april 2008

Spektralni vid
Odprite svoje oči

 

Od Steva:

V sporočilu tega meseca nam grupa ponuja pogled v prihodnost, v to, kar bomo videli, ko začenjamo doživljati multidimenzionalnost. To nas vodi do novega orodja, ki ga imenujejo Spektralni vid in do tega, kako razširiti naš vid, da bomo videli precej večjo sliko, ki vključuje tudi naše multidimenzionalne osebnosti.
Veliki objemi in nežni dregljaji.

 

Pozdravi od Doma

Hoja z odprtimi očmi

Dragi naši, tako hitro ste se premaknili, da niti svoje sence ne vidite več. Razvoj človeštva se odvija tako hitro, da ko uspete oblikovati svoja pravila, se ta že spremenijo. To vzbuja zmedo v večini od vas. Zbudite se in se osredotočite na svojo dnevno rutino, in hkrati ni nobene rutine v tem, da si človek. Dragi naši, odprite svoje oči in hodite v zavesti vsako sekundo, ko razmišljate o tem. Vsak trenutek se sprašujete, ali vam bo postalo dolgčas, kadar niste vpleteni v življenje ali niste navdušeni nad življenjem. Odprite svoje oči in poglejte fizično telo, v katerem ste. Kot otrok, ki se poskuša osredotočiti na svojo lastno dlan—se sprašuje, če je to resnično njegova lastna dlan—dejstvo je, da se boste vi spraševali isto, ker niste iz tega fizičnega telesa. Vi ste tako veliki, tako ogromni, da zavzemate brezmejna področja fizične Zemlje. To boste spoznali v bližnji prihodnosti, ker je vse človeštvo pripravljeno, da naredi ogromen skok v razvoju, kjer se bodo vse stvari odvijale še hitreje.

Lahko izbirate, kako boste doživeli, kar je pred vami. Ni prave ali napačne izbire. Ko se premikate na to višje-vibracijsko stopnjo, boste spoznali, da zamisli o prav in narobe ne obstajajo na enak način, kot ste mislili. Ni črno-belih pravil. Namesto tega obstajajo le izbire in imate ogromno priložnosti, s katerimi lahko delate. Spraševali ste: “Kako naj hodim naprej z odprtimi očmi? Kako naj delujem na tem področju, da bom videl, kaj se dogaja na tem planetu?” Hitro se približujete sprožilni točki in čudne stvari se bodo začele dogajati, ko se bodo številne dimenzije začele odpirati za vse človeštvo. Govorili smo že o multidimenzionalnosti. Ne gre za to, da bi sedaj postajali multidimenzionalni; vedno ste bili multidimenzionalni. Dosegate stopnjo kolektivne vibracije, kjer boste začeli videti stvari, ki so bile do te točke skrite pred vami. To je tanjšanje tančice.

Centralno sonce je prizma, ki ločuje svetlobo v 11 žarkov

Eden od načinov, ki ga bomo delili z vami je, da si predstavljate čudovit kristal. Lahko ga imenujete prizma, ker vsi kristali ločujejo in lomijo svetlobo. Predstvaljajte si torej to: en sam žarek svetlobe prične popotovanje od Doma. Je žarek energije iz Vsega, kar je. Ko ta žarek svetlobe začne svoje popotovanje, najprej pride v kontakt s tem kristalom. Ta kristal bomo poimenovali Centralno sonce. Je prvo izvorno mesto od Doma. Centralno sonce je mesto, kjer neskončna energija dobi iluzijo, da je končna. Predstavljajte si sedaj, da na tej točki svetloba postane človeško bitje in prične s človeškim bivanjem. V tej realnosti, ko svetloba doseže ta kristal, se razprši v 11 različnih žarkov svetlobe. V vsakem od vas je ena duša, ki ima 11 življenj kot človeško bitje. Dejansko obstaja 12 dimenzij, ker imate eno točko zaznavanja—ki je tudi dimenzija—in 11 različnih življenj duše.

