Oktober 2009

101 mogelijkheden om in je kracht te gaan staan
Vooruitgaan met de snelheid van liefde


Deze Bakens van Licht worden live gepresenteerd op Internet, uitgewerkt en op de 15e van elke maand gepubliceerd.

Speciaal verzoek: Copyright 2009 Lightworker. Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op deze website te vinden. Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.

Van Steve

Wel, hoe zal het zijn om in het tijdperk van in je eigen kracht staan te leven? In deze channeling spreekt de groep over enkele belangrijke effecten die we onmiddellijk zullen ervaren wanneer we het volgende evolutieniveau bereiken. Een van de essentiële punten die ze in deze channeling stelden was dat de originele 500 templates (een soort archetypes) van de mensheid niet langer de energie kunnen bevatten.

In het begin van de mensheid in fysieke vorm waren er slechts 500 wezens die een fysieke bel van biologie aannamen om de Aarde te bevolken. Tot op dit moment was een ieder van ons een directe afstammeling van een van deze templates. Het probleem ontstond met onze evolutie, toen we deze oorspronkelijke templates begonnen te ontgroeien. De groep wees er zelfs op dat veel gewichtsproblemen op Aarde hier deels het gevolg van kunnen zijn. Het goede nieuws is dat nu duizenden nieuwe menselijke templates hun weg naar de Aarde zullen vinden en dat we niet beperkt zijn tot de template die we momenteel hebben. De basisgedachte is dat de nieuwe templates de spirit veel meer ruimte bieden om zich in het lichaam uit te strekken.

Houd je vast…daar gaan we!
Een fijne oktobermaand gewenst! ESPAVO, Steve Rother

Van de groep

Lieve scheppers van de Aarde, wij brengen jullie de groeten van Thuis.

Vooruitgaan met de snelheid van liefde
Jullie hebben in vele verschillende vormen een lange reis door het universum afgelegd om op dit beslissende moment van overgang voor de mensheid hier te zijn. We willen het vandaag hebben over hoe dat er voor ons uitziet, zodat jullie het grotere beeld kunnen zien van wat wij nu op Aarde zien gebeuren. Jullie gaan vooruit met de snelheid van liefde en dat is in feite iets sneller dan de snelheid van licht. De realiteit daarvan is dat jullie zo snel veranderen dat veel uitdagingen of problemen die jullie nu in je leven ervaren, aan die groeisnelheid gerelateerd zijn. Wij zien het overal in de wereld gebeuren en ja, het brengt jullie wel in een hogere vibratiestaat.

Het is voor mensen heel gewoon om tijdens groeiperioden wat pijn te ondervinden, maar wij zeggen dat lijden geheel en al een eigen keuze is want je hoeft die pijn niet vast te houden. De pijn volledig door je heen laten stromen en naar het volgende niveau gaan is een van de belangrijkste gewoonten die jullie je kunnen aanleren. Wij willen ook met jullie delen dat jullie niet alleen zijn op deze planeet. Jullie zullen je verbinding met andere mensen en de andere aspecten van jezelf vinden en dit zal deels een eind maken aan het innerlijke geworstel dat velen van jullie ervaren.

Wat wij jullie zeggen is dat elk mens op deze planeet een andere straal van god in zich heeft. Stel je gewoon voor dat god een groot licht is dat het universum in straalt. Dat licht stroomt door een prisma en splitst zich dan in kleine frequentiereeksen die jullie kleuren noemen. Als je dat nu vanuit een groter perspectief bekijkt, is een ieder van jullie een unieke kleur. Een ieder van jullie is dus een unieke expressie van de god in je. Die uniciteit is je geschenk. Als je die expressie, ook al is het maar een stukje ervan, in een ander mens kunt vinden, dan verlicht je die mens, zet je hem in zijn kracht en maak je hem sterker. Als je dit met de mensen om je heen kunt doen, raad eens wat er dan met je eigen leven gebeurt? Dat komt op magische wijze op het juiste pad en zet jou tegelijkertijd in je kracht omdat je anderen helpt op het juiste pad te stappen.

