(επιστροφή στον πίνακα με τις απαντήσεις του Μαντείου)

Ερώτηση στο Μαντείο #19 (24/06/2013)

Αγαπητό Μαντείο, ποια είναι η πραγματική φύση της χαράς και ποιες περιοχές ή ήπειροι είναι οι καλύτερες για να φυτέψουμε σπόρους χαράς αυτήν την εποχή;

 

Απάντηση από το Μαντείο:

 

Η αληθινή φύση της χαράς είναι το να νιώθουμε ελαφριά την καρδιά μας.

Μπορούμε να νιώσουμε και να δούμε την αληθινή χαρά στα χαμόγελα των παιδιών.

Η αληθινή χαρά φέρνει ιδέες στο μυαλό πολλών ανθρώπων.

Η αληθινή χαρά είναι μια φυσιολογική κατάσταση και είναι πάντα διαθέσιμη σε όλους.

Η αληθινή χαρά είναι η υπέροχη δυνατότητα να απαντάμε στην ζωή με καρδιά καθαρή και γεμάτη αγάπη.

Η αληθινή χαρά είναι η ουσία μας. Βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε τον εαυτό μας και θέλουμε να είμαστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το κάλεσμά μας για την Εστία, η αναζήτηση της χαράς. Είμαστε ΕΜΕΙΣ που μας καλούμε στην Εστία.

Ο Thich Nhat Hahn είπε: “Μερικές φορές η χαρά σας είναι η πηγή του χαμόγελού σας, όμως μερικές φορές το χαμόγελό σας μπορεί να είναι η πηγή της χαράς σας”.

 

Όταν την βιώνουμε μέσα μας, η χαρά ακτινοβολεί στα δονητικά επίπεδα της Γης και του Σύμπαντος. Οι περιοχές στις οποίες αυτή η ενέργεια χρειάζεται περισσότερο είναι εκεί που τα τρισδιάστατα αρχέτυπα δράματα παίζονται ακόμα· εκεί που η ανάγκη για “δύναμη έναντι των άλλων” μοιάζει να δικαιολογείται· εκεί που η απόγνωση εδρεύει μέσα στην κυτταρική δομή του σώματός μας.

Μπορεί να θέλετε να φυτέψετε σπόρους χαράς στην βόρεια Ευρώπη, εκεί που οι άνθρωποι δεν έχουν πολλή ηλιοφάνεια, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να παλεύουν για ελαφρότητα στην καρδιά τους. Μπορεί επίσης να θέλετε να φυτέψετε σπόρους αγάπης σε περιοχές που έχουν πόλεμο ή αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Μπορείτε να φυτέψετε σπόρους χαράς οπουδήποτε. Η ομορφιά αυτών των σπόρων είναι πως φυτρώνουν και μεγαλώνουν όταν η συγχρονικότητα είναι σωστή. Επιτρέψτε λοιπόν στην φύση να δεχθεί την χαρά όπου κι αν βρίσκεστε. Οι σπόροι θα φυτρώσουν και θα μεγαλώσουν όταν η περιοχή θα είναι έτοιμη.

Σε αυτήν την εποχή των θαυμάσιων αλλαγών, όσο περισσότερο γνωρίζετε πως είσαστε το κέντρο του δικού σας σύμπαντος, τόσο θα συνειδητοποιείτε πως μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο. Ο τρόπος για να το πετύχετε είναι η χαρά. Άσχετα με όσα συμβαίνουν στον κόσμο, μπορείτε να φυτέψετε την χαρά, όταν αυτή είναι η δική σας ουσία.

Η στιγμή που συνδέεστε με την χαρά σας είναι η στιγμή που φυτεύετε τον πλανήτη και το Όλα Όσα Είναι.

Η προσωπική και πνευματική σας ευθύνη αρνείται να ζήσει με οτιδήποτε λιγότερο από την δική σας Ουσία, η οποία είναι χαρά πέρα από την λογική. Αυτή είναι η Φυσική σας Ουσία.

 

Μετάφραση κειμένου: Νίκος Πνευματικός για το www.lightworker.gr

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις “Copyright espavo.org – μετάφραση: Νίκος Πνευματικός“