Νοέμβριος 1999

Επιλογή
Η έκφραση του Θεού

 

Από τον Steve:

Στάθηκα μπροστά στην είσοδο. Ένιωσα μία αίσθηση απλά και μόνο που στεκόμουν. Ήξερα πως έπρεπε να προχωρήσω αλλά δε μπορούσα να κινηθώ. Ένιωθα ευχαρίστηση που επισκίαζε την ανάγκη μου να προχωρήσω. Τότε έκανα το πρώτο βήμα στη πρώτη από τις τρεις σκάλες που οδηγούσε σε μια μεγάλη ξύλινη πόρτα. Μόλις το πόδι μου άγγιξε το σκαλί, η πόρτα άνοιξε και τότε τους είδα. Τα χαμόγελά τους με υποδέχθηκαν. Το ευγενικό και καλοσυνάτο γέλιο τους ήταν μουσική στ’ αυτιά μου. Πήρα μια βαθιά ανάσα και προχώρησα στα τελευταία δύο σκαλιά που οδηγούσαν στο κατώφλι. Με αγκάλιασαν μ’ έναν τρόπο που μόνο εκείνοι γνώριζαν. Ήμουν στην Εστία και πραγματικά ένιωσα σα να ήμουν ένας από το γκρουπ. Ήξερα πως ήμουν εκεί για να με κεράσουν. Ήμουν στο γλυκό μου σημείο. Ήμουν στη τόσο οικείο εστιατόριο του Φωτός όπου το γκρουπ με πηγαίνει τόσο συχνά. Εδώ με φέρνουν όταν θέλουν να μου δείξουν κάτι προσωπικά. Εδώ έχω δει τα μυστικά του Σύμπαντος. Εδώ μου έχουν δείξει την απλότητα των όλων αυτών που είναι.

Αυτή τη φορά μ’ έφεραν εδώ για να μου δείξουν κάτι από τη δική μου ζωή. Καθίσαμε όλοι σ’ ένα στρογγυλό τραπέζι και κρατήσαμε ο ένας τα χέρια του άλλου. Η ενέργεια έρεε στον κύκλο και ξαφνικά είδα τον εαυτό μου να βλέπει τα γεγονότα της δικής μου ζωής. Ένιωθα σα τον Εμπενέζερ Σκρουτζ με οκτώ φαντάσματα να στέκονται δίπλα του. Μου έδειξαν επιλογές που είχα πάρει στο παρελθόν. Μοιράστηκαν μαζί μου συγκεκριμένες επιλογές που είχα κάνει και είχα νομίσει πως ήταν λάθος. Ήταν ενδιαφέρον και εν-θυμήθηκα το πως η μία επιλογή οδήγησε σε μία άλλη. Αν έβλεπα τη ζωή μου με αυτή τη προοπτική, θα είχα κερδίσει πολύ χρόνο. Παρ’ όλ’ αυτά, μπορούσα να δω ότι χρειάζονταν οι εμπειρίες των επιλογών για να μπορέσω να οδηγηθώ εκεί που προοριζόμουν. Ρώτησα πώς μπορούσα να κάνω καλύτερες επιλογές. Και μου απάντησαν:

 

Χαιρετισμούς από την Εστία

Η επανένωσή μας μ’ εσάς είναι πραγματικά ιδιαίτερη για εμάς. Μέσα από τις επιλογές σας, έχετε θέσει σε κίνηση μια άνοδο που δονείται σε ολόκληρο το σύμπαν. Είσαστε εσείς που τιμάστε βαθιά για τη παρουσία σας. Σας προσφέρουμε πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να εν-θυμηθείτε τη δική σας δύναμη. Η ανθρωπότητα αφυπνίζεται και τώρα ψάχνει για την υψηλότερη αλήθεια σε όλους τους τομείς. Η σφαιρική αφύπνιση είναι τώρα δυνατή επειδή οι επιλογές σας το έχουν επιτρέψει. Το Παιχνίδι του Κρυφτού και της Αναζήτησης όπως σας έχει δοθεί, έχει κερδίσει και τώρα κινείστε στο επόμενο επίπεδο. Αυτή η εποχή είναι συναρπαστική μέσα απ’ όλες τις δημιουργίες. Τώρα στέκεστε στη πόρτα για το επόμενο βήμα της εξέλιξης. Είσαστε πιο κοντά απ’ όσο νομίζετε. Καθώς συμμετέχετε στα επόμενα επίπεδα, δίνετε το παράδειγμα για τις επόμενες γενεές που θ’ ακολουθήσουν. Γι’ αυτό το λόγο όλα τα μάτια είναι πάνω σας με μεγάλες προσδοκίες. Τιμάστε περισσότερο απ’ όσο μπορείτε να καταλάβετε.

