Maart 2011

Bekrachtiging
Onze volgende werkelijkheid

Deze Bakens van Licht worden live gepresenteerd op Internet, uitgewerkt en op de 15e van elke maand gepubliceerd.
Speciaal verzoek: Copyright 2011 Lightworker. Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op deze website te vinden. Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.

Van Steve

De groep gaf me geen waarschuwing over wat er in deze boodschap komen ging. Vanaf het begin was het onderwerp duidelijk maar toen ze er dieper op ingingen maakten ze enkele heel duidelijke punten over hoe ware bekrachtiging eruitziet. Er zaten momenten in deze boodschap waarop de groep ons een paar heel directe vragen stelde over onze visie op bekrachtiging. Hoe het er in de dagelijkse praktijk uitziet en wat wij mensen er ons van voorstellen kan verschillend zijn. Ze bereiden ons voor op die stap. In deze boodschap vol liefde en hoop vraagt de groep een ieder van ons om eens stil te staan bij onze eigen gedachten en persoonlijke toewijding om in onze kracht te stappen. Ze zeiden dat wij in het tijdperk van B(ekrachtiging) stappen.

Ik zal jullie iets vertellen wat voor sommigen interessant kan zijn. Je zou het kunnen voelen terwijl je het leest. De groep was al snel klaar met de boodschap, maar ze wilden me niet laten eindigen totdat ze klaar waren met jullie in je kracht te zetten. Ik had alles afgerond om af te sluiten maar ze wilden nog niet vertrekken omdat ze erop stonden dat wij een speciaal energieniveau zouden bereiken voordat we afsloten. Ook al was het energieniveau in de zaal al erg hoog, ze wilden er zeker van zijn dat een ieder van jullie zich bekrachtigd voelde voordat ik deze channeling kon afsluiten. Mijn eerste gedachten daarbij waren: wat zou het publiek hiervan denken. Toen ik mij echter realiseerde dat ik voor een zaal vol paranormaal begaafde mensen zat, liet ik het los.

Ik heb een uitzonderlijke plaats tijdens de channeling en daardoor kan ik volgen hoe ze via mij werken. Ze willen ons laten zien hoe zij ons bekrachtigen, zodat wij kunnen leren hoe wij iemand anders in zijn kracht kunnen zetten. Ze beschouwen ons als Menselijke Engelen in opleiding. Deze boodschap kwam uit het diepst van het hart van de groep en als de vertaler van deze boodschap hoop ik dat jullie iets van de liefde kunnen voelen die ik voelde toen ik hem overbracht.

Een fijne maand en denk eraan één bekrachtiging per dag!

Een dikke knuffel, Steve

Van de groep

Groeten van thuis

In je kracht stappen
Er is vandaag in deze zaal een woord gebruikt dat heel sterk weerklank vond in elke aanwezige telkens wanneer hij/zij het hoorde. Dat woord is bekrachtiging. Het is in principe de energie waar alle mensen nu in stappen. Wij hebben al eerder gezegd dat het Tijdperk van B, het Tijdperk van Bekrachtiging nu begint. Dit is in feite de nieuwe energie die binnenkomt en mensen in staat stelt meer van hun eigen spirit in hun fysieke lichaam te herbergen. De illusie van gescheidenheid was nodig om het spel van “doen alsof je mens bent” te spelen. En nu zijn jullie bezig een nieuw lichaam te maken, een nieuw energetisch systeem dat meer van je licht zal vasthouden. Daardoor zullen jullie in staat zijn om je op een directere manier met elkaar te verbinden en na verloop van enige tijd zullen jullie dan komen tot wat wij noemen “diep contact communicatie”. Dit is gewoon het elimineren van veel bla-bla en direct naar een diep communicatieniveau gaan. Jullie zullen spoedig in staat zijn om elke dag in dat communicatieniveau te leven waarbij jullie minder woorden gebruiken en een diepere, sterkere zin geven aan al je communicaties.

