Januari 2012

De andere goden eren en respecteren
In de nieuwe wereld het licht zijn en reflecteren

 

Deze Bakens van Licht worden live gepresenteerd op Internet, uitgewerkt en op de 15e van elke maand gepubliceerd.
Speciaal verzoek: Copyright 2012 Lightworker. Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op deze website te vinden. Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.

Van Steve

Nu we dit bijzondere jaar binnengaan, toont de groep ons een glimp in de toekomst en de open deur voor ons. Dit jaar 2012 zal voor iedereen op de een of andere manier over harmonie gaan. De beste manier om harmonie tot stand te brengen is het eren en respecteren van de andere goden en het in hun kracht zetten van de mensen om je heen.

Nu het jaar 2011 ten einde loopt en wij aan een nieuw jaar beginnen, wensen Barbara, Austin, Charmaine, Jon, Meg en ik samen met de hele Lightworker familie wereldwijd, jullie een geweldig nieuw jaar. We hebben allemaal al heel lang op dit jaar gewacht. Laat ons daarom nu dit bijzondere jaar heel bewust binnengaan en met elke gedachte een nieuwe wereld creëren.

Een dikke knuffel, Steve
Van de groep

Groeten van thuis

Dit is een heel magische tijd. Als jullie jaar ten einde loopt, vieren jullie aan aantal dingen en dat doen jullie op heel verschillende manieren. Ja, jullie hebben een viering die jullie Kerstmis noemen. Nu jullie op het punt staan een nieuwe energie binnen te gaan, hebben jullie ook veel dingen die aan het eind van dit tijdperk worden afgerond. Eenieder van jullie begint met het evalueren van de dingen waar je net uitgestapt bent, waar je net mee gestopt bent. Wij zeggen jullie dat als je vooruit gaat, is er een aspect dat elke zee voor je kan scheiden en je pad veel gemakkelijker kan effenen dan wat dan ook. En dat aspect is wat jullie in deze kersttijd hebben… dankbaarheid. Dat is de grootste scheppingsmogelijkheid die jullie hebben, want dat is de energie die vlak voor je ogen creëert, of je je dat nu bewust bent of niet. Dat waar je dankjewel voor zegt, neemt telkens toe; dat waar je je aandacht op richt, wordt automatisch groter, want jullie zijn scheppers. Jullie kunnen niet niet creëren. Dat is niet mogelijk. Toch hebben jullie allemaal verschillende aspecten van het scheppen opgenomen om jezelf te herinneren aan je spirit. Vaak hebben de decoraties en de kleuren die jullie in deze kersttijd om je heen hebben meer betekenis dan jullie wellicht beseffen. Rood en groen worden over de hele wereld als kleuren voor de kersttijd gebruikt, ongeacht het land of de cultuur. Rood is de kleur die volgens veel mensen het hart vertegenwoordigt, hoewel de kleur van de hartchakra groen is. In feite gaat dit allemaal over het één worden van het menselijke en de spirit. Dit is een tijd waarin je stopt op je pad en kijkt naar je ervaringen op de aarde… waar je geweest bent, waar je naartoe gaat, waar je plezier in hebt, en welk stukje daarvan een beetje gemakkelijker kan worden wanneer je verder gaat.