Οι κανόνες του παιχνιδιού

Στην Αρένα του Παιχνιδιού, φτιάξατε διάφορους κανόνες που σας βοηθούν να ορίσετε την ύπαρξή σας. Το παιχνίδι έχει σαν σκοπό να επιτρέψει στον Δημιουργό να συνειδητοποιήσει την έννοια ζώντας μέσα σε μία βιολογική φούσκα, πίσω από το πέπλο που τον κάνει να ξεχάσει ότι στη πραγματικότητα αυτός είναι ο Δημιουργός. Μπορείτε να δείτε το χιούμορ μέσα από αυτή τη προοπτική, καθώς βλέπουμε να προσπαθείτε να προσδιορίσετε ακόμη και το πέπλο. Στην απλότητα της Εστίας δεν υπάρχουν τέτοιες έννοιες ή κανόνες. Στην πραγματικότητα αυτό αποτέλεσε κίνητρο για τη δημιουργία του Παιχνιδιού. Ήταν οι δικοί σας κανόνες που όριζαν το Παιχνίδι το οποίο ξεκίνησε την αναζήτηση της έννοιας. Σας λέμε ότι υπάρχει μονάχα ένας κανόνας που ορίστηκε στο Παιχνίδι κατά την αρχική του συγγραφή:

Σε όλα τα θέματα υπάρχει ελεύθερη Επιλογή.

Η ελεύθερη Επιλογή είναι εκείνη που επιτρέπει τη δράση στην Αρένα του Παιχνιδιού να εξομοιώνεται με τη συμπαντική ενέργεια. Αυτή η αρχική οδηγία επέτρεψε στη φυσική ισορροπία μέσα στο Παιχνίδι. Να έχετε ελεύθερη επιλογής σε όλα τα θέματα.

Γράφοντας τα συμβόλαια

Όλα στο περιβάλλον σας είναι αποτελέσματα των επιλογών σας. Καθοδηγούμενοι μέσα σε κάθε ενσάρκωσή σας, γράφετε συμβόλαια και θέτετε μαθήματα στους εαυτούς σας. Ζητάτε από ανθρώπους να παίξουν ρόλο που ορίζετε, δημιουργώντας ευκαιρίες για να ξεπληρώσετε ή να συγκεντρώνετε κάρμα. Τα συμβόλαια που έχετε γράψει είναι πολλά ωστόσο υπάρχει μόνο ένας κανόνας στο Παιχνίδι. Επομένως, όλα τα συμβόλαια είναι απλώς πιθανά μέχρι να τα επιλέξετε στην Αρένα του Παιχνιδιού. Είναι η επιλογή που ενεργοποιεί τα συμβόλαια. Όλες οι εμπειρίες σας είναι αποτέλεσμα των επιλογών σας.

