Δεκέμβριος 1997

Η Τέχνη της Γείωσης

 

Από τον Steve:

Στην αρχή, όταν ξεκίνησα αυτά τα γραπτά, πρόσεξα ότι το γκρουπ μετέφραζε τις λέξεις ελαφρώς διαφορετικά από ότι εμείς. Καθώς δεν έχουν βρεθεί στη Γη, έχουν μια φρέσκια οπτική όταν κοιτάνε το παιχνίδι που παίζουμε και τις λέξεις που εμείς χρησιμοποιούμε για να εκφραστούμε. Μόλις πήραν το εγχειρίδιο οδηγιών που εμείς γράφουμε και διαβάζουμε, ανακάλυψαν κρυμμένες ενδείξεις που αποδεικνύουν ένα βαθύτερο νόημα στα γραπτά μας. Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο που δηλώνει πως έχουμε κρυμμένα μηνύματα για εμάς σε αρκετές λέξεις.

Μια από τις λέξεις  που μου έχουν αναθεωρήσει από την αρχή αυτών των γραπτών είναι η λέξη «εν-θυμήσου (μέμνησο)». Στην πραγματικότητα αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξαν αυτή την λέξη σαν τίτλο αυτού του βιβλίου (σ.τ.μ. “Η Ρομφαία του Μιχαήλ”).  Όταν γράφω με το γκρουπ στο ώμο μου, εκείνη η λέξη πάντα γράφεται σαν «ενθύμηση». Όταν ζητάω πρόσθετες διευκρινήσεις, μου λένε ότι αυτό που κάνουμε εμείς σε αυτό το εξελιγμένο παιχνίδι που μοιάζει με κρυφτό είναι να προσπαθούμε να εν-θυμηθούμε ποιοι πραγματικά είμαστε, τι δυνάμεις έχουμε και πώς να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε τον δικό μας παράδεισο σε αυτή τη πλευρά του πέπλου. Αυτό είναι που αποκαλώ συν-δημιουργία του παραδείσου στη Γη. Αυτή είναι όλη η δράση της εν-θύμησης.

Υπάρχει ένα εργαλείο που μας επιτρέπει να ενθυμηθούμε πολύ γρήγορα. Αυτό το εργαλείο είναι να βρούμε και να συνδεθούμε με την πνευματική μας οικογένεια. Στην πρώτη σελίδα του βιβλίου, σας καλωσορίζουν στην πνευματική σας οικογένεια ως εκείνους που ξεκίνησαν το παιχνίδι από την αρχή. Όταν βρούμε αυτούς τους ανθρώπους και συνδέσουμε τις καρδιές μας, μπορούμε να δούμε τους εαυτούς μας μέσα από το μάτια τους και να δούμε μια αληθινή εικόνα του ποιοι πραγματικά είμαστε. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να έρθουμε σε επαφή με την δύναμη μας και να την χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε τον παράδεισο στη Γη. Αυτό θα μας υπενθυμίσει ότι είμαστε εδώ για να βρούμε και να συνδεθούμε με αυτά τα άτομα. Κυριολεκτικά επανατοποθετούμε τα μέλη της οικογένειας ξανά μαζί…..της πραγματικής μας οικογένειας.

Αισθάνομαι ευλογημένος που έχω την δυνατότητα να ταξιδεύω σε διάφορες πόλεις κάθε μήνα και να έχω την εμπειρία επανένωσης και επανασύνδεσης αυτών των μελών της οικογένειας. Έχω δει πολλά ανθρώπινα όντα να αλλάζουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, σε τεράστιο βαθμό. Υπάρχουν πολλές συνδέσεις καρδιάς που συμβαίνουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις. Προσπαθώ να δημιουργήσω τον χώρο για να συμβούν αυτές οι επανασυνδέσεις όποτε αυτό είναι εφικτό και αυτό είναι το δικό μου συμβόλαιο και η χαρά μου εδώ στη Γη. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι για εκείνες τις ημέρες μπορούμε να δημιουργήσουμε αρκετές συνδέσεις καρδιάς, ενθυμούμενοι ποιοι είμαστε και για καιρό αισθανόμαστε πλήρως ενδυναμωμένοι ξανά. Αυτό φέρνει ένα απαράμιλλο συναίσθημα. Είναι το ίδιο συναίσθημα που έχουμε όταν βιώνουμε την παρουσία του θεού μεταξύ των φάσεων του παιχνιδιού. Με πολλούς τρόπους το κάνουμε. Έχω αισθανθεί κυριολεκτικά σαν το τσάκρα της καρδιάς να έχει φτάσει στο ανώτατο όριό του και ήταν τόσο υπέροχη η αίσθηση, να ανοίγει τόσο πολύ. Ήταν λίγο τρομακτικό αλλά πολύ συναρπαστικό.