Energievampiers en innerlijke schoonheid
Dat is soms een hele uitdaging, want er zijn zeker mensen die je boos maken of je irriteren. Er zijn mensen die wat vibratie betreft niet bij je passen, of soms je energie aftappen. Jullie kennen allemaal wel zulke mensen in je leven die wij energievampiers noemen. Het is niet iets wat ze opzettelijk doen, maar soms hebben ze het gevoel dat ze zo hard energie nodig hebben dat ze je energie moeten aftappen zodra ze bij jou in de buurt zijn. Ze nemen zo veel als ze kunnen omdat ze misschien geen volgende kans krijgen. Lieverds, wij zeggen jullie: dit begint te veranderen. Dit is al aan het veranderen omdat energie niet meer op dezelfde manier wordt overgebracht. Als je echt die innerlijke schoonheid in hen kunt vinden, is dat alles wat nodig is om de barrières af te breken en hun energieveld te stimuleren.

We willen ook iets herhalen wat we onlangs in een andere channeling ter sprake brachten. Het is heel belangrijk om te begrijpen wat er op Aarde gebeurt. We hebben jullie over de herbedrading van de mensheid verteld. In het kort komt het er op neer dat jullie twee hersenhelften uiteindelijk weer samengroeien tot één geheel. Daardoor zal ook de afscheiding verdwijnen die jullie tussen elkaar en bij jezelf zien. Zodra dat gebeurt, zal een groot deel van de illusie van polariteit op het speelbord verdwijnen wat jullie zal helpen veel sneller te reageren. Dit gebeurt niet alleen in de hersenen, maar ook energetisch in het hele lichaam. Op dit moment wordt bij veel mensen op Aarde de pijnappelklier (epifyse) geactiveerd; dit wordt gedaan door intentie. Je gedachten zullen hem activeren, en terwijl jullie je ontwikkelen, zal je inzicht in de wereld om je heen voortdurend veranderen.

De oude templates (een soort archetypes) loslaten
Als mens waren jullie er vanaf het eerste begin van de Aarde maar hadden jullie geen fysiek lichaam. Jullie hadden een etherisch lichaam, net zoals jullie tegenwoordig denken dat engelen hebben. De lichamen hadden geen dichtheid en toen de Aarde begon af te koelen, wat lange tijd duurde, begonnen jullie je verbinding met haar te verliezen omdat zij steeds dichter werd. Jullie vooruitgang in die dagen bestond in feite uit het verlagen van je vibratie, niet het verhogen ervan. Tegenwoordig vinden jullie hogere vibraties beter dan lagere.

Hoe dan ook, er was een tijd waarin jullie je inspanden om je vibratie te verlagen om in verbinding te blijven met de Aarde en dat was de tijd waarin jullie voor het eerst een fysiek lichaam aannamen. Als je naar de tijdlijn van de Aarde kijkt, deden jullie dat pas in de allerlaatste seconden. Toen jullie het fysieke lichaam aannamen, moest er een afscheiding plaatsvinden omdat er slechts 500 zielen waren die 500 fysieke lichamen hadden aangepast met een geweldige verbinding door het hele universum. Zes primaire ouderrassen kwamen naar de Aarde om mee te helpen de fysieke lichamen van de apen aan te passen om jullie spirit in onder te brengen voor de, naar verwachting, korte duur op het speelbord van de Aarde. Jullie hebben dat heel goed gedaan hoewel er maar 500 templates waren. Zelfs vandaag de dag is iedereen een directe afstammeling van een van deze oorspronkelijke templates. Dit is deels de reden dat je iemand op straat kunt zien lopen en je zou zweren dat het je broer was, terwijl hij dat niet is. Dit verklaart ook waarom iemand dingen net zo kan doen of zeggen als je tante of oma. Je wordt aan deze mensen her-innerd omdat hun verschijning of gedrag wordt weerspiegeld door andere afstammelingen van diezelfde templates waar een ieder van jullie naar terug te voeren is.

