Februari 2011

Magnetische zweepslag
agnetosfeer whiplash


Deze Bakens van Licht worden live gepresenteerd op Internet, uitgewerkt en op de 15e van elke maand gepubliceerd.

Speciaal verzoek: Copyright 2011 Lightworker. Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op deze website te vinden. Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.

Van Steve

IIn deze channeling sprak de groep opnieuw over de aardbeving in Chili van afgelopen zomer. Toen zeiden ze dat die aardbeving de schuine stand van de aardas en de rotatie van de planeet meer veranderd had dan wij dachten. De maand daarop ging de groep verder met berichten over de magnetosfeer van de aarde en hoe die kosmische gebeurtenis de magnetosfeer had veranderd. Nu zegt de groep dat wij middenin een energiebeweging zitten die de oorzaak is van deze aardbeving. De magnetosfeer van de aarde is in feite het magnetische veld van de aarde en strekt zich tot ver in de ruimte uit. Toen deze aardbeving plaatsvond, verschoof de aardas in enkele uren maar de magnetosfeer zwiepte achter de gebeurtenis aan en die achterstand wordt nu pas ingelopen. Ze zeiden dat veel van wat mensen nu voelen het gevolg is van die zweepslag. Het goede nieuws is dat het tempo de komende maanden wat langzamer wordt. Ze spraken ook over de zonnevlamcyclus die nu begint op te warmen en hoe wij daar gebruik van kunnen maken in plaats van er door overweldigd te worden.

Er zat één stuk in deze channeling dat ik me altijd zal herinneren. Ze hebben voortdurend gezegd dat wij god zijn en dat het collectief van de mensheid de overall richting van een gebeurtenis bepaalt. Ze hebben het dan over het jaar 2012. Ze zeiden dat er nog altijd heel wat negativisme en angst zal zijn. Er zullen berichten zijn van angst en berichten vol hoop en liefde. Ze zeiden dat onze eigen keus als mens bepaalt wat wij ervaren. Maar wat ze in deze channeling voor de eerste keer zeiden is dat het collectief van de mensheid met betrekking tot het onderwerp 2012 net een nieuw evenwicht heeft bereikt van liefde boven angst. Goed gedaan mensen!

Tot slot nog een leuk bericht. Het doet ons genoegen om jullie te vertellen dat we recentelijk de eerste miljoen views zijn gepasseerd op YouTube op de Virtual Light Broadcast en dat we deze maand de 15e verjaardag vieren van de Bakens van Licht.

Dikke knuffels van ons allemaal, Steve

Van de groep

Groeten van thuis


Wij hebben jullie vandaag veel te vertellen. Wij willen een paar ideeën en begrippen met jullie delen over jullie eigen wereld, over jullie eigen verleden en wat er momenteel plaatsvindt in de hele mensheid. Degenen onder jullie die ervoor hebben gekozen om vibrationeel voorop te lopen, kunnen dit gebruiken om de deuren te openen en als leraren en helers anderen naar de volgende niveaus te helpen.

Kritieke massa – de keuze
Wij willen jullie vandaag een aanvulling geven op de boodschap die we enkele maanden geleden doorgaven (de magnetosfeer – mei 2010). Het afgelopen jaar vonden er talloze gebeurtenissen plaats die getriggerd waren en dat zal tot diep in 2011 doorgaan. Wij tellen onze jaren een beetje anders dan mensen omdat wij rekenen van 10/10/10 tot 11/11/11. Dit is gewoon de manier waarop wij op aarde energie zien stromen.

Wat er gebeurt is dat de mensheid nu een niveau heeft bereikt waarop jullie niet meer terug kunnen; jullie hebben het niveau van kritieke massa bereikt. Laat het ons met iets vergelijken dat jullie allemaal begrijpen… het jaar 2012. Er zullen rond het jaar 2012 gewoon veel mensen in de greep van de angst komen. Er zijn mensen die door angst te zaaien rondom het jaar 2012 veel geld hebben verdiend en beroemd zijn geworden, aangezien angsten grote motiverende factoren zijn op aarde. Hoewel het een normale menselijke reactie op verandering is, maakt dat verandering jammer genoeg veel moeilijker dan nodig is. Wij vertellen jullie dat kort geleden de kritieke massa van de mensheid is veranderd ten gunste van liefde boven angst.

