november 2007

Barva ljubezni
Zakaj je svetloba drugačna v Parizu

 

Od Steva:

V tem sporočilu nam grupa ponuja odgovor na leta staro vprašanje, ali je boljše ločevanje ter s tem zaščita svoje dediščine ali je boljše mešanje in s tem tveganje, da jo izgubimo. To vprašanje se mnogim lahko zdi precej nepomembno, a grupa ga je uporabila, da nam je predstavila pomembne koncepte, ki jih bomo kmalu potrebovali ter nam naenkrat prinesla več sporočil na različnih nivojih.

Upam, da boste v njem našli svoje lastno sporočilo.

Veliki objemi in nežni dregljaji.

 

Pozdravi od Doma

To mesto se je spremenilo, odkar smo bili nazadnje tu. Vi ste ga spremenili. Kmalu boste opazili, da ste precej drugačni kot ste bili še pred kratkim. Eno od vprašanj, s katerim imate ljudje težave, je: “Ali naj se mešamo skupaj ali naj ohranimo našo edinstveno dediščino?” Ljudje ste tako ponosni na svoj izvor. Ponosni ste na svojo dediščino in želite jo ohraniti ločeno, da ne bi izgubili njene edinstvenosti. A mnogokrat smo že govorili, da je mešanje energij v sozvočju z univerzalno energijo ter da ločevanje ni. V osnovi to pomeni, da je bolje izgubiti svojo edinstvenost, da bi bili lahko del vsega ostalega. To je tipična človeška interpretacija, ki izhaja iz ene točke zaznavanja.

Na ta dan bi radi razširili to točko, da bi vam pokazali še večjo resnico. Danes bi radi govorili o več točkah, ki bodo pomagale odgovoriti na nekatera od teh vprašanj, kaj naj naredimo. Ali naj se mešamo skupaj ali ostanemo ločeni? Univerzalna energija je osnova, ki preveva vse. Njeno naravno delovanje je, da meša vse skupaj. Predstavljajte si, da je vse skupaj zmešano v čudovito kroglo—to kroglo bomo imenovali Bog—to kroglo bomo imenovali Dom, imenovali jo bomo nebesa ali s katerimkoli imenom želite. Zgodil se je veliki eksperiment. ‘Vse, kar je’ se je pretvarjalo, da je ločeno. Z eksperimentom se je poskušalo ugotoviti, ali nekaj neskončnega lahko definira samo sebe, če se pretvarja, da je končno. To je izvor Velike Igre, ki jo vi sedaj igrate. V neki točki se je krogla začela širiti. Ni bilo dolgo, preden se je krogla začela naravno ločevati in tvoriti druge krogle. Tako se je začela odvijati Velika Igra skrivanja in iskanja. To je bil dogodek, ki ga vi poznate kot Veliki pok.
Vse, kar je raztegnjeno, ima naravno reakcijo, da se želi spet potegniti nazaj skupaj. Ko torej raztegujete univerzalno energijo, je njena naravna reakcija potegniti se nazaj skupaj. Na tej točki v vašem razvoju so vse stvari nagnjene k temu, da pridejo nazaj skupaj. To ne pomeni, da morate izgubiti svojo dediščino, kajti to je vaša svetloba. To je vaša energija, ki jo polagate na del Boga, ki ste—ta del, ta edinstven žarek svetlobe.

