Juli 2014

De gouden sleutel
de balans van kracht

Gegroet lieverds, ik ben de Bewaarder van Tijd.

Een hogere visie

Ik ben naar voren gekomen vanuit wat jullie de groep noemen, want vandaag zal ik met jullie spreken over waar jullie zijn op dit mooie knooppunt van tijd en ruimte. Jullie zijn hier eerder geweest om zeer gelijksoortige energieën te ervaren. Nu is een unieke tijd, want veel van deze uitdagingen op Aarde zijn ontstaan op de kruispunten waar werkelijkheden elkaar kruisen en blijvende inprentingen achterlaten. Laat ons het uitleggen.

Jullie multidimensionele aard

Jullie zijn multidimensioneel van aard. Je kijkt naar jezelf en ziet slechts één wezen, ook al ben je natuurlijk niet slechts één wezen. Jullie zijn meervoudig; jullie zijn, laten we zeggen 11. Met al deze wezens gelijktijdig in beweging is het feitelijk een grote torus, bijna alsof je 11 verschillende lichtstralen hebt die allemaal tegelijkertijd bewegen. Ook al zien jullie tijd op jullie planeet als lineair, het heeft in feite de vorm van een torus. We zullen het ‘lineair’ noemen, omdat jullie op deze manier naar tijd kijken vanwege jullie begrensde waarneming. Jullie zien het alleen als verleden, heden en toekomst omdat je het in een lijn ziet. We zullen jullie illustratie hiervoor gebruiken. Natuurlijk is er van verleden, heden en toekomst slechts één werkelijk; het heden. Je kunt je herinneren dat je drie jaar oud was. Je kunt je ook voorstellen hoe het zal zijn wanneer je veel ouder bent dan nu, dus je bereidt je voor en gaat in overeenstemming daarmee voorwaarts. Weet je waarom je ouder wordt in je fysieke lichaam? Omdat je het verwacht, lieverds. Niet lang geleden hoorde de Hoeder iemand op TV zeggen: “Ik ben 70 jaar oud, maar natuurlijk is 70 het nieuwe 50, niet waar?” Jullie herdefiniëren alles in jullie wereld en dat is perfect, zoals het zou moeten zijn. Begrijp dat waar je op dit moment bent heel uniek is. Laat ons uitleggen waarom.

Overschrijdende dimensionele lijnen

Ga even terug naar het concept van een lijn en stel je en rechte lijn voor. Je andere 10 dimensies van tijd en ruimte zijn direct naast je op gelijksoortige lijnen. Lieverds, waar deze lijnen elkaar hebben gekruist en wanneer zij zich kruisen, laten ze permanente inprentingen achter op elkaar. Dit zijn heel unieke momenten en geeft geweldige verhalen die jullie delen in jullie geschiedenis. Deze verhalen, zoals het verhaal over jullie paradijs, veranderen nooit en worden doorgegeven door de gehele mensheid. Ook al hebben velen van jullie dit verhaal enorm verkeerd geïnterpreteerd, is het waar en hoe het zich ontwikkelde was inderdaad prachtig. Het was het verhaal van jullie eerste oefening in dichtheid en jullie hebben veel van dit soort verhalen in jullie geschiedenis. Jullie grootste leraren op Aarde, die jullie Meesters noemen, zijn eenvoudigweg lijnen die elkaar op verschillende momenten hebben gekruist. Deze mutlidimensionele lijnen, die tot nu toe altijd gescheiden zijn geweest, beginnen elkaar nu te kruisen. Dus jullie zien hier tegenwoordig een enorm aantal van in jullie leven; dit was de grootste hoop van alles wat je hier kon zijn gedurende deze tijd.

