Augustus 2013

De schaduwwereld verlaten
Het bereiken van een kritieke massa
Van de groep

Gegroet allemaal. Ik ben Elrah van ritmische service.

Ik ben even hier om jullie toe te lachen. Vandaag hangt er magie in de lucht en ik hoop dat jullie daar een klein stukje van kunnen meenemen, waarheen je ook gaat, want er is genoeg voor iedereen. Jullie hebben hier iets magisch gecreëerd – overal is er hoop. Hoop is een van de dingen waar het jullie de afgelopen maanden aan heeft ontbroken toen jullie je ankers aan het hervinden waren. Jullie zijn door deze ongelofelijke poort gegaan die plaatsvond tussen de 12e en de 21e december en zijn tevoorschijn gekomen in deze geheel nieuwe wereld, maar het was niet gemakkelijk voor jullie. Jullie hadden er weerstand tegen, want mensen houden niet van verandering (voor het geval dat jullie dat nog niet hadden ontdekt). Er zijn allerlei soorten weerstand hiertegen, dus het zit in jullie natuur om te blijven zoals je was – je vindt dat normaal; je vindt dat succesvol. Maar dat gaat nu veranderen, omdat jullie door deze poort zijn gegaan en in een nieuwe wereld terecht zijn gekomen. Jullie hadden een soort van vliegende start, omdat we jullie flink in beweging moesten krijgen om door de poort heen te komen zoals jullie gedaan hebben. We zijn hier bijna 11 jaar geleden mee begonnen door het opbouwen van deze grote energiegolf die je door deze poort heeft gevoerd. Het heeft je er echter met diens eigen natuurlijke beweging doorheen geduwd en het voelde erg comfortabel voor de meesten van jullie. Net als de volgende dag wakker worden. Je opende eenvoudigweg je ogen en alles zag er nog hetzelfde uit, maar dat is het niet. Het is erg drastisch veranderd voor ieder van jullie, maar wij konden dat zelfs niet vertellen tot na maart 2013 om de eenvoudige reden dat jullie nog steeds rondliepen om je ankers in de nieuwe wereld te vinden. Wat als we je zouden zeggen:” Raad eens? Jullie zijn allemaal verdwaald!” Nou lieverds, je zou dan zelfs nog meer verdwaald zijn geweest. We proberen niet eens om dit soort dingen te vertellen, omdat jullie ons soms te veel serieus nemen. We weten dat jullie je kracht graag weggeven, maar dat is oké. We zullen gewoon een beetje met jullie spelen.

19 augustus: Een mogelijkheid om te gronden in de nieuwe wereld Dit is waar je bent. Eind maart konden alle mensen beginnen te voelen waar ze waren en zich verankeren in de nieuwe wereld. Voor de mensen die zomaar meegingen en een soort van wakker werden uit de droom was het een perfecte timing, want de hele wereld was in ieder geval aan het veranderen. Maar hoe was het voor iedereen die op pad was of die dingen in een bepaalde richting had gepland en die plotseling ontdekten dat de dingen niet meer werkten op dezelfde manier? Veel van jullie hebben dat ervaren, wat ook werkelijk gebeurde toen jullie je door deze poort heen persten en deze schaduwwereld aan de andere kant creëerden. Deze schaduwwereld werkte goed, want je kon er zo instappen; het gaf je de mogelijkheid om niet teveel na te denken en een soort van in je hart te gaan. Alleen kunnen jullie, die vibrationeel de weg banen, een beetje te gemakkelijk door het rookgordijn heen kijken. Een flink aantal van jullie zag de leegte aan de andere kant van de schaduwwereld die jullie voor jezelf hadden gecreëerd, waardoor je je direct depressief ging voelen omdat je de leegte en gebrek aan gronding voelde. Dat veroorzaakte een behoorlijk rimpeleffect en bezorgdheid aan onze kant van de sluier want weet je, jullie zijn de grootste engelen die ooit ergens hebben rondgelopen. Jullie zijn onze hoop voor de hele mensheid want jullie worden nog steeds wakker uit de droom en durven jullie licht op een nieuwe manier te dragen. Goed, er is dus een hele periode van paniek geweest op Aarde. Sommigen van jullie begonnen je te gronden en meer op je gemak te voelen, maar veel van wat je voor jezelf had gebouwd als platform of als basis is verdwenen. Velen van jullie voelen je verloren en wij begrijpen dat, maar dit hoeft niet een nieuwe donkere nacht van de ziel te zijn. Je hoeft niet meer op die manier door een volledige reiniging, want het gebeurt met jullie allemaal. Hier is de magische kant van het verhaal, want iemand vroeg ons een tijdje terug – ik denk zelfs dat het op de 12-12-12 was – “wanneer is de volgende magische datum waar we naar uit kunnen kijken? Wat kunnen we doen nu we de 12-12-12 zijn gepasseerd?” En wij vertelden jullie: 19 augustus. Dus wat vond er plaats op 19 augustus? Jullie hebben de kans gekregen om opnieuw te gronden. De schaduwwereld begon weg te trekken en jullie begonnen de werkelijke Aarde te zien, op de manier waarop jullie het nu aan het bouwen zijn. Jullie zullen allerlei nieuwe bewegingen en veranderingen zien over de hele wereld.