Že prej smo z vami delili te ideje, da bi lahko začeli dojemati te koncepte. Pisci znanstvene fantastike so že prevzeli to idejo in iz nje izluščili vse vrste čudovitih zgodb za svoja občinstva. A v prihodnosti bo to realnost, s katero se boste vsi dnevno soočali. Vaše vprašanje sedaj postane: “Kako naj to uporabim? Kako to deluje v mojem vsakdanjem življenju?” Naj vam pokažemo nekaj podob tega, ki jih vidimo, da so pred vami. Prosimo razumite, da vam dajemo pogled z vrha avtobusa—dvonadstropnega avtobusa. Mi sedimo na vrhu avtobusa in delimo z vami, kar vidimo na poti pred seboj. Mi lahko vidimo dlje kot vi zaradi našega zaznavanja, a ne moremo vam povedati, ali bo vaš avtobus zavil ali ne. To je vaša izbira v vsakem trenutku. Predvidevajmo, da avtobus ne bo zavil in tole je pred vami.

Stoti Lightworker

Nekega jutra se boste prebudili in vse se vam bo zdelo nekoliko drugačno. Nekega jutra se bo odvijal najbolj čuden scenarij, kajti kar naenkrat bodo vsi povsod poznali vaše najbolj nore ideje, o katerih niste upali niti govoriti. Vse stvari, za katere ste mislili, da so izven meja, bodo sedaj znane. Bo kot v Stoti opici, le da bomo mi to imenovali Stoti Lightworker. Ko je enkrat dosežena kritična masa, to sproži proces prebujenja, ki se zelo hitro razširi skozi vse človeštvo, širi se skozi vseh 11 dimenzij časa in prostora hkrati. Ko stoti Lightworker izkusi več dimenzij, se je vse človeštvo naenkrat naučilo nove sposobnosti: kako delovati kot multidimenzionalno bitje. S tem novim obdobjem imate sposobnosti, čeprav mogoče še ne veste, kako jih uporabljati. V začetku bo občutek čuden. Strah vas bo, toda na kritični stopnji, ko vsi naenkrat prejmejo znanje, bo to del vaših vsakodnevnih življenj in tudi vaše splošno znanje. Doživljanje multidimenzionalnosti ne bo potekalo le v metafizični areni, postalo bo tako globoko vsajeno, da bodo o tem vsi vedeli. Nekaj časa bo trajalo, da se boste naučili to polno uporabljati ter presegli strah. Začeli boste tudi razvijati sisteme prepričanj, ki bodo dovolj veliki, da bodo vsebovali to resnico. To je glavni razlog, da smo vas prosili, da začnete razvijati fleksibilen sistem prepričanj.

Od te točke naprej se bo spremenil način, na katerega živite svoje življenje. Vaš normalen način za učenje česarkoli je, da se postavite v situacijo, kjer se z obraza v obraz srečate s problemom, ki ga želite obvladati. Izziv je, da se v večini primerov rajši obrnete in zbežite, kot da bi obvladali situacijo. To povzroča, da ponovno ustvarjate enak set okoliščin, da bi pritegnili enak problem v drugačnem razmerju in s tem imeli novo priložnost, da bi ga osvojili. Si lahko predstavljate, kako dragoceno bi bilo, če bi lahko samo za trenutek popolnoma izstopili iz tega življenja in skočili v drugačno realnost, kjer bi se enaka lekcija odvijala drugače? V tem drugem življenju imate drugačno ime, drugačno družino, ponavadi drugačno službo, itd. Čeprav je to ista duša, je to drugačna realnost, ki se odvija zaradi drugačnih izbir, ki so bile narejene. Vse okoli vas so prijatelji in dobro jih poznate, a v vašem vsakdanjem življenju oni ne obstajajo. Zjutraj greste v službo in imate drugačno delo. Znajdete se v popolnoma drugačni realnosti. Ali sedaj lahko vidite, kako dragoceno je lahko, da skočite v to življenje in dobite nov pogled na ponavljajoče vzorce v vašem življenju? Vidite, obe življenji delita isto dušo in s tem iste življenjske lekcije. Tu lahko opazujete iste ponavljajoče vzorce, ki se odvijajo v vzporedni realnosti.