Velen van jullie aan de andere kant van de sluier stonden in een lange rij zodat je hier kon komen om de mogelijkheid van het tegelijkertijd kruisen van meerdere lijnen te ervaren. We hebben de multidimensionele aard van de mensheid eerder beschreven; we hebben jullie ook verteld dat de sluier die er tussen zit, de muren tussen jullie dimensies, dunner aan het worden zijn. Jullie beginnen deze doorsijpeling te krijgen wanneer je dingen voelt die niet direct van jou zijn. Toen dit gebeurde, ben je een beetje van je veiligheid en zekerheid over jezelf kwijtgeraakt, want deze muren gaven structuur die er nu niet meer op dezelfde manier is. Het betekent echter dat je jezelf op een nieuwe manier kunt vervolmaken. Ook al dragen geen van deze individuele lijnen de gehele waarheid, tezamen zijn zij één volmaakt wezen. Het kan gemakkelijk gezegd worden dat jullie je volmaaktheid moest opdelen om hier op Aarde te kunnen zijn, om dit spel te spelen van net doen alsof je mens bent. Jullie doen dat heel goed. Feitelijk hebben jullie een paar unieke mogelijkheden.

Drie stappen vooruit

Er zijn eerdere golven geweest op Aarde waarbij jullie soortgelijke manouvres hebben gemaakt; soms zijn zij uitgemond in wat jullie erg negatieve ervaringen noemen. Weet lieverds, dat jullie de leiding hebben. Dat is de boodschap die wij jullie vandaag willen brengen. Wat je ook ziet komen, ongeacht de moeilijkheden die wij in de komende boodschappen met jullie delen, weet dat jullie de leiding hebben. Hoe neemt men de leiding over het eigen leven? Jullie proberen dit al sinds je bent geboren, met zoals je zelf denkt, beperkt succes. Nee dat is niet waar. De realiteit is dat je precies bent waar je wilt zijn. Je meet jezelf op verschillende manieren, dus je kunt zeggen:” o, ik wilde meer geld. Ik wilde meer opwinding in mijn werk. Ik wilde een relatie die op het zelfde niveau was als ik.” Jullie hebben al deze ideeën van jullie succes, maar we zeggen jullie lieverds, je bent op de volmaakte plaats. Je bent op de plek waar je wilde zijn toen je naar de Aarde kwam voor deze incarnatie. Dus hoe neem je daar de leiding over? Hoe breng je vreugde terug in je leven? Welnu lieverds, vaak gebeurt dat door dingen vanuit een ander perspectief te zien en opnieuw te evalueren. Daar is een trucje voor waar we al vaker over hebben gesproken; jullie zijn bewuste scheppers. Jullie zijn wandelende, bewuste scheppers op Aarde en de schoonheid daarvan is dat jullie de mogelijkheid hebben om alles vlak voor je neus te creëren. De meesten van jullie hebben erg hard je best gedaan om ons ongelijk te bewijzen wanneer we dat zeggen. “O, ik heb alles gedaan wat jullie zeiden. Ik heb er alles aan gedaan, de boeken gelezen en het ABC van schepping gevolgd. Ik heb cursussen gedaan en ik heb de diploma’s.” Je hebt alles gedaan waarvan je dacht dat je het nodig had om naar voren te stappen, behalve deze: verantwoordelijkheid. Hoe neem je verantwoordelijkheid voor waar je bent?

Wanneer je in een situatie bent waar je niet van houdt of waar je niet gelukkig mee bent, dan is het eerste wat je moet begrijpen dat je jezelf daar doelbewust hebt geplaatst. Het tweede is dat je begrijpt dat je het kunt veranderen. Wanneer je zegt: Ok, ik ga zitten en verander het helemaal. Ik vind het niet fijn waar ik ben. Ik ga de energie vandaag verschuiven en dan zal ik me omkeren en het aan andere mensen leren.” De meesten van jullie zitten zo in elkaar, want jullie zijn al vele levens naar de Aarde gekomen. De meesten van jullie zijn leraren in jullie hart, maar je leert de lessen niet volledig voordat je je hebt omgedraaid en het aan anderen hebt doorgegeven. Dat is jullie manier van denken, die prachtig is. Jullie zijn deel van elkaar. De uitdaging komt wanneer je jezelf hoger of lager acht dan de mensen die je les geeft. Jullie zijn allemaal deel van elkaar, dus hoe veronderstel je een niveau? Het eerste om te doen, lieverds, is jezelf vragen:” Wat wilde ik bereiken door hier te komen?” Je kunt de acties en fouten kennen die nodig waren om hier te komen en je hebt jezelf beloofd dat dit nooit meer zou gebeuren. De werkelijkheid echter is dat jouw spirit je daar doelbewust heeft heengeleid. Het feit dat velen van jullie zich nu in uitdagende omstandigheden bevinden, doet veronderstellen dat er een moeilijke energie is op Aarde, maar jullie hebben daar om gevraagd. Jullie hebben niet alleen gevraagd om deze energieën, veranderingen en verschuivingen om jullie hier neer te zetten, maar jullie hebben gevraagd om hier een van de weinigen in fysieke vorm te zijn om dit moment te ervaren.