Barve mavrice

Predstavljate si, da ste svatlobno bitje, ki prihaja od Doma in to svetlobno bitje je s prizmo razpršeno v tisoče žarkov, ne le štiri ali osem, ampak tisoče različnih žarkov, dobesedno tisoče različnih vibracij svetlobe. Barve mavrice prikazujejo učinek, ki ga to ima. Mnogo različnih vibracij svetlobe skupaj oblikuje lepoto, ki jo vidite kot mavrico. Vi ste ena od teh vibracij svetlobe, dragi naši. In sedaj, kaj bi se zgodilo, če bi se modra barva v mavrici odločila, da se združi z ostalimi barvami? Mavrica bi izgubila svojo posebnost in kmalu ne bi bilo več mavrice. Ali naj boste torej ponosni na to, da ste del mavrice, ali naj boste ponosni na to, da ste edinstvena modra barva? Vaš odgovor je verjetno oboje, kajti z vaše perspektive znotraj mavrice ne morete videti celotnega pogleda. A povemo vam, da vsaka barva, ki je ponosna na svojo lastno, edinstveno dediščino, ustvarja najbolj barvito mavrico. To je najpomembnejši del za zapomniti. Prvi del je, da spoštujete svoj nastanek in spoštujete kdo in kaj ste. Drugi del je, da svoj čudoviti okus svetlobe harmonično delite z drugimi. To ljudem pogosto povzroča težave, ker mislijo, da jim iluzija ločenosti nudi le eno izbiro. Ampak, oboje je možno. Vaša edinstvena barva je vaše darilo, ki ga lahko prispevate v celoto. Vi ste ena barva v čudoviti sliki. Ste barva svetlobe, ko odseva znotraj vaših fizičnih teles. Ste edinstven izraz barve Doma. Predstavljate si, da je bil vaš zadnji spomin Doma najbolj barvita mavrica, ki se razteza čez popolno nebo. Sem ste prišli z stalno željo, da bi še enkrat videli to isto mavrico in tako ste prišli sem z lastnostjo, da jo tu izrazite.

Zakaj je svetloba drugačna v Parizu?

Naj za trenutek preklopimo in govorimo o drugem vidiku tega multidimenzionalnega vprašanja. Ali ste kdaj opazili, da je svetloba tu v Las Vegasu drugačna kot svetloba v Parizu, ki je drugačna kot svetloba v New York City-ju, ki je drugačna kot svetloba v Omahi in Copenhagnu? Umetniki in fotografi nagonsko poznajo različne odseve svetlobe, a znanost še ni uspela ovrednotiti tega pojava. Zakaj je tako? Zato, ker ima vaša srčna energija učinek na vse okoli vas. Kar ljubite, postane del vas. Vaša srčna energija ima učinek na vsako molekulo, ki se zbere okoli vas iz univerzalnega polja. Imate magnetno univerzalno polje, ki se širi pred vami, preden dvignete telefon ali preden vstopite v sobo. Širi se pred vami v vsem, kar delate. Začne uravnavati energijo in delce vaše manifestacije še preden vi dejansko začnete delovati. Ko greste po ulici in mimo kipa, ki stoji na vogalu, se ta kip napolni z vašo energijo, ko greste mimo njega. Vse stvari so zbiralci svetlobe in vsakič, ko posijete svojo svetlobo na nek predmet, ta potem nosi del te svetlobe. Kot polnjenje baterij, fizični objekti vsi zbirajo in nosijo energijo, ki jim je dana. Vsi ste že doživeli, ko je nakit ali nek drug vreden predmet, ki je pripadal vašim prednikom, nosil njihovo energijo, čeprav so že dolgo nazaj umrli. To je zato, ker so zaradi ljubezni njihovih lastnikov imeli tako močan naboj, da nosijo svetlobo še dolgo po njihovi smrti. Najenostavnejši način, da to razložimo je, da rečemo, da ko enkrat vaša svetloba posije na nek predmet, ta predmet potem nosi del vaše svetlobe. Če to svetlobo ojačate, bo to stalen odsev vaše svetlobe. Če ne, bo naboj sčasoma zbledel. To je povezano z vašo edinstvenostjo—niti dve svetlobi nimata enake vibracije. Vsaka oseba nosi drugačno vibracijo svetlobe. To je vaša edinstvena lepota.

