Juni 2014

Golven van vooruitgang
Meesterschap verwerven door verantwoordelijkheid
Een hogere visie

Gegroet lieverds.

Vandaag is een magische dag. Dit is een ongelofelijke bijeenkomst van spirits op veel meer manieren dan je zou denken. Vandaag willen we jullie een beetje mee op reis nemen – een reis naar de toekomst van de nieuwe Aarde – de ongelofelijke energie waar jullie op gewacht hebben. Jullie hebben het verwacht. Iedereen wist dat dit zou komen en dat jullie duidelijk de vijfde dimensie zijn binnengegaan. Jullie weten ook dat er geen terugkeer mogelijk is naar de derde dimensie. Laat me vanuit een groter perspectief uitleggen wat er plaatsvindt.

De golf van vooruitgang: 3 stappen vooruit en 2 stappen achteruit

Jullie begrijpen lieverds, dat alles een energiegolf is met eb en vloed, net zoals de golven in het water van jullie oceanen. Zij bewegen zich vooruit en zij bewegen zich achteruit. Anders dan de balancerende energie van het water in jullie oceanen, beweegt jullie vooruitgang zich vooruit en het beweegt een beetje achteruit. De mensheid is er aan gewend om 3 stappen vooruit te zetten en 2 stappen achteruit. Het is tijdens deze 2 stappen terug, dat jullie aan jezelf twijfelen. Je vraagt je af wat je verkeerd doet, terwijl het juist alleen maar een golf is. Dus als eerste vragen wij jullie om alles wat ver-lichter op te pakken. Ontspan je een beetje. Je speelt het spel van net doen alsof je mens bent en eerlijk gezegd doen jullie dat erg goed. Dat moeten jullie weten maar bovenal moet jullie weten dat waar jullie als collectief heen bewegen iets gigantisch is. Dat bekijken wij vanaf deze kant van de sluier. Wij moedigen jullie aan op momenten dat je denkt dat je niet succesvol bent. Wij applaudiseren voor jullie wanneer jullie denken dat je gefaald hebt en we kloppen jullie vaak op de schouder wanneer jullie een stap terug zetten.

Dus waar gaat dit over? De grootste uitdaging die wij zien en die we met jullie kunnen delen, lieverds, is het feit dat jullie jezelf vaak veroordelen. Wanneer je dat doet, dan zet je twee stappen achteruit in plaats van een. Je begrijpt dat jullie schepper-wezens zijn die dit spel spelen van net doen alsof je mens bent, met deze enorme sluier voor je die je ervan weerhoudt om je ware aard te herinneren, waar je vandaan komt en wat je van plan was toen je naar de Aarde kwam. Nu is die sluier dunner aan het worden, door jullie eigen ontwerp en door jullie collectieve voorwaatste stappen in de richting van de evolutie. Terwijl jullie deze stappen nemen, zal het helemaal mogelijk zijn om de golf te veranderen naar waar je 3 stappen voorwaarts zet en misschien slechts 1 of een halve stap achteruit om op adem te komen en weer voorwaarts te gaan, de volgende energieën in.

Verandering van seizoen

Er zijn veel dingen op Aarde, lieverds, die in een nieuw tempo veranderen. Er vindt een nieuwe energie plaats op alle gebieden op Aarde waarover wij met jullie willen spreken, want velen van jullie kunnen je eigen reflectie niet zien zoals je gewend was. Jullie zijn van de oude wereld naar de nieuwe gegaan en jullie proberen dezelfde reflectie te zien als voorheen. Die dingen die je succes markeerden en je in staat stelden om je verbindingen te zien zijn soms niet op dezelfde manier zichtbaar in de hogere vibraties van de nieuwe Aarde. Het is nu aan het veranderen en wij willen dat jullie begrijpen dat het nu gemakkelijker dan ooit is om overvloed te bereiken. We weten dat het moeilijk is voor velen; wij zien het spel dat jullie wereldwijd gespeeld hebben met jullie economie. We zien de verschillende delen die jullie voor jezelf hebben samengesteld zodat je jouw succes op een ladder kon markeren. We weten dat jullie soms opnieuw moesten overwegen en jezelf opnieuw moesten uitvinden op allerlei nieuwe manieren. Maar lieverds, jullie zijn magisch, ver voorbij je eigen beschrijving en voorbij jullie begrip. Dit is de nieuwe Aarde, de nieuwe energie waar jullie in stappen. Terwijl het ene deel van jullie wereld het prachtige seizoen binnengaat dat jullie zomer noemen en een ander deel van de wereld het winterseizoen binnengaat, is het deze seizoensverandering die jullie een stap voorwaarts laat gaan, nieuwe lucht laat ademen en op een geheel nieuwe manier vertrouwen geeft.