Dit gebeurt als gevolg van de menselijke evolutie. De collectieve vibratie van de hele mensheid verandert nu ontzettend snel en dat bevordert elke dag de verandering van de planeet. De verbindingen die nu worden gemaakt zijn een energetische nabootsing van wat wij jullie hebben verteld dat er met diep contact zou gebeuren, alleen hebben jullie nu de kans om zelfs zonder het gebruik van woorden dit diepe contactniveau energetisch te bereiken. Dit gebeurt nu omdat mensen overal op een energetisch niveau beginnen te communiceren. Jullie in deze zaal of zij die naar deze uitzending kijken, zijn degenen die dit al vele jaren onderwijzen. Daarom verbaast dit jullie niet en jullie zullen ook niet veel verandering zien in wat wij bespreken. Wij vertellen jullie dat elk mens op deze planeet deze energie nu voelt. Ze weten niet altijd hoe ze zich eraan moeten aanpassen en ze begrijpen niet altijd wat er met hun wereld aan het gebeuren is. Typerend is dat wanneer nieuwe energie hun wereld binnenkomt, hun wereld heel klein wordt. Je komt in een crisis terecht, het doet er niet toe wat voor crisis, en je wereld wordt heel klein. Je denkt niet na over dingen die over vijf jaar kunnen gebeuren, want je bent bezig met elke kwestie waar je mee geconfronteerd wordt omdat je hele bewustzijn zich richt op het huidige moment. Het probleem daarmee is dat je weliswaar volledig in het huidige moment bent, maar dat je het zicht verliest op alles wat er gebeurt, speciaal het grotere beeld.

Er zijn enkele instrumenten die je geweldig goed kunnen helpen om het grotere beeld vast te houden van waar je naartoe gaat en een van de grootste daarvan is bekrachtiging. Jullie gaan allemaal naar een levensfase waarbij elk mens op deze planeet minstens 80% van zijn eigen ware, natuurlijk creatieve kracht kan gebruiken die hij/zij altijd heeft gehad. Omdat jullie zo van getallen houden, zullen wij jullie vertellen dat jullie minder dan 3% hebben gebruikt. Jullie beginnen nu de enorme veranderingen te zien die heel snel kunnen gaan plaatsvinden op deze planeet en die veranderingen zullen op heel veel verschillende manieren gebeuren.

Herpositionering voor de grote verandering
Het zal gebeuren op manieren die het jullie mogelijk maken om jezelf te zien veranderen terwijl jullie door ervaringen, soms zelfs door moeilijke ervaringen, gaan die zich in je leven voordoen en je op een hoger plan brengen. Velen van jullie worden op deze planeet naar een andere plaats of in een andere positie gebracht opdat deze magie in 2012 kan gebeuren, tenminste wanneer jullie hebben besloten dat het zal gebeuren. Dit is jullie wonder en het is al goed op weg. Jullie creëren magie. Opdat dit kan gebeuren, moeten jullie op je plaats zijn zowel energetisch als fysiek om de energie vast te houden.

Velen ervaren momenteel gebeurtenissen die ze zien als een terugval. Sommigen hebben relatieproblemen terwijl anderen ineens van positie veranderen zonder te weten waarom. Als jij geherpositioneerd wordt, zie dat dan niet als iets negatiefs. Ook al kan het een negatieve stap zijn die je in die positie brengt, kan het heel goed zijn dat dit je in je hoogste potentie brengt voor wat je hier kwam doen.

