Mei 2011

Ook God ontwikkelt zich
De toekomst veranderen

Deze Bakens van Licht worden live gepresenteerd op Internet, uitgewerkt en op de 15e van elke maand gepubliceerd.
Speciaal verzoek: Copyright 2011 Lightworker. Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op deze website te vinden. Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.

Van Steve

Een dikke knuffel, Steve

Van de groep

Groeten van thuis

IDe toekomst veranderen
Weet dat veel van je eigen structuur is veranderd. Vandaag willen wij wat meer ideeën met jullie delen over wat er aan het gebeuren is met het menselijk lichaam, want de enorme sprongen die jullie nu maken veranderen radicaal je vibratiebereik. Het pad van evolutie gaat normaal heel, heel langzaam vooruit maar wanneer het einde in zicht is doen zich een paar nogal drastische versnellingen voor. Mensen die werken met het licht zitten op het exprespad.

Het is nog maar kort geleden dat we de verschillende fasen tot 12/12/12 met jullie doornamen, maar de gebeurtenissen zijn zo snel gegaan dat wij al verder in de tijd aan het werk zijn. Wij beginnen al met jullie te delen wat er nodig is om in deze nieuwe energie te leven en die te creëren op de manier waarop jullie hebben gehoopt. Om die energie zodanig te creëren dat die niet alleen jullie huidige fysieke wezen kan ondersteunen maar ook jullie nieuwe energiebalans. De nieuwe vermogens strekken zich ver uit boven je fysieke wezen en je energetische structuur. Jullie hebben hard gewerkt om een begin te maken met het loslaten van je menselijke template (archetype of mal). Velen hebben dat bewust gedaan, sommigen onbewust en anderen geven hun template nog niet op. Het is geen wedstrijd, want het gaat er niet om wie dit het snelst kan doen. Laat ons jullie nu vertellen wat er daarna gebeurt, want daar zijn we nogal vaag over geweest.

De teugels laten vieren
Wij hebben jullie verteld dat het voor jullie heel belangrijk is om deze energetische structuur die je energie in het fysieke lichaam heeft gehuisvest te gaan loslaten. Maar ook als je de template niet loslaat, ben je je er nu in elk geval bewust van. Iedereen heeft een heel specifiek lichaam gekozen, bijna zoals je een huis kiest, je hebt het aangekleed op de manier die je prettig vindt en je zorgde ervoor dat het werkte op de manier die je wilde. Je hebt je dit lichaam eigen gemaakt. Het lichaam draagt ook deze energetische template met zich mee die de energie vasthoudt binnen een bepaalde structuur en is interactief op manieren waarmee jij, als mens, je op je gemak voelt. Wanneer je begint met het loslaten van deze template, heb je de nodige zorgen omdat de container je in feite je vorm geeft… denk je. Anders gezegd: als je een glas water hebt en het glas verdwijnt plotseling, zou het water op de grond terecht komen waar het zijn eigen vorm aanneemt in plaats van de vorm die door het glas wordt bepaald. Eenzelfde situatie gebeurt met een ieder van jullie. Op dit moment beginnen jullie gedachten rond te tollen omdat jullie je voorstellen hoe je hersenen zich over de vloer verspreiden. Dit is zo grappig, wij vinden de manier waarop jullie denken nog steeds verbazingwekkend. Wat er gebeurt is dat jullie de grenzen van je verwachtingen wegnemen. Jullie beginnen de verwachtingen van wat je lichaam verondersteld werd te doen los te laten, want nu zijn er mogelijkheden om veel verder te reiken dan waar je ooit van hebt gedroomd. Daar is gewoon een nieuwe gedachte of een nieuw idee, een nieuw stukje van de puzzel voor nodig dat zich onder de hele mensheid kan verspreiden, en laat zien hoe het eruit ziet en hoe je bewust iets kunt creëren.

De eerste stap is het loslaten van de buitenste schil; het idee loslaten dat je zelfs maar een buitenste schil nodig hebt. De tweede stap is vertrouwd raken met de nieuwe verbinding die je hebt met mensen. Jullie hebben deze diepgaande verbindingen allemaal gewild, dit onmiddellijke contact waarbij je heel snel een communicatieniveau met iemand bereikt. Dat is nu mogelijk, nu jullie die templates aan het loslaten zijn. In het begin zal er angst zijn, omdat de dingen anders zijn. Je zult meer voelen omdat in je template al je filters zitten; die filters zijn de plekken waar je hebt geleerd jezelf te beschermen tegen binnenkomende energie. Plotseling voel je de binnenkomende energie en denkt: “Oh, ik moet mijn template terughebben. Ik moet mezelf beschermen?” Totdat je ineens beseft dat het energie is — goede energie — want alle energie is goed en er bestaat niet zoiets als slechte energie.