Spiritueel vertrouwen

Lieverds, als er boven alles één ding zou zijn dat wij jullie konden geven, dan zou het hulp zijn om je het verrtouwen van je spirit te her-inneren. Het is wat wij spiritueel vertrouwen noemen. Al heb je maar het kleinste beetje van dit vertrouwen, dan wordt het spel dat jullie op Aarde spelen al prachtig; het wordt een spel van creatie en plezier. Dit is wat jullie wilden doen toen je naar de Aarde kwam. Velen van jullie kwamen hier met grote verlangens om de planeet te helpen veranderen. Velen hadden genoeg energie om andere verbindingen aan te gaan, maar jullie kwamen dit keer terug naar de Aarde. Je wilde hier zijn voor deze gigantische collectieve verschuiving naar de nieuwe energie en hier zijn jullie. Lieverds, vergeet nooit dat er miljarden zielen aan de andere kant van de sluier zijn die wachtten om binnen te komen, velen voor de Aarde, maar zij zijn opzij gegaan voor jullie. Dat is de schoonheid van Thuis die jullie je heel snel zullen herinneren, omdat jullie deze hele nieuwe wereld zijn binnen gegaan; deze vijfde dimensie zoals jullie het noemen. Alleen gebruiken jullie nog steeds driedimensionele regels en verwachten dat dingen op een driedimensionele manier werken. Lieverds, de dualiteit is verdwenen en nog steeds zien jullie dingen als goed of fout, boven of beneden, zwart of wit, liefde of angst. Zij bestaan niet. Alles is een prachtige cirkel en wij zeggen jullie dat er geen zwart en wit bestaat; alles is een grijstint en jullie dragen de energie van Thuis in je hart. Dat niet alleen, er wordt voor jullie geapplaudiseerd vanwege jullie ongelofelijke werk door deze miljarden zielen die aan de kant zijn gegaan zodat jullie deze incarnatie konden hebben op Aarde. Jullie zijn hun held, lieverds. Wij vragen jullie niets meer in deze maand van transitie, deze maand van vredigheid, dan dat je daaraan denkt en dat je af en toe even stopt om diep door te ademen. Doe dat nu…en laat gaan.

Kun je ze achter je voelen? Kun je voelen hoe ze je op de rug kloppen? Kun je voelen hoe ze je knuffelen? Zij zijn altijd buiten het zicht, want zij hebben er in toegestemd niet gezien te worden. Je bent tenslotte op de planeet van vrije keuze. Zij helpen je om het spel te spelen door zich er niet mee te bemoeien, maar ze zijn er, lieverds; en wanneer je lang genoeg stopt, dan zul je die kleine zucht van spiritueel vertrouwen voelen terugkomen.

