Αύγουστος 2002

Η Ανάσα του Θεού
Σύνδεση με τον Απεριόριστο Εαυτό μας

 

Από τον Steve:

Όλοι μπορούμε να πούμε πως κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί. Υπάρχει κάτι απαράμιλλο σε κοσμική κλίμακα. Πριν από περίπου ένα χρόνο στην Ολλανδία, το γκρουπ μίλησε για πρώτη φορά για τη δομή της Αρένας του Παιχνιδιού. Μίλησαν για το πώς αυτή η Αρένα είναι μια σκηνή στην οποία παίζουμε τους ρόλους μας. Είπαν σ’ εκείνο το μήνυμα ότι υπάρχει μια μαθηματική εξίσωση πάνω στην οποία βασίζεται το Παιχνίδι. Είπαν πως ήταν ο Χρυσός Μέσος. Αυτή είναι η εξίσωση :      f = (1+ Ö5)/2 ή πιο απλά: 1,618(για την ακρίβεια 1,6180339887499). Αυτή η εξίσωση αναπαράγεται σε ολόκληρη τη φύση. Είναι η βάση της ακολουθίας Fibonacci και της σπείρας Fibonacci που βλέπουμε σε όλα τα πράγματα. Το γκρουπ λέει ότι είναι η βάση των πάντων στην πραγματικότητά μας. Το Άνθος της Ζωής, η Merkaba και η πιο έγκυρη γεωμετρία βασίζονται σ’ αυτή την απλή εξίσωση. Ο Παρθενώνας και η Ακρόπολη στην αρχαία Ελλάδα στέκονται ακόμη επειδή οι αρχιτέκτονες εφάρμοσαν εκεί αυτή την εξίσωση.

Όταν ξεκινήσαμε με την Μπάρμπαρα να κάνουμε σεμινάρια, το γκρουπ με έβαλε να φτιάξω ένα σκήπτρο. Είχε μήκος ενός μπαστουνιού για περπάτημα με έναν τεράστιο κρύσταλλο στην άκρη. Κάτω από το δερμάτινο περιτύλιγμα πρότειναν να βάλω ένα χάλκινο σπείρωμα από τον κρύσταλλο μέχρι την άλλη άκρη στο έδαφος.

Ήταν τυλιγμένο σε επτά κομμάτια σε ανισομεγέθεις αποστάσεις μεταξύ τους, όλες σύμφωνα με τον Χρυσό Μέσο. Όσοι από εσάς έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο του Σκήπτρου της Αγάπης του Εαυτού Μας θα ξέρουν ότι ο κρύσταλλος στην αρχή ήταν θολός. Μετά τα δύο πρώτα σεμινάρια ο κρύσταλλος καθάρισε τελείως. Μέχρι σήμερα είναι πεντακάθαρος. Πρόκειται για “μαγεία” ή εφαρμοσμένη επιστήμη; Το Γκρουπ λέει ότι αυτό πηγαίνει πολύ πιο βαθιά  απ’ όσο γνωρίζουμε. Ίσως είναι ο καιρός να παραμερίσουμε το πέπλο και να ρίξουμε μια ματιά.

Μεγάλες αγκαλιές,  Steve

 

 

Χαιρετισμούς από την Εστία.

Είναι τιμή μας να βρισκόμαστε κοντά στους κυρίαρχους της Αρένας της Ελεύθερης Βούλησης. Ναι, γνωρίζουμε πως δεν νιώθετε πάντα κυρίαρχοι. Κι όμως, όταν αρχίσετε να βλέπετε τους εαυτούς σας όπως πραγματικά είστε, θα δείτε γιατί σας λέμε έτσι. Η πρόοδος που κάνατε μέσω της δύναμης της δικής σας ελεύθερης βούλησης, κατέστησε δυνατό ένα μεγάλο κοσμικό γεγονός.