Je bent nooit alleen: Je plaats kiezen op de nieuwe aarde

Wanneer je vandaag de dag de televisie aanzet en je kiest een nieuwszender, dan zul je vier fundamentele gebeurtenissen zien. Een van de grootste gebeurtenissen waarover wij spraken is de herverdeling van water die vooralsnog voor uitdagingen zal zorgen voor de meeste mensen zolang de Aarde zichzelf opnieuw in balans brengt. Zij heeft een nieuwe draai, weet je, wat betekent dat er een nieuwe vibratie het hele universum wordt ingezonden vanuit de Aarde. Goed, dat is perfect want dit is de plaats waar jullie bekrachtiging kunnen vinden. Jullie hebben de mogelijkheid om er helemaal zelf in te stappen om het werkzaam te maken en wij zijn zo trots op jullie. Dat begrijpen jullie niet altijd. Wij zien je. Je bent nooit alleen. O, we weten dat je dat wel denkt. We weten dat je dingen denkt die je de hele tijd tegen jezelf zegt, maar wanneer je tegen jezelf praat, zeggen wij:”Ja, we horen je.” Wij weten en begrijpen wat er aan de hand is, dus begrijp alsjeblieft dat wij altijd op je schouder zitten. Wij maken op een of andere manier altijd deel uit van jou dus wij zijn nooit hier om je te vertellen dat je iets niet goed doet want dat is een polariteitoordeel, nietwaar? Alles wat wij willen doen is je helpen op je pad en om je een beetje wind in de rug geven en zien wat je ervan kunt maken, om te zien wat jullie kunnen doen als we de scheppers loslaten op Aarde. Wij geven je een prachtige bekrachtigende plek om je verantwoordelijkheid te nemen en te gebruiken. Het is net begonnen dus kies je plek op de nieuwe Aarde want dit is een bewuste keuze. Dat is de enige weg om er te komen. Je kunt het niet bij verstek bereiken; je moet er bewust voor kiezen, dus het is tijd dat de scheppers wakker worden uit de droom om hun route te bepalen. Weet dat je met een heel specifiek doel bent geplaatst op Aarde en nu is het tijd. Welkom Thuis, allemaal.

Nu breng ik mijn broeder even binnen. Gegroet, ik ben de Bewaarder van Tijd

Wetenschap omarmt spiritualiteit

Deze dag is meer vooruit gegaan in tijd dan je weet, want tijd is nu gestold tot een nieuwe realiteit. Dit is prachtig vanuit ons perspectief, omdat we alle mensen hebben zien worstelen terwijl zij van de ene wereld in de volgende verhuisden. Jullie wisten allemaal dat het eraan zou komen. Jullie hadden het zelf voorspeld, anderen verteld om hier en daar naar uit te kijken, dus waarom zou het iemand verbazen dat het er nu is? Goed, het is er. Jullie wachten nog steeds om het op het nieuws te zien, terwijl anderen wachten op wetenschappelijke validatie ook al zal dit geen van allen gebeuren op de manier die je verwacht. Al jullie wetenschappen zitten momenteel in een dilemma want zij waren trots op hun structuur en op het bouwen en dingen van een etiket te voorzien; alle hartenergie en emoties echter konden worden geanalyseerd, wat heel passend is. Het maakt deel uit van de normale manier waarop de wetenschap opereert. Maar dan stuit je op problemen die je niet kunt oplossen en je kunt niet verder.

Ineens is er een nieuwe energie, een hartenergie die alle ontbrekende stukjes in jullie wetenschap begint te verklaren. Dit is wat jullie kwantumwetenschap noemen, die de deur heeft geopend om spiritualiteit uit te leggen; het verklaart in het wetenschappelijke domein dat wat je in je hart al weet. Nu ontstaat er een dilemma en dat is een grote uitdaging voor jullie allemaal, want jullie zijn iets aan het bestuderen. Wat bestuderen jullie? Dat is een grote vraag, want dit verandert op het moment dat je je bewustzijn er op focust. Dat gaat op voor alles. Wanneer wij de sluier zouden oplichten en jullie zouden laten zien wat er werkelijk gebeurt in alle dimensies van tijd en ruimte, dan zou je zien dat iedere atoom in iedere persoon altijd in beweging is. Je wordt niet bepaald door wat je in de spiegel ziet wanneer je naar jezelf kijkt. Je bent voortdurend in beweging en bent niet beperkt tot de fysieke biologische bel die je bewoont. Jullie beginnen je nu te realiseren dat je op het zelfde moment op verschillende locaties bestaat. Dit heeft nooit deel uitgemaakt van jullie begrip, want ook al hebben jullie al eerder met dit concept gespeeld, jullie hebben het nooit volledig begrepen en gegrond. Het was een interessante gedachte waar velen van jullie en jullie science fiction schrijvers mee hebben gespeeld, maar niemand heeft het ooit in de realiteit gegrond en dus hebben jullie nu die mogelijkheid