Όλες αυτές οι συναντήσεις των εργατών του φωτός είναι διαφορετικές και έχουν ιδιαίτερη σημασία για εμένα εξαιτίας των ανθρώπων που εν-θυμούμαι. Σε μια από αυτές τις συναντήσεις, μου δόθηκε μια πλήρης εικόνα του τι θα κάνω τα επόμενα χρόνια. Σε αυτήν την εν-θύμηση, συντόνιζα έναν ομαδικό θεραπευτικό διαλογισμό. Σε αυτόν τον διαλογισμό, όποιος το επιλέξει, βιώνει την εμπειρία του να είναι θεραπευτής χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές. Αυτό είναι μια ισχυρή ομαδική εμπειρία και πολύ θεραπευτική. Στο τέλος του διαλογισμού και καθώς καθάριζα τον χώρο, ένα νέο μέλος που μόλις είχε εν-θυμηθεί με πλησίασε. Κοιτούσαμε έξω από το παράθυρο στη σιωπή για μια στιγμή. Κοιτάζοντας τα αυτοκίνητα στον διπλανό αυτοκινητόδρομο, μου είπε: «Φαντάζομαι ότι αύριο θα είμαι πίσω στην πραγματικότητα».  Απάντησα χωρίς δισταγμό, όταν το γκρουπ με έβαλε σε αυτό το μέρος, ελεύθερο από χρόνο και χώρο, όπου οι λέξεις γλιστρούσαν από το μυαλό μου και το στόμα μου, ανεμπόδιστες: «Αυτή είναι η πραγματικότητα , όλα όσα βλέπουμε έξω είναι η ψευδαίσθηση», απάντησα.

Αυτό θέλει να συζητήσουμε τώρα. Πώς να γειώσουμε την ενέργεια που ονομάζουμε αγάπη. Η εργασία μας εδώ στη Γη είναι να δημιουργήσουμε τον παράδεισο ενόσω είμαστε εδώ. Μπορούμε να το κάνουμε διοχετεύοντας το φως (αγάπη) στη Γη. Υπάρχουν πολλές οντότητες που τώρα διοχετεύουν πληροφορίες από άλλες διαστάσεις. Ένα πράγμα που έχουν όλες κοινό είναι το πόσο μας τιμούν που βρισκόμαστε στη γη. Μας αποκαλούν εκλεκτούς, κομιστές της αυγής, αυτοί που φέρνουν την νέα χιλιετία και οι ταξιθέτες της νέας εποχής. Είναι εδώ να μας βοηθήσουν με πληροφορίες και κατευθύνσεις και μας τοποθετούν στο βάθρο των επιλεγμένων. Ο λόγος που είμαστε τόσο σεβαστοί είναι γιατί έχουμε εργαστεί πολλά χρόνια για να αυξήσουμε την δόνηση αυτού του πλανήτη και τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά πέρα από κάθε προσδοκία.

Μεγάλες αγκαλιές, Steve

 

Από το γκρουπ:

Ο τρόπος για να αυξήσετε τη δόνηση στον πλανήτη είναι να γειώσετε την ενέργεια που αποκαλείται Αγάπη. Νωρίτερα, σχολιάσαμε πως η αγάπη είναι η μητέρα ενέργεια από την οποία όλες οι άλλες γεννιούνται. Αυτό ακόμα δεν έχει κατανοηθεί και επεξεργαστεί από τους επιστήμονές σας αλλά οι σπόροι έχουν φυτευτεί και σύντομα θα καρποφορήσουν. Η αγάπη  όταν την δείτε σαν έναν πρόδρομο όλων των ενεργειών, είναι η προκατάληψη που θα εξηγήσει το ανεξήγητο. Εδώ είναι το κλειδί «Η αγάπη αλλάζει την ύλη». Θα υπάρξoυν αληθινές κοσμικές επιβεβαιώσεις γι’ αυτό σύντομα. Η αγάπη είναι η σταθερά του σύμπαντος… είναι παντού… είναι όλα τα πράγματα… η αγάπη είναι όλα όσα υπάρχουν… είναι η δόνηση του ΩΜ. Κοιτάτε τα αστέρια και βλέπετε το τεράστιο κενό μεταξύ τους. Αναρωτηθήκατε ποτέ τι γεμίζει το σύμπαν; Αυτό που γεμίζει το σύμπαν κάνει την δημιουργία των άστρων πιθανή. Η αγάπη αλλάζει τα πάντα.

Είναι μερικοί από εσάς στη Γη που θα είναι σε θέση να πάρουν την ενέργεια της αγάπης (το Φως) και να την γειώσουν στην Γη. Αυτό επιτρέπει στην αγάπη να αλλάξει τα πάντα στη Γη. Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση της δόνησης της Γης. Καθώς είστε διασυνδεδεμένοι με την Γη, ανυψώνετε τις δονήσεις της επίσης. Όπως πάνω έτσι και κάτω. Καθώς εσείς και η μητέρα Γη συνεχίζετε να αυξάνετε τις δονήσεις σας, σταδιακά θα μετακινηθείτε σε άλλες διαστάσεις, τις οποίες έχετε αρχίσει τώρα να βιώνετε. Αυτό είναι που ονομάζουμε ανάληψη. Ο ρόλος που έχετε επιλέξει να παίξετε είναι τιμημένος σε όλο το σύμπαν.

Ανιδιοτελώς φορέσατε πέπλα κρύβοντας την μεγαλοπρέπειά σας με σκοπό να είστε σε θέση να γειώσετε την ενέργεια, κάτι που σας έκανε να έχετε τοποθετήσει τον εαυτό σας στην υψηλότερη τιμή όλων των όντων. Νιώστε τώρα την αγάπη που έχουμε για εσάς, γιατί όταν δέχεστε αυτή την αγάπη την περνάτε σε άλλους και βοηθάτε την αφύπνισή τους στην πραγματική τους φύση του παραδείσου και της Γης. Αυτή είναι η εργασία της γείωσης για την οποία είστε τόσο τιμημένοι. Είστε βαθιά αγαπημένοι. Να συμπεριφέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό, να φροντίζεστε μεταξύ σας σε κάθε ευκαιρία και να παίζετε καλά μαζί.

Το γκρουπ.

Γείωση.

Ακούγεται σαν μια βρώμικη εργασία που κάποιος έχει να κάνει έτσι; Πριν λίγο καιρό, πολλή από την γείωση του φωτός (αγάπης) έγινε με τις φάλαινες και τα δελφίνια στον πλανήτη. Τώρα  που έχουμε αρχίσει να αφυπνιζόμαστε, έχουμε αρχίσει να επανακτάμε την τιμή μας από τους κητώδεις αδελφούς μας. Είναι οι Ελοχίμ που ελέγχουν την ροή του φωτός (αγάπης) στην Γη ακόμα. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι να πάρουμε αυτήν την ενέργεια και να την γειώσουμε στην ύπαρξή μας. Μόνο αυτό χρειάζεται να κάνουμε. Καθώς ανοιγόμαστε στην ενέργεια, αυτή γεμίζει ακαριαία και έχει την επίδραση της λάμψης από μέσα προς τα έξω. Αυτή η λάμψη είναι που μαζεύεται και περνάει σε άλλους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να γειώσουμε την ενέργεια.

Η ενέργεια ταξιδεύει αρχικά μέσω του συστήματος των τσάκρας, αν και μπορεί και να διευθετηθεί και να εστιαστεί διαμέσου των ματιών μας.