Spektralno gledanje

Seme za ta premik je že posajeno. Vse kar morate narediti, da to izkusite je, da prižgete vašo televizijo ali si ogledate film. To so semena, ki bodo sčasoma vrasla v vašo realnost in sprožila kritično maso. Ko lahko vzamete del enega življenja in vkorakate v drugo, boste lahko videli iste ponavljajoče vzorce iz popolnoma drugačnega zornega kota. To bo ogromen napredek za vsakega posameznika ter človeštvo nasplošno. To bo bolj pospešilo naraven razvoj človeštva kot karkoli pred tem. Gre proti vam kot transportni vlak, ki se premika zelo, zelo hitro. Zato sedaj tako pogosto govorimo o multidimenzionalnosti. Ko bo to prišlo, bo najprej povzročilo zmedo in strah na vašem planetu. Tisti od vas, ki že imate znanje, boste naravno katapultirani v učenje. Vi boste tisti, ki boste preganjali strah. Vi boste tisti, ki boste enostavno držali energijo in se z njo igrali, namesto da bi vas bilo strah ali da bi mislili, da se vam meša.

Tu je še eno orodje, ki ga danes lahko začnete uporabljati. Imenuje se spektralno gledanje, ker vam omogoča, da razvijete najširši zorni kot, iz katerega lahko gledate karkoli. Predstavljate si, da same sebe vzamete ven iz situacije in nato najdete mesto znotraj iste duše. V sebi veste, kdo zares ste, čeprav vas imenujejo z drugim imenom. To ste še vedno vi. Če lahko tam opazujete svoje izkušnje in se vrnete nazaj, vam bo to dalo precej širši pogled na vašo realnost in precej večjo perspektivo. To je tisto, kar imenujemo spektralno gledanje. Je naraven dogodek, ki se bo zgodil vsem vam, ko začenjate dvigovati svoje vibracije in ste narahlo porinjeni v druge dimenzije realnosti. Spektralno gledanje je razvoj navade, da vse gledate iz najširšega možnega zornega kota.

Multidimenzionalne sanje

Mnogi od vas se v svojih sanjah že pripravljate na spektralno gledanje. Veste, kakšne so sanje, in sanje imajo interpretacije in vizualizacije. Mnoge izmed vaših sanj dejansko vsebujejo dele, ki naj bi sprožili nekaj znotraj vas. Ko zaspite, lahko celo izbirate med sanjami, in ene od njih bodo sedaj, da se lahko dobesedno potegnete iz ene realnosti in se postavite v drugo. Čeprav se bo to v bližnji prihodnosti dogajalo v zavesti, boste zaenkrat to vse pogosteje doživljali v svojih sanjah. Zbudili se boste sredi stavka in mogoče se ne boste spomnili, kaj ste govorili ali komu ste govorili. Ampak, nazaj boste prišli z vsemi spomini in koncepti o tem, kako so stvari drugačne. Še posebej ko pogledate svojo rast, osebo, osebnost in razvoj svoje duše s številnih perspektiv, začnete videti širšo (večjo) sliko.

Kdorkoli izmed vas lahko vzame zadnjih deset let svojega življenja in reče: “Če bi le vedel, kako se bo končalo, bi bilo ok.” Greste skozi težko situacijo, kot je izguba bližnjega, zamenjava službe ali začetek ali konec odnosa. Takrat lahko mislite, da se vam dogaja strašna stvar ali težka situacija in lahko čutite borbe, ki so s tem povezane. Kar se zgodi je, da je tu darilo, ki ste ga prejeli kot posledico izkušnje. Če bi vas vprašali, ali bi ali ne bi šli nazaj skozi teh deset let in spremenili karkoli, ali bi to spremenili? Ničesar ne bi spremenili, ker veste, da je vedno nekaj, kar dobite iz tega; nikoli ne bi premaknili energije tega, kar ste se naučili iz teh daril. Če bi to vedeli vnaprej, bi bilo precej lažje igrati igro ‘biti človek’. To je bistvo spektralnega gledanja. Pomeni videti večjo sliko, kjer lahko vidite velike možnosti v vsem, kar imenujete negativno. V vsaki izkušnji, ki jo doživite, so ogromne stvari, ki jih boste pridobili iz nje, a ponavadi  je vse, kar vidite, negativna izkušnja. Tu so neverjetni darovi, ki jih takoj prejmete kot rezultat teh negativnih izkušenj. To je spektralno gledanje – je odnos in dar, ki ga lahko razvijete danes. Ni vam treba čakati nanj.