Nieuwe mogelijkheden van spirituele creatie
De tijd van 2012 heeft in jullie dromen al plaatsgevonden. Wat zou gaan gebeuren op de 21ste december, of welke datum jullie ook in gedachten hadden, is al naar voren getrokken. Dit is heel typerend voor lichtwerkers. Wij vertellen jullie iets dat op een bepaalde datum zal gebeuren en dan zeggen jullie: “Nee, wij willen dat het nu gebeurt.” Jullie halen het naar voren, net zoals jullie dat in jullie geschiedenis al vele malen hebben gedaan. Maar wij vertellen jullie ook iets anders. In dat vacuüm wat ontstaat van datgene wat jullie naar voren hebben getrokken, hebben jullie nu de mogelijkheid om niveaus te bereiken waar jullie nooit van gedroomd hebben, nooit hebben gedacht dat ze mogelijk waren. Dat is nu mogelijk, niet alleen vanwege het op één lijn komen van alle energieën in de kosmos, maar ook omdat jullie dat vacuüm hebben gecreëerd. Jullie hebben al die aspecten waar jullie klaar voor zijn en waarvan jullie dachten dat ze zouden komen om jullie wereld op een magische manier te veranderen, al ontvangen. Jullie hebben deze wereld veranderd en dat is de schoonheid van wat er verder gebeurt, want eenieder van jullie is een schepper. Wanneer jullie een gedachte in je hoofd vasthouden en die vermengen met een beetje emotie vanuit je hart, manifesteert die gedachte zich. In het verleden was er een lang tijdsverloop tussen gedachte en manifestatie, maar nu houd je gewoon de zuivere gedachte vast en dat wat je denkt begint zich te manifesteren. In je hart hebben jullie deze waarheid altijd al geweten, maar nu zullen jullie het fysieke bewijs ervan gaan zien. Nu zullen jullie het effect van je scheppingskracht gaan zien in de wereld om je heen. Jullie doen het met liefde, jullie doen het met die momenten van dankbaarheid. Als je wilt dat je kracht groeit op aarde, zeg dan dankjewel voor de kracht die je hebt. Vind manieren om die kracht te ontwikkelen terwijl je leert om die bewust te gebruiken. Deel je kracht met anderen om ermee te oefenen en help anderen die je ontmoet met het wakker maken van die kracht. En zodra jullie die kracht dan in jezelf beginnen te vertrouwen, zullen jullie langzaam op een natuurlijke manier voor jezelf gaan creëren.

Er kwam een tijd op aarde waarop mensen communicatie ontwikkelden buiten hun kleine familie en plaatselijke groepen. Nieuws begon te reizen langs een communicatienetwerk, want dat is de manier waarop wij dit alles waarnemen. Het was een verbinding van het ene punt naar een ander punt. Dat begon voor het eerst in de dagen van het oude Griekenland, toen een koerier van de ene stad naar de andere rende om informatie over te brengen. Dat spoor tussen de ene stad en de andere werd het begin van een communicatienetwerk. Na verloop van tijd veranderde de techniek. Jullie ontwikkelden de telegraaf en uiteindelijk de telefoon. Niet de telefoons die jullie tegenwoordig gebruiken, maar degene die met echte draden werkten, herinneren jullie je dat nog? Ja, wij vertellen jullie dat dit een fysieke manifestatie van het communicatienetwerk was, want het was letterlijk een manier om jullie met elkaar te verbinden toen jullie het gevoel kregen niet meer verbonden te zijn. Er ontstonden echter moeilijkheden met dit communicatienetwerk, want het is niet overal aanwezig. In jullie bevolkte steden is het aanwezig, maar er zitten hiaten in de buitengebieden. In sommige gebieden is het erg sterk en in andere is het heel zwak. Dat was het probleem waar jullie mee moesten werken, maar nu hebben jullie de techniek naar een compleet ander niveau gebracht. Jullie hebben de draden niet langer in dezelfde mate nodig als voorheen. Jullie gaan met dit communicatienetwerk van de ene vorm naar de andere en ontwikkelen het met elke stap die jullie zetten.