De gouden sleutel

Er zijn veel manieren waarop je je werkelijkheid kunt veranderen. De eerste is door er verantwoordelijkheid voor te nemen en te weten dat jouw spirit je hier met een reden heeft geplaatst; de tweede is om jouw perspectief op het geheel te veranderen. Begrijp je hoeveel wezens op Aarde een baan hebben waar ze een hekel aan hebben? Ze zeggen: O, als ik maar rijk was, dan hoefde ik helemaal niet te werken, dan kon ik werkelijk verschil maken op Aarde. Ik kon werkelijk onderwijzen waar ik voor kwam.” Heb je misschien een contract op je werk? Misschien heb je afgesproken met mensen om elkaar te ontmoeten en wacht je op het moment dat je de woorden kunt uitspreken die je beloofd had te zullen zeggen. Maar je denkt dat je een andere baan moet hebben om je waarheid te kunnen spreken. De sleutel is om vreugde te vinden waar je nu bent. Ja, als je de balans opmaakt, dan kan het zijn dat vreugde slechts een klein deel uitmaakt en ontevredenheid een groter deel. Je kunt nog steeds zeggen dat je wilt veranderen, maar je kunt niet veranderen lieverds, totdat je die lichtvonk vindt. Dat is het deel dat we vandaag met jullie willen delen. Neem eerst verantwoordelijkheid voor waar je nu bent en weet dat je op een volmaakte plek bent. O, er zijn er een paar die dat niet leuk vinden en jullie zouden liever op een vriendelijkere plek zijn, een gemakkelijkere plek waar de energie stroomt zoals vroeger. We zeggen jullie dat die oude tijd niet zo vreugdevol was als jullie denken. Jullie moesten een erg lage vibratie dragen, want soms is onwetendheid een echte zegen en ook al ben je in een zielsgelukkige toestand geweest, je was ook heel onwetend en het was heel moeilijk om te begrijpen wat energie is.

De gehele mensheid is opgestegen in de voorbije jaren en maanden. Als resultaat daarvan zijn velen van jullie ontwricht; je voelt alsof je de magie hebt verloren en vraagt je af in welke richting je nu moet. Je weet niet precies wat nu, maar je bent dichterbij dan je denkt. Er is een gouden sleutel en tot je die vindt zul je niet uit je omstandigheden geraken of deze veranderen. Neem verantwoordelijkheid en weet dat je die gouden sleutel alleen maar kunt vinden door alles te ervaren waar je doorheen bent gegaan. Het kan zijn dat je niet gelukkig bent met de omstandigheden en je wilt ze misschien veranderen, maar dat is perfect. Zoek naar de sleutel.

Hoe vind je de gouden sleutel? Dit zijn de kristallen die je op je pad hebt geplaatst. Soms springen ze naar je toe en op andere momenten moet je goed worden in aanvaarden om ze te kunnen ontvangen. Jullie hebben de neiging om ergens naar te kijken en te zeggen:”O, dit zal niet goed zijn voor me. Ik heb iets nodig van daar, niet van hier.” Totdat je het licht in het moment vindt en in het NU leeft, zul je dezelfde situatie keer op keer herhalen, want dat is de cyclus. Wanneer we jullie vertellen over de grote torus en de manier waarop het samen beweegt in alle 11 dimensies van jullie tijd en ruimte, moeten jullie begrijpen dat ieder deel gemaakt is van een cirkel. Tijd is waarachtig circulair, lieverds, niet lineair. Wanneer je daarom iets moeilijks ervaart, garanderen we je dat het zich zal herhalen totdat je de gouden sleutel vindt. Wanneer je in staat bent om je perceptie ervan te veranderen en een glimp van hoop vindt, gebruik die dan. Dit is de manier van de nieuwe wereld; dit is de manier van de bekrachtigde mensen, want jullie maken ruimte op jullie planeet, lieverds.