Poiščite najvišji pogled. Vidimo kamere v sobi. Če si predstavljate, da je vaše življenje za eno izmed teh kamer, ali ne razumete, da je možno, da primete kamero in doživite pogled iz drugega zornega kota. Tega niste navajeni početi. Niste navajeni reči: “To je moja realnost. Kako naj opravim z njo?” Torej, naj si jo ogledamo z drugega zornega kota. To bo sprožilo spektralno gledanje – gledanje na stvari s številnih zornih kotov. Kajti sčasoma boste sposobni pogledati iz večih od svojih lastnih izkušenj in iz številnih dimenzij svojega lastnega življenja. Dostop do tega imate že sedaj, le ne veste, kako priti tja.

Doseganje kritične mase

Ko do ljudi pride katerakoli nova stvar, ne vstopi v vaš svet, dokler določen procent ne doseže kritične mase. To je, ko gre skozi vse energije vseh in ko gre v kolektivno nadzavest, ali kakorkoli jo želite imenovati. Gre skozi srca in um vsake osebe na planetu. To se bo zgodilo. Začelo se je, kajti tu je že spojitev fizične in metafizične znanosti. Tu so točke povezave, ki jih nikoli prej ni bilo. Tančica se tanjša natanko tako, kot ste prosili, da se. Pripravljeni ste na to. Kar se bo zgodilo je, da boste tisti, ki ste prvi odprli vrata in stopili skozi, držali vrata odprta za druge in razložili, kaj se dogaja in na kaj naj bodo pozorni. Ne bomo vam dali vseh tistih orodij, ali odgovorov, kajti te odgovore že imate. Spomnite se, vi ste učitelji. Upamo, da ne počnemo nič več kot sprožamo vaša vprašanja in vaše zavedanje, da se prav zdaj na planetu energija premika, kar bo spremenilo vse človeštvo, kot bi trenil. Zanimivo je, da se ne bo nikoli pojavilo na CNN. Nikoli me boste slišali: »To je dan, ko se je Zemlja spremenila.« Tako čarobno se bo zgodilo, da boste avtomatično domnevali, da ste jo vedno imeli. Ne boste se zmožni spomniti časa, ko je niste imeli, kajti na ta način deluje realnost.

Realnost – mislite, da je resnična

Za nas je realnost nekoliko šala, kajti radi gledamo človeško zaznavo realnosti. Povzročala vam je več izzivov kot karkoli drugega. Problem je, da ljudje še naprej mislijo, da je realnost resnična. Ni resnična, a greste tja. Začenjate kukati izza tančice, začenjate videti stvari in mislite, da je čarobno, mislite, da je v drugih dimenzijah in tudi je, a je prav tako praktično. Je to, kar vi v resnici ste in čarobnost, ki jo zaznavate, je vaš lasten odsev. Začenjate videti svojo pravo naravo. Odkrivate večkratne ploskve svoje jedrne osebnosti duše in to je čudovito. To vam omogoča, da stojite v svoji lastni energiji. To vam omogoča, da najdete svojo resnično strast. To vam omogoča, da najdete svoj smisel zaradi katerega ste na tem planetu. V svojih vsakodnevnih življenjih boste živeli in hodili skozi svoja služenja bolj kot pa stali na prižnici, ali  odru in govorili. Vaše vsakdanje življenje bo zdaj prevzelo te atribute. To je zelo vznemirljivo. Ne moremo dočakati, da bi videli, kaj se dogaja.