Για μια στιγμή ας πάμε πίσω στην εν-θύμηση. Έχει αναφερθεί ότι υπάρχει κάτι «υψηλό» όταν η οικογένεια εν-θυμάται. Η έξαρση που αισθανόμαστε ότι είμαστε  τόσο υπερδυναμωμένοι όταν ενθυμούμαστε συναισθήματα της Εστίας, έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μια πτώση της ενέργειας μερικές μέρες αργότερα όταν εκείνα τα άτομα δεν είναι στο άμεσο ενεργειακό μας πεδίο. Αυτή είναι η επιθυμία για εκείνα τα συναισθήματα της Εστίας που οδηγούν πολλούς να ζουν σε κοινότητες, ή αργότερα να συγκεντρώνονται γύρω από μια κεντρική φιγούρα. Οι προφυλάξεις του γκρουπ εδώ είναι ότι είναι εύκολο να πάρουν την δύναμή σας και πολύ δύσκολο να επανακτήσετε την ισορροπία και να την πάρετε πίσω όταν αλλάξει. Υπάρχει μια ψευδαίσθηση ότι επειδή είμαστε τόσο ενδυναμωμένοι με το να είμαστε με αυτούς που σκέφτονται το ίδιο με εμάς, με το να είμαστε με την οικογένεια  όλη την ημέρα, θα είναι από μόνο του σαν να δημιουργούμε τον παράδεισο στην Γη. Και λέω ψευδαίσθηση γιατί αυτό δεν είναι το θέμα. Μας έλκουν όλες οι περιοχές του κόσμου για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Έχουμε επιλέξει να κάνουμε αυτήν την εργασία και αυτό σπάνια σημαίνει ότι θα ξοδέψουμε τον χρόνο μας με εκείνες τις δονήσεις που μοιάζουν. Όταν δυο άνθρωποι με τα ίδια μυαλά (τις ίδιες δονήσεις) συναντηθούν, η ανταλλαγή ενέργειας είναι πάρα πολύ δυναμωτική, σαν να είναι μια επικύρωση μεταξύ τους ότι είναι αρμονικοί. Όμως δεν είναι αυτό το πραγματικό κέρδος για την συνολική τονικότητα της ανθρωπότητας. Έχουμε επιλέξει να γειώσουμε την ενέργεια που είμαστε και η γεωγραφική περιοχή είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτού.

Καθώς ανακαλύπτουμε την οικογένεια, μπορούμε να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας μέσω των δικών τους ματιών και να δούμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Εκείνη την στιγμή είμαστε πλήρως ενδυναμωμένοι και όλα είναι πιθανά για εμάς.  Καθώς ο καιρός περνά, έχουμε μια τάση να ξεχνάμε τι είδαμε καθώς ζούμε την ανθρώπινη εμπειρία. Το μόνο που θυμόμαστε είναι το εκπληκτικό συναίσθημα του δέους. Αυτό είναι όταν θλιβόμαστε και σκεφτόμαστε την όλη εμπειρία σαν ένα όνειρο. Υπάρχουν δάσκαλοι και υπεύθυνοι που πιστεύουν ότι αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα ζημιογόνο γεγονός. Έχω ακούσει κάποιον να λέει ότι αυτό ανεβάζει την ενέργεια και ότι δεν εξυπηρετεί πραγματικό σκοπό εκτός από σύγχυση. Νομίζω πως όχι. Είναι μια όμορφη στιγμή ενός πνευματικού ξυπνήματος και αυτό είναι μια σπουδαία στιγμή στην εξέλιξη μας σαν άνθρωποι. Επιπλέον καθώς η ψυχή αφυπνίζεται, συχνά φέρνει μαζί με αυτό και μια αφύπνιση σε όλες τις αισθήσεις, ειδικά σε αυτή την αίσθηση την οποία απαρνιόμασταν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συχνά οι ερωτικές μας αισθήσεις αφυπνίζονται στον ίδιο χρόνο με το που το πνεύμα αρχίζει και αφυπνίζεται. Αυτό μπορεί να είναι μπερδεμένο και αυτά τα αισθήματα συχνά παρερμηνεύονται, σαν να μπορούμε μόνο να αισθανθούμε με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Αυτό είναι φυσικό να συμβαίνει και συνήθως δεν εγκυμονεί προβλήματα. Αυτό συμβαίνει μόνο όταν σκορπίζουμε συνεχώς την ενέργειά μας σε άλλους.

Αν το καταλάβουμε αυτό, ο καθένας από εμάς ατομικά, αυτό είναι που δημιουργεί την ενέργεια και αν σταματήσουμε να κοιτάμε τους άλλους για να το δημιουργήσουμε αυτό σε εμάς, τότε θα είμαστε στην δική μας αληθινή ενέργεια. Αυτή είναι η γείωση και το αληθινό μας συμβόλαιο.