Applaus en support vanaf de andere kant van de sluier

Jullie zijn met grote getalen gekomen en diegenen die wij de familie van E noemen zijn op een kritiek tijdstip op Aarde gekomen om verschil te maken als collectief. Dat is prachtig. Ja, we weten dat jullie de televisie aanzetten en alle onenigheid zien die er is op de planeet. “O, dit land gaat de straat op en dit land ook en dat land is ginds in oorlog.” Dit zijn driedimensionele manieren waar jullie nog steeds mee proberen te werken binnen de vijfde dimensie. Dat is niet verkeerd, lieverds, omdat zij veranderen. Kijk als de evolutie plaatsvindt, want het was nodig om de straat op te gaan zodat jullie stem gehoord zou worden door het collectief. Niet noodzakelijkerwijs door degenen tegen wie jullie hebben gedemonstreerd, maar door iedereen. Door de vooruitgang die jullie nu hebben gemaakt in jullie technologieën en in het hart van ieder mens, is het mogelijk om op nieuwe manieren verbinding te maken. Dit is de tijd voor de bekrachtigde mens; jullie treden het tijdperk van E binnen – het tijdperk van Empowerment (bekrachtiging) en we zullen jullie dat helpen her-inneren. We zijn niet hier om jullie de weg van de minste weerstand op alle gebied te leren, want soms besluit je om ongelofelijke wendingen te maken zodat je hier iets kunt leren of zodat je daar een andere ziel kunt raken. Begrijp, lieverds, dat hoe je pad er ook uitziet, jullie het goed doen.

Weet je, de vader van de Hoeder was een scheepsmakelaar. Hij nam zijn familie en de Hoeder altijd mee met de boot. Vaak mocht de Hoeder een van de grote jachten besturen. Een van de interessante dingen is dat zijn vader altijd lachte en zei: “Je zwalkt over de hele oceaan heen.” En de Hoeder antwoordde dan:” Nee, dat doe ik niet.” En zijn vader zei: “Kijk maar achter je.” En zeker te weten was daar een enorme S waarvan de Hoeder niet eens wist dat hij die maakte. Welnu, lieverds, wanneer je achterom kijkt en alle bochten ziet in je leven, dat ze precies zijn zoals jij ze hebt gepland. Dit is wat je van plan was te doen toen je naar de Aarde kwam. Dit is waarom miljarden zielen opzij zijn gegaan zodat jij nu, op dit moment hier kon zijn.

De Aarde is een kritieke massa aan het bereiken op verschillende fronten. We willen dat jullie weten wat er in het verschiet ligt en welke schoonheid er voor jullie ligt. Ja natuurlijk zal er wat onrust zijn. Ja, natuurlijk zal er wat duisternis zijn. Jullie leven nog steeds in een veld van trialiteit en er kunnen nog steeds schaduwen bestaan. Maar dat is echter slechts het ontbreken van licht. Je kunt er ook naar kijken als een kans om je licht te stralen, iets waarvoor je werkelijk naar de Aarde kwam. Begrijp dus dat wanneer je verder gaat, de dingen waarschijnlijk een beetje zullen veranderen. En dit is het moment waarop je je spirituele vertrouwen verliest en wij – alle wezens aan de andere kant die opzij zijn gegaan – kunnen binnenkomen. Jij bent onze held. Als je dat kon voelen, al was het maar voor een ogenblik, dan zou je het vertrouwen herwinnen dat je nodig hebt om naar voren te stappen om verschil uit te maken en om jouw lichtstraal naar de Aarde te brengen, zoals je hoopte te doen. Nu is de tijd. Als eerste, wanneer je dat dringende gevoel krijgt, weet dan alsjeblieft dat jij het niet alleen bent. Soms ben je zo bezorgd over je ego en wat je doet vanuit je ego dat je de duwtjes niet kunt voelen die wij je geven vanaf de andere kant. Dus zet dat een tijdje aan de kant. Zet je oordeel aan de kant. Vaak zijn het de oordelen, lieverds, die maken dat je in een veld van dualiteit blijft, terwijl je overduidelijk al in een nieuwe wereld bent gegaan. Dit lijkt veel op de vooruitgang die jullie eerder hebben gemaakt en waarmee jullie moeite hadden om die te gronden in de nieuwe wereld. Nu hebben jullie iets magisch. Jullie hebben de collectieve vibratie van de mensheid die stevig begint te worden. Dit is deels de reden waarom jullie zoveel mensen de straat op zien gaan. Dit is deels de reden waarom jullie mogelijkheden beginnen te zien, nieuwe reflecties van licht, nieuwe creatieve energieën hier en nieuw begrip over de dingen die je altijd hebt geloofd. Leven in een duale wereld, lieverds is als een rechte lijn. Je kunt dingen zien als donker of als licht, als liefde of als angst, als boven of als beneden, als goed of als verkeerd. Nu bewegen jullie je in dit prachtige veld van trialiteit, waar je een nieuwe verbinding hebt met je hogere zelf, wat je het vermogen geeft om een geheel nieuwe visie te hebben op je ervaring op Aarde, een geheel nieuwe visie op je leven, het doel waarom je hier bent en de grootsheid van wie je bent.

