Aralık 2014

26.000 YILLIK DÖNGÜ

Bir Sonraki Yaşam Gezegeni

Selamlar, sevgili varlıklar. Hoş geldiniz, yuvadan selamlar. Sizler dünyadayken biz sürekli sizi uzaktan izliyoruz ve izin verdiğiniz zaman size ulaşıyoruz. Bunun olması için yer açtığınızda bizim işimiz size hangi tarafa döneceğinizi söylemek ya da en yakın alış veriş merkezine giden kestirme yolu göstermek değildir. Biz basitçe hatırlamanız için size cesaret veririz çünkü anahtarlardan biri budur. Bugün, daha önce ele aldığımız bir konuda tekrar konuşmak istiyoruz fakat şimdi onu bir adım daha ileri götürüp dünya gezegeninde neler olduğunu sizinle paylaşacağız. Daha önce bahsettiğimiz gibi mart ayının sonları bütün insanlar için önemli bir zaman dilimi olacak. Bazılarınız enerji değişimini çok kuvvetli şekilde hissedecek, sanki yükünüzden kurtulmuş gibi rahatlama hissedeceksiniz. Yine de pek çoğunuz bu hissi deneyimlemeyecek. Bu değişimin en çok hissedildiği yerler yüksek seviyelerdir. Pek çok insan bunu normal bir gün gibi deneyimleyecek fakat her şey değişiyor olacak. Gerçekte değişim tek bir günde olmuyor çünkü bu hareketi gerçekleştiren büyük miktarda enerji var. O yüzden izin verirseniz açıklayalım.

Mart 2015

*Presesyon (*Topaç hareketine benzer şekilde yerkürenin dönme ekseni 26.000 yılda bir döngüsünü tamamlar.) ve gerçekleşen daha büyük döngü hakkında biraz bilginiz var çünkü dünya gezegeninde pek çok ritm var. Elrah burada sizinle ritmler yoluyla çalışmak üzere bulunuyor çünkü bu ritmler artık değişmeye başlıyor. Bedeninizde ritmler var; günlük, saatlik, fiziksel bedeninizi ve etrafınızdaki dünyayla ilişkinizi etkileyen pek çok farklı ritm. Değişmekte olan bir ay ritminiz var. Bu temel olarak ay döngüleri ve bunların insanları nasıl etkilediğiyle ilgili. Bunun doğru olup olmadığını merak ediyorsanız dolunayda herhangi bir polis merkezini kontrol edin. Böylece mevcut bağlantıların bazılarını anlayacaksınız. Bu ritmlerin tamamı zamanı deneyimlemenize yardım eder. Ritmler, onlarla oynamanıza izin veren doğrusal bir zaman kavramı olmadan var olamaz. Mart sonunda olacaklar sadece bir başlangıçtır. Bilinçli olarak farkına varmasanız bile herhangi bir düzeyde bunu deneyimleyeceksiniz çünkü herkes için yeni enerjiler geliyor.

Yeni Döngünün Başlangıcı

12.12.12 kapısından geçtiğinizde her şey değişti. Öbür tarafa geçtiniz, kendinizi topladınız, üstünüzdeki tozları temizlediniz ve işe gittiniz. Gerçekten de aynen kapının öbür tarafındaki enerjilerle yaptığınız gibi bunlarla da çalışmaya başladınız. Elbette bir zorluk vardı, işe yarıyormuş gibi görünmüyordu, en azından eskiden olduğu şekilde. Sevgili varlıklar, bunun bir sebebi vardır. Kapıdan geçtiğinizde yeni bir ritme sahip oldunuz ve şimdi bu ritmler değişmeye başlıyor. Presesyonla ilgili olan daha büyük bir ritm vardır ve üzerinde konuşmak istediğimiz nokta budur. Yeni bir 26.000 yıllık döngünün başlangıcındasınız. Bu belli bir günde mi başlayacak? Hayır ama 2015 mart ayının sonlarında başlıyor ve gerçekte olan budur. Bu enerjinin tam olarak yerleşmesi yaklaşık bir yılı bulacak, kabaca 300 gün kadar. Yeni enerjiyi sahiplenmek ve gerçekten anlamak bu kadar uzun zaman alacak. Şu anda bu enerjiyi demirleyip yeni yollarla onu kullanabilmenize yardım edecek pek çok bağlantı kurabilirsiniz.