Een nieuwe balans

Er is op een volkomen nieuwe manier balans in aantocht tussen het mannelijke en vrouwelijk. Het is al eerder binnengekomen, zoals alle energieën, in golven. Voorheen hadden jullie zo’n lage vibratie dat jullie niet in staat waren om die te gebruiken, want het overweldigde jullie helemaal. Jullie raakten verzeild in een grote oorlog, wat heel moeilijk was. Het hoeft nu niet op dezelfde manier te gaan. Jullie zijn de schepperwezens; jullie zijn degenen die ieder moment van je leven creëren via je perceptie en individuele deel van deze grote torus, die van jullie is. Samen zijn jullie compleet en volmaakt, levend op de planeet van onvolmaaktheid. Het is voor jullie niet mogelijk om dat te dragen, dus je verbergt het in diverse delen van jezelf. Nu is een prachtige tijd, want eindelijk kunnen veel van deze energie elkaar kruisen. Dus wat gebeurt er wanneer een van jouw energieën kruist en je een andere jij of een ander deel van jezelf ontmoet? Je wordt je op de prachtigste manier bewust van een van je volmaaktheden. Dit is wat er aan komt en wat velen van jullie zullen onderwijzen. Wanneer je het gevoel hebt dat er iets ontbreekt in je leven, dan voel je:”Ik ben niet goed in dit aspect van mens zijn. Ik ben heel goed in dit deel, maar dat deel is erg moeilijk, want het is me altijd een raadsel geweest. Ik heb dit nooit kunnen oplossen.” Weet dat er een ander deel van jou is dat dat deel al beheerst wanneer je bij deze prachtige kruispunten komt waar de lijnen kruisen, zoals ze beginnen te doen. Je zult de tekenen op veel manieren zien, ook astrologisch. En je zult veel van de inprentingen van deze opening zien, want het begint een nieuwe energie op Aarde. Het zal een tijd zijn waarin je volledig kunt ontwaken uit de droom. Zelfs al was je vandaag wakker, wat zou je er mee doen? Dat is de vraag. Waarom wachten? Speel nu in je meesterschap. Eigen het je toe door verantwoordelijkheid te nemen voor precies waar je bent en weet dat er een reden is waarom je daar bent. Zelfs op dit kruispunt van tijd en ruimte, ook al heeft deze dichtheid je zorgen en zorgzaamheid op Aarde overgenomen, weet dat je hier bewust bent. Kijk om je heen, lieverds. Het kan zijn dat er slechts één persoon is die je op dit moment moet ontmoeten. Maak die verbinding. Geef die lichtstraal door of ontvang dat geschenk van hen en het zal alles veranderen. Hoe kun je het sturen? Je zult dat leren door middel van ieder aspect van jezelf, omdat je volmaakt aan het worden bent. Jullie beginnen ieder moment dimensies in jezelf te overschrijden, lieverds, vooral tijdens dat wat jullie uitdagingen noemen. Nu is het tijd om die gouden sleutel te zoeken; zoek dat ene aspect dat je alleen maar kunt vinden door jezelf in die positie te plaatsen. Ook al lijkt het niet erg mooi voor je, vind een andere manier om er naar te kijken. Ben je je ervan bewust dat je iets creëert, iedere keer wanneer je je ogen opent en je focust? Het universum bestaat niet op de manier die jij denkt. Kijk om je heen. Ik kijk nu naar sommige dingen op het bureau van de Hoeder; ik zie pennen, briefopeners en wat hij een muis noemt. De waarheid is, is dat deze atomen in een willekeurig patroon verspreid zijn. Zij bewegen voortdurend rond, maar pas wanneer hij kijkt springen ze bij elkaar en maken die dingen die hij waarneemt. Dus wat is er nodig voor jullie om iets anders te verwachten? Verwacht een wonder. Het betekent dat jullie je gedachtepatroon veranderen en de manier veranderen hoe jullie over tijd denken.