Έρευνα για Παγκόσμιες Απαντήσεις

Με την δική σας κατανόηση του Κόσμου βλέπετε ότι το Σύμπαν διαστέλλεται συνεχώς.  Βλέπετε μέσω της μελέτης των άστρων ότι αυτό μπορεί να αποδειχθεί από τις επιστήμες σας. Έτσι συμπεράνατε ότι υπήρξε ένα κοσμικό γεγονός, το οποίο ονομάζετε Μεγάλη Έκρηξη (Μπιγκ Μπανγκ). Μας αρέσουν τόσο οι ανθρώπινες εκφράσεις σας! Παρακαλούμε να κατανοήσετε πως είσαστε στην πραγματικότητα μια πεπερασμένη έκφραση του απείρου. Γι’ αυτό δεν μπορείτε να καταλάβετε πώς είναι να είσαστε απεριόριστοι, αν και το πνεύμα σας μεταφέρει αυτές τις ιδιότητες. Ως απεριόριστα όντα δεν θα κάνατε ποτέ ερωτήσεις που θα πιστεύατε πως θα σας οδηγούσαν σε καλύτερη κατανόηση του αληθινού νοήματος της ζωής. Σε πεπερασμένη μορφή όμως έχετε μια προδιάθεση να ψάχνετε για απαντήσεις. Αυτό είναι ένα μέρος των ανθρώπινων ιδιοτήτων που μας αρέσει τόσο πολύ επειδή δεν υπάρχει εδώ, σ’ αυτό που αποκαλείτε Παράδεισο. Εδώ, σε μια απεριόριστη πραγματικότητα, απλά επιτρέπουμε, και τα πάντα έρχονται σ’ εμάς. Ως πεπερασμένα όντα, βρίσκεστε υπό την επίδραση της πολικότητας και γι’ αυτό δεν μπορείτε να δείτε τους εαυτούς σας ως μέρος του όλου. Γι’ αυτό πάντα ερευνάτε. Καθώς θα το συζητάμε αυτό, παρακαλούμε να καταλάβετε πως η απεριόριστη πραγματικότητα δεν είναι καλύτερη από την πεπερασμένη πραγματικότητα. Και οι δύο παίζουν σημαντικό ρόλο στο όλον. Είναι απλά διαφορετικές εκφράσεις της Συμπαντικής Ενέργειας από την οποία αποτελούνται τα πάντα.