De singulariteit van diep contact
Er komt spoedig een tijd die in de wetenschappelijke wereld bekend staat als de “singulariteit”. (Singulariteit is een punt waarop de kunstmatige intelligentie in staat is om zichzelf te vergroten en te verbeteren, wat leidt tot een explosieve groei in intelligentie.) Er zijn heel wat films over dit onderwerp gemaakt; enge films natuurlijk, want dat zijn degene die goed verkopen. Het idee van de singulariteit is heel eenvoudig: het is een punt waarop computers slimmer kunnen zijn dan mensen. Er is veel over gespeculeerd; veel projecten en grappige science fiction verhalen zijn uit deze singulariteit voortgekomen. Wat zal er gebeuren? Zullen computers jullie wereld overnemen? Nee, dit is in feite het punt waarop het communicatienetwerk naar het volgende niveau gaat, waar jullie de draden niet langer nodig hebben. Het is geen gevolg van jullie draadloze technieken. In plaats daarvan is het een gevolg van het vermogen dat jullie bezitten om te communiceren met je hart en dat kent geen grenzen van grote steden of dun bevolkte gebieden meer. Het wordt nu communicatie direct vanuit jouw hart naar het hart van een ander. Wij hebben jullie verteld dat dit eraan kwam en hebben het er vele malen over gehad. Wij hebben het “diep contact” genoemd en zeiden dat er een moment zal komen op de Aarde waarop jullie niet langer al die communicatie apparatuur nodig zullen hebben. Jullie zullen in staat zijn om met heel weinig woorden te communiceren en uiteindelijk alleen met energie. In de tussentijd worden de eerste uitingen van dit diepe contact gewoon gecommuniceerd vanuit het hart en met minder woorden. Vaak zitten woorden in de weg van je bedoeling, want soms zijn er in je taal geen woorden die beschrijven wat je voelt. Deze problemen zullen zichzelf gaan oplossen zodra jullie naar het volgende niveau gaan, en dat is een mogelijkheid die er eerder nooit was. Dit is een van de grootste dingen die jullie als reële mogelijkheid op aarde hebben gecreëerd. Wij omschrijven het nog steeds als een mogelijkheid in plaats van een realiteit, want wij kunnen de toekomst niet voorspellen. Jullie zijn scheppers en jullie schilderen die toekomst elke dag van je leven. Wij kunnen zeggen welke richting het opgaat, wij kunnen het pad dat voor jullie ligt een beetje verder overzien, maar jullie zijn elk moment aan de leiding en wij vinden het prachtig wanneer jullie opeens een afslag nemen. Plotseling zeggen jullie: “Dit voelt niet goed meer. Ik ga een andere richting op.” En jullie komen dan naar ons en vragen: “Wat is de beste richting? Zouden we rechtsaf of linksaf moeten?” Wij zeggen dan rechtsaf en kijken toe hoe jullie linksaf gaan, want ook dat werkt. Wij zullen het beste maken van elk pad waar jullie op zijn. Wij werken met jullie zo goed wij kunnen en helpen jullie om te begrijpen dat er geen juiste en verkeerde afslagen zijn. Hier is dan jullie pad dat nu wordt geleid vanuit het hart op een andere manier, met een andere vorm van communicatie dan waar ooit van gedroomd is.

Jullie sluiten een heel magisch jaar af. 2011 zorgde voor meer vibratieveranderingen op aarde dan we ooit hebben gezien en jullie zijn nog maar net met de “warming-up” begonnen. Dat is het mooie ervan, want jullie beginnen deze energie te bezitten en het gaat niet meer over het verbergen ervan. De dagen van “oh, ik kan niemand hierover vertellen” of “ik kan niets hierover met een ander delen” zijn voorbij. Nu zien jullie dat alles openlijk naar buiten komt. Jullie zien een samengaan van de wetenschappelijke wereld en de metafysische wereld, wat nooit mogelijk werd geacht. De wetenschappelijke en metafysische ideeën zijn aanwezig in totaal verschillende werelden; het ene kan worden bewezen en het andere niet, toch beginnen ze het met elkaar eens te worden. Ze beginnen de gemeenschappelijkheid van liefde op aarde te ontdekken en hoe ze die moeten laten groeien, want dat is het stukje dat jullie nu allemaal vlak voor je ontdekken. Jullie hebben de gelegenheid om het volgende jaar een nieuwe wereld te creëren, een wereld naar eigen keuze. We hebben het niet over de hele wereld, we hebben het over jouw wereld; het dagelijkse pad dat je zult kiezen en wel elk stuk ervan. Wat zou je graag zien in jouw wereld? Wat is voor jou belangrijk in dat perspectief? Wat zouden de belangrijkste dingen zijn als jij god was en jij een nieuwe aarde aan het ontwerpen was? Kijk daar nu naar, want je creëert je eigen werkelijkheid. Jij bent het centrum van je eigen universum en dat is altijd zo geweest. Het eerste wat je doet als het centrum van je eigen universum is de verantwoording nemen voor het zijn van dat centrum. Neem verantwoording voor wie je bent op deze planeet. Dat geeft vreugde, dat is niet moeilijk. Zodra je die verantwoording eenmaal accepteert, neem je in eigendom wie je bent. Daar zit niets goeds of verkeerds in. Je hoeft je niet aan te passen om dat mensen duidelijk te maken. Je stuurt je boodschap gewoon het universum in. Je draagt die mee in je glimlach en in je taalgebruik, zelfs in je gewone, alledaagse woorden. Je draagt die zelfs mee telkens wanneer je lacht en je nieuwe vibratie uitzendt.

