Μάιος 2015

Μουσική από την Εστία
Οι Ρυθμοί της Ζωής

Χαιρετισμούς σε όλους αγαπημένοι μας. Είστε τόσο ζωντανοί σήμερα! Είναι μαγικό για εμάς να σας παρακολουθούμε από αυτή την οπτική και να βλέπουμε να συμβαίνουν σε όλους σας κάποιες από τις ενεργειακές αλλαγές. Η μαγεία ξεκίνησε στη Γη και όλοι σας αλλάζετε με πολύ μαγικό τρόπο. Μια και ειπώθηκε πολλές φορές στη σημερινή εκδήλωση, θέλουμε να μιλήσουμε για τη μουσική. Τι ρόλο παίζει στη ζωή σας;

Η Μαεστρία της Μουσικής

Στις περισσότερες περιοχές, οι άνθρωποι θεωρούν πως η μουσική βρίσκεται στο παρασκήνιο. Έχετε βάλει τη μουσική κυρίως στον τομέα της διασκέδασης και καλά κάνατε. Το ενδιαφέρον είναι πως η μουσική είναι πολλά περισσότερα. Πολλοί θεωρείτε πως είστε μουσικοί και άλλοι όχι. Μερικοί λέτε, “Είμαι παράφωνος, οπότε θα απολαύσω τη μουσική από μακριά αλλά δεν θα τραγουδήσω δυνατά”. Έχετε ποτέ σκεφτεί πως αν είστε παράφωνοι σε αυτή τη ροή του χρόνου, ίσως έχετε ήδη κερδίσει ό,τι χρειάζεστε σχετικά με τη μουσική; Το ενδιαφέρον με τη μουσική είναι πως συσσωρεύεται από τη μια ζωή στην άλλη. Αυτό δεν είναι σωστό ή λάθος γιατί η πραγματικότητα είναι πως αν πιάσετε κάποιο όργανο το οποίο ταιριάζει με το πνεύμα σας, φανταστείτε πως έχετε έναν τρόπο έκφρασης για να δημιουργήσετε τη δόνηση της Εστίας.

Οι Εσωτερικοί Ρυθμοί – Η Εσωτερική Μουσική από την Εστία

Πολλοί δημιουργείτε μουσική όταν μιλάτε, αν και δεν το γνωρίζετε. Λέτε, “Δεν το κάνω γιατί είμαι παράφωνος. Δεν μπορώ να τραγουδήσω, οπότε δεν θα το κάνω”. Η αλήθεια είναι πως όλοι σας έχετε ρυθμούς βαθιά μέσα σας οι οποίοι αρχίζουν να αλλάζουν, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στην ανθρωπότητα να δει τον εαυτό της με άλλον τρόπο. Η μαγεία ξεκίνησε αγαπημένοι μας. Φανταστείτε τώρα την αρχαιότητα, πολύ πριν την καταγεγραμμένη ιστορία σας. Οι πρώτοι άνθρωποι έβγαζαν ήχους. Αρχικά, μερικά κόκαλα ήταν καλά για μουσικά όργανα. Μάθατε να επικοινωνείτε μέσω αυτής της μορφής ρυθμών και τους χρησιμοποιήσατε σε πολλούς πολιτισμούς καθώς η ανθρωπότητα εξελισσόταν. Τότε αρχίσατε να δουλεύετε με τις νότες και συνειδητοποιήσατε πως η φωνή σας είχε γκάμα. Βρήκατε ή φτιάξατε όργανα τα οποία μπορούσαν να αναπαράγουν τουλάχιστον ένα μικρό κομμάτι της ενέργειας από την Εστία. Η μουσική που ακούτε είναι από την Εστία. Αυτό είναι το ωραίο και αυτό που κάνετε είναι ότι προσπαθείτε να αναπαράγετε αυτή την εσωτερική σύνδεση, την εσωτερική μουσική από την Εστία. Αρκεί μόνο να βρεθούν δύο ή περισσότεροι άνθρωποι και δημιουργούν μια αρμονία, η οποία είναι η αρχή της αρμονικής διαδικασίας. Η εναρμόνιση της μουσικής σας με τα άλλα πλάσματα έγινε η αρχή των κλιμάκων. Αγαπημένοι μας, οι κλίμακες δεν υπήρχαν πριν μαζευτείτε. Γι’ αυτό δημιουργήθηκαν, ώστε να μπορείτε να έχετε αρμονικές πού και πού. Αυτό εξελίχθηκε σε όλη τη μουσική που ακούτε. Σας το λέμε αυτό τώρα, γιατί στον πλανήτη σας πολλή από τη μουσική θα αλλάξει.