Yerküre Güçlendirilmiş İnsanlara ve Toplumlara Yer Açıyor

Sizinle pek çok defa paylaştık, yerküre kendi değişimi için hazırlık yapıyor, gerçekte olan budur. Yerküre neden değişiyor? Bu çok basit: Güçlendirilmiş yeni insanlara yer açmak için. Rüyadan uyanıyorsunuz ve yeni yollarla gücünüzü hatırlamaya başlıyorsunuz. Yerküre, bu gezegene geri dönebilmeleri için güçlendirilmiş insanlara ve toplumlara yer açıyor ve bu hareket mart sonunda başlıyor. Gerçekte 26.000 yıllık bir döngüyü tek bir günle işaretlemek ve sınırını çizmek mümkün değil. Zaten bu şekilde olması uygun da değil. Bu gün gelip geçerken değişimi hissetmeyenlere ne olur? Artık dünya gezegeninde işlerin böyle yürümesini istemiyoruz. Hepinizin bir şekilde rüzgarı arkanızda hissetmesi çok önemli. Bilin ki bu durumu düşündüğünüzden çok daha iyi idare ediyorsunuz. Pek çoğunuzun hayatta kalma savaşındaymışsınız gibi hissettiğinizi biliyoruz. Pek çoğunuz kuralların değiştiğini hissettiniz fakat yeni oyunu nasıl oynayacağınızı henüz bulamadınız. Hepsi değişiyor sevgili varlıklar, yeni bir ritmle. Ve gerçekleşen budur.

Erkek ve Dişi Zaman Çizgilerinin Kesişimi

Bu durum pek çok seviyede olağanüstüdür ve ilginç nokta içinde bulunduğunuz zaman çizgisinin çok, çok uzun zamandır erkek egemen olmasıdır. Hiç merak ettiniz mi, cennet tasvirlerinizde neden hiç kadın baş melek yok? Evet, bütün dünyanız, zaman çizginizin tamamı erkek egemendir. Bunun yanlış olduğunu söylemiyoruz sevgili varlıklar. Bu sadece oyunu oynamayı seçtiğiniz yoldur. Size söylediğimiz, bunun değişmekte olduğudur ve bu çok güzeldir. Aslında tam sizinkinin yanında bir zaman çizgisi daha var ve o dişi egemendir. Bu iki çizgi kesişiyor ve dünya gezegeninde erkek/dişi dengesi yaratmak üzere kalıcı izler bırakıyor. Güçlendirme yolunda ilerlemeniz ve güçlendirilmiş insanlar olarak dünya gezegeninde rahat edebilmeniz için bu gereklidir. Artık sadece kutuplaşmış erkek ya da dişi enerjinizi değil bütün enerjinizi kullanabilirsiniz. Bu değişimleri bir gecede yapmıyorsunuz, şu anda başlangıç noktasındasınız ve çoktan değişmeye başladı. Örneğin, cinsel ifadeyi tanımlamak için şu anda gezegeninizde eskiye göre daha fazla kelime var. Bu tam olarak olması gerekendir çünkü cinsel enerjiye ait eski kısıtlamalar ortadan kalkıyor. Erkek olarak yetiştirildiyseniz bir erkeğin nasıl olması gerektiğini öğrendiniz. Kadın olarak yetiştirildiyseniz kadınlığın kurallarını öğrendiniz. Bütün bunlar değişiyor. Hatta dünya gezegenindeki hukuk kurallarının bile değiştiğini görüyorsunuz, sebebi budur.