Deze templates hebben ook voor problemen gezorgd. Vele malen, speciaal de laatste jaren, is jullie energieveld te groot geworden voor je template. Dit is een van de hoofdoorzaken van gewichtstoename op Aarde en dat is op vele gebieden gebeurd. We hebben het niet alleen over mensen die tegen hun verwachting in zwaarder zijn geworden maar ook over degenen die in feite kunnen stoppen met eten en toch aankomen. We kunnen dit proces nu met jullie delen omdat jullie niet langer beperkt worden tot de templates. De templates beginnen te veranderen nu de mensheid door het herbedradingsproces gaat. Niet alleen hebben jullie het vermogen om de template waar je in zit te veranderen, maar de kinderen die geboren worden brengen een hele reeks nieuwe templates met zich mee – een breed assortiment aan templates waaruit mensen kunnen kiezen wanneer ze in deze fysieke lichamen komen. De mogelijkheden hiervan zijn heel opwindend. Wij willen met jullie delen hoe jullie je eigen template kunnen veranderen. Jullie kunnen de manier veranderen waarop je lichaam je energie vasthoudt, want je fysieke bel van biologie is slechts een tijdelijke container om je energie vast te houden en hij is altijd, op elk moment, de perfecte container voor jouw energie.

Als je lichaam ziek is, heb je een zieke energie. Als er andere dingen getransformeerd worden, heb je een lichaam dat groeit en dan heb je een groeiende energie. Ze is letterlijk een perfecte spiegel. Maar de beperkingen die jullie vanwege het fysieke lichaam op Aarde altijd hebben gehad beginnen af te nemen en zullen uiteindelijk verdwijnen als deze nieuwe templates in werking komen. Natuurlijk is het geen probleem als je in een nieuwe template bent geboren. Het veranderen van de oude template in een van de nieuwe mogelijkheden zal meer werk zijn en wat meer energie vragen. Het is slechts een probleem totdat één of twee van jullie het proces meester zijn en het anderen gaan leren. Dit kan nu meer dan ooit op Aarde gebeuren.

Doelbewust
Jullie leven tijdens een beslissend moment van overgang in tijd en ruimte. Lieverds, jullie hebben je doelbewust in dit moment geplaatst en jullie hebben het gehaald tot aan deze overgang die jullie proberen te maken. Welkom Thuis! Dat creëren jullie nu op Aarde. Dat is wat er gebeurt. Jullie beschikken over de hulp van het universum, want de zes ouderrassen zijn terug op Aarde om jullie te helpen veranderen. Op dit moment staan jullie een enorm aantal hulpambassadeurs uit het hele universum ter beschikking om jullie te helpen naar het volgende niveau te gaan. Jullie hebben het gehaald!

Velen van jullie zitten in een back-up plan omdat je timing om op Aarde te komen belangrijker was dan je omgeving of zelfs je ouderlijke samenstelling. Wat jullie hebben gedaan is een deel van je leven zodanig op te zetten dat je op een sleuteltijd op een sleutelplaats kon zijn. Die sleuteltijd is nu. Eindelijk is het zover. Wanneer jullie je eigen energie en energiecontainer beginnen op te rekken, zullen jullie nieuwe manieren vinden om energie door je lichaam te laten stromen. Op het moment dat je dit weet hoe dat moet, draai je dan om en deel het met iemand anders. Geef het door aan een ander het doet er niet toe hoe, maar breng het naar buiten. Deel het want dit is de informatie die op Aarde ontzettend belangrijk wordt.

We begrijpen dat velen van jullie ontmoedigd raken door wat jullie op het nieuws zien. We vragen de Hoeder geregeld om naar het nieuws te kijken, ook al vindt hij dat soms niet leuk. Wanneer er iets op het nieuws aan de orde komt kunnen wij met hem delen hoe dat aansluit bij wat er in het totaalbeeld gebeurt. Laat ons uitleggen wat er nu gebeurt, want hij is heel gefrustreerd over wat hij op de televisie ziet. Er zijn grote vooruitgangen gaande in de collectieve vibratie. Onlangs hadden jullie je hoop gevestigd op een persoon die op een heel belangrijke positie werd gekozen. Nu beginnen jullie je eigen kracht weer op te pakken en dat is heel juist. Het is niet langer juist om je hoop op iemand anders te vestigen, want dat is precies wat de mensen met Adolf Hitler deden. Dat is precies wat mensen steeds maar weer opnieuw hebben gedaan.