Αλλάζοντας Ρυθμούς και Ατελείς Κλίμακες

Εξελίσσεστε ταχύτατα ως πνευματικά όντα που προσποιούνται ότι παίζουν αυτό το ανθρώπινο παιχνίδι. Καθώς εξελίσσεστε, οι συμπάθειες και οι αντιπάθειές σας επίσης αλλάζουν ταχύτατα. Είναι μια υπέροχη διαδικασία να την παρακολουθούμε και θα σας πούμε μερικά πράγματα καθώς θα προχωράμε. Θα αρχίσετε να ακούτε πράγματα που θα μοιάζουν παράτονα, ειδικά όταν θα έχουν να κάνουν με τον ρυθμό. Αν δουλεύετε με ένα τραγούδι σε τρία τέταρτα και ξαφνικά αλλάζει σε τέσσερα τέταρτα, θα σας τραβήξει πολύ έντονα την προσοχή. Δεν το θεωρείτε αυτό μουσική. Το θεωρείτε λάθος. Αυτό θα αλλάξει σύντομα καθώς θα δείτε διάφορους ρυθμούς να αρχίζουν να γίνονται ο κανόνας. Όχι μόνο οι ρυθμοί σας αλλά και η ίδια η μουσική θα αλλάξει και κάποια στιγμή οι κλίμακες θα βρουν νέα βάση.

Οι κλίμακες είναι οι πιο δύσκολες. Τώρα που έχετε την τεχνολογία να το κάνετε αυτό, μπορείτε να πάρετε τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες νότες που μπορείτε να δημιουργήσετε και να τις διαιρέσετε σε ίσα τμήματα. Αν το παίξετε αυτό, σύντομα θα ακούγεται απαίσια, γιατί όμως; Γιατί να ακούγεται απαίσια αν διαιρέσετε τα πάντα σε ίσα τμήματα; Βασικά δεν ακούγεται απαίσια αγαπημένοι μας, απλά δεν έχει την ίδια πλούσια αρμονία της χροιάς του οργάνου η οποία προστίθεται στη χροιά και το τελικό κομμάτι κάποιου άλλου. Γιατί για να το κάνετε αυτό, οι κλίμακές σας πρέπει να είναι ατελείς.

Κοιτάξτε τα πλήκτρα του πιάνου σας και θα δείτε πως λείπει μια νότα – τουλάχιστον μια. Θα προσέξετε πως και σε άλλους τομείς η τελειότητα των κλιμάκων έπρεπε να γίνει ατέλεια. Μόνο τότε μπορεί να τις συλλάβει η ανθρώπινη ακοή και να τις κάνει να ακούγονται παρόμοια με την ενέργεια και το φως που ακούτε πάντοτε στη μουσική από την Εστία. Αυτή λοιπόν είναι μια συναρπαστική εποχή για όσους πιστεύετε ότι δεν είστε μουσικοί σε αυτή τη ζωή. Σας ζητάμε να καταλάβετε πως αν και μπορεί να μην ξεκινήσετε μια σταδιοδρομία ως τραγουδιστές ή να μη βγείτε στο δρόμο με το συγκρότημά σας, ακόμα και ο ρυθμός και ο τόνος της φωνής σας μιμείται τη μουσική που ακούτε βαθιά μέσα σας. Αγαπημένοι μας, σας βοηθάει να δημιουργήσετε συνδέσεις με όλους γύρω σας.