Οι άνθρωποι παρακολουθούν διοργανώσεις όπου ανοίγουν το τσάκρα της καρδιάς και πάνε σπίτι με ένα αίσθημα ότι η ζωή τους έχει αλλάξει για πάντα. Μην υποτιμάτε αυτό το συναίσθημα όπως συμβαίνει. Αυτό το συναίσθημα του ενθουσιασμού, αυτό το αίσθημα της Εστίας, μπορεί να διαρκέσει για εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια. Εξαρτάται από το τι κάνετε με εκείνες τις δονήσεις από εκεί και πέρα. Αν το άτομο χρησιμοποιεί και ενσωματώνει αυτές τις ενέργειες στην καθημερινή του ζωή,με εκείνες γύρω του μπορεί να κρατήσει αυτό το συναίσθημα για πάντα.  Οι ζωές τους δεν θα είναι ίδιες ξανά. Το ξέρω αυτό γιατί ακριβώς αυτό συνέβη σε εμένα. Η γυναίκα μου έκανε στροφή 180 μοιρών τα τελευταία δυο χρόνια.  Από την πρώτη στιγμή στη ζωή μου γνωρίζω για ποιον λόγω είμαι εδώ. Από την πρώτη στιγμή στην ζωή μου είχα ένα πάθος στη καρδιά μου και μια φωτιά στα μάτια μου. Αστείο πράγμα… Συνέβη να είμαι πολύ καλός σε αυτό. Φαντάσου. Όταν με κοιτάς τώρα είναι κάποιος από την Εστία εδώ. Αυτό είναι πολύ συναρπαστικό και το οφείλω σε εσάς, μέλη της οικογένειας, που επιτρέψατε σε μένα να δω τον εαυτό μου μέσα στα μάτια σας. Είστε η τέλεια αντανάκλαση του καθενός μας, διότι στην πραγματικότητα έχετε άνευ όρων αγάπη για καθέναν που κοιτάτε. Αυτό επιτρέπει σε εμένα να δω την αλήθεια για τον εαυτό μου χωρίς κριτική. Δεν είναι καλό ή κακό… απλά είναι. Σας ευχαριστώ για αυτό.

Όσο και να προσπαθούσα, πιστεύω ότι θα ήταν αδύνατον να ζήσω σε αυτή την ενέργεια όλη την ώρα καθώς είμαι σε φυσικό σώμα. Πιστεύω ότι αυτό απλά μας κατακλύζει και πετάμε μακριά στον παράδεισο χωρίς να κάνουμε αυτό για το οποίο έχουμε έρθει. Τώρα, έχοντας αυτή την εμπειρία αλλαγή ζωής, επιστρέφουμε στην «πραγματικότητα» της καθημερινής μας ζωής. Αυτό γίνεται η παραβολή του ανθρώπου στο λάκκο με την λάσπη. Έχουμε το κουράγιο να σταθούμε και να δείξουμε τους εαυτούς μας, καθώς η λάσπη δεν θα είναι πια εκεί ή κρυβόμαστε στις καθημερινές ζωές άνεσης προσποιούμενοι ότι η λάσπη είναι  το μόνο που υπάρχει; Βιώνουμε επίσης εμπειρία απογοήτευσης με το να μην έχουμε εκείνα τα άτομα γύρω μας και να μην είμαστε σε θέση να αισθανόμαστε τα ίδια αισθήματα που έρεαν τόσο ελεύθερα πριν. Εκείνη τη στιγμή, ακαριαία ψάχνουμε για κάτι να προσθέσουμε σε εμάς και κατά συνέπεια χάνουμε το σημείο που προέρχεται από μέσα μας.