Ο Χρυσός Μέσος

Η πραγματικότητά σας αλλάζει ως αποτέλεσμα της προόδου σας. Η πραγματικότητά σας πλησιάζει την Εστία και σαν αποτέλεσμα μπορούμε να σας πούμε περισσότερα για το πώς οι δια-διαστασιακές πραγματικότητες αντιδρούν μεταξύ τους. Ζείτε σε μια πραγματικότητα πολικότητας. Αυτό ήταν ένα απαραίτητο συστατικό του Παιχνιδιού που σας απέτρεψε να μεταφέρετε τις ιδιότητες του να είσαστε απεριόριστοι. Για να μπορέσετε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του αποχωρισμού, φτιάξατε μια συνειδητότητα πολικότητας. Τώρα, καθώς κινείστε προς μια κατάσταση υψηλότερης δόνησης, δεν χρειάζεστε πλέον την ίδια πολικότητα. Μαθαίνετε να βλέπετε την ενότητα μέσα από γυαλιά τα οποία εξακολουθούν να είναι χρωματισμένα από την πολικότητα. Καθώς το κάνετε αυτό, ψάξτε για κλειδιά και σημάδια. Ένα απ’ αυτά είναι ο παράγοντας, γνωστός ως Χρυσός Μέσος. Ο Χρυσός Μέσος είναι η μαθηματική έκφραση της μετατροπής από το απεριόριστο στο πεπερασμένο. Κατανοήστε μια σημαντική αλήθεια εδώ, ότι και το αντίθετο είναι εφικτό. Αυτή η απλή έκφραση είναι που δημιουργεί όλη τη δομή του Μεγάλου Παιχνιδιού στο οποίο παίζετε. Όπως οι ιδιότητες του σκηνικού της ζωής, όλα όσα βλέπετε πίσω από την κουρτίνα, δημιουργούνται απ’ αυτή την απλή εξίσωση. Ακόμα και στις επικοινωνίες μας μαζί σας υπάρχουν συγκεκριμένες φράσεις τις οποίες χρησιμοποιούμε για να αφυπνίσουμε αναμνήσεις βαθιά στην ψυχή σας. Εδώ χρησιμοποιούμε την ίδια μαθηματική φόρμουλα στις λέξεις που στέλνουμε μέσω του Φύλακα. Αυτές οι δονήσεις συμπεριλαμβάνουν της αναμνήσεις από την Εστία που υπάρχουν βαθιά στην ύπαρξή σας, επειδή σας εν-θυμίζουν την εποχή που δημιουργήθηκε το Παιχνίδι. Αυτό μοιάζει με κάποιον που μυρίζει το φρεσκοκομμένο γρασίδι και εν-θυμάται μια ξεχωριστή εποχή στα παιδικά του χρόνια. Γνωρίζει πως όταν θέλει να εν-θυμηθεί τους ανθρώπους και τα συναισθήματα των παιδικών του χρόνων, το μόνο που έχει να κάνει είναι να βρει φρεσκοκομμένο γρασίδι. Με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιούμε συχνά λέξεις ή κώδικες μέσα στις λέξεις για να συμπεριλάβουμε αναμνήσεις για να εν-θυμηθείτε την Εστία. Μια απ’ αυτές είναι η λέξη “Χαιρετισμούς”. Αυτή η λέξη μεταφέρει μια αγνή δόνηση. Φανταστείτε τις Πύλες του Παραδείσου να ανοίγουν όταν ακούτε αυτή τη λέξη, επειδή γι’ αυτό την χρησιμοποιούμε. Θα παρατηρήσετε επίσης πως καθώς εκφραζόμαστε είτε προφορικά είτε γραπτά, μέσω του Φύλακα, χρησιμοποιούμε έναν ρυθμό και μια σύνταξη στις εκφράσεις μας που είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένα. Είναι όλα σχεδιασμένα για να σας βοηθήσουν να αφυπνίσετε τις αναμνήσεις σας από την Εστία και σιγά σιγά να ξυπνήσετε από το όνειρο.

Η Μεγάλη Έκρηξη;

Η ανάγκη σας για έρευνα σε πεπερασμένη μορφή, δημιούργησε αυτή που ονομάζετε θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης. Αυτή η θεωρία εξηγεί την παρούσα κατάσταση όσων είναι, με όρους που ταιριάζουν με την πεπερασμένη πραγματικότητά σας. Αυτό σας επιτρέπει να μελετήσετε την έννοια των όλων όσων είναι. Αν σας λέγαμε πως όλα όσα είναι εκεί έξω, υπήρχαν πάντα και θα υπάρχουν για πάντα, δεν θα μπορείτε να κατανοήσετε πλήρως την φύση του Σύμπαντος. Η δική σας αντίληψη κι αυτό που ονομάζετε επιστημονική απόδειξη υποστηρίζουν την έρευνα για ένα σημείο εκκίνησης. Δεν θα διαφωνήσουμε μαζί σας, απλά σας προσφέρουμε και μια άλλη οπτική.

Φανταστείτε πως αυτό που ονομάζετε Σύμπαν και όλα τα Σύμπαντα υπάρχουν σε πολλές διαστασιακές πραγματικότητες ταυτόχρονα. Ακόμα και η ύπαρξή σας μπορεί να ειπωθεί πως έχει αρκετές ταυτόχρονες διαστασιακές πραγματικότητες. Για την ακρίβεια υπάρχουν πολλοί “εσείς” σε ελάχιστα διαφορετικές διαστασιακές πραγματικότητες. Σε κάθε μια μπορεί να παίρνετε ελαφρώς διαφορετικές αποφάσεις και γι’ αυτό κάθε μια από τις διαστασιακές πραγματικότητές σας μπορεί να σας οδηγεί σ’ ένα ελαφρώς διαφορετικό μονοπάτι. Μέχρι τώρα, όλες οι διαστασιακές πραγματικότητες δεν επιτρεπόταν να διασταυρώνονται μεταξύ τους. Αυτό ήταν απαραίτητο λόγω της ισχυρής επιρροής της πολικότητας πάνω στην πραγματικότητα, για να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι είσαστε πεπερασμένοι.