Son Dakikada Uyandınız

Daha önce hiç görmediğiniz bir açıklık deneyimlemeye başlıyorsunuz. Erkek ve dişi enerjiyi dengeleyecek büyük değişim için hazırlık var ve bu mart sonunda başlıyor, sadece birkaç ay ötede. Aslında hazırlıklar çoktan başladı çünkü insanlar değişimin geldiğini hissedebiliyor. Sürecin bir bölümünü hissedebiliyorsunuz ve her zaman olduğu gibi acele ediyorsunuz. Sizler inanılmazsınız sevgili varlıklar, daha başlangıç noktasına gelmeden süreci başlatıyorsunuz. Gerçekte kim olduğunuzu gördüğünüzde, bu zamanda bu gezegende bulunmakla neleri başardığınızı anladığınızda bunun bir parçası olduğunuz için şükran duyacaksınız. Dünya gezegeninde gerçekten sihir meydana geliyor ve evren boyunca bütün gözler bunu seyrediyor. Bu daha önce evrende gerçekleşti ama bu olurken değişimi insanlar yapmamıştı. Yeni bir döngüyle oyunu başlatmak için tekrar ortaya çıktınız ve bu sefer hayatta kaldınız. Son anda uyanmaya karar verdiniz ve gücünüzü üstlenmeye başladınız. Sonra her şey değişmeye başladı, pek çok ortak kararınız dahil.

Diğerleriyle Uyum İçinde Olmak Başarının Anahtarıdır

Ortak titreşim ya da bizim deyimimizle insanlığın ortak kalbi şu anda izlediğimiz şeydir çünkü her şeyin gittiği yere o karar verir. Birkaç seferdir bundan bahsediyoruz çünkü anlamanıza yardım ediyor. Daha önce dünya gezegenini kontrol eden insanlar vardı. Çok düşük seviyede teknoloji ve çok düşük seviyede farkındalığa sahip olduğunuzdan bilgi kanallarını kontrol etmek ve istenen şekilde yönlendirmek oldukça kolaydı. Her ne kadar bu önceden insanların kullandığı bir yol olsa da daha fazla kullanılması mümkün değil. Bize göre bu her insanın ruhundaki büyük ilerlemedir. Kurduğunuz bağlantıların sizi güçlendirdiğini anlamanız önemlidir. Üçüncü bilinç dalgasına, uyum dalgasına girmenizin sebebi budur. İnsanlarla ve aynı şekilde diğer varlıklarla ne kadar uyum içinde olduğunuz bu noktadan itibaren başarınıza karar verecektir. Bu kadar basit. Bunun anlamı popüler biri ya da pek çok seveni olan biri olmak zorunda olduğunuz mudur? Hayır, bunun sayılarla ilgisi yoktur sevgili varlıklar. Bu diğer insanlarla olan bağlantınızın derinliğiyle ilgilidir.

Planlarınızı İşleme Koyun

Kurallarla büyüdünüz, örneğin sosyal kurallar. Bazı şeyler erkekler için bazıları da kadınlar için geçerliydi. Bu yeni döngüde bu tip ayırımlar ortadan kaybolmaya başlıyor. Ve size şunu söylüyoruz sevgili varlıklar bu çok daha büyük bir döngüdür. Bugün sizinle paylaşmak istediğimiz bir diğer nokta da şudur: Bu izler birbiriyle çakışıyor. Bu durum dünya gezegeninde pek çok defa gerçekleşti. Amaç, gelecekte insan ırkı olarak hayatta kalabilmek ve yuvadan gelen ışığı taşıyabilmek için bütün insanlığın ihtiyaç duyacağı önemli tohumları ekmekti. Daha önce zaman çizgilerinin kesişiminden, gerçekleşmesinden çok önce hiç haberdar olmamıştınız. Aylar öncesinde işte buradasınız ve kendinizi hazırlamaya başlayıp bir şeyleri harekete geçirebilmek için ne yapabileceğinizi anlamaya çalışıyorsunuz. Her biriniz yeni bir hayata başlayabilirsiniz, yeni bir ifadeye sahip olabilirsiniz. Küçük ya da büyük bir şeye başlayabilirsiniz ya da sadece ona başlamayı düşünebilirsiniz. Bir şeyleri harekete geçirmek onun mükemmel olması gerektiği anlamına gelmiyor ya da belli bir yolu takip etmeniz gerektiği. Yollar değişebilir ama anahtar bu noktadan itibaren mart sonuna kadar hareket halinde olmaktır.