Αν αρχίσουμε να κοιτάμε για τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δώσουμε αυτή την χαρά στους άλλους γύρω μας και τότε θα έχουμε βρει το βαθύτερο νόημά μας. Είναι ένας τρόπος να προσπαθήσουμε να δώσουμε πρακτικά άνευ όρων αγάπη για τους άλλους ανθρώπους. Σας λέω τι επίδραση είχε αυτό στη δική μου ζωή προσωπικά. Αυτή η πρακτική, του να καταλαβαίνουμε ότι όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα και απλά δοκιμάζουμε διαφορετικούς τρόπους για την Εστία ξανά, είναι η πραγματικότητα που επιτρέπει σε εμάς να μετακινηθούμε από την κριτική και να αφήσουμε το φως να μπει. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά αξίζει τον κόπο και με πρακτική γίνεται ευκολότερο. Δεν χρειάζεται να αρέσουμε σε όλους. Ακόμα θα υπάρχουν και εκείνοι που μας απωθούν και εκείνοι που μας προσελκύουν για διάφορους λόγους. Εκεί είναι που πρέπει να αφήσουμε την κριτική για τους εαυτούς μας και αυτό θα είναι η πραγματική δοκιμασία για να κάνουμε πράξη την άνευ όρων αγάπη. Δεν κατανοώ πλήρως την σημασία αυτού ακόμα, αλλά θα μοιραστώ μαζί σας εδώ αυτό που το γκρουπ μου είχε πει, ότι όλες οι κριτικές είναι η ανασύσταση όλης της κριτικής του παρελθόντος. Αφαιρέστε το αυτό, μου λένε, και η ζωή θα γίνει εύκολη.

Ένας άλλος τρόπος να εστιάσουμε και να γειώσουμε ενέργεια, είναι μέσω του να βοηθάμε άλλους. Κάνοντάς το αυτό, απαιτεί μια χτυπητή ισορροπία μεταξύ του να δίνετε στον εαυτό σας και να εν-θυμάστε ότι πρέπει να έρθετε πρώτοι σε όλες τις περιπτώσεις.

Με το να μην βάζετε τον εαυτό σας πρώτο, πραγματικά δεν έχετε τίποτα να δώσετε στους άλλους. Μια από τις αγαπημένες σκέψεις της ημέρας είναι: ο ευκολότερος τρόπος να πάρεις αυτό που θες στη ζωή, είναι να βοηθάς τους άλλους να πάρουν αυτό που θέλουν.  Ο τρόπος για να κρατήσεις κάτι είναι να το αφήσεις να φύγει. Θα μπορούσε αυτό να είναι ο λόγος που πάντα διδάσκει τι πρέπει να μάθουμε περισσότερο;

Κάθε φορά που ολοκληρώνω μια συνάντηση μελών ή την τελετή του ξίφους, εξηγώ ότι έχουμε όλοι συνδεθεί σε ένα βαθύτερο επίπεδο και πραγματικά μεταφέρουμε ένα κομμάτι ο ένας του άλλου, καθώς αφήνουμε αυτόν τον χώρο. Είναι τώρα πιθανόν να τραβήξουμε ο ένας την ενέργεια του άλλου καθώς την χρειαζόμαστε. Υπάρχει ένα πράγμα που αποκαλώ «δίκτυο». Το οραματίζομαι σαν ένα πελώριο δίχτυ ψαρέματος που απλώνεται κατά μήκος του κόσμου, ακριβώς πάνω από τα κεφάλια μας. Όταν κάποιος έχει πρόβλημα να ενθυμηθεί ποιος είναι, ή χρειάζεται ενέργεια για να συνεχίσει να προχωράει μπροστά, όλοι αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να  πιάσουμε και να δώσουμε μια ώθηση στο δίχτυ. Λόγω του τρόπου που είναι κατασκευασμένο, όταν κάποιος έλκει, είναι πιθανόν για τους άλλους να αισθάνονται αυτή η ώθηση από πού προέρχεται. Αυτό δίνει την δυνατότητα σε εμάς να στέλνουμε ενέργεια και αγάπη σε εκείνο το άτομο. Αυτό επίσης ενθαρρύνει τη φυσικές συνδέσεις που θα γίνουν τρόπος επικοινωνίας μας στο εγγύς μέλλον.