Εφεδρικά πλάνα – Εναλλακτικά συμβόλαια

Επειδή γνωρίζετε αυτό τον κανόνα όταν γράφατε τα συμβόλαιά σας και επειδή φοβόσασταν ότι το πέπλο θα ήταν πολύ αποτελεσματικό, σε όλα τα σημαντικά συμβόλαια είχαν τοποθετηθεί εναλλακτικά σχέδια. Συχνά βλέπετε αυτά τα εφεδρικά πλάνα με τρόπους που δε περιμένετε. Είναι συχνό μια γυναίκα να φτιάχνει συμβόλαιο να γίνει μητέρα και να παίξει έναν ρόλο – πρότυπο σ’ ένα μικρό κορίτσι. Τότε, τη τελευταία στιγμή το συμβόλαιο δεν ολοκληρώνεται. Ίσως επειδή το ίδιο το παιδί επιλέγει τελικά να μην ολοκληρωθεί το συμβόλαιο. Συχνά αυτά τα συμβόλαια ολοκληρώνονται με εφεδρικά πλάνα και η γυναίκα τελικά παντρεύεται δεύτερη φορά έναν άνδρα που έχει ήδη ένα νεαρό κορίτσι, νιώθοντας έναν ιδιαίτερο δεσμό μαζί του. Σε αυτή την περίπτωση το συμβόλαιο της γυναίκας να υπάρξει για κάποια ρόλο – πρότυπο ολοκληρώνεται μέσα από ένα εφεδρικό πλάνο. Συχνά τα εφεδρικά πλάνα εμπεριέχουν τη γέννηση ενός εγγονιού που ολοκληρώνει το πρωτότυπο συμβόλαιο. Πολλές πιθανότητες συνδυάζονται καθώς είσαστε πολύ ευρηματικοί στην συγγραφή των ρόλων. Είναι σημαντικό να εν-θυμάστε ότι ποτέ δε κρίνεστε σχετικά με τις επιλογές σας. Αυτό συχνά είναι δύσκολο να κατανοηθεί από την ανθρωπότητα αλλά είναι αλήθεια.

Επιρροή ενάντια στον προορισμό

Όταν γράφετε τους ρόλους σας, συχνά έχετε συγκεκριμένες προτιμήσεις που θέλετε ν’ αντιμετωπίσετε στο Παιχνίδι. Αυτή ορίζεται από την προδιάθεση που συχνά κουβαλάτε μέσα από κάθε ζωή από προηγούμενες ενσαρκώσεις. Μερικές φορές κουβαλάτε ένα μάθημα που είναι ιδιαίτερα επώδυνο ή δύσκολο ή κάποιο άλλο που έχει μεγάλες καρμικές οφειλές. Όλες οι ειδικευμένες δραστηριότητες είναι διαθέσιμες σ’ εσάς αν επιλέξετε να τις χρησιμοποιήσετε. Αυτός είναι και ο λόγος που βρίσκετε τον εαυτό σας σε γνωστές καταστάσεις και μαθήματα σε κάθε ενσάρκωση. Συχνά, νομίζετε πως αυτό είναι εκείνο που ορίζετε μοίρα. Δεν υπάρχει μοίρα, υπάρχει ελεύθερη επιλογή στα πάντα. Συνήθως έχετε μια προδιάθεση κάθε φορά που γράφετε τα συμβόλαιά σας.

Οι προηγούμενες ζωές βοηθούν τη προοπτική

 Η προδιάθεση του να δημιουργείτε τις ίδιες σχέσεις ξανά και ξανά μέχρι να ξεπεράσετε το μάθημά σας, σας βοηθάει να καταλάβετε τον εαυτό σας. Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο προσπαθείτε να τα ξεπεράσετε και πάλι όμως βρίσκονται μπροστά σας. Μπορούν όμως να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τις προηγούμενες ζωές σας με τη προδιάθεση σε μια συμπεριφορά που έχετε στην τωρινή σας ζωή. Αν και οι προηγούμενες ζωές είναι χρήσιμες στο να βλέπετε αυτά τα μοτίβα, είναι σημαντικό να ξέρετε ότι κάθε μάθημα έχει μια σταθερή αρχή μέσα από τις εμπειρίες στη τωρινή ενσάρκωση. Έχετε ό,τι χρειάζεστε στη τωρινή σας ζωή για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Χρησιμοποιείστε τις παρελθόντες πληροφορίες για να δείτε τα μοτίβα που τρέχουν μέσα από πολλές ζωές. Ακόμη κι αν βρείτε το αρχικό μοτίβο σε μια προηγούμενη ζωή, θυμηθείτε ότι κι αυτό πρέπει να καθαριστεί από τις προηγούμενες εμπειρίες για να δημιουργήσετε μια δεύτερη ευκαιρία να το ξεπεράσετε. Υπάρχει πάντοτε σχέση στα μαθήματα ζωής με της εμπειρίες της τωρινής ενσάρκωσης.