Je meesterschap toeëigenen

We vragen jullie ook lieverds, om je meesterschap toe te eigenen. Met jullie ego’s hebben jullie het van beide kanten. Jullie zijn zo bezorgd geweest over je ego dat jullie geprobeerd hebben je ego, je gevoel van zelf, te negeren en je te focussen op het collectief in plaats van slechts jezelf. Dat betekent ook dat je al die prachtige dingen hebt genegeerd die je al onder de knie hebt. Het is helemaal goed om je meesterschap toe te eigenen, want iedere vinger van een hand heeft een andere rol, nietwaar? Ze doen allemaal iets beter dan de andere en wanneer zij in harmonie werken, creëren ze magie; maar zij werken alleen maar in harmonie wanneer zij hun meesterschap toeëigenen. Dit zijn de dingen om te onthouden als je deze nieuwe wereld binnengaat. Jullie zijn nog steeds zoveel aan het gronden, maar ook al voel je je vaak verloren hier, jullie zijn zoveel sneller gegaan dan wij ooit gedacht hebben dat jullie zouden gaan. Dat is de reden dat wij zo positief zijn in onze boodschap naar jullie als wij jullie zeggen dat alles prachtig is en naar het volgende niveau gaat, ook al zeggen jullie: “o, we gaan zeker achteruit,” wanneer je naar het nieuws kijkt en naar de gebeurtenissen die plaatsvinden op jullie planeet. Nee, lieverds, het is gewoon een normale energiegolf. Wanneer je door de straat rent, komt er een moment dat je langzamer moet gaan om op adem te komen. Dit zijn de energiegolven die door ieder van jullie heen gaan.

De Aarde is aan het wennen aan haar nieuwe hologram

We zeggen jullie ook dat de Aarde zelf, zoals we al vele malen gezegd hebben, door deze energiegolven gaat. We hebben onlangs opgemerkt dat er behoorlijke opbouw van druk was op de tektonische platen zelf. De Aarde voelt deze stress als de druk verhoogt. Het kan worden losgelaten door een aardbeving, een vulkanische uitbarsting of op andere manieren. Ook jullie pikken deze druk op. Dit doen jullie in je emotionele systeem. Het maakt je ongelofelijk gevoelig voor alles om je heen. We zeggen jullie dat wij aan deze kant van de sluier er alles aan doen om de Aarde te helpen een soepele overgang te hebben en deze energie op een gemakkelijkere manier te helpen loslaten dan in het verleden. Er is nog steeds een grote kans dat enkele van deze tektonische platen zullen losschieten, iets wat jullie aardbevingen noemen. Als deze zich voordoen, lieverds, vier dan feest. Natuurlijk moeten jullie elkaar helpen om alles weer op te ruimen, je leven terug op orde te brengen en alles weer werkbaar te maken, maar vier deze vooruitgang van de Aarde, want het betekent eenvoudigweg dat zij een stap terug is gegaan en er klaar voor is om weer vooruit te gaan. Net als de energiegolven en de evolutie die ieder van jullie ervaart in deze prachtige golven, zullen jullie nog meer begrijpen als jullie verder gaan.