Jullie zagen dat de hele mensheid opgewonden raakte over de nieuwe mogelijkheden. Nu, na twee stappen voorwaarts te zijn gegaan, doen jullie een hele stap terug. Er komen verwarring, boosheid, frustratie en heel veel negatieve energieën naar boven. Hoewel er veel gebeurt, is dat gewoon een proces van afreageren, want veel van wat jullie in gang hebben gezet verloopt goed en gaat in dezelfde richting als jullie. Raak alsjeblieft niet ontmoedigd als je naar al die “bewijzen van het tegendeel” kijkt. Wanneer alles tegenovergesteld lijkt te zijn en het lijkt alsof het erger wordt in plaats van beter, dan komt dat doordat er geen geheimen meer kunnen zijn op Aarde. Dit gebeurt al. Het gebeurt in Iran, in de Verenigde Staten en over de hele wereld. Dat zijn dingen om te vieren, want nooit zullen mensen meer een leider volgen op de manier zoals jullie dat altijd hebben gedaan.

101 mogelijkheden om in je kracht te gaan staan
Jullie hebben nu de kans om in je ware kracht te gaan staan. Ga eerst zelf in je kracht staan door zo veel mogelijk verantwoording te nemen voor je eigen leven. Het is geen wedstrijd en er zit niemand voor of achter je. Iedereen moet zijn eigen pad volgen. Het is niet mogelijk de paden van twee spirits op Aarde met elkaar te vergelijken, dus stop met dat te proberen en pak datgene op wat je voldoening schenkt. Wat brengt je vreugde? Wat laat je ogen sprankelen wanneer je erover praat? Wat laat je hart zingen? Wat zou je doen als er niets anders was om je mee bezig te houden? Als je heel veel geld had en geen andere verantwoordelijkheden, wat zou je doen? Het is tijd om dat te gaan doen, op welke manier dan ook… nu. Ga die richting op en laat je licht schijnen en gezien worden. Stop met het vinden van allerlei redenen waarom het niet zal werken en weet dat wat je graag wilt al van jou is en dat je er aanspraak op kunt maken. Dat zal de wereld heel snel veranderen en jullie zullen getuige zijn van minder angst dan ooit.

Juist nu ondervinden jullie nog steeds de tegenstroom in het energieveld. Jullie voelen nog steeds die ene stap achteruit. Jullie zullen overwegend een herstel van dit economische probleem zien en dat zal een soortgelijk pad volgen van drie stappen vooruit en één stap achteruit. Maar het gaat wel steeds vooruit en dat is het belangrijkste. Twijfel niet aan jezelf. Laat het gewoon los. Sta jezelf toe de energie te voelen die door je heen komt. Zie je andere mensen, probeer dan god in hun ogen te zien, ook al is het maar gedurende een fractie van een seconde. Probeer die vonk te vinden die hun ogen doet schitteren, zodat je die naar hen terug kunt spiegelen. Dat is de sleutel om innerlijke schoonheid te vinden. Dat zal de manier zijn die mensen op Aarde het meest in hun kracht zet en de komende vijf jaar zullen heel beslissend zijn in alles wat jullie doen. Het prettige is dat jullie op een prachtig pad zijn, dus geniet van de rit.

We vragen jullie om elkaar gewoon met het grootste respect te behandelen. Zorg voor elkaar bij elke gelegenheid die je krijgt en speel goed samen.

Espavo, de groep

De Hartverbinding – Barbara Rother

Barbara groet jullie en zegt dat ze jullie de volgende maand weer zal zien.

 

Speciaal verzoek: Copyright 2013 Lightworker.
Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org
te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.