Η απόφαση είναι δική σας

 Μέσα από τις εμπειρίες τις ζωής σας θα δείτε ότι επηρεάζεστε σε συγκεκριμένα πράγματα. Σας λέμε ότι ότι αν και νομίζεται ότι έχετε επηρεασθεί, έχετε απολύτως ελεύθερη επιλογή για το πού θα σας κατευθύνει το κάρμα σας. Όλοι οι σπόροι έχουν φυτευτεί σταθερά μέσα στην ύπαρξή σας στην αρχή της κάθε ενσάρκωσής σας. Η πολικότητα ενισχύει το αντίθετο της πρόθεσή σας και σας βλέπουμε να πηγαίνετε προς τον έναν δρόμο ή στον άλλον. Συχνά βλέπετε να πέφτετε σε πράγματα χωρίς ευσυνείδητη εξήγηση και σας λέμε ότι πολλές φορές αυτό συμβαίνει επειδή παίζετε σε πεδία που είχατε οι ίδιοι προκαθορίσει για να ξεδιπλώσετε τις επιλογές σας. Όπως στη περίπτωση ενός άνδρα ο οποίος βρίσκεται συνεχώς στην άκρη του ωκεανού. Το πεδίο του παιχνιδιού που επέλεξε ήταν ο ωκεανός. Από δω και πέρα είναι επιλογή του να παίξει τον ρόλο του καπετάνιου σ’ ένα μεγαλοπρεπές πλοίο ή ενός άστεγου ανθρώπου που διαμένει στο λιμάνι. Επιθυμούμε να εν-θυμηθείτε πως δεν υπάρχει κριτική για το ποιο ρόλο θα παίξετε. Όλες οι επιλογές τιμούνται. Η μόνη ερώτηση που έχετε να ρωτήσετε είναι ποιος ρόλος σας δίνει τη καλύτερη επιλογή για την εμπειρία στο μάθημά σας. Είναι πάντοτε δυνατό ν’ αλλάξετε ρόλους αν οι συνθήκες δε σας εξυπηρετούν.

Ακόμη ένα παράδειγμα αυτού του σεναρίου στη πράξη είναι μια νεαρή γυναίκα που επέλεξε την εμπειρία της βίας στη παιδική της ηλικία. Κατά τη διάρκεια αυτού του συμβάντος στην Αρένα του Παιχνιδιού, πολλές φορές η ανδρική ενέργεια επικρατεί και η γυναικεία δε φαίνεται να έχει υποστήριξη. Αυτοί οι ρόλοι που εμπεριέχουν τη κατάχρηση δύναμης, παρέχουν την ευκαιρία να τραβήξουν το εκκρεμές της εξέλιξης του ανθρώπου στην άλλη πλευρά. Κατά τη διάρκεια αυτού στο Παιχνίδι, υπάρχουν πολλοί που έχουν επιλέξει αυτό το συγκεκριμένο μάθημα. Σαν αποτέλεσμα αυτών των πολυάριθμων ψυχών, πολλοί είναι εκείνοι που ολοκλήρωσαν. Σαν αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, είναι δυνατή η επιστροφή της θηλυκής ενέργειας στον πλανήτη. Αυτό επιτυγχάνει την ισορροπία της ενέργειας για την εξέλιξη που βρίσκεται τώρα σε πρόοδο. Σε αυτή τη γυναικεία κατάσταση, το σενάριο είχε γραφεί και οι παίχτες ήξεραν το ρόλο τους καλά, αλλά υπήρχε πάντοτε η επιλογή να τον τερματίσουν και να βγουν από το παιχνίδι. Σε αυτή τη περίπτωση, εκείνη προτίμησε να προχωρήσει μέσα στο συμβόλαιό της βοηθώντας την ισορροπία της θηλυκής ενέργειας του πλανήτη μέσα από την εμπειρία της βίας. Αυτή η γυναίκα είχε την επιλογή να βιώσει το θυμό και τη δυσαρέσκειά της επιτρέποντας στην ενέργειά της να στραγγιχτεί ή να επιλέξει να προχωρήσει και να βοηθήσει τους άλλους βρίσκοντας την ισορροπία.