Slepi ljudje vidijo le svetlobne variacije

Tančico vlečete na stran. Začenjate videti stvari s popolnoma druge perspektive, s tega spektralnega vida, ki vam omogoča, da vidite večjo sliko. Morate razumeti, da imate v človeški obliki oči, ki pobirajo vibracije in variacije svetlobe. Tako procesirate stvari kot svoj vid. Gre le za razliko med svetlobo, ki je za vas vidna; zato pravimo variacije svetlobe. Ko to energijo prinesete skozi, ko začenjate videti stvari in jih v tem sprocesirate, se bodo te svetlobne variacije razširile. Na podlagi svoje znanosti trenutno verjamete, da je tu elektromagnetni spektrum. Znotraj tega polja je znan le zelo majhen procent kot vidna svetloba. Kar vidite kot vidna svetloba, je manj kot 1% tega, kar vam je resnično vidno z očmi, ki jih trenutno imate. Če rečemo grobo, so ljudje takorekoč slepi.Ta slepota je del tančice, ki vam omogoča igranje igre. Zdaj, ko se tančica tanjša, se bo vaš vid začel razširjati.Tančica vam je nadela plašnice, ki vam omogočajo, da vidite le v določeni vibracijski lestvici. To je tančica, ki vas je ohranjala ločene od vaših drugačnih izrazov duše. To je prav tako tudi del, ki se začenja spreminjati, kajti, ko vibracijsko napredujete, se te plašnice začenjajo razširjati. Na samem začetku so le čudne in nenavadne stvari, ki se zgodijo. Zaupajte nam. Knjige bodo polne nenavadnih stvari, ki so se zgodile bolj pogosto kot kdajkoli. Skeptiki bodo rekli, da ste si to le izmislili. Povemo vam, da na nek način ste si res, kajti gledate in ko gledate, boste videli. Vse, kar vam predlagamo je, da odprite oči in zavestno hodite z nasmehom na obrazu. Hodite z največjimi možnostmi pričakovanega čudeža za naslednjim vogalom, saj jih boste ustvarili enega za drugim. Tisto, kar pričakujete, boste videli, kajti, ko gledate za nečim, to ustvarjate. Prav na ta način se bo začelo razkrivati in če pričakujete najvišji možni vid – če pričakujete, da vidite vsak del tega–  se vam bo začelo razkrivati danes popoldne.

24 – urni izziv

Izzivamo vas, da si to dokažete. Tisti, ki gledate to predvajanje, ali berete, si dovolite imeti danes izkušnjo spektralnega vida. Če prosite in izrazite namen, vam bo nekje v 24 urah nekaj pokazano. Dokažite si danes. Odprite oči in uživajte v lepoti, ki jo vidimo. Razumite, da živite v vrtu, v univerzalnem vrtu, ki drži lepoto doma na zelo unikaten način. Uživajte v lepoti, ki ste jo ustvarili tik pred seboj. To bo obstajalo v vseh enajstih dimenzijah časa in prostora. Igralna plošča je ista, saj gre le za rahel vibracijski niz, ki vas ohranja ločene od vas. Zdaj se začenja. Imejte najvišji vid, da se vidite z mnogih vidikov, kajti to vam bo dalo samozavest duše. To vam bo dalo vedenje, da s svojo dušo hodite skozi najvišjo možno vibracijo in boste uživali na potovanju.

Z največjim spoštovanjem vas preprosto prosimo, da drug z drugim ravnate spoštljivo. Vzgajajte drug drugega ob vsaki priložnosti. Vedite, da je igra in lepo se igrajte skupaj.

Espavo

grupa

 

 

Zakaj spremeniti vse?

Ko to pišem, sedim v najini hotelski sobi z razgledom na Amsterdam. S Stevom sva si dala za darilo nekaj dni užitka v mestu, ki sva ga vzljubila skozi mnoga leta. Ta sproščujoč čas prihaja po najinem čudovitem obisku Madžarske. Ko sva predstavila Kristalno aktivacijo v Budimpešti, sva se bila zmožna povezati z najino duhovno družino. Obiskala sva prelepa zgodovinska področja okoli naju. Nato bova v Belgiji, da tam z enodnevnim srečanjem poveževa Lightworkerje in štiridnevnim šolanjem
‘Multidimensional Journey OverLight’.