Schepper wezens die ouder worden

De enige reden waarom jullie ouder worden in jullie fysieke lichamen, lieverds is omdat jullie dat verwachten. Jullie denken dat dit nodig is. Jullie zullen snel ontdekken, want dit zijn de geschenken die veel van jullie ouderrassen hadden in het 2,50 tot 3,50 meter gebied op Aarde. Velen van hen zijn aan het terugkeren, lieverds. Betekent dit dat jullie een ruimteschip zullen zien landen op CNN? Nou, wij denken van niet. Maar wat het betekent, is dat jullie je de magie in jezelf zullen gaan herinneren. Je zult je ware aard gaan begrijpen. Kijk naar jezelf in de spiegel en je ziet een beperkt ouder wordend wezen dat zich beweegt langs een lineair tijdsframe. Begin te begrijpen dat tijd circulair is, wat de reden is dat je dingen herhaalt in je leven. Dus als je het miste en een fout maakte, veroordeel jezelf dan niet. God veroordeelt zichzelf niet, want dat is waanzin. Laat het gaan en weet dat het zich op een natuurlijke manier via circulaire tijd weer zal herhalen en je hebt veel kansen om dit te doen als je de druk er af haalt. Dan begin je je waarheid te zien en dan zul je gaan begrijpen wie je werkelijk bent en in deze momenten zullen wij ons omdraaien en het aan elkaar aanbieden.

Dit is het tijdperk van bekrachtiging, lieverds. Het is hier op een heel duidelijke manier. Het is hier voor alle mensen, van wie de meesten op dit moment verward zijn. Het kwam binnen tijdens een ongelofelijke golf waar wij over gesproken hebben, 11 jaar voordat hij kwam. Jullie wisten dat hij in aantocht was in dit leven, want daarom heb je jezelf hier geplaatst. Welkom Thuis. Welkom op de Nieuwe Aarde. We zullen jullie helpen te begrijpen. Niet door het te onderwijzen of jullie nieuwe dingen aan te reiken, maar eenvoudigweg door jullie te helpen herinneren wat je wilde doen toen je voor de eerste keer hier kwam. Dat zijn de gouden sleutels die ieder van jullie draagt. Sommigen brachten ze de clan binnen waar je deel van uitmaakte, terwijl anderen specifieke lichtstralen naar de Aarde brachten. Velen van jullie zijn van de E-familie, de familie van waarheid en bekrachtiging, hier om de hele mensheid te helpen deze volgende stap te zetten in de richting van bekrachtiging en om een nieuwe wereld te creëren. Het is al begonnen, daarom zijn jullie hier. Vier het! Vier de situaties waarvan je gelooft dat ze moeilijk zijn en dat zal je helpen je perspectief te veranderen. Het kan mensen in het begin verwarren, maar zodra je kunt kijken vanuit het perspectief van een bewuste schepper, verandert het voor je ogen. Dit is de magie die jullie allemaal dragen.

Jullie zijn de grootste engelen die ooit hebben geleefd, waar dan ook. Wij applaudisseren voor jullie, lieverds. Jullie hebben er geen idee van hoe bijzonder je bent. Jullie hebben een sluier van vergetelheid gemaakt. Velen dragen het met trots en we zeggen jullie dat deze begint te verdwijnen. Wij applaudisseren voor jullie en zitten hier met een grote glimlach op ons gezicht als jullie wakker worden uit de droom en de slaap uit de ogen wrijven. Jullie nemen de leiding, want de nieuwe wereld is hier. Welkom Thuis. Kijk uit naar die prachtige sleutels, die gouden sleutels om je te helpen het leven te creëren dat je wenst. Vier Thuis, lieverds en vier wie je op dit moment bent.

Espavo.  Ik ben de Bewaarder van Tijd.

