontwikkelt tot een nieuwe manier om samen te werken op aarde, kunnen wij ondertussen niet wachten totdat je weer de volgende stap zet. We hebben jullie en specifieke datum gegeven om in de gaten te houden, de tweede week van november 2015, want dan bereiken we een kritisch moment van omslag. Toen we jullie die datum gaven had dat te maken met de Federal Reserve van de USA, die een specifieke manoeuvre inzet eind oktober. Maar we vertellen jullie dat jullie dat punt al gepasseerd zijn, nog niet uit de gevarenzone maar wel voorruit bewegend. Ja jullie hebben een dip in de energie ervaren in de tussentijd om een aantal zwakheden in de mondiale economieën aan te tonen en China heeft daar een groot aandeel in. Werk er samen aan dierbaren, stuur energie en wens ze geluk. Weet dat jullie allemaal verbonden zijn. Stop met vingerwijzingen en jezelf anders te noemen en claim je eigen verantwoordelijkheid voor dit alles. Dat is de weg van de nieuwe aarde, weten dat je onderdeel bent van een geheel. Claim je falen ook, net als je succes want daardoor groei je en kun je genieten van het spel. Het is tijd om er mee aan de slag te gaan, nu.

Het is met de grootste eer dat we je vragen elkaar met respect te behandelen. Zorg voor elkaar, iedere kans die je krijgt. Speel het nieuwe spel goed met elkaar.

Espavo, dierbaren

De groep.

 

~ Onafhanekelijke Geest ~

 

Ik bereid me voor op een groot avontuur. Een tijdje terug plande ik een speciale reünie met mijn broer Steve. Hij en mijn schoonzuster Barbara (echt waar) wonen in St. Louis, Mo.

Spirit plant graag synchroniciteiten. Ik heb mijn middelbare schooljaren in St. Louis doorgebracht. Ik heb er gewoond vanaf mijn geboorte tot ik 20 was. Ik heb nooit spijt gehad van mijn verhuizing maar het is mijn thuisstad en ik mis het wel. Ik weet dat een groot deel van mijn wortels daar liggen, een groot deel dat verklaard wie ik ben. En het is belangrijk voor mij om daar naartoe te gaan en mijn familie op te zoeken in een familiare omgeving.

Meestal gaan Steve en ik samen naar zo’n reünie omdat we er allebei familie hebben. Deze keer ga ik alleen. Ik voel een golf van onafhankelijkheid en op hetzelfde moment vind ik alleen reizen een beetje spannend. Het kan gewoon zijn dat ik mezelf sterker moet maken, mezelf meert als individu moet gaan zien in plaats van alleen als onderdeel van een stel. Steve en ik hebben samen over de wereld gereisd, veel reizen samen gedeeld. Recentelijk hebben wij onze 43ste huwelijksdatum gevierd. We koesteren onze tijd samen, of we nu reizen of werken of gewoon samen zijn. Ik heb altijd gezegd dat het belangrijk is om je eigen ruimte te hebben in een relatie, tijd alleen voor jou, als individu. Ik heb wel vaker tripjes naar de familie in San Diego alleen gemaakt, maar het is al een tijdje geleden dat ik alleen zo’n afstand heb afgelegd. Het is eenvoudig om aan een relatie te wennen. Het is goed voor beide partners om zelf dingen te ontdekken en te groeien. Jezelf opnieuw uit te vinden om zo ook je relatie met de ander.

Terwijl ik moed verzamel voel ik ook enthousiasme. Ik sta dicht bij mijn broer Steve. Hij is 7 jaar ouder dan ik ben. Toen we opgroeiden leefden we in verschillende werelden door dit leeftijdsverschil. We hebben altijd al een speciale band gehad. Toen we ouder werden verdween het leeftijdsverschil helemaal. We zitten op dezelfde pagina en we delen ons leven. We zijn al jaren gelukkig getrouws en we hebben allebei een gelukkige familie gecreëerd. Mijn broer en ik zeggen al jaren dat wij eens samen op stap willen. We houden van onze familie en we wilden ook gewoon eens tijd voor ons.

Ik besloot dat het tijd was voor onze broer/zus reis en hij was er ook klaar voor.

Het geeft me een gevoel van iets bereikt te hebben, ik doe iets dat ik ooit gezegd had te gaan doen. En nu is het tijd om de droom om te zetten in actie. Dus ik vloog naar

Missouri zodat mijn Steve ook wat tijd voor zichzelf had. Hem kennende zou hij wel de hele tijd in zijn kantoor zitten terwijl ik weg was. Hopelijk eet hij niet de hele week fast food eet. Ik heb een hut gehuurd in de Ozarks. Dit is een geweldig gebied dat het meer overziet. En kort wandelingetje van onze hut, die mijn broer en ik delen, natuur, boten en paden om te bewandelen. De stilte van het land is magisch en het zal me opladen. En het meeste van alles zal ik deze tijd, die ik heb met mijn broer, koesteren. We vergelijken herinneringen en zijn in staat om op verschillende niveaus te verbinden met elkaar. Ik ben er zeker van dat we veel zullen lachen en plezier zullen hebben tijden deze een-op-een tijd.

Er hangt een foto van mij in de hal. De foto is genomen toen ik 20 was. Hij blijft daar hangen om mijzelf eraan te herinneren dat ik een onafhankelijke geest ben en ook was op die leeftijd. De foto is van de tijd dat ik mijn huis in St. Louis verliet om met Steve te trouwen en naar California te verhuizen. Ik voelde me op die leeftijd onoverwinnelijk. Ik voelde me dat ik alles kon doen, ondernemen en beginnen. En ik weet dat die avontuurlijke geest nog steeds in mij zit, hoewel dat een tijdje wat minder aanwezig was. Het is eenvoudig om je te koesteren in een relatie met een ander maar het is nog belangrijker dat je een beetje onafhankelijk bent. Door deze trip te ondernemen verbind ik mij weer met die geest van de mij toen ik 20 was. En wordt daarmee mijn avontuurlijke kant weer wakker gemaakt voor de avonturen van de toekomst.

Met liefde en licht,

Barbara

 

Speciaal verzoek: Copyright 2014 Lightworker. Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.