Dat hebben jullie gedaan. Goed werk! Ja, er zal nog steeds angst zijn. Ja, er zullen mensen zijn die angst prediken, hoewel niet iedereen dat zal doen omdat ze geld of roem zoeken, velen zullen het doen vanuit hun hart. Maar de keus is aan jullie en jullie zullen stuk voor stuk door deze verandering gaan. Wil je dat doen in angst of in liefde? Waar je wilt zijn in die relatie en waar je wilt zijn in deze verandering is geheel aan jou. Denk eraan, dat wat je verkiest te zien, ook je werkelijkheid zal zijn. Dat is al zo sinds de eerste dag dat jullie in een fysiek lichaam kwamen.

Blinde scheppende wezens
Mensen zijn scheppers. Jullie zijn allemaal meesters die alles in je energieveld creëren, maar jullie hebben dat nooit bewust geweten. Jullie weten niet dat je die moeilijkheden creëert om iets te kunnen leren of te ervaren. Jullie weten niet dat je zelf de veroorzaker bent van een auto-ongeluk zodat er later iets kan gebeuren waardoor je jezelf kunt verheffen. Jullie weten niet dat jullie voor veel van dit soort dingen al plannen hebben gemaakt voordat je naar deze planeet kwam. En als ze dan gebeuren, maken jullie er een drama van: “Oh, waarom ik?” “Waarom overkomt mij dat?” “Iemand anders overkomt het niet.” Jullie zijn van die prachtige mensen. Jullie spelen het spel van doen alsof je mens bent zo goed, terwijl jullie in feite grote spirits zijn die al vele malen door dit soort dingen zijn gegaan. Nu vragen wij jullie om je kracht te gebruiken, want de verandering komt eraan. Hoewel de angst verder groeit, hebben jullie de kritieke massa al veranderd. Hoe meer jullie die nu in de liefdesenergie kunnen brengen, hoe gemakkelijker het zal gaan, niet alleen voor jezelf maar voor iedereen om je heen. Deze verandering kan een vreugde zijn, kan mooi zijn, kan fantastisch zijn… als je daarvoor kiest. Wij hopen dat jullie dat voor jezelf zullen kiezen; je wezen, je gidsen, je eigen energieën om je heen wachten op dat wat er in je hoofd leeft te vervullen.

Je bewuste gedachten meester zijn
Het is nu tijd om meester te worden over je gedachten. Meester zijn over gedachten betekent niet dat je alleen positieve gedachten moet hebben. Je hebt niet de controle over gedachten die door je hoofd gaan, maar je hebt wel de controle over de gedachten die blijven, kies je gedachten daarom zorgvuldig. Minacht jezelf niet omdat je slechte gedachten of een slechte dag hebt. Begrijp het. Weet dat het je vibratie is die op de een of andere manier naar je teruggespiegeld wordt en zoek naar een manier om je leven gemakkelijker, vreugdevoller en lichter te laten zijn dan ooit.

Magnetosfeer whiplash
We willen nu terugkeren naar de eerder genoemde boodschap over de magnetosfeer. Wij gaven jullie die boodschap kort na de aardbeving in Chili, en vertelden jullie dat de aarde de stand van haar as waarom ze draait had veranderd. De wetenschap heeft nog lange tijd nodig om uit te zoeken hoe groot de verandering was want dat is geen gemakkelijke calculatie. De aarde roteerde op ongeveer 16˚ en dat is nu veranderd als gevolg van de aardbeving. Natuurlijk is het een voorbereiding op wat komen gaat. Is het jullie opgevallen dat velen weggerukt zijn uit hun vertrouwde baan? Weggerukt uit relaties en soms zelfs verhuisd naar een andere plaats? Waarom? Soms is dat ter voorbereiding op de dingen die komen gaan. Dit gebeurt niet alleen met de Aarde, maar ook met de magnetosfeer rondom de Aarde. Er stroomt constant energie door de Aarde, net als door elk bewust wezen. Daardoor heeft ze aan magnetisch veld. Als je een magneet zou nemen die je onder een tafel legt en je strooit ijzervijlsel op de tafel, zou je kunnen zien hoe groot het veld van zo’n kleine magneet is. Zo is het ook met de Aarde. Ze heeft een enorme magnetosfeer rondom de energie die door haar heen stroomt. Wat gebeurt er als de Aarde plotseling verandert? Dan verandert ook de hele magnetosfeer maar dat vraagt tijd, bijna alsof die pas later in vorm zwiept. Deze laatste maanden hebben jullie de spanning van deze magnetosfeer gevoeld die nu eindelijk zijn bestemming nadert. Dat heeft op veel manieren de grond onder jullie voeten weggeveegd, want velen van jullie werden hierdoor op emotioneel gebied beïnvloed, en dat triggerde onzekerheden op zulke diepe niveaus dat jullie onmiddellijk vergaten wie je bent. Jullie vergaten dat jullie groots zijn, jullie vergaten alles waarvoor je hebt gewerkt, wie je bent en wat je hebt gedaan in de wereld. Jullie kwamen terecht in de diepste onzekerheden, wat een natuurlijke, menselijke reactie is. Het eerste wat wij jullie vragen is om jezelf niet te veroordelen, want dat gevoel van onveiligheid/onzekerheid is natuurlijk. Mensen zwaaien heel vaak heen en weer tussen positieve en negatieve gedachten, maar daar komt een eind aan. De laatste zwieper die deze energie naar zijn normale positie brengt zal de komende twee maanden plaatsvinden. Daardoor zullen velen die het gevoel hebben gehad alsof ze in een onvoorstelbare transitie zaten, plotseling kansen zien om te gronden. Jullie zullen mogelijkheden vinden om het licht te brengen, of het nu gaat om een nieuw bedrijf, een nieuwe relatie, een kans om in een bestaande relatie naar een ander niveau te gaan of in een verandering van woonplek. Wat het ook is, wat er ook met je is gebeurd, je zult die mogelijkheden van licht gaan vinden en ook de reden waarom je in eerste instantie iets anders bent gaan doen of bent verhuisd. Doordat de magnetosfeer de plek vindt waar hij thuis hoort en zijn normale ruimte weer inneemt, zullen jullie als magnetische wezens dat vertrouwen en die gronding gaan vinden.