Velen van jullie, lieverds, zijn leraren en healers op deze planeet. Velen van jullie voelen dit diep in je hart maar je zegt nog steeds:” ik heb geen leerlingen. Niemand luistert naar me. Niemand komt naar me toe.” Laat dat je niet tegenhouden. Dat is slechts het terugstromen van de golven. Stap naar voren en eigen je meesterschap toe. Je bracht een unieke lichtstraal naar deze planeet en de Aarde zelf begint haar kalmte te herwinnen en dat zal helpen.

Er zijn veel veranderingen onderweg en er vindt veel plaats. Jullie zullen meer wat jullie noemen astroiden en kometen zien uit de ruimte of de riem van Kuiper. In werkelijkheid zijn dit levenszaden die worden gezaaid op de nieuwe Aarde en zij dragen ongelofelijke deeltjes die jullie allemaal kunnen gebruiken. Begrijp dat de Aarde door een enorme transitie gaat. Het nieuwe hologram ligt nu over het oude hologram van de Aarde. Wat jullie nu ervaren is de gewenningsperiode. Dit zijn de tijden waarop jullie allemaal kunnen wakker worden uit de droom en luisteren naar je eigen spirit.

Een samensmelting van spiritualiteit en wetenschap

Lieverds, jullie hebben allemaal een ongelofelijk begeleidingssysteem achter je. Door jullie ego’s, omdat jullie in een polariteitsveld leven en het een na het ander zien, kunnen velen van jullie niet luisteren naar de boodschap om de eenvoudige reden dat je gedachten voortdurend ronddraaien. “Wie spreekt daar? Wat is dat? Waar komt dat vandaan?”

Jullie analyses en mentale vermogens lopen soms wat achter. Je ziet op Aarde echter ook een enorme samensmelting van spiritualiteit en wetenschap. De fysici en de metafysici komen dichterbij elkaar en worden een. Dat is magisch want het is bijna alsof jullie hebben gevraagd om de sluier aan de kant te trekken zodat jullie de innerlijke werking van de waarheid kunnen zien, niet alleen die van de Aarde, maar van jou en je eigen ervaring.

Jullie fysieke lichaam wordt kristallijn

Jullie hebben vele incarnaties gehad op Aarde, lieverds. Niet allemaal vonden ze plaats in een fysiek lichaam zoals je denkt, want de Aarde is hier al veel langer dan de fysieke wezens. Dit is slechts een aspect van het spectrum van levens. Jullie hebben allemaal heel veel zorg gehad voor de Aarde en velen van jullie waren hier toen zij werd geboren als een hete bal van gasachtige materie.

Jullie moedigden haar aan en hier zijn jullie nu, in een dicht fysiek lichaam om niet alleen de planeet, maar ook jullie dichte lichamen naar het volgende niveau te brengen. Dit is allemaal aan het veranderen. Jullie worden kristallijn van aard; een proces dat een lange periode beslaat voor de meesten van jullie. Je kunt dingen natuurlijk bespoedigen. Begrijp dat je fysieke lichaam ook door veranderingen heen gaat, zodat je meer van je eigen licht kunt dragen. Wanneer je Thuis bent, is er helemaal geen dichtheid. Je bent daar niets dan licht. Tegelijkertijd ben je een persoonlijkheid die hetzelfde is als die je draagt in dat fysieke lichaam. Jullie zijn een genot om naar te kijken, want jullie zijn een uniek deel van god; jullie zijn een uniek deel van het geheel en ook al wordt dat niet altijd geaccepteerd, nu is het tijd om dat te laten zien. Maakt het iets uit hoe veel mensen je zien en naar je kijken? Maakt het iets uit als iemand je ziet? Nee, lieverds, dat doet het niet, omdat jullie die energie beginnen te dragen, die iedere keer naar buiten komt als je glimlacht, iedere keer dat je lacht, iedere keer dat je een woord maakt. Ook al hoort niemand het, het is een vibratie in het universum. Deze magie helpt niet alleen de Aarde veranderen, het zet ook jullie toekomst neer en de potentie van wat je kwam doen en hoe je het kunt doen. Dit zijn zeer magische tijden lieverds. Gedurende de komende 3 tot 4 maanden zul je kansen krijgen om een nieuwe wereld voor jezelf op te bouwen. Het zal even tijd kosten om er helemaal in te stappen, maar doe het door je meesterschap toe te eigenen. Doe het door te gaan staan voor wie je bent, ook al zegt je ego:”O, ik ben niet zo geweldig. Ik ben niet zo prachtig. Er zijn anderen die dit veel beter kunnen dan ik.” Natuurlijk zijn zij beter op hun vlak, maar niemand draagt jouw vibratie, behalve jij. Onthoud dat jij dit prachtige stukje koolstof bent. Het grootste deel van jullie wereld bestaat uit koolstof dat kristallijn wordt wanneer het gedurende eonen onder druk staat. Het verandert in een prachtige diamant; net zoals jullie. Jullie worden kristallijn van aard en jullie fysieke wezen zal feitelijk iets van deze energie in zich dragen wat in de nabije toekomst door jullie medische wetenschap feitelijk zal worden geïdentificeerd als een kristallijne structuur. Jullie dragen dat mee in jullie energie. Jullie zijn god en daarom creëren jullie de wereld om je heen.