Jullie beginnen dus de energie in je op te nemen en haar te voelen, jullie beginnen eraan te wennen en te begrijpen dat dit de manier is zoals het bedoeld was. Is dit een verandering? Ja, dat is het. Is er een aanpassingsperiode? Ja, die is er. Wat gebeurt er en wat heeft het te betekenen? Wat is de bedoeling hiervan en belangrijker nog, wat komt er daarna? Dat is wat wij vandaag met jullie willen delen. Wij weigeren het een nieuwe template te noemen omdat jullie het idee hebben dat wat jullie voorheen in gebruik hadden als lichaamstemplate, jullie een vorm heeft gegeven. Het heeft jullie een manier gegeven om als spirit je energie tot uitdrukking te brengen via een menselijk lichaam en dat heeft behoorlijk goed gewerkt. Het zal blijven werken ook als je de template verwijdert, maar wat er zal gebeuren is dat jullie niet de beperkingen zullen hebben die jullie voorheen hebben gehad.

De perceptielus of -kringloop
De template brengt je grenzen op zijn plaats en jullie wisten waar je geacht werd te zijn. Het loslaten hiervan kan dus in het begin, als je de eerste stappen zet buiten je template, problematisch en uitdagend zijn. Je gaat dingen heel intensief voelen. Zodra je gaat voelen, denk je in eerste instantie dat je niet zoveel zou moeten voelen. Je zegt tegen jezelf: “Ik heb dit nooit eerder gevoeld dus moet er iets niet goed zijn.” Wij vragen jullie op dat moment om je bewustzijn en je denkproces te gebruiken. Word je ervan bewust, maar probeer het niet onder controle te houden want wij weten dat dat niet zal werken. Wij vragen jullie je gewoon bewust te worden van wat er door je hoofd gaat. Schenk elk moment aandacht aan je reacties en je gedachten over een bepaald onderwerp. In deze specifieke gebeurtenis, creëren je gedachten over je eigen menselijke lichaam de nieuwe energetische structuren die je template vervangen. Wanneer je heel sterk energie voelt binnenkomen, denk je dat er iets niet goed is, maar dat is niet juist. Je creëert dan precies waar je bang voor bent, en dat maakt het loslaten van je template veel moeilijker en langduriger dan nodig is. Wij vragen jullie om je te ontspannen. Weet dat het geen wedstrijd is. Niemand moet zijn template loslaten. Je bent geen laag vibrerend wezen als je je template nog steeds bezit; het betekent gewoon dat je nog niet dat niveau van oncomfortabelheid hebt bereikt waarop je hem zult loslaten. Het is geen wedstrijd en er is geen noodzaak om met jezelf te wedijveren. Neem de tijd en ontspan je.

Afstemming van de pijnappelklier/epifyse
Laat ons jullie wat meer vertellen over iets wat nu gebeurt en dat heel opwindend is. Wij hebben het gehad over de pijnappelklier en over het feit dat er zich bij 80 à 90% van alle mensen kristallen rondom hun pijnappelklier hebben gevormd. Wij hebben erover gesproken dat die kristallisatie, ook al is het een tijdelijk proces, de mensheid in feite naar een kristallijnen structuur brengt. Wanneer je je template loslaat, begint de nieuwe kristallijnen structuur zich te vormen door heel het lichaam. De pijnappelklier, die je als een antenne zou kunnen zien, heeft om vele redenen het voortouw genomen. Je krijgt nu via de pijnappelklier informatie door waar je geen idee van hebt, omdat je nog niet hebt geleerd je ontvangststation erop af te stemmen. Je krijgt allerlei dingen tegelijk en dat klinkt als heel veel witte ruis, maar je zult al snel leren je op een specifiek vibratiebereik af te stemmen. Al deze dingen zijn mogelijk door het feit dat je deze buitenste schil aan het loslaten bent. Je laat de filters los die je er in eerste instantie van hebben weerhouden te voelen.

Wat gebeurt er wanneer je je vorm verwijdert? Val je op de grond zoals het water zonder het glas? Nee, je vormt je ware natuur. Wat er nu zal gebeuren is dat de liefde in je wezen een nieuwe energetische structuur zal creëren die je zal helpen je lichaam onder controle te houden, en je zal helpen de nieuwe energetische structuur te vormen om je nieuwe lichaam in onder te brengen. Dit gebeurt de komende 50 tot 100 jaar heel snel en bij de gehele mensheid. Het gebeurt ook bij degenen onder jullie die hebben besloten dit heel vroeg te doen, degenen onder jullie die deze stap willen zetten en vooruit willen gaan. Nogmaals, het is geen wedstrijd; er bestaat geen noodzaak om je menselijke template los te laten. Het is gewoon een van de vele dingen waar jullie als lichtwerkers, ingesprongen zijn om te doen. Jullie zijn hier en wachten op die volgende stap. Jullie zijn hier om veel van deze dingen te ervaren en ook al zeggen wij tegen jullie dat jullie dit niet hoeven te doen, de meesten van jullie zullen er direct inspringen en het toch doen. Waarom? Omdat jullie degenen zijn die ermee ingestemd hebben om hier te zijn en het als eerste te proberen, om de deur open te maken en die open te houden voor al die mensen die achter jullie aankomen.