Ook als je je in deze overgangstijd zekerder en minder onveilig voelt, is het nog altijd een persoonlijke keuze waar je je energie in stopt. Eenieder van jullie heeft een verantwoordelijkheid ten opzichte van zichzelf, niet ten opzichte van ons, de rest van de wereld of zelfs de persoon die naast je zit. Wanneer jij je grootste expressie vindt van het licht dat je hebt meegebracht van Thuis — het doet er niet toe wat het is, of het nu iets kunstzinnigs is, muziek, spreken vanuit spirit — je kunt beginnen met een plek te vinden om dat nu te verankeren. Dat zal je niet alleen helpen je energie in deze nieuwe wereld op een zodanige manier te verankeren dat ze flexibeler zal zijn als je verder op je pad komt, maar het zal ook alle mensen om je heen helpen omdat het een collectieve actie is. Dit is waarschijnlijk het allerbelangrijkste wat we vandaag met jullie delen. Je bent niet alleen. Je zou niet alleen kunnen zijn als je dat probeerde, en wij wensen echt dat je ophoudt het zo hard te proberen. Jullie hebben jezelf zo vaak overtroffen in je pogingen om van elkaar gescheiden te zijn. Jullie zijn echt op elke manier een deel van elkaar maar jullie zien dat niet. Zo zien jullie ook niet dat deze hand niet altijd weet dat hij een deel van hetzelfde lichaam is. Wanneer het volgende jaar vordert, zullen jullie kansen hebben om je eigen deel van Thuis te verankeren, dat wat jouw deel van de hemel is om op Aarde te creëren. Dat wat je vreugde geeft is wat je hebt meegebracht van Thuis. Nu zul je dat anker vinden, ook al vraag je je af: “Och, wie ben ik toch?” Ook al heb je het gevoel: “Ik was een mislukkeling want ik heb mijn baan verloren. Ik was een mislukkeling want ik heb een eind gemaakt aan mijn relatie…”. Wat je ook hebt gedacht over jezelf, begin het los te laten en begin te zoeken naar die unieke kansen, want je spirit heeft heel hard gewerkt om ze vlak voor je neus neer te leggen.

Nu hebben jullie kansen. De afgelopen maanden waren voor veel mensen nogal verwarrend. Lieverds, wij zeggen jullie, dat verandering absoluut inherent is aan deze overgang. Jullie weten dat. Jullie waren ongelukkig met wat jullie hadden en dat was in eerste instantie de reden voor deze verandering. Het menselijk wezen, het fysieke lichaam waarin je spirit huist, is van nature een beperkt iets dat slechts een klein deel van je licht mocht dragen en dat is nu aan het veranderen. Het is een evolutionaire stap zoals geen andere ooit, maar jullie verdwijnen niet van planeet Aarde, jullie beginnen opnieuw met een lichaam dat een hogere vibratie heeft; jullie veranderen het lichaam dat je hebt. Je hoeft niet naar Huis te gaan. Je hoeft niet te veranderen of door de volledige cyclus te gaan wat jullie eerder hebben gedaan. Nooit in de geschiedenis van het universum hebben wezens zo’n grote evolutionaire stap bewust gezet.