Drugi ti

Kot smo povedali, vsa energija izhaja iz osnovne energije ljubezni. Ljubezen je materinska energija, iz katere so ustvarjene vse ostale energijske oblike. Ponavadi o elektriki in gravitaciji ne razmišljate kot o obliki ljubezni, zato bomo sedaj predstavili to idejo. Svetloba je oblika edinstvene energije. Energija nikoli ne umre; nikoli se ne konča, niti se ne začne; je neskončna. Se le preoblikuje iz ene oblike energije v drugo. In ko je iz kakršnegakoli razloga v vašem srcu ljubezen, molekule okoli sebe okužite z delci te svoje ljubezni. Vse okoli sebe spremenite že samo s svojo prisotnostjo. Ste kemično, električno, magnetno bitje in vaše lastno magnetno polje ustvarja vašo realnost tik preden vstopite v njo. Celo v razmerju oba človeka prevzameta fizične vidike druge osebe. Ali ste kdaj opazili, da ljudje, ki so dolgo časa skupaj, postanejo podobni drug drugemu. Lahko rečemo, da je razmerje, ko je tebi všeč, kako ti izgledaš na njih. Na ta način odsevate drug drugega in če ugotovite, da vam je všeč vaša podoba, ki jo vidite v njih, potem se razvije prijateljstvo. Če ljubite način, kako vidite vašo lastno podobo na njih, potem imate ljubezensko razmerje.
Sedaj, ko imate ta koncept, bomo govorili o vašem učinku na bitje, ki je najbližje vsakemu od vas v vsakem trenutku vsakega dneva. Zemlja sprejema vaše vibracije. Zemlja sama postane odsevnik vaše ljubezni. Prevzame vaše delce in začne drugače odsevati sončno svetlobo kot posledica edinstvene energije, ki jo čutijo tisti, ki vsakodnevno živijo na določenem področju. To je razlog, da je svetloba drugačna v Parizu kot je v Mexico city-ju. Gre za kolektivni odsev src vseh, to, kar mi imenujemo obarvanje svetlobe. Ta barva svetlobe je tisto, kar odseva nazaj na Zemljo.
Čustveno povprečje energije ljudi, ki živijo na področju, spreminja Zemljo, in to povzroči, da drugače odseva svetlobo. Pozitiva energija odseva svetlobo; negativna energija vpija svetlobo. Torej če greste na področje, kjer imajo ljudje ljubezen v srcih, potem se svetloba odbija (odseva). Nasprotno, če potujete na mesto, kjer se je zgodil grozljiv zločin ali velik negativen dogodek, se svetloba absorbira. Zato pravite, da imajo ta mesta temno energijo. Zato vsakič, ko potujete v novo mesto, postojte, kjer ste, poglejte naokrog in uživajte v odsevu svetlobe na vseh različnih mestih, kamor potujete. Gre enostavno za isto svetlobo, ki odseva skozi različna srca. Čisto možno je, da se mešate skupaj, brez da bi izgubili svojo edinstvenost.

Materino sporočilo ljudem Zemlje

Dragi naši, tukaj je čas, ko boste fizično izčrpali zaloge goriva in prišel bo prej, kot mislite. To je delovanje, ki ga bo izpeljala Zemlja sama, da začiti svojega nerojenega otroka. Ponavadi ne delamo napovedi, toda povemo vam, to je opozorilo: Ljudje Zemlje, zdaj je čas, da objamete svojo mati in se spomnite svoje povezanosti. Celo danes ste zmožni hoditi po travi in Zemlji raje nekaj dodati kot odvzeti. V vaši zvišani vibraciji je mogoče, da naredite oboje bolj, kot veste. Povemo vam, vse kar je potrebno, je motivacija. Na začetku, da začnete delovati v harmoniji s to lepo, ljubečo Zemljo, je potrebno vaše srce, vaše hotenje, da to naredite, da plačate nekoliko več, da greste kilometer dlje in naredite nekaj več. Podobno kakor pes, ki ima preveč bolh na svojem hrbtu, se ta takoj, ko jih je preveč, začne stresati, da reši problem. Zemlja je kar nekaj časa odklanjala stresanje, kajti njena ljubezen do vas presega vaše razumevanje. Če bi bila vaša ljubezen do nje le pol tolikšna.
Čas je zdaj postal odločilen. Kar leži pred vami, ima lahko poguben učinek za ljudi. Ste kdaj zares pogledali planet Mars? Ni vam treba iti skozi to. Ta prehod lahko naredite udobno, brez težav. Ni treba, da je zunaj harmoničnosti in ravnotežja. Da, segrevanje Zemlje je naraven proces Zemlje, toda, če se zaradi slabih navad ljudi giblje prehitro, bo zelo težko vzdrževati ta vibracijski premik. Kakor noseča mati, bo branila sebe, da bi lahko imela svojega otroka. Napreduje, kakor vi, toda zdaj potrebuje vaše sodelovanje.