Bunlar olağanüstü zamanlar sevgili varlıklar. Gezegeninizde çok fazla sihir yarattınız ve bunun ne kadar derine işlediği konusunda hiçbir fikriniz yok. Artık çevreniz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaya başlıyorsunuz ama bu sefer kendi gelişim süreciniz yoluyla öğreniyorsunuz. Bu bilgi ya da bilgeliğin açıkça gezegeninize getirildiği zamanlar oldu fakat şimdi kendiniz için tamamen yeni bir enerji yaratmak üzere onu kullanıp demirlemenizin zamanı gelmiştir. Kapıdan geçip ortalıkta dolaşan, duvarlara çarpan ve karanlıkta yolunu hissedip yerini bulmaya çalışanlarınız, başardınız. Bu şekilde hissetmediğinizi biliyoruz, başarı gibi görünmeyebilir ama devasa bir başarıdır ve siz buradasınız. Doğru zamanda doğru yerdesiniz sevgili varlıklar. Zaman ve uzayın bu kesişim noktası izlerini bırakmak için geldiğinde bu enerjinin bir parçası olacaksınız ve bu istediğiniz şeydir. Kabul edin ya da etmeyin, bu tamamen size bağlıdır. Sizler seçilmiş olanlarsınız sevgili varlıklar çünkü bu zamanda gelmek için bekleyen ruhların oluşturduğu uzun bir kuyruk vardı. Burada, dünya gezegeninde sadece “yer kaplayan” kimse yoktur. Her birey yuvadan gelen özel bir ışık taşır ve şimdi onu kullanmaya başlıyorsunuz, bu ışıkla birleşebilirsiniz. Bu ışığı taşıyan ve ileriye dönük her adımda enerjinizin bir parçası olan yeni bir hayat tarzı yaratabilirsiniz.

Üç Adım İleri Bir Adım Geri

Bu zamanda gerçekleşen pek çok değişim var. Lütfen aklınızda tutun, üç adım ileri bir adım geri gitmek insanlığın tipik gelişim yoludur. Geriye doğru attığınız adım cesaretinizi kırmasın çünkü o sadece ileri doğru hareketinizin bir parçasıdır. Televizyonda haberleri seyrederken ya da dünyada gördüğünüz kötülük ve insanlık dışı davranışlar yüzünden üzülürken cesaretinizi kaybetmeyin. Bunlar göreceklerinizin en kötüsü ve bu şekilde olması gerekiyordu. Lütfen anlayın, gördüğünüz olayların gerçekleşme sebebi basitçe onları görmenizi sağlamaktır. Lütfen hiçbirine aşırı tepki göstermeyin. Güvende olduğunuzu bilin ve gezegenin ilerlediğine güvenin.

Huzursuzluk

Şimdi pek çoğunuzun hissetmekte olduğu bir durumdan bahsetmek istiyoruz: Huzursuzluk. Pek çoğunuz geçtiğimiz üç, dört ay boyunca inanılmaz derecede güçlü ve artarak devam eden bir huzursuzluk hissettiniz. Bazılarınızda bu derin bir depresyona dönüştü. Diğerleri için bu sadece huzursuzluktu, herhangi bir sebep yüzünden endişelenmeksizin gece uyuyamamak gibi. Bunun sebebi perdenin incelmekte olmasıdır. Bunu dört gözle bekliyor olmanıza rağmen uzun zamandır size söylüyoruz, perde sizin dostunuzdur, pek çok şeyi hissetmenizi engeller. Bunun sonucu olarak pek çoğunuzun bir şekilde cesareti kırıldı. Yuvadan getirdiğiniz özel kıvılcımı hissedemiyorsunuz. Sabırlı olun sevgili varlıklar. Gece uyumadığınız için, hissettikleriniz için ya da kendinizle ilgili düşünceleriniz için bu değişim zamanında kendinizi yargılamayın.