Ένας άλλος τρόπος να γειώσετε την ενέργεια της Εστίας  είναι να ψάξετε εκείνα τα μέλη της οικογένειας στο δικό σας χώρο. Έχω έναν αγαπητό φίλο που μετατέθηκε στο Αμαρίλλο, στο Τέξας, πέρσι. Είπε την συν-δημιουργία του δυνατά για να ακούσουν όλοι. «Πνεύμα, άφησέ με στο γλυκό μου σημείο και να μην είναι αυτό το σημείο στο Αμαρίλλο». Όλοι μοιραστήκαμε τον πόνο του να είναι φαινομενικά κολλημένος σε ένα μέρος όπου είναι δύσκολο να βρεθούν διαφωτισμένοι άνθρωποι. Κάναμε λάθος. Μετά από λίγο καιρό που έμεινε εκεί, άρχισε να προσελκύει τους ανθρώπους στην δική του ζωή και να συνδέεται μαζί τους. Τώρα συνειδητοποιεί ότι είναι εκεί για έναν λόγο και τον αγαπά αυτόν τον λόγο. Σε όλα τα μέρη της Γης, υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας σε διάφορα στάδια φώτισης περιμένοντας να συνδεθούν. Τον περισσότερο καιρό αυτό συμβαίνει, αλλά λόγω της τυφλότητάς μας είμαστε ανίκανοι να τους δούμε. Υπάρχουν εργάτες του φωτός γύρω σας, αν ανοίξετε την καρδιά σας και τους προσκαλέσετε. Είναι ένα γεγονός της φύσης όταν αφήνετε να φανεί η πραγματική σας φύση, θα έλξετε εκείνους που μπορούν να ενισχύσουν την δόνηση στη ζωή σας. Δεν έχει σημασία σε ποιο μέρος της Γης βρίσκεστε. Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε.

Αν μπορούμε να ενθυμηθούμε για μια στιγμή ότι όλοι  σκοντάφτουμε στο σκοτάδι, προσπαθώντας να βρούμε το δρόμο για την Εστία ξανά, τότε θα γινόταν πιο εύκολο να αφήσουμε την κριτική και να τοποθετήσουμε τους εαυτούς μας στην θέση των άλλων ανθρώπων για λίγο. Αν ενώσουμε τα χέρια μας με τους γύρω μας, ακόμα και στο σκοτάδι, μπορούμε να βρούμε το δρόμο για την Εστία. Αυτή η τέχνη του να περπατάμε ένα μίλι στην θέση των άλλων, μας δίνει την δυνατότητα να δούμε που βρίσκονται στο δρόμο. Πάνω από όλα, όλοι αρχίσαμε στον ίδιο δρόμο να παίζουμε πολύ καιρό πριν. Δεν θα ήταν ενδιαφέρον να δείτε τις παρακάμψεις που έκανε ο καθένας σας από εκεί; Το να μελετήσετε πού βρίσκονται οι άλλοι στο μονοπάτι τους χωρίς κριτική για κανέναν, ούτε για τον εαυτό σας, ανοίγεστε ώστε να δημιουργήσετε βαθιές συνδέσεις από καρδιάς. Είναι αυτές οι καρδιακές συνδέσεις που αποτελούν την βάση αυτού που αποκαλούμε γείωση. Αυτή είναι η αληθινή γείωση της ενέργειας στην καθημερινή μας ζωή, καθώς βρισκόμαστε στην Γη. Αν ήταν δυνατόν να πηδήξουμε μέσα στα σώματα των άλλων για λίγο και ζούσαμε τις ζωές τους όπως εκείνοι, θα υπήρχε μόνο αγάπη και συγχώρεση. Όλοι θα καταλαβαίναμε γιατί δρούμε έτσι όπως δρούμε και κάνουμε τις επιλογές που κάνουμε και δεν θα υπήρχε χώρος για κριτική. Αυτή είναι η τέχνη του να φέρεις την ενέργεια της αγάπης από την Εστία και να την γειώσεις στη Γη. Αυτή είναι η πράξη του να χρησιμοποιείτε αυτά τα αισθήματα της βαθιάς αγάπης στην καθημερινή ζωή. Για να πάρετε κουράγιο να δείξετε αυτά τα αισθήματα στους άλλους, γρήγορα ανοίξτε τους, για να σας δείξουν τα συναισθήματά τους. Αυτό φέρνει την ενέργεια της αγάπης στη Γη, την τρέφει και εκείνη και εμάς και συν-δημιουργούμε τον παράδεισο εδώ στην Γη.

Espavo!

 

μετάφραση: Χρυσάνθη Ευαγγέλου

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!