Uživajte v vožnji

Dragi naši, pred seboj imate tako neverjetno vožnjo! Nekaj nepričakovanega ste ustvarili. Ustvarili ste možnosti, da nosite svoje polne moči duha, medtem ko ste še vedno v fizični obliki. Od začetka te Igre to ni bilo nikoli sanjano. Ko ste doma, vedno nosite polne moči kreacije. Vse, kar morate storiti je, da umrete in hipoma boste imeli vse moči nazaj. Toda hoditi v človeškem stanju, medtem ko nosite te moči, je izraz boga, ki še nikoli ni bil viden. To je resnično evolucija boga. Ta evolucijski korak bo katapultiral človeško evolucijo veliko dlje, kot je bilo kdajkoli mišljeno, da je mogoče in bo končno postavil ton za vsako igro v gibanju. Nositi svojo moč kreacije je nekaj, kar ste naredili, ne da bi zaupali vase na začetku igre, kajti vedeli ste, da niste bili mojstri svojih misli. Razumeli ste, da bi pri imetju vseh teh neverjetnih moči brez kontrole nad tem, kar ste verjeli in mislili, lahko bile strašne posledice. To se danes spreminja. To je tisto, kar se premika. Morda ne nosite v polnosti kreativne energije vašega duha v svojem bitju, znotraj mehurčka biologije. To vas je usposobilo, da ste ustvarili pot pod svojimi stopali tik pred tem, ko ste stopili na tla. Dnevi pred vami so lahko napolnjeni z veseljem in strastjo, če sprejmete izziv, da nosite in uporabite te moči. Evolucijska pot človeštva je pred tem, da se obrne v veselo vožnjo.
Zavedamo se, da smo ustvarili več vprašanj v vašem umu kot odgovorov, toda to je tisto, kar počnemo, kajti nimamo odgovorov, ki jih iščete. Te že imate. Raje, kot da vam damo odgovore, je naše največje delo, da vam pomagamo, da se spomnite svojih vprašanj. To je način našega dela z opolnomočenimi ljudmi in način naše komunikacije z vami. Pred seboj imate svoje sposobnosti, ki jih še nikoli prej ni bilo in upamo, da vas opogumimo, da naredite naslednji korak v osebno opolnomočenje. Ta evolucijski skok so povzročile vaše izbire. S tem skokom prihaja nova odgovornost, kajti za to, da držiš moč, mora biti ta uravnotežena z odgovornostjo. Začnite s tem, da prevzemate odgovornost za svojo srečo, kajti pri tem lahko najbolj učinkovito obarvate svetlobo. Tozadevno ste v mesecih naredili ogromne korake v zavesti.
Dragi naši, vemo, da ni lahko biti človek. Igre niste načrtovali v tej obliki. Vedeli ste, da boste naleteli na težave. Vedeli ste, da boste igrali igro v polju dvojnosti. Kajti stvari ste videli kot gor in dol, prav in narobe, ljubezen in strah in zdaje se premikate v polje trojnosti, kjer sta dobro in slabo uravnotežena z novo povezavo višjega jaza in stvari začenjajo dobivati nove oblike. Vidite nove stvari. Imate nove sposobnosti, ki jih še pred kratkim niste imeli. Prebujeni iz sanj. Čas je, da prav z mesta, kjer ste v teh lepih mehurčkih bilogije, vzamete svojo moč in ste najlepša barva svoje svetlobe.
Z največjim spoštovanjem vas zapuščamo s tremi preprostimi opomniki. Ravnajte drug z drugim z največjim spoštovanjem, kajti, ko pogledate drugega v oči, zrete v božje oči. Vzgajajte drug drugega ob vsaki priložnosti. Spomnite se, da je čudovita igra. Lepo se igrajte skupaj.

Espavo

grupa

Čustveni nihaj

Barbara Rother

Pred kratkim sem doživela ene najosupljivejših, nepozabnih tednov svojega življenja. Bila sem na obisku v Sam Dieugu pri najinih dveh sinovih in snahah. Pred tremi leti sva se iz San Diega preselila v Las Vegas. Ne zdržim predolgo brez obiska najinih otrok. Uro leta je razdalje, toda tokrat sem bila razpoložena za cestni izlet, zato sem najela avto, si vzela pet ur in pol za vožnjo in zelo uživala v njej. Bil je moj čas zase. Polovico poti nisem imela niti glasbe. Le razmišljala sem in uživala s svoji družbi.