De groep

 

Connecting the Heart

By Barbara Rother

Ken je eigenwaarde

Je eigenwaarde kennen betekent bekrachtigd zijn met het vermogen om het meeste uit je leven te halen en om werkelijk in jezelf te geloven. Geloof hebben in onszelf is de sleutel tot succes op alle gebieden in het leven.

Wanneer we met opgeheven hoofd en rechte schouders door het leven gaan, tonen we zelfvertrouwen in ons fysieke lichaam. Een belangrijk deel van fysiek zelfvertrouwen is om uit het oordeel te blijven van hoe we er in de spiegel uitzien. Zie de prachtige onvolmaaktheden in plaats van onze zwakheden te benoemen wanneer we onze reflectie zien. Spiritueel zelfvertrouwen is net zo belangrijk als je eigenwaarde. Dit is wat je gemoedsrust geeft en het bewustzijn dat je een deel van god bent.

Een gebrek aan geloof in onszelf houdt ons niet alleen weg uit onze potentiële groei in werk en persoonlijke relaties, maar ook om onszelf spiritueel te ontwikkelen. Ieder van ons heeft grenzeloze mogelijkheden. We vermorzelen deze mogelijkheid wanneer wij onszelf vullen met zelftwijfel. We kunnen ons eigen succes en geluk in de weg staan. De oude geloofssystemen gaan door ons hoofd. We kennen allemaal die innerlijke stem die zegt:”Ik kan dit niet doen want ik ben te oud,”of “Ik heb geen opleiding. Er zijn zoveel mensen die wel gekwalificeerd zijn.” “Ik kan de marathon niet lopen want ik ben niet in vorm.” “Ik kan geen relatie hebben want niemand wil bij mij zijn.” Word de persoon die je bewondert. Wanneer je je eigenwaarde voelt, zullen mensen naar ons toe worden getrokken op alle niveaus. Je vertrouwen zal hen je leven in trekken. Realiseer je dat ieder verlangen werkelijkheid kan worden door de eerste stap te zetten in de richting van je doel. Geef je dromen nooit op.

Vanochtend hoorde ik een opwekkend verhaal op het nieuws. Er is een prachtige veertigjarige vrouw die altijd al professioneel cheerleader van een nationaal voetbalteam wilde worden. Ze was een succesvol danslerares maar had nooit de kans gekregen om haar droom om cheerleader te zijn van haar favoriete team werkelijkheid te maken. Ze is getrouwd en heeft 2 zonen. Een indrukwekkend feit is dat zij een nierziekte heeft dat zij met medicijnen onder controle kan houden, maar in de toekomst zal zij een niertransplantatie moeten ondergaan. Dit zou je aan haar sterke uitstraling niet zeggen. Ze weigert zich hierdoor op wat voor manier dan ook terug te laten houden. Aangemoedigd door haar familie besloot ze te solliciteren. De auditie was intimiderend want zij was de oudste vrouw daar. Iedereen was tussen de twintig en dertig jaar oud. Dat hield haar niet tegen om er voor te gaan. In haar hoofd zat er geen leeftijdsbeperking aan haar droom. Ze had vertrouwen in haar kunnen en liet zich door niets tegenhouden. Ze veroverde de plek in het cheerleaders team. Haar ogen en glimlach straalden helder toen ze haar verhaal vertelde. Zij is een prachtig voorbeeld voor haar zonen en voor ieder van ons dat het nooit te laat is naar de sterren reiken. Vertrouwen en vastbeslotenheid kunnen wonderen creëren. Wij zijn hier op Aarde om ons leven voluit te leven. We kunnen altijd vooruit en een leven van geluk voor onszelf creëren.

Heb die innerlijke vonk van enthousiasme om je vuur te laten branden en je in een nieuwe richting te sturen. Zelfs als je tevreden bent met je leven zoals het is, kan een nieuwe ambitie een verwachting creëren van wat er komen gaat. Door je eigenwaarde te erkennen is alles mogelijk!

Met liefde en licht,

Barbara

Speciaal verzoek: Copyright 2014 Lightworker. Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.