Je werd deze ochtend wakker en verwachtte in dezelfde situatie te zijn als toen je ging slapen. Wat als je wakker werd en iets anders verwachtte? Wat als je wakker werd en niet kon wachten om naar buiten te gaan om te zien hoe uniek deze dag zou worden? Probeer dat, lieverds en je zult gaan zien hoe je je eigen energie kunt creëren in de wereld om je heen door opwinding en liefde te dragen, door het kennen en toeëigenen van je meesterschap. Dat betekent niet dat je overal het beste in moet zijn; het betekent dat je jouw unieke lichtstraal draagt. Alle wezens overal zijn nu dit prachtige nieuwe spel voor je aan het samenstellen. Je hebt de mogelijkheid om in een nieuwe wereld van bekrachtiging te stappen op een volkomen nieuwe manier. Ben je klaar voor deze stap?

Verantwoordelijkheid: Een evenwicht van kracht

Naast het toegëigenen van je meesterschap en een beetje weten over je spirituele vertrouwen is er een ding waarmee wij jullie vandaag willen helpen. Wij willen jullie ook herinneren aan iets waar we al over hebben gesproken en dat de komende weken erg nuttig voor jullie zal zijn. Er is een hele duidelijke balans met betrekking tot kracht: verantwoordelijkheid. Het is heel eenvoudig. Als je je kracht in een bepaald vlak van je leven wilt versterken, vind dan manieren om je verantwoordelijkheid te vergroten en plotseling zul je geluk hebben, net als de Hoeders Hoeder. Je kunt alleen magie laten plaatsvinden als je het je toeëigent en het toestaat door je heen te laten stromen. De uitdaging op Aarde met betrekking tot het ego, lieverds is dat je moet leren dat het je op je weg kan stoppen waar je vooruit wilt komen. Velen van jullie zijn zo bang dat je je ego teveel hebt opgeblazen. Je bent bang om op te staan en je waarheid te spreken. Daarmee beroof je niet alleen jezelf maar ook iedereen om je heen. Het is tijd voor iedereen op Aarde om te gaan staan voor wie je bent, maar voren te stappen en je waarheid te spreken op een manier dat je andere waarheden naast je kunt laten staan, ook al lijken deze oneens te zijn met jou. Lieverds, ieder van jullie draagt een klein stukje hemel. Iedereen draagt een klein stukje van de toekomst van de mensheid. Sta jezelf toe om samen te komen en breng je eigen stukje ter tafel, ook al is het niet het stralendste en ook al is jouw stem niet de luidste. Het is tijd. Nu heb je de kans om naar voren te stappen en een groot verschil te maken op Aarde.