Ένα άλλο παράδειγμα αυτής της προδιάθεσης είναι ένας άνδρας που παίζει το ρόλο ενός σκληρού δικαστή τρεις ενσαρκώσεις πριν. Στην επόμενη ενσάρκωση έγραψε έναν παρόμοιο ρόλο, επιτρέποντας στον εαυτό του να κάνει διαφορετικές επιλογές, μόνο και μόνο για να καταφέρει να ξεπεράσει το εγώ του και να νιώσει συμπόνια εκπληρώνοντας το μάθημά του. Στην επόμενη λοιπόν ενσάρκωση επιλέγει έναν ρόλο με παρόμοιες δυνατότητες. Αυτή τη φορά έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μια διαφορετική κατάληξη από τις προηγούμενες φορές, γινόμενος ο ίδιος δέκτης μιας σκληρής και άδικης κατάστασης. Αυτός είναι ο άνθρωπος που έχει τη τάση να βρίσκεται σ’ επαφή με το νομικό σύστημα. Η αποφασιστική κίνηση για το τί τελικά αποφασιστικά θα επιλέξει, είναι και το αποτέλεσμα της επιλογής του στο παιχνίδι.

Ένας που είχε επίσης έναν σημαντικό ρόλο στην ανθρωπότητα και ονομαζόταν Χίτλερ, είχε επίσης κι αυτός επιλογές. Η προδιάθεσή του ήταν να γίνει ηγέτης που θα επηρέαζε το παιχνίδι και τη πρόοδο της ανθρωπότητας. Το πώς επέλεξε να χρησιμοποιήσει τελικά τη προδιάθεσή του, συνέβη πάνω στην Αρένα του Παιχνιδιού. Επίσης είχε την ευκαιρία να γίνει ηγέτης που θα διευκόλυνε σε μια εποχή την ενδυνάμωση όλων των ανθρώπων στην Αρένα του Παιχνιδιού. Αντιθέτως, παρασύρθηκε από το εγώ του και πήγε στην αντίθετη κατεύθυνση. Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι και οι δύο πράξεις θα είχαν το ίδιο αποτέλεσμα.

Τελικά, οι άνθρωποι πήραν στα χέρια τους τη δύναμή τους επειδή είδαν ξεκάθαρα τις συνέπειες να παραδίδουν τη δύναμή τους. Πολλοί επίσης που βρίσκονται στις φυλακές, έχουν τη προδιάθεση να φέρουν σημαντικές αλλαγές στην Αρένα του Παιχνιδιού. Το δικό τους σενάριο, όπως και όλοι έχετε, είναι αποτέλεσμα των επιλογών τους στο παιχνίδι.

 Επιλέγοντας να προχωρήσετε μπροστά

Πολλοί διαπιστώνετε ότι έχετε μιαν επαναλαμβανόμενη προδιάθεση σε κάθε ενσάρκωση. Το σενάριο είναι να καταφέρετε να κυριαρχήσετε τελικά σε αυτή την ειδική δραστηριότητα. Μη κρίνετε τον εαυτό σας σκληρά όταν σας λέμε ότι είναι συχνό το φαινόμενο να βιώνετε τις ίδιες καταστάσεις σε πολλές ζωές πριν κάνετε την επιλογή η οποία θα σας βοηθήσει να τη ξεπεράσετε. Στη χαμηλότερη δόνηση με την οποία έχετε επαφή, είναι συχνό να βιώνετε ολόκληρες ζωής χωρίς ποτέ να είναι εύκολο να προχωρήσετε. Λόγω της συλλογικής προσπάθειάς σας, αυτό τώρα αλλάζει. Πολλοί από εσάς μετακινούν καταπληκτικές ποσότητες ενέργειας. Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε τόσο υπερήφανοι για εσάς. Ήταν ωστόσο μέσα στις επιλογές σας να φύγετε και να επιστρέψετε στην Εστία χωρίς να εκπληρώσετε κανένα σενάριο που είχατε στήσει για τον εαυτό σας. Πραγματικά σας τιμάμε πέρα απ’ όσο φαντάζεστε που τόσοι από εσάς προτίμησαν τόσο έντονα να προχωρήσουν. Εξαιτίας της επιλογής σας, πραγματοποιήσατε την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Καταλάβατε ότι ο κάθε ένας από εσάς έχει την επιλογή του και είναι η πιο σημαντική εκδήλωση του Δημιουργού μέσα σε βιολογική μορφή.