İnsanlığın Yeni Basamağı

Bütün insanlık farklı seviyelerde çarpıcı bir ayarlama dönemi geçiriyor. Yerkürede masküler enerji tabanlı bir zaman çizgisi üzerinde yaşıyorsunuz ve bunun yanında kesişmek üzere olduğu dişil enerjili zaman çizgisi var. Bu sizi nasıl etkileyecek? Bu tam olarak bizim de size sorduğumuz sorudur. Bunun ne kadarını kaldırabilirsiniz? Ne kadar enerjiyi dengeleyip demirleyebilirsiniz? Bunların cevabı zaman çizgilerinin kesişiminden sonra izlerinin ne kadarının insanlıkla kalacağını belirleyecek. O yüzden kendinizi hazırlayın sevgili varlıklar. Hayatınızı gözden geçirmeye kendinizi hazırlayın. Size getirilen hediyeleri ve fırsatları bulabilmek için her taşın altına bakmaya cesaret etmeye kendinizi hazırlayın. Kendi rehberleriniz bile sizinle biraz farklı bir yolla iletişim kurmaya başlayacak. Değişen onlar değil, sizsiniz. Bütün insanlık bir basamak yukarı çıkıyor ve bu yeni seviyelerde iletişim kurmayı öğrenmeniz gerekiyor. Bunlar bizim için heyecan verici zamanlar ve biliyoruz ki geçtiğimiz birkaç yıl içinde pek çok şey yaşadınız. Hepsinin üstesinden geldiniz ve yeni ışığa doğru adım attınız, yeni dünyada ışık taşıyabildiğiniz bir gerçeklik yaratmak için en büyük korkularınızı yendiniz. Bunlar, yeterince uzun kalmaya cesaret edebilmeniz durumunda gelmesini umduğunuz zamanlardı. Öyle de yaptınız ve şimdi enerji değişiyor.

Sevgili varlıklar, bu her biriniz için sihirli hale geliyor. Artık dışarıya çıkıp bunu diğer insanlarla paylaşmanızın zamanı gelmiştir. Aynı kelimeleri kullanmak zorunda değilsiniz hatta “kanal” kelimesini bile. Sizler kalbinizle var olan varlıklarsınız. Kalbinizi başka biriyle paylaşın ve bunun enerjiyi nasıl demirlediğini görün. Aynı zamanda şunu da söylüyoruz, size yardım edilecek. Bu zorlukların pek çoğu bazılarınız için muhteşem yolculuklar haline gelecek. Bunun mümkün olduğunu biliyordunuz hatta sizin için öngörülmese bile. Normalde gezegeni terk etmeniz gerekiyordu. Gittiğiniz zaman bugün Mars’ta gördüğünüz duruma benzeyecekti fakat kaldınız ve burada bereketli, yeşil bir yaşam var. Gezegenin titreşimini hissedebildiğiniz harika yerler var ve bu sihirlidir. Fiziksel düzeyin değişmeyen tek seviyesi budur. Geri kalanlar ayarlanmaya başlıyor çünkü yeni günlük ritmler geliyor. Fark ettiyseniz dikkat toplama süreniz, kısa süreli ritminiz 90 dakikadır. Bu süre artacak çünkü insanlar şimdiye kadar ulaştıklarından çok daha ileri bir seviyeye doğru evrimleşiyor. İnsanlar son on yılda geçtiğiniz bin yılda gerçekleşenden çok daha fazla değişti. Evet, geriye bakıp teknolojik değişimleri ve diğer farklılıkları görebilirsiniz ama en önemlisi kalplerinizdeki değişimdir.