Wandelen in genade

Je hebt de gelegenheid om te beginnen je eigen reflectie te zien in het universum. Waarom is dat zo moeilijk voor jullie om te zien? Dat is om de eenvoudige reden dat jullie je ego in balans moeten brengen. Je moet een zelfgevoel hebben om net te kunnen doen alsof je mens bent, want dat is de enige manier waarop het werkt. Nu moet dat hele zelfgevoel zichzelf op een nieuwe manier herdefiniëren zodat het zowel de spirit als de mens zal bekrachtigen. Het is een manier van wandelen in genade. Dit is een woord dat wij jaren hebben vermeden, lieverds. Wij hebben al geruime tijd geleden samen met de Hoeder een boek geschreven, genaamd Spirituele Psychologie waarin melding wordt gemaakt van de laatste levensles van genade. Wij hebben daar echter bijna niets over geschreven, behalve dat slechts enkele mensen met genade werkten omdat het betekent dat je alle levensgebieden in harmonie moet brengen. In het boek beschreven wij een persoon met de levensles Genade als iemand die over een ongerept weiland kon lopen en in plaats van het gras te pletten, zou het gras sterker worden omdat de persoon er over had gelopen. Jullie hebben deze mensen meesters genoemd; jullie hebben hen vergoddelijkt en aanbeden in veel gebieden van jullie leven en wij hebben daar geen oordeel over, want het is een prachtige reflectie van jullie. Nu moet je begrijpen dat dit reflecties zijn van jouw energie en dat ieder van jullie deze kracht in zich draagt. Wat zou er op Aarde gebeuren wanneer iedereen morgen zou ontwaken en ontdekken dat zij god zijn? Nou, jullie zouden natuurlijk wat problemen hebben met het labelen. Dat is wat wij je vertellen. Op dit moment zijn jullie allemaal aan het wakker worden uit de droom. Dit is al een ruim aantal maanden aan het gebeuren op een manier die invloed heeft op de gehele Aarde. Er is een energiegolf die steeds weer om de Aarde heen cirkelt. Jullie zijn degenen die dit hebben gecreëerd; jullie zijn degenen die de energie een duw gaven zodat het genoeg vaart had om nog een ronde te gaan en nu is het voltooid. De Aarde is klaar voor bekrachtigde mensen.

Polariteit loslaten

Je zult een verandering in energie voelen. Je zult nog steeds weerstand en uitdagingen tegenkomen; je zult ondervinden dat niet alles volmaakt in harmonie is want er zijn dingen die je jezelf wilde leren toen je naar de Aarde kwam. Er zijn zeker ideeën en concepten die je wilde begrijpen als je hier was, dus velen van jullie hebben wat jullie noemen, negatieve situaties en uitdagingen opgezet in jullie leven, zodat je die dingen naar je toe zou trekken. Wij hebben daar helemaal geen probleem mee, maar jullie veroordelen dat soms. Weet je wat er gebeurt wanneer god zichzelf veroordeelt? Daar is een grote uitdaging, lieverds; er zit een leegte in die creatie die een rimpeleffect veroorzaakt die uitdagingen voor de gehele mensheid creëert. Jullie zijn degenen met engelenvleugels en jullie kunnen je vleugels spreiden en alle energie op Aarde tot rust brengen. We vragen jullie om je verantwoordelijkheid te nemen en op die manier te gaan werken. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alles goed komt. Je ziet dagelijks in het nieuws mensen die op zielsniveau bang worden en overreageren op hun wereld. Ja, soms noemen jullie dit slechte mensen. We vertellen je dit niet graag, lieverds, maar er is nog nooit één slecht persoon geweest. Er bestaat niet zoiets als het kwaad. Het heeft nooit bestaan; het is een menselijke verzameling en het wordt tijd dat jullie dat idee gaan loslaten. Polariteit werkt niet meer op Aarde zoals het deed in de lagere vibraties van voor de poort, dus het wordt tijd om enkele van deze negatieve concepten los te laten die jullie in de richting van het licht hebben gedreven. Je hebt ze niet meer nodig. Dit kan grote uitdagingen veroorzaken in je pogingen om vooruit te komen, want zij zullen jouw waarheid ondermijnen. We vragen je om positieve pogingen te ondernemen die passie in je hart brengen. Probeer meer van je hartsdenken te vermengen met je gedachten, want dat is de magie die zich geopend heeft. Er is een nieuwe verbinding tussen het hart en het brein en mensen hoeven het hart slechts één keer te vragen. Het brein zal vragen:”Wat zei je? Kan ik dat anders zeggen? Kan ik het nog een keer vragen? Hoe zei je dat precies?” Het brein zal alles in stukjes verdelen, maar het hart zal eenvoudigweg voelen en ja of nee zeggen. Gebruik beiden. Combineer ze op een nieuwe manier want dit is de nieuwe Aarde en dit zijn de nieuwe mogelijkheden die jullie gecreëerd hebben. Jullie hebben uitgekeken naar deze prachtige tijd van hergeboorte van de Aarde. Het is hier. Welkom Thuis. Welkom Thuis, Welkom Thuis..