Επιλέγοντας το προκαθορισμένο

Μπορεί να σας εκπλήξει ότι η μεγαλοπρέπεια όλων των επιλογών που γίνονται στην Αρένα του Παιχνιδιού είναι προκαθορισμένες. Υπάρχει μια έκφραση στη φυσική που υπογραμμίζει αυτό το σημείο. Όταν ένα σώμα βρίσκεται σε κίνηση έχει τον έλεγχο της κίνησης. Όλες οι διαστάσεις της ζωή σας μπορούν να μεταβληθούν από τις επιλογές. Ελεύθερη επιλογή στην Αρένα του Παιχνιδιού είναι ο σύνδεσμος που σε κρατάει συνδεδεμένο κατ’ ευθείαν με τον ανώτερο εαυτό και κατ’ επέκταση με όλη τη δική σας δύναμη. Ένα άλλο μέρος του παιχνιδιού είναι τα πέπλα που σας εμποδίζουν να δείτε όλες τις επιλογές σας. Αυτό είναι δύσκολο από κάθε πλευρά. Πολλές φορές κάποιος νομίζει πως δεν έχει επιλογές και ότι η επιλογή είναι προκαθορισμένη. Το σώμα σε κίνηση παραμένει σε κίνηση λόγω της επιλογή σας. Η οικειότητα με μια κατάσταση παρεμποδίζει τις επιλογές. Γι’ αυτό και πολλοί αρνούνται τη θεραπεία επειδή ο πόνος είναι οικείος, με αποτέλεσμα να υπάρχει αντίσταση στη δυνατότητα επιλογής επειδή κάτι θ’ αλλάξει.

Μη μπερδεύετε αυτές τις διαθέσεις με το να δημιουργήσετε χώρο στο Πνεύμα στις ζωές σας μέσα από τη συγχρονικότητα. Ένας συγχρονιστικός τρόπος ζωής είναι από μόνος του μια επιλογή. Η αποστολή είναι να κρατήσετε την δική σας δύναμη όσο βρίσκεστε στη βιολογική σας φούσκα. Από τη στιγμή που έχετε συνδεθεί με αυτή τη δύναμη, θα τη χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε την Εστία στη δική σας πλευρά του πέπλου. Αυτό μπορεί να γίνει όταν ακολουθείτε τη καρδιά σα μέσα από τις επιλογές σας. Αυτό είναι το Δώρο. Αυτό είναι το Δώρο όπου σας συνδέει με τους Ανώτερους Εαυτούς σας και στην Εστία. Πραγματικά ανυπομονούμε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη σύνδεση.