Amsterdam je imel vedno mističnost. S svojimi muzeji, kanali, trgovinami in mnogimi drugimi atrakcijami ima šarm starega sveta, a ima tudi občutek, kaj se trenutno dogaja v svetu. Takoj, ko sva prispela, sva zaznala spremembo energije. Pred najinim izletom sva slišala govorice o načrtih za ‘očiščenje’ Amsterdama. Medtem, ko velja, da je tam nekaj problemov, ne marava videti pretiravanja. Amsterdam ima na mnogo načinov energijo in skrivnostnost, kakor Las Vegas. Obe mesti držita energijo igrivosti, kjer si ljudje dajejo dovoljenje, da se sprostijo in so le ljudje.

Največja sprememba je načrtovana v predelu ‘Red Light’. To je predel Amsterdama z mešano energijo. Ima šarm unikatnih trgovinic, restavracij in, da, seveda, svojim ‘Red light okolišem’ z legalizirano prostitucijo, poleg nekaj legalizranih drog in ilegalnih drog, ki ti jih vsiljujejo, ko se sprehajaš kot turist. Ko sva se s Stevom sprehajala naokoli in občudovala unikatno energijo, sem v daljavi slišala zbor. Izkazalo se je, da se je cerkveni zbor angažiral, da razglasi svoj okus resnice. Zdelo se mi je, da nekoliko pretiravajo, a sem spoštovala, da so v svoji strasti in počnejo tisto, v kar verjamejo. Kasneje sem slišala, koliko dobrega ta skupina naredi, da pomaga ljudem v tem področju. Svetlobo razširjajo na svoj način, četudi je bilo zame odbijajoč kontrast energije. Bilo je, kot bi obstajali v dimenziji, v katero se jaz ne prilegam, četudi smo si delili isti fizični prostor in čas.

Mesto in vlada sta se v poskusu, da očistita ta okoliš, srečala z mešanimi čustvi. Sedaj je le majhen del razvpitega okoliša, ki so ga zaprli v korist bolj elegantnih in trendovskih atrakcij kot novi ‘modni Red light’ okoliš. Občutek imam, da je to šele začetek konca zgodovinskega obdobja. Strinjam se z nekaj spremembami, ki so pravšnje za očiščenje tega področja, da se ohrani varno okolje za tisoče obiskovalcev, ki pridejo z vsega sveta, ki jih privlači odprtost tega kraja.

Vem, da vse spremembe vodijo k nečemu boljšemu, a pri tej situaciji si želim, da bi pustili šarm, ki ga ima Amsterdam, pri miru. Morda bi se počutila bolje glede teh sprememb, če ne bi imela občutka, da so motivirani iz strahu. Morda sem glede tega področja, ki nama je s Stevom zelo pri srcu, samo sentimentalna. Vse stvari v življenju se spreminjajo, toda upajmo, da je to majhna preobrazba, ki bo pustila šarm tega mesta v naši realnosti še mnogo let.

Z ljubeznijo in svetlobo,

Barbara Rother

 

Obvestilo avtorja:
Prosimo, vključite ta del, ko uporabljate to gradivo.

Avtorska pravica 1998-2013 Steve Rother. To informacijo lahko prosto, delno ali v celoti brezplačno posredujete. Kadar uporabljate samo del tega gradiva, prosimo poudarite, da gre za skrajšano verzijo in priporočite bralcu originalno celotno verzijo na: http://www.espavo.org/beacons/ V publikacijah je dovoljeno objavljati to gradivo, za kar ni potrebno dovoljenje, prosimo le, da nas o tem seznanite na: Ke****@es****.org Vse nadaljne informacije o »The Beacons of Light~Re.minders from Home~« lahko poiščete na: http://www.espavo.org/ ali preko Lightworker na (858) 748 5837.