Het is met de grootste eer dat wij jullie vragen elkaar met respect te behandelen. Zorg voor elkaar bij iedere gelegenheid die je krijgt. Het is een prachtig spel dat jullie spelen. Speel goed samen.

Espavo.
De groep
De Hartverbinding

Van Barbara

 

Opnieuw beginnen

Opnieuw beginnen. Dit zijn woorden die misschien je aandacht trekken. Je kunt jezelf afvragen: “Is het zo gemakkelijk?” Het antwoord is ja. Op ieder moment in je leven dat je besluit dat het leven niet gaat zoals jij wilt of je weet dat er meer is om te ontdekken, heb je de kracht om opnieuw te kiezen. Ik heb enkele mensen verteld dat ik mij na mijn bijna dood ervaring en totale verjonging een nieuwe ik voel. Ik ben gezegend met een prachtig leven, maar ik herinner me dat ik tegen mezelf zei toen ik weer gezond was: “Waar wil je vanaf hier naartoe?” Met andere woorden, het was een fris, nieuw begin van de rest van mijn leven. Ik leef mijn leven doelbewust en met vreugde. Ja, ik heb nog steeds mijn ‘off’ dagen, maar zo is het leven met zijn leermogelijkheden die mij herinneren aan lessen die ik nog steeds te leren heb. Ik ben blij om de nieuwe mogelijkheden te zien die op mijn keuze wachten.

Het is vreemd wanneer onze beslissingen over welke richting te nemen in het leven – welk beroep, waar te wonen, de juiste partner – perfect uitpakken. In plaats van het als een mislukking te ervaren omdat een van deze dingen niet voldoet aan je verwachtingen, waardeer de ervaring die het je heeft gegeven. De volgende zeer belangrijke stap is actie te ondernemen en opnieuw te beginnen. Je hebt dat recht om te besluiten waarheen je vanaf dat punt zult gaan. Vaak voelt het gemakkelijker om in je comfortzone van het bekende te blijven. Dat is wanneer we het licht in onze ogen kwijtraken. Een ziekte hebben, een baan verliezen, verbroken relaties, etc. zijn allemaal obstakels die ons vooruit drijven wanneer je besluit om een nieuwe jij te omarmen. Steve en ik horen vaak van mensen dat zij zich vastgezet voelen en niet weten wat hun volgende stap moet zijn. Dit zijn onzekere tijden voor veel mensen. Ik denk dat het beste advies dat ik ooit gegeven heb aan onze twee zonen is, om je nooit vastgezet te voelen en je neer te leggen bij een baan of een carrière of ieder ander onderdeel van het leven. Er zijn eindeloos veel wegen die je kunt inslaan. Zet je intenties en begin opnieuw, laat het verleden gaan en ga voorwaarts.
Een van mijn favoriete gezegden van Ernst Holmes is “het maakt niet uit hoe ongelukkig of angstig we zijn geweest in het verleden, vandaag presenteert zichzelf met een nieuwe mogelijkheid; vandaag kunnen we het leven met een frisse start beginnen.” Alleen al door deze woorden te zeggen, sprankelt er hoop voor een helder nieuwe toekomst vandaag.
Met liefde en licht,
Barbara

 

Speciaal verzoek: Copyright 2013 Lightworker.
Deze informatie is bedoeld om verspreid te worden en kan daarom in zijn geheel of gedeeltelijk doorgegeven worden. De gebruiker gaat ermee akkoord dat deze copyright aantekening toegevoegd wordt aan het te publiceren materiaal en gaat ermee akkoord dat alle rechten inclusief copyrights voor vertaald materiaal het eigendom blijven van Lightworker. Verdere informatie van de groep is op espavo.org te vinden.
Wij danken u voor het doorgeven van dit Licht.