Als mensen doorgaan met het verwijderen van de sluier, wordt het duidelijk dat jullie allemaal een deel van elkaar zijn, dat jullie allemaal met elkaar verbonden zijn. Jullie zijn zo gewend om te zeggen: “Oh, ik vind deze energie niet prettig. Ik vind die mensen vervelend en daarom zal ik ze maar negeren. Ik wil gewoon niet met hen samen zijn want dan hoef ik ook niet met ze om te gaan.” Wat wij jullie zeggen is dat jullie spoedig manieren zullen vinden om zelfs de meest dissonante energie in je veld te harmoniseren, omdat jullie van Thuis een heel heilig stukje van de puzzel met je meegenomen hebben. Deze mensen die je ergeren brachten ook van Thuis een heel heilig stukje van de puzzel met zich mee en het probleem is dat jullie proberen om ze in elkaar te passen op een manier die niet past bij de puzzel. Pas wanneer jullie de puzzelstukjes gaan verplaatsen en ze omdraaien zodat je er vanuit een ander perspectief naar kijkt, kunnen jullie zien waar deze stukjes in elkaar passen. Dan kunnen jullie de harmonie zien in alle situaties.

Bekrachtigingstechnieken
Laten we even teruggaan naar het woord bekrachtiging. Hoe word je bekrachtigd? We hebben het daar vele malen over gehad en hoe het zal aanvoelen om meer van je eigen licht te bevatten, maar laten we het specifiek hebben over hoe het gebeurt. Daar is een trucje voor. Als je begint met het verwijderen van de sluier en als je een hogere vibratie bereikt, word je je onmiddellijk bewust van de verbinding met andere mensen… de gemakkelijkste manier om bekrachtigd te worden is het bekrachtigen van mensen om je heen. Het is heel eenvoudig; helemaal niet gecompliceerd. De uitdaging is dat jullie vaak niet kunnen zien waar het je brengen zal. Het is geen actie waar de mensheid tot dusver iets mee heeft gedaan. Jullie gebruikelijke neiging is proberen een ander te helpen. Als mensen naar je toe komen met een probleem of een situatie waarin ze slechts een klein duwtje nodig hebben, is het absoluut goed om hen in de richting te helpen die voor hen de hoogste is. Maar hoe zit het nu met echte bekrachtiging? Wat als je die persoon in zijn kracht zet zodat hij/zij je zou kunnen verlaten? Wat als je die persoon in zijn kracht zet zodat hij/zij tegen het werk in kan gaan dat jij aan het doen was? In hoeverre vertrouw jij de mensheid? In hoeverre vertrouw jij je spirit? Dat is waarop dit alles op aankomt. Als jij het proces vertrouwt, zul je iedereen in zijn kracht gaan zetten bij elke kans die je krijgt. Want zelfs als hij/zij je verlaat, zelfs als hij/zij niet meer in je omgeving is, zelfs als er geen enkele verbinding meer is, het heeft jouw energie meer veranderd dan die van hem/haar. Dit is het instrument waarvan de meesten van jullie zullen ontdekken dat het je brengt naar dat stukje dat je van Thuis hebt meegebracht, dat stukje van de puzzel waar jullie allemaal naar op zoek zijn en dat jullie je passie, je doel, je intentie of je pad noemen. Al deze stukjes komen nu aan het licht, maar ze zullen komen via de mensen in je omgeving. Hoeveel licht kun jij elke dag brengen in de ogen en harten van de mensen om je heen?

Wij vragen jullie om voordat je ‘s avonds gaat slapen even stil te staan en jezelf te vragen: “Wie heb ik vandaag in zijn kracht gezet? Wat heb ik vandaag gedaan in de richting van onbaatzuchtig een ander te helpen zijn eigen licht te vinden?” Ook als je denkt dat hun stuk van de puzzel niet past bij het jouwe of helemaal geen verband met het jouwe heeft, als je hen in hun kracht zet, leggen zij hun stukje van de puzzel op de plek waar het hoort en dan past alles ook in jouw wereld. Dus, ook al is er geen directe verbinding, het geheim van het leven zal gaan over het bekrachtigen van de mensen om je heen.