“Όλα όσα είναι” υπάρχουν μέσα σ’ έναν ρυθμό. Οι χτύποι της φυσικής καρδιά σας καθορίζουν την βασική σας δόνηση. Όλες οι ανθρώπινες καρδιές οι οποίες χτυπούν σε μια συγκεκριμένη έκταση δόνησης, καθορίζουν τους ανθρώπους που υπάρχουν μέσα σε μια διαστασιακή πραγματικότητα. Η Γη, ως ένας ζωντανός οργανισμός, επίσης υπάρχει σε μια έκταση δόνησης αντίστοιχη με τη δική σας. Οι ωκεανοί, ως μικρόκοσμος του Σύμπαντος, έχουν πλημμυρίδα και άμπωτη η οποίες καθορίζουν τη βασική δόνηση όλων όσων περιέχουν. Όλα όσα βλέπετε στην πραγματικότητά σας είναι ζωντανά όντα τα οποία δονούνται σε αρμονική συνήχηση με την δική σας δόνηση.  Οτιδήποτε δονείται με ρυθμό που δεν είναι αντίστοιχος με τον δικό σας, απλά υπάρχει σε άλλη διαστασιακή πραγματικότητα και δεν είναι μέρος του δικού σας Παιχνιδιού.

Σε μεγαλύτερη κλίμακα, “Όλα όσα είναι” έχουν επίσης πλημμυρίδα και άμπωτη. Από μια κοσμική οπτική, αυτό που βλέπετε ως σημείο εκκίνησης του Σύμπαντος, είναι το σημείο που η πραγματικότητα άρχισε ως μια πεπερασμένη έκφραση. Εσείς, ως πεπερασμένα όντα, το βλέπετε αυτό ως σημείο εκκίνησης το οποίο ονομάζετε Μεγάλη Έκρηξη. Σας λέμε πως υπήρξαν πολλές Μεγάλες Εκρήξεις, αφού αποτελούν μέρος της διαδικασίας της πλημμυρίδας και της άμπωτης του Σύμπαντος. Δείτε κάθε αρχή ως έναν νέο χτύπο της μεγάλης καρδιάς, ο οποίος θέτει την βασική δόνηση “Όλων όσων είναι”.

Οι Χτύποι της καρδιάς και η Ανάσα του Θεού

Το Σύμπαν, όπως το γνωρίζετε, διαστέλλεται από τότε που μπορείτε να το παρατηρήσετε. Κι όμως σας λέμε πως αυτή είναι η μισή ιστορία. Το Σύμπαν διαστέλλεται μέχρι να φτάσει στο σημείο που διασταυρώνονται οι πραγματικότητες. Φτάνοντας στο σημείο μηδέν, συνεχίζει με την ίδια κίνηση και καταρρέει στον εαυτό του. Καταρρέει μέχρι να φτάσει πάλι στο σημείο μηδέν και συνεχίζει με την ίδια κίνηση και αρχίζει πάλι να διαστέλλεται από την άλλη πλευρά. Παρακαλούμε να καταλάβετε ότι οι αστρονόμοι θα το ανακαλύψουν αυτό, μόνο πολύ μετά το ίδιο το γεγονός. Στην πραγματικότητα, κοιτώντας τα άστρα με τα τηλεσκόπιά σας, βλέπετε μέσα από μια χρονομηχανή. Αυτό που παρατηρείτε αποτελεί μακρινό παρελθόν. Θα έρθει μια εποχή που θα κοιτάτε μέσα από αυτή τη χρονομηχανή αντίστροφα καθώς ανακαλύπτετε τη φύση του φωτός. Αυτό θα συμβεί όταν θα αρχίσετε να βρίσκετε εφαρμογές του Χρυσού Μέσου. Η πλημμυρίδα και η άμπωτη του διαστελλόμενου Σύμπαντος είναι η βασική δόνηση της Συμπαντικής Ενέργειας. Αυτός είναι ο χτύπος της καρδιάς του ΘΕΟΥ ο οποίος αποτελεί την έκφραση του απεριόριστου σε πεπερασμένη μορφή. Σας λέμε ότι αυτό έχει συμβεί πολύ περισσότερες φορές απ’ όσες έχει χτυπήσει η δική σας καρδιά. Κάθε φορά που η καρδιά του Θεού χτυπάει και φτάνει στο σημείο μηδέν, οι πραγματικότητες αναμειγνύονται και για μια στιγμή το πεπερασμένο αναμειγνύεται με το απεριόριστο.