Als jullie op dit moment denken aan degenen die zijn achtergebleven, degenen die een stapje opzij hebben gedaan zodat jullie hier jullie in de stoel konden zitten waar jullie nu in zitten, weet dan dat ze jullie toejuichen. Zij zijn zo trots op jullie vanwege het werk dat jullie op aarde doen en de energie die jullie nu bezitten. Zij zijn bij jullie. Zij zijn jullie supporters en ze zullen jullie helpen met het creëren van veel van deze energie waar jullie nu instappen.

Zich schuilhoudende scheppers
Als jullie deze energie binnengaan, vragen wij jullie om je ervaringen ermee op te schrijven. Zoek uit wat er gebeurt ook al denk je dat het vreemd is, want wat er met alle mensen gebeurt, is heel erg gelijk. Jij ontdekt iets nieuws, zoals iets wat er gebeurt in je lichaam, en het eerste wat je doet is uitkijken naar iets dat overeenkomt met wat je hebt ervaren. Wat wij jullie zeggen is dat er waarschijnlijk nog niet veel is geschreven over veel ervaringen waar jullie doorheen gaan. Leg vast wat er gebeurt om degenen die achter jullie aankomen te helpen. Praat erover, schrijf het op en deel het. Door dat te doen, maak je een begin met een collectieve bewustzijnsverandering en toon je aan dat er een manier is, dat het mogelijk is dat verandering door de hele mensheid golft die is begonnen met één enkele gedachte. Zodra die gedachte is geplant, gaat hij groeien, verzamelen jullie je er allemaal omheen en creëren precies dat wat die gedachte is. Een interessant proces. Wij hebben er op die manier nog niet over gedacht, maar jullie natuurlijk wel. Veel van wat er is gebeurd, kwam voort uit het feit dat jullie voor jezelf verborgen hielden dat je god bent; dat jullie voor jezelf verborgen hielden dat jullie in feite creëren wat jullie voor je zien. Waarom? Dat is de grootste vraag. Waarom zou god op zo’n manier een spel spelen? Waarom zou god verstoppertje spelen voor zichzelf?

God ontwikkelt zich
De simpele reden is dat ook god zich ontwikkelt. Jullie denken aan jezelf, of je beeld van god of het hogere wezen als een stationair of stilstaand object, en wij zeggen jullie dat dit niet zo is. Jullie ontwikkelen god op dit moment in deze zaal. Daarom kwamen jullie vroeg naar de aarde om tegen de grenzen te schoppen en dat is een deel van de reden waarom jullie hier zijn. Alle informatie die je verzamelt op je prachtige reis in dit fysieke lichaam wordt gebruikt om god te ontwikkelen, om god te laten groeien als je het zo wilt zeggen. De collectieve vibratie van jullie allemaal creëert die energie waar jullie aan refereren als god, als dat anker. Jullie hebben veel meer invloed dan jullie ooit zullen weten, omdat een deel ervan altijd voor jullie verborgen zal blijven. Het is de manier waarop jullie je energetische structuur hebben ontworpen voor deze reis. Jullie kunnen naar deze ideeën luisteren en door veel van de gedachten of energieën om je heen worden bekrachtigd, toch pakken jullie dingen eruit op en gebruiken dat als een evolutionair proces. Dat wordt dag, na dag, na dag gedaan op individuele basis, daarom vragen wij jullie om je veranderingen te documenteren. Deel de dingen die in je gebeuren. Velen van jullie hebben een verhaal te vertellen waarvan jullie je op dit moment nog niet bewust zijn, maar dat zal heel snel duidelijk worden.