To celotno potovanje je bilo o višavah in nižavah življenja. En teden tam je bil kot tobogan. Eden od razlogov za ta izlet je bil, da obiščem sina in njegovo ženo, ki pričakujeta otroka, zaradi česar bova postala stara starša. Povabila sta me, da prisostvujem ultrazvoku. Bila je resnična čast, da sem bila tam v sobi, ko so ugotovlil ali je otrok fantek ali punčka. Brent je prav žarel. Nisem ga še videla tako srečnega, ko je prvi slišal novico. Opazovala sem ta čudež, kako se v otroku oblikuje življenje. Lahko smo videli obrazek in rokico, s katero si je mel svoje oči in zagotovo si lahko videl, da je fantek. Ne bom šla v podrobnosti, vendar ni bilo nobenega dvoma. Tako sem hvaležna, da je naš fantek videti zdrav.

Nekaj dni kasneje smo bili namenjeni v park, da uživamo dan v praznovanju dobrih novic. Takoj, ko smo prišli ven, smo zavohali dim. Bil je začetek požarov v San Diegu. Niti sanjalo se nam ni, kako bo ta obrat vplival na vse nas. Ko smo se tega dne vrnili domov in prižgali novice, smo dojeli, kako resni postajajo ti požari. Naslednje jutro smo zgodaj prejeli telefonski klic, naj gremo hitro ven. Bila je zasilna evakuacija. Toliko ljudi je moralo zapustiti svoje domove. Nikoli še nisem doživela česa takega. Spakirati sem morala le svoj kovček, toda moj sin in snaha sta bila uničena. Bila sta v skrbeh, da bo dom, ki sta ga ustvarila ob začetku njunega odnosa, uničen. Osupljivo je bilo pomisliti, kako sta v enem tednu lahko šla od visokega doživetja ob tako dobri novici o njunem dojenčku, do možnosti, da izgubita svoj dom. Medtem, ko so se požari nadaljevali, smo bili zmožni iti na varno mesto. Občutila sem bolečino vseh ljudi, ki so doživljali to drastično razdejanje. Ko se je vsa naša družina zbrala skupaj, smo se počutili varno in dobro, ko smo podpirali drug drugega. Vsak izmed nas je šel skozi stadij: »O, moj bog. Kaj se dogaja?« Nato smo objeli drug drugega in je bilo dobro. Med gledanjem poročil smo videli, da je bil bližnji hrib nad njuno hišo v ognju. Vedela sta, da je njun dom kmalu lahko uničen, toda ostala sta močna.

To se nama je zgodilo pred štirimi leti, ko so bili v San Diegu strašni požari; bila sva v Belgiji, ko sva na CNN videla besnenje požarov blizu najine hiše. Spustila sva to, ker sva vedela, da nimava nobene kontrole nad situacijo. Vedela sva, da sva midva in vsi ljubljeni na varnem in to je vse, kar šteje.

Res je bil čustveni vihar. Ogenj se je nevarno približal njunemu domu, toda bila sta na varnem. Vsej družini in prijateljem je bilo prihranjeno opustošenje. Res je bil čudež. Praznujte višine in nižine, kajti to je življenje. Zelo sem hvaležna in se počutim blagoslovljeno, kako se je situacija izšla. S Stevom sva tako vznemirjena nad tem, da je ta fantek na poti. Pošiljava svojo ljubezen in dobre želje vsem ljudem, ki niso imeli take sreče v požarih kot mi.

Globoko vdihnite in prinesite to življenjsko silo v svoja pljuča in ko izduhujete, pomislite na svoje življenje. Vsi gremo skozi svoje težavne in srečne čase. Vsi so doživetvena učenja. Praznujte življenje. Višine, nižine, za to gre v življenju. Kar naredi spremembo, je vaša perspektiva, kako se soočate s situacijo.

In tako je.

Ljubezen in svetloba,

Barbara

Obvestilo avtorja:
Prosimo, vključite ta del, ko uporabljate to gradivo.

Avtorska pravica 1998-2013 Steve Rother. To informacijo lahko prosto, delno ali v celoti brezplačno posredujete. Kadar uporabljate samo del tega gradiva, prosimo poudarite, da gre za skrajšano verzijo in priporočite bralcu originalno celotno verzijo na: http://www.espavo.org/beacons/ V publikacijah je dovoljeno objavljati to gradivo, za kar ni potrebno dovoljenje, prosimo le, da nas o tem seznanite na: Ke****@es****.org Vse nadaljne informacije o »The Beacons of Light~Re.minders from Home~« lahko poiščete na: http://www.espavo.org/ ali preko Lightworker na (858) 748 5837.