Open daarom je ogen en ben je bewust van je keuze bij elke stap die je zet. Veroordeel jezelf niet als je voor een beetje drama kiest, dat is goed maar breng het wel in evenwicht met plezier. Breng het in evenwicht met dingen die een deel van je zijn en weet, wat het ook is, dat jij het hebt gecreëerd en dat er een reden voor is. Ook al is er maar een heel kleine verandering in perceptie van negatief naar positief, je kunt het óf laten gaan óf er je voordeel mee doen. Er is een reden waarom je spirit met je heeft gewerkt om door de dingen te gaan die je hebt ondervonden. Nu meer dan ooit zullen velen van jullie die door een drastische overgang zijn gegaan, de komende maanden een manier vinden om die energie te verankeren.

De Hoeder heeft gewerkt met wat hij noemt Sociaal netwerken. Hij heeft Twitter en Facebook geprobeerd om op vele manieren een deel van de gemeenschappen te worden. Kort geleden las de Hoeder een berichtje van iemand die afstand deed van zijn auto. Hij was door financiële problemen gegaan, was ze niet te boven gekomen en besloot dat hij de auto niet langer nodig had. Hij hield van de auto en haatte het idee om er afstand van te doen, maar toen vond hij de positieve kant ervan. Hij zei dat hij, aangezien hij in Nederland woonde, meer zou gaan fietsen: “Ik zal beter in vorm komen en van het openbaar vervoer gebruik gaan maken.” Ook al deed het zijn hart pijn, hij draaide de emoties om en vond er een positief gebruik voor. Het moment waarop je dat doet, neem je de controle over je eigen leven. Jij bent de baas en alleen verantwoordelijk voor jouw gezichtspunt. Als jij je werkelijkheid wilt veranderen, verander dan je gezichtspunt.

Je camera van het leven
Er zijn hier camera’s die vanuit drie verschillende hoeken opnamen maken. Als ik om een bepaalde reden mijn gezicht afscherm, nemen ze gewoon een andere camera om mij vanuit een betere hoek in beeld te krijgen. Jullie kunnen hetzelfde doen, maar jullie verzetten je eigen camera zelden omdat jullie is geleerd dat hij niet te bewegen is. Wanneer je je camera eenmaal op een bepaalde plaats hebt gezet, ben je je niet bewust dat hij beweegt. Je kunt niet alleen je camera oppakken en ergens anders neerzetten, je kunt je ook de gewoonte eigen maken van de eerste positionering. Wat is de beste positie die ik op dit moment kan innemen? Wat is de beste positie die ik kan zien? Zelfs voordat ik deze envelop open die naar mijn mening slecht nieuws of iets dergelijks bevat, wat is de beste positie die ik kan innemen voordat het gebeurt? Dat is de eerste en de beste positie en dit zijn van die kleine trucjes om het te bereiken. Wat is het verschil tussen deze kleine trucjes en wat jullie altijd positief denken hebben genoemd? Positief denken werkt, maar het is heel eenvoudig. Wij moeten constant met nieuwe trucjes komen om jullie te laten zien dat het werkt, want zodra ze werken en jullie er vertrouwd mee raken, danken jullie ze gemakkelijk weer af. Jullie willen dan weer iets anders proberen. Jullie zijn letterlijk scheppers. Jullie zijn god, dus alles wat je in je wezen vasthoudt, zal zich in je wereld manifesteren. Dit is altijd het geval geweest maar nu worden jullie je daarvan bewust. Wanneer jullie met een bewuste spirit in dit lichaam stappen en je lichaam begint te veranderen om meer van je licht te kunnen bevatten, kijkt het universum naar planeet Aarde vanwege de onvoorstelbare job die jullie stuk voor stuk hebben verricht.

 

Er is nog zoveel meer dat zal werken en bij eenieder van jullie naar boven zal komen. Wij zullen niet al jullie antwoorden hebben. Wij spreken via veel verschillende mensen op verschillende momenten. Wij spreken tot jullie, maar jullie hoeven dat niet “de groep” te noemen. Dit zijn de verhalen die wij jullie geven, lieverds, zodat jullie de energie van Thuis kunnen verankeren aan de Aarde, zodat jullie deze energie op de een of andere manier in je leven kunnen verankeren. De krachtigste verhalen zijn degene waar jullie zelf mee komen. Het is geen wens van ons om jullie vragen te beantwoorden. Wij willen jullie alleen helpen om je de vragen te herinneren, want de antwoorden kennen jullie al.