Hayatınızın Sorumluluğunu Ele Almak

Şimdi sizi olduğunuz yere bağlı tutan kısıtlayıcı inanç sistemlerinizi ortadan kaldırmak üzere sizinle çalışacağız. Sevgili varlıklar, sizinle daha fazla gururlanamazdık. Çok iyi bir seçim yaptınız, şu anda burada bulunabilmek için sıranın en önüne geçtiniz. Bazılarınız neden burada olduğunu merak ediyor: “Hala kontratlarım var mı? Hala yapmam gerekenler var mı?” Cevap her zaman evet sevgili varlıklar. Evet, evet ve evet. Bunlar hayatınızın sorumluluğunu alarak değişimi gerçekleştirebileceğiniz zamanlar. Bunun köküne inin, bu yolculuk için ışığınızı sakladığınız yere, kendi ışığınızın ve tutkunuzun sağlam temeline. Yapmayı sevdiğiniz şeyleri bulun ve onları hayata geçirin. Gelecek döngüde hayatınızın daha büyük bir parçası olmaları için hazırlık yapın. Bu durum bizim için tahmin edebileceğinizden çok daha fazla heyecan verici çünkü bu zamanda burada hiç insan olmayacaktı. Yine de buradasınız ve bu çok güzel. Kutlarız sevgili varlıklar, hepinizi. Hepiniz hem kişisel hem de topluluk halinde bu yoldasınız. Dünya gezegeninde insanlıktan beklenmeyen seviyelere ve yüksek noktalara ulaştınız. Kutlarız! Yeni ritmlere uyum sağlamanıza ve onları demirlemenize yardım etmek için sabırsızlanıyoruz. Böylece kendinize olan güveninizi tekrar kazanacak ve çevreniz üzerinde kontrol sahibi olduğunuzu anlayacaksınız. Bu, hayatınızın sorumluluğunu almanıza olanak sağlayacak ve sizi heyecanlandıran yenilikleri hayatınıza getirecek. Böylece tutkunuzu yaşayıp hayat amacınızı gerçekleştirebileceksiniz. Bunlar harika zamanlar sevgili varlıklar. Sizin titreşiminizin ve insanlığın ortak titreşiminin bununla nasıl çalışacağını görmek için sabırsızlanıyoruz. Evet, bunun sonucu olarak topluluğun kalbi açılmaya başladı ve bunlar gezegeninizdeki görkemli zamanlar. Sizi tahmininizden çok daha fazla seviyoruz ve her birinizle inanılmaz şekilde gururlanıyoruz.

Bu bizim için büyük bir onur. Birbirinize karşı saygılı davranın. Her fırsatta birbirinizi destekleyin. Yeni ritmlerin tadına varın ve beraber güzel bir oyun çıkarın.

 

Espavo,

Ben Zamanın Koruyucusu

 

KALPLERİ BİRLEŞTİRMEK

Steve ve Barbara’dan

 

Aile Noeli

Bu noel tamamen aileyle ilgili. Bu sene çok özel çünkü oğullarımız, gelinlerimiz ve iki torunumuz evimizde bizimle beraber olacaklar. Bunu yazdığımız sıralarda hala ağacın süslerini yerleştiriyoruz ve evdeki dekorasyonu bitirmeye çalışıyoruz. Tatil ışıklarının eve getirdiği sıcak havayı seviyoruz.

Bu noel özellikle önemli olacak çünkü ailemizin en yeni üyesi aramıza katıldı, Timothy Daniel Rother. Hemen hemen bir aylık. Bu onun ilk aile noeli olacak. Ek olarak altı yaşındaki hayat dolu Brandon’ımız var. Oğullarımız Austin ve Brent’in harika eşleri Frauke ve Suzie’yle ve şimdi de oğullarıyla kendi ailelerini kurmuş olmalarından mutluyuz.

Ailemizde “Noelden Önceki Gece” kitabını okuma geleneği vardır. Kızkardeşim, ilk oğlumuz Austin, Timothy’nin yaşındayken bana bir kopyasını vermişti. Bugün, yıllardır yapmayı istediğim şekilde Austin’e bir hediye verdim. Aynı kitabı gelenek olduğu üzere her noel arefesinde oğluna okuması için ona devrettim.

Aile hakkında konuşurken sizin bizler için ne kadar önemli olduğunuzu söylemeden geçemeyiz. Lightworker ailesi büyümeye devam ediyor ve ruhani aile dünyanın her yerinde bağlantı kuruyor. Bizim kalbimizden sizinkine yılın bu sihirli zamanının tadını çıkardığınızı umuyoruz.

 

Sevgi ve ışıkla,

Barbara

 

Copyright Notice:
Copyright 2000 – 2015 Lightworker. www.espavo.org This information is meant to circulate and may be freely disseminated, in whole or in part. Please credit: http://www.espavo.org.
Thanks for helping to spread the Light!