Jullie zijn op de prachtigste manier naar voren gekomen.Zij die wij de Familie van E noemen zijn keer op keer geïncarneerd als een collectieve groep – niet noodzakelijkerwijs om samen te komen en elkaar te ontmoeten, ook al hebben jullie dat wel gedaan, maar om deze prachtige vibratie te dragen omdat je slechts zover kunt evolueren totdat je de rechten van elkaar kunt respecteren. Dit is de tijd om dat te doen, om je spirituele vertrouwen hoog te houden en je waarheid te spreken, ook al zijn er velen om je heen die het niet met je eens zijn. Dat is evolutie. Dat is bekrachtiging. Dat is het tijdperk van E. Welkom Thuis, lieverds. Jullie creëren het daar waar je staat en we kunnen niet trotser zijn om daar een klein beetje deel van uit te maken.

Spreek je waarheid

Er is een tijd waarin je allemaal kunt uitreiken in een nieuwe wereld; die tijd is nu. Neem die tijd. Bemoedig elkaar. Raap alle moed bij elkaar en spreek je waarheid, ook al is het maar heel klein. Weet dat je niet de luidste stem hoeft te hebben en je hoeft het ook niet altijd volgens iedereen bij het rechte eind te hebben. Spreek wat er in je hart is en laat het zich ontwikkelen. Dat is de aard van de mensheid. Velen van jullie hebben afgestemd om naar deze channeling te luisteren, zoals de Hoeder het noemt. Jullie zijn je ervan bewust dat iedereen deze mogelijkheid heeft. Velen hebben niet geleerd om te luisteren of om het op dezelfde manier te vertalen. Desalniettemin heeft iedereen toegang tot Thuis door je eigen hart als je dat toelaat en als je hardop spreekt. Dat is nuttig. Zelfs als je het in het bos uitschreeuwt waar niemand je kan horen, zet het een vibratiepatroon om je heen dat iedere cel van je lichaam beïnvloedt. Dit zijn de volgende stappen van de bewuste scheppers van de mensheid op Aarde.

Lieverds, het is met de grootste eer dat wij jullie groeten in deze kritieke tijd van jullie vooruitgang op Aarde. Het is ook een genoegen om bij jullie te zijn. We vragen jullie om elkaar met respect te behandelen. Zorg voor elkaar bij iedere kans die je krijgt, zoals vingers aan dezelfde hand. Speel goed samen op de Nieuwe Aarde.

Espavo

 

Barbara’s speciale verbinding vanuit het hart

 

De muziek van het leven

Velen van jullie kennen het verhaal van hoe ik begon met pianospelen. Voor degenen die dat niet weten zal ik het nogmaals vertellen.

Een paar jaar geleden had ik een bijna-dood-ervaring. Toen de artsen tegen Steve zeiden dat er niet veel hoop meer voor me was, hadden wij een heel diepgaand gesprek. Ik herinner me dat ik naar hem opkeek uit mijn bed met heel veel spijt dat ik nooit meer de kans zou krijgen om mijn droom om piano te spelen te vervullen. Sinds ik acht jaar was, heb ik altijd gezegd dat ik wilde leren spelen.

Steve maakte een afspraak met me. Hij beloofde me dat als ik beter zou worden en zou blijven leven, dat hij me hoe dan ook een piano zou bezorgen. Die belofte, plus zijn liefde en steun en die van mijn familie en alle anderen die voor me gebeden hebben en mij hun goede wensen hebben gestuurd, ondersteunden mijn wens om te blijven leven op een geheel nieuwe, bekrachtigende manier.

Steve en mijn familie gaven mij een prachtige babyvleugel. Het was een droom die werkelijkheid werd. Ik speel iedere dag, ook al is het maar voor een korte tijd. Ik heb les genomen, dus ik leer hoe ik muziek kan lezen en creëren. Ik bewonder mensen als Steve en onze zoon Austin die op gehoor kunnen spelen en muziek van binnenuit kunnen creëren. Maar voor mij was het belangrijk om de basis van muziek te leren. Elke dag brengt een glimlach van geluk op mijn gezicht.