Αθροιστικές Μουσικές Δεξιότητες

Το άλλο κομμάτι είναι πως οι μουσικές δεξιότητες λειτουργούν αθροιστικά στην πάροδο των ζωών. Αν δουλεύετε πολύ σκληρά και μελετάτε ως μουσικοί και ξαφνικά πεθάνετε, αφήνετε αυτή τη ζωή. Όταν επιστρέψετε, εξακολουθείτε να πρέπει να εκπαιδεύσετε το σώμα και τα δάχτυλά σας και τα υπόλοιπα θα έρθουν πολύ γρήγορα. Βασικά συνεχίζετε από εκεί που μείνατε στην προηγούμενη ζωή με τη μουσική και την έκφρασή της. Το ονομάζετε “μουσική” αλλά στην Εστία ούτε καν το προσδιορίζουμε γιατί είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Δεν έχουμε ούτε καν κάποια λέξη για να το προσδιορίσουμε σαν κάτι ξεχωριστό από εμάς, γιατί είναι κομμάτι μας. Κι αυτό θα συμβεί και εδώ.

Επαναπροσδιορίζοντας τη Θέση της Μουσικής στη Ζωή Σας

Με τις πολλές αλλαγές στην τεχνολογία, βρήκατε νέα συστήματα διανομής και δυνατότητες της μουσικής. Λόγω της πεποίθησης πως τα πάντα στο internet πρέπει να είναι δωρεάν, πολλοί από τους μουσικούς σας πεινάνε στη Γη αυτή τη στιγμή. Κάποιοι απλά δεν αντέχουν να βρίσκονται στη μουσική βιομηχανία γιατί δεν μπορούν να βγάλουν τα προς το ζειν. Αυτή βασικά είναι μια αλλαγή του πως βλέπει η κοινωνία σας τα πράγματα και είναι συναρπαστικό. Στην αρχή μπαίνατε στο internet και όλα ήταν δωρεάν. Είναι όμως στ’ αλήθεια “δωρεάν;” Δεν απογοητεύεστε όταν κατεβάζετε κάτι και καταλήγετε με έναν ιό στον υπολογιστή σας; Συμβαίνει συνεχώς αγαπημένοι μας, οπότε τίποτα δεν είναι πραγματικά δωρεάν ούτε στο internet γιατί υπάρχει λόγος που το κάνουν. Είτε διαφημίζουν κάτι είτε σας δίνουν ένα πρόγραμμα που δεν θέλετε στον υπολογιστή σας. Αυτή είναι μια δυσκολία την οποία περνάει όλη η ανθρωπότητα καθώς επαναπροσδιορίζετε τη θέση της μουσικής στη ζωή σας.

Αυτή τη στιγμή έχετε πολλά συστήματα διακίνησης και είναι πολύ εύκολο να βρείτε μεγάλη γκάμα μουσικής. Έχετε συνηθίσει να το δέχεστε αυτό και να αφυπνίζετε την ενέργεια βαθιά μέσα σας. Θα βρείτε επίσης τρόπους να το αναδιανείμετε αγκυρώνοντας αυτό το φως. Δεν υπάρχει κάτι πιο λυπηρό για εμάς από το να βλέπουμε έναν μουσικό ο οποίος τελικά ηχογράφησε τη δουλειά του αλλά δεν την άκουσε κανείς. Οι αλλαγές στον τρόπο σκέψης σας σχετικά με τη μουσική αρχίζουν να μετατοπίζονται, κάτι που είναι υπέροχο να το βλέπουμε. Για εσάς ίσως είναι πρόκληση, ειδικά για εκείνους που ζουν από τη μουσική. Το ωραίο είναι πως η μουσική είναι ενσωματωμένη σε όλα τα πλάσματα. Η μουσική θα τους εν-θυμήσει την Εστία και θα χαρούν όταν την ακούσουν. Μπορείτε να αλλάξετε την εσωτερική σας ενέργεια πολύ απλά ακούγοντας μουσική – είναι μαγικό! Έχετε στείλει την πρόσκληση και μια μεγάλη γκάμα μουσικής θα είναι διαθέσιμη πολύ σύντομα. Τώρα, αγαπημένοι μας, έχετε τρόπους να θεραπεύσετε ο ένας τον άλλον με τη μουσική.