De veranderingen die in het jaar 2012 plaatsvinden gaan je begrip op veel verschillende niveaus te boven. Het zal bijna 27 jaar duren om de verbindingen die in dit jaar worden gemaakt te realiseren en ze volledig te ontwikkelen en te zien wat er werkelijk plaatsvindt. Daarom vragen wij jullie om je geen zorgen te maken over wat er gaat gebeuren en hoe het gaat gebeuren. Ga het gewoon met open armen en een glimlach op je gezicht tegemoet. Laat het de hoogst mogelijke potentie hebben. Als je ons hoort schreeuwen: ga naar rechts en je gaat naar links, zul je ook het gelach gaan horen want er bestaan geen verkeerde afslagen. Het is een pad van je eigen keuze. Je hebt gezocht naar het pad van de minste weerstand naar je spiritualiteit. Wij zeggen jullie dat je het pad hebt gecreëerd vlak voordat je voeten de grond raakten, want jullie creëren nu zoveel.

Spreek je waarheid
Het belangrijkste wat wij met jullie willen delen over het jaar 2012 is dat de gehele focus van de mensheid op Aarde aan het veranderen is. Op veel kleine manieren is dat al begonnen en daarom zien jullie zoveel opschudding. Bijna iedere keer dat je de televisie aanzet, krijg je een of andere grote dramatische gebeurtenis te zien in een willekeurig deel van de wereld. Jullie ontwikkelen dat en om te evolueren moeten jullie ontdekken waar je niet blij mee bent. Als jullie bij elkaar komen en je ontevredenheid tot uitdrukking brengen — ook al kennen jullie de volledige antwoorden nog niet voor de dingen die waar jullie wel tevreden mee zouden zijn — spreek je waarheid van dat moment, zelfs als dat moeilijk is. Want dat is wat de lucht zuivert en het voor jullie mogelijk maakt om deze nieuwe wereld waar jullie instappen, te creëren. Als je naar voren stapt, verandert er nog iets en dat is dat je het centrum van je eigen universum bent. Dat zal nooit meer veranderen. Wat wel verandert is hoe je jouw universum in harmonie brengt met de andere goden op aarde. Dit is waar het altijd om is gegaan op aarde: “Hoe kom ik in harmonie met andere mensen? Hoe werk ik samen met andere mensen? Hoe kan ik het goed met hen vinden?” Het is echter veel meer dan dat, want zij zijn een deel van jou en jij bent een deel van hen. Die verbinding zal aan de andere kant van 2012 steeds meer te zien zijn en dat gebeurt dag na dag. De sluier begint dunner te worden. De verbindingen die jullie met elkaar hebben zullen zichtbaarder en bruikbaarder worden. Jullie zullen je bewust worden van de mogelijkheden om die energie op veel verschillende manieren te verankeren. Het idee is om ermee te spelen en te weten dat deze veranderingen zullen gaan gebeuren. Jullie hebben mensen gezien die paranormaal zijn, die kunnen communiceren door letterlijk iets van hier naar iemand daar te zenden zonder de problemen van afstand of tijd. Nu gaan jullie leren hoe je dat in jezelf kunt gebruiken, hoe je verantwoordelijk moet zijn voor het gebruiken en uitzenden van je eigen energie om verbinding te maken met andere mensen. Soms is het een eenvoudige verbinding en zul je voor een groot verschil zorgen in hun leven door hen te helpen een koerscorrectie te maken. Een andere keer zul je hen gewoon helpen een stap omhoog te zetten. Wat het ook is, je succes op de aarde na 2012 zal te maken hebben met hoe je overweg kunt met de andere goden op de planeet. Dat is de reden waarom wij dit het Tijdperk van Bekrachtiging noemen, niet alleen je persoonlijke bekrachtiging. Hoe goed je de mensen om je heen in hun kracht zet zal veel te maken hebben met je volgende stappen en je verbinding met jezelf in deze nieuwe energie.