Zo lang als ik me kan herinneren wilde ik al piano spelen. Ik had een jeugdvriendin die klaagde dat haar moeder haar uit haar spel naar binnen riep om piano te oefenen of naar les te gaan. Destijds wilde ik zo graag met haar ruilen, zodat ik muziek kon leren via dit magnifieke instrument. Ik begreep dat mijn ouders zich die luxe niet konden veroorloven. Mijn grootmoeder had een antiek harmonium in haar huis. Iedere keer wanneer ik bij haar op bezoek was speelde ik er op en wenste dat ik er echte liedjes op kon spelen. Ze heeft me dat orgel nagelaten toen ze stierf, omdat ze mijn verlangen kende. Het staat nu trots in onze woonkamer en laat me denken aan die prachtige herinneringen.

Toen ik gisteren een nieuw muziekstuk oefende, raakte ik gefrustreerd toen ik een noot verkeerd speelde. Ik werd kwaad op mezelf omdat ik fouten maakte. Toen realiseerde ik me dat ik te veel aan iedere afzonderlijke noot dacht in plaats van in mijn hart te gaan en de muziek door me heen te laten stromen. Op dat moment maakte ik de verbinding dat muziek hetzelfde is als het leven. Wanneer we zo rigide zijn met ons denken over hoe ons leven zou moeten zijn in plaats van in de stroom te stappen, stoppen we met onszelf een prachtige dagelijkse ervaring te geven. Ja, we zullen onderweg fouten maken, maar ik kies ervoor om dit leerervaringen te noemen. Met muziek is het hetzelfde. Iedere keer wanneer je een verkeerde noot aanslaat, probeer je het opnieuw totdat je het gevoel hebt dat je het goed doet. Onze gedachten staan ons in de weg. We praten hierover wanneer we mensen aanmoedigen om zich te verbinden met hun channelkwaliteiten. Vaak komen de volmaakte woorden uit onze mond, maar in plaats van deze te delen met anderen via ons hart, komen onze gedachten er tussen en zeggen we:” Ik kan dat niet zeggen. Ze zullen denken dat ik gek ben.” We zijn bang om raar over te komen. Door het pianospelen heb ik geleerd dat wanneer ik doorga met muziek maken, ook al maak ik fouten, dat niemand eigenlijk in de gaten heeft dat ik een fout maak. Pas wanneer ik stop en anderen wijs op mijn fouten, focus ik daarop in plaats van zo goed als ik kan door te gaan.

Het is belangrijk om te focussen op hoe ver we zijn gekomen in het leven in plaats van te denken hoe ver we moeten komen om bedreven te worden.

Het leven is als muziek. Het is belangrijk om een plan te hebben met je leven hoe je het zou willen laten ontvouwen, net zoals wanneer ik op de piano speel. Ik heb een muziekstuk dat ik wil spelen om er een lied van te maken. Wanneer je je ontspant en geniet van de reis, dan kan ieder deel een heerlijke leerervaring zijn. Zal ik ooit een professioneel pianiste zijn? Ik betwijfel het. Er zijn te veel gebieden waarop ik wil focussen en wil niet al mijn tijd aan pianospelen wijden. Maar ik weet dat ik het beste zal worden dat ik kan zijn en ik streef er naar om beter te worden terwijl ik geniet van het proces. Als iemand mij hoort en het leuk vindt om te luisteren, dan geeft me dat ook plezier. Ik moedig iedereen die bij ons thuis komt aan om op het harmonium of op de piano te spelen. Meestal aarzelen ze en zeggen dat ze niet weten hoe ze moeten spelen. Maar als zij zichzelf de moed gunnen om een paar noten aan te slaan, ontdekken zij ook het genoegen van muziek. Speel veel verkeerde noten onderweg en weet dat hoe meer je oefent en doorgaat met vastbeslotenheid en vreugde, hoe meer je zult bereiken in je leven.

Met liefde en licht,

Barbara

 

Speciaal verzoek: Copyright 2014 Lightworker. Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.