Het is niet gemakkelijk want soms geef je ze toestemming om te zijn wie ze zijn. Je geeft ze zelfvertrouwen en bemoediging, je geeft ze een duwtje om die eerste stap te zetten, wetend dat het verder aan hen is. Zij moeten door dat proces heen, maar het doet er absoluut niet toe wat de uitkomst van hun leven is. De actie was dat jij ze op de een of andere manier in hun kracht hebt gezet. Je eerste gedachte is dat dit prachtig is omdat hun licht een beetje sterker zal gaan stralen, maar wij zeggen je dat het nogal zwak is in vergelijking met hoe sterk jouw licht is toegenomen vanwege de bekrachtiging. Als je dat zo wilt houden, zoek dan naar een manier om het zo vaak je kunt weg te geven.

Dit zal het instrument zijn om ieder mens op deze planeet te helpen de volgende stap te zetten. Wij hebben niet alle antwoorden op hoe dit in jouw wereld gaat passen. Wij kunnen jullie vertellen over de grotere energie en enkele uitdagingen die wij momenteel zien, maar wij rekenen erop dat jullie manieren vinden om andere mensen in hun kracht te zetten. Wij rekenen erop dat jullie manieren vinden om je licht elke dag, elk uur, elke seconde en elk moment van je leven tot uitdrukking te brengen. Dit zal de volgende hoeksteen van de hele mensheid worden. Ja, jullie zullen je machtsstrijd hebben, want kracht werd altijd gemeten of op een weegschaal gelegd en dat is nu niet meer gepast. De mens die het meest in zijn kracht is gezet, is niet altijd de gelukkigste mens. Alleen omdat je in je kracht bent gezet betekent niet noodzakelijkerwijs dat je je kracht oppakt of er naar handelt.

Het geschenk geven van de kans om te schitteren
Het betekent gewoon dat mensen je de gelegenheid geven om in jouw wereld heel helder je licht te laten schijnen. Geef bij elke kans die je krijgt diezelfde gelegenheid aan de mensen om je heen. Probeer hen te helpen de mensen te worden die ze willen zijn. Dat verandert de focus van “Wat is er mis met mij?”of “Wat doe ik verkeerd?” of “Wat is de volgende stap die ik moet zetten?” Zoek naar manieren om elke dag iemand in zijn kracht te zetten, ook al is het maar één mens een heel klein beetje, en je leven zal van de ene op de andere dag veranderen. Je zult de reactie zien en het magnetisme dat op een natuurlijke manier alles waarvoor je al zolang en zohard worstelt, naar je toe zal brengen. Het leek soms wel of die zaken gepolariseerd waren, wanneer het net naar je toe begon te komen, ging het vlak voordat het bij je kwam een andere kant op, net buiten je bereik. Het gaat om het bekrachtigen van jezelf. Dus, hoe doe je dat?

Je doet dat op twee manieren: zoek een manier om iedereen om je heen in zijn kracht te zetten en wanneer iemand jou dan in je kracht zet, accepteer het, stap erin en neem het in eigendom. Jullie hebben ego’s en jullie zullen de rest van je leven met meer ego’s te maken hebben. Het gaat allemaal om de balans en het weten dat hoe meer je bezit neemt van wie je werkelijk bent, hoe meer iedereen je ware licht kan zien. Het gaat er niet om of je beter bent dan zij of dat je goed genoeg bent, of welke andere vergelijking ook. Het gaat erom dat je je licht vindt. Dat zorgt ervoor dat je ogen oplichten wanneer je glimlacht. Jullie zijn de engelen van de Nieuwe Aarde. Jullie zijn de Menselijke Engelen die het aangedurfd hebben om naar de Aarde te komen in een lichaam en deze onvoorstelbare overgang naar een lichtstraal te maken terwijl je nog steeds in een fysiek lichaam zit. Wij weten dat het moeilijk is. Wij hebben jullie reacties gezien. Wij hebben jullie verklaringen gezien en wij hebben jullie problemen gezien, maar wij zeggen jullie dat het niet alleen mogelijk is, maar dat het elke dag weer gebeurt. De vraag is hoever willen jullie het brengen? Hoever willen jullie erin stappen? Hoe comfortabel voel je je bij het opeisen en in eigendom nemen van je licht?