Κυτταρικές αναμνήσεις – ο σπόρος του φόβου
Όλες οι εμπειρίες σας στο Παιχνίδι έχουν εισχωρήσει μέσα στη βιολογία σας ως κυτταρικές αναμνήσεις. Αυτές είναι μέρος σας και τις κουβαλάτε ως προδιάθεση. Σε αυτό τον παράγοντα οφείλονται πολλές φορές οι επιλογές σας βρίσκουν αντίσταση από τη βιολογία σας. Ο σπόρος του φόβου από την εποχή της Ατλαντίδας βρίσκει πολλούς από εσάς. Καθώς ξεκινάτε να κρατήσετε τη δύναμή σας, ένας βαθύς σπόρος φόβου εμφανίζεται υπενθυμίζοντάς σας τί συνέβη τη τελευταία φορά που κρατήσατε στα χέρια σας αυτή τη δύναμη. Η καταστροφή της Ατλαντίδας ήταν αναγκαία για κάθαρση, παρ’ όλ’ αυτά πολλοί από εσάς κουβαλάτε ακόμη κυτταρικά αυτή την ανάμνηση που είναι δυνατή ακόμη και σήμερα. Οι κυτταρικές αναμνήσεις μέσα σας, κουβαλάνε τη προδιάθεση από προηγούμενες εμπειρίες μέσα στις ζωές. Αν δουλεύετε στο ίδιο μάθημα αρκετές ζωές τότε η αντίσταση από τη βιολογία σας είναι δυνατή και σας εμποδίζει να πάτε μπροστά. Αυτό συνήθως εκδηλώνεται ως ένας φόβος για κάτι που δε μπορείτε να προσδιορίσετε. Υπάρχει διαφορά μεταξύ των κυτταρικών φόβων και της επίγνωσης της καρδιάς. Πρέπει να καταλάβετε ότι όλοι οι φόβοι είναι απλώς έλλειψη γνώσης. Βρείτε τη γνώση που λείπει και προχωρήστε μπροστά για να κάνετε επιλογές από τη καρδιά σας. Κάνοντας επιλογές με γνώμονα τον φόβο, είναι ένας τρόπος της παλιάς ενέργειας.
Το μυστικό του Παιχνιδιού
Η ζωή πίσω από το πέπλο σας κάνει να πιστεύετε ότι υπάρχουν σωστές και λάθος επιλογές. Το μεγάλο μυστικό του Παιχνιδιού είναι ότι δεν υπάρχουν λάθος επιλογές. Όλες οι επιλογές οδηγούν σε απαντήσεις του εαυτού σας κι αυτή είναι η φύση του Παιχνιδιού. Ακολουθήστε την καρδιά σας και αφήστε την αναζήτηση του πάθους σας να οδηγήσει τη ζωή σας. Να ξέρετε πως δεν υπάρχουνλάθος επιλογές. Υπάρχει μόνο αντίδραση. Να συμπεριφέρεστε ως Δημιουργός που παίζει το Παιχνίδι, μαζεύοντας εμπειρίες στα επίπεδα που εμφανίζονται και απολαύστε τη διαδρομή. Γιατί αυτή είναι η πραγματική κληρονομιά. Και πάνω απ’ όλα, θυμηθείτε ότι όλη η πραγματικότητα είναι θέμα επιλογής. Αν δεν βιώνετε πάθος και χαρά στη ζωή σας, σας παρακαλούμε επιλέξτε πάλι.

 Πολλοί από εσάς που διαβάζετε και ακούτε τα μηνύματά μας, δε μπορείτε να δείτε τους εαυτούς σας φτιαγμένους από το ίδιο Φως που είμαστε κι εμείς. Σας λέμε ότι έχετε επιλεχθεί για να σπείρετε τη δόνηση του Φωτός. Ακόμη κι εκείνοι που πιστεύουν πως δε κάνουν τίποτα, ανασαίνουν μια υψηλή αλήθεια σε κάθε ανάσα που παίρνουν. Κουβαλάτε αυτό το φως σε κάθε λέξη που λέτε. Καθώς το κάνετε έχετε επιλέξει τον τίτλο του Εργάτης του Φωτός. Αυτός είναι ένας επιλεγμένος τίτλος που είναι ελεύθερος σε όλους. Είσαστε από αυτούς. Είσαστε οι προάγγελοι του Φωτός και εμείς είμαστε οι τιμώμενοι από τη παρουσία σας.

Τώρα είναι ο καιρός που αισθάνεστε το σκούντημα από το Πνεύμα για να προχωρήσετε μπροστά. Η δράση είναι ο καταλυτικός παράγοντας που θέτει όλες τις επιλογές σε κίνηση. Αισθανθείτε το κάλεσμακαιπροχωρήστε μπροστά τώρα. Ήρθε η ώρα. Ήρθε τώρα η ώρα να δημιουργήσετε την Εστία σ’ αυτή την πλευρά του πέπλου. Οι επιλογές σας το έχουν κάνει εφικτό και τώρα το δημιουργείτε. Η αγάπη που έχουμε για σας ως μέρος της μεγάλης οικογένειας δεν μπορεί να εκφραστεί στον κόσμο σας. Γνωρίζετε πως είμαστε διαθέσιμοι σε όποιον μας ψάξει. Είναι η μεγαλύτερη τιμή για εμάς να βρισκόμαστε εδώ με πληροφορίες σε αυτή τη χρονική στιγμή της εξέλιξής σας. Αγκαλιάζουμε καθ’ έναν από εσάς ξεχωριστά όποτε μας το επιτρέψετε. Σας ευχαριστούμε γι’ αυτή την ευκαιρία.