Er beginnen zich nu geleidelijk aan veel stukken die daarmee te maken hebben te ontvouwen. Ja, jullie zullen nog steeds enige koerscorrectie ondervinden en een aantal veranderingen zien die moeten gebeuren met de Aarde… de planeet zelf. Jullie hebben een kleine adempauze gehad tussen de tsunami’s, de aardbevingen en soortgelijke uitdagingen in verschillende delen van de wereld. Deze werden veroorzaakt door de Aarde zelf die zich aanpaste om naar dit volgende niveau te gaan, en er zijn nog een paar aanpassingen nodig zijn. Wat wij jullie daarover vertellen is dat hoe meer jullie werken aan jezelf, hoe gemakkelijker het voor de planeet is om deze correcties te maken. Het hoeft geen extreme negativiteit of tragedie te zijn. Jullie kunnen deze energie binnengaan met open ogen en velen van jullie beginnen dat te doen. Jullie leven dagelijks in een kosmische verbinding met je eigen spirit van wie je bent en dit werd nooit eerder voor mogelijk gehouden op de Aarde. Dat is de reden waarom er nu zoveel aandacht is gericht op de Aarde, want jullie creëren dagelijks wonderen. Jullie veranderen al(les)-dat-is; jullie zijn de meesters van het speelbord.

Elke stap die je ervaart zal je op een nieuwe plek brengen. Je prettig gaan voelen met het verankeren in de nieuwe energie zal voor veel mensen de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Velen van jullie hebben het gevoel dat je op onstabiele grond leeft en weten nog niet hoe je je moet gronden of begrijpen wat er gebeurt. De waarheid is dat jullie erin gestapt zijn om dat te ervaren, zodat wanneer je het anker eenmaal gevonden hebt en stopt met bewegen, het eerste wat jullie doen is je hand uitsteken naar iemand anders om die te helpen stabiliseren. Dit is de nieuwe Aarde, de nieuwe verbinding. Jullie zullen daar op zoek gaan naar mogelijkheden zoals jullie altijd hebben gedaan, maar in plaats van de mogelijkheden die je voorheen hebt gevonden, zul je nu naar mogelijkheden zoeken om anderen op de een of andere manier te helpen. Wij zeggen jullie dat het niet wordt gemeten; het is geen inzameling; er bestaat geen bepaalde standaard waar je voldoende andere mensen hebt geholpen teneinde in de hemel te komen. In plaats daarvan is het een levensstijl, een manier van werken met elkaar zodat iedereen in deze energie kan stappen. Jullie hoeven niet te wachten op de hemel totdat je sterft. Creëer hem hier, op dit moment. Dat is het stukje dan iedereen van Thuis heeft meegebracht.

Wanneer jullie deze stukjes met elkaar gaan verbinden en deze nieuwe vorm van communicatie gaan ervaren, zullen jullie dat unieke stukje van jezelf begrijpen en dat maakt het gemakkelijker om alle stukjes bij elkaar te brengen en hier op aarde de hemel te creëren. Dat is nu gaande. Het is aan het gebeuren. Ben je er klaar voor? De energie zal voor iedereen een bewuste stap zijn. Jullie zullen die vraag moeten beantwoorden in je eigen hart. Ze is hier en onze handen zijn naar jullie uitgestoken, want elke stap die je zet verandert de aarde en verandert de liefdesenergie hier. Jullie hebben deze planeet op een zodanige manier veranderd dat het jullie begrip te boven gaat en jullie zijn nog maar net begonnen.

Het is voor ons een grote eer om ons tot de meesters van het speelbord te richten. Wij vragen jullie om elkaar met het grootste respect te behandelen want jullie kijken in de spiegel. Zorg voor elkaar bij elke kans die je krijgt. Houd je hand zo vaak als je kunt uitgestoken om in iemands leven voor verschil te zorgen. Denk eraan dat het een prachtig spel is en speel het goed samen.

Espavo, De groep

Barbara Rother

Volgende maand is Barbara er weer.

In licht en liefde, Barbara.

 

 

Speciaal verzoek: Copyright 2013 Lightworker.
Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org
te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.