Eerder in deze uitzending vroeg iemand naar de mensen die achterbleven zodat jullie naar de aarde konden gaan. Zij zijn zo trots op jullie! Jullie hebben er geen idee van hoe trots jullie hen maken, zelfs met jullie fouten, zelfs als jullie je alleen of verloren voelen of pijn hebben en op de een of andere manier denken dat het je eigen schuld is. Lieverds, jullie zijn deels hier om pijn te voelen, want pijn is waar veel van jullie schoonheid uit ontstaat. Veroordeel het niet als goed of slecht. Ga gewoon door de ervaring als een trotse spirit die een fysiek, menselijk lichaam draagt. Maar weet dat telkens wanneer je glimlacht, die spirit een klein beetje naar buiten lekt. Je verandert de mens waar je tegen glimlacht, de mens die jouw licht ontvangt, want je herinnert hem of haar aan Thuis en aan een deel van zichzelf. Dat is wat je hier kwam doen. Dat is waarom god pretendeert om afgescheiden te zijn van zichzelf; dat is waar deze explosie allemaal om gaat. God groeit en jullie zijn de tuinmannen en –vrouwen. Jullie doen fantastisch werk. Houd dat uitzonderlijke werk in ere.

Weet dat wij altijd bij jullie zijn. Denk aan ons en wij zitten op je schouder. Stel ons een vraag en je zult een antwoord krijgen. Je moet dan zelf bekijken of dat antwoord goed is voor jou, maar wij zeggen je dat je een heel directe verbinding hebt met iedereen. Wij zijn in je hart en jij in het onze. Wij danken je daarvoor.

Het is met het grootste respect dat wij jullie verlaten met drie geheugensteuntjes. Benhandel elkaar met het grootste respect want jullie kijken in de ogen van god. Zorg voor elkaar en help elkaar verder op het pad bij elke kans die je krijgt want je helpt jezelf wanneer je dat doet. En denk eraan dat het een prachtig spel is en speel het goed samen.

Espavo, De groep.

De Hartverbinding – Barbara Rother

Van thuis naar thuis
Steve en ik zijn net terug van onze reis naar Nederland. We zijn nog een beetje wazig van de jet lag maar op een goede manier. Dit geeft ons de tijd om het rustig aan te doen en na te denken over de nieuwe avonturen die wij kort geleden hebben meegemaakt. Telkens wanneer we naar Nederland gaan is het alsof we terugkeren naar een andere dimensie van ons leven. We hebben het gevoel dat we terugkeren naar huis. We gaan van ons thuis in Las Vegas naar ons thuis in Nederland.

We genieten altijd van onze tijd in Amsterdam. Wij logeren steeds in hetzelfde hotel en worden bij het inchecken warm begroet door mensen die blij zijn dat we weer terug zijn. Op de hoek zit een plaatselijke winkel. De eigenaars ervan zijn goede vrienden geworden. Het is een opwindende stad en ik heb het gevoel dat de energie er net zo is als Las Vegas. De schoonheid van de gebouwen en de grachten verwondert me altijd weer. Aan het eind van onze reis hadden we het genoegen om samen met Paravisie, een Nederlands tijdschrift, een avondbijeenkomst te hebben. Die werd gehouden in een prachtige kerk in hartje Amsterdam. Ik had het gevoel dat ze iedereen die binnenkwam verwelkomde.

Terugkomen op Mennorode in Elspeet is altijd weer een genoegen. Dit is de plek waar Steve en ik meer dan 10 jaar geleden ons eerste seminar in Nederland presenteerden. Net zoals in Amsterdam omhelzen de medewerkers ons en begroeten ons als familie. Ze zeggen dat ze altijd uitkijken naar de Lightworker evenementen omdat de mensen die komen blij zijn en hun licht laten stralen. Mennorode wordt omringd door de natuur. Het is voor ons allemaal een toevluchtsoord. Amsterdam is het tegenovergestelde hiervan met zijn opwindende en drukke sfeer. Beide stralen hun licht uit op hun eigen manier. Ik geniet van die polariteit.

Ik heb tijdens onze reizen altijd het gevoel gehad dat ik overal in de wereld waar we zijn geweest zou kunnen wonen. Waar we ook gaan, we worden door de mensen verwelkomd en de lokale schoonheid in welke vorm die zich ook voordoet boezemt me altijd weer ontzag in. Maar er is iets bijzonders met onze verbinding met Nederland. Misschien komt dat doordat dit het land is dat we het meest hebben bezocht. Maar wanneer we weer vertrekken om terug te keren naar Las Vegas ben ik niet triest omdat ik weet dan we weer terug zullen komen.

Hoe groot de band ook is die ik voel met Nederland of welk ander land ook, ik ben het gelukkigst wanneer ik weer terugkeer naar Las Vegas. Dit is de plaats die Steve en ik hebben gekozen als ons thuis. Dit is waar onze wortels liggen. Dit is waar wij onze magische ruimte hebben gecreëerd. Toch weet ik dat thuis is daar waar het hart is. Mijn thuis is bij jullie allemaal.

In licht en liefde, Barbara.

 

Speciaal verzoek: Copyright 2013 Lightworker.
Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org
te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.