Σας ζητάμε με αγάπη για φέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό, να προσέχετε ο ένας τον άλλον και να παίζετε καλά μαζί…

Espavo!

 

Το μήνυμα ολοκληρώθηκε σ’ ένα αεροπλάνο κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης πτήσης προς την Ολλανδία. Καθώς ήρθε αυτή η πληροφόρηση, κατάλαβα τον ρόλο των επιλογών που είχα κάνει και εκείνων που βρίσκονται μπροστά μου. Είναι το πάθος μου να βρίσκομαι εδώ σ’ αυτό τον ρόλο επανασυνδέοντας την Οικογένεια σε παγκόσμια βάση με αυτή την πληροφόρηση. Είχα πολλούς ρόλους σε διάφορες ζωές εδώ στη Γη και από τους περισσότερους έλειπε εκείνο το σημείο της αναζήτησης του πάθους μου.

Την επόμενη ημέρα εγώ και η Μπάρμπαρα μιλούσαμε. Μόλις έφερε ένα λαχείο και μου ζήτησε να κοιτάξω αν κέρδιζε. Με αφορμή αυτό, αρχίσαμε να συζητάμε τί θα κάναμε αν κερδίζαμε τα χρήματα. Περιττό να σας πω ότι ήταν μια συζήτηση που είχαμε κάνει πολλές φορές. Όμως αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά. Ήταν η στιγμή που και οι δύο μας συνειδητοποιήσαμε ότι αν κερδίζαμε το λαχείο θα κάναμε αυτό ακριβώς κάνουμε τώρα. Αυτή ήταν μεγάλη συνειδητοποίηση για μένα. Αυτό είναι το πάθος μου.

Όταν έγραψα αυτή τη πληροφόρηση, πολλές φορές το Γκρουπ επιδράει πάνω μου με τρόπους που τους θυμάμαι αργότερα. Αυτή τη φορά όμως άμεση επίδραση. Καθώς έγραφα, μου έδειξαν πόσες πολλές επιλογές είχαν τοποθετηθεί για μένα εδώ. Πολλές από εκείνες που πίστευα ότι ήταν λάθος ήταν εκείνες που βασίστηκα σε αυτό που κάνω τώρα. Πολλές φορές δεν έβλεπα τη πληροφόρηση που υπήρχε πίσω από τις επιλογές μου κι αυτό γιατί έπρεπε να επιλέξω ξανά. Ήταν μόλις πριν από τέσσερα χρόνια όταν ξεκίνησα ν’ ακούω. Τότε ήταν που όλα ξεκίνησαν για μένα. Αν μπορούσα να πάω πίσω στον χρόνο για να δώσω στον εαυτό μου ένα μήνυμα, θα του έλεγα ότι βρισκόμουν πολύ πιο κοντά στο πάθος μου και στη δουλεία μου απ’ ότι πίστευα. Ήταν μια ελαφριά ανύψωση που άνοιξε τις πόρτες για μένα.

Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας αυτό το μήνυμα. Το ξέρω ότι πολλοί από εσάς κριτικάρετε τις προηγούμενες επιλογές σας και τις συγκριρίες που βρεθήκατε. Επιτρέψτε μου ειλικρινά να σας πω ότι είσαστε πολύ πιο κοντά σ’ αυτό που νομίζετε. Αν νιώθετε κολλημένος και δε γνωρίζετε ποιο είναι το πάθος σας, να έχετε το θάρρος να επιλέξετε ξανά.

Μεγάλες αγκαλιές και απαλά σκουντήματα

Steve Rother

 

μετάφραση:  Έλενα Έρα

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!