Όλοι Είστε Μουσικοί

Τι γίνεται με όσους πιστεύουν ότι είναι παράφωνοι; Μας αρέσει αυτό γιατί είναι μαγικό. Πολύ απλά, σημαίνει πως δεν μπορείτε να εναρμονιστείτε με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι άλλοι. Αυτό δε σημαίνει πως δεν έχετε μουσικό αυτί ή ότι σας λείπει η εσωτερική μουσική χορδή που πάλλεται συνεχώς μέσα σας από την Εστία. Ποιος δημιουργεί τη μουσική στην Εστία; Αυτό είναι ενδιαφέρον. Κανείς. Είναι μέρος της γενικής δομής της συλλογικότητας και δημιουργήθηκε με τον ίδιο τρόπο που θα δημιουργηθούν πολλοί από εσάς. Έχετε μπει στη διαδικασία να δουλεύετε μόνοι με τις κλίμακες και βρήκατε τις τέλειες ατέλειες. Παίζετε κιόλας μαζί τους, διαιρώντας τες σε ίσα τμήματα στην κλίμακα σολφέζ και μερικές από τις κύριες κλίμακες αριθμών είναι επίσης διαθέσιμες. Θα αρχίσετε να παίζετε με νέους τρόπους κι εμείς θα σας επευφημούμε. Όταν ακούτε αυτές τις μελωδίες που αρχικά μπορεί να ακούγονται παράτονες, ανοίξτε την καρδιά σας και απλά δεχθείτε τες. Δεν χρειάζεται να σας αρέσουν όλα τα είδη μουσικής, γιατί είναι προσωπική όπως είστε κι εσείς. Βρείτε το κομμάτι που σας βοηθάει να αφυπνιστείτε από το όνειρο, την χορδή που μπορεί να σας αναζωογονήσει και να υπενθυμίζει συνεχώς στο πνεύμα σας τη ροή της υπέροχης μουσικής που έρχεται από την Εστία. Όλοι είστε μουσικοί, γιατί δεν θα βρισκόσασταν εδώ αν δεν ήσασταν. Όλοι είχατε μετενσαρκώσεις άμεσα συνδεδεμένες με την έκφραση της μουσικής στη Γη. Βρείτε τη τώρα, αγαπήστε την κι εν-θυμηθείτε την Εστία. Αυτή είναι η ομορφιά που μπορεί να μοιραστεί απ’ όλους σας αυτή τη στιγμή.

Με τη μεγαλύτερη τιμή όλων σας χαιρετίζουμε και σας υπενθυμίζουμε… δεν σας λέμε πού να κοιτάξετε αλλά σας βοηθάμε να εν-θυμηθείτε αυτά που γνωρίζετε ήδη. Η ομορφιά μέσα σε όλους σας άρχισε να μεγαλώνει. Είναι μαγικό για εμάς να το παρακολουθούμε. Σας ζητάμε να φέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό, να φροντίζεστε μεταξύ σας σε κάθε ευκαιρία και να παίζετε όμορφα μαζί. Είστε πιο όμορφοι απ’ όσο φαντάζεστε.

Espavo

 

Μετάφραση: Γιώργος Παπαχρήστος

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!