Διασταυρούμενες πραγματικότητες σε Ενότητα

Υπήρξε εποχή κατά την οποία εναλλακτικές πραγματικότητες διασταυρώνονταν. Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει, αναμειγνύονται για μια στιγμή και αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια και στις δύο πραγματικότητες. Αυτές είναι οι αρχές πολλών από αυτούς που ονομάζετε μύθους και ιστορίες και που έχουν περάσει αναλλοίωτες από γενιά σε γενιά. Η ιστορία του Κάμελοτ είναι μια τέτοια διασταύρωση πραγματικοτήτων. Αυτές οι ιστορίες είναι το ίδιο ισχυρές σήμερα όπως ήταν την πρώτη μέρα που “δημιουργήθηκαν” στη φαντασία ενός ανθρώπινου μυαλού. Σας λέμε πως εκτός απ’ αυτές τις στιγμιαίες διασταυρώσεις, εναλλακτικές πραγματικότητες ποτέ δεν έχουν αναμιχθεί μόνιμα. Μπορείτε να καταλάβετε τη συγκίνηση που υπάρχει σε όλες τις διαστάσεις της πραγματικότητας, καθώς προετοιμάζεται η πρώτη ανάμειξη διαστασιακών πραγματικοτήτων; Ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να περιγράψουμε αυτό που πρόκειται να συμβεί, είναι να πούμε ότι καθώς η καρδιά του Θεού εισπνέει και εκπνέει, όλη η ζωή ξεκινά από την αρχή. Καμία προσωποποίηση του Θεού σε πεπερασμένη μορφή δεν έχει ξανακάνει την μετάβαση από τη μια ανάσα στην άλλη. Αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Για μια ακόμη φορά, σας λέμε ότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, επειδή δεν το έχετε συγγράψει ακόμα. Κι όμως, υπάρχει πάντα ένας χρονικός βρόχος που βασίζεται στον Χρυσό Μέσο. Αν σας λέγαμε ότι εμείς, σαν Άγγελοι στον Ουρανό, αντικατοπτρίζαμε τους μελλοντικούς εαυτούς σας, θα σας έδινε μια ιδέα των διαφορετικών πραγματικοτήτων που υπάρχουν στον ίδιο χρόνο και στον ίδιο χώρο. Εύκολα θα βλέπατε τη διαφορά μεταξύ της πραγματικότητας του τωρινού και του μελλοντικού εαυτού σας κι εμάς ως ενδιάμεσους. Αν αυτές οι πραγματικότητες ήταν να αναμιχθούν, έστω και λίγο, θα βλέπετε ότι κάθε ένας από εσάς θα είχε μια εσωτερική καθοδήγηση του μελλοντικού εαυτού του. Σας λέμε ότι πρόκειται για ένα καλό παράδειγμα όσων συμβαίνουν, καθώς όλο και περισσότερη ουράνια πληροφόρηση γειώνεται απ’ όλους σας κάθε μέρα. Η δουλειά σας αυτή την εποχή είναι απλά να μάθετε να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας και την εσωτερική σας καθοδήγηση. Πόσες φορές έχετε πει από μέσα σας: “Αν μπορούσα να ακούσω τον εαυτό μου!”