Van de Zon
Het is voor ons een grote eer om hier op deze manier met jullie te praten. Wij hebben met de Hoeder afgesproken dat wij hem niet meer zullen kalmeren zoals vorige maand. Maar jullie begrijpen de liefde. Jullie voelen die wanneer wij tegen jullie praten omdat jullie een deel van ons zijn op dezelfde manier als jullie een deel zijn van elke persoon die naast je zit en dat eenheid nu de Aarde begint te veranderen in de Nieuwe Aarde. Wij hebben jullie ook iets anders verteld wat wij nu nog een keer met jullie willen delen. Wij gaven jullie een getal omdat mensen altijd geïnteresseerd zijn in details en getallen. Wij vertelden jullie dat er in het jaar 2012 een enorme hoeveelheid zonnevlammen en plasmawolken van de Zon zullen komen die de Aarde opladen voor de volgende verandering. Dat gebeurde tussen 2001 en 2006 en dat staat nu weer te gebeuren met een enorm crescendo in 2012. Wij hebben jullie ook verteld dat telkens wanneer jullie van een zonnevlam horen, die ruwweg 76 uur later op Aarde te voelen is in je eigen magnetische, emotionele structuur. Veel mensen zullen als gevolg hiervan in staat zijn om bijna direct na die 76 uur door emotionele veranderingen te gaan, sommige positief, andere negatief. De Hoeder twijfelde aan de 76 uur en stuurde zelfs een e-mail uit dat wij het verkeerd hadden. Uiteindelijk ontdekte hij dat wij het goed hadden, dus staan wij nu één puntje voor. Wij vertellen jullie dit omdat er gisteren een grote zonnevlam was en het was interessant omdat die niet eens zo heel groot was. Het waren er in feite twee, die uit beide kanten van de Zon kwamen. Geen van beide was direct op de Aarde gericht, maar ze draaien om elkaar heen. De ene was een M-3 zoals de Hoeder het noemt en de andere een B-1. Het waren kleine zonnevlammen, maar omdat de energie van beide kanten kwam en om elkaar heen draaide, zullen jullie ze wel voelen. Het is een prima warming up om deze energie op te pakken. Voel gedurende enkele uren wat het is om deze energie binnen te laten komen en door je heen te laten gaan in plaats van jezelf te blokkeren of te proberen je ertegen te beschermen. Dat reinigt je in plaats dat het je upset maakt of dat je in een drama terecht komt. Je weet dat het eraan komt. Wij zeggen jullie nu dat het eraan komt en velen van jullie zullen het binnen enkele uren voelen. Neem deze gelegenheid waar, neem de verantwoording en beslis hoe je die energie van Thuis en van jullie solaire Zon gaat kanaliseren. Er zullen nog veel van dit soort zonnevlammen komen en jullie zullen er goed in worden, niet alleen hoe je er zelf mee omgaat maar ook door de deuren open te zetten en andere mensen te leren ermee om te gaan.

Wij zijn zo trots op jullie. Als wij maar een heel klein stukje van jullie ware grootsheid met jullie konden delen, zouden jullie begrijpen waarom wij hier zitten. Jullie zouden begrijpen wat dit voor ons betekent, want wij zijn behoorlijk zelfzuchtig van aard en wij doen dit alleen voor onszelf. Maar jullie hebben zoveel plezier in ons leven gebracht door te laten zien hoe je bel van biologie zich kan ontwikkelen om ruimte te maken voor een groter deel van spirit, om te laten zien hoe jullie je ware aard herinneren. Jullie kwamen naar ons toe en jullie hebben de neiging om ons op een voetstuk te plaatsen. Jullie hebben er geen idee van hoe groots jullie zijn. Daarom zijn wij hier en wanneer jullie uiteindelijk deze lichamen verlaten, door eruit te stappen en te Thuis komen, zullen wij jullie begroeten met prachtige, open armen. Wij zullen jullie vertellen hoeveel wij van jullie houden en hoe wij die hier Thuis achterbleven, jullie misten. Het is voor ons een eer om op deze manier met jullie verbonden te zijn.

Wij verlaten jullie met drie eenvoudige geheugensteuntjes. Behandel elkaar met het grootste respect want jullie kijken in de ogen van god. Zorg voor elkaar bij elke kans die je krijgt want door dat te doen helpen jullie jezelf. Denk eraan dat het een spel is een speel het goed samen.

Espavo, De groep

– Barbara Rother

IBarbara heeft deze maand vrijaf genomen en is volgende maand weer terug.

 

 

Speciaal verzoek: Copyright 2013 Lightworker.
Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org
te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.