Hulp van de andere kant
Lieverds, het is geen gemakkelijke beslissing maar jullie zijn er klaar voor. Mensen krijgen een geweldige hoeveelheid energie van de andere kant van de sluier. Al die wezens die opzij gestapt zijn zodat jullie op het juiste moment hier konden zijn, staan klaar en wachten erop om jullie te helpen. Ze zijn er om jullie energie te sturen en jullie te helpen je wereld te magnetiseren, je energie te herstellen en je kracht weer op te pakken als je dat vraagt. Jullie hebben er geen idee van hoe het aan onze kant van de sluier is. Wij zeggen jullie dat telkens wanneer een mens aan ons denkt, wij van binnenuit oplichten. Het is een energie die geen enkele vergelijking kent in de mensenwereld en wij zeggen jullie dat jullie dat constant doen. Het gaat niet om ons, het gaat er niet om dat er aan ons gedacht wordt of dat wij aanbeden of op een of ander voetstuk worden geplaatst. Wij leven in een andere dimensie dan jullie. Wij kunnen dingen een beetje anders zien dan jullie, maar wij zijn niet beter dan jullie. Wij zijn hier om jullie te dienen. Wij zijn hier om jullie te helpen herinneren aan de grootsheid van wie jullie werkelijk zijn. Als jullie dat durven accepteren, als jullie je ego voldoende opzij durven zetten om je eigen grootsheid in eigendom te nemen, stralen wij, glimlachen wij, en worden wij op dat punt bekrachtigd want dit is een universeel begrip. De bekrachtiging van de hele mensheid zal heel snel plaatsvinden. Ja, er zullen worstelingen over zijn. En ja, er zal ook heel wat plezier over zijn, maar hoe jullie besluiten dit in je individuele leven op te pakken is geheel aan jullie. Wij dagen jullie uit: Zet elke dag ten minste één mens in zijn kracht en zie hoe de magie zich ontvouwt.

Wij hebben jullie reis gadegeslagen en weten hoe jullie worstelen met het mens zijn. Wij begrijpen hoe moeilijk het is om die sluier te hebben die jullie ervan weerhoudt je te herinneren wie je bent. Wij zijn hier met een reden. Wij zijn hier om jullie te helpen begrijpen hoe groots jullie werkelijk zijn.

Lieverds, jullie zijn de grootste engelen die ooit hebben geleefd. Jullie hebben het aangedurfd je vleugels af te doen en dit magische spel te gaan spelen. Nu jullie het spel gewonnen hebben, brengen jullie het naar het volgende niveau. Doe dat door elkaar bij de hand te nemen en let op de magie.

Het is voor ons de grootste eer om jullie te verlaten met drie kleine geheugensteuntjes. Behandel elkaar met het grootste respect want jullie kijken in de ogen van god. Zorg voor elkaar bij elke kans die je krijgt en denk eraan dat het een spel is en speel dat goed samen.

Espavo, De groep.

De Hartverbinding – Barbara Rother

Waardering voor thuis
Ik waardeer op dit moment heel sterk mijn thuis. Ik voel me zo gezegend. Ik heb een liefdevolle familie, een thuis dat de energie van Steve en mijzelf weerspiegelt. Ik ben trots op wat Steve en ik hebben gecreëerd door onze dromen waar te maken. Ik kan oprecht zeggen dat wanneer mensen ons huis binnenkomen ze zich direct thuis voelen. Dat komt omdat wij ons zo op ons gemak voelen in onze eigen omgeving en wij weerspiegelen dat naar iedereen die binnenkomt. Als wij een seminar presenteren, of dat nu life of on-line is, wil ik iedereen die deelneemt een hartelijk welkom heten. Het gaat om het creëren van een ruimte waarin iedereen zich op zijn gemak kan voelen. Het gaat niet echt om de materiële omgeving waarin wij bij elkaar komen maar meer om een oprechte energie om mensen bij elkaar te brengen.