Επικοινωνία με τον Μελλοντικό Εαυτό μας

Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα επειδή μπορείτε να το κατανοήσετε ως πεπερασμένα όντα. Τώρα θα το πάμε λίγο πιο μακριά. Αν πάρετε αυτό το παράδειγμα και το αλλάξετε για να δείτε ότι “εσείς” σε πεπερασμένη μορφή, στην πραγματικότητα συνδέεστε με τον απεριόριστο “εσάς”, η σύνδεση θα είναι πιο εύκολα κατανοητή. Ξανά εμείς, ως Άγγελοι στον Ουρανό, είμαστε οι ενδιάμεσοι και βρισκόμαστε εδώ για να σας εν-θυμίσουμε πως υπάρχει ένας απεριόριστος “εσείς”. Ο απεριόριστος εαυτός σας επίσης δεν έχει χρονικό περιορισμό κι έτσι έχει τη δυνατότητα να κινείται τόσο προς τα εμπρός όσο και προς τα πίσω στον χρόνο. Αυτές είναι οι πραγματικότητες που πρόκειται να αναμιχθούν σαν μια. Καθώς συμβαίνει αυτό, θα έχετε πάντοτε διαθέσιμη την καθοδήγηση από τον απεριόριστο εαυτό σας. Η εξέλιξή σας ως πεπερασμένη έκφραση του απείρου, θα σας φέρει σε μια βαθύτερη σύνδεση με τον απεριόριστο εαυτό σας. Αυτό είναι που γνωρίζετε ως Ανώτερο Εαυτό. Τα πέπλα που φοράτε είναι σημαντικά για το Παιχνίδι του Κρυφτού που παίζετε. Σας κρατούν αποχωρισμένους από τους απεριόριστους εαυτούς σας και είναι απολύτως απαραίτητα. Ταυτόχρονα λεπταίνουν όλο και περισσότερο. Αυτή είναι η ανάμειξη των δύο πραγματικοτήτων οι οποίες θ’ ανοίξουν την πόρτα για το μεγαλύτερο γεγονός. Η επόμενη ανάσα το Θεού είναι πιο κοντά απ’ όσο γνωρίζετε. Γι’ αυτό όλα τα μάτια του Σύμπαντος είναι στραμμένα επάνω σας τώρα. Είσαστε οι κυρίαρχοι της Αρένας του Παιχνιδιού. Είσαστε οι τιμώμενοι σε “Όλα όσα είναι”.

Αυτά που ακολουθούν δεν περιγράφονται. Πλησιάστε τα με μεγάλες προσδοκίες. Να περιμένετε θαύματα! Μην βιάζεστε και κρατήστε την ισορροπία σας. Οι εποχές μπροστά σας είναι γεμάτες θαύματα κι ευτυχία. Συνδεθείτε με άλλους με αντίστοιχη δόνηση γιατί αυτό ενισχύει και ανυψώνει τη συλλογική δόνηση. Να ξέρετε ότι δεν είσαστε ποτέ μόνοι και πως εμείς βρισκόμαστε ένα βήμα πίσω σας, τυλίγοντάς σας με τα φτερά μας σε κάθε βήμα που κάνετε. Εμείς κρατάμε την ενέργεια του απεριόριστου εαυτού σας, μέχρι τη στιγμή που θα την κρατήσετε εσείς. Αυτό το κάνουμε με τη μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη και αγάπη. Σας ζητάμε να μην παίρνετε τη ζωή και τόσο στα σοβαρά και να μάθετε να ευχαριστιέστε τη διαδρομή. Με τη μεγαλύτερη τιμή σας εν-θυμίζουμε να φέρεστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό, να φροντίζεστε μεταξύ σας και να παίζετε καλά μαζί.

Espavo!

 

μετάφραση:  Νίκος Πνευματικός

 

Copyright espavo.org

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και να διανέμονται ελεύθερα ολόκληρες ή τμήματά τους αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις: “Copyright espavo.org

Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας να διαδώσουμε το Φως!