Elke ochtend kijk ik naar het nieuws en voel mee met de mensen die het moeilijk hebben. Japan is bezig met overleven. Het zien van de verwoesting van zo’n groot deel van dat land doet mij verdriet. Ik weet dat ik daarom nu zo dankbaar ben. Veel mensen hebben alles verloren waarvoor ik in mijn leven dankbaar ben. Ik vraag me af waarom zoveel mensen zoveel lijden te verduren hebben. Ik voel me zo gefrustreerd. Wat kan ik doen om al deze mensen in de wereld te helpen? Dan denk ik eraan eens diep adem te halen en in het nu van mijn eigen wereld te zijn. Ik kan niet iedereen helpen als ik me zo diep inleef in hun pijn. Ik heb het gevoel dat ik door optimistisch te zijn de wereld om me heen kan veranderen. Misschien kan ik niet iemand in Japan of in andere delen van de wereld die zoveel lijden te verduren hebben bereiken, maar ik kan dat wel op mijn eigen kleine maar sterke manier doen. Steek je hand uit naar iemand in je omgeving en bied op de een of andere manier hulp. Wat kunnen wij doen om verschil te maken? Wij kunnen dit doen door ons met elkaar te verbinden, één hart per keer. Dat is besmettelijk. Wees vriendelijk voor iemand en zij zullen deze vriendelijkheid naar de volgende persoon brengen en de volgende. Dit kan de grenzen van afstand overbruggen. Ik voel de pijn van de vele mensen die hun huis hebben verloren of niet weten wat de toekomst voor hen in petto heeft. Ik weet dat ik door het tellen van mijn zegeningen meer mensen kan helpen.

Ik had onlangs met iemand een telefoongesprek. Ik vroeg haar wat haar gevoel was over de Japanse tragedie. Ze zei dat ze bedroefd was voor al de pijn die dit land onderging maar dat het allemaal zo ver leek en geen deel uitmaakte van haar werkelijkheid. Ik had eenzelfde soort gesprek met iemand na 9-11. Haar woorden waren dezelfde. Zo denken maakt deze mensen niet gevoelloos. Ik weet dat wat er gebeurt in welk deel van de wereld ook invloed heeft op onze wereld maar ons persoonlijke leven gaat verder. Wij zijn allemaal met elkaar verbonden. Misschien herinnerden die twee vriendinnen mij eraan dat je niet vooruit kunt als je in de pijn blijft hangen. Ik voel de mensen die zulke ongelofelijke worstelingen ervaren. Nu stuur ik ze mijn liefde en steun.

Ik geniet van het prachtige begin van de lente in onze omgeving. Ik vind het heerlijk dat Austin met een tuin is begonnen die al begint te groeien. Bloemen staan op het punt te gaan bloeien. Ik heb de afgelopen jaren niet zoveel thuis kunnen zijn. Hoe prettig Steve en ik het reizen ook vinden om andere lichtwerkers persoonlijk te ontmoeten, het is voor ons een feest om thuis te zijn en dat op een nieuwe manier te waarderen.

Ik vraag jullie of jullie samen met mij even de tijd willen nemen. Voel de waardering voor je eigen thuis en stuur die nu naar iedereen op deze planeet die minder fortuinlijk is. Degenen die openstaan voor onze diepe gedachten zullen de vrede voelen die wij hun kant op toesturen.

Dit is de tijd van een nieuw begin. Laat ons niet leven in angst maar in hoop. Visualiseer het leven gezegend met blijdschap, gemak, voorspoed en gezondheid. Zo kunnen wij allemaal voor verschil zorgen niet alleen in onze eigen wereld maar ook voor iedereen die met ons verbonden is op deze prachtige planeet.

In licht en liefde, Barbara.

 

Speciaal verzoek: Copyright 2013